War on cash! Ministerraad tast onze vrijheid aan: betalingen vanaf 3.000 euro cash worden illegaal (twitter.com)


Minister Wopke Hoekstra vertelt heel blij op Twitter dat de ministerraad heeft besloten om vergaande maatregelen te nemen om witwassen van geld tegen te gaan. Die maatregelen zijn niet slechts gericht tegen criminelen, maar tegen álle Nederlanders. ...

door rotti29640 in Politiek  ·  41 Reacties

  • 25
  • 885x gelezen
Reageer met een Emoji
2
2
1
31

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Suggestieve tekst.
Het is niet illegaal. Je moet vanaf 3000 euro aantonen waar het geld vandaan komt. Die grens was 10.000 euro

16
1 carpenter

Op weg naar digitale betaalwereld (Ripple) en cashloze maatschappij.

2
2 Dalon

Dat zal veel "geldezels" in de problemen brengen! En terecht!

17
3 ObJener

Hoekstra is een conformist van de eens gewichtige partij CDA; hij doet wat de policy van de autonome internationale Centrale Banken en hun private bankiers eisen.... het oude systeem dus weer doorzetten; regeringen zijn niet voor de burgers, maar voor deze eeuwige geldscheppers...uit het "niets" Amerika's Trump heeft de FED ondergebracht bij het ministerie van Financieen, de FED is dus niet meer de staat in de staat - Net als Washington DC dat gauw ook niet meer is, maar een een gebied van 10 bij 17 km. in de staat Maryland. Video van X22 , v.a. 5 min. wordt deze belangrijke stap van Trump uitgelegd (dit is niks voor linkskousen...) De economie is/wordt een burger economie en geen Centr. Bank economie van criminelen meer in de USA. De rest van de wereld blijft hangen aan de nepgeldgalg van de Cent. Banken.. - IMF & The Global Elite Just Fell Into The Trap, Watch What Happens Next - Episode 2286a
https://www.bitchute.com/video/Ezq4VbMDfAsT/ - ...De Covid-19 hype is om het nepgeld van deze banken te laten verdampen; helaas moet de burger en het bedrijfsleven, mkb, horeca hiervoor bloeden in Nederland. Ook Hoekstra weet meer dan dat ie in de openbaarheid en leugenmedia brengt...

3
4 flessenhals

@4 Oh dear, how sad, never mind

20
5 MacGu

Wat een onzin. Ze zeggen tegen zwart geld te zijn maar verbieden het witwassen ervan.
Dan blijft het zwart geld en dat vindt Akwakki vast niet leuk. KLinkt zo denigrerend: ZWART GELD.

Los daarvan is het belachelijk om de incompetentie van de overheid om criminelen op te pakken te verhullen met deze schijnmaatregelen waar alleen normale mensen last van krijgen.
Denkt dit kabinet nu echt dat criminelen zich door zoiets laten afschrikken. Er zijn genoeg andere mogelijkheden om geld buiten de fiscus te houden.

3
6 PFL

Dat ze doodvallen!

4
7 Dignes

Vraag mij af of het wis wassen met de oude regel van 10000 euro wel heeft geholpen.
Wat je creëert met zulke regels is een secundaire economie wat op zwart geld draait.

0
8 NLsandman

Hoe denken ze dat te handhaven?

2
9 elpablo

De voorzet om cashgeld te bannen is begonnen in rotterdam en er word gelijk op ingehaakt.
Ze willen zo snel mogelijk cashgeld uit de roulatie hebben.

1
10 ongelovenloos

misschien moeten ze eerst de banken maar eens aanpakken alvorens de normale burger er mee te belasten:
https://www.telegraaf.nl/financieel/2517912/zo-hielp-ing-criminelen-met-witwassen

1
11 maarten1234

En het zwart uitbetalen van de schoonmaaksters van die politieke bestuurders word dat ook aangepakt?
Iemand die geld wil witwassen kan het denk ik gemakkelijker in het buitenland doen, vraag het de Russen of de ING maar eens.
Dit is weer 1 van die wettelijke regeltjes die ons dictatuurtje weer bevorderen voor onze toekomstige wereldorde.

