Factcheck: hongerdoden door lockdowns (kloptdatwel.nl)


Dat de lockdownmaatregelen allerlei vervelende effecten hebben, zal niemand ontkennen. Een hoogleraar van de Erasmus Universiteit doet er wel erg ruige uitspraken over, bijvoorbeeld over het aantal mensen dat wereldwijd zal sterven van de honger door de lockdowns. Haar uitspraken blijken e ...

door Wilmama in Gezondheid  ·  33 Reacties

  • 4
  • 464x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ach, in ieder geval wordt toegegeven dat er bijkomende doden zijn gevallen door de coronamaatregelen. En of er nu 138 miljoen doden door honger zijn gevallen of dat er door de maatregelen extra 40 miljoen doden zijn gevallen. Wat maakt het uit.
Feit is dat veel mensen zijn gestorven aan de honger.

7
1 rlw

@1
[ Wat maakt het uit.]

De eindquotes van het artikel geven dat aan:

(**) En kunnen we die 1,6 miljoen dan wel toeschrijven aan de lockdown? Ook dat lijkt me te kort door de bocht. Over wat er gebeurd zou zijn met de voedselvoorziening als de overheden wereldwijd het virus ongemoeid hadden laten verspreiden, durf ik geen uitspraken te doen, maar het lijkt onvoorstelbaar dat er dan ook geen ontwrichtende werking op de voedselvoorziening zou zijn geweest.

Kortom: de suggestie dat lockdowns tot wel 138 miljoen extra doden door honger zullen veroorzaken is sowieso enorm overtrokken en ook weinigzeggend als je ook niet een goede schatting maakt van hoeveel hongerdoden er zouden vallen zonder maatregelen. (**)

6
2 Wilmama

Blijft lastig aan te tonen.
Neem nou kankerpatienten waarvan de behandeling is gestopt wegens Corona, die nu overlijden.
Zonder Corona zouden ze nog wel behandeld worden, maar zouden ze dan blijven leven?
Dat is haast niet aan te tonen. Als doodsoorzaak zal kanker gegeven worden. Maar dan is het toch wel bijzonder dat er een flinke oversterfte is en er relatief veel meer mensen aan kanker overlijden.

4
3 beastyboy

@3
[Neem nou kankerpatienten waarvan de behandeling is gestopt wegens Corona, die nu overlijden.]
Spoedeisende zorg werd nooit uitgesteld. Er werden in ziekenhuizen alleen behandelingen naar een latere datum verplaatst als dat op een verantwoorde manier mogelijk was.

Onder meer het IKNL wees er bovendien al op dat niet alle vormen van kanker direct levensbedreigend zijn, en uitstel dus niet directe gevolgen voor de gezondheid hoeft te hebben.

8
4 Wilmama

@4
Leugens!
Mijn partner heeft kanker en krijgt momenteel chemo. Zij heeft een hele agressieve vorm van kanker en mocht gelukkig haar behandeling voortzetten.
We kregen wel de brieven van het ziekenhuis dat ze een groot deel van de chemo behandelingen stopzetten. Sterker nog: de hele mamapolie werd ingekrompen omdat personeel ingezet werd op de Corona afdeling.
Een groot deel van de patiënten werd de behandeling gedurende twee maanden stilgelegd. Patiënten waarvan de kanker bij het uitblijven van chemo weer lekker heeft verder kunnen woekeren.
Je mag dus in Nederland blij zijn als je een hele agressieve vorm van kanker hebt, want dan word je doorbehandeld.

5
5 beastyboy

Bevolkingingsonderzoeken naar kanker werden ook tijdelijk stilgelegd, wie weet kunnen ze dat straks in de cijfers ook aantonen hoeveel extra schade dat heeft aangericht bij mensen waarvan de kanker niet op tijd is vastgesteld.

