FvD-senator: ‘Baudet gelooft in complottheorieën over corona’ (ad.nl)


Nicki Pouw-Verweij, senator en nummer drie op de kandidatenlijst voor Forum voor Democratie, luidt de noodklok over uitspraken en gedragingen van Thierry Baudet tijdens een partijdiner met de top-10 kandidaat-Kamerleden van afgelopen vrijdag. ,,Ik heb het idee dat Thierry in de afgelopen tijd geradicaliseerd is, en complottheorieën is gaan aanhangen”, verklaart Pouw-Verweij in een brandbrief aan een aantal leden van het partijbestuur. ...

door Havermout in Politiek  ·  28 Reacties

  • 8
  • 867x gelezen
Reageer met een Emoji
14
3
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Deze dame is zelf ook niet zuiver op de graat lees ik in een andere draadje.
Enge lui.

8
1 Nurse Ratched

@1 Dat valt volgens mij wel mee. Ze is streng katholiek, wat ze in dat app-groepje schrijft is wel gewoon volgens haar leer. Wat Baudet zegt gaat echt veel en veel verder.

17
2 Smiling

De nummer drie op de kieslijst van Forum voor Democratie heeft publiekelijk de kant gekozen van Annabel Nanninga. Ze wil géén onderzoek naar de inhoud van de appgroep Borrel FVD. Nu weten we waarom: mevrouw zat zelf in de groep en heeft enkele heel homo-onvriendelijke uitspraken gedaan. ...

3
3 Ignatia

Daarom stem ik op Biden XD

20
4 DikkeTor

Blijkt uit alle windhoeken toch gewoon dat de meeste FvD-ers gewoon griezelige grafzerken zijn :/

19
5 Frouke

Op de partijbijeenkomst van afgelopen vrijdag hing een ’gespannen sfeer’, schrijft Pouw-Verweij. Daarbij zei Baudet volgens haar onder meer dat hij bereid was om ’drie miljoen coronadoden te accepteren als daarmee onze vrijheid gered werd’.

Deze uitspraak bevreemde Pouw-Verweij, maar er was meer. Zo vertelde Freek Jansen, toen nog de leider van de jongerenafdeling, die avond dat er een artikel aankwam over antisemitisme onder de jongerentak van FvD. „Er ontstond een discussie over of er bij de vorige meldingen goed gehandeld was. Freek en Thierry gaven aan dat zij vonden dat er nooit iemand geroyeerd had moeten worden, want we hadden daarmee toegegeven aan de linkse media.”

Volgens Pouw-Verweij vond Freek dat ’heulen met de vijand’ en ziet hij dat als ’het ergste wat je kan doen’. De senator, wist niet wat ze hoorde, schrijft ze in haar brief. „Ik gaf aan dat ik vond dat we antisemitisme of nazisme niet moesten tolereren. Thierry vroeg toen: ’waar komt jouw kruistocht tegen het antisemitisme vandaan? Bijna iedereen die ik ken is antisemiet.’”

Meerdere aanwezigen vroegen volgens de brievenschrijfster of Baudet een grap maakte. „Maar dat ontkende hij.” Pouw-Verweij wees er vervolgens op dat „zelfs als je voor absolute vrijheid van meningsuiting bent, het relativeren van de Holocaust in een appgroep met relatieve vreemden erg dom was” en dat de leden in kwestie toch geroyeerd moesten worden vanwege ’dom en schadelijk gedrag’.

„Thierry zei toen ’ze zijn niet dom, ze hebben juist een heel hoog IQ, daarom zeggen ze deze dingen ook’.” Op 18 maart, de dag na de verkiezingen, zouden alle geroyeerde leden weer teruggehaald worden, zou Baudet hebben besloten. „De rest van de avond heeft Thierry grapjes tegen mij gemaakt in de trant van ’dat moeten we niet zeggen, dan vindt Nicki ons antisemitisch.’”

[...]

