Bijna meerderheid onder Nederlandse bevolking voor afschaffen zwarte piet Pro-zwartepietenkamp is strijd aan het verliezen (tpo.nl)


De NPO, GroenLinks, D66 en Facebook hebben het voor elkaar: zwarte piet wordt steeds meer omstreden. Jarenlange propaganda werpt zijn vruchten af. Het aantal mensen dat voorstander is van een traditionele ‘Zwarte Piet’ is dit jaar fors lager dan een jaar geleden. Iets meer dan d ...

door Moskowfiets in Media  ·  14 Reacties

  • 6
  • 346x gelezen
Reageer met een Emoji
2
1
15

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Mooi , Nu nog de grenzen dicht en alle bootjes rechtsomkeert en pieten probleem is opgelost Pffff

3
1 Moskowfiets

Daar noem je wat op de NPO D66 en Groen Links hebben de hele hetze in elkaar gezet en zijn met Jerry Afriryi meegelopen.

3
2 Eindpenthode

Fijn dat deze titel erkent, dat er een strijd gaande is om onze cultuur en nationale identiteit, en dat die strijd zich, in tegenspraak met de democratische rechtsstaat, via de uitvoerende macht en de pers afspeelt.

Dat wil zeggen dat de burgemeesters (u weet wel, die baan die je krijgt, bij steden, zonder specifieke vooropleiding als beloning voor bewezen diensten aan de lobby) gezamenlijk de kant van KOZP kiezen, dat hebben ze onderling zo afgesproken in de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en tijdens hun maandelijkse vergaderingen in Brussel.

3
3 Wendel

@2 Voeg daar ook even AD/DPG aan toe een van de vele clubs die allemaal de mondvol hebben over objectiviteit!!

MAAR DAARMEE BEDOELEN ZE HUN OBJECTIEVITEIT niet die van de normale mensen!

2
4 Zie Hier

De politiek huppelt vrolijk achter de cultuurbarbaren aan en begrijpen het verdriet van de zielige Akwasi en Jerry.
Wat willen ze nu eigenlijk wel alleen nog blanke pieten, roetpieten of helemaal geen pieten meer wat een stel vervelende zeikerds zijn het toch die gasten van KOZP neem mij niet kwalijk.
En dat stel ongeregeld krijgt ook nog subsidie plus nog de steun van Rutte en Dieuwertje Blok die het allemaal wel begrijpen hoe deze mensen lijden omtrent het slavernijverleden van hun voorouders.
Maar met wat excuses van de regering en wat herstelbetalingen m.b.t het slavernij verleden zijn zij wel weer een beetje blij te maken en zal dat het grote verdriet hopelijk wel enigszins kunnen compenseren

2
5 welofniet

Dictatoriaal Nederland. Straks een land zonder geschiedenis, waar de kleine minderheid de dienst uit wil gaan maken.

2
6 gaulette

@2 Nog erger !!

Stichting ‘We Gaan Ze Halen’,
Hun doel is om duizend vluchtelingen uit Griekse opvangkampen te gaan halen en naar Nederland te gaan brengen. Brein achter dit hersenloze idee is Rikko Voorberg die natuurlijk wordt gesteund door een GroenLinkser want deugen is geen parttime hobby.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2018/12/lol-stichting-we-gaan-ze-halen-gaat-helemaal-niks-halen-want-kreeg-maar-750-euro-aan-donaties/



https://jdreport.com/omvolking-gaat-niet-snel-genoeg-groenlinks-gaat-honderden-vluchtelingen-met-de-auto-ophalen/


https://www.geenstijl.nl/cookie-consent/?target_url=%2F5145056%2Fvluchtelingen-griekenland-pas-op-groenlinks-karavaan-we-gaan-ze-halen-komt-jullie-halen%2F%253F&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

2
7 Moskowfiets

Ben ook lid van het EenVandaag opiniepanel en weet inmiddels wel hoe zij hun enquêtes houden. Omdat je vrijwel iedere maand gevraagd wordt op welke partij je stemt weten zij ook wel wie ze welke enquêtes moeten toesturen om een gewenste uitslag te krijgen. Ik geef regelmatig aan dat ik overweeg om PVV of Forum te stemmen en heb deze ZP enquête niet gekregen.

