GroenLinks: ‘Kraken is een Nederlandse traditie!’ (google.com)


Gisteren behandelde de Tweede Kamer een wetsvoorstel van VVD en CDA om het kraken van woningen verder aan banden te leggen en strafbaar te maken. Bij monde van een raadslid uit Amsterdam gaf ook GroenLinks nog maar eens aan hoe ze tegen de materie aankijken… ...

door Racism monitor 2020 in Binnenland  ·  195 Reacties

  • 22
  • 1281x gelezen
Reageer met een Emoji
10
1
49

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@150 . Nee kraken is niet verboden.

Gisteren behandelde de Tweede Kamer een wetsvoorstel van VVD en CDA om het kraken van woningen verder aan banden te leggen en strafbaar te maken.

Dus is het nog niet verboden

2
151 Goesenaar

Er zijn wel regels aan kraken, (uit men hoofd) moet een pand wel x tijd leeg staan/ongebruikt zijn. Dat is anders dan dit soort kraken :

2
152 DikkeTor

* Verwijderd door de redactie *

153 Kloas oet Grunn

@153 . Oke het is dus al bij wet verboden maar toch zijn ze bezig om het strafbaar te stellen. Hoe verklaar je dat? De VVD en het CDA willen het strafbaar maken groen links niet

Het is dus verboden maar het moet strafbaar worden

0
154 Goesenaar

* Verwijderd door de redactie *

155 Kloas oet Grunn

@154Sinds 1 oktober 2010 is kraken strafbaar. Op grond van artikel 138a Wetboek van Strafrecht kan een kraker worden veroordeeld tot een gevangenisstraf van maximaal één jaar. Een eigenaar van een gekraakt pand kan aangifte doen bij de politie. Na die aangifte kan het Openbaar Ministerie (OM) actie ondernemen door een Sinds 1 oktober 2010 is kraken strafbaar. Op grond van artikel 138a Wetboek van Strafrecht kan een kraker worden veroordeeld tot een gevangenisstraf van maximaal één jaar. Een eigenaar van een gekraakt pand kan aangifte doen bij de politie. Na die aangifte kan het Openbaar Ministerie (OM) actie ondernemen door een strafrechtelijke ontruimingsprocedure te starten. Dat is een procedure die als doel heeft het pand leeg te maken, door krakers te dwingen het pand te verlaten.

Recht op privéleven
In de praktijk maakt het OM nauwelijks gebruik van de mogelijkheid via het strafrecht actie te ondernemen tegen krakers. Dat komt omdat krakers ook een recht hebben, namelijk het huisrecht. Dit houdt in dat een kraker volgens de wet recht heeft op respect voor zijn privéleven. Daaronder valt ook zijn woonsituatie. te starten. Dat is een procedure die als doel heeft het pand leeg te maken, door krakers te dwingen het pand te verlaten.

Recht op privéleven
In de praktijk maakt het OM nauwelijks gebruik van de mogelijkheid via het strafrecht actie te ondernemen tegen krakers. Dat komt omdat krakers ook een recht hebben, namelijk het huisrecht. Dit houdt in dat een kraker volgens de wet recht heeft op respect voor zijn privéleven. Daaronder valt ook zijn woonsituatie.


Het klopt dus dat het strafbaar is. De politie mag je echter niet uitzetten daar de kraker ook rechten heeft. Er moet dus een Sinds 1 oktober 2010 is kraken strafbaar. Op grond van artikel 138a Wetboek van Strafrecht kan een kraker worden veroordeeld tot een gevangenisstraf van maximaal één jaar. Een eigenaar van een gekraakt pand kan aangifte doen bij de politie. Na die aangifte kan het Openbaar Ministerie (OM) actie ondernemen door een strafrechtelijke ontruimingsprocedure te starten. Dat is een procedure die als doel heeft het pand leeg te maken, door krakers te dwingen het pand te verlaten.

