Ouderenbond ANBO: Ouderen willen geen speciaal uurtje in de supermarkt (nu.nl)


Ouderenbond ANBO vindt het geen goed idee om in supermarkten een uurtje voor ouderen in te voeren. De belangenbehartiger noemt een dergelijke maatregel stigmatiserend en vindt bovendien dat ouderen te allen tijde hun boodschappen moeten kunnen doen. ...

door Havermout in Economie  ·  40 Reacties

  • 3
  • 553x gelezen
Reageer met een Emoji
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Heel Nederland moet solidair zijn met de kwetsbare ouderen. Kinderen die niet naar school kunnen, bedrijven over de kop, werkloosheid, staatsschuld, sociaal isolement etc. etc.
Maar nu er iets minimaals van de ouderen wordt gevraagd is het te veel gevraagd.
Wat een arrogante asociale club die ANBO.
Ik zou zeggen: jongeren ga feesten en maak wat van je leven. De ouderen hebben blijkbaar zelf geen enkele intentie om zichzelf te beschermen dus waarom zouden jullie dat dan doen.

13
1 Winterpret

Niemand verplicht de ouderen om in dat tijdsblok te winkelen.

Kan wel zeggen dat bij de winkels bij mij vlakbij er vaak gebruik van wordt gemaakt.

3
2 Lievense

Tuurlijk, heel het land wringt zich in allerlei bochten met enorme schade tot gevolg om onder andere deze groep te beschermen maar zelf er iets aan willen? nee ho maar. Ik dacht dat ze de jongeren zo asociaal vonden, nou wie de schoen past zou ik zeggen.

8
3 Riverton

We moeten ouderen beschermen, maar ik moet het toch zeggen; boomers zijn voor een belangrijk deel een vreselijk verwende kutgeneratie. Het is de generatie van mijn ouders, maar dat maakt het niet minder waar.

De pijlen zijn nu vaak gericht op jongeren, maar daar wil ik in dit geval wel een lans voor breken; er zijn echt heel veel ouderen die ook lak aan de maatregelen hebben. Uitgerekend de kwetsbaarsten. Just saying.

17
4 Biesbush

@1 . Niet meteen zo roeptoeteren, eerst eens begrijpend lezen......Het is prima dat ouderen de gelegenheid krijgen om even apart te winkelen. Wie zich daar goed bij voelt ,moet dat vooral doen. Wil je dat niet, doe je het niet. Het is geen verplichting en wie zegt dat alle ouderen het met die ANBO eens zijn...dacht 't niet.....

2
5 Magister Nivardus

@5 : "Ouderenbond ANBO vindt het geen goed idee om in supermarkten een uurtje voor ouderen in te voeren. De belangenbehartiger noemt een dergelijke maatregel stigmatiserend en vindt bovendien dat ouderen te allen tijde hun boodschappen moeten kunnen doen."

Wat is hier precies onduidelijk aan ?

Dus een kleine aanpassing voor hun eigen gezondheid is al teveel gevraagd "ouderen moeten te allen tijde hun boodschappen kunnen doen".

Prima geen probleem, maar verwacht dan niet van anderen dat ze zich van alle sociale activiteiten onthouden. Dan zeg ik "jongeren moeten te allen tijde hun leven kunnen leiden"

10
6 Winterpret

En ouderen niet betalen met kleingeld want je houden de boel dan extra op..zoals je nu al regelmatig doen. Zo nu heb ik hopelijk geen ouderen pislink gemaakt die mij digitaal onderuit de zak gaan geven.

6
7 Voorzittershamer

@7 . Nee, dat gedoe met dat appen bij de pinautomaat, dat schiet lekker op...stond laatst minuten lang te wachten achter iemand die allerlei apps tevoorschijn goochelde : voor de korting , voor de reclame, voor.......en dat was dan een dertiger. Man, man.......en dan neuzelen over ouderen met kleingeld....

