EU-parlement dicht gat in 'absurde pensioenregeling' parlementariërs (nos.nl)


Ondanks forse tekorten bij het pensioenfonds van EU-parlementariërs zijn hun pensioenen vorig jaar opnieuw verhoogd. De rekening gaat naar het Europarlement. ...

door verwijderd9139144 in Politiek  ·  86 Reacties

  • 46
  • 1385x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Correctie: tussen 'de straat' en 'omdat ze' hierboven moest natuurlijk nog 'opgingen' staan.

1
51 progressiefliberaal

hoe lang nog?

0
52 semperpenis

Het begint toch wel absurde vormen aan te nemen.
Door het Beleid van de ECB (Brussel) de rente laag te houden en maar geld bij te drukken verdampen onze pensioenen.
En dan mogen wij ook nog hun tekorten aanvullen ....hoe idioot is dit?
Vinden ze het gek dat de draagkracht voor Brussel verdwijnt...nau ik niet!

1
53 claartje

@50 Het feit dat er in Roemenië zoveel mensen de straat opgaan om te protesteren tegen corruptie impliceert dat de bobo's dus corrupt zijn, en die gasten zitten ook vuistdiep in en europees parlement. Bepaalde oost europese landen doen het economisch relatief wel goed maar er is nog veel armoe, landen zijn er bij lange na nog niet. Gewoon grote blunder om deze landen op te nemen in EU. En denk inderdaad bovenmatig corrupt, maar frankrijk kan er ook wat van.

1
54 oculus amet

* Verwijderd door de redactie *

55 Commodus

@54

Tevens impliceert het ook dat de democratie er blijkbaar goed werkt. 'Corrupt' zou voor mij zijn dat ze ermee wegkomen; dat is hier gelukkig niet het geval. Dan zou ik deze schandalige pensioensregeling in de EU nog een beter voorbeeld vinden van corruptie en zelfverrijking dan wat er in Roemenië gebeurt.

Dat de beter presterende landen in Oost-Europa er nog niet zijn is waar, maar juist omdat ze het wel relatief goed doen en serieus werk hebben gemaakt van hervormingen, vind ik dat ze een kans moeten krijgen. Ze doen het goed, dus ik zou ze de toegang tot de EU niet ontzegd willen hebben.

6
56 progressiefliberaal

@50 ach ik zie het al aan het vlaggetje.
Ten eerste demonstreren tegen corruptie wil niet zeggen dat die er niet is, vaak diep geworteld in alle lagen. Ten tweede een grotere groei bij een land die laag op de ladder staat is vrij normaal vooral wanneer deze groei komt door landen zoals Nederland, ze hebben namelijk veel meer ruimte om nog te groeien.
Maar ik zie dat u veel verstand heeft van economie.
Scheve verhoudingen zijn er dan ook niet als je kijkt naar minimum loon wat direct in relatie staat tot concurrentie positie en oneerlijke verhoudingen tussen arbeidsmarkten, vandaar dat we ook geen overvloed hebben van oost Europese werknemers dat we niet te maken hebben met uitbuiting wat niet in de hand gespeeld wordt door het grote verschil tussen de economie van oost en west Europese landen.
sarcasme even uit nu, het is gewoon een feit dat veel landen veel te vroeg bij de unie zijn gekomen, scheve verhoudingen tussen economie zorg voor groei van de mindere economie en minder groei of zelfs verlies van de goeie economie.

2
57 Jojotje

@46 Tja, maar welke? Die van de 6 of die van de 12? Of weet niemand hier meer hoe het werkelijk zat en blaat men maar een eind weg.

