Hoe een brandbrief een eigen leven gaat leiden (groene.nl)


De bekende Nederlanders die de afgelopen week stuntten met de omstreden hashtag #ikdoenietmeermee voelen zich gesteund door een ‘brandbrief’ van 2500 artsen en ‘medisch professionals’ die sinds juni op internet circuleert. Maar is dit wel een manifest van deskundigen? ...

door Wilmama in Gezondheid  ·  23 Reacties

  • 1
  • 461x gelezen
Reageer met een Emoji
3
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dat blijf je toch houden, mensen die niet meedoen.

3
1 smurf

Citaat uit bovenstaand bronartikel:
(**) De brief waaraan wordt gerefereerd is niet nieuw. Al op 30 juni verscheen op opendebat.info een petitie van artsen, die sympathisanten op drie manieren konden ondertekenen: als arts, als ‘medisch professional’ of als bezorgde burger. Op de website is te zien dat inmiddels, naast de bijna twintigduizend bezorgde burgers, maar liefst 2631 artsen en medisch professionals hun handtekening onder dit manifest zetten, onder wie dertien hoogleraren.

Maar de brandbrief krijgt moeilijk voet aan de grond in de traditionele media en bij gerenommeerde artsenorganisaties zoals de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot Bevordering der Geneeskunst (KNMG) en de Federatie Medisch Specialisten (FMS), waar de schrijvers het specifiek onder de aandacht brachten. In plaats daarvan circuleert de brief ondergronds onder gelijkgestemden op LinkedIn én op de Facebook-pagina’s van onder andere Viruswaarheid (voorheen Viruswaanzin), alternatieve genezers en aanhangers van Forum voor Democratie. Wat is dit voor brief, en waarom is hij vooral in trek bij partijen waarvoor die oorspronkelijk niet bedoeld was? (**)

Eerdere berichtgeving (13 jul 2020) over deze regelrechte volksverlakkerij: https://www.kwakzalverij.nl/nieuws/brandbrief-en-petities-over-corona-aanpak-verdelen-artsen/

Alternatieve artsen roeren zich en sluiten zich aan bij dubieuze zo maar wat roepende clubs zoals Viruswaanzin, die zich niets gelegen laten liggen aan enige serieuze onderbouwing van hun claims. De sektarische organisatie Viruswaanzin van ‘samba’-danser en actievoerder Willem Engel geeft inmiddels ruim baan aan haar kwakzalver-geloof.

5
2 Wilmama

Groene.nl begint steeds meer de indruk te wekken alleen bezig te zijn met opruien dan met nieuws!

7
3 Zie Hier

The farma is back again !

Jeetje mina wat kan ons dat boeien Wilma we hebben geen obsessie ook niet voor Corona question

7
4 Alexis

Aanvulling op @2
Ook hier kwam de brandbrief recent ter sprake: https://kloptdatwel.nl/2020/09/22/influencers/

Ophef! Een zwik influencers gooit op hun Instagramaccounts de knuppel in het hoenderhok, ze doen niet meer mee. Met de coronamaatregelen wel te verstaan. Waar Famke Louise, een van de afhakers, in het voorjaar voor een flinke smak geld nog de coronamaatregelen mee hielp te communiceren richting haar schare van ruim een miljoen volgers, draait ze nu 180 graden en waait mee met de viruswaanzinnigen onder leiding van Willem Engel. Maar wat willen ze nu eigenlijk?

(**) "Dit is slechts een fractie van onze vragen. De brandbrief die ondertekend is door 2555 zorgprofessionals ligt al in de Tweede Kamer. De petitie tegen de spoedwet is al 350.000 keer ondertekend."

Van die brandbrief zijn inmiddels verschillende versies verschenen. Of al die ondertekenaars alle versies onderschrijven is niet helemaal helder. In de versie die naar de Kamer gestuurd werd staan cijfers die al bij verzenden enorm achterhaald waren en bevat onder andere een verwijzing naar een artikel op de website van Rob Elens – die van de hcq-cocktail – waarin artsonderzoekers die prima onderzoek doen naar de effectiviteit van hcq zomaar als moordenaars worden afgeschilderd!
Het gaat in ieder geval ook maar om een betrekkelijk klein gedeelte van iedereen die in de gezondheidszorg werkt.(**)

2
5 Wilmama

Hai Wilmama schuift het nog wat al die berichten posten?

Mooi toch dat Elens gewonnen heeft en HCQ ineens wel mag, blijkt maar weer hoe overheid gelogen heeft om vaccin iedereen door de strot te duwen.

@4 Er begint vast wat paniek te ontstaan want sommige onderbouwen wel dingen alleen overheid en RIVM onderbouwen niks.