4
6 Marrie

@3 @5 @6
On topic verder met behulp van dit citaat uit bovenstaand bronartikel:

(**) Dat de lockdownmaatregelen allerlei vervelende effecten hebben, zal niemand ontkennen. Een hoogleraar van de Erasmus Universiteit doet er wel erg ruige uitspraken over, bijvoorbeeld over het aantal mensen dat wereldwijd zal sterven van de honger door de lockdowns. Haar uitspraken blijken echter gebaseerd op een schatting die wel erg uit de losse pols is gedaan en een verkeerde interpretatie van wat hulporganisaties aan gevolgen zien.

Michaéla Schippers, hoogleraar psychologie aan de Erasmusuniversiteit, trad al snel naar voren als criticus in de discussies over de maatregelen die de overheid neemt om de verspreiding van het coronavirus te beteugelen. Ze dook op bij demonstraties van de firma Viruswaarheid en was te gast in hun zoomsessies, tekende een brandbrief, gaf meerdere interviews bij Café Weltschmerz en recentelijk was ze te zien in een programma van het Rennaisance Instituut, het wetenschappelijk bureau van Forum voor Democratie. Ook in de mainstream media was haar geluid te horen. Op 3 oktober zat ze in het programma dr. Kelder en Co en een paar dagen later bij Jinek.(**)

6
7 Wilmama

@7
Probeer je nu te zeggen dat we niet mogen schrijven wat we willen, dat alles in jouw straatje moet passen ?
Oké dus OT die hoogleraar kletst dus uit haar nek, en daarom zal ik nooit naar zulke praat programa,s kijken als daar zwamneuzen zitten te praten.
Zo goed ?
Klaar.

6
8 Marrie

@8
[ Probeer je nu te zeggen dat we niet mogen schrijven wat we willen, dat alles in jouw straatje moet passen ? ]

Nee. Het is ook een verzoek van NK om recht te (blijven) doen aan het onderwerp:
https://www.nieuwskoerier.nl/rules
(**)3. Het is de bedoeling dat de reactie die u plaats zoveel mogelijk aansluit op de context van het bericht. Af en toe een korte insprong maken naar iets anders moet kunnen, maar als dit uit de hand loopt, zal de discussie ten einde komen.(**)

5
9 Wilmama

@9
@3 @5 en @6 zijn juist wel in topic.
Het topic is de vervelende neven effecten van de lockdown.
Maar dat zint leugenfabriek Wilmama niet, daarom gaat de leugenfabriek zelf off-topic en beschuldigt anderen van hetgeen ze zelf doet.

4
10 beastyboy

Door de lockdown gaan er 300.000 mensen per dag dood door de honger.
Dat is dus direct de schuld van diegene die de lockdown hebben ingevoerd, en wordt dus goedgekeurd door de mensen die zulke lockdowns goedkeuren.
Direct schuldig aan de dood van 300.000 mensen per dag!!!!!
Besef je dus goed aan welke kant je wil staan.


"... “Als de voedseldistributie door lockdowns, vliegbeperkingen en dichte grenzen stokt of het geld ervoor op is, dan sterven er de komende drie maanden elke dag 300.000 mensen van de honger. Elke dag! De situatie is nu zeer ernstig.” ..."

https://www.trouw.nl/nieuws/na-de-coronapandemie-dreigt-de-hongerpandemie~b23b29566/

6
11 xtremy

@11 Ruimt lekker op. Wist niet dat we in Nederland zoveel mensen hadden, zo is het land binnen 2 maanden leeg.

3
12 Scholar008

@11 Er staat niet dat het zo is, er staat 'als', zoals ook uit uw eigen citaat blijkt.

Er kan van alles worden gedaan om te voorkomen dat de voedseldistributie stokt, en dat gebeurt ook.

Gezien het feit dat ook Jensen en de Viruswaanzinnigen en u geen enkele invloed hebben op de besluiten van regeringen elders, lijkt het me dat u het beste aan de goede kant staat als u ruimhartig doneert aan organisaties die zich bezighouden met voedselvoorziening in gebieden waar het nu al moeilijk is.