Recht op privéleven
In de praktijk maakt het OM nauwelijks gebruik van de mogelijkheid via het strafrecht actie te ondernemen tegen krakers. Dat komt omdat krakers ook een recht hebben, namelijk het huisrecht. Dit houdt in dat een kraker volgens de wet recht heeft op respect voor zijn privéleven. Daaronder valt ook zijn woonsituatie. worden opgestart tot uitzetting

En dat willen ze dus zo regelen dat de politie ze direct kan uitzetten. Het is wel strafbaar maar alleen via een procedure bij de rechtbank kunnen ze nu uitgezet worden

0
156 Goesenaar

Typisch voor de politiek. Niet het tekort aan woningen en de prijs van wonen aanpakken maar de reacties op het tekort aan woningen aanpakken. De politiek heeft maling aan de burger en is er alleen voor de makelaars en banken.

1
157 Eric

@157 Nou nou, het concept is anders wel een beetje uit de hand gelopen question : @152

1
158 DikkeTor

Kraken is geen Nederlandse traditie, het is een Groen Links traditie. Nette mensen blijven van andermans eigendom af.

0
159 RazorBlade

@159 Ja maar, men kan ook niet ontkennen dat zwarte mensen van kleur We Are Here het leven onmogelijk gemaakt word! XD question

2
160 DikkeTor

@160 Lijkt me logisch. Die zijn hier illegaal. Als ik illegaal bij jou in de woonkamer sta dan maak jij mij het ook moeilijk, of niet?

0
161 RazorBlade

@161 Ongedocumenteerden. Illegaal is racistisch question Geen mens is illegaal! Nou geef een gratis huis met spoed! #GroenLinks question

1
162 DikkeTor

@163 Mensen zijn op zich niet illegaal. Ze mogen hier alleen niet zijn. Ze verblijven hier illegaal. Daarbij maakt het overigens niet uit welk ras ze hebben. Als je geen toestemming hebt om hier te zijn dan ben je hier illegaal. Dus het hele zooitje kan terug naar de plek waar ze vandaan komen.

0
163 RazorBlade

@163 Te veel mensen hebben er misbruik van gemaakt, eisen is tegenwoordig heel erg in terwijl er genoeg instanties zijn die voor opvang kunnen zorgen. Tegenwoordig is het een politiek publiek beeld dat gevoed wordt met het idee : Pure racisme, en kijk die "anderen/autochtonen" ons onderdrukken.

1
164 DikkeTor

Heel even off topic, probeer de hele tijd een artikel van Geenstijl toe te voegen maar dat lukt dus niet (meer)..weet niet wat er aan de hand is? Iemand? Het gaat wel over Groenlinks, dat dan weer wel question

Het is dit onderwerp/artikel: https://www.geenstijl.nl/5156677/de-carriere-van-kauthar-gaat-als-komeet/

Misschien zou iemand anders dit bericht willen/kunnen toevoegen?

0
165 netcat

@165 GeenStijl is een ultra rechtse blanke witte nazi organisatie die uit is op alle mensen van zwarte kleur te vernietigen, natuurlijk mag je dat soort nazi websites niet toevoegen XD

2
166 DikkeTor

@166 Wist al dat je dat ging zeggen, mensen zijn soms zo voorspelbaar!..

0
167 netcat

@167 Vervelend dat NK wet de wet is wat je mag plaatsen question. Ikzelf mag geen Nieuwspaal links meer plaatsen (mogelijk door dezelfde redenatie) question

1
168 DikkeTor

Maar er is een omweg question

2
169 DikkeTor

@168 Wat een onzin...sorry hoor..

0
170 netcat

@170 Dat is het punt, we liggen op dezelfde level op wat je wel en niet mag plaatsen. Ikzelf heb geen idee waarom het niet meer mag.

1
171 DikkeTor

Geenstijl berichten plaatsen is hier nooit een probleem geweest...