Vorig kreeg ik hem wel en toen trapte ik er mooi in. Je kreeg de keuze tussen een reeks van 8 of 9 voorbeelden van Zwarte Piet. Nou ben ik voor behoud van ZP maar heb er geen moeite mee als de rode lippen en oorbellen zouden verdwijnen. En dat heb ik ook aangekruist. Wat blijkt tijdens de uitzending? Zijn er nog maar 2 categorieën over. Degene die ZP willen behouden en degene die ZP willen aanpassen. Ik begreep dat ik er in was getrapt en via dit handigheidje nu in het kamp van de anti-Pieten was geplaatst.

Dit zijn de methodes die EenVandaag hanteert. (en dan nog blijkt een meerderheid voor ZP) Het is dan misschien ook niet zo verwonderlijk dat andere enquêtes een ander beeld geven waarbij de voorstanders toch wel iets talrijker zijn dan EenVandaag graag zou zien.

1
8 Reconquista

Zie je nou wel.... Zwarte Piet is op z'n retour.

12
9 Bop

34% Vindt dat Zwarte Piet moet worden aangepast, aldus het onderzoek; 11% twijfelt.
55% wil geen aanpassing.

Het is creatief om hier een bijna-meerderheid uit te construeren.
Respondenten van het EenVandaag-opiniepanel kennen bovendien het standpunt van de NPO: sterk voor afschaffing. De vraag is daarom, of iedereen eerlijk antwoord geeft. Respondenten geven aan onder druk te staan van het anti-Zwarte Piet-kamp. Anders wordt men meteen sociaal buitengesloten als racist.
Afgelopen zomer is die druk door de BLM-demonstraties en bijbehorende media-hype bovendien stevig opgevoerd. Het waren zelfs de enige demonstraties die overheden en politiek royaal toestonden tijdens de corona-pandemie.


Bereiken ons vandaag tevens berichten dat openbare bibliotheken boeken met Zwarte Piet verwijderen. Leden hebben derhalve geen keuze wat zij hun kinderen voorlezen of laten lezen. Een luchtigjes gepresenteerde vorm van het verboden verklaren van boeken vanwege de inhoud. Censuur en bewuste vernietiging van levend cultureel erfgoed.

Het roept de vraag op: hanteren openbare bibliotheken een Index van verboden boeken en op welke andere onderwerpen vindt eveneens censuur plaats? Gunnen de openbare bibliotheken burgers een vrijheid van geweten en om hun eigen gedachten te vormen? Vervullen zij een openbare functie of staan zij slechts ten dienste aan een aantal politieke stromingen en hun belangen?
In dat laatste geval is financiering uit publieke middelen niet langer gewenst. Dat wordt dan een taak voor de betreffende politieke partijen en hun sympathisanten.

Overigens heeft Zwarte Piet als levend immaterieel erfgoed bar weinig van doen met slavernij. Wetenschappelijk is die claim van politici en activisten noch objectiveerbaar noch substantieerbaar.

1
10 duurendaal

Er mogen in de officiële media geen positieve verhalen over de traditionele Zwarte Piet geschreven worden.
Kennelijke gaat dat ook op voor de enquêtes die Eenvandaag jaarlijks houdt.
Na jarenlange teruggang van aantal voorstanders zat er vorig jaar weer een opwaartse lijn.
Die wordt nu omgebogen door een plotselinge sterke daling.
Waardoor dat komt is niet onderzocht.
Zou zomaar te maken kunnen hebben met de Coronacrisis en de daardoor mindere activiteiten rondom Sinterklaas.
En in samenhang daarmee dat men de dammers beu is en dan maar liever voor een iets minder leuke Sinterklaas maar dan wel zonder vervelende dammers erbij kiest.
In ieder geval kan daar eens naar gekeken worden.
Want het is wel opvallend: in 2018 is 68% voorstander van de traditionele Zwarte Piet, in 2019 loopt dat op naar 71% en nu opeens in 2020 nog maar 55%...