2
13 Smiling

* Verwijderd door de redactie *

14 Mac Benac

* Verwijderd door de redactie *

15 Mac Benac

@11
Het is precies wat @13 ook al zegt. Persoonlijk ben ik dan ook erg blij met de keuze voor de Nobelprijs voor de Vrede: https://nos.nl/artikel/2351653-lof-voor-nobelprijswinnaar-wie-controle-heeft-over-voedsel-kan-conflict-controleren.html

(**) Eerder dit jaar waarschuwde het Wereldvoedselprogramma zelfs voor een 'wereldwijd voedselprobleem van ongekende proporties' als gevolg van de wereldwijde coronacrisis. De voedseldistributie wordt door lockdowns, dichte grenzen en protectionistische maatregelen al maanden verstoord. Met kilometerslange rijen voor voedselbanken in Zuid-Afrika en vechtpartijen om meel en bakolie in de sloppenwijken van Nairobi tot gevolg.

Wanneer er niets zou veranderen, alarmeerde het WFP in mei, zouden in de komende maanden 300.000 mensen per dag sterven van de honger. Met alle gevolgen van dien: experts waarschuwden voor politieke onrust, oplaaiende conflicten en een wereldwijde vluchtelingenstroom. Het WFP hamerde op internationale samenwerking.(**)

@13 [Gezien het feit dat ook Jensen en de Viruswaanzinnigen en u geen enkele invloed hebben op de besluiten van regeringen elders, lijkt het me dat u het beste aan de goede kant staat als u ruimhartig doneert aan organisaties die zich bezighouden met voedselvoorziening in gebieden waar het nu al moeilijk is.]

Eindquote:
(**) Vooruitzicht

Margot Van der Velden noemt de prijs "een heel mooie waardering voor ons werk", maar benadrukt dat het Wereldvoedselprogramma alleen hulp kan verlenen dankzij financiële steun van donoren. "Overheden waar we normaalgesproken veel geld van krijgen, bijvoorbeeld in Europa, hebben het nu zélf moeilijk. Ik kijk somber naar 2021. Zelfs als we kunnen werken met een zelfde bedrag, is dat niet genoeg om de noodhulp op te vangen."(**)

3
16 Wilmama

@12 Zo zie je maar hoe snel jij ergens op reageert zonder je eerst te verdiepen. Als je de link had geklikt, had je kunnen weten dat het (uiteraard) niet om Nederland gaat.

5
17 xtremy

@17
Dat artikel is van 10 mei en nu in oktober staat de actuele stand van zaken in @16

3
18 Wilmama

@18 In jouw artikel staat nergens dat de honger (en dreigende EXTRA honger) is voorkomen.
Dus blijft mijn artikel gewoon staan.
300.000 doen per DAG omdat het bang gemaakte "westen" zo nodig bang thuis wilde zitten voor een virus dat helemaal niet zo dodelijk is als werd gezegd.

5
19 xtremy

@19
[Dus blijft mijn artikel gewoon staan.]

Dan wordt het toch hoog tijd dat je 'jouw' artikel eens fatsoenlijk gaat lezen.
In mei was zestig procent van het benodigde extra geld namelijk al binnen.

[300.000 doen per DAG omdat het bang gemaakte "westen" zo nodig bang thuis wilde zitten voor een virus dat helemaal niet zo dodelijk is als werd gezegd. ]

Dit is zó verschrikkelijk van de pot gerukt, dat ik er niet eens op wens te reageren. Punt.

1
20 Wilmama

@20 Dat jij liever wegkijkt van de werkelijke feiten wist ik al lang. Wat ik zei staat in de link die ik in @11 gaf, en zelfs een stukje van heb geciteerd.
Maar blijf vooral wegkijken.
300.000 doden per dag, mede dankzij jou!
Als je dát dan maar onthoud.

6
21 xtremy

@19
Zomaar een voorbeeld van afgelopen april:
https://www.europarl.europa.eu/news/nl/headlines/world/20200416STO77206/de-impact-van-het-coronavirus-in-afrika-kan-verpletterend-zijn

(**)Globale EU-respons op Covid-19
De EU lanceerde op 8 april “Team-Europa”, een pakket van meer dan €20 miljard om de meest kwetsbare landen te helpen in de strijd tegen de pandemie en haar gevolgen, met de nadruk op Afrika en de buurlanden van de EU. Het overgrote deel van de financiering is afkomstig van bestaande middelen en programma’s die nu specifiek voor de strijd tegen het coronavirus worden ingezet.

