Welke brandstof voor je auto? 'Laden is goedkoper dan tanken' (rijnmond.nl)


Stel je moet een auto aanschaffen en je wilt niet te veel geld uitgeven aan de brandstof. Welke auto kun je dan het beste kopen? Volgens auto-expert Erik Jan de Jong van de ANWB is het verstandiger om elektrisch dan op benzine, diesel of LPG te rijden. ...

door Oeps112 in Binnenland  ·  21 Reacties

  • 2
  • 419x gelezen
Reageer met een Emoji
2
3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

ANWB heeft zeker aandelen in het elektrisch rijden genomen. Mensen denken echt dat stroom GRATIS wordt opgewekt !!! En wat te denken van de enorme afvalstroom die we krijgen van al die afgedankte accu’s op ten duur ? Hoor je de liefhebbers van de batterij auto nooit over ! Weglopen voor je milieu verantwoordelijkheid vind ik dat.

2
1 Een hardwerkende ZZPer

Neem de fiets, is veel goedkoper en milieu vriendelijker. De meeste stroom die je nu gebruikt is smerig omdat die wordt opgewekt door verbranding van fossiele materialen.

1
2 niet-alles-geloven

@1 zeker battery day gemist waar je had kunnen zien hoe Tesla het hele proces van mijnbouw naar elektrische auto heeft geoptimaliseerd en ontdaan van vervuiling. In dat proces wordt er rekening mee gehouden dat Tesla 100% van de accu's recycled. Grondstoffen uit recyclede batterijen zijn daarbij goedkoper dan uit de grond halen.

M.a.w., de fossiel minnende mensen hebben straks weer een selectief verontwaardigingspunt minder en kunnen beter gaan klagen over de milieu impact van fossiele brandstoffen in plaats van het aantoonbaar minder milieu belastende elektrisch rijden.

3
3 marcmarc

Tuurlijk is laden goedkoper dan tanken.....

Kijk enkel eens hoeveel accijns er op diesel en benzine zit.
Dan wil ik het niet eens hebben op subsidie's die gegeven worden door de overheid, bij aanschaf van zo'n accubak. Daarbij worden gemeentes opgezadeld met het plaatsen van oplaadpalen en vrijmaken van speciale parkeer/oplaadplekken voor de elektrische auto's.
Ze betalen zelfs geen wegenbelasting of nauwelijks bijtelling

Al met al, betaald iedere burger vet mee aan de Tesla en andere accubakken van de buren.

"Lekkere" redenatie van jullie, ANWB.....

0
4 LoydMorris

@3 Prima, kom maar op met een elektrische auto waar de batterij -37 of lager aan kan en dan nog is hier het probleem dat het eerste laadpunt.op 700km afstand ligt. Mijn diesel trekt dit wel heb nog geen elektrische auto gevonden die a de kou en b de afstand gaat trekken dat maakt elektrisch rijden onmogelijk hier. Dat is toch meer een auto voor de korte afstand in landen waar alles op een kluitje zit en de infrastructuur op orde is. Zuid zweden gaat het prima noord zweden tot op dit.moment een onhaalbaar iets in het buitengebied.

1
5 Saviro

@5 , heb geduld, we staan aan de vooravond van de EV revolutie. Als je wist wat Tesla op battery day heeft gepresenteerd dan zou je weten dat met een jaar of 3 de betaalbare EV op de markt komt en de energiedichtheid met 54% verbeterd gaat worden waardoor 700 km range geen enkel probleem meer is. Sterker nog, de Tesla Model S Plaid gaat die nieuwe batterijen toepassen en heeft een range van 832 km. Maar die is onbetaalbaar met $ 140k. Voor een super car met een topsnelheid van 320km/u en 0-60 mph in minder dan 2 sec is het weer goedkoop.

5
6 marcmarc

Wanneer fossiele bronnen onbetaalbaar en bijna op zijn, en het beetje dat we van zon en wind krijgen ons maar net aan de gang kan houden. Lijken paard en wagen mij nu al de goedkoopste oplossing.

1
7 icnivad

@4
Totdat 50% of meer electrisch rijdt en dan betaal je de hoofdprijs
Deden dat ook met het AardGas in de 60er jaren
Toen het gross van de olie en kolen af was schoot de Aardgasprijs als een raket omhoog

0
8 eoghanfeehily

Zit in die berekening ook de aanschaf/afschrijving van de accu?

