De hond wordt vaak tegen burgers ingezet en dat gaat weleens mis (nrc.nl)


Dat gaat weleens mis, wat afschuwelijke beelden oplevert. We zagen een door lachgas onhandelbare Rotterdamse overlastgever, die zich in zijn auto had verschanst. Agenten stuurden door het raam een hond naar binnen, waar het dier de zittende man kon aanvallen. Daarna werd de man getaserd, u ...

door iedereen heeft recht op mijn mening in Binnenland  ·  29 Reacties

  • 2
  • 357x gelezen
Reageer met een Emoji
2
1
1
7

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Had hij maar niet met lachgas op in de auto moeten zitten, had hij maar moeten luisteren. Wat had gewild? Dat ze zouden zeggen: o, je wilt het niet, oké dan laten we je met rust?

6
1 gaulette

** gebruiker verwijderd **

Risico van je hobby, als je op natuurijs schaatst is het mogelijk dat je door het ijs zakt.
Als je wilt demonstreren, inbreken, vuurwerk afsteekt, met drank op rijdt en niet de bevelen van de politie opvolgt...
.
Hap
Wees blij dat er niet eerst wordt geschoten.

2 verwijderd91413519

Vind sowieso het gebruik van honden door de politie uiterst discutabel. En een hond via een raam je auto in helpen is gewoon doodslag. Ook die debiel die zijn hond naar gezicht en nek gooit van een onrustgever moet geen hondegeleider zijn.

5
3 Hendrianus

@1
Ruit inslaan en de persoon uit de auto trekken?

3
4 Hendrianus

Een hond moet je nooit door een autoraapje heen laten springen om te bijten, want hij is geleerd in de armen or benen te bijten en in dit geval is de enige mogelijkheid in de nek bijten of in het hoofd. De man vermoorden dus. Beter is het dan te schieten door de deur heen

Of pepperspray naar binnen spuiten.

2
5 Goesenaar

Ze hadden een rookbom in die auto moeten gooien, dan had hij wel uit moeten stappen om niet te stikken.

2
6 Reagurius

-
Helaas is het zo dat het gebruik van honden in een spiraal naar onder is gekomen.
Er zijn daar helaas mensen die niet zo open staan van nieuwe inzichten in de hondentraining.
Ook de opleiding van de hondengeleiders t.a.v. het juist gebruik van de hond is gebrekkig.
Hondengeleiders kunnen dan heel makkelijk de gekste, maar ook meest gevaarlijke dingen doen met hun hond. Dit heeft meestal zeer nare gevolgen voor de betrokkene.
-
Het is heel makkelijk te zeggen dat diegene waar de agent de hond op af stuurt het heeft verdiend ook al maakt de hond de meest ernstige wonden. Maar dan kan je net zo goed de doodstraf invoeren voor eenieder die maar één millimeter over de scheef gaat, en dat geldt ook uzelf.
-
De politiehond moet op de juiste manier ingezet worden. Indien de hond het "los" commando ook onder grote druk niet beheerst mag de hond gewoon niet ingezet worden. Het zgn. "stellen van de hond" moet op uiterst zorgvuldige wijze gebeuren en zeer goed getraind. Dit betekend dat het PH1-examen (politiehonden1) veel strenger moet worden en dat de trainingen veel beter en veel professioneler moeten worden begeleid dan nu het geval is.
-
De hondengeleiders wereld is een klein wereldje waarin veel mensen elkaar kennen. Het is helaas een inert wereldje geworden die niet meer open staat voor invloed van buitenaf. Men denkt dat men alles al weet, ook kan iedereen zien dat er onvergeeflijke fouten worden gemaakt. Ook is men binnen deze wereld wars van de broodnodige regulering.
-
De politie in Nederland is voor een groot deel weg bezuinigd onder de afbraakkabinetten van Rutte. Voor dit soort dingen, hoe vervelend ook, is er gewoon helaas geen tijd. En dat is heel jammer. Want het begint in de peiling te lopen het wan presteren van de hondengeleiders van de politie. De media zullen hier steeds meer aandacht voor gaan geven. Zodanig dat het draagvlak voor het gebruik van honden onder de bevolking steeds meer zal gaan verdwijnen. En op een gegeven moment is het dan "einde oefening".
En dat zou dan niet meer dan terecht zijn als het op deze manier zo door gaat.
/-
-

2
7 MrCally1

@2 @4 Niet zo lang geleden werd er een vastgebonden hond zwaar mishandeld door 5 agenten met o.a. de beruchte Taser..

