Europarlement stemt met grote meerderheid voor CETA (ad.nl)


Het vrijhandelsverdrag CETA dat de Europese Unie en Canada eind oktober ondertekenden is vandaag goedgekeurd door het Europees Parlement. Met tien minuten vertraging omdat Parlementsleden door een massabetoging hun Straatsburgse vergaderpaleis niet binnen konden, begon het Europese Parlement vanmorgen zijn goedkeuringsdebat over het omstreden handelsverdrag met Canada. ...

door morandi in Politiek  ·  86 Reacties

  • 19
  • 751x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

correctie
8.55

0
51 Grootmoeder

@48
Het is vaak zo dat men selectief tegen dictators is..................en vooral die dictators die de (eigen) multinationals in de weg zitten.

0
52 eh

@33 CETA is gewoon TTIP via de achterdeur.

2
53 Scharrelei

@45 Heel goed. Ceta = TTIP 2e poging. Trrump houdt het tegen. Trudeau loopt wel voor de multinationals en het grote geld. En de EU. Tja dat is multinationals en het grote geld.

ga niet stemmen op een partij die de laatste souvereinitiet afschaft. Stem op 19 maart niet voor een partij die CETA goedkeurt. En steun het referendum:

https://www.ceta-referendum.nl

Bedankt voor je ondertekening!

Help ons nu om de campagne verder te verspreiden en meer handtekeningen te krijgen. Dit kan al in 1 minuut:

Deel deze campagne op sociale media

2
54 Phiteceen

We kunnen wel een petitie ondertekenen, maar het domme stemvee kiest massaal weer voor de pro EU partijen en wordt de NEE uitslag gewoon weer genegeerd. Beter is een NEXIT. Stem PVV.

4
55 VVDwegermee

@3 PvdA??? Laat me niet lachen!

1
56 dummydum

Heel goed;
hoe minder invoerbelastingen, des te beter de onderlinge internationale samenwerking.

10
57 Luythaegen

@7 Maar we weten heel goed wat een uitspraak van de PvdA waard is!

0
58 dummydum

Alweer verneukt door VVD, CDA en D66... NEXIT!

2
59 logikus

@56
inderdaad fout, had ik al proberen te corrigeren in @34

0
60 morandi

@55 Hoe betrouwbaar zijn onze verkiezingen? Zijn de de Kiesraad en Kiesbureaus wel fraudebestendig na het afschaffen van de USB stickjes? Gaan alle buitenlandse stemmen ("80% meer dan in 2012 verwacht") allemaal naar de VVD CDA en D66?

2
61 logikus

Typisch weer een bewijs voor de stelling van Professor Maliachi
dat het EU Parlement is geïnfiltreerd door Bilderbergers,
en afgezanten van intergalactische Reptillian Nazi's van de geheime Poolbasis op Antarctica

2
62 Limburg

We kunnen in maart natuurlijk ook gelijk een referendum houden over CETA.

Dan is dat ook weer duidelijk hoe het volk daarover denkt en daarna zal de politiek er wel weer zijn gat mee afvegen maar dan is toch duidelijk hoe de meerderheid daarover denkt en heeft gestemd.

1
63 corretje

CETA zal zeker aan de orde gesteld moeten worden in de komende verkiezingsdebatten, in de aanloop naar het referendum hierover.

1
64 IAmLegend

@16

Het hebben van een baan is tegenwoordig geen garantie op een goed inkomen.

1
65 von Bribbentrop

Banen! En extra handel! Ik zie echt niet in waarom, als een broek uit canada nu goedkoper wordt dat koop ik misschien die nederlands niet, maar ik koop er geen twee. Als de douane heffingen wegvallen dan betaal ik mogelijk wel minder voor de broek, maar omdat het onze staat dan ook minder in het laatje brengt betalen we daarna weer meer belasting. Ergo is zie echt niet in wat het voordeel zou moeten zijn.

2
66 rubbie

Amerikaanse sf's schetsen vaak het beeld van hoe de schrijver verwacht dat de maatschappij er over 20-30 jaar uitziet. Dat ziet er meestal als volgt uit: vijf -zes conglomarates (is muitinationals maar dan 100-1000x zo groot) runnen de wereld en bepalen de wetgeving. Tien tot twintig procent van de burgers zitten in gevangenissen die geprivatiseerd zijn: hoe meer burgers in de gevangenis zitten des te meer geld er verdiend wordt. De wetgeving wordt er op aangepast om zoveel mogelijk mensen de gevangenis in te krijgen.
Een overheid die niet meer bestaat als zodanig maar het vuile werk voor die conglomarates mag doen in de vorm van slavenhandel om de fabrieken te bemannen of de gevangenissen of administratie mag runnen. Rijke mensen die in aparte afgeschermde gebieden/conclaves wonen en als enige recht hebben op gezondheidszorg. Overdreven? Nee! TIPP en CETA zijn een grote stap richting die toekomst.

1
67 Conradijntje

@20 Veel Amerikaanse bedrijven hebben al een brievenbusfirma in Cananda opgericht zodat ze toch lekker in Europa kunnen gaan claimen.

