Rotterdammer Ferry overleefde de aanslagen in Bataclan, Parijs: 'Die horrornacht in 2015 heeft mijn leven uiteindelijk verrijkt' (rijnmond.nl)


Het is precies vijf jaar geleden dat Parijs werd opgeschrikt door bloedige aanslagen. Ferry Zandvliet was met zijn vrienden bij het concert van Eagles of Death Metal in poptempel Bataclan. De tempel veranderde in een hel: alleen al in de zaal werden 89 bezoekers vermoord. ...

door Oeps112 in Binnenland  ·  37 Reacties

  • 2
  • 437x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

"'En over de latere ontmoeting met de vader van een van de aanslagplegers, met wie hij nu nog contact heeft."'

Dat gaat er bij nou niet in. Dat zie je ook wel eens op tv dat familieleden in de gevangenis met de moordenaar van hun broer, zus of kind gaan praten, briefwisselingen er op na houden of de dader zelfs omhelzen en vergeven. Is echt weer zo'n doorgeslagen westers emotiedingetje. En al gaat het hier om de vader van een dader, als mijn kind door zijn zoon was vermoord dat kan ik voor die vader ook geen menselijke gevoelens meer opbrengen en zou hem zonder moeite, en met vriendelijke glimlach, een kopje brodifacoum thee kunnen aanbieden.

8
1 Reconquista

@1
Je legt slechts uit dat je iets niet begrijpt.

"kan ik voor die vader ook geen menselijke gevoelens meer opbrengen"

Dan lijkt Ferry een stuk meer ontwikkeld dan jij.

10
2 Lidpver

@2
De andere wang toekeren is niet efficiënt. Ik geloof in vergelding en niet in vergevenis. En al helemaal als het om een familie gaat wiens zoon mijn kind, zus of moeder heeft vermoord. Laat Ferry maar lekker 'ontwikkeld' doen en het zachtgekookte eitje uithangen maar ik vraag me af of hij er ook zo over gedacht had als hij een familielid was kwijtgeraakt. En wat ik ook raar vind is dat hij in de media roept dat de aanslag zijn leven heeft verrijkt terwijl er 129 families zijn wiens levens op die dag compleet zijn verwoest. Maar goed het gaat er klaarblijkelijk om om ontwikkeld over te komen..

6
3 Reconquista

@1 Ja joh , ga familieleden vermoorden van moordenaars, lekker bezig....

7
4 21st Century Guy

@3
Je begrijpt waarschijnlijk niet dat dergelijke sentimenten als verklaring gegeven kunnen worden door terroristen die aanslagen plegen.

Bij Ferry stopt het geweld, bij jou gaat het door.

6
5 Lidpver

@4
Al die mensen die in Europa inmiddels zijn afgeslacht door die religie waren ook iemands familielid. En die vind ik belangrijker dan de familie van zo'n religieuze massamoordenaar. Lekker achterover leunen en niets doen..sorry maar dat is niet mijn ding. Pak je mijn familie dan pak ik jou familie. What goes around comes around.

5
6 Reconquista

@6 "Pak je mijn familie dan pak ik jou familie. What goes around comes around."

Dat is nou juist de achterlijke , tribale, islamitische cultuur die je niet moet hebben.

6
7 21st Century Guy

@5
""Bij Ferry stopt het geweld, bij jou gaat het door."'

Dus omdat Ferry, die zelf niemand verloren heeft, de andere wang toekeert stopt het geweld?? Hoe kom je erbij dat het geweld nu gaat stoppen? Heb geen illusies het wachten is op de volgende aanslag en die gaat komen (omdat wij niet terug slaan, niemand uitzetten en net als Ferry een beetje 'ontwikkeld' gaan lopen doen)

6
8 Reconquista

@7
Nou dan ga je toch lekker een frietje eten en filmpje kijken nadat je familie is afgeslacht. Maar je kan niet verwachten dat iedereen zo gaat reageren. Als mijn moeder of kinderen zo nodig dood moeten in naam van allah dan stap ik meteen daarna in de auto en ga er net zoveel platwalsen totdat de benzine op is.

