Lodewijk Asscher (PvdA): iedereen een baan, werkeloosheid naar 0%! (google.com)


Wie onrealistische plannen en utopische toekomstvoorspellingen met een snufje communistische nostalgie wil, moet de komende Tweede Kamerverkiezingen op de PvdA stemmen. Dat is de enige conclusie die getrokken kan worden na het luisteren naar PvdA-voorman Lodewijk Asscher in zijn Den Uyllezing gisteravond. ...

door Racism monitor 2020 in Binnenland  ·  27 Reacties

  • 3
  • 312x gelezen
Reageer met een Emoji
1
9
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Nou ja... ik vind een basisbaan wel een goed idee. En als je beter kan krijgen in de vrije markt, dan ga je daarheen. En dan bijstand afschaffen. Misschien kan een basisbaan, dan gelijk zijn aan een bijstandsinkomen. Dus 70% van het minimumloon. Dit vooral om grote marktverstoringen te voorkomen. Wat mij betreft, kan de ww dan ook gewoon weg. Blijft alleen nog nodig een regeling voor mensen die ziek zijn. Maar heel veel mensen die ziek zijn kunnen ook werken. Alleen doen ze wat minder dan een gezond iemand. Dus dan kunnen we ook heel veel van de wajong, wia en wao overhevelen naar de categorie basisbaan. Misschien kost het iets meer, maar we kunnen wel heel veel meer werk gedaan krijgen.

5
1 smurf

Lekker realistisch denken bij de PVDA ten tijde van Corona waar het ene bedrijf na het andere omvalt zelfstandige ondernemers maar ook grote winkelbedrijven die aan of bijna aan het verzuipen zijn.
Asscher wordt wakker AUB de meeste dromen zijn bedrog.

3
2 welofniet

@2 Gratis geld is ook bedrog.

1
3 smurf

@2

Je moet even het verschil zien tussen privaat en overheid.... denk aan melkertbanen.... question question question

1
4 Racism monitor 2020

Basisbanen maken van 28 uur per week met behoud van uitkering. Ik ben daar wel voor. Het scheelt demonstraties tegen het kabinet, islam, arbeidsmigratie, neoliberalisme, zorg en de "elite". Neemt de PVDA ook de woonschool filosofie weer op? Dat zou namelijk ook kunnen helpen om deze mensen te kunnen helpen om hun leven op de rit te krijgen en te houden.

0
5 Arno82

En wat moeten ze dan gaan doen ?.

Laten we wel realistisch blijven, er zijn duizenden banen die nu gevuld worden door Polen, Roemenen enz.
Dit omdat Nederlandse werklozen zich hier te goed voor voelen, je wordt er moe en vies was. Hebben er niet voor gestudeerd.

Gun iedereen een goede baan, als die er even niet is, dan keuze B.
Schoonmaken, in de kas of wat dan ook.

0
6 plutarchus

DEN Uyl lezing sorry maar alles wat Den Uyl en Drees aan sociale- voorzieningen voor elkaar gebokst hadden, zijn de laatste 30 jaar vakkundig afgebroken door de zich Pvda'ers noemende pluche bekleders!!
Die bij de afbraak van alle sociale voorzieningen zoals Sociale-werkplaatsen, verpleeghuizen, pensioen-afbraak, aow, politie etc. vooraan stonden!!
En nu proberen ze iedereen weer te lijmen met mooie beloften, die zodra de verkiezingen geweest zijn in de eerste de beste PRULLENBAK GOOIEN

2
7 Zie Hier

Wat een verkiezingsprogramma allemaal voor bagger kan bevatten. Die man heeft 4 jaar de tijd gehad in de regering met de vvd en was zelfs vice premier. Toen was dat helemaal niet aan de orde en nu ineens wel. Man neem een ander beroep want hier maak je jezelf belachelijk mee.

