Was alles aan het Derde Rijk slecht? (visionair.nl)


De Nederlandse partij Forum voor Democratie is weer eens in opspraak, deze keer wegens een aantal leden, die zich in een privé-Whatsapp-groep racistisch uitten (als in: Nederland 95% blank en moslimvrij wensen en: thnx for the mass shootings) en hun bewondering uitten voor de economische ...

door Visionair.nl in Binnenland  ·  49 Reacties

  • 3
  • 625x gelezen
Reageer met een Emoji
2
3
5

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Whatsappgroepen zijn niet hetzelfde als "de partij"
Maar goed, er komen verkiezingen aan, dus het demoniseren is weer begonnen.

22
1 xtremy

@1 Mja... ik vind het gewoon dom van FvD. Ik zou mensen gewoon voorlichten dat dit niet zo kan. Als je gek wilt doen, ga dan naar 4chan. Echt olie dom dit.

4
2 smurf

@2 Iedereen kan een whatsappgroep aanmaken en daar van alles roepen.
Zegt niks over een partij.

19
3 xtremy

@3 Ja, is ook zo... Je hebt gelijk. Zo had ik het nog niet gezien. Mja... als je foto's van Hitler plaatst of haken kruizen. Dat is nooit handig.

7
4 smurf

Nee niet alles was slecht maar dat weegt niet op tegen de absolute walgelijke misdaden die het regime heeft gebracht.
Het enige wat Hitler goed heeft gedaan is zich zelf dood te schieten.
Jammer dat het 15 jaar te laat was.

4
5 meneer van het nieuws

@4 als ik een GroenLinks whatsappgroepje aanmaak, en daar een paar groenlinksers naar toe weet te lokken, en ik plaats een foto of tekst van iets of iemand wat niet door de beugel kan, is dat niet direct aan GL te koppelen.
Maar het kán wel gebeuren.
zo kan iedereen een groepje aanmaken en daar dingen zeggen.
Zegt helemaal niks over welke politieke partij dan ook.

17
6 xtremy

@5 aanvulling: de partij FvD trekt helaas echte nazi's aan.
Ik denk dat het komt door zijn boriale gelul.
Ik ben een critici als het komt op immigratie en vluchtelingen beleid.
Maar ik heb geen hekel aan mensen algemeen.
Ik heb genoeg buitenlandse buren en die mag ik echt.
Maar ik heb wel een probleem met de open deur beleid voor niet oorlogs vluchtelingen.

9
7 meneer van het nieuws

@7 Nee, het komt omdat de echte nazi's niet de ballen hebben om zelf een partij op te richten. Bij de demonstarties van de PVV op het malieveld stonden ook allerlei idioten met Prinsenvlaggen. Deze loosers schijten in hun broek om aangesproken te worden op hun gedrag en verbinden zich daarom aan protestpartijen. Er is geen nazi-partij in nederland.

Je kunt dit Baudet of Wilders dus niet aanrekenen. Wel moeten zij in het openbaar afstand nemen van deze achterban.

12
8 Hollander1967

Te zien aan alles wat door de linkse club in Brussel allemaal word gekopieerd vinden die in ieder geval dat er veel goeds in zat/zit!

15
9 Zie Hier

@8
Ehh... Prinsenvlag.... op de fractiekamer van de PVV, als speldjes op de revers van de PVV Kamerleden, enz.,
Nee... die "idioten met Prinsenvlaggen" stonden daar écht niet zomaar...

4
10 Immanuel

Wat is nazistisch aan de eeuwenoude prinsenvlag? Dat het symbool ooit gekaapt is geweest door de NSB en de de Zuid-Afrikaanse Boeren maakt het nog geen nazistisch haatsymbool. Zullen we rood dan ook verbannen? Immers, de hakenkruisvlag is ook rood.
https://isgeschiedenis.nl/nieuws/de-prinsenvlag-het-hardnekkige-symbool

12
11 Visionair.nl

* Verwijderd door de redactie *

12 Prikkebeen

Ja, alles aan het derde rijk was slecht. De economie ogenschijnlijk op toeren brengen door opschaling van de oorlogsmachine, loonbevriezing en dwangarbeid is al helemaal niet iets om lovend over te zijn.