Op een gegeven moment riep Thierry dat corona de wereld in gebracht was door George Soros en anderen om ons onze vrijheid af te nemen en een nieuwe wereldheerschappij te starten. Hij riep dat het Hillary Clinton ’en de pedofielen’ niet gelukt was, maar dat het via corona nu wel zou lukken.”

Er inhoudelijk op ingaan, lukte volgens haar niet. „Baudet zei nog dat vechten over andere thema’s zoals EU en immigratie of islam zinloos was, want als ’ze onze vrijheid hebben afgenomen en we een communistische staat zijn, dan schoppen ze toch alle domme negers Europa uit.’”

Uiteindelijk bond Baudet volgens de klokkenluidster enigszins in met de woorden: „Ik weet dat ik hier alleen in sta, dus ik zal doen en zeggen wat jullie willen.” De avond kwam niet lang daarna tot een einde, schrijft Pouw-Verweij.

Links heeft dus altijd gelijk gehad. Baudet is een gevaarlijke gek

10
6 Tokkie-hunter

@3 Het is allemaal tamelijk complex, maar wat mevrouw Pouw schrijft is niet heel extreem. Het lijkt mij ondenkbaar dat zij het onderzoek om die uitspraken tegen wil houden. Het lijkt me waarschijnlijker dat DDS die uitspraken gepubliceerd heeft om de brief die ze schreef een beetje te downgraden.

12
7 Smiling

Hij gelooft ook extreem in een 2000 jaar oud verhaal over een vliegende waterloper die dooien opwekte en vloeistoffen in drank veranderde. Is dat niet al een complot theorie over twaalf tovernaars?

29
8 Chaimileh

@2 Ja Baudet gaat verder.
Kan tegen de leer van Nicky ingaan, maar daar app je dus ook niet over.

6
9 Nurse Ratched

@6 Dit is toch niet te geloven?

8
10 Violier

@9 Ze zegt mijns inziens niet heel vreselijke zaken. DDS klopt het nogal op. Met een reden - DDS is nogal Baudet-minded. Ik zie het als een afleidingsmanoeuvre.

9
11 Smiling

Knettergek die Baudet. Geen idee waarom die Nicki op een lijst wilde met hem als partijleider. En homofobe uitspraken op basis van een geloof vind ik ook niet in de haak

7
12 Zucht

@12 Het hele FvD is natuurlijk tamelijk homofoob - ze hebben er geen probleem mee met zwaar homofobe partijen in Polen samen te werken, bijvoorbeeld. Daar past mevrouw Verweij naadloos tussen.

8
13 Smiling

Dat bedoelen ze dus met het steken van een mes in de rug...zo snel gaat dat dus en toont maar weer eens aan hoe verrot het bedrijf is wat ze politiek noemen.

11
14 Voorzittershamer

Afgaand op wat steeds meer bekend raakt over FvD jongeren en hun leiders lijkt me het logisch dat er niet op de FvD gestemd gaat worden.Mocht dit wel gebeuren dan heeft Nederland een probleempje omdat in Nederland nog steeds nazi's rondlopen.

7
15 jantje van leiden

Baudet heeft de laatste dagen wel bewezen dat ie goed kan acteren, hij moet gewoon acteur worden...

7
16 netcat

volgens mij is er wel iets meer aan de hand dan het geklungel van Baudet. Er zitten bestuurders die een betere stoel willen, en daar heel veel voor over hebben.
Teveel hebben een geschiedenis bij andere partijen waar ze hun zin niet kregen of gewipt zijn voor misstanden.
Ook het recente binnenkomen van Eerdmans vind ik persoonlijk een raar luchtje aanzitten...direct naar fractievoorzitter/voorzitter nu dit zich voordoet ?... raar...Die meneer heeft het charisma van een grijze stoeptegel met een rij van partijen dat niemand hem nadoet.