2
8 niet-alles-geloven

Moet hij met zijn vrouw mee naar yoga met zijn zweefmatje onder zijn arm?

3
9 Hannie1

Ik heb de Melkertbanen nog vers in het geheuen staan. Banen creëren die er eigenlijk niet zijn om de werkloosheid te laten dalen. Je moet toch wel gek zijn -of de PvdA aanhangen- als je zoiets stoms gaat lanceren. Bovendien geeft Asscher daarmee blijk geen les geleerd te hebben uit de geschiedenis.

2
10 Nicks R. Van

@10 Ja,ook zo.n PvdA uitvinding.als je drie uur ergens schoffelde was je niet meer werkloos,en als je dan vroeg waar die andere 32 uur van betaald werden vingers in je oren en heel hard lalallalaala........zingen.

3
11 Hannie1

* Verwijderd door de redactie *

12 Peter Van Den Brok

@1 Die basisbanen zijn juist een marktverstoring. Stel je voor dat ze die mensen paperclips laten recht buigen voor 70% van het minimum loon (om maar een dom voorbeeld te geven). En ik heb een bedrijf of zou een bedrijf willen beginnen om dat ook te doen. Dan moet ik dus mensen gaan aannemen voor (minstens) 100% van het minimum loon. Dan houd dat in dat ik ze al pakweg 40% meer moet betalen dan dat de overheid doet. En dan heb ik nog geeneens winst gemaakt. Iets wat de overheid helemaal niet eens nastreeft. Dus mijn product wordt al heel snel de helft of nog meer duurder dan dezelfde service die de overheid verleend. Wie denk je dan dat mensen gaan inhuren als ze hun paperclips recht willen hebben? Mijn bedrijf of de overheid?

Of je doet dit om mensen een echte baan te geven en dan verstoor je de markt hoe dan ook. Of je doet het om mensen een nutteloze tijdsbesteding te geven en te hopen dat je ze met "pesten" aan zet tot het zoeken van echt werk. Beiden lijken me niet erg wenselijk.

1
13 Cyrax

Denkt Asscher nu werkelijk dat iedereen in het witte circuit wilt werken voor zijn/haar geld. Daarvoor zijn er velen niet voor naar Nederland gekomen. Geld kan je namelijk op heel wat andere manieren verkrijgen met als aanvulling een of meerdere uitkeringen. Daar zijn ze voor naar Nederland gekomen. Begrijp dat nu eens een keertje Asscher.

1
14 ThWil

@13 Dan moet je geen bedrijf beginnen. Je begint pas een bedrijf als je echt waarde kunt toevoegen.

0
15 smurf

@15 Da's waar. Het gevaar dreigt nu dat je al een bedrijf hebt en de overheid van plan is om met je te gaan concurreren.

1
16 RobP

@16 Je zit me wel op de hielen, hè. question

Probeer te solliciteren. Maar kom er zo niet aan toe. Veel te druk met jou. Vorige baantje was niks geworden. Mja... was ook niks. Minimaal 4 uur reistijd per dag.

0
17 smurf

Asscher woont in Utopia.............niet in Nederland maar ja............de verkiezingen komen er aan.

1
18 Uitede aka Espede

@17 Hhmm, 6 minuten question
4 uur is te veel. Jarenlang ruim 3 uur reistijd gehad maar daar word je niet vrolijk van.

Ohja, nu is het korter question

1
19 RobP

Asscher gunt iedereen een baan........de ongedocumenteerde zijn uiteraard vrijgesteld en strijken de poen op

1
20 Uitede aka Espede

@15 Mijn bedrijf zou waarde hebben op het moment dat de overheid die mensen geen paperclips laat rechtbuigen. Want dan zou ik voor dat minimumloon + een beetje winst de goedkoopste zijn die deze service aan bied.

Andere bedrijven zouden mij dan kunnen beconcurreren door bijv. met minder winst genoegen te nemen of hun overhead kleiner te maken, maar aan die 100% minimum loon zitten zij ook vast. Dat dus in tegenstelling tot de overheid.

