Alle witte mensen zijn racistisch (rd.nl)


De Amerikaanse socioloog Robin DiAngelo ontpopt zich in haar boek ”Witte gevoeligheid” als een seculiere dominee die geduldig en vasthoudend elke uitvlucht van haar lezers onderuithaalt, totdat de zonde van het racisme is ontmaskerd. Maar wat dan? ...

door Racism monitor 2020 in Cultuur  ·  35 Reacties

  • 7
  • 755x gelezen
Reageer met een Emoji
1
7
3
16

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Mensen die het Amerikaanse 'white' vertalen als 'wit' in plaats van blank zijn racistisch.

9
1 Seconda

“ Een alledaags voorbeeld. Een moeder loopt met haar kind in een volle winkel als die ineens luidkeels roept: „Hé, een zwarte man!” De moeder wordt rood, legt snel een vinger op de mond en doet: „Ssst!” Het kind leert daarmee twee dingen, doceert DiAngelo. Eén dat het taboe is om openlijk over ras te praten. Twee dat het moet doen alsof hij „onaantrekkelijke aspecten” van mensen niet opmerkt. Waarmee dus gezegd is dat ”zwart” daaronder valt.”

Dat vond ik wel een grappig voorbeeld, de racistische schaamte van die moeder bestond ten tijde van de slavernij en lang erna - zeker tot in de jaren ‘50 van vorige eeuw - helemaal niet, toen werd daar niet problematisch over gedaan dus eigenlijk was die tijd dus minder racistisch.

Overigens lijkt het boek een uitstekend voorbeeld te zijn van het racisme van de lage verwachting zoals John McWhorter ook schreef: „Er zijn maar weinig boeken over ras die zwarte mensen openlijker infantiliseren dan dit zogenaamd gezaghebbende boek”

6
2 JackKropotkin

Is prima joh, zijn we toch allemaal knusjes racisten. Voordeel is gelijk dat het woord "racist" daarmee in een klap betekenisloos is geworden. Trump, Wilders en Baudet voor racist uitmaken is kortom zinloos geworden, ze zijn immers blank en dus automatisch racistisch. Net als Kaag, Halsema en Rutte. Allemaal blank en dus allemaal racisten.

7
3 greenmango

Dus linkse witjes die zo bezig zijn met kleurtjes in knuffel hokjes te stoppen zijn eigenlijk hartstikke racistisch bezig?

9
4 Vrijbuitertje

Prima, goed, uitstekend. question

Vraag mij af of ik een wit T-shirt met zwarte letters of een zwart T-shirt met witte letters moet laten bedrukken met de tekst: Je suis raciste. question

6
5 Bezorgde Europeaan

O jee. Er is vannacht om de hoek een nieuwe racist geboren. Het kereltje is blank, dus bij voorbaat al een racist? Pff.

7
6 gaulette

"Alle witte mensen zijn racistisch "

Correctie. Alle mensen zijn racistisch. Is gewoon een menselijk trekje, dat aantrekt wat op je lijkt en afstoot wat anders is.

Alleen van de witte mens ligt het momenteel onder een vergrootglas.

2
7 Weet geen naam

Amerika is geen Nederland.
Hoe meer aandacht, hoe meer je het voedt.

1
8 Dunkelheit

Alle mensen zijn racistisch. En diegene die het meeste moeite hebben gedaan om het weg te werken worden als enige beschuldigd van racisme.

2
9 solidsteel

@4 haha ja.. je moet ergens je tijd aan besteden

6
10 maarten1234

overigens zijn er bij alle lagen, kleuren enzo wel vooroordelen/anders handelen... heel subtiel en mogelijk onbewust als het niet expliciet gebeurt... zal zelf ook geen heilige zijn

1
11 maarten1234

Racisme bestrijden met racisme?