3
17 beertje36

Of Soros persoonlijk Corona de wereld in heeft geholpen zal wel nooit bewezen worden. Misschien is het waar misschien niet. Doet er ook niet zoveel toe. Feit is dat Soros een gevaar is voor de vrije wereld. Hij manipuleert, hij hitst, hij financiert foute clubjes. Een gevaarlijk man dat staat vast. maar of hij persoonlijk verantwoordelijk is voor het coronavirus zullen we nooit te weten komen.

10
18 PFL

@18 PFL,
++++++++++++++++++

9
19 Bezorgde Europeaan

Corona het werk van Soros samen met de Rothschild Familie zou zo maar kunnen.
https://www.telegramnl.eu/al-het-nieuws/corona/bewijzen-dat-de-pandemie-gepland-werd-met-een-doel/

8
20 welofniet

@18
Een hoop geouwehoer , roddel en achterklap van je zonder ook maar enige vorm van onderbouwing

5
21 Rinze

@21 . Nee juist niet. Ik geef juist aan dat de link tussen Soros en Corona vooralsnog niet bewezen is en ook niet waar kan zijn maar dat hij wel een abject persoon is.

6
22 PFL

@21 Rinze,

lezen is soms moeilijk, dat geef ik toe.
Maar in mijn ogen bevestigd PFL NIET de complottheorieën.
Stelt duidelijk: "Misschien is het waar misschien niet" in zijn/haar @18

8
23 Bezorgde Europeaan

@23
Hij roept van alles en nog wat over Soros zonder enige vorm van onderbouwing
Roddel en achterklap dus

7
24 Rinze

Misschien is het waar dat @23 aan kleine kindertjes zit, anti-semitisch is 's avonds in een paarse jurk over straat loopt. Misschien ook niet. Van @18 lijkt dat wel vrij zeker.

8
25 Lidpver

@24 Rinze,

hoewel ik het eigenlijk altijd met u eens ben zegt PFL het in deze niet.
Sorry, maar leest zij/haar bijdrage op @18 nog maar eens goed en in alle rust door.

4
26 Bezorgde Europeaan

@25 Lipver,

u verdenkt mij op kindermisbruik??????? (Uw @25 ) Wat een walgelijke combinatie !!!!!!
Neen, ik ben niet anti-semitisch en draag een paarse kaftan (jurk) alleen bij speciale gelegenheden thuis. question
Als zoon van een joodse moeder. Ja, ook die mogen "jurken" dragen.
U stelt mij in deze aan "de schandpaal", ga vooral zo voort. Lage minkukel!

9
27 Bezorgde Europeaan

@27
Dank voor je reactie als door een wesp gestoken.

Kijk nu nog eens naar je statement in @23 :
"Misschien is het waar misschien niet" in zijn/haar @18 "

Het poneren van dergelijke verdachtmakingen is eenvoudigweg niet okay, ook niet met een toevoeging als 'misschien wel / misschien niet'. Jij maakt middels je reactie overduidelijk omdat het dan opeens jezelf betreft. Dus wees niet zo hypocriet door de 'ene misschien' wel te aanvaarden en de andere niet.

5
28 Lidpver

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Rusland heeft onlangs weer een vreselijke mijlpaal bereikt in de oorlog

Dat is nog maar het begin. Brrr......

1 minuut geleden geplaatst door wildersfan

Wedergeboren
Weinig doorstroom in overvolle Expo Hal in Assen: 'Afhankelijk van andere centra'

"In Ter Apel slapen wéér mensen op de grond, staatssecretaris Van der Burg doet nieuwe oproep voor meer azc’s" https://www.parool.nl/ne...

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@26Als jij je eigen verhaaltjes maar snapt. Daar gaat het tenslotte toch om.Adios....

6 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@29Nee, want pas nu komen mensen met klachten. Er waren er ook al, die vlak na de vaccinaties, "bijwerkingen" hadden. Zie ook de bovengenoe...