7
13 Biesbush

@11 De Prinsenvlag is een symbool van NationaalSocialisme.

"Herwaardering

In de jaren 30 van de 20e eeuw was er enige discussie over de herwaardering van de prinsenvlag. Er waren bij alle partijen voor- en tegenstanders maar alleen de aanhangers van de NSB kozen unaniem voor het oranje-blanje-bleu van de prinsenvlag. Volgens hen was dit de enige Nederlandse vlag.[3][7] Koningin Wilhelmina ondertekende in 1937, mede als reactie op deze NSB-actie, een Koninklijk Besluit waarmee de kleuren rood-wit-blauw werden vastgesteld als de kleuren van de Nederlandse vlag."

https://nl.wikipedia.org/wiki/Prinsenvlag

Dit had je zelf ook kunnen opzoeken.

3
14 Hollander1967

@12 Dank voor de vraag.

Ik geef toe dat het niet makkelijk is om een door de tijd heen gerelateerd vergelijk te maken met het nazisme. Ik hou het daarom op de radicalere fascisten, degenen die rucksichtlos 'buitenlanders' de schuld geven van alle fouten die systematisch in onze maatschappij aanwezig zijn, zoals woningnood, armoede, werkloosheid en criminaliteit en die niet de systematische oorzaken van deze symptomen willen aanpakken maar pleiten voor het aanpakken van 'de buitenlanders'. Zondebokpolitiek dus.

3
15 Hollander1967

De Maastunnel is het enige wat ik kan bedenken wat Hitler goed gedaan heeft.

0
16 jantje van leiden

@14
Dus, al de voorstanders voor de herintroductie van de prinsenvlag waren nazi's, omdat de NSB aan hun kant stond? Wat minder ideologie, en wat meer onafhankelijk, visionair denken zonder verdoving. Dat is waar Visionair.nl voor staat.

6
17 Visionair.nl

@8 Fascistische of nazipartijen zijn verboden in Nederland dus die kunnen ze daarom niet oprichten.

0
18 Reagurius

@16 Wat? Door hem vol te plakken met explosieven?

3
19 Biesbush

Ik ben er best voorstander van om zaken van meerdere kanten te bekijken. Deze vraag dient echter niet gesteld te worden. omdat-ie er onherroepelijk toe zal leiden dat de Holocaust gebagatelliseerd was. Zo van: ja, dat van die joden en zigeuners en communisten en zo, dat was wel jammer, en wat ze met mindervaliden deden was ook niet jofel, maar ze bouwden uitstekende autowegen.

3
20 Smiling

@20 Waarom is de massamoord op Joden door het naziregime per definitie erger dan andere genocides, zoals het uitmoorden van de Tasmaniërs door Engelse kolonisten, het uitmoorden van de Rwandese Tutsi's door de Hutu's of het uitmoorden van de Armeniërs door de Jong-Turken? Wat is die definitie?

8
21 Visionair.nl

Indien men een toekomstbeeld van enkele honderden klonen van 1 persoon als totale wereldbevolking pittoresk zou vinden dan zou je het ''niet slecht'' kunnen vinden.
Ik let meer op de cultuur van vandaag,dan stel ik mij bv vragen als '' bestaat er een taboe op menselijkheid''? en dan ga ik naar allerlei hedendaagse idealen kijken of ik bv zo'n vraag kan beantwoorden etc.
De uitslagen zijn niet echt happy.

0
22 billib

@21 Wilt u me geen onsmakelijke meningen aansmeren?

