Vader Boris Johnson (80) hekelt Brexit en vraagt Frans paspoort aan (telegraaf.nl)


De vader van de Britse premier Boris Johnson wil Fransman worden. Stanley Johnson, die in 2016 tegen de Brexit stemde, wil de banden met Europese Unie behouden en heeft daarom een Frans paspoort aangevraagd. ...

door Havermout in Buitenland  ·  17 Reacties

  • 2
  • 357x gelezen
Reageer met een Emoji
2
5

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Mooie geste maar ik denk alleen dat het niet zo makkelijk is als hij voorstelt. Zover ik het weet is hij een geboren en getogen Brit wiens voorouders (moeder) wel Frans zijn geweest maar dat geeft volgens mij nog geen recht op een Franse nationaliteit en al helemaal niet als hij gewoon id UK wil verblijven.

0
1 psje

psje psje Hangt van de wetgeving af. Omdat ik -uit Nederlandse ouders- in GB geboren ben heb ik zowel de Britse als de Nederlandse nationaliteit. Mijn dochter heeft die dubbele nationaliteit van mij ‘geërfd’.

2

Smiling    
meer dan 3 jaar geleden door Smiling

Smiling Smiling Klopt maar zover ik het weet moet dit voor een bepaalde levensjaar aangevraagd worden.
Daarnaast volgens huidige regels verliest men straks de Britse nationaliteit als men een Nederlandse verkrijgt aangezien zij nu als derde land worden gezien (per 1 januari)en het afstand doen van de britse nationaliteit mogelijk is en dit werkt zover ik het weet twee kanten op. Men verliest dus de nederlandse nationaliteit als men de Britse aanvraagt en verkrijgt.

0

psje    
meer dan 3 jaar geleden door psje

psje psje Ik heb die Britse nationaliteit voor dochter niet aangevraagd, die kreeg ze hoogstautomatisch. We ontdekten het pas toen we een uittreksel uit het bevolkingsregister voor haar nodig hadden.

De 'grap' met nationaliteiten die je bij geboorte krijgt, is dat ze ook niet vervallen. Als Johnson sr. inderdaad nu recht heeft op de Franse nationaliteit heeft hij die morgen ook nog.

2

Smiling    
meer dan 3 jaar geleden door Smiling

Smiling Smiling https://ind.nl/Nederlanderschap/Paginas/Nederlander-door-geboorte-of-erkenning.aspx

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/nederlandse-nationaliteit/vraag-en-antwoord/wanneer-kan-ik-een-dubbele-nationaliteit-hebben

0

psje    
meer dan 3 jaar geleden door psje

psje psje MAW de vraag in deze is of de moeder op het moment van de geboorte in bezit was van een geldig Frans paspoort of dat ze zich al genaturaliseerd had tot Brit! Lees elders namelijk ook dat de oma van Boris van half van Franse afkomst was staat nergens dat ze daadwerkelijk Frans was!
Quote wiki
Stanley Johnson was born in 1940 in Penzance, Cornwall, the son of Osman Kemal (later known as Wilfred Johnson) and Irene Williams (daughter of Stanley Fred Williams of Bromley, Kent [grandson of Sir George Williams][3] and Marie Louise de Pfeffel).[4][5] His paternal grandfather, Ali Kemal Bey, one of the last interior ministers of the Ottoman government, was assassinated in 1922 during the Turkish War of Independence. Stanley's father was born in 1909 in Bournemouth, and his birth was registered as Osman Ali Wilfred Kamal.[6] Osman's Anglo-Swiss mother Winifred Brun died shortly after giving birth.[7] Ali Kamal returned to the Ottoman Empire in 1912, whereafter Osman Wilfred and his sister Selma were brought up by their English grandmother, Margaret Brun, and took her maiden name, Johnson, Stanley's father thus becoming simply Wilfred Johnson.[
unquote

0

psje    
meer dan 3 jaar geleden door psje

psje psje Dat is inderdaad de vraag. Een belangrijke vraag is ook hoe de Franse wetgeving op dit gebied is. De Nederlandse gaat alleen over de Nederlandse nationaliteit. De merkwaardige dubbele nationaliteit van mijn dochter komt door Britse regels - die kennen haar die toe, niet de Nederlandse. Aan de discussie over de dubbele nationaliteit van Nederlanders met een Marokkaanse of Turkse achtergrond valt te zien dat het niet overal op dezelfde manier geregeld is.

Uw wiki-citaat rept alleen over de vaderlijke lijn, ik lees daarin niets over de moeder. Ik neem verder aan dat ze de bevoegde autoriteiten het allemaal netjes uit zullen zoeken.

Een statement is het in elk geval wel, en ik vermoed dat gezellige familiebijeenkomsten bij de Johnsontjes er voorlopig niet inzitten.