1
58 Norton

Na alle eerder genoten belastingvrije, zeer veel gratis faciliteiten en aan het zicht ontsnappende profijtelijke revenuen, nu ook nog een prachtige persoonlijke EUROtische-nabrander voor een zeer ruim extra pensioen op een vervroegde pensioengerechtigde leeftijd vanaf 63 jaar.
Zo nu en even een eindje lopen voor het even aftekenen van de presentielijst, direct gevolgd door het stevig direct buitenparlementair rechtsomkeert levert toch een stevig vroeg-pensioen op.
Op zich al corrupt als de neten van rechtsomkeert maken na het tekenen van de presentielijst en niet eens bereid wat slaperig van "the night before" rond te hangen in het betreffende parlement.
Als men een blik op de stoelen vaan het betreffende EU-parlement werp. kan men alleen maar denken dat alle leden de avond van te voren een drankje hebben "genuttigd" met een onwaarschijnlijk hoog gehalte onzichtbaarheidsserum van professor Bock uit de verhalen van Heer Bommel en Tom Poes.
Maar het enige wat nu niet onzichtbaar is, is het hoge pensioengehalte van de veelal onzichtbare virtuele aanwezigheid op de zittingen van dit beruchte EU-parlement.
En de grote tekorten worden gewoon gedekt door ......., u raad het al, de minster van economische zaken van de EU, het enige echte Dijsselbloemmetje, maar uitbetaald wordt er wel en er wordt ook niet gekort.
De betreffende zwijnenstal heet EU.

1
59 Wil je niet weten

@59 : Helemaal mee eens, behalve de een na laatste zin, de grote tekorten worden uiteindelijk gedekt door de EU-burger.

0
60 Reagentje

@58 Wat een rare stelling hang je hier aan, maar goed de EEG in de tijd van 6 en daarna 9, toen 10 en als laatste12 landen bestond uit het bijna allemaal economisch redelijk gezonde landen, pas later ging het snel achteruit met enkele zuid-Europese landen die hun huishoudboekje dan ook niet echt op orde hadden, wat we nu bv zien bij Griekenland. Dat waren op Italië na ook de laatste 3 landen die bij de EEG kwamen.

1
61 Jojotje
62 lostlovey

@60 Reagentje
Letterlijk genomen heeft u gelijk, de belastingbetaler betaalt.
Maar wie stuurt gemachtigd door het EU-parlement deze mysterieuze uitgaven van de EU aan?
U raad het al, dat is geen mysterie.

0
63 Wil je niet weten

Met weemoed denkend aan 14 juli 1789.

1
64 Bokkerijder

Mn bloed loopt weg van dat schaamteloze volk!

0
65 Hannie1

Het begrip "moreel verwerpelijk" is een eufemisme van hier tot Tokyo!
Geen wonder dat het draagvlak voor de EU steeds verder afbrokkelt!

Hier in Nederland spelen parlementariërs poppenkast<
alsof er iets te stemmen valt in maart,
terwijl we ten prooi zijn gevallen aan de Brusselse dictatuur
van lobbyisten en zelf verrijkers!

Hoe kan je onze volksvertegenwoordigers vervolgen
voor het NIET vertegenwoordigen van het volk, laat staan
hoe kan je het corrupte deel van Brussel aanpakken, dat
ons uit eigenbelang naar de rand van de afgrond sleept!

1
66 Atlantique

EU is net de Soviet Unie in een andere naam.

Iedereen is gelijk. Alleen zijn de mensen in de macht iets meer gelijk dan de rest.

2
67 eenechtewetenschapper

Ja en die verdienen ook meer:

https://anonimag.es/image/JT9hEsD

0
68 Wortelkanaalbehandeling

@66 Dit is idd een moreel verwerpelijke beslissing. Alsof die mensen daar al niet genoeg verdienen.

@67 Tsjah dat is een vergelijking die je kan maken als je niet in de Sovjet Unie leefde vroeger. Ze waren gelijk in dat ze geen enkele rechten hadden. Binnen de EU heb je dat wel en natuurlijk is de EU niet verantwoordelijk voor miljoenen doden. "
Eigenlijk lijkt de EU helemaal niet op de Sovjet Unie. Geenechtewetenschapper.