1
12 WHuls

Criminelen hebben vrij spel en nog steeds jarenlang heeft de politiek liggen te slapen.
Een plan van aanpak is er nooit geweest, kijk maar de bankensector en andere belangrijke instellingen waar veel criminele honden te werk gaan zo noem ik ze maar.
En nu willen ze criminelen aanpakken met witwassen door een bedrag van meer dan 3000 Pleuro door een wetje in te voeren, nee de politiek zit nog steeds te slapen de gene die hierin gestraft worden dat zijn de burgers zoals altijd weer die worden gepakt niet de criminelen en gaan weer vrij rond of er nou een wet ligt of niet.

1
13 Billiger

@12 En dan willen ze ook fraudeurs aanpakken (Bulgarenfraude) maar de miljoenen komen niet terug en de Bulgaren lopen vrij rond maar wie is er hier nu weer de dupe van dit alles, juist de burger kijk maar naar de belastingdienst.
Ongelooflijk wat een zootje zit er in Den Haag die ons land bestuurd.

0
14 Billiger

@12
Dat is de arrogantie van de macht, kijk maar naar het gevalletje Grappenhaus na overtreding van zijn eigen regels waardoor hij een strafblad zou krijgen en geen Overheidsfunctie's meer mag bekleden word de hele wetgeving veranderd zodat hij zijn baan kan behouden.
Zij denken dat de wet er niet voor hun is maar voor de burger, wanneer ze beoordeelt zouden worden als een werknemer bij een normaal bedrijf zouden ze allang ontslagen zijn of vervolgd worden voor hun wanprestatie.

0
15 WHuls

Het is natuurlijk helemaal niet tegen criminelen bedoeld maar tegen de gewone burger. Criminelen gebruiken gewoon een legertje smurfen om geld wit te wassen.

0
16 de gezonde roker

En wát gaat deze Hoekstra doen, om het witwassen/wegsluizen, via onze Zuidas tégen te gaan?
Dan gaat het tóch wel méér, dan om een paar duizend euro.
Daar vinden blijkbaar allemaal "normale transacties" plaats?
Pak eerst eens de grote jongens aan, daar valt méér te halen.
Oh wacht...

0
17 Dieke

Het geld voorraadje in mijn ouwe sok is ondertussen al moeilijk te herleiden.

0
18 Tussenderegels

Het heeft meer voordelen om het gevolg aan te pakken dan de oorzaak.

1
19 Mesjokke

"In Openb.3:16 staat: 'en het (beest, die macht) maakt, dat aan de kleinen en de groten, de rijken en de armen, de vrijen en de slaven, een merkteken gegeven wordt op hun rechterhand of op hun voorhoofd, en dat niemand kan kopen of verkopen, dan wie het merkteken, de naam van het beest of het getal van zijn naam heeft. Hier is de wijsheid: wie verstand heeft, berekene het getal van het beest, want het is het getal van een mens en zijn getal is 6 6 6.' ('beest' staat hier in de betekenis van 'gevaarlijk, wild beest of ook valstrik. In het Grieks staan er 3 letters, chi/ksi/sigma, als getalswaarde voor die letters dus 600/60/6)"

Dat merkteken is een chip oid onder uw huid. Daar betaald u mee. Heeft u geen geld (cash kan miet meer) dan mag u creperen!

2
20 SergioLeone

Nederland is rijk geworden van zwart/cash geld..

Zo worden we steeds armer met steeds meer schulden. Precies wat deze regering Rutte wil..

De rijken nog rijker en de armen nog armer.

1
21 iedereen heeft recht op mijn mening

Macht, Geld en Controle. Daar gaat het "ze" allemaal om.

4
22 xtremy

Zwart geld smeert de economie.

0
23 supermax

@15 Grapperhaus zou bij een bedrijf inderdaad allang op straat geschopt zijn. Dat denk ik ook. Nog wel voor minder.

0
24 smurf

Ik denk dat er veel juweliers failliet zullen gaan.

0
25 smurf

Mja... al die wet en regelgeving voorkomt niet dat Rutte en Kaag terrorisme financieren. Er worden ook geen geldstromen geblokkeerd waarmee de Jihad wordt gefinancierd.

0
26 smurf

Mja... toch wel goed dat zwart geld aangepakt wordt. Ik weet niet of het bij dit soort kleine bedragen wel om het echte zwart geld gaat. Zoals koffers met zwart geld die op ministeries worden afgegeven.