2
12 Reagurius

Natuurlijk zijn alle witte mensen racistisch. Heb dat onlangs weer ondervonden. Dit keer bij Albert Hein. Laatste 5 boodschappen afgerekend met zelfscan 3x(!!!) gecontroleerd door witte medewerksters. Je wordt niet alleen er uitgepikt vanwege je huidskleur maar ik kwam ook achter dat het systeem steekproefsgewijs mensen met een buitenlandse achternaam selecteert om gecontroleerd te worden. AH maakt ook gebruik van de diensten van hetzelfde internetbedrijf dat de Belastingdienst mogelijk heeft gemaakt om systematisch racisme toe te passen. Ik heb natuurlijk een klacht ingediend omdat 3x controle op 5x boodschappen doe nogal verdacht is. Heb nog steeds geen reactie van de filiaalmanager van AH gekregen. Gelukkig heb ik de chatberichten opgeslagen. Let niet op mijn Nederlandse taalgebruik. Er zitten wat foutjes in maar het is wel te lezen.
Waarom doet AH Jacobslaan Nijmegen zo vaak etnisch profilren? Ik heb vanmiddag boodschappen gedaan, met de zelfscan gepind en werd bij de laatste 3 boodschappen ook nog eens 3x gecontroleerd. Dit is gewoon belachelijk! Er lopen gewoon racisten bij AH rond die het kennelijk fijn vinden om klanten met een buitenlands uiterlijk te controleren. Ik heb me ontzettend boos gemaakt en daarbij ook de medewerkers uitgescholden. Terecht want 3x boodschappen doen en 3x gecontroleerd worden is zeer beledigend. Wat ik heel erg onverantwoord vind is dat één van de medewerkers mij niet door wilde laten omdat ze een verklaring van mij wou hebben waarom ik "haar" medewerkers uitschold. Ze wist dat ik kwaad was en de controle en vetaling was in orde. We stonden 2 minuten te bakkeleien 10 centimeter van elkaar! Dat in corona tijd! Ik heb geen corona. Heeft zij corona??? Waarom droeg zijn geen mondmasker als ze mij bij het hekje staande hield? Het is onverantwoord om in discussie met klanten te gaan of deze wel of niet kwaad zijn om een verklaring te willen horen waarom iemand de medewerkers uitscheld. Heeft zij corona??? Dat zou ik graag willen weten!!!Het is toch onverantwoord! De controle was goed en betaald! Waarom nog klanten staande houden en met hen in discussie gaan??
16:20 Afgeleverd
Digitale assistent
Goedemiddag Robert, ik ben de digitale assistent van de AH Klantenservice.
16:20
Ik help je bij vragen over onze winkels of je online bestelling. Of ik stuur je vraag door naar een medewerker.
16:20
Het is erg druk bij de AH Klantenservice, maar ik vraag een medewerker om je verder te helpen. Bedankt voor je geduld.
16:20
Henok
Hi Robert, je chat met Henok. Oei, dat is inderdaad heel erg ongelukkig, ik begrijp je frustratie helemaal. Er worden controles gedaan om te kijken of het gebruik van de zelfscan juist gaat. Een controle wordt steekproefsgewijs door het systeem aangemaakt en een medewerker voert deze uit. Het personeel in de winkel heeft zelf geen invloed op het aanmaken van een steekproef. Het is dus ook niet de bedoeling dat je onze medewerkers uitscheld, zij doen alleen maar hun werk. Het zou verder natuurlijk niet tot een onveilige situatie moeten leiden, dus ik zal je feedback hierover doorgeven aan de winkel.
16:28
Ik zou graag willen weten of zij corona heeft! Ik weet niet meer wie het geweest was maar de medewerkers zullen dat wel weten. Zij moet een corona test laten doen. Ik zou graag van AH willen horen hoe de uitslag is.
16:32 Afgeleverd
Henok
Onze medewerkers worden gevraagd om thuis te blijven bij klachten. Ik ga er vanuit dat deze medewerkers zich hier goed aan houden. Was de medewerker aan het hoesten of niezen?
16:43
Dat een controle steekproefsgewijs door het systeem wordt aangemaakt daar heb ik mijn twijfels bij. Ik heb een medewerkster tegen de ander horen zeggen dat ze mij moet controleren en ze stond niet achter een scherm. Mocht het door het systeem aangemaakt worden dan is het nog kwalijker want dat zou dus betekenen dat etnisch profileren op basis van je achternaam gedaan wordt. Trouwens ze zei ook dat ik geen boodschappen meer bij AH Jacobslaan mocht doen. Wie is zij om dat te mogen bepalen? Ik ga in ieder geval geen boodschappen meer doen bij AH. Er zij al gevallen van etnisch profileren bekend wat ik in de media gelezen heb en nu maak ik dat zelf mee. Voor mij geen AH meer. ....Een reactie op uw vraag. dat net binnen gekomen is. Klachten zeggen totaal niets. Ze hoeven ook niet te niezen of te hoesten. Dat weet u net zo goed als ik. Ik moet het echt weten want we stonden echt face2face. Ze was heel erg onverantwoord bezig. Ze had mij gewoon door moeten laten en niet om een verklaring vragen. Alles was in orde! Laat het gaan! Ik wil de uitslag van haar corona test zien. Het gaat om mijn gezondheid.
16:50 Afgeleverd
Henok
Ook klanten zonder Bonuskaart of AH account worden geselecteerd voor controle Robert, hierbij is dus dus geen persoonlijke informatie bekend. Ik wil jouw ervaring niet ontkrachten, dus ik zal je feedback hierover doorgeven aan de verantwoordelijke winkelmanager. Ik snap dat je je zorgen maakt om het coronavirus, maar wij gaan een medewerker zonder klachten niet pushen om een coronatest te doen. Uiteraard sta je er vrij in zelf een coronatest te doen. Voor nu nog een hele fijne avond!
17:22
Ik ben eigenlijk niet tevreden met uw reactie. Ik verwacht wel dat onze chatberichten bij de verantwoordelijke manager van AH Jacobslaan terecht komt en dat ik van hem een reactie verwacht en krijgt op mijn klachten.