1
69 VaY

Maar snel weer berichten plaatsen over die slechte Trump. Leidt de aandacht af de corrupte zooi in Brussel.

1
70 de Leek

Zijn er VVD-ers die dit afkeuren? Zal wel niet.

1
71 FonTok

Goed verhogen die pensioenen voor die EU-graaiers dat helpt om meer draagvlak voor de EU te krijgen. Opzouten.

0
72 Dalon

Ik snap het wel, dat is omdat een groot deel van de EU figuren straks zonder werk zit en vervroegd met pensioen wil question

0
73 RvanR

Hebben de mensen nu nog niet in de gaten dat we beduvelt worden door dat tuig.
Uit de EU, en zo snel mogelijk.

1
74 WHuls

Pensioenfondsen in de BVNL mogen niet onder de dekkingsgraad van 105% komen en blijven daarom constant op de nullijn zitten en in de ergste gevallen wordt er gekort en als pensioen
fonds van 1000 "voormalige" parlementariërs op dekkingsgraad van 37% zitten en kampen met grote tekorten wordt er niet gekort?
Worden bel*zerd bij het leven door deze graaiers.
Volgens de Nederlandse pensioendeskundige Theo Kocken is het een absurde pensioenregeling met veel te veel toezeggingen voor veel te weinig premie."
In Brussel zijn de pensioenen vorig jaar - ondanks het tekort - opnieuw VERHOOGD op de begroting van de EU is 270 miljoen opzij gezet om het gat te dichten.
Onvoorstelbaar dat bij de burgers moet worden gekort als pensioenfondsen onder 105% komen en bij de omhoog gevallen "elite" kan bij tekorten pensioenfonds (dekkingsgraad 37%) worden verhoogd.
Zou mooi zijn als de pensioenen in de BVNL eens omhoog gaan als dit daar kan moet het bij een dekkingsgraad van 105% helemaal kunnen.... toch???

0
75 Widaan

Ad @59
Het is niemand opgevallen dat de naam van de professor uit Heer Bommel en Tom Poes niet professor Bock was, maar Professor Sickbock.
Verder was ik vergeten dat er nog vele belastingvrije toeslagen en kortingen aan de beloning van de Euro-politici worden betaald.
Hierbij de benodigde aanvullingen.

0
76 Wil je niet weten

@22
u bent een penis met vingers....
en dan druk ik het netjes uit.

0
77 t.rap.er.niet.in

Dit geeft nou exact aan wat er mis is met Europa.
NIET Europa, maar de Europese politici.
Die hebben zichzelf verheven tot een nieuwe elite die boven de gewone burger staat.
In plaats van in dienst te staan van die Europese burger.

De enige manier om deze zelfbenoemde nieuwe 'Europese elite' te stoppen is 'revolutie', Nexit.
Afbreken van de huidige unie en 'opruimen*' van de zelfbenoemde nieuwe 'Europese elite' .
Daarna pas, zorgvuldig met gepaste snelheid gaan werken aan een Echte Europese Unie die er voor de burgers is.

*opruimen, niet fysiek.

1
78 kenny013

Het aanvullende pensioen van zo’n duizend voormalige Europarlementariërs wordt niet gekort, ook al kampt hun pensioenfonds met grote tekorten. Het fonds heeft een dekkingsgraad van slechts 37 procent." Even voor wat context, in Nederland mogen pensioenen bij een dekkingsgraad van onder de 105% niet verhoogd worden, in Brussel werden ze bij 37% alsnog verhoogd.
En wij,de gepensioneerden van Nederland hebben al 5 jaar geen verhoging of aanpassing gehad.Het is een schande. E[goïstische] U[itbuiters].

0
79 Wiebe Nik

Geen eurofiel te bekennen in dit topic. De welbekende trollen van het forum zul je hier niet vinden.

0
80 johnny87

@74 en @78 (en anderen)

Dus omdat er een stel bestuurders zijn die zichzelf onrechtmatig verrijken, moet de hele EU afgebroken worden? Ja, dat lijkt me redelijk...