0

Smiling    
meer dan 3 jaar geleden door Smiling

Smiling Smiling Wederom correct maar ik zou er wel induiken voor Uw dochter hoe dit zit na de Brexit. Ik ben namelijk met terugwerkende kracht bijvoorbeeld ook allochtoon geworden terwijl mijn ouders Nederlands zijn en ik gewoon op nederlandse grond geboren ben, (ouder zijn geboren beide in Indonesië van Nederlandse ouders, Knillers)

Jawel volgen Stanley was zijn moeder frans echter als ik kijk op wiki is zij van Franse herkomst!

Irene Williams (daughter of Stanley Fred Williams of Bromley, Kent [grandson of Sir George Williams][3] and Marie Louise de Pfeffel)

Maar het leuke daaraan is dat als de Britten destijds dezelfde immigratie regels zouden hebben gehad als die nu ingevoerd zijn dan zou er niet eens een Boris geboren zijn!

0

psje    
meer dan 3 jaar geleden door psje

psje psje Het zal mijn dochter een rotzorg zijn of ze die Britse nationaliteit heeft of niet. Ik hecht er zelf ook niet ontzettend aan - sinds mijn vijfde woon ik in Nederland, ik heb met GB niets dan dat ik er toevallig geboren ben omdat mijn vader daar werkte.

Allochtoon zijn heeft, als ik het goed heb, dan weer weinig met nationaliteit te maken.

En inderdaad: het is een lekker internationaal voorgeslacht, dat van de Johnsons.

1

Smiling    
meer dan 3 jaar geleden door Smiling

Smiling Smiling Mooi zo sta ik er ook in ik zie me als Europeaan en nederlander!

En wat ik probeerde aan te tonen was dat met het allochtoon worden is dat met veranderende omstandigheden ook dungen met terugwerkende kracht aangepast kunnen worden

0

psje    
meer dan 3 jaar geleden door psje

psje psje Dat klopt, maar bij 'allochtoon' gaat het niet om een wettelijke status. Als u uw eerste link over Nederlanderschap bekijkt, ziet u dat de regels op 1 januari 1985 veranderd zijn, wat niets verandert aan het Nederlanderschap (of niet) van de mensen die voor die datum geboren zijn.

1

Smiling    
meer dan 3 jaar geleden door Smiling

Multimiljonair, schrijver, werkte oa voor de Wereldbank, zat in het Europarlement en was lid van de Europese commissie. Niet zo heel vreemd dat hij tegen de Brexit stemde. Hij behoorde tot de groep die wel vaarde bij het EU beleid.

"'Voor veel Britten wordt het dan veel lastiger om door Europa te reizen"'

Hoezo dat? Het meenemen van huisdieren en het importeren van goederen wordt wat lastiger maar voor de rest kunnen ze gewoon door Europa reizen.

5
2 Reconquista

Reconquista Reconquista Oh kunnen ze overwinteren dan wel rentenieren in Spanje waar het leven een stuk goedkoper is dan in de UK?
Mogen ze zonder visum werken in de EU? Mogen ze zich vestigen zonder visum in de EU?
Hebben ze een paspoort ( a 75 pond) nodig ipv een ID kaart (citizen card a 15 pond)om door de EU te reizen?

3

psje    
meer dan 3 jaar geleden door psje

psje psje - Even goed lezen, het ging over reizen.

1

Reconquista    
meer dan 3 jaar geleden door Reconquista

Reconquista Reconquista Dus ze hebben niet een duurdere paspoort nodig en mogen langer blijven dan 90 dagen?

1

psje    
meer dan 3 jaar geleden door psje

Reconquista Reconquista BTW Dan nog wat, moeten ze straks door de douane heen en mogen ze maar een beperkt aantal items mee nemen uit of naar de EU en wordt veel voedsel een probleem om mee te nemen?
Mijn familie in de UK nam altijd koffer vol etenswaren zonder problemen mee terug omdat het hier goedkoper en beter van kwaliteit. Dat behoort na 31 december ook tot de verleden tijd.
Ander mooi voorbeeld familie van ons wil zowel de familie in de UK als in de EU bezoeken hiervoor hebben ze nu 2 visa aanvragen voor nodig (twee maal de kosten ,twee maal zoveel werk ,tweemaal zoveel tijd kwijt) terwijl hiervoor een genoeg was!

1

psje    
meer dan 3 jaar geleden door psje

Maar gaat hij dan ook vertrekken? Engels paspoort dan wel inleveren he, of was het alleen maar aandacht trekken.

1
3 niet-alles-geloven

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Olivia
Muziekdraadje

JAY-Z - Young Forever ft. Mr Hudsonhttps://www.youtube.com/watch?v=Kzq15y2J4UM...