Het Parlement steunt de inspanningen van de Europese Commissie voor een wereldwijde respons. EP-leden sluiten zich ook aan bij de oproep van het Internationale Monetaire Fonds (IMF) en de Wereldbank om de schuldaflossing van de armste landen op te schorten. (**)

Dat neemt niet weg dat er niet nóg meer kan gebeuren, maar dit was toch alvast niet niks.

Zie ook @2 i.v.m.: [....weinigzeggend als je ook niet een goede schatting maakt van hoeveel hongerdoden er zouden vallen zonder maatregelen ] Je bent in feite dus net zo erg als Schippers, en dat wil wat zeggen.

2
22 Wilmama

@22 Geld kan je niet eten.

5
23 xtremy

@21
Jij bent overduidelijk van de 'alternatieve' feiten, niet ik. En van jouw kwaadaardige lasterpraat ben ik al hélemaal niet gediend.

4
24 Wilmama

@23
Normale mensen kopen daar dan ook voedsel voor.

3
25 Wilmama

@24 Dat kwaadaardige heb je zelf in de hand.

@25 Moet dat voedsel daar wel kunnen komen. Dát is nou juist het probleem (geweest) van de lockdown.

4
26 xtremy

@19 @21 @23
En dan is er als klap op de vuurpijl nog bovenstaand bronartikel:

(**) Die 138 miljoen klinkt preciezer en doet vermoeden dat die gebaseerd is op nieuwe wetenschappelijke analyses, maar dat is niet zo. Navraag bij Schippers via haar LinkedIn-pagina bevestigde mijn vermoeden: het getal komt niet uit gepubliceerd wetenschappelijk onderzoek, maar uit nieuwsberichten. Ik had het zelf al aangetroffen bij het World Food Programme. In een *)bericht van 17 september schrijft de organisatie (transcript van een mondelinge bijdrage aan de Veiligheidsraad):

"Five months ago, I warned the Council the world stood on the brink of a hunger pandemic. A toxic combination of conflict, climate change and COVID-19, threatened to push 270 million people to the brink of starvation. Famine was real. It’s a terrifying possibility in up to three dozen countries if we don’t continue to act like we’ve been acting.
Fortunately, since we talked about this back in April the world really listened. Donors, leaders all over the world responded, they acted. Countries large and small took extraordinary measures to save the lives of their citizens and support their economies, spending $17 trillion on fiscal stimulus and central bank support. The IMF and the G20 nations threw a lifeline to the poorest nations by suspending debt repayments. That made a huge impact. Donors stepped up with advanced funding so we could pre-position food and move cargo earlier, as well as supporting with additional life-saving dollars. With our donors’ help, the global humanitarian community launched a huge and unprecedented global fightback against the Coronavirus.

Along with our partners, WFP is going all-out to reach as many as 138 million people this year – the biggest scale-up in our history. Already, in the first six months of 2020, we’ve reached 85 million people."

Het gaat hier dus niet om 138 miljoen mensen waarvan ingeschat wordt dat ze van de honger sterven, maar om het aantal dat het WFP beoogt te helpen met voedselsteun dit jaar! Bedenk daar ook bij dat vorig jaar – voordat het coronavirus rondging – er al 97 miljoen mensen werden geholpen door het WFP. Het zijn enorme aantallen, in veel streken op deze wereld is het helaas aanzienlijk minder goed toeven dan in ons kikkerlandje. Het is echter ook niet zo dat al die mensen met honger meteen doodgaan.(**)

*) https://www.wfp.org/news/wfp-chief-warns-grave-dangers-economic-impact-coronavirus-millions-are-pushed-further-hunger

Hoezo blijft jouw artikel gewoon staan? Omdat je niet in staat bent om gewoon even te zeggen: "Sorry, dan heb ik mij vergist" of wat?! Volwassen gedrag is bij jou in ieder geval ver te zoeken.