''Op camerabeelden is te zien dat een agent daarna een stroomstootwapen op de vastgebonden hond afvuurt. Daarna zijn er steeds agenten bij de hond, maar het is niet duidelijk wat er precies gebeurt. Een dierenarts stelde vast dat Tommy vijf taserpijlen in zijn lichaam had en één in zijn oog. Daarnaast liep het dier een gebroken kaak en gebroken tanden op en de hond was volgens de arts hard geschopt.''

3
8 iedereen heeft recht op mijn mening

'Politie heropent intern onderzoek naar door agenten mishandelde hond''

'https://www.ad.nl/binnenland/politie-heropent-intern-onderzoek-naar-door-agenten-mishandelde-hond~a5d867a7/

0
9 iedereen heeft recht op mijn mening

Ik heb die zembla aflevering gezieh. De man in de auto deed niets, de man in de supermarkt ook niet die de inzet van een politiehond legitimeerde
Het zijn schokkende beelden
@1 en @2 zijn niet goed bij hun hoofd door dit geweld goed te praten

5
10 krek

@4
het raam stond open

1
11 krek

@10 Mee eens ++++++++++

Je moet echt een smerige sadist zijn om zoiets te doen of goed te keuren.. Dat zijn Nazi of IS praktijken..

2
12 iedereen heeft recht op mijn mening

@10 Ik heb het ook gezien, wat een smerig sadistisch stuk vreten die agent in de supermarkt.

3
13 Rapunzel



https://twitter.com/ZEMBLA/status/1329510253931732993

3
14 krek

@14 Echt walgelijk, door dit soort geweldsmisdrijven proberen stil te houden zien we steeds meer ontsporing, ik vergeet nooit meer de beelden van het buitensporige geweld tijdens demo,s...

3
15 Rapunzel

@10 @13 Nederlandse Politie zitten echt sadistische idioten bij .. hier ook zo,n voorbeeld van een zeer agressieve motoragent

https://controlealtdelete.nl/blog/agressieve-motoragent-in-assen

1
16 iedereen heeft recht op mijn mening

Van het weekend was er weer zo,n romeo actie om de boel te laten escaleren, daarbij werd een vrouw in een scootmobiel omver gereden.
https://www.skoften.net/skft/1140245/vrouw-in-scootmobiel-door-me-busje-omver-gereden-tijdens-demo-kozp

4
17 Rapunzel

@14 Afschuwelijk... Nog erger is dat die agenten er elke keer mee wegkomen..

Hoe kan je zo nog vertrouwen hebben in onze Politie.. Of het is schering en inslag qua corruptie of het is buitensporig sadistisch geweld wat ze gebruiken..

Dit willen we toch niet in een zogenaamd geciviliseerd land?

2
18 iedereen heeft recht op mijn mening

@11
Ah ja, da's waar. Dan is het een kwestie van wat sjorren, geen hond bij nodig.

3
19 Hendrianus

@17 Wat een schoften...

Beschamend hoe de Politie optreed in dit land... We lijken wel een 3e wereldland!

3
20 iedereen heeft recht op mijn mening

In de MSM zie je niets over die scootmobiel actie,..in dit filmpje zie je ook niet alles, de bus komt aangesneld er springen weer een handje vol romemo,s uit die als een waanzinnige tekeergaan, en er wordt iemand aangereden. btw ik heb niets met skoften.

2
21 Rapunzel

@14 Dit soort acties van onze Politie zie je niet eens in Israel wanneer die keihard optreden tegen de Palestijnen..

Het is misselijkmakend

2
22 iedereen heeft recht op mijn mening

Het meest schokkende vind ik, buiten de beelden, dat er niets geregeld is en er bijvoorbeeld niet geregistreerd wordt of een hond op commando loslaat, één of meerdere malen bijt en of deze gaat schudden met zijn kop. Ook niet hoeveel honden afgekeurd worden. Ongelooflijk.

