Boodschappendrama nog pijnlijker: moeder van gekorte bijstandsvrouw vorig jaar overleden (ad.nl)


Het conflict over een bijstandsvrouw die ruim 7000 euro moet terugbetalen omdat ze boodschappen cadeau kreeg van haar moeder is nog pijnlijker dan het al leek. De gulle geefster blijkt vorig jaar al te zijn overleden. De toezegging die de wethouder Sociaal Domein eerder vandaag deed om de zaak opnieuw te bekijken maakt weinig indruk op de advocaat van de gedupeerde. ,,Dat is makkelijk gezegd’’, reageert Hélène van Hout tegenover deze site. ...

door Havermout in Binnenland  ·  17 Reacties

  • 1
  • 724x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Weinig reacties Op eerder draadje honderden mensen die beweerde dat zij fraude pleegde en gestraft moet worden. En nu hoor je ze niet.

3
1 yanyans

Ik denk toch dat deze wethouder er niet omheen kan om de terugvordering in te trekken. Dat is ook iet meer dan terecht.

2
2 samcash

Hoe komt ze dan aan het extra geld via haar moeder? Of is ze ook nog eens zou frauduleus geweest het overlijden niet te vermelden? Gewoon vragen die nog onbeantwoord zijn, aangezien AD te achterlijk is om naar het juiste artikel te verwijzen.

11
3 Scholar008

Scholar008 Scholar008 Je denkt toch niet dat moeder in de diepvriezer ligt?
Wat een absurde reactie.

0

Violier    
meer dan 3 jaar geleden door Violier

Gemeentelijke molens schijnen langzaam te malen , dat levert extra terug te vorderend geld op .
Het terug te vorderende bedrag had nog hoger kunnen uitvallen als moeder nog jaren enkele boodschappen haar dochter had kunnen spenderen .
Helaas is moeder overleden .

4
4 Olivia

Vreemd...,ik lees nergens in het AD dat haar moeder is overleden.

1
5 dwarsbalk

dwarsbalk dwarsbalk https://www.gelderlander.nl/binnenland/boodschappendrama-nog-pijnlijker-moeder-van-gekorte-bijstandsvrouw-vorig-jaar-overleden~a87ff307/

0

Artikel39    
meer dan 3 jaar geleden door Artikel39

Dat geeft het verhaal wel een hele bizarre wending.

1
6 Violier

Violier Violier Het ging ook maar om een paar tientjes per maand aan boodschappen. Ben behoorlijk rechts maar dit verhaal is diep triest.

2

DaisyDaisy    
meer dan 3 jaar geleden door DaisyDaisy

DaisyDaisy DaisyDaisy gaat om 200 euro p mnd en dat zijn niet een paar tientjes. die advocaat heeft het over dat lieden die van de voedselbank gebruik maken niet gekort worden maar iemand met bijstand komt niet in aanmerking voor de voedselbank. Voedselbankklanten zijn hoofdzakelijk degenen die in de schuldsanering zitten, mochten zij geld krijgen van derden dan worden zij ook gekort. staan volledig onder curatele. Om het draagvlak onder bijstandsuitkeringen heel te houden zal er toch opgetreden moeten worden, iemand die met een baantje erbij een paar honderd per maand pakt moet zich ook verantwoorden. Maar die boete, mocht die opgelegd worden, moet er af want de schuld is dan onhoudbaar. Maar als haar moeder al 44 jaar haar boodschappen deed is er toch iets merkwaardigs aan de hand. Wij, hier van de NK, weten niet hoe de vork in de steel zit en moeten het oordeel maar overlaten aan een onafhankelijke rechter die beter geinformeerd is. Schoen trouwens al gezet? wel eerst vegen he, paard houdt van frisse wortels. koekkoek

1

oculus amet    
meer dan 3 jaar geleden door oculus amet

oculus amet oculus amet Dat is niet waar. Er zijn genoeg mensen met bijstand met hoge vaste lasten, ziektekosten of afbetalingsregelingen die al bij de voedselbank aan moeten kloppen. Er is geen reserve in de bijstand voor wat voor tegenslag dan ook. En dat is de realiteit. Met een goedkope huurwoning, goed geisoleerd, geen hoge medicijnkosten of een gehandicapt kind bijvoorbeeld, kun je het doen van de bijstand. In alle andere gevallen niet. Of het moet met kunst en vliegwerk zijn. En dat laatste mag dan weer niet.