Er is niets racistisch aan Zwarte Piet.
De meerderheid van de Nederlandse bevolking is voor de traditionele Zwarte Piet.
En toch lezen we in de dagbladen alleen maar zielige verhalen over hoe gekwetst mensen toch zijn door de traditionele Zwarte Piet.
Ik kan me niet voorstellen dat er geen journalisten zijn die voorstander van een traditionele Zwarte Piet zijn en eens een keer, al was het maar als beetje tegenwicht, een net zo gepassioneerd verhaal als dat van dit topic zouden willen schrijven.

Maar ik denk dat het niet mag of dat niemand het aandurft.
Eigenlijk te gek voor woorden dat een minderheid de meerderheid het zwijgen kan opleggen in een kwestie als deze waarbij geen wet overtreden wordt en waar geen rechter aan te pas gekomen is.

Steeds maar weer wordt het stokpaardje gebruikt van geen mensen te willen kwetsen.
Wordt er wel eens stil bij gestaan hoeveel mensen er gekwetst worden doordat een leuke, niet-racistische en gezellige traditie naar de verdommenis wordt geholpen.
De Pieten zijn niet meer onherkenbaar voor de kinderen en Roetveegpieten zien er uit als Pieten die smerig zijn en zich al een hele tijd niet meer gewassen hebben, kortom gewoon onverzorgd zijn.
Laten we eerlijk zijn, zo'n Roetveegpiet ziet er toch gewoon niet uit.

Het gaat niet om Zwarte Piet en ook niet om Grijze Pieten of Roetveegpiet,, het gaat bij KOZP gewoon om geld.
Een uitgelekte video (uit 2017) vertelt het verhaal met de echte bedoelingen van KOZP.
Zielig doen en protesteren inzake het Sinterklaasfeest is niets anders dan het in stand houden van een verdienmodel.
Een verdienmodel dat op subsidies gebaseerd is.
Dat moet in stand gehouden worden.
Het zal nooit genoeg zijn want dan zal de subsidiestroom opdrogen en dat wil KOZP koste wat kost voorkomen.
Er worden dan gewoon paaltjes verzet en er wordt overgeschakeld naar andere onderwerpen waarover geklaagd kan worden want de subsidiestroom mag niet stoppen.
De video van KOZP over Zwarte Piet kunt u hieronder bekijken:
http://verenoflood.nu/zwarte-piet-ja-kozp-fleste-de-boel-inderdaad/

1
11 Graaier1000

'Een van de redenen is dat mensen helemaal klaar zijn met de eeuwige discussies en de racismeverwijten.'
En dat was te verwachten.

1
12 RobP

Correctie bij @11
dammers = drammers
Mijn excuses.

0
13 Graaier1000

Het is zo jammer dat er hier gesproken word over de uitslag van een enquete!!

Het ergste bij dit soort enquetes is dat de vragen zo gesteld word dat hoe de stemmer ook stemt altijd het van te voren gewenste antwoord er uit komt!!

B.v. Viert u nog het Sinterklaas feest met Zwarte piet in deze corona tijd??

antw: misschien, nee, weet niet!!! =====Dus in alle gevallen halen ze daaruit, weg met zwarte piet!

Word tijd dat er paal en perk gesteld word aan dit soort enquetes!

1
14 Zie Hier

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Russische sigarettenkoning loodste miljoenen door Nederland, vlak voor sancties

Hoogopgeleiden werkten hier natuurlijk aan mee....

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Kortere lontjes vragen om nieuwe methode: NS-klas leert met geweld omgaan

@6 Desondanks zegt Den Haag, we gaan er allemaal op vooruit. En dat zeggen ze al decennia. De leugens stapelen zich op. Eindeloos. De Pravda is ...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Het veilige Boedapest • Grenzenloos

Nou moet ik huilen. Zo was het hier vroeger ook. 😢...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@61 Daarom zou het goed zijn als Wilders eens premier werd. Als we met z'n allen op Wilders stemmen en dan kijken wat er gebeurt. Net zo lang to...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Rusland heeft onlangs weer een vreselijke mijlpaal bereikt in de oorlog

@3 Waarschijnlijk zijn er net zoveel Oekraïners gestorven. Maar daar hoor je niks van. Ik vraag me af wanneer er een opstand in Europa uitbreek...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

duurendaal
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@31 m post@33 Strongoli.Mee Eens. Ja, er hangt een meer uitgebreide economie mee samen dan allen de inkomsten van vastgoedbaronnen. En e...