0
8 Magister Nivardus

@8

Haha je bent de eerste die toornig en beledigd is...het is wat.

5
9 Voorzittershamer

De heksenwaan steekt de kop weer op.

1
10 MARCUSAURELIUS

@6
Ten alle tijden ten koste van de rest.

Een beter bewijs van vuil goor egoïsme kan je niet leveren.

2
11 MARCUSAURELIUS

@6 . Bezorgdheid over de gezondheid van ouderen is helemaal niet aan de orde. Niemand is geïnteresseerd in ouderen. Het gaat erom dat de zorg door teveel corona patiënten niet wordt overbelast opdat de reguliere zorg ook gewoon kan doorgaan.
En denk niet dat corona alleen ouderen aanpakt. Dus jongeren: vooral feesten en tekeer gaan, jullie komen er vanzelf wel achter.... ( en dan niet zeuren he )..

2
12 Magister Nivardus

@9 . Nee hoor, die leeftijd heb ik wel gehad . Wel wil ik soms een weerwoord bieden tegen allerlei onzinnigheden die hier worden geponeerd....

1
13 Magister Nivardus

@13

Je hebt gelijk..had er nu ook weer bij moeten zetten dat het met een knipoog was en dat dat best wel ongepast is in tijden van korte tenen en een gevoel voor humor wat reeds lang geleden overleden is.

0
14 Voorzittershamer

@11 : Precies, dat is exact wat ik proef als ik lees: "bovendien dat ouderen te allen tijde hun boodschappen moeten kunnen doen. "

4
15 Winterpret

@12 : De enige die hier zeurt is de ANBO....niet de boel omdraaien !

5
16 Winterpret

Het mag maar het hoeft niet.
Net als met mondkapjes.
Ik vraag me af of mensen net zo tolerant zullen zijn voor oudjes buiten het speciaal winkeluurtje als mensen zonder mondkapje. question

1
17 SBD

@15
Ja wilt iets anders.
Allen ouderen moeten van jou op bepaalde uren boodschappen doen zoals als in India de onaanraakbaren.

Daarbij zijn het juist de jongeren die de meeste besmettingen veroorzaken.

3
18 MARCUSAURELIUS

@18 : Het is juist een geste naar ouderen om exclusief toegang tot de supermarkt te hebben.
De jongeren dit, de jongeren dat.......iets over stigmatisering.
Het zijn anders wel de ouderen die ziek worden. De heer Gommers voorzitter van de vereniging van ICs heeft duidelijk gezegd dat het een zeldzaamheid is om iemand onder de 50 op de IC te vinden.

Het gaat mij erom dat de ANBO een dikke vinger opsteekt als er ook maar het minste of geringste van de ouderen wordt gevraagd. De ouderen kunnen hun baan niet verliezen, de ouderen hoeven de staatsschuld niet terug te betalen, de ouderen zien hun onderneming niet kapot gaan, de ouderen hoeven geen les te missen.....nee, aan de ouderen bieden we aan dat ze een exclusieve toegang tot de supermarkt krijgen en wat is de reactie "ouderen moeten te allen tijde....". Wat een arrogantie om eisen te stellen terwijl de jongeren alleen maar beperkingen krijgen opgelegd. Wat een egoïsme om enkel te denken aan het ongemak dat het misschien zou kunnen opleveren als je je boodschappen veiliger op een ander moment kunt doen.

6
19 Winterpret

@19
het zijn de jongeren zelf die hier van alles eisen.
Iedereen moet van hen ruim baan maken, zodat ALLEEN zij op de zelfde voet kunnen doorgaan.
De volgende stap is om de ouderen naar een destructie kamp te steuren.

3
20 MARCUSAURELIUS

@14 . Die knipoog was me wel duidelijk question

1
21 Magister Nivardus

@20 : De jongeren zijn al vanaf Maart beperkt dus hoezo op dezelfde voet door kunnen gaan ? De jongeren demonstreren omdat ze weer les willen ontvangen, iets wat zo'n beetje het belangrijkste recht is na voedsel, kleding en onderdak. Mogen ze misschien eens voor zichzelf opkomen ?