1

Artikel39    
meer dan 3 jaar geleden door Artikel39

Artikel39 Artikel39 zodra je in de schulden zit en klem komt te zitten met afbetalingen kan je in aanmerking komen voor schuldsanering via een bewindvoerder. Onder curatele en krijg je een vast bedrag per week die je mag besteden, vaak kom je dan in aanmerking voor de voedselbank. Bijstand en beschikbaar inkomen is altijd ingewikkeld, vaak kom je in aanmerking voor kwijtscheldingen, toeslagen en subsidies. Over dit geval kan ik niet oordelen maar ik neem aan dat daar genoeg naar gekeken is. Wat zijn dan al die hoge lasten die ze heeft zodat ze geen geld heeft voor boodschappen? misschien moet je andere keuzes maken, wie weet...Dat de bijsetand geen vetpot is weet ik ook wel, is het ook niet voor bedoeld maar als je alle toeslagen etc doorberekent valt het besteedbaar inkomen hoger uit dan je misschien in de eerste instantie denkt. Is onlangs uitgerekend dat besteedbaar inkomen van bijstandsmoeder met 2 kinderen in sociale huurwoning ca 2400 euro p/mnd is.
quote.
Krijgt een bijstandsmoeder echt 2.300 euro per maand?
Berichten verspreiden zich dankzij internet vaak razendsnel, of ze nu kloppen of niet. De Volkskrant gaat op zoek naar hele en halve onwaarheden en probeert de zin van de onzin te scheiden.

Jennie Barbier24 juni 2015, 20:00

Archiefbeeld: een demonstratie van FNV tegen een nieuw WAO-stelsel in 2004Beeld anp
Er was nogal wat te doen om het interview van de Volkskrant met VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer, waarin hij ten strijde trekt tegen 'uitkeringsgenieters' en op niet mis te verstane wijze uiteenzet dat werken weer moet lonen. Dat doet het nu namelijk niet, zegt De Boer, en daarom pleit hij voor een verlaging van de bijstand.

Om zijn stelling kracht bij te zetten, vertelt hij een verhaal dat hij laatst hoorde: 'Over een jonge vrouw van 23 jaar in Rotterdam-Zuid. Zij begint als lerares op een vmbo-school en verdient 1.700 netto. In Zuid heb je ook veel ongetrouwde moeders met een uitkering. Die moeten er van de gemeente iets bijdoen. Precies zo'n jonge vrouw, ook 23 jaar, maar dan met een of twee kinderen, komt op dezelfde school een middagje per week werken. En hoeveel denken jullie dat zij krijgt? 2.300 euro netto, 600 euro meer!'

Een alleenstaande bijstandsmoeder die 2.300 euro per maand aantikt. Is dat echt mogelijk?



Toeslagen
Een alleenstaande ouder boven de 21 jaar heeft in de gemeente Rotterdam recht op een bijstandsuitkering van 960,83 euro. Omdat al haar overige inkomsten verrekend zullen worden met het bijstandsbedrag, moet de vrouw in het verhaal van Hans de Boer maandelijks 1.339,17 euro aan toeslagen opstrijken om aan het genoemde bedrag van 2.300 te komen.

Om uit te zoeken op welke toeslagen deze alleenstaande moeder allemaal recht heeft, raadplegen we de rekentool 'Bereken uw recht' van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Met behulp van een voorbeeldbegroting van het Nibud voor huishoudens met een minimuminkomen en de details die Hans de Boer heeft verschaft, vullen we de gegevens van de Rotterdamse vrouw in. Hier zijn natuurlijk allerlei variaties op mogelijk, maar laten we toeslagtechnisch zo breed mogelijk inzetten.