Dus er van uitgaande dat er mensen zijn die deze service willen (en dat ga ik hier even, want anders had de overheid deze mensen ook deze 'baan' niet gegeven) en dat de overheid en ik de enige aanbieders van deze service zijn, is het toch echt de overheid die mij uit de markt drukt. Want deden zij dat niet, dan was ik de enige en zouden mensen mijn bedrijf dus in huren. Wel iets duurder, maar zeker rendabel. Goed voor mij als eigenaar, voor de mensen die 100% i.p.v. 70% krijgen voor precies hetzelfde werk en goed voor de overheid omdat ze geen uitkeringen hoeven te betalen.

0
21 Cyrax

@21 Mja... maar hoe groot is de kans dat de overheid jou gaat dwarszitten?

0
22 smurf

@2 Nu de aandacht gericht is om bedrijven overeind te houden ook als ze niet levensvatbaar meer zijn is het goed dat Asscher aandacht vraagt voor de gewone burger die ook last hebben van de corona net zo als bedrijven dat hebben.Een gematigde linkse partij als de PvdA weet dat.Goed zo Asscher de tv beelden over ondernemers en nog eens ondernemers word ik wel eens zat.

0
23 jantje van leiden

@22 Mij persoonlijk: totaal niet want ik ben niet van plan een eigen bedrijf te beginnen. Maar in het algemeen dat ze iemand hiermee dwars zitten: dat zal wel richting de 100% zijn.

Op het moment dat er een gat in de markt gezien word zal er altijd iemand zijn die er in springt om er gebruik van te maken. Alleen op het moment dat een overheid dit doet is er geen sprake meer van een gat in de markt, want de overheid doet het dus minstens het verschil in minimum loon goedkoper. Dus zal er ook niemand meer in springen, want dan ga je gegarandeerd failliet.

Dus op het moment dat je de overheid gaat laten zorgen dat iedereen een baan heeft, dan wordt dat best een groot probleem. Want niet iedereen zal dan papier gaan prikken of paperclips tellen. Die mensen zullen dan op veel verschillende fronten worden ingezet en op al die gebieden zal er dus sprake zijn van marktverstoring.
Ik denk dan bijv. al snel aan dingen als verzorging en thuiszorg. Daar zijn nu grote tekorten aan mensen. Normaal gesproken heb je dan de wet van vraag en aanbod. Op het moment dat er veel vraag is en weinig aanbod dan gaan de lonen omhoog. Daardoor krijg je dan weer een instroom in de zorg en nemen de tekorten af. Maar als je iedereen min of meer gratis daar laat inzetten door de overheid is er geen vraag meer. Want de zorginstellingen hebben genoeg mensen. Dus waarom zouden ze mensen aan nemen voor meer geld als je ze toch al krijgt van de overheid?

0
24 Cyrax

@24 Als ik jou verhaal beluister zou het dus toch positief zijn. Geen personeelstekorten meer, lagere kosten voor de mensen / producten, etc... Veel werk komt klaar, dat anders blijft liggen. Etc...

0
25 smurf

@25 Gezien je eerdere standpunt (bij de eerste reactie van dit draadje) denk ik dat je me niet goed begrepen hebt. Als je denkt dat ik positief ben over die basisbanen, dan is het antwoord absoluut ondubbelzinnig: nee. Dat is zo ongeveer het slechtste wat je kan doen.

Wilde het nog met meer argumenten proberen, maar ik heb het idee dat ik dan in herhaling val. Dus misschien moet ik het proberen met een wat versimpeld rekenvoorbeeld.