23
13 Virus

Wel bijzonder dat vele zwarten heel graag naar "witte, racistische" westerse landen willen komen....

2
14 LoydMorris

@14 Omdat een bepaald slag van die witte racisten autoracistisch zijn en dat gevoel graag afkopen met geld van anderen.

0
15 Scholar008

@13 Ik zie hier een onsamenhangend verhaal dat louter gebaseerd is op aannames;
Door deze aannames wordt u boos en reageert u zich af op het personeel, waardoor u nog bozer wordt en uw aannames u "verblinden".

Sorry maar meer kan ik er niet van maken!

0
16 Opa

@13 maar ik kwam ook achter dat het systeem steekproefsgewijs mensen met een buitenlandse achternaam selecteert om gecontroleerd te worden.
Hoe weten die dan de achternamen van klanten??

Ik heb me ontzettend boos gemaakt en daarbij ook de medewerkers uitgescholden. Terecht want 3x boodschappen doen en 3x gecontroleerd worden is zeer beledigend.

En op het moment jij gaat schelden bevestig je dus hun vooroordeel.

Als dit verhaal al waar is.

2
17 Truffelaar

@13 U gebruikt het woord 'wit' voor huidskleur, daarmee geeft u in mijn ogen aan zelf ook racistisch te zijn. In Nederland heet dat blank.
Was het minder erg geweest als de medewerkers die u controleren dezelfde kleur hadden als u zelf?
U scheld een medewerker uit die doen alleen maar wat ze opgedragen krijgen, vraag dan naar de manager.
Etnisch profileren lijkt me erg vervelend om te overkomen maar wel begrijpelijk als een bij een bepaalde groep vaker diefstal geconstateerd wordt.
Reken af bij de gewone kassa of doe uw bonuskaart weg. Als u op de hulp knop drukt bij de zelfscan kassa scant een medewerker voor u een bonuskaart. Ik heb zelf geen bonuskaart want ik vertrouw AH niet met mijn gegevens.
U zegt 'laat het gaan' maar wilt vervolgens wel haar uitslag zien en verwacht een reactie van de manager.
Dat dit incident voor u bewijst is dat alle blanken mensen racistisch zijn zegt meer over u dan over een ander.

3
18 Riverton

@18 dus Wit-Rusland is een geheel racistisch land. oke.

trouwens, als ik blanke lak koop, zit daar totaal geen kleurtje aan, maar dat terzijde

7
19 Roomboterbabbelaar

En zo is het.. daarom noemen alle kleurlingen de blanken racistisch
Maar met blanken ´blank of wit´ noemen zijn ze zelf ook racist,
Mijn enige conclusie kan zijn dat of iedereen, of niemand racist is.

2
20 icnivad

@19 we hebben het over wit in context met huidskleur niet over wit rusland of lak. Daar kunt u een aparte topic voor starten als u wilt.

3
21 Riverton

@3
"'Is prima joh, zijn we toch allemaal knusjes racisten."'