7
6 Rattocasi

Volgens mij is het gewoon een standaard regel: elk "argument" waarin aantallen worden genoemd die het er mee eens zijn, kan zo de vuilbak in.

Een argumentum ad half populum is nog wankeler dan een argumentum ad totaal populum.

Het "iedereen weet toch dat ...." wordt nu : "een fractie van de mensen weet dat.....".

1
7 Gekste Henkie

@6 Ratje, je wordt keer op keer afgeserveerd met feiten en het enige wat je er tegen in kan brengen zijn vooringenomen hersenspinsels, leugens, domme vragen en wat onzinnig geneuzel over geld.

4
8 MacGu

@6
Elens gewonnen?
De verkiezing van de slechtste alterneut in nl dan zeker.

2
9 Snorrie

@8 Wist al dat je nooit inhoudelijk was en alleen op de man speelt maar geeft niet hoor dikke knuffel van mij.

7
10 Rattocasi

@10 Inhoudelijk reageren op wat? Je leugens, je onzin of je idiote vragen?

0
11 MacGu

@10
Niet liegen.
Jij wist niets, je weet niks en je zal ook nooit wat weten. Het is triest masr dasr heb je gewoon de capaciteiten niet voor.

Krijg ik nu ook een knuffel of kusje, oftewel een bewijsje van je intelligentie?

2
12 Snorrie

Standaard trucje van een trol: je legt in een bericht dermate veel teen neer, dat het bijna onmogelijk is om er niet op te stampen.

En dan gaat de trol verongelijkt doen tegen anderen. Het lijkt op die sukkels die een auto-ongeluk veroorzaken om verzekeringsgeld op te strijken. Al is me bij de forum-versie niet duidelijk waar de winst uit bestaat...... Het levert alleen negatieve aandacht op. En wie dat als winst beschouwt, moet een heel leeg leven hebben.

2
13 Gekste Henkie

@6
[Mooi toch dat Elens gewonnen heeft en HCQ ineens wel mag, blijkt maar weer hoe overheid gelogen heeft om vaccin iedereen door de strot te duwen.]

Deze aanbevelingen staan nog steeds als een huis en daar is de kous mee af:
Samenvatting van de aanbevelingen
• Hydroxychloroquine (HCQ)-monotherapie wordt niet aanbevolen als behandeling voor eerstelijnspatiënten met (een vermoeden van) COVID-19. Er is geen bewijs dat deze behandeling een effect heeft op het aantal ziekenhuisopnamen, overlijden, ernst van symptomen en de snelheid van herstel. Bovendien kent de behandeling bijwerkingen, waarvan sommige potentieel ernstig zijn.
• HCQ-combinatiebehandeling met azitromycine (AZT) wordt niet aanbevolen voor eerstelijnspatiënten met (een vermoeden van) COVID-19. Het effect ervan op ziekenhuisopname, snelheid van herstel en overlijden is onzeker. Bovendien neemt de kans op potentieel ernstige bijwerkingen toe bij gecombineerd gebruik van HCQ en AZT.
• HCQ-triple therapie met AZT en zink wordt niet aanbevolen voor eerstelijnspatiënten met (een vermoeden van) COVID-19, wegens gebrek aan bewijs en de toegenomen kans op potentieel ernstige bijwerkingen bij gecombineerd gebruik van HCQ en AZT.

https://www.nhg.org/sites/default/files/content/nhg_org/uploads/nhg-advies_hydroxychloroquine_bij_covid-19_in_de_eerste_lijn_0.pdf

2
14 Wilmama

@12 fijne dag Snorremans

6
15 Rattocasi

@14 Wilmama hoeveel schuift het nu die onzin die je elke keer geplukt hebt van google heb je aandelen erin of zo?

7
16 Rattocasi

@16 Stukken meer dan wat jij voor jouw onzin krijgt.

1
17 Scholar008

@16
Drogreden/kulargument. Jij krijgt o.a. de nonsens van en over Rob Elens in de brievenbus of wat?!

Nogmaals: https://www.nporadio1.nl/nos-radio-1-journaal/onderwerpen/63976-2020-08-28-hydroxychloroquine-niet-effectief-voor-behandeling-corona

Hydroxy-chloroquine is niet effectief voor de behandeling van Covid-19 en zorgt alleen maar voor nare bijwerkingen. Dat is de conclusie van een literatuurstudie van het Nederlands Huisartsen Genootschap. Het advies aan huisartsen is dus: niet gebruiken! Jako Burgers is van het Nederlands Huisartsen Genootschap en legt uit hoe ze tot die conclusie zijn gekomen.