""Dat is nou juist de achterlijke , tribale, islamitische cultuur die je niet moet hebben.""

Oh dus nu zijn ze ineens toch wel tribaal en achterlijk. Waarom dan toch binnen halen als je dit weet?

5
9 Reconquista

@9 Jouw mindset is precies hetzelfde , dat is dus wat we niet moeten hebben , geen blinde, rancuneuze moslims. christenen, atheïsten of wat voor labeltje ze ook mogen hebben.

6
10 21st Century Guy

@7
Tenzij @6 moslim is heeft dergelijke eerwraak dus niets te maken met religie.

@8
" Hoe kom je erbij dat het geweld nu gaat stoppen?"
Omdat Ferry geen gevoelens van wraak koestert en jij dat maar niet begrijpen kunt zoals je toelichtte in @1 . Jij zou in zijn geval de geweldsspiraal in stand houden, hij doorbreekt die spiraal nou juist.

Vandaar dat ik denk dat Ferry een stuk geciviliseerder is dan jij. En dat maakt jou dan wellicht weer woedend en wil je op dit draadje pogingen ondernemen mij verbaal de grond in te stampen en ik zeg: ik tracht meer als Ferry te zijn, dus ga je gang.

6
11 Lidpver

@10
"' dat is dus wat we niet moeten hebben , geen blinde, rancuneuze moslims."'

Te laat ze zijn al binnen gehaald en vermoorden mensen. En als je stelselmatig mensen vermoord krijg ook automatisch met rancune te maken. En jij bent daar geen uitzondering in. Ook jij zou rancuneus trekjes gaan vertonen als je je vader zonder hoofd ziet liggen vanwege een tekeningetje of je kinderen die bij een concert in stukken zijn gereten door een islamitische bom. En dat is niets meer dan een natuurlijke menselijke eigenschap. Je mag gerust boos worden en rancuneus zijn tegenover een cultus die aan de lopende band mensen vermoord.

Maar nogmaals waarom tolereer en verdedig je deze cultus als je zelf al aangeeft dat ze achterlijk en tribaal zijn?

5
12 Reconquista

@12 Ik tolereer geen enkele moordenaar moslim, christen , jood, hindoe, boeddhist, atheïst of wat dan ook, dus gaarne mij geen woorden in de mond leggen.

6
13 21st Century Guy

@11
Dus omdat meneer Ferry (die zelf niemand heeft verlopen en het blijkbaar allemaal wel spannend en verrijkend vind) geen wraak koestert stopt de geweldsspiraal?! Zullen we wedden van niet? Wedden dat er gewoon weer nieuwe moslims opstaan die gewoon weer aanslagen en moordpartijen gaan uitvoeren. (wat sinds Bataclan trouwens alweer talloze malen is gebeurt) Wat jij doet is niets doen en dat is waarom die moordpartijen maar niet stoppen We slikken alles en we kijken maar toe.

Er is maar een manier om het islamitische geweld te stoppen. Oppakken en die hele cultus uitzetten of dwingen om te vertrekken. En dan spaar je echt levens en niet door de andere wang toe te keren.

6
14 Reconquista

@1 . Je haalt wat zaken door elkaar. Deze vader is geen dader maar zoals Ferry gisteren op tv zei, ook slachtoffer. De vader was ook te zien en je ziet een gebroken man hetgeen mij logisch lijkt, het zou immers je zoon maar zijn die dit op zijn geweten heeft.

Waarom veroordeel jij deze man?

6
15 mo

@13
Maar waarom neem je het dan altijd op voor een religie die zo racistisch en agressief is dat ze dagelijks mensen op de wereld vermoorden? Dat klopt niet echt met wat je nu hier probeert te beweren. Dus daar komt die nog een keer want je geeft nergens antwoord op: waarom tolereer en verdedig je een moordende religie waarvan jezelf al zegt dat ze achterlijk en tribaal zijn? Zou je achterlijke en tribale mensen in je eigen huis laten wonen?

7
16 Reconquista

@4

Eerwraak hè.

2
17 zeikenderechter

@16

U reageert minstens zo tribaal. Moet je wel willen zien natuurlijk.