6
23 Smiling

@23 Wie heeft het hier over meningen? Ik stel domweg een simpele vraag. Wat is het verschil tussen het uitmoorden van de joden door de nazi's en het uitmoorden van de Tasmaniërs door de Engelse kolonisten?

6
24 Visionair.nl

@24 Ik heb het over meningen. U stelt een niet-neutrale vraag en stelt daarin impliciet dat ik het een erger vind dan het ander. Bovendien vind ik het uiterst onsmakelijk en ook leiden tot bagatelliseren om de ene genocide te vergelijken met de andere. Ik doe daar dus niet aan mee.

7
25 Smiling

@25 Wat is niet-neutraal aan deze vraag?

6
26 Visionair.nl

* Verwijderd door de redactie *

27 Chat Baker

@27
Medische experimenten op mensen zonder hun toestemming zijn misdaden tegen de menselijkheid. Maar helaas waren deze niet uniek voor de nazi's. Denk aan het bewust besmetten met syfilis van zwarte Amerikanen etcetera.

4
28 Visionair.nl

@21 De vraag "waarom is x erger dan y?' heeft als premisse dat de aangesprokene x erger vindt dan y. Anders hoeft u namelijk de hele vraag niet te stellen - wat in mijn ogen ook beter zou zijn, omdat het rangschikken van genocides van meer tot minder slecht, een werkelijk bijzonder slecht idee is.

3
29 Smiling

@29 Het is denk ik juist nuttig om deze massamoorden met elkaar te vergelijken en patronen te ontdekken. Zo kunnen we voorkomen dat ze opnieuw optreden.

6
30 Visionair.nl

@30 Niet door ze op een schaal van erg naar minder erg te zetten. Om ze te voorkomen (hetgeen, vrees ik, een illusie is) moet je ook niet naar de massamoorden zelf kijken, maar naar wat eraan voorafging.

4
31 Smiling

@31 Maar dat doe je niet.

5
32 solidsteel

@17 De meest fervente voorstanders van de Prinsenvlag waren Nazi's en dat is ook de reden dat die demonstranten er mee liepen. Die liepen er echt niet mee om die vlag weer de nederlandse vlag maken maar om hun affiniteit met de NSB-ideologie uit te dragen.

1
33 Hollander1967

@16 Die is niet in opdracht van hem gedaan.

0
34 Reagurius

@32 Dat is een tamelijk lege en onjuiste opmerking. Wat aan tot genocide leidende oorlogen stelselmatig voorafgaat is propaganda, destabiliseren van de samenleving door leugenpraat (zie: Trump, en in Nederland Baudet, het ondermijnen van wetenschap, media en onderwijs) en dehumaniseren van bevolkingsgroepen.

Voordat iedereen nog kwader wordt: ik zeg niet dat Trump en/of Baudet op een oorlog laat staan een genocide voor ogen hebben, wel dat ze er de voorwaarden voor scheppen.

3
35 Smiling

@35 Zoals ik al zei doe je het dus niet. Je praat wat propaganda na , meer niet.

8
36 solidsteel

@36 Okay, nog leger en onjuister, deze reactie.

2
37 Smiling

Het was het gedachtengoed van het Derde Rijk (fascistisch aangevuld 'rassenleer') dat uiteindelijk leidde tot de genocide. Als de vraag daarop betrekking heeft dan is mij antwoord ja.

1
38 Crannbuidhe

Wat is dit voor een vraag.....

Ja, het derde rijk was slecht.
Behalve voor een paar uitzonderingen en daar wil een gezond mens niet bijhoren....

1
39 Janzzen

Ja erg slecht.
Helaas is de rassenleer wel terug met dank aan links extremisten.

7
40 Truffelaar

@33
Een onzinnig argument: argumentum ad Hitlerum. Een illustratie. De luidruchtigste tegenstanders van pedofilie zijn neonazi-groepen als de NVU. Moeten we daarom elk verzet tegen pedofielen en pedofilie als nazisme wegzetten? De meeste Nederlanders moeten niets van pedofilie hebben, gezien de enorme schade die het bij kinderen aanbrengt. Zijn dat dan ook nazi's?