Maar ik begrijp dat je verder geen argumenten meer hebt en je in je laatste zin maar weer de Nazi-kaart trekt. Dat is sinds een aantal jaren DE manier om andersdenkenden de mond te snoeren en op die manier een lastige discussie uit de weg te gaan.

4
22 Winterpret

@22 Dat komt omdat dat jouw instelling is.
Je lijdt duidelijk aan ouderenhaat.

2
23 MARCUSAURELIUS

@23 : Alweer een zeer inhoudelijk argument: "Je lijdt duidelijk aan ouderenhaat". heb je nou echt niets anders te melden dan mij voor rotte vis uit te maken ? Ik schrijf hele verhalen met argumenten waarom ik de reactie van de ANBO ten zeerste afkeur en jij komt niet verder dan drie regels waarin je wat extreme onzinnigheden neerzet over onraakbaren in India en destructiekampen.
En nee ik heb geen ouderenhaat, dat zou dan trouwens betekenen dat ik mezelf zou haten aangezien ik ook al geruime tijd op de 50-plus partij zou kunnen stemmen.

4
24 Winterpret

Ik snap de tegenstrijdige belangen op zich wel.

Enerzijds is van 7 tot 8 in de ochtend natuurlijk geen handige tijd voor de oudjes. Vooral in geval van thuiszorg rond dat tijdstip.

Anderzijds wordt dat tijdstip gekozen omdat vlak na opening de winkel nog "schoon" is. Zou je het op een later tijdstip doen, zijn bijvoorbeeld de winkelkarretjes al door tig mensen vast gehouden, hetgeen natuurlijk ook weer een bepaald risico brengt.

Wat me wel kan storen, uit een reactie onder het artikel:

"En omdat wij de leeftijd tegen hebben halen we niet voor een hele week in huis. Niet te tillen! Maar dagelijks er even uit is erg goed, dus bezorgen hoeft van ons ook niet."

Je zou er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om je boodschappen wel te laten bezorgen en voor je dagelijkse beweging dan gewoon lekekr een stukje te gaan wandelen.

3
25 Weet geen naam

@24
Corona maatregelen is voor iedereen, als je je er niet aan houdt ben je een egoïst!

3
26 marnadi

@4

wanneer kijk je nu eens zelf in de spiegel? jij geeft structureel iedereen de schuld.behalve jezelf

2
27 krek

@26 : Ja, en ? Ik loop met een mondkapje door de winkel, ik hou 1.5m afstand, zie mijn eigen ouders enkel op 5 meter afstand, geef geen feestjes thuis, zit niet met groepen bij elkaar, ben niet na tienen in de horeca, geef geen handen maar was ze wel..... wat doe ik volgens u verkeerd ?

3
28 Winterpret

@28 M.a.w. De komende winter geen Winterpret voor jou. question question

1
29 Weet geen naam

@29 : LoL
Nee, niet echt inderdaad.

0
30 Winterpret

@25 . U vergeet dat niet alle ouderen er warmpjes bijzitten. Met een pensioen van ruim tweemaal modaal en de AOW is thuisbezorgen geen enkel probleem. Maar....de meeste ouderen moeten het hebben van alleen de AOW en als het meezit een klein pensioentje van een paar honderd euro.... dan telt elke euro en is thuisbezorgen geen optie....

0
31 Magister Nivardus

@31

1e: Op de weekboodschappen kost het bij bijvoorbeeld de Plus maar 6 euro extra.

2e: Ik reageerde op een reactie onder het artikel op nu.nl, waar als argument werd gegeven: We willen niet laten bezorgen, want dagelijsk er even uit is ook belangrijk.

Daar wordt dus niet gerept over de kosten maar over de beweging. En DAAR reageerde ik op en gaf ik een oplossing aan.