4
18 zeikenderechter

@16
+++++++++++++++++++++++++++++

5
19 marnadi

@15
""Deze vader is geen dader maar zoals Ferry gisteren op tv zei, ook slachtoffer.""

Nee dat is de vader van dat gezwel die zelf voor de islam kiest dus geen medelijden mee. Maar zoals ik al eerder zei ik heb daar sowieso geen probleem mee. Pak je mijn onschuldige familie dan zal ik alles in het werk stellen om jou familie te pakken. Als we dat in Europa nou eens met zijn allen zouden doen dan is het zo afgelopen met de terroristen en geloof me er zal ook meteen een enorme preventieve werking vanuit gaan. Overigens zou jij dit als moslim toch moeten begrijpen. Jullie nemen al wraak voor een striptekeningetje maar als mijn kinderen worden afgeslacht mag ik niet rancuneus zijn?!

6
20 Reconquista

@18
Natuurlijk maar 1. het is de reactie en niet de actie en 2. vuur moet je soms met vuur bestrijden. Overigens reageer ik niet helemaal op dezelfde manier want in mijn denkbeeldige situatie ging het erom dat mijn kinderen of familieleden waren vermoord. Daar wordt je wel rancuneus van toch? Bij deze terroristen was dat niet het geval zij hadden niemand verloren maar waren rancuneus vanwege tekeningetjes e.d. Is wel een verschil

5
21 Reconquista

@20 . Je komt op mij behoorlijk gewelddadig en primitief over. Het is compleet absurd om de familie van een dader uit te moorden.

Ten overvloede, want ik vermoed dat je het prima weet, ik ben een Nederlandse vrouw en hang geen enkel geloof aan.

7
22 mo

@16 Wat zit je nou dom te lullen , heb je een verweekt brein of zo , wat snap jij niet aan mijn stelling dat ik geen enkele moordenaar accepteer ?!
Ik kan jou niet serieus nemen met je blinde, domme insinuaties.

3
23 21st Century Guy

@20 Wat jij propageert is de hel die in sommige Midden Oosterse landen en gebieden heerst hier naar importeren en er een beestenbende van te maken.

2
24 21st Century Guy

@21 Misschien zou u het boek dat hier besproken wordt eens kunnen lezen, of tenminste het artikel, om te zien dat het ook anders kan: https://www.trouw.nl/recensies/in-na-de-bataclan-spreken-de-vaders-van-slachtoffer-en-dader-over-de-tragedie-in-parijs~b8b7df45/

3
25 Smiling

@16 Ben jij het zusje van Rontgen ?

1
26 21st Century Guy

@21 Jij denkt precies hetzelfde als een geradicaliseerde fundamentalistische moslim en dus geen haar beter

2
27 MacGu

@16 Ik ben geen domme, blinde hater zoals sommige moslims, christenen, atheïsten etc, wel zijn dus ik juich het niet toe dat de vader of de familieleden van de bataclanmoordenaar(s) vermoord worden.

1
28 21st Century Guy

@21 Vuur bestrijd je alleen met water , vuur met vuur bestrijden leidt tot de hel.

3
29 21st Century Guy

@16 Op domme vragen geef ik geen antwoord.

1
30 21st Century Guy

@6 Het is compleet idioot wat je stelt dat is net zoiets als dat jij een broer of vader of oom zou hebben die moordenaar is en dat ze dan jou en de rest van je familieleden zouden gaan vermoorden.
Als je dat normaal vindt dan ben je knettergek.

1
31 21st Century Guy

@19 Uiteraard is Marnadi de moslima het er helemaal mee eens.

2
32 21st Century Guy

@2 "Dan lijkt Ferry een stuk meer ontwikkeld dan jij."

Ik vind hem ook een heel mooie indruk maken in dat filmpje.

Maar ja, Nieuwskoerier he? Waar bij 80% van de bezoekers geen ruimte is voor nuance. question

1
33 Weet geen naam

@33 Ik moet zeggen dat ik waarschijnlijk niet op bezoek zou gaan bij de vader maar hem en en de rest van de familieleden vermoorden zoals Reconquista voorstaat is heel iets anders.