Een ongehuwde vrouw dus, zonder toeslagpartner, met twee thuiswonende kinderen. Gezien de leeftijd van de moeder zullen de kinderen nog jong zijn en misschien naar de kinderopvang moeten op de dag dat de moeder op de VMBO-school werkt. Ook dat gaat mee in de berekening.

Het resultaat is een totaalbedrag van 1463,43 aan toeslagen, wat neerkomt op een maandinkomen van 2424,26 euro. Dat is zelfs iets meer dan de 2.300 euro die De Boer opperde. Veruit de grootste toeslagtrekker (en kostenpost) is de kinderopvang: twee kinderen één dag per week naar de opvang brengen levert, ruim genomen, 613,10 euro aan kinderopvangtoeslag op. Aan die toeslag zijn overigens wel voorwaarden verbonden. Zo moet de ontvanger die geen betaald werk heeft wel een traject naar werk volgen.

2

oculus amet    
meer dan 3 jaar geleden door oculus amet

oculus amet oculus amet Nee, het gaat niet over 200 euro per maand. Haar moeder deed voor hen tweeën samen voor 50 euro in de week boodschappen. Zij schat het zelf in op 20 euro per week. Dat is nog niet eens de helft van de waarde van een pakket van de voedselbank. En dat mag je dus wel zonder consequenties in ontvangst nemen.

0

Giesje    
meer dan 3 jaar geleden door Giesje

oculus amet oculus amet Dit verhaal doet niet ter zake, aangezien het hier geen bijstandsmoeder betreft, maar een alleenstaande vrouw. Hoge lasten kunnen in verschillende zaken zitten, een woning boven de toeslaggrens bijvoorbeeld. Ze is in 2015 in de bijstand terecht gekomen, dus blijkbaar had ze voor die tijd een ander inkomen. Het blijft (voorlopig?) gissen wat de oorzaak van die hoge lasten is.

0

Giesje    
meer dan 3 jaar geleden door Giesje

is wel een artikel uit 2015 maar denk niet dat er veel veranderd is.

0
7 oculus amet

oculus amet oculus amet Je hebt huurtoeslag, zorgtoeslag, kindgebonden budget en inkomensafhankelijke combinatiekorting. Die zijn allemaal van toepassing op een alleenstaande ouder. Maar heffingskortingen worden in mindering gebracht op de bijstand.
Dus die laatste twee krijgt hij of zij niet. Dan heb je nog wel de kinderbijslag die niet gekort wordt. Dan heb je nog alimentatie: zowel partner als kinderalimentatie worden gekort op de bijstand. Dus een alleenstaande ouder in de bijstand behoud alleen de huur en zorgtoeslag en de kinderbijslag. Meneer Hans de Boer zit uit zijn nek te lullen.

0

Artikel39    
meer dan 3 jaar geleden door Artikel39

Dat klopt precies Artikel39
Meneer de Boer had zich niet goed geïnformeerd.

0
8 Violier

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Querido not
Hoe waarschijnlijk zijn nieuwe verkiezingen?

@2 Inderdaad.En nog een eigenaardigheidje : ze hebben géén regeerakkoord meer, dus de huidige 4 partijen hebben ook onderling geen afspr...

6 minuten geleden geplaatst door Querido not

Strongoli
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@38 en @40Niet te lezen betaalmuren.Verder ga ik dan maar zo even af op deze reacties:Men heeft al veel van dat soort afspraken gemaakt, a...

6 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Wedergeboren
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@42 "Het is geen toeval dat ze talloze veilige landen doorreizen om hier of Duitsland asiel aan te vragen." Zou ik ook doen denk i...

8 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@43 Graag gedaan. Tja, we zullen moeten afwachten in hoe verre het effectief zal zijn. Laten we maar zeggen: een beginnetje is er...

9 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Hendrianus
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@28 Geen idee waarover je het hebt....

10 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Vageali6888
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@40Bedankt voor de linkDit is echter het zoveelste verdrag met grote beloftes waar niets van kwam, ik hoop dat het deze keer geen loze z...