0
27 smurf

@1 . Een grens van 10.000 euro was al laag en 3000 euro nu is volkomen belachelijk. Probeer eens een auto te kopen onder de 3000. euro. In Duitsland is het heel normaal dat ,mensen auto's kopen en die cash betalen. Dan kom je niet ver met een limiet van 3000 euro. Onze vrijheden worden steeds verder ingeperkt. De zoveelste stap op weg naar een politiestaat en alleen omdat de overheid incompetent is en niet in staat is om de echte criminelen aan ta pakken en dus laten ze nu de hele bevolking minder vrijheden. Werkelijk te zot voor woorden.

2
28 PFL

@20 U gelooft in sprookjes?

0
29 Myth63

@28 U zeurt, zie @1 . "Het verbod op contante transacties boven de 3000 euro geldt alleen voor ondernemers als winkeliers en garagebedrijven. Als een particulier op bijvoorbeeld Marktplaats iets aanbiedt dat duurder is dan 3000 euro en er wordt cash afgerekend, geldt dat verbod niet."
NOS

2
30 Myth63
31 Jackd

-Graag die auto van 20.000,- contant afrekenen.
-Dat mag niet meneer.
-Doe dan maar 4 x een wiel a 2500,- 2 stoel a ... een radio en de rest voor ..

Maar zoals ook met die 10.000,- grens gaat die niet om bedragen enkele keren hogere dan die 3000,-
Het gaat erom dat met 10.000 een bedrag van 100.000 in 10x kan, met 3000,- wordt dat een stuk opvallender.

0
32 Jackd

@32 hoezo wordt het opvallender?... alsof de ontvanger niet door zou hebben dat het zwart/witwas geld is in zulke grote bedragen, die komen echt niet van een bankrekening.

Voortaan aanbetaling van 2950 en aankoop 51 ...done, geen meldingsplicht.

de ontvanger heeft ook vast zijn kanaaltjes om het in orde te krijgen.

0
33 beertje36

Weer een "complot" dat realiteit wordt.

0
34 solidsteel

Da sol je eerst mal bij allen banken Bedrijven begingen. Dit zint de grootste witwassers waar te nog tot 75% van heen winsten wegsluizen naar het buiteland maar wel zeggen dat te geen geld hebben voor loonsverhogingen van 5% of meer.

1
35 Gunther

Machteloosheid doet rare dingen, en de handhaving wordt gedaan door de banken! als ze bij aanhouding bij u in huis staan en ze vinden 4000 Euries, dan worden deze gewoon meegenomen en u wordt verder behandeld als crimineel!!! en maar wijzen waar (Den Hollander) goed in is, naar andere landen hoe slecht die zijn!!!

0
36 HORK

@33 : Dat 100.000,- in stukje van 3000,- lastiger is.

0
37 Jackd

@36 : Als ze bij een (preventieve) fouillering en beetje geld vinden kijken ze al moeilijk..

0
38 Jackd

@30 . U zegt het zelf : het geldt dus wel als je een auto wilt kopen. De incompetentie van de overheid wordt dus nu op het bordje van de autoverkopers gelegd. Absurd.

1
39 PFL

@12
Daarom hebben ze die grens van 3000 Euro gekozen. Als je vergeet je schoonmaakster... excuses: interieur verzorgster al een paar maanden te betalen, kan je het in één keer goed maken. question Met 10 mille kon je het een jaar lang "vergeten". Dus een hele verslechtering van de situatie voor politici...

0
40 Gandalf

De hele witwas wetgeving is slechts zijdelings bedoeld om crimineel geld te kunnen onderscheppen, volgens mij.
Primair heeft zij volgens mij 2 doelen:
- enerzijds, om de publieke opinie rijp maken om de presumptie van onschuld op te heffen; voor de overheid is de bevolking reeds schuldig tot hun onschuld bewezen is.
daarom ook dat de belastingdienst "omgekeerde bewijslast" in mag roepen.
- anderzijds, om de macht van de financiële instituties zoals banken en verzekeraars absoluut te maken; de mammon regeert!

1
41 Immanuel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

"De invoering van een suikertaks is volgens hem nodig omdat veel mensen in Nederland overgewicht hebben."LOLDe invoering van een suike...