1
68 Rex

@3 Ik had je bijna geplust, omdat ook ik het belangrijk vind om bij de komende verkiezingen in ieder geval rekening te houden met de manier waarop een partij zich tegenover de EU en al wat het verder impliceert, rekening te houden.

Of je lijstje compleet is weet ik niet, maar de PvdA hoort er in ieder geval niet bij; heeft b.v. in het geval van de CETA zich van stemming onthouden.

0
69 Mappie

@12 Zelfs een liberaal zou hier op tegen moeten zijn ! Waarom wil jij een instantie boven-nationaal die maakt dat we als land niks meer te zeggen hebben over ons eigen reilen en zeilen. Hoe kan in hemelsnaam een liberaal hier voor zijn. En dat banen gedoe is een worst voor je liberale neus waarmee de plutocraten de naïeve liberalen naar binnen hengelen. En het allerergste is dat we straks na het mea culpa van menig liberaal niet meer terug kunnen, dan zijn we echte slaven !

1
70 mats6

@14 Waarom een opstand? De meerderheid is voor. Democratie, weet je wel.

4
71 Hoofd bijzaken

@69
Inderdaad dat was en vergissing

0
72 morandi

@7

Ja nou eh.. PvdA en Groenlinks zeggen wel vaker dat ze ergens tegenop zien. Over dat Oekraineverdrag bijvoorbeeld. Uiteindelijk waren zij toch voor. Niet onvoorspelbaar question

0
73 ObadiahZ

@71

Democartie in Nederland?

Waar?

In een klaslokaal op de agereschool, waar kinderen stemmen of op het schoolpleintje te spelen of te worden voorgezelen?

0
74 ObadiahZ

*Democratie

0
75 ObadiahZ

*lagere school

0
76 ObadiahZ

Hier nog een link van een actuele antiglyfosaat petitie, alle beetjes helpen nu.
www.stopglyphosat.at
Het gaat uit van een actieve Oostenrijkse milieubeweging (Global 2000 at)
Sorry, het begint wel in het Duits maar voor de uiteindelijke ingediende tekst heb je wel de keus voor Nederlands.

0
77 wy71

Hier nog de volledige link: https://www.global2000.at/stop-glyphosat/

0
78 wy71

@78 wy71

kunt en wilt U de link vertalen?

niet iedere Nederlander leest in een 'vreemde' taal

bij voorbaat dank

0
79 Grootmoeder

@62 Limburg

jommetje toch...wat wil je vertelllen?
liefst in eigen woorden

0
80 Grootmoeder

bij googelen vind ik dit

https://en.wikipedia.org/wiki/Malachi_Martin

0
81 Grootmoeder

@79 Grootmoeder
Hieronder een vertaling van petitie inleiding zoals gevraagd:

STOP GLYFOSAAT

Teken het Europees Burgerinitiatief tegen glyfosaat!

Einde 2017 zal er bij de EU een cruciale beslissing vallen: namelijk de vraag of het bestrijdingsmiddel (pesticide) glyfosaat opnieuw wordt goedgekeurd voor nog maar eens 10 tot 15 jaar.
De Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) heeft het wel geclassificeerd als "waarschijnlijk kankerverwekkend".
Nu hebben wij het nog in de hand: Samen kunnen we nog een krachtig signaal tegen het meest gebruikte en gesproeide bestrijdingsmiddel (pesticide) in de wereld uiten en indienen!
In heel Europa moeten we één miljoen handtekeningen verzamelen, opdat het burgerinitiatief in aanmerking komt en dan succesvol wordt.
Wij eisen: Geen nieuwe toelating of herregistratie voor glyfosaat en transparantere toelatingsprocedures voor pesticiden in de EU!
Hieronder verder (volgende stap - selecteer Nederlands) vind u meer informatie over glyfosaat.

Gegevens in te vullen:
Titel (heer, mevrouw, ..)
*voornaam
*Familienaam
*E-mailadres
*Postcode
*land
•info per e-mail: Hou me op de hoogte over dit Burgerinitiatief en ook over andere lopende acties!

1
82 wy71

Dr. Evil verklaart: Dus, wilt u de glyfosaat -Superschurken!
•video Youtube - bespreking vrij vertaald uit het Duits via Google translate
•bron: global2000.at
(2:49)

Gepubliceerd op 21 april 2016

Een internationale groep verhult dat het bestrijdingsmiddel glyfosaat kankerverwekkend is. Europese regelgevende agentschappen vertrouwen deze internationale groep blindelings en doen hun het werk niet dat ze zouden moeten doen niet, namelijk het controleren van de veiligheid van dat glyfosaat. In plaats daarvan, brengen zij deskundige onafhankelijke studies in diskrediet en die studies, die bewijzen het wel degelijk: glyfosaat veroorzaakt kanker. En dat alles gebeurt omdat een van hun bestrijdingsmiddelen (pesticide) in de EU weer zou worden toegestaan, dit mag echter niet en nooit worden toegestaan in de EU volgens de hier toepasselijke en geldende wetgeving.