Stel dat het minimumloon 1.000 p/m is. Dan zou de overheid mensen gaan in zetten voor 700 euro p/m.
Stel nu dat ik in dezelfde branche een bedrijf zou willen beginnen. Ik moet hetzelfde personeel al 1.000 p/m betalen alleen al aan loonkosten. Maar daarmee ben ik er nog niet. Ik moet een kantoorpand of een loods of zo hebben zodat ze ook een plek hebben om te werken. Stel voor het gemak dat die me ook nog eens 2.000 p/m kost. En dan wil ik ook nog wel iets van winst maken, want waarom zou ik anders een bedrijf starten. Laten we zeggen dat ik per persoon die ik per maand in zet ook nog eens 10% winst wil maken. Aangezien ik ze 1.000 betaal zou dat op 100 euro p.p p/m uit komen.

Nu hebben de overheid en ik beide een bedrijf van 5 personen. De overheid betaald 5 * 700 euro en is klaar. Die panden worden uit belastinggeld betaald en winst hoeven ze niet te maken. Die kunnen die dus voor 3.500 p/m ingehuurd worden door de potentiële klant.

Vervolgens gaat de klant eens kijken naar wat ik moet kosten. Ik zit dan op 5*1.000 = 5.000 aan personeel. Plus 2.000 die het pand me kost voor die maand. Plus 5* die 10% winst die ik wil maken, is nog eens 500 euro. Dan kom ik dus op 5.000 + 2.000 + 500 = 7.500.

Nou zijn deze getallen fictief, dus ze zullen vast afwijken, maar in dit voorbeeld ben ik dus meer dan 2x zo duur als de overheid! En wat kan ik doen om te concurreren? Ik zou tijdelijk af kunnen zien van de winst. Wellicht kan ik een regeling treffen om tijdelijk gratis ergens in een pand te mogen zitten. Dan zou ik echt alles bespaard hebben wat mogelijk is (in ieder geval tijdelijk) en dan zou ik nog steeds op kosten van 5.000 p/m uit komen.

Dus zelfs in dat eigenlijk totaal onmogelijke scenario heeft de klant nog keuze om mij in te huren voor 5.000 p/m of de overheid voor 3.500. Wie denk je dat dan de opdracht gaat krijgen?

0
26 Cyrax

@26 Ik denk dat je in zo'n geval dus helemaal geen bedrijf moet beginnen. Het beste kan je je dan aanmelden voor een basisbaan of voor de sociale werkplaats. Volgens mij hoor je in zo'n geval helemaal geen bedrijf te hebben.

0
27 smurf

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@98 Verdonschot was een presentator bij de VARA. Dan weet je wel hoe laat het is. 😅...

19 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bop
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@97 Dan wordt het vast een voetballer. Bijzonder hè, zo'n piepklein mensje?...

2 uur geleden geplaatst door Bop

wildersfan
Trump koerst af op verkiezingswinst: staat boven Biden in bijna alle swing states

@4 Ja, dat is eigenlijk de enige echte reden dat ik pro Trump was. Hillary wilde al giga oorlog voeren tegen Rusland. Als Hillary toen gewonnen ...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

Ik heb liever dat je de Europese elites vermoordt Poetin. Nu ben je onschuldige mensen aan het vermoorden. Je moet achter de elites aangaan. Je ...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

skapoe
Pro-Palestina demonstranten blokkeren Piet Heinkade in Amsterdam: Koningsdag-vierders woedend

Beste hamas lovers, pleur asjeblieft op naar de gaza strook.Het zal me worst wezen hoe het verder met jullie gaat....

2 uur geleden geplaatst door skapoe

wildersfan
unser-mitteleuropa.com

@21 En Nederland werft jongens in arme wijken met een gratis abonnement op een sportschool. Daaraan kan je dus goed zien hoe onvoorstelbaar slec...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

skapoe
Briefje van Jan - aan Ahmed Aboutaleb - Buttkicken.nl

boetalep en Markoesj, twee Trojaanse paarden...

2 uur geleden geplaatst door skapoe

skapoe
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

Who the FUCK is leon verdomschot?En waarom is Geert verantwoording aan hem schuldig?...