8
41 Visionair.nl

@39
Dat was de vraag niet. De vraag is: Was alles aan het Derde Rijk slecht? Het is zinniger om ideeën slecht te vinden, in dit geval: de ideeën over raszuiverheid, gebrek aan respect voor het menselijk leven, onderverdelen van de mensheid in meerder- en minderwaardige mensen en het collectief boven het individu stellen, dan iets slecht te vinden louter alleen omdat het bij een moorddadig en genocidaal regime hoorde.

8
42 Visionair.nl

@41 Dit is geen argumentum ad Hitlerum want ik zeg niet dat alle voorstanders van de Prinsenvlag Nazi's zijn maar wel die die daar bij de demo van Wilders mee stonden te wapperen. Wilders heeft de invoering van de Prinsenvlag namelijk niet op zijn A4-tje staan en dus stonden die vlaggedragers daar niet met die intentie met die vlag..

Jouw redenatie zou dezelfde zijn als om te stellen dat de kaalkoppen die een Hakenkruis op de arm hebben gestikt en staan te demonstreren voor een moskee, dat Hakenkruis dragen omdat ze een voorstander zijn van de oude hindoestaanse tradities.

1
43 Hollander1967

@43
Het is waarschijnlijker dat de deelnemers aan de demo van Wilders zichzelf zien als geestverwanten van de geuzen die Nederland bevrijdden van de Spanjaarden. Inderdaad sluit deze bevrijdingsretoriek aan bij de retoriek van Wilders en consorten.

6
44 Visionair.nl

@42
De borstvoeding die de kinderen kregen was ok.
Die schenk ik je.

De rest was slecht.

1
45 Janzzen

@45 Hulde. Mission accomplished.

4
46 Visionair.nl

@45 De Reichsautobahn (nu Bundesautobahn)? Veel medische doorbraken door de barbaarse experimenten. Veel van die data is gebruikt, en wordt nog steeds gebruikt.

https://www.theguardian.com/news/2004/oct/14/thisweekssciencequestions.cancer

1
47 Bluth

#46
Nou, als dat je missie was, dan leg je je laat wel héél laag....

2
48 Janzzen

@48 Mijn missie was om je te overtuigen dat iets niet slecht is omdát het van het Derde Rijk afkomstig was, maar dat het Derde Rijk slecht was omdát het bijvoorbeeld, racistisch, bloeddorstig en militaristisch was.

1
49 Visionair.nl

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Meeuwen zijn vanaf nu de meest gehate vogels

    "Meeuwen zijn vanaf nu de meest gehate vogels (vkmag.com)" Tja PVV, misschien toch maar eens die meeuw, die nsb ook gebruikte, ...

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@27Ik wacht de onderzoeken af. Tot die tijd (dat kan wel even duren), laat ik mij maar even niet meer "vol" spuiten. Heb nu wel even genoeg ge...

5 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Nicks R. Van
‘We moeten nu CO2 gaan verwijderen willen we de opwarming beperken’

Vergeten wordt dat groene planten CO2 omzetten in O2 (zuurstof): de koolzuurassimilatie! En zuurstof is onmisbaar om te leven. ...

11 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Strongoli
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@22Omdat jij als allereerste de VVD'r, met name benoemt!Wat daarna komt is dan niet relevant meer, zeker als je het ook nog "prima" noemt....

12 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Nicks R. Van
Klimaatminister Jetten blijft CO2 uitstoten: 'Ik ben geen heilig boontje' - NieuwRechts.nl

@3 En middenin ook! Dus komt overal voor....

13 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Wedergeboren
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@87 Np ! ...

13 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

RobP
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@26 Het is toch mooi dat ze toch nog verder onderzoeken of long-covid mogelijk veroorzaakt kan worden door de vaccinatie. Wat wel bijzonder is a...