De vraag is ook of een hondengeleider nog wel voldoende afstand heeft tot de hond. Die hond is een middel en niet zijn eigen hond. Als die hond faalt moet dat bekend worden.

Persoonlijk heb ik het nooit wat gevonden dat de politie honden inzet.

2
23 Hendrianus

@23 Onmenselijk wat daar gebeurt..

Als je in het buitenland vertelt dat dit gebeurt in Nederland geloven ze je niet eens..

1
24 iedereen heeft recht op mijn mening

-
Deze reactie op de Zembla uitzending zegt genoeg.

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/11/20/bijt-de-politiehond-niet-te-snel-en-te-hard-a4020895

Het is maar zeer de vraag of er iets gaat veranderen.
-
-
Nog even ter informatie:
-
Het "los"commando onder hoogspanning is vaak waar het mis gaat, samen met de "algehele (on)geschiktheid" van de hondengeleider.
-
Het los commando kan alleen op zeer vroege leeftijd als pup aangeleerd worden.
Een hond die dit commando niet al op zeervroege leeftijd ook onder druk opvolgt is niet geschikt EN IS VOOR HET LEVEN VERPEST.
-
Het "los" commando mag indien nodig alleen maar één keer worden gegeven door de hondengeleider en moet direct opgevolgd worden door de hond. (dus niet tien keer achter elkaar "los" roepen. Hondengeleiders die dit toch doen hebben het niet begrepen en moeten direct uit functie gezet worden)
-
Conclusie:
Een hond waarbij een breekijzer of verwurging moet worden gebruikt op een training, bij een examen of bij het inzetten van de hond is voor het leven verpest en moet direct afgekeurd worden. Het niet los kunnen laten door een hond op commando is immers een teken dat er iets fundamenteel mis is gegaan bij de training van de hond. Dit valt de hondengeleider volledig aan te rekenen.
-
Er zal eerst moeten worden begonnen met videoregistraties van alle gebeurtenissen waarbij honden worden ingezet. En liefst ook van de trainingen en examens van elke hond. Deze videoregistraties moeten openbaar toegankelijk zijn. Deze eis moet wettelijk vast gesteld worden. Deze videoregistraties moeten de basis vormen voor verdere aanscherping van de regelgeving.
/-
-

0
25 MrCally1

@25
Gewoon kappen met honden die als geweldsmiddel door de politie worden ingezet. Het is een fabel dat een hond altijd luistert.

3
26 Hendrianus

@26 Inderdaad..... direct schieten!


S.O.

1
27 LoydMorris

de Hondt ook question

1
28 Uitede aka Espede

Hoe je als hondengeleider het psychisch verwerkt als je ziet dat je hond iemand verrot bijt is mij trouwens een raadsel. Nu ja die hufter bij dat pompstation schroomt zich er niet voor, terwijl zijn hond bijt, zijn slachtoffer driemaal keihard te trappen. Die heeft een machts probleempje.

1
29 Hendrianus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@55 "Hoe meer asielzoekers hoe beter" Dat was een uitspraak om duidelijk te maken hoe hij dacht over benepen amsterdammers, m...

zojuist geplaatst door Wedergeboren

Snorrie
Agreement on measures to ensure the security of The Russian Federation and member States of the North Atlantic Treaty Organization

Heel leuk, alleen jammer dat er niet zichtbaar is of er iemand daadwerkelijk getekend heeft.En sowieso maakt artikel 4 al een einde aan deze...

15 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Wedergeboren
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@56 Jip en Janneke: Van de buurvrouw krijg je 6 hamlappen. Je hebt maar 5 diepvrieszakken. Dan heb je je te weinig plek...

17 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Marrie1
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

Rutte heeft in al zijn MP jaren van Nederland een opvangland voor criminelen, onaangepasten, oplichters en gelukszoekers gemaakt.Maar waarom,...

20 minuten geleden geplaatst door Marrie1

DikkeTor
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

Al dat islamofobie XD...