1
34 21st Century Guy

@34 Ik weet niet.

Je moet niet vergeten, dat zo'n daders meestal ook gewoon hun ouders uit de vingers geglipt zijn bij hun radicalisering.

Alleen is dat voor velen hie rniet voro te stellen, omdat ze vast hangen in het beeld dat elke moslim een radicaal is.

Maar je kunt zelfs stellen dat ouders soms net zo goed slachtoffer zijn. Hooguit dat ze hun kind al weken / maanden voor de echte aanslag al verloren zijn aan radicalisering.

Maar ook hier: Velen hier kunnen zich nog geen seconde voorstellen dat ouders van zulke daders net zo kapot kunnen zijn van de acties van hun zonen als de nabestaanden van de slachtoffers.

2
35 Weet geen naam

@23
""wat snap jij niet aan mijn stelling dat ik geen enkele moordenaar accepteer ?!""

Maar een moordende religie daarentegen... Je blijft er omheen praten, veroordeel die dodencultus nou eens gewoon onvoorwaardelijk!! Of is bovenkamer al zo aangetast door politieke correctheid dat je het niet over je hart krijgt?

@24
Ik moet je nageven dat je het altijd zo gematigd mogelijk probeert te brengen maar neemt niet weg dat je gewoon links bent, een voorstander van de massa-immigratie en knuffelaar van de islam. Dat je de rollen nu omdraait en beweert dat ik (of wij van rechts) die rotzooi uit het Midden Oosten hier naartoe halen is echt absurd. Jullie zijn de immigratie voorstanders en jullie hebben die achterlijke tribale (weet je nog?) bende hier naartoe gehaald. Als het aan mij had gelegen dan had hier nooit een Arabier rondgelopen.

1
36 Reconquista

@30
Ik heb je gewoon klem en daarom wil je geen antwoord geven. Bij een antwoord zou je jezelf tegen moeten spreken.

@31
Niet zo zeuren, jullie halen die radicale onzin naar Nederland en als er dan naar de zoveelste geïmporteerde moordpartij een radicale reactie terugkomt dan sta je ineens op zijn kop een wordt je bijna hysterisch. En nogmaals als mijn kinderen het slachtoffer zouden worden van een door jullie geïmporteerde aanslag heb ik niets meer te verliezen en dan stap ik in de auto en dan zullen mijn banden aan het einde van de rit bloedrood zijn. En als jou dat niet bevalt dan heb je pech en hadden jullie misschien wat beter moeten nadenken voordat je het schuim der aarde naar ons mooie landje haalde.

1
37 Reconquista

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Vageali6888
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@83 @89Aardige inside info over de reden en hoe het ging toen ;"they spat on us"Special Report: Why Ukraine spurned the EU and e...

zojuist geplaatst door Vageali6888

ongelovenloos
Sophie Hilbrand en Jeroen Pauw samen naar avondshow op NPO1

Twee onfrisse figuren waarvan ik me wel eens afvraag of ze wel een douche hebben....

zojuist geplaatst door ongelovenloos

LoydMorris
Joost Klein vertrokken naar Eurovisie Songfestival: 'Mijn doel is twaalf punten'

Kan iemand hem vertellen dat hij het kleerhaakje nog even uit z'n jas moet halen. . . . ...

3 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

ongelovenloos
Topdokter slaat alarm: ‘Chemische stoffen in vaccins maken kinderen trans’ - Dissident.one

Het grootste probleem zijn die ouders die hun kind laten kiezen wat ze willen zijn , een jongetje of een meisje.Ere zijn er ook bij die een zo...

3 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Vageali6888
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@83"Relevanter is de vraag: had het parlement de volmacht om 'm af te zetten?"Het deel van het parlement dat niet verjaagd was? Nee , ...

3 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Wedergeboren
Let op: WhatsApp kan geen video’s versturen op Android-toestellen

   Niets van gemerkt toen ik vandaag 2 filmpjes naar het buitenland stuurde. Dat ging perfect. ...