14 minuten geleden geplaatst door RobP

soapbox
Sophie Hilbrand en Jeroen Pauw samen naar avondshow op NPO1

Vroeger leek er een groot leeftijdsverschil tussen beide, nu ........

14 minuten geleden geplaatst door soapbox

Nicks R. Van
Sophie Hilbrand en Jeroen Pauw samen naar avondshow op NPO1

Dat wordt Zomerhitte 2024. ...

17 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

soapbox
Meeuwen zijn vanaf nu de meest gehate vogels

Daarom plaatsen we ook die meeuwmolens aan de kust....

18 minuten geleden geplaatst door soapbox

NK. App
Naughty Girl PornAdventure Time HentaiBachelor Porn PartyPorn FjlmRedruskerPoron VideoGhost Porn MovieDesi Lesbian Porn VideosPrivet Socity PornJada Stevens BangbusHent StreamPorn EFamily Porn HdQxyprnMujer Luna Bella XxxSex AntysIndian Porn ScandalSexy.comPorn AteurCoimbatore Aunty Sex VideoGirls Without Bra And PantyFingering In BathroomBhabhi Sex FullEden Ivy PornTrangender PussyNaina LeoneFree SexstoriesAra Queen Bae Onlyfans LeakBrenda Strong NudeBokep Indo HijapX Bf X BfNicole AnistonpornhubMiss Alice 94Ana Cheri Onlyfans LeakedLocal Hd BfLeah Sex VideoGuda SexAngreji Film SexChinese HookerPorn Indian SleepingVideo Sunny Leone XxxPictoa ComN.hentiaNaked GingerGlados PornClothed Male Naked MaleBigg BoobsTeagen JamesGanny Lesbian PornTelugu Sex Videos DownloadBengali Web Series Sex VideoNepali Aunty XxxDesi Boor ChodaiSissy Porn GifLesbo Porn ThreesomeUnusual PornGhost Spider PornMaya WoulfeXxx FukBeeg 4kCeleb Porn LesbianDirty Hindi PornIndian Sex Com HindiTits With HairLaboutiquevipAnimeporn FreeXhamatarNoodlemagazingSite DesexeVivas StreetForced PeggedKendra Lust Full Porn VideosChut HairDesi Women NakedExploited Teens FullRachel Starr NewPorn TsAfrican Casting XxxFemboy Comics PornLora Cross PornKetika Sharma Hot VideoNude Man SexyIpx-726 JavIndian House Wife Hot VideoSpring Break PornVideo Caseiro DesexoChinese Shemale PornCort247Kajal Sex Photos ComeBrazzers ChristmasSapphiceroticMlif XxxProject VoyurBritt Barbie Leaked VideoAunty Bathroom VideoX Deshi VideoTori Black VixenIndian Affair SexMia Malkova NewTamil Serial XxxCumming In Throat CompilationEbony UpskirtBig Sexy Booty PornGroup PornosJeux PrnSfmcompilationSydney Sweeney BoobiesBigass Porn AnalSoankNude MassagMom Son On TumblrPorn With LatexXvideos Com3Indiyan XxxxBokefJapa AnalFela FureSex Videos AndraHaryana Desi Sexسکس سلنا گومزBest Fuck Video EverBig Lesbian ClitPrepagos BogotanasSkipthegames OhioSexvideo HdPegging CaptionsBeautiful Mom XxxOld Lady XnxxPornhub Vedio DownloaderFlatiron PornFilmes PornograficasRim Gay PornCj Clark Nudes.Xnxx VedioTeen Couple PornNai Dulhan Ki SuhagratGb Road PhotoSaleemamansurSax Xxx IndianPakistani SuhagratLesbian Tribbing PornAmberrose SextapePuffy Nippled LesbiansBondge PornAbsolu PornSites Para AdultosVanna Bardot PornCleopatra NakedSamus HentaiUrsula Tv