8 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Wedergeboren
Offtopic

   Ach, laat ik het wat vriendelijker zeggen:Op artikelen stemmen, dus zonder dat 'naaar beneden'.    ...

34 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Offtopic

   Nou nou, beste spookaccount benniegek. Je hebt 't er maar druk mee niet waar. In één keer achterelkaar zo rond de 70 artikelen n...

36 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Feldwebell
Zou ik militair kunnen zijn, nu de oorlog overal oprukt? - Joop - BNNVARA

Er bestaan geen slechte soldaten. Er bestaan wél slechte officieren....

1 uur geleden geplaatst door Feldwebell

LoydMorris
101-jarige Amerikaanse wordt steeds aangezien voor baby

Verschrikkelijk!!!! Dit zal je als 101-jarige maar overkomen. . . (S.O.)...

1 uur geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
FatdicksModels Hot NudeHannah Owo OnlyfansFree Nude PhotosNovinhas RedditHazel Moore Full VideoSexy Mallu BoobsChun Li HentaoSquirt UncontrollablySitus PornograpiBebe Rexha HottestVeiny TitsXhumster ComXnxx JoniSara Ali Khan Nude PhotosThatfitpawgBillu Full MovieBeautiful Young PornstarsXxx Df ComPorn SotriesChelhellbunnyTick PornHindi Kamasutra Sex MovieJunior Xxx相沢みなみBoudi XxxMost Popular Indian PornBbbws PornPictoaAmateur NidesMatute Bbw PornRosee DivinesCute Gf SexNude Sex Full MovieBrazzers For DownloadPorn Student And TeacherStep Cousin Pornمواقع سكسي مجانيBdsm StoreisFotos HentAlex MenesesHermione Granger SexyXxnx4kFat Gorl PornSavannah Sixx FullPussyxEating Her AssFirst Time FingeringHd Porn Story VideoNangi Chut ChudaiMomfuck HardReal Famiy PornAniyah VeeNaked Men TogetherJizzyjaneSindal XieNfsw GamesBeeg.cBokep Viral Kebaya MerahRashi Khanna SexyBf Full Hd XxxNier HentaiSoftcare PornRule34 AnimationFtm FuckHips PornXxx Hd 20Pokemon Ash Mom XxxHottest Babes TitsLight Skinned Basketball PlayersYou Porn LesbionMiruplantLobster SexBigblackboobsVideosxxx XTurkish PornaMommy Rachel SteeleFata ModelGirls MasterbutionPristine Edge VrAva Moore SexeRitika BadianiDana DeaondFree Teen XxxGenshin Impact Klee PornLlua DeepthroatOnline Porn GameMobile Sissy Porn GamesDeepfakenudeBest Amateur Porn VideosKelsey KaneIda BergfothGalilea PornOppsie PornExrated VideosPyasi DulhanHomemade Swing PornHentai Ai ArtPescortNude Heather LocklearBrazzersxxxLesbian Porn SpankWhite DpTianastummyLesbian Sex KeralaJayden Jaymes Porn VideosAbella Danger James DeenSamfrank PornBig Titted BlacksCurtonHot Mms ViralBrazzers House ComPorn PhotographyR/boobiesBideo SexeAlanylonsNude Teenage SelfiesAlia Bhatt Xxx HdNude WomenpicturesStepmom Forced PornBikini Wax PornHijas CojiendoThe Porn DudrStrip VhatLedbian Porn VideosWromwIn The Pocket Rachael Cavallijanie BladeChudaiindianShazia Sahari Porn VideosToilet Spy CamEscorts Nesr MeProumb官网是什么افلام سك سMan Moaning PornGangbanged My WifeVirgin NudesPornograficzne FilmyThe Best Free PornsiteX Vidios GratisEscort Mature ParisSexo Gay Desenhos3d HentaivideoAlice Eve NakedRyan MclaneNaked Women SleepingDesixmasterXxx LesBlonde Takes BbcPornos GordasTurk Ifsa