21 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Wedergeboren
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@32 Daar heb je je antwoord. ...

21 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Massaclaim van 3 miljard tegen Staat om Schiphol 'in aantocht’

      "wat een sneu, truttig, zichzelf naar de klote-helpend landje" https://t.ly/rIylc 🎶...

22 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Schildpad
De Republikeinse Partij van Arizona verklaart COVID-19 injecties tot bio-wapens en neemt resolutie aan om de injecties te verbieden ! - Dissident.one

Die wappies krijgen natuurlijk nooit een echte zaak uit de grond gestampt, en overigens heeft de rechtsstaat het nu te druk met promeren Trump u...

22 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Strongoli
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@54Ja hoor. Klopt, ik snap er helemaal niets van.. Als er maar één politicus zou zijn, die deze problemen wèl zou begrijpen, kwamen we al...

24 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Japanese Porn MessageAgatha Vega PornPorn Video Money TalksPornhub IsPic Lesbian PornKristi Alley BikiniGranny Bbc PornPark X VideoXx Sexy PictureLori Bauerهنتاي العربSummertime Saga VideoPorni NacionalHigh Heel PornXnx Hd ComPenelope Cruz Nude VideosWww Sexi MovieCuckold CryingMisty Rae NudeEs PornCassidy Freeman NakedTeencamCelebrity PornfakeMilitary Porn VideosTeenager Anal PainAnnsummers OnlineHentay Onlinسكس مغربيDamnwhosthatDesi Nangi VideoPpokemon PornXesi VideoMalayali Girls FuckingAustralian Porn MoviesXxxxxx Full VideoNude College GirlCamgirl ArchivesX Rated GamesH A N I M EChloe Knight PornX Xxx MomJacquie Tv MichelVideo XnxxSex Video Com InBabo Cartel De SantaYoungleafsThird Gender PornSwingtv PlayboyForced MasturbatingVideo Bokep IdonesiaBig Boobed MidgetsGay Porn DrawingsLesbian Ass LickingFortnite Gay PornBillie Star PornSxes VidoeLittlee33Shane Diesel CockFull Porn HfPorn300 ComPornôs Do BrasilGirlfriend Xxx VideoMessy PornTeenboysexMarvadi Aunty SexDragonball Z PornJapan Nude MassageAnal TourtureWww.youpornoHanime.vCâmeras De SexoAutumn Falls VideoShantel Vansenten NudeXnxx Hard PornPakistani Boobs SuckingCelebrity Sextape LeaksPorn Free EroticaTelerealite NudesAshley Graham NudaXhamster FemdomImaizumin-chi Wa Douyara Gal No Tamariba Ni Natteru Rashii 4Tattooed PussyKing XxxGianna J PornThai DeepthroatFree Porn PitchersStep Mom Stepson PornCelbrity UpskirtsHot Disney NakedSoul Sucking BjFisting A WomenLady Gay SexBroken Latina Whores AlanaNude Gallery PhotosAlexandra Daddario True DetectiveOldje PornstarAnna Faris NuseChloe Sevigny Blow JobTamil Mother And Son Sex VideoOriginal Sex XxxXhamster AmateurKatrina Kaif Ki ChudaiSunny Leone Sexy Movie HindiMallu Sex ClipsNude MarathiDesibbwsexLesbias SquirtingBrynn Woods SexPorndish.commKat Wonders PatreonFemmedom PornSexoamadoresMadurasxxxFionna PornGayboystube ComFree Down PornManga18.cmubBig Big Natural TitsMyvidstetSilverdaddies.comJennifer Coolidge BoobsChelcie Lynn NakedXxxgaysexUpskirtnopantyDownload Porn ComHot Naked ModelsMia Khalifa FullJohnny Sins TeslaFull Hd XxxYou Porn.comChinese Big TitisGuatitaAri Gameplays PornAsian Massage RedditXnxx TabooEmma Rose XxxDanni PornUsasexguide TucsonPolar Sex SceneTriple X PornBlacked RedditPornh VideosDiyfleshlightWww Bollywood SexElizabeth Hurley PornHot Porn For TeensHidden Cam BeachFat FreepornLittledickDoggy Porn Gif