Het is schandalig deze zelfverrijking, maar veel reacties hier zijn ook vrij overdreven hoor.

0
81 progressiefliberaal

** gebruiker verwijderd **

@81 : De EU met zijn EP bestaat alleen maar door zelfverrijking.
En als jij de reacties overdreven vindt, dan gok ik erop dat jij in een zelfde schuitje zit en jouw toekomst er warm bij ligt ten koste van de gewone belastingbetaler.

82 verwijderd9139144

** gebruiker verwijderd **

@82

daar is voor gekozen, moet je je neolliberale buurman maar aankijken

en ja de reacties zijn overdreven.

er is best eea af te dingen op de EU, maar je weet niet half wat je eraan te danken hebt kennelijk

83 ---deleteduser---

@81
"een stel bestuurders zijn die zichzelf onrechtmatig verrijken"
Die bestuurders zijn de basis voor de hele politieke unie en deze actie geeft duidelijk aan dat de basis verrot is.
'Wanneer bij een gebouw de fundering rot is, is het nutteloos de scheuren die in het gebouw ontstaan door de rotte fundering dicht te pleisteren. Ze zullen weer ontstaan want de fundering is rot. De enige manier is, afbreken nieuwe fundering en weer opbouwen.'

@83
"daar is voor gekozen" niet door de gewone burger voor wie ze in dienst zouden moeten staan.

0
84 kenny013

** gebruiker verwijderd **

@83 : Er is door ons nergens voor gekozen.
Daarnaast: ik weet inderdaad nauwelijks iets op te noemen waar ik wat aan te danken heb.
Geen muntjes wisselen?
Laat je nakijken.

85 verwijderd9139144

@82 ,

Leuk die verdachtmakingen. Ik wil je wel aanraden vooral niet naar een casino te gaan: gokken is je ding niet. Hier zat je er in ieder geval faliekant naast.

@85 ,

Misschien dat jij niet voor de betreffende partijen hebt gekozen, maar over heel Nederland genomen is er gewoon voor het EU-parlement en een pro-EU koers gestemd hoor. Kijk de verkiezingsuitslagen er maar op na.

0
86 progressiefliberaal

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Video | Rutte lacht breeduit tijdens ontmoeting met Erdogan

   Pascha/kalief Erdogan noemde ons NL'ers toch nazi-overblijfselen of zoiets? Wat zal Markje allemaal wel niet hebben gedaan om weer ...

4 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

veld1866
Soumaya Sahla is uit de VVD gezet: ‘Meneer Wilders hoort niet over ons ledenbestand te gaan’

@5 Een pakketje schroot, met een dun laagje chroom....

6 minuten geleden geplaatst door veld1866

Defcte burger
Activist Van der Linde mag op 4 mei alleen op afstand actievoeren

@5Nee, wel de spreekwoordelijke omgedraaide maag. als je leest waarom het CIDI Bosma als antisemiet wordt betiteld . ...

7 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

sockknitter
Evenementenlocatie Rijswijk op ramkoers met gemeente over Eritrees feest

@5De vraag is natuurlijk, waarom ze de bevrijding niet in eigen land vieren....

9 minuten geleden geplaatst door sockknitter

eh
Algeria signs $3.5B deal with Qatari firm to develop world's largest dairy farm

https://www.agroberichtenbuitenland.nl/actueel/nieuws/2021/06/23/algerije-droogte-dit-seizoen-heeft-impact-op-de-landbouw....

9 minuten geleden geplaatst door eh

spookrijder
Video | Rutte lacht breeduit tijdens ontmoeting met Erdogan

Schijnheilige poppenkast, ze zijn allemaal knettergek. Denk om uzelf, uw geliefden, uw kinderen en (achter)kleinkinderen. Trap er niet in....

10 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@10 Fijn dat je het begrijpt, top ! 😎 ...