2
32 Weet geen naam

@19 . Er komen inderdaad niet veel jongeren op de IC terecht. Maar jongeren kunnen wel levenslang klachten overhouden aan dit virus : longproblemen, hartklachten, concentratiestoornissen ( als ze die al niet hadden door 24/7 schermstaren, toetsen drukken en drugsgebruik) , hersenschade.....

Het heeft geen zin om naar een bepaalde groep te wijzen. In elke groep heb je wel mensen die het anders zien en zich niet gedragen zoals de meesten het graag zouden zien. Wat deze crisis ons weer eens leert, is dat alleen solidariteit ons hieruit kan helpen.......

0
33 Magister Nivardus

@32 . "op de weekboodschappen kost het bij bijvoorbeeld de Plus maar 6 euro extra..." Dat is op de weekboodschappen zo'n 24 a 30 euro per maand extra.... Misschien is dat voor u en voor mij helemaal niks maar ik verzeker u dat er heel veel ouderen zijn voor wie dat een enorm financieel probleem is. Je zult maar van een AOW 'tje moeten rondkomen...

0
34 Magister Nivardus

@34 maar zie mijn "2e".

Geld werd niet geopperd als reden in de reactie waar ik naar verwees.

0
35 Weet geen naam

@35 . Ooit gehoord van schaamte???? Natuurlijk zullen de meeste ouderen hun financiële probleem niet als eerste noemen....maar vraag eens door.....waarom zijn er voedselbanken nodig in dit 'o zo welvarende land' .......?

0
36 Magister Nivardus

@36 Pfff,. Ik reageerde gewoon op een opmerking en gaf aan dat dat geen argument was.

Meer niet. Maak er ook niet meer van.

0
37 Weet geen naam

Maakt de ouderenbond dat uit? De arrogantie. We zitten in crisis en nu gaat de ouderenbond even moeilijk doen. Sodemieter op.

0
38 samcash

@38 we zitten inderdaad in een crisis moeten we daarom alles op de ouderen schuiven? Miss wat voor die egocentrische jongeren, om 7 uur ‘s morgens en ‘s middags om 5 uur een uurtje om boodschappen te doen.
De rest van de tijd lockdown, lijkt mij een geweldig idee, dan kunnen de anderen die wel rekening met elkaar houden op een rustige manier hun boodschappen doen. question

0
39 Pluten1

@39 Grote onzin. Alles wordt niet op de ouderen geschoven. Ze krijgen een veilig boodschappenuurtje aangeboden. Niemand verplicht ze om daar gebruik van te maken.

0
40 samcash

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Graaier1000
Muziekdraadje

The Foundations - Build me up buttercup (There´s Something about Mary - soundtrack)https://www.youtube.com/watch?v=vsqAYdFl9Bo...

1 minuut geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Jarabe De Palo - Bonitohttps://www.youtube.com/watch?v=xxhET61yB1A...

6 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Mac Benac
Leve Willem-Alexander, keizer van Europa - Joop - BNNVARA

Mijn vader heeft nog als coupeur aan die koningsmantel gewerkt. Ik meen herstelwerkzaamheden. Al weer héél lang geleden....

7 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Eerdmans (JA21) en oud-SP-Kamerlid clashen over asielaanpak: ‘Links heeft nooit een oplossing’

Tja Joost Eerdmans; een ijdel leeghoofdje....

10 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Dassen (Volt) aan VVD en NSC: ga niet met Wilders in zee

Ik stem niet op Volt, maar ik vind Dassen een zeer fatsoenlijke vent....

10 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Nederland gaf tientallen machthebbers hoge onderscheidingen, ook uit omstreden landen

Hoge of lage onderscheiding; het heeft allebei geen betekenis....

11 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Frans Timmermans: antisemitisme is de schuld van rechts

Antisemitisme is de schuld van domme mensen die vol zitten met haat....