2
27 Wilmama

@26
Zie @27 en houd eens eindelijk op met al dat kinderachtige zeurzeiken.

1
28 Wilmama

@10 kan ze niks aan doen is erg bang voor zichzelf en kan dan ten koste gaan van vele andere.

2
29 Rattocasi

@29
Goed bezig. Weer een stip erbij om in aanmerking te komen voor de grote Corona-Wauwel-Prijs.

2
30 Wilmama

@30 Kan je even uitleggen waarom dit virus nog op de A lijst staat bij WHO!

1
31 Rattocasi

@31
Het SARS-CoV-2 virus dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt is nieuw in de populatie, de pandemie nog volop gaande, dus een totaalplaatje is voorlopig niet voorhanden.

Zorgverleners hebben vanwege de status als A-ziekte bijvoorbeeld een meldplicht als zij vermoeden dat een patiënt is besmet met dit virus.
Als een ziekte een A-status krijgt, treedt direct in alle ziekenhuizen een protocol in werking. etc.etc.

https://www.rivm.nl/meldingsplicht-infectieziekten/welke-infectieziekten-zijn-meldingsplichtig

De meldingsplichtige ziekten zijn verdeeld over de groepen A, B1, B2 en C. Deze indeling is gebaseerd op de mate waarin dwingende maatregelen opgelegd kunnen worden om de bevolking te beschermen.

De groepen A, B1 en B2 zijn opgenomen in de Wet publieke gezondheid. Groep C wordt vastgesteld bij Algemene Maatregel van Bestuur (opgenomen in het Besluit publieke gezondheid), om deze lijst bij nieuw wetenschappelijk inzicht gemakkelijker te kunnen wijzigen.

2
32 Wilmama

@32 Lieve schat met een mortaliteit van 0.2 is het echt geen A klasse virus weet je dat nu nog niet?Is meer een milde griepvirus klasse.

Jemig wat een flut tekst geef je weer, slaat helemaal nergens op die tekst.

4
33 Rattocasi

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
21st Century Guy
-Michael van der Galien- Erdogan krijgt van Rutte wat hij wil en steunt hem nu voor NAVO-topman

@6 Dat is geen goede vergelijking , wat meer zou gelijken is als Rutte het leger Vlaanderen in zou sturen en het zou laten bezetten....

zojuist geplaatst door 21st Century Guy

Mac Benac
Oud-burgemeester blikt terug, 15 jaar na de aanslag op Koninginnedag

Beroepsburgemeestertje Fred de Graaf. Wij hebben hem hier ook gehad. Totaal ongeïnteresseerde man....

3 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Sarcoff
Stoltenberg: Europa moet de prijs betalen - Dissident.one

@2 Nee, dan neem ik het eerste vliegtuig naar Thailand in de hoop dat ik het overleef en vervloek ik de idiote westerse leiders....

6 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Wedergeboren
Russian State-Controlled TV: If NATO Troops Enter Ukraine , SARMAT, YARS, and Avangard (Nukes) Will Hit NATO Decision-Making Centers

@15 "navo vlag" NAVO-vlag. https://onzetaal.nl/taalloket/afkorting-in-samenstelling ...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
Muziekdraadje

Boney M. - Ma Baker https://music.youtube.com/watch?v=9c5yPIQ3LQI&si=0OhMe0GWdWPEqiDI...

10 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Sarcoff
Russian State-Controlled TV: If NATO Troops Enter Ukraine , SARMAT, YARS, and Avangard (Nukes) Will Hit NATO Decision-Making Centers

@10 Ik denk dat je daarin gelijk hebt, als ze onder navo vlag zitten zijn de rapen echt gaar....

12 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Defcte burger
Stoltenberg: Europa moet de prijs betalen - Dissident.one

@1 Ga je dan juigen ?...

12 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

Sarcoff
Russian State-Controlled TV: If NATO Troops Enter Ukraine , SARMAT, YARS, and Avangard (Nukes) Will Hit NATO Decision-Making Centers

@8 Lieve prik, ruSSen schrijf je fout ouwe taalnazi, je schrijft Russen, en het is niet vertelT maar vertelt....