2 minuten geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Eminem - Lose Yourselfhttps://www.youtube.com/watch?v=_Yhyp-_hX2s...

3 minuten geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige, Kendrick Lamar & 50 Cent FULL https://www.youtube.com/watch?v=gdsUKphmB3Y...

4 minuten geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Lynyrd Skynyrd - Sweet Home Alabamahttps://www.youtube.com/watch?v=OB_RpJy2xCU...

6 minuten geleden geplaatst door Olivia

wildersfan
Russische sigarettenkoning loodste miljoenen door Nederland, vlak voor sancties

Hoogopgeleiden werkten hier natuurlijk aan mee....

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Kortere lontjes vragen om nieuwe methode: NS-klas leert met geweld omgaan

@6 Desondanks zegt Den Haag, we gaan er allemaal op vooruit. En dat zeggen ze al decennia. De leugens stapelen zich op. Eindeloos. De Pravda is ...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Het veilige Boedapest • Grenzenloos

Nou moet ik huilen. Zo was het hier vroeger ook. 😢...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@61 Daarom zou het goed zijn als Wilders eens premier werd. Als we met z'n allen op Wilders stemmen en dan kijken wat er gebeurt. Net zo lang to...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Rusland heeft onlangs weer een vreselijke mijlpaal bereikt in de oorlog

@3 Waarschijnlijk zijn er net zoveel Oekraïners gestorven. Maar daar hoor je niks van. Ik vraag me af wanneer er een opstand in Europa uitbreek...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Streamer Nipple SlipBiggerthanherheadSon And Daddy PornRayan Cornar PornAlura Jenson BrazzersAnime With The Most NudityInfluenceurgonewildPerfectnakedTiny Man Big Woman - Tiny TinaBasic Instinct Hot SceneKichan Xxx ComHotel Secret CameraEcchi PornHitonmi.laZoophile PornBoobs Sucking In IndiaJav Bouncing TitsSuper Sex PornWife Porn AmatuerXxx Brother And Sister IndiaTorrie Wilson PlaybouLactatation PornNude CemebsTelugu Aunty FuckingBrazzers DaniMaxjavReallifecaEbony Big TittiesSeiren GratisBig Assed Porn StarsLupeandmichaSusana Gibson Sex TapeExcogi AsianHentai Mind ControlEporneHardcore XxxxZelda Totk PornFree Naked CamsXnxx Japan MomBoobs Of Naked WomenXxx Videos Full Hd ComPeach PornCrazybabyyyBilly Glide PornForced Pron VideosGiantness PornSeattle PornDelhi Sex Video ComPorn At TumblrMollyflowersFemboy Furry HentaiChinese Porn ActressBangla Dance Sex VideoGirlfriend Films VodPornographie FrenchMature Homemade PornCuckold Cum Kiss6annonces ParisXhamster.conmEnglish Full SexBest Looking PussyHidden Cam Porn RealMonika CajthPornographie AmateurBrazzers LesbiensVideos Porno GratuitoAnime PornogrficoKayla Lauren PornIndian Xnxx DownloadEnergy KyiukaPublic PissingTop Porn StarzCfakes ComApps PornôsVanna White PlayboyPoke AbbyClementine Rule 34ElsaiswildPlayboy Tv SwingSakceDillion Harper PornstarNaked Sexy Red HeadPorn AcompanhantesPornography FilmingPorn Gif Captionسكسي.لواطSister And Brother Sex Videos HdPorn Web Series MoviePornhubs PremiumYesbrawnXnxx LasbeanXhamster 69Caught In PornNyomi BanxxxpornCall Boy Sex VideoXaxyLana Rhoades Lesbian PornAsian Massage BlowjobLillth LustPorn Para BaixarCreampiepornFeneo MoviesDesi Big Boobs NudeEd PowerspornLesbian GropingBig Tits Small WaistFake PornhubRyheim ShabazMilf SauirtChudai HdXxxpornhindiMamsexAmy Anderson PornstarPorn Videos For Free To WatchFrench Pornvideos日本 成人 视频MotherlessxxxBritt Robertson NudeSex Position VideosVam HentaiNude AfricanWife Cheating Sex ComBoothuSlim Thick TeensCelebrities Naked Leaked PhotosEva Lovia NudePron ProsBen 10 Sex VideoSuperchst LiveSexvideoplaySister And Brother PornUpskirt VideoBellesa GilmsP O R N 300Anna MornaBhojpuri Aunty Sex VideoWww Indian Pron VideoJapanese Family X VideosSmall Lady Sex VideoPokemon Porn HypnoYouporngayXxxx Hindi ComMilla Sofia NudeJenefer White PornPorhibMilie Cyrus PornBdsmlr.comHd Cheating SexTamil Xnxx Hd VideoChyburd Leaked