0
172 netcat

@172 Nieuwspaal (satire) ook niet. :/ Maar denk dat mensen geklaagd hebben

1
173 DikkeTor

@173 Moet niet gekker worden, dat is je reinste censuur..

0
174 netcat

@172 Wat je wel kan doen is een screenshot plaatsen op https://pasteboard.co/ daar naartoe verwijzen en als reactie 1 de volledige link geven. :/ Dat is de enige omweg.

1
175 DikkeTor

@174 Nee das niet question Alles is gefactcheckt en alles, en als we nog vrede willen bewaren moeten bepaalde websites niet meer mogelijk zijn question. Das anders dan censuur XD

1
176 DikkeTor

Bedenk goed, we staan immers voor vrijheid, gelijkheid van uitkomst en de rode band XD

1
177 DikkeTor

Heb net hetzelfde onderwerp toegevoegd op NK, maar dan via twitter question Het gaat over die Kauthar, 9e op de lijst van groenlinks.

0
178 netcat

@175 Zoiets heb ik net gedaan question

0
179 netcat

@179 Twitter redirect kan ook question. Ikzelf vertrouw ze niet zo question Maar het werkt question

1
180 DikkeTor

@180 Lol....

0
181 netcat

@159 U bedoelt de "eigendommen" van investeerders en ontwikkelaars die bedrijfsruimte en woningen jaren leeg laten staan?

1
182 Eric

Weer typerend voor GL. Linkse uitkeringstrekkers hoeven geen respect te hebben voor eigendommen van anderen. Kutvolk.

1
183 Dignes

@182 so what? Dus moet je er maar intrekken en de zaak ook zoveel mogelijk slopen? Gewoon werken, hard sparen en een huis kopen. Snel aflossen, ook door hard te sparen, verkopen en weer iets groters/beter terug kopen. Maar ja, daar staan wat vieze woorden bij voor linkse parasieten.

2
184 Dignes

@8 Wat is er mis met kraken als een woning heel lang leeg staat en krakers de huur betalen?

Moet je me maar eens uitleggen in deze tijd van krapte op de woningmarkt?

4
185 Mac Benac

Het standpunt van GL is dus dat
1. Kraken een Nederlandse traditie is.
2. Tradities mag je niet tegen de wil van de degenen die drager zijn van de traditie, veranderen.

Ze dachten: het Sint Nicolaasfeest is voorbij, nu kunnen we deze er wel voor gooien?


De woningnood wordt mede veroorzaakt door:
1. migratie. Ieder jaar ter grootte van een behoorlijke provinciestad.
2. elkaar bestrijdende ambtenaren en politici van landelijke, provinciale en lokale overheden (en waterschappen). Dan gaat het over de strijd waar de macht ligt: centraal of decentraal.
Ook binnen iedere bestuurslaag twist men onderling.
3. Rijk en lagere overheden hebben in de jaren 2002-2017 hun woningbouwspecialisten en toezichthouders grotendeels doen afvloeien. Ze hebben de kennis niet langer in eigen huis. Weten niet eens wie in te huren.
4. Bouw- en andere bedrijven kampen met tekorten aan vakkrachten.
5. Het hebzuchtige Ministerie van Financiën en de Tweede Kamer hebben besloten om zo veel mogelijk geld te heffen in box3 Inkomstenbelastingen. Daarom hebben ze voor de beleggingscategorie "Onroerend Goed" een deelforfait in de wet opgenomen dat louter gebaseerd is op de prijsontwikkeling van de huizenprijzen. Alle andere vormen van onroerend goed rendeerden namelijk veel minder/negatief. Onroerend goed telt sinds 2017 voor 53% mee in box3. Gevolg: beleggers die de wetssystematiek volgen zijn fiscaal gedwongen huizen voor de neuzen van starters en andere woningzoekenden op te kopen als beleggingspanden.
Direct dus als gevolg van hebzuchtige ambtenaren en politici.