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Graaier1000
Muziekdraadje

Chuck Berry - Sweet Little Sixteenhttps://www.youtube.com/watch?v=ZLV4NGpoy_E&t=5s...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Freddie Cannon - Tallahassie Lassiehttps://www.youtube.com/watch?v=_G7TYPEawX0&t=16s...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

The Collins Kids - Shortnin' Bread Rock (1957) https://www.youtube.com/watch?v=cYPlj67Mtlo...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Rudi Carrell - De Hoogste Tijdhttps://www.youtube.com/watch?v=gD3D5xdI_-o...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Willie Nelson - Always On My Mindhttps://www.youtube.com/watch?v=R7f189Z0v0Y...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter, Paul & Mary - Blowing In The Windhttps://www.youtube.com/watch?v=2RlnYC7skbI...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Roger Whittaker - The Last Farewellhttps://www.youtube.com/watch?v=sGWs1HK8iDU...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Lee Marvin - I Was Born Under A Wandering Star https://www.youtube.com/watch?v=NTymtAbaG08...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Gene Kelly - Singin' In The Rain ( 1952 )https://www.youtube.com/watch?v=swloMVFALXw...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Village Xvideo ComMonkey App XxxNudewebSaylervixenBbw Indian Sex VideoThai HookerReal Faimly PornDeflower A VirginAnal TightPorn Sleeping Daughterسكس HdScat VidCocochat.frBest Porn Stars BlackVideos De Sexos ProibidosMilk Party HentaiHaripriya XxxMoni NudeSexy Sexy PornReal Wife Stories ComNkkvr-065Hunvr-196Live X VideosIndian HousewifexxxNude Beautiful BreastsJapanies Anime PornHanjmeUnsimulatedsexEva Amurri Naked50plusmilfBg3 Shadowheart SexHindi Desi Sexy MovieMonica Sex VideoGujarati Sex BpXxx Porn Video Mp4Family Guy Hentaiหนัง โป๊Tipa TipiVidoeszAlexa Pearl XxxJapan PornostarSexy Video Nangi NangiSexy FukingLily FoxFilme Pornô AmadorNude Amanda RighettiStrap On Lesbain PornIwant ClipsRedo Of Healer UncensoredAletta Ocean Porn VideosSex Pron TvWww.pronhubViet69Eva Marie NudeXnxx KhaniPetite Teen Big TitsXxx888Sunny Leone SisterCheerleading Lesbian PornGay Hentai ComicBustyema_officialSelen De RosaIndian Girl Boy SexSec ClipsDarcie Dolce BlowjobLesbian AsianpornBrazzerz Free PornNsfwmonstetGayxxxThe Walking Dead NudeBaap BetiIknowthatgirl ArcadeMalayalam Mallu VideoDesi Hot Girl SexXxx Sunny SexSunny Leone FucksNaked Games VideoNaked At The GymBest Movie Torrent SitesLink Bokep JepangPawg GrannyKali Roses NudeToga NakedNude VaginaSunny Leone X FilmVanessa Cage PovChaturbate PornosToilet Porn VideoKatrina Sex VideoUkrainian PornstarsDownload Sex ComPrivate Society Newest PornWww Pornography ComAlex Mucci PornTiktok PornstarVoyour Up SkirtAccidental Creampie PornTgirls PronWifes TitLexi VixiSunny Leni XxxCeleb Leaked Nude PhotosلسكسBdsm XvidWwwwwwwwwxxxxxxxBangladeshi Xxx Sex VideoMyla Del Rey OnlyfansHindi Homemade PornKendra Wilkinson BudeForest Sex XxxHentiedTeencreampieRoja XnxAlexis Rodriguez PornstarWife SwappingGay Face Fuck1st Night PornBabysetting PornXhams T ErRicha Chadha NudeHivi PornXvideos.com.ValoranthentaiNrw Porn VideosBig Titty Ebony LesbiansStrangerxxxJavhd UnsensoredRhonda Rowsey NakedTraps RedditKelly Divine AnalBrena SparksMalayalam College SexTeen Meat Dakota Tyler Shows Of Her Luscious Natural BodySmuff PornSister Brother Free PornFlat Chested Porn StarsFemale Tantric Erotic Massage HegreLady Q PornAlligatorescortRub Maps ChXnxxxxxMay From Pokemon NudeAfrican Tribal Nude WomenAsian Boobs NudePopular Women Porn StarsVanessa Hudgens NudoElia GaleraMalayalam Blue Film Sex VideoBlue Eye Blow JobBillie Eilish Hot Pics