2 uur geleden geplaatst door skapoe

wildersfan
unser-mitteleuropa.com

@21 Rusland haalt de jongens uit de dun bevolkte, arme gebieden. Rob was weer eens potje htpocriet. Zijn groep is te goed om te vechten, dat...

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

duurendaal
Pro-Palestina demonstranten blokkeren Piet Heinkade in Amsterdam: Koningsdag-vierders woedend

@71 m post@72 Querido notDaarom had ik ook al eens het volgende tekentafelvoorstel ontworpen / opgeworpen.Vanuit o.a. de volgende vertre...

3 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
MomsexxxxMumbai ChudachudiHot Wife Cheating PornOnline Jav FreeSexual Lotus PositionJill KassidayNaked Camel ToeSex Vedio WatchDesi Sexy Pron VideoAnatomy Of Hell DownloadAudip PornSexy Video FulhdIndian Dance NudeWisconsin.tiffBecky G SexyMarietemara LeaksBrezzer Sex Video色花堂Indian Hot Xxx ComPorn AnjaliEmma Magnolia PovNeapli PornFake Selena Gomez Porn4chanorgFree Inian PornY Po RnNude Desi PornFree Teen SexDesi Chut FuckElena Satine NudeJapanese XxRule 34 HentaisMyhentai ComicsMy Milf Stepmom GameXxx MassargeWoodman Castin GLarve PornDemonslayer XxxSlow Hand JobYou Porn Hd VideoAsian Sex SceneXvideos ShakilaVery Hard Anal SexLoosest AssLive Nude ChatLatin PornstarHeartful Maman The AnimationPorn Bed ShareDouble DickRhona Mitra In Hollow ManCumshot VideoaFree PornographersPolskie PornoskiPhotos Erotique GratuitMilf Bent OverAryae FaeCowgirl TittiesNude Girl BathKenzie Love OnlyfansAlohatybPornos BrazileñasRedtube PornstarsDesi Cuckold VideosXxxx With SisterGabbie Carter CreampiePerky NudePornografia.comGloryholes WallowAimee Lou Wood NudeAsh Kash VideoBlack Lesbian TribbingSadhu Baba Ki ChudaiHer Limit ComPorn Video Hd GymJuggworkdWyyldeBellahasmorefunHommade Black PornHd New PronIndian Love Making VideosNakedbakers OrgyLawson James The Walking Dead PornPhotos Et SexeAmatuers NudeIndian Girls Hd Sex VideosDesi Live PornXhamster LoginSexsi MuviSma NgentotGoodpronXxx SxiCasey LuckeyNew Porn Hindi VideoAdriana Checkik PovBlow FessionalsLisa Ann CuckoldErome BbwTnaflix.comnPorn Hub RomanceFree Porn On GoogleXxx Hd Porn Videos ComAbby Elizabeth Miller NakedHollywood Porn VideosSexy Blue SexLong Length Porn VideosSexy Milf FuckMalayalam PundaiPapá Coje Su HijaAllison Tyler PornShane Diesel CockFotos De PornograBrinty Lightالینا لوپزXnxx Stp MomSwethamenon SexyNew Desi NudeBeauty Blacked PornPhotoshop PornTubes XxxxVelessa PornBrazerssCoco Bliss TwerkingIndian Mafia SexSleeping Sister Sex IndianGif NsfwLesbian Lit EroticaShaline DevinePokimaine PornHindi Hot Sex VideoTailor XxxSexy StripteaseBen 10 Sex ComDirty PornosSydney Sweeney Nude SceneBronwin NudeSplatoon Rule34Sexse PorenTriple Sex MovieIndian Girls Naked PicsSexy Download SexMayara LopesTxreemarie LeakedFreeporn HairyDesi Boudi PornSixxy VideoPhone Sex PornLana Rhoades PovVoteur BeachPanty Nectar PornHoldthemoan