Doet dit jullie dan ook niet onbewust denken aan een Hollywood-thriller of aan een James Bond story? Aan ons in elk geval wel. Helaas is dat de realiteit.

Dat is de reden waarom we van deze schandalige geschiedenis een kortfilmproductie gemaakt hebben met als titel 'Het superschurk verhaal'.
Starring: Dr. Evil, zijn rat en een meedogenloze CEO.

Dit schandaal gebeurt nu nog eens opnieuw met de geplande glyfosaat nieuwe toelating
Zeg daarom met ons mee NEEN aan glyfosaat en stuur een bericht te sturen aan de federale overheid: https://www.global2000.at/nein-zu-glyphosat-wir-bleiben-am-ball

Daarom hebben we bij de officieren van justitie in Wenen en in Berlijn klachten tegen Monsanto, het Federal Instituut voor Risico voor Riscicobeoordeling (BfR) en de Europese toezichthouder EFSA ingeleid. Help ons nu zodat de superschurken niet winnen!

Video Credits:
Regie en Design: Macaia Studio, Berlijn
Animators: Cataldo Leo, Alexander Gellner
Stemmen: Atilla Öner, Florian Klein, Beatrice van Scheibler, Amy Nye
Muziek en geluid: Sound-FX: Hannes Schulze

1
83 wy71

#83 Hier nog eens de correcte Youtube video link, hopelijk werkt het nu.

0
84 wy71

#83 https://www.youtube.com/user/UmweltGlobal2000
Dit zou toch moeten werken

0
85 wy71

Goed nieuws, dan ga ik toch nog maar even door met op Funda een mooier huis uit zoeken!

0
86 Realisme graag!

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

36 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

43 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

1 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

2 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

2 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

2 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

2 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

3 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

4 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Free B Grade MoviesTyler Faith PornPorn Bbw EbonyMaisie William NakedReese Wirherspoon NudeSparkymarkiWorld XxxEbony TribbingIvi Rein PornSpanknangSexmex.cimNichole AnistonPunjabi Blue Film PunjabiPornhat NewManuel Ferrara Angela WhiteEnglish Romantic SexBrazzers Share BedSextop WatchAsean PornFlorence Pugh SexiestBengali Incest StoryHot Mallu Boob SuckingFutanari Growth PornBriar RosepornTatiana Moreno PornDesi Sxi VideoIndian Desi College SexKamasutra All PositionsKardashian Sex TapeCelebrity PorSex Al Arab1st XnxxAftnrose AsmrNaked Diane KrugerBanglafuckSaree Aunty SexFace PornIndian Real Sex MmsDorcelclub SexManuel FerrarapornMulher Anime PeladaSex VtDoggy Stlye PornReddit CosplayCelebrity Naked FakesHd Porn MoSisy Gay PornNew Indian Hot Web SeriesKarlie BrooksSunnyray Onlyfans LeakedNude Lesbian WrestlersVídeos Pornô Brasileiro GrátisPaw Shop PornMary Louise Weller NudeTrendy Pornمواقع آباحيةPokemon Hentai ComicsIndian Outside SexBhabhi Sex Mms VideoGirlsdoporn CreampiesSonpornHeavyr.Beat HandjobPorn Pics Of BlacksTik Tok Versão AdultoHuge Milf TittiesPorn TwerkingLouis Griffon PornKatie MorgannudeValeriaaa BelenIndian Actress Boob SuckTurning On PornCelb Nipple SlipHentai.tvBest SexgifsWorshiping BbcDefloration.ckmNicole SassamanMaturemomGirl SemenPorn Hd First TimeXbox PornTik Tok 18 XvideosDeesirenBokep Indonesia Viral 2023Xxxx AFree Hot Sex VideosCindy StarfallpornHorsecumshotsIncestoxxx.Bobtv.frMidna HentaiCondom Kaise Lagate HainVery Hot And Sexy Porn VideosAssjob VideosYouroichi PornXnxxx Hindi VideoPropertyexploitsGay Cruising Gay PornNora Fawn NudesRei Kitajima PornReshma PornstarAll The Free PornFree Live Porn CamsPornos Videos AmateursXxxnwAnime Sex ScenesPorn BdAlexandra Daddario BoobXx Ww VideoMilf Mouth CumshotsMom And Daughter Ebony PornBongacamesAmber ChaseAnal.gapeXnxx BengoliVouyer PornBlowjobs RealApril Bowlby NudeColombian EscortsNudest TitsVibrator For GirlsMissionarie PornPorn Video Hd Mom And SonPoonam Pandey SareePussylicking CompilationInceste PornoThroat FuckXxxnx NudeGal RichieEmily Wickersham NideOakleyraeeeeAdivasi Blue FilmBeautiful Girl Xxx PornBred Brat PornMother And Son NakedSubmitt Your FlicksAmateur Porn FrançaisPorzo XYuliett Torres PornJayne Mansfield NudrXxxvide0BikiniriotWomen Sucking On BreastsDiaper Change PornJenna Fisher HotLuna ByobAunty Hd Sexy VideoErotic Love VideosNaruto And Hinata Sexing