Ja toch question Lekker belangrijk wat de marxisten vinden. Het is weer vrijdag ik ga vanavond een racistisch wijntje drinken met mijn racistische buren. Lang leve ons, de grootste racisten in het universum question question Holadiejee Holadiejo

0
22 Reconquista

@7 Ik zie anders aardig wat vriendschappen en relaties tussen mensen van verschillende rassen.

1
23 21st Century Guy

Dat is het meest racistische statement die ik in lange tijd heb gehoord

0
24 Vageali6888

@23 Klopt.

Maar als het op vreemden van elkaar aankomt, dan zijn het niet alleen de blanken wiens voorkeur naar "eigen soort" gaat.

Alleen ligt op blank wat meer de aandacht vanwege het (slavernij)verleden.

Maar racisme speelt op een veel groter vlak dan alleen van blank richting zwart. Dat wilde ik slechts zeggen.

0
25 Weet geen naam

Het feit dat racisme de discussie in de wereld beheerst bewijst al dat er iets niet pluis is.

4
26 jantje van leiden

Dan moeten blank en zwart maar weer apart van elkaar leven, zijn we ook af van dit soort onzinnige sociologen die de haat en onrust tussen blank en zwart alleen maar aanwakkeren.

Sociologie, de meest stompzinnige studierichting die er bestaat, je hebt er echt helemaal niets aan, lees het boek van deze Robin maar eens....

Ps,
Wat zal Robin verdienen aan dit haatdragend werkje?

1
27 Bender Rodriquez

@27
Dat schijnt volgens de anti-racisten paradijs te moeten zijn, ze hebben hun levenswerk ervan gemaakt om te bewijzen dat verschillende rassen niet goed naast elkaar kunnen leven.
Ze gaat er niet rijk mee worden. Dit wordt enkel door wat redacties en beroepsgekwetsten gekocht en twee maanden na release ligt dit soort werk in de dollarbak. Zo ging het hier ook met een soortgelijk werk.

1
28 Prometheus

@22 Toch geen witte wijn he?

1
29 greenmango

@28

"ze hebben hun levenswerk ervan gemaakt om te bewijzen dat verschillende rassen niet goed naast elkaar kunnen leven."

Tja , ze peperen de verschillen en problemen er inderdaad iedere dag in ...

1
30 Vageali6888

@30
Inderdaad. Zo te lezen is het een fulltime job om ongevraagde migranten tevreden te houden, dus we kunnen beter stoppen lijkt mij..

1
31 Prometheus

Als wij zo racistisch zijn waarom zetten we dan ons eigen volk achter voor parasieten?
En waarom krijgt iedereen dan de kans hier zich te ontplooien tot alles wat je maar wilt.

2
32 ongelovenloos

@13 ; Hahahaha! Kneus.

1
33 Mariska3

@29
question Ik ben bang van wel

1
34 Reconquista

Iedereen, die blanken wit noemt, is racistisch.

1
35 Wendel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@58 "Dat is internationaal/juridisch gezien conform de geldende wetten." Leugen. "So-Called Elections in Occupied Areas of Uk...

1 minuut geleden geplaatst door Wedergeboren

rebo
Briefje van Jan - aan Ahmed Aboutaleb - Buttkicken.nl

@27 Ja eigenlijk heb ik op een bepaalde manier toch nog wel te doen met mevrouw Halsema. Want dan worden er bijvoorbeeld homo's die op een terra...

1 minuut geleden geplaatst door rebo

wildersfan
Rapport: Amerikaanse regering stemt in met massale aanval op de Krimbrug - Dissident.one

@5 Zo is het natuurlijk wel. Extreem rijke mensen die geen belasting betalen bepalen het beleid hier in het Westen en voeren oorlog over de rug ...

1 minuut geleden geplaatst door wildersfan

Olivia
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

* Verwijderd door de redactie *...

2 minuten geleden geplaatst door Olivia

Malinois
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@SnorrieWaarom kom je hier op NK weer je kunstjes proberen te vertonen?Je wordt overal uitgekotst en verbannen. Waarom kom je hier weer he...

4 minuten geleden geplaatst door Malinois

wildersfan
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@58 Poetin stelt als vijand niks voor. We zitten hier met een Den Haag dat het halve MO en half Afrika hierheen wil halen. Vanuit dat perspectie...

9 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Rinze
Kortsluiting in hoofd maakte Youp van ‘t Hek ‘zeer verdrietig’: ‘Maar wappies lieten me weer lachen’

@11Op wie stemt Youp dan?Zijn hele familie bestaat uit VVD ersEn waarom mag een PvdA er geen mooi huis bij elkaar verdienen Ik zelf geen...