6 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

ongelovenloos
KIJK. Ongeruste Russen delen beelden van colonnes westerse legervoertuigen die richting Oekraïne en Polen rijden: “Het is alsof er geen einde aan komt”

@5Zo is het .Laat iedereen eens kijken waarvoor Amerika zich zo inzet voor een niets bedoelend landje.Als Amerika er geen voordeel uit k...

6 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Olivia
Muziekdraadje

Tres Natas - Spirit in the sky https://www.youtube.com/watch?v=fBUjdhlYSeo...

9 minuten geleden geplaatst door Olivia

ongelovenloos
Aardappels uit Nederland of rijst uit Azië: wat kun je beter eten voor het klimaat?

Gewoon eten waar je zin in hebt .Doen ze in de rest van de wereld ook....

14 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Let op: WhatsApp kan geen video’s versturen op Android-toestellen

whatsApp kijkt maar even ben blij dat ik die onzin niet op mijn mobiel heb....

15 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Animes Mulheres PeladasAnimation Porn GaySex Sex Sex VideoAssamese Nude GirlAishwarya Rai Sexy FilmRee PetraSoace PornPuta Y ZorraReal Hookup SitesPornes.conKorean Nude MovieHindi Audio MmsGoblin PussyDerpbooruManiacos Por ComicsAyleks NudesEbony Porn PicBreckiehill LeakedPornicsAnimes HebtaiImmegsnliveTara On Sons Of AnarchySimpsons Porn ComicsEmma Hix Double PenetrationHindi Sex Videos DownloadBhabhi SwxTera BabcockAnime Porn ForcePregnant Double PenetrationFirst Double PenetrationThick Yellow BoneSamba PornográficoJezable VessirSuprise CumshotsXvideobengaliPrivate Xxx VideoColita PhotosNude Tits ImagesXxx Indian MarathiDelete Sex VideoLesbian's ScissoringSexy Xxx Video NewPijit Plus PlusLes Feet PornWww.pornhub.Bangla Xxx FilmBack Page EscortsInfluencers Gine WildErome PorPorno OnlifansRiley NixionJenna Sativa LesbianPornstars With Fattest AssesHot Porn LatestMasturbates In PublicBazoocanLauren German NakedCummin On Her FaceDominicn PornNxncomSexy Sex StoriesAshley OnlyfansMati MaroniFleshlight PornTiny4k PornCoupleswappingLesbian Roommate PornGonzo Porn MovisShalia DevineHot Boobs XShe Hulk SexMarathi Bp ClipHot Indian Wife PornPakistan Sexx VideoBigo Live PornTickle Lesbian PornMs LondonpornTub Porn ClassicPhotoacompanhantVideo ColmekCoi Lerray NudeMompov ReneeBella TriceSex Hd BeautifulRita Ora NudeFishingpornXhanstetPornstar Russianسکس پیرزنفیلمسکسی ایرانیCuckold Home VideosXxx Video RepCute FuckVídeos Caseros SexualesPornktube.clmBolloywood PornPor HentaySexiest CameltoesSuck DickgifEnchanting RapperCutegirlsNamio HarakuwaSuper Mario Movie PornNew Bhabhi XvideoAlison Taylor Porn VideosMyhentiagalleryPussy CumLiz Katz PornhubPorn Hot DesiBengali XxxxxHot Pron TubeBest Twitter Accounts Better Than The HubAngela Sarafyan NudeNaruto Porn GamedHd Desi Sex ComSuhagrat SaxDoujinPorn Xvideo ComChubby Goth PornRajasthani XvideoSax XvideoCzech SexAmber NovaAnal Cream PieBiscuits N PornGoku And Bulma PornChubby Granny PornXxx Mms LeakedMisaki SenseiSexgames 3d FreeReshma Nude PhotosSex TvFoto Mulheres PeladaExhibitionistpornXxx NmHot SexxxxXx Video Hindi DesiPorn YoungersRose Lebeau PornWarung BokepHard Sexy VedioJuli Ann SexYuvutuHamster GayPuran SexHot Sexy Wife XxxNude ButtsIafdbActrices PornosAgantredgirl