Voor de verkiezingen in maart gaan partijen trachten U Uw stem te ontfutselen middels de prachtigste nieuwe plannen voor de woningmarkt en de bouw van nieuwe woningen.
De afgelopen 4 jaar hebben ze niets gedaan. Bovenstaande 5 redenen maken duidelijk waarom ze de volgende 4 jaren ook niets zullen en kunnen doen. De partijen zijn niet de oplossing, ze zijn het probleem.
Alles wat Klaver, Asscher, Kaag, de Jonge of Rutte zullen uitkramen, zijn berekenende onzin.

O ja: belangrijke geldschieters van haast alle partijen zijn vastgoedbaronnen.

0
186 duurendaal

Kraken , betekent nu die linkse noot kraken ..

2
187 sparta

@186

Wat ik ook niet normaal vind is dat de regering reclame maakt in het buitenland dat investeerders in onze huizenmarkt moet stappen, die kopen nu woningen op en verhuren ze voor een hoge prijs in de private sector, starters kunnen niets kopen en huurders in de vrije sector kunnen de huur niet meer opbrengen.

0
188 NLsandman

Kraken is een zeemonster met tentakels.

0
189 ongelovenloos

Maar tradities zijn er toch om veranderd te worden, of geld het nu opeens niet meer.

0
190 meneer van het nieuws

@165 Ja, dat merkte ik ook net. Wat een stom gedoe. Linkjes naar onnozele tweets en youtube complotterfilmpjes kunnen waarschijnlijk nog wel.

1
191 JackKropotkin

* Verwijderd door de redactie *

192 Peter Van Den Brok

@188 Soros heeft duizenden sociale (huur)woningen opgekocht....want huren leveren veel meer op dan de bodemrente van tegenwoordig

0
193 CoolMemories

@193 Hij zal vast wel investeren in sociale woningen, de meeste rijken doen dat maar waar het hier om gaat is dat onze eigen overheid terwijl wij zeg maar woningnood hebben buitenlandse investeerders lokt en dat het veel geld oplevert als je huizen op koopt en verhuurt.
Bepaalde belangrijke dingen zoals een woning, energie, water en voedsel zou niet verkwanseld mogen worden aan het buitenland, de overheid zou daar gewoon toezicht op moeten houden.
Dat hele privatisering is een fiasco.

0
194 NLsandman

@182 Dat is het mooie van bezit. Daar mag je mee doen wat je zelf wil.

1
195 RazorBlade

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Weg uit Nederland regelland: ‘soevereinen’ beginnen nieuw bestaan in Portugal

Verstandig. Nederland wordt onleefbaar. Brussel heeft haar zin. Elk land verliest haar identiteit. Op naar de superunie. Bah....

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Strongoli
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@90Blijft staan: kwestie van goed lezen. Ik heb nergens gezegd dat je in a37 op a45 moest reageren. Heb alleen in a71 gewezen op jouw hypocris...

2 uur geleden geplaatst door Strongoli

Bob Sleebaan
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@98 Verdonschot was een presentator bij de VARA. Dan weet je wel hoe laat het is. 😅...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bop
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@97 Dan wordt het vast een voetballer. Bijzonder hè, zo'n piepklein mensje?...

5 uur geleden geplaatst door Bop

wildersfan
Trump koerst af op verkiezingswinst: staat boven Biden in bijna alle swing states

@4 Ja, dat is eigenlijk de enige echte reden dat ik pro Trump was. Hillary wilde al giga oorlog voeren tegen Rusland. Als Hillary toen gewonnen ...

5 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

Ik heb liever dat je de Europese elites vermoordt Poetin. Nu ben je onschuldige mensen aan het vermoorden. Je moet achter de elites aangaan. Je ...

5 uur geleden geplaatst door wildersfan

skapoe
Pro-Palestina demonstranten blokkeren Piet Heinkade in Amsterdam: Koningsdag-vierders woedend

Beste hamas lovers, pleur asjeblieft op naar de gaza strook.Het zal me worst wezen hoe het verder met jullie gaat....