Ter herinnering:
https://www.nieuwskoerier.nl/news/724431-cafe-weltschmerz-en-rob-elens-verliezen-kort-geding-tegen-youtube-over-terugplaatsen-video

1
18 Wilmama

@17
Moest je dat nou verklappen?! Jouw kerstgratificatie kun je dus wel vergeten dit jaar.

1
19 Wilmama

@19 question

1
20 Scholar008

@15
Daar hoef jij als koolmonoxide uitademer niet over in te zitten. question

2
21 Snorrie

Wat ik altijd zo verbazend vind, is dat al die alternatievelingen die zo tegen artsen en big pharma zijn, voor het overgrote deel aan het eind van hun leven hun lot in handen leggen van reguliere artsen EN hun medicatie. Ze eindigen bijna atijd keurig science based.

Want als het er echt op aankomt en het gaat om hun eigen leven, weten ze ineens precies waar ze moeten zijn. Verstand komt met de jaren question

Malloten dat het zijn, daar moet je dus ook niets op uitdoen. Aan de kant schuiven en doorlopen.
Ze schaden de mentaliteit die nu hard nodig is om met zo min mogelijk maatschappelijke- en economische schade door deze crisis te komen.

Media zouden er goed aan doen om ze wat minder podium te verschaffen.

0
22 Gekste Henkie

Gedegen journalistiek bestaat dus nog.
Goed artikel.

1
23 jodelatedieho

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

4 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

4 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

4 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

4 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

4 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

5 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

6 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Porn PrivatesocietyAhoo._.08 디시Tub 99 ComAsisn Mom PornBig Booty Girl Worships Big Black CockSingh XxxShopliftersexNurse NakedOldporn MoviesGonewildcurvyHotms Com BrAsian Massage Parlour VideosDoggystyle PoundingI DiansexPorn BabbysitterPorn Gallery PhotosLmadthumbsDetective Conan HentaiStudent And Teacher SexualVeerana Full MovieGina Carla PornPamela Rios BlackmailBest Comic PornKior NoirJerk Off Instructions PornhubPorn SongAngela White Double PenetrationJapanese House Wife XxxJav SleepCreampie SurprisedYeonmi Park PornListcrawler CincinnatiK8lyn096 NudeBg XxxFartinganalVideoporno En EspañolSavita Bhabhi Bf VideoSunny Leone Hd Bp VideoLinzor PornSexo Com BonecasAtkingdom HairySidney AlexisDesisexvidioOnly Ladies SexSri Lankan ActressSelena Gomez Hot BoobsPublic VibratorFilme Sexo BrasileiraIndian X VideosMegnutt TitsTxxx.c OmPawgbbcImágenes PornTirupur SexKarma Rx JoiDancing Bear SexualRachel Starr Newest VideosXhamstterViva SyreetBig Red Head TitsMia Kalifa NudeZz SeriesGay Sex Video DesiSex Video Hd PhotoReal Life Porno 19: Special Part 2: Ria SunnNataliamarquez OnlyfansBangla Audio SexLift Carry SexDanni DanialFifty Shades Of Grey Movie Sex ScenesEdd 202Porn Movie FilmXnx VdioGirls Ki BfDesi Dog Sex VideoReal Hidden Cam MassageWatch Porn.toпорно сексGay Bred PornMy Wife NakedNina Mercedez AnalQuadradinho EróticosBlack Big TittesNicepussy Pics4kxxxKarakattam Sex VideoRae Lil Black CumshotTamil Husband And Wife Sex VideosAllie Rae Onlyfans LeakedPornfidelity XxxNyomi BanksSfm ConpileScatting PornGiselle DrillerXhamster Free VideoGangbang Videos3dsex AnimeAmateure AllureFilme SpornoRed TubesTamil Chat ZozoAmmayi HotStella Cox AnalHot4lexi LeaksTime Sex VideoBlue Picture Ki VideoHastmaithun XxxRedhead GilfLesbian Porn PisKat Wonders NufeFuturerama PornRajisha Vijayan SexMilf Mom Porn VideosKajal Ka Sex VideoXxxxyz.comKaay Brazy PornKire-088Evil Angel TransgenderSexocon ViejosBf Xxxx VideoPorn Old MenWww.xhamstet.xomDoes Mia Khalifa Still Do PornHot Love Sex VideosBlack TeensfuckingSashimi ShushXnxx Tamil Sex VideosJulia Ann All VideosAmorazzAsian Massage Parlor Hidden CameraHot Moms PornographyTrapped PornBrezzars FreeLacey Bloom NudeSexscenesSallyfield NudeThehunsyellowpagesMia Khalifa Ki BpSperm On FaceMonalisa XxxHelen DeytroisPorn MovıSubmissive MilfPorn BodyswapFfm BdsmEporner.clmSexe Cam GratuiteSexe Model 77EmilylynneNazaara