12 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Hendrianus
Extreemrechtse Israëlische ministers dreigen kabinet te laten vallen als laatste stukje Gaza niet wordt vernietigd - Joop - BNNVARA

zo kennen we de rechts nationale extremisten weer. Wat een volk is dat zeg. Geen wonder dat er duizenden Israëli demonstreren tegen deze Israë...

14 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Vageali6888
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@32 @39Het is geen toeval dat ze talloze veilige landen doorreizen om hier of Duitsland asiel aan te vragen....

15 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Wedergeboren
Hoe waarschijnlijk zijn nieuwe verkiezingen?

   Klein weetje: feitelijk/wettelijk hoeven er helemaal geen nieuwe verkiezingen te worden uitgeschreven als er geen nieuwe regering geform...

17 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

ABRACADABRA
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

en dan beweren die linksers nog dat er GEEN crisis is in Nederland. man man man...

20 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

NK. App
Berazzerz MilfAbdl VudeosCartoon Porn ComicLuvejasminPorna NacionalBest PorncompilationWood_babee LeaksGina PornCreampiexxxTana Mongeau Onlyfans LeaksانالBig Tits TeensYoga Xxx VideoMrs. Andi NudeBukkake PartyPersian PormTheporndude.comBdsm TesstCoq.nuGravity Falls Rule 34Bra Sex ComVintage Hairy PusySlutification EhentaiBoobs Kissing VideoPassionate Lesbian PornGay Trucker PornFat Hairy VaginasMorgan Lee OnlyfansEmily Bett Rickards Sex SceneDesi Chut Ki VideoIpvr-231Rule 34 SoundFree Latina Video PornHindi Sex Movie HdIndian Sex MalayalamFlashing Big Tits In PublicAsian JavPorno ApkWomen MasterbaitingHard FingeringsGorgeous Teen PornCeleb NudeExxtra SmallTits ExposedBunni3png Onlyfans LeakedNsfw MonsterBirchplaceOne Piece HeantaiAnalsPorn MyanmarsFatnudewomenKendra Lust Hd Porn VideosSajini Hot MovieMegan Rain MofosPiratebay PorgPprno.brasilLiza Koshy NudeWwwchaturbateAdultvideosHornystepmotherOld Goes Young PornCelebnudevideoKatharine Mcphee NudesGayporntubeFree Orn VideosAfrican Lesbians ComEmma Watson Nudes LeakXvideos Por NTumblr CockholdBrezzer HdInuyasha HentKannada Actor Ramya Sex VideosOverwatxh PornMassage Gun PornChinese Dick Sucking FactoryWww Bbw Sex ComJuicy Jass XxxYou P OrnoListcrawler MontgomeryReddit EcchiJavsub Indo.comUjizzLong Saggy TitsXxx Videos Beautiful GirlsBig Penis HeadGhar Me Sex VideoDoggystyle BlackedCmnm Gay PornCall Of Booty PornF95zonesEscort SexemodelGay Black Thig PornViet PornstarGay Porn BestGay Popper TrainerPenelope Cruz Sex VideosBella Hadid PornHansika Sex BoobsKitten XxxBhojpuri Film Sex VideoLocal Bengali Xxx VideoTamil Bf AuntyMommy Got BobsReal Prostitue PornGranny Feet PornShare A Bed With Mom PornBedoageGastonia EscortsFotos De Mulher NuasFamily Therqpy PornXxx. VideosPornstars With Biggest Natural TitsPrincess LoverSex With Jacqueline FernandezHardcore Porn SitesMom Son JerkFuck SitesGay Hairy PornSexxsexxPorn Sex Hd DownloadGet Me Pregnant PornKingcomicsPron JapeneseAvril Lavingne NudeCnxx.pressChhakkon Ki BfNata Lee NudesBokep Tante GirangCummy MilfBi CuckRossy MendozaWeejulietots OnlyfansIndian Celebrity XxxMia Khalifa Only FansWomen Ki ChudaiMomo NishinaCumming While SuckingXfantazy.cimSexual Porn PicsBesthentaiRag O RamaJulia Ann SexDesi Gf XnxxBob VoyeurSexe Francaise AmateurKelsi Monroe IgX Hot VideosChodna VideoXxxxxxxxxxxxxxEva Padlock