12 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Flitsbezorging sterft uit: we zijn minder lui dan werd gedacht

Moet het ook van d'r mooie koppie hebben....

13 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Graaier1000
Muziekdraadje

The Web - Baby, Won't You Leave Me Alone (1969)https://www.youtube.com/watch?v=tYkOFltBKJM...

13 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Mac Benac
GeenStijl: Hoera islam! Irak maakt homorelaties strafbaar

@5 Oprecht een leuke reactie. Maar je kunt toch niet ontkennen dat het over het algemeen de wat [laat ik het netjes zeggen] simpelere personen z...

14 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

NK. App
Ava Addams MilfHot Sexy GandTroubleshooting Victoria Voxxxjay SmoothVoyeurtvJapanese Porn ComAnaleroticaStanding CreampieMilfboundLost Bet AnalKrystal.rojas PornSexs Porn HotXxx Beauty SexWithout PantiesActress UpskirtSunny Leone Sex With BoyfriendMichelle Tucker XxxLustcinimaEuro EscortsMinecraft NudeIndian Hospital Sex VideoBdsm VibratorPublic Jacking OffPornho HdDesi Aurat Ki Chudai VideoLillian StoneSexy Ebony Lesbian PornSis Swap Porn VideosJapanese OnlyfansHugest Tits PornXvideo IncestoXnx SixIsanyoneup.com ImagesPornstars NaHomemade Gay SexSleebunn NudeXxx With Step SisterVikings NudeNadia Ali Full PornPunjabi Adult FilmAutum BriggsAnimes BizAlina Nikitina PornMelissa Fumero SexyJenna Lynn Meowri Onlyfans LeakBrandi Love Pornos50 Years XxxMilf PotnMikton TwinsNewblack PornRedbone Ebony PornJennifer Lawrence FappingHentaisPerverse FamiltMalayalam Hot SexXnx Desi BhabhiAngreji Sex PhotoBf Video MomDesi Aunty Xnxx VideoLondon Sex VideoSexy Naked LesbiansMegapersonals TampaNxxxn HotHairpulling PornNude SportsEmma Watson XxxNew Pornographic VideosClover BaltamoreTransgender Males PornHidden Porn Massageسكس مصريDont Fuck In The WoodsLhana RhodesCutest PornstarsCojiendo Con Su MamaHentai ShortsJanna Breslin PornHard Sex VXxx Hot Mia KhalifaIndian Money Sex VideosLilithcavalierexHardcore NudeRashmasaxHentai Uncensored Porn VideosKaley Cuoco Sex TapeFreepornvideoSoap2day TooFree Porn VifeosLexikin AsmrXxxsexvidosLaura B PornBlack PussiesTamil Actor XnxxXxx HuSexvideos OldBlue Film Desi GirlXxxcamsLily Lou CreampieThehuns YellowAnalized.comLady BonersWwwxxnxXxx Videos West IndiesOnline Free EroticFilmer Pornor GratisDancingbearMature FuckingCassidy Klein PornHd Sex OrgAsian Camel ToeReallesbian PornPorn Costa RicaPorn Star ListXvídeos ViolentoFoto PornograficasTamanna BikiniLulu Chu BlowjobTailor Ke Sath Sex VideoXxx Porn TuChristine Taylor HotMyfatblondegfSunny Leone Sixe VideoXxx Kartun VideoAmateur Blacked PornSsbbw PussySarah Lace AnalHentaigAbella Denger AnalHairy And Naked MenBoobs Press Video DownloadFilm Sexuality VideoGay Porn MuscleGemma WrenTamil Hd Porn VideosAlvajay PornVideo Sexy Sunny LeoneEipril PornEbony Teacher PornTeachar Porn VideoTripura X VideoOdia Sexi VidioHot Hindi Bf MoviePornografia IncestuosaYespornplePorn Game MobAdukt WorkBangbros PornosBlowjob4 Girls FingerpaintXxx Videos ShortFull Hd Hot