5 uur geleden geplaatst door skapoe

wildersfan
unser-mitteleuropa.com

@21 En Nederland werft jongens in arme wijken met een gratis abonnement op een sportschool. Daaraan kan je dus goed zien hoe onvoorstelbaar slec...

5 uur geleden geplaatst door wildersfan

skapoe
Briefje van Jan - aan Ahmed Aboutaleb - Buttkicken.nl

boetalep en Markoesj, twee Trojaanse paarden...

5 uur geleden geplaatst door skapoe

skapoe
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

Who the FUCK is leon verdomschot?En waarom is Geert verantwoording aan hem schuldig?...

5 uur geleden geplaatst door skapoe

NK. App
Chez Streets PornBlowjobs With CumshotSkip The Games Montgomery AlBus Sex HdMarathi Xxx Sex ComSunny Leone Rough SexPorn DormidaBecky CrockerJasmine VegaNudecouplesLeslie Anne Down NudeEmilypiexoTwisted InsaneSam Vu PornBerazzersfreeDanielle Nicolet NudeKelly Rowland NudeIsa Briones NudeAh Ah MePorneuroOnly Fan.leaksIleana Sex VideosVeronicadussanPornografia Gratis XxxAnime Pregnant PornPornografia EngraçadaAss Se XKaitvioletDefloration Video DownloadFreuse MilfPorn DiscrodXhamsteroivJackplusjilPantie PicsNicole SherdianIndian Real Sex MovieXxx Bf English VideoNokar Xxx VideoAsspics PornHot Naked Mature WomenWifes Harry PussySpan KbangPorn HqsNude Selfie Of WomenYung XxxVideo Nude LesbiansHija Coje Con Su PapáLa La Anthony NudeScarlett Byrne NudeXnnxcDesi Office SexAlien XnxxIndianwebseriessexBig Boobs BbcFsdss-631Asaian Mom PornPorn SheerAmature Ts PornHq ErotMature Sex PornMia Khalif Porn VideosKatr MarleyRussian Model PornFamilia PornograficaDevar Ne BhabhiDani Daniels Porn ComDimi Moore NudePorn CopsBest Porn On ReddittComics HentaisAlicia Williams AnalAletta Ocean GangbangMassive Breast PornFilmes De Sexo Com TravestisUltra Film ComTop PornsitesThotbay ForumPorn Games No EmailFree Gay Chat AveKenzie Reves PornEagle Sex PositionXhamester ComSexe Amateurs FrançaiseNaked SalfiesSavanna Samson PornUllu Hindi SeriesTamil Porn With AudioSexo Gratis TravestiSister MasturbatingChicasfollandoBig Boobies TubeXnxxxcJangli Sex VideoWww YouxxJapanes PornmoviesPornos TopsJogos PonoJayma Mays NudeMommy Lesbian PornKeralamalayalisexRobot HentaiYour PornsVideocellebsJillian Michaels NudeLuxre PornDani Daniels NudaChristine ParadiseCaserosxxxMomsex.comDog Licks TittiesFree Only Fans VideoPornou AmadorSite De IncestoJam XxxFuntime Chica PornSquirt ExplosionSexe Francais AmateurBhai Sister XxxGirls FingeringMalayalam XexJoi With CountdownFitness Porn VideosBeastialitymoviesXray PornJapanese UpskPorn Women MenNude Leslie BibbHot NakedmenRedrube GayXhamster Desi SexClaudiavalentineFull Hd Porn Movies ComBangla Blue Film DekhboMy Gay SitesAll Blck PornPoppegirlsAubrey Plaza NudeMaturesforfuckKannada TulluPornosexyNaked Grils PussyBratty Sis Full VideosJav Fc2Indian Sex Video Indian Sex VideoXxx CilpNipple StretchingPorn Of Taylor SwiftCallie Calypso PornTeen BondageMonisscars