12 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bleke Betty
Moraalpolitie Iran treedt hard op tegen vrouwen die nieuwe hijab-regels overtreden: 'Ze schopten waar ze konden'

@2Het enige wat je als theocratische/dictatoriale overheid nodig hebt, is angst héél veel angst. En dat creëer je door openlijk dermate gr...

16 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

veld1866
Video | Rutte lacht breeduit tijdens ontmoeting met Erdogan

Hé Rutte, die lul noemde de Nederlandse bevolking een paar jaar geleden nog nazi's. Is hij dat weer vergeten?...

17 minuten geleden geplaatst door veld1866

NK. App
Cumming In NoseBustybloomMizzimie NudeNakedonthestreetsJapanes Hot PornVaginas CumingTwerking BjThehun.netHentai Ai ArtPorn ErotPorn Anal GapingHindi Gali SexRiley Reid SexiestSara Jay TeacherAunty FuckSara Jay PornhubNicole Aniston VideosNipple PinchingBubbapornRandibaz ComLong Time PornFuckphotoMiakhalifa XxCelebrity Se XAnike EkinaEmily Osment NakedNaked Female.Xxx Miya KhlifaBhai Aur Bahan Ka SexPron VidosWomen On Women PornographyJoi HotNaked WrestlinAnime Porn TenticlesMonster Hunter HentiaSexy.aiPesquisando Vídeo De PornôCream Pie Step MomAngelsummerRoman Todd Gay PornDesi Chudai Ki KahaniXnxx ZHimanshi Khurana XxxSuccubus Appli: Gakuen SaiminBusty Blonde BjSex Video With ServentAcasadasbrasileirimhasBallerina Twins PornPunjabi Girl Xxx VideoPunjabi Sex Mms VideoFc2 Ppv 3145621Aunty Romance VideosBangla Bf ChobiBrandi BaeMia Khlifa XxNude Indian KissXxx EngalishPorn.madeMila Kunis PornstarShadbase HentaiDlsieFetcon 3some With Double Anal Of Chloe And JadeCherryapricotsAmateur SextapesHenta HardJacquie Et Michel 2Homens Pelados GifSweetiliciousOutdoor SexVelma Show NudityPorn PinauNice PronNew Kerala XxxGranny BukkakeMature Nude Women VideosYupornsHd Big Sex VideoXxxpsWww Xxx Porn MoviesLady-100 JavXxx Desi AudioAmerican Mom Sex Video HdRajasthani Desi BfPeeing In Public PornLondon ListcrawlerShakila Hot VideosPornographic ActressRima Kallingal SexFree Hindi Sex ChatBreast Pressing PornDany Porn VideosPawg AnalChinese Massage PornPorn .nuKayla Simmons NudeHeather Graham NudesBonnie Rotten NakedLesbian CartoonpornPriyanka Chopra Xx XMom Teach Son PornSneaky FootjobTik Tok Dance PornXcideoaBen Avery Tim DillonOverwatch Porn MeiBollywood Actress Sex VideoElitejavhdJessica Henwick SexyHd PorneerPaula Perette NudeHarris Dickinson NudeTop PronAlyx Star OnlyfansBdsm WifeIndian Chachi XnxxNy Ny Lew XxxJapanese Bus GropersYulissa FoxBbc Glory HolesSquirtwomanAshley Carolina NudesXnxx SelfieMallu Hot PicsHd Pron DownlodCatuon XxxBeth Mckenna PornAnal.deepGenderfluxNaked Pictures OfDestiny Moody NudeAunty Sex XvideosKolkata Ka BfReddit SucksNude TotallyLisa Ann BbcYoutubersgonewildPorno Gay QuadrinhosMia CollinsDesi Bf Sex VideoXtubeBig Boobs HardcorePorn CuratorSite De Sexo CasualRedheaded Naked WomenMunmun Dutta Ki ChudaiPorn SmollChristna Applegate NudeBody XxxWebtoob XyzHayley De Sola Pinto