14 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Malinois
Russian State-Controlled TV: If NATO Troops Enter Ukraine , SARMAT, YARS, and Avangard (Nukes) Will Hit NATO Decision-Making Centers

Dat gaat nog wat worden als straks onze eigen charlatan bij de NAVO aan het roer staat.Die gek lacht alle waarschuwingen van de Russen weg en ...

15 minuten geleden geplaatst door Malinois

Strongoli
Muziekdraadje

BeeGees - You should be dancing https://music.youtube.com/watch?v=_JoZS6LgqYI&si=-4oEpxxPnhZJ4mbN...

17 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Sex KichanTitani Nude SceneBent Over Up SkirtKolkata Bangla PornSex As Revenge . Camila CostaThug Hunter PornSex Video TubeStripchat BrasilSnitfiesSexymWww Desi Indian Sex ComMilena VelvaSmall Gay PornCinema Hall Mein SexFemale Celebrities NudeHentai StarsHottest Cream PieFacial Comp PornPuja Xxx VideoKarnataka Girl SexDixy Porn ComXnxc IndianSexy XhmasterNaked Girls On The BeachPorn Videos IndianBest Porn StoriesAmateure Porn VideosGay BlowjobsNude Indian Aunty VideosXvideo Japanese SexAnateur Lesbian PornRedtube And PornJoei DeluxxxShinchan Cartoon SexMarathi Sex BpIndian Aunties NipplesBeautiful Nude BhabhiShaiden Rogue OnlyfansOk PornoHistorias HeroticasBbw Riding PornMia KholifsLisalou SsbbwTara Sutaria Hot PhotosXxx Six MomChina Bus XxxAnime EntaiAbella Danger Onlyfans LeakedSexlovingIndian Sex Video SexyKate Winslet FuckGirlsrimguysTamil Porn StarsRyan Keely NudeWife Pegs HusbandCuckhold Eats CreampieAdultfreindPornhun ComF.u.t.a. PornRedhea PornSex Game Apk24porn ComAmanda Cerny Onlyfans LeakJaponese Lesbian PornAnime X X X XTanaka LemonFbb PronLiteraticaMylf .comSexe Streaming GratuitTik Tok 18 VideosAndiipoops PornThong On PornXxx Vidio Hindi ComChinese Bf DikhaoPorn Hub AppFree Prn成人 AvAebn NetPornografia BrasileiroDoeda PornBlack OrgysLip Kiss XxxIndojavstreamTamanna PussyShopping Mall Sex VideoHtmwrestlingSubtabooSlow DeepthroatDanielley Ayala TitsGopika HotSunny Leone First XxxPublic GrooingThreesome LesbiansInfluenser PornViolet Myers KazumiHq Porne4k P[ornThereallbrittfitKianna Dior Busty Cum Slut 10Rainbow Friends PornJap Face SittingSommerray NudePamela Hensley NudeDesi Bhabhi XxnxKittycaitlinAva.adamsReylen PornMaturw AlbumBangpodcast PornHimawari Wa Yoru Ni Saku RawSquirt.orfPurruinTamil Aunty Xxx VideosPantyhose CummLez Porn VidPorn Star TubesScat Ero ProfileFur Gay PornX JavSunny Leone Xxx Video DownloadPussy AirlineParti X VideoBhabhi Ki SuhagraatMuscle Man PornAishwarya Rai Bachchan PornFilipinp PornFarst PornJayanti SexVoyeurpissingFree Black PronNicexvideosMote ChutXxxx Desi HdPorn En InstagramChatrubateCummy SolesHenati HdSurveen Chawla SexAshley Ortega LeakedRubiroseredvip OnlyfansCum In Mom PornPorn MedellinPorn MundoTamil Aunty Boobs NudeSexycandidteensBig Lady Sex VideoBhadbhabie Leaked OnlyfamsVideos Porn AmateursLicking Hairy Pussys