12 minuten geleden geplaatst door Rinze

wildersfan
Rapport: Amerikaanse regering stemt in met massale aanval op de Krimbrug - Dissident.one

@1 Waarschijnlijk moeten de 4 patriot systemen daarom in Nederland blijven. Ze doen het in Den Haag in hun broekje.Ik kan helaas geen Oekra�...

13 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Malinois
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@49Er wordt niks bezet.De inwoners van die deelstaten hebben zich uitgesproken via een referendum. Dat is internationaal/juridisch gezie...

13 minuten geleden geplaatst door Malinois

Strongoli
Briefje van Jan - aan Ahmed Aboutaleb - Buttkicken.nl

@26Die denken: "dat hebben we toch maar mooi voor elkaar gekregen"..Eigenlijk zijn diegenen die daar in mee hobbelen nog het ergste. Die zij...

16 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Fliz Movies Web SeriesHomemadexxxAne SummerFikfspCreampies In PublicWe Live TogetherChubbywomennudeBelow Her Mouth Full MoviePornhd.co.mVina Sky BbcMom Dad PngPorn Apps For IphoneBiqleMarley BrinxRiding FaceBengali Choti GolpoXnxeoxx100 Full 2017Telugu Speaking Sex VideosBlack Teenage Pornosالافلام سكس مصريIndian EroticaXxx PoroRockhardvrCandidgirls.ioFree Videos PornHd Porn.bestPornôs EngraçadosGuys In SpeedosAmateurpornzonePorn Videos Indian Mom And SonAva Addams Big TitsHe Ntai PornCeleste StarBecki Newton NudeLitereroticaTamil Se XMagi SexNepali Sexy BlueIndian Porrn VideoSunney Leone Sexy VedioGirlsoutweatThickassdaphne StudLets Doe It PornIndian Love NudeFree 0ornFamilytheraphy PornIndian Wife Swapping Sex VideosMizuki YayoiFacesitting HandjobPorzo.coimGay Tresome PornNatalie Dormer NideXxx New AuntyOnlyfans FeetAadimanav XxxStripclub VideoAlien Egg DildoXhamsyer LivePkayboyplusCybill Shepherd NudePornos On HboBig Bobs MomIndica Flower LeakSensusl JaneSlingshot NipplePamyamz OnlyfansShayla The Summer I Turned PrettyBig Xxx VideoCheating Wife PronAnimated Mom PornYoungshemalesBig Booty Ebony DoggystyleBangcocksLegend Of Zelda HentaiSexyfeet PornZoie Burgher OnlyfansXxx Suhagrat VideoEva Elfie New VideoHindi Blue Sex VideoPorn Movie Eng SubFoggycat PornZenci PornolarFuta Blowjob HentaiXnxx FrancePorn PkcsAccidental FlashesHot Indian Lady SexJessie Romero PornhubQuadrinhos Gays PornWomen Hairy PussysVietnanese PornPron Family GuyChat BolNatalie Dormer NakedMassagebyblack Goes Deep In Aliyah Taylor AssLeena Headey NudeVídeos Pornôs BrasileirosZekda PornIndian Porn X VideosMarathi Sex Hd VideoLexipantera OnlyfansDiaperspankingCeleb Onlyfans LeaksGree Asian PornRed Tube. ComLesbians XxxnxXenia Crushova NudeJapani Xnxx ComMmus-078Devar Bhabhi Chuda Chudi VideoIndian Oral PornX Bp FilmFree Matrue PornPorn TelgramGoth BbcIvy Lebelle BbcNude De MeufAssistir Hentais Sem CensuraIndian Muslim XnxxKatandromeoCartoon SaxPussy StuffersShemales.deNude Celebrity ForumAva Devine AnalXvidoaPlay Rape PornPlayboy PornBoy Anal SexPornos X-ratedPrvate Society PornToon PornvideosNaked HookersJennifer Lawrence BlowjobI Xxx ComVideos PornmoPorn Video Of AnalXxx PasswordsLesbian Porn Face SittingLesbian Po RnVideos Of Nude MalesBounce Boobs NudeNurumassage Full VideosGia Blaze PornDiy Pocket PussyFantasy PormXxxpornographiMissonery PornHd Naked PhotoBooty Booty Booty Porn