2 uur geleden geplaatst door duurendaal

ongelovenloos
Kortere lontjes vragen om nieuwe methode: NS-klas leert met geweld omgaan

Ze hebben het al zo ver laten komen dat ze een wapen moeten dragen willen ze zich kunnen verdedigen....

2 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Vageali6888
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@83 @89Aardige inside info over de reden en hoe het ging toen ;"they spat on us"Special Report: Why Ukraine spurned the EU and e...

2 uur geleden geplaatst door Vageali6888

ongelovenloos
Sophie Hilbrand en Jeroen Pauw samen naar avondshow op NPO1

Twee onfrisse figuren waarvan ik me wel eens afvraag of ze wel een douche hebben....

2 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Indian Dasi Sex VideoDesi Nude GalsJapanese StripclubFilmy Pornograficzne Za DarmoAmish PornstarMuslim XnxxXxx Video Of Brother And SisterX Vidio MoviePorn LovemakingSarah Michelle Gellar NudCandenc LuxMegan Maiden ShoplyfterPron Video Hindi HdSex Video Bhabhi HdPorn Videos Of ChynaXxx ChXnxx MeaningWet Puusy PicsMallu Kambi VideosXxx ThailandSamantha PussyXxn Videos TeluguAsian Cowgirl PornBlacked PornsiteNude WresalingParty Hardcore Gone Crazy 42Bellas Nuas偷拍自拍Hindi Doctor SexSex Indian MarathiXxx Desi BbwTahitian Dance NudeAnal GiantessFingerfuck LesbianRevista Em Quadrinho EroticasXxx JapaSwapdaughterStephanie CaneCodplay XxxSexartpornWearehairy PornWww Hot Bhabhi ComStella May PornstarIndia XnxnxWww Xxx Bengali VideoNora Hot PicsAlina Lopez GifWww Sex MovieJabardasti SexSex6JasmineliveBangla NakedFc2-ppv-3108890Sexy Video Blue Picture SexyPorn In WashroomMoon Mami PornTwin IncestBrandi Love Cumshot CompilationHumping LesbiansHs PornPosing NakedFetconDick Sucking GifHindi Hot Sexy FilmZoe Perry NudePelículas Eróticas GrátisMallu PornvideoPisshamsterBol Bate PapoDesperateateursCfnm Fem DomSummer Brielle TaylorTransgander PornOld And Young Xxx VideoWatashi Ga TorikoLacting TitsSmoked PussyXxx CratoonNooodle MagazineVideo Porn On TwitterFee PonPorninhindiHot Sex MovieHot Asian PussyPorngames NewgroundsSexo AsiáticaNew PorneTorima HentaiErin Andrews FeetBf Film PakistaniHot Aunty Sex ClipsOnly One NakedAidra Fox Brandi LoveWet Wet PantiesEbony Black PornographySmall Penises In PornAmbar RayneMalayalam Latest Sex VideosIndian Sex Video Hd HindiSex Video Download VideoEgypt Sex PornTeensexcamDesi Sex BlogAgentredgiXxn XPark X VideoXxx Videos Fast TimeHidden Nude IndianSuoirsnuGand Ki SexLeaking CreampiesDirtysexPornfilms 3dFull Hd Sex NewMature MmfFree Desi XxxIntimacy Sex SceneDesi Village FuckTeen Takes BbcKristenhill Pornافلام سكسي مجانيCrocodile PornYumthebossLindzee NudesSurekha Reddy Hot RomanceBf Xxxx BfXxx SexyeDicksportPorn ChannelMyhentaicomics.comHot Naked BrunetteJohnny Sins TeacherTube 18 VideosDeepthroat BlowjobBra SexWwe NudrбонгакамсPanicha PeludaWwwdesisexVideo Pornografici ItalianoXvideos TodayHot FokingFirst Time Sex StoriesPounding DoggystyleAngela White Behind The ScenesLynn Gilmartin NudeBoys DicksPaiful PornDesixn XxPorn Tube Search