0
9 ThWil

@9 een hedendaags modern accupack met koeling (dus niet de oude LEAF's) gaat zeer vermoedelijk langer mee dan de rest van de auto. Uitgaan van 2000 oplaadcycles is reëel waardoor een 75 kWh battery pack dat 200Wh/km verbruikt heeft een levensduur van 750.000 km. Wanneer over een jaar of 5 alle Tesla's met de nieuwe 4680 batterij uitgerust wordt met een 100 kWh batterij dan zit je aan de miljoen km. Knap als je die weet te af te schrijven na 1 miljoen km met dezelfde auto.

3
10 marcmarc

@10 En buiten dat, wanneer het accupakket "op" is, is het binnen de garantietermijn bij Tesla en dan krijg je dus gratis en voor niks een nieuw accupakket.

Maar goed, veel "tegenstanders" lijken te denken dat alles blijft zoals het blijft en er geen ontwikkelingen plaats zullen vinden. Over een jaar of 5 zullen we al over de 1000km actieradius zitten, straks zit je op 10,000km, wat moet je dan nog met een ICE? question

4
11 Bluth

@11 , ik waardeer je enthousiasme over de EV maar die 10.000 km actieradius gaat je niet lukken en is compleet zinloos. Reëler is het om in 2030 van 400Wh/kg uit te gaan (de 4680 zit volgens mij op 350 Wh/kg. Voor 10.000 km range bij 6km/kWh en 400Wh/kg zou je op voor 4167kg aan accu's mee moeten nemen.
De 1000 km actieradius is natuurlijk wel reëel en zeker voor 2030.
Als de laadstromen verder toenemen is de noodzaak voor een grote actieradius ook minder omdat je sneller je accu vol hebt.

0
12 marcmarc

@10 Dat een auto lang kan meegaan is wel bekend. Doch wanneer vervang je een auto. Als dat na 5 jaar is dan zou je moeten kijken wat de afschrijving dan is geweest. Mocht je een accu willen vervangen moet je toch ook nog rekening houden met zo'n 10.000 euro aan kosten.

0
13 ThWil

@12 Het gaat erom dat het straks vrij makkelijk kan zo'n actieradius, dat is het punt wat ik maak, vandaar de absurditeit. Ook jij begaat hier nu een fout door te denken dat het gewicht hetzelfde blijft, dat het straks niet allemaal in een veel kleinere vormfactor kan.

Die 1000km (1200 om precies te zijn) zal er al zijn bij de Tesla Roadster. Dus, daar ga je al. question

3
14 Bluth

@13 5 jaar valt binnen garantietermijn bij Tesla, dus het kost je niks.

2
15 Bluth

@16 Niet iedereen kan zich een Tesla veroorloven. Let wel. Ik ben voorstander van het rijden op schone energie doch het moet dan wel ook voor de modale portemonnee bereikbaar zijn.

0
16 ThWil

@14 , volgens mij begrijp je mijn reactie niet. Ik probeer uit te gaan van realistische energiedichtheden in 2030 en kom uit op 400 Wh/kg Als jij dat niet realistisch vindt zal je moeten uitleggen welke technologische innovatie op batterijgebied er voor 2030 voor gaat zorgen dat die energiedichtheid hoger is.
Ik zal je helpen, de heilige graal is de solid state batterij en daar is het doel 750 Wh/kg maar die is er nog niet. Zelfs dan zorgt die 10.000 km actieradius voor een gigantisch accugewicht.

Over die 1000 km, ik bedoelde dat dat in 2030 normaal is, niet dat dat nu niet zou kunnen. De roadster is niet een alledaagse auto voor jan met de pet.

0
17 marcmarc

@16 , je moet gewoon een beetje geduld hebben, in 2023 zou de $25k Tesla op de markt komen. De EV transitie gaat wel snel maar niet zo snel dat morgen iedereen al een betaalbare EV kan kopen. Dat kost gewoon tijd.

0
18 marcmarc

@16 De allereerste auto, televisie, etc. waren ook hartstikke duur.

@17 Ja hoor, 't is goed met je. Ik reageer op het deel van je reactie welke over het gewicht van het accupakket gaat. Als je de innovaties volgt, zal je weten dat dit in de toekomst steeds minder een rol zal gaan spelen. Vergelijk het nu eens met 10 jaar geleden, de pakketten zijn relatief minder gaan wegen terwijl de actieradius flink is toegenomen.

Verder, zeg jij op de 1000km in 2030. Ik wijs je op het feit dat de aankomende Tesla Roadster de 1200km al aantikt. Maar ja, dat raaskallen van jou ken ik nu wel.

2
19 Bluth

@8 Totdat 50% of meer electrisch rijdt en dan betaal je de hoofdprijs
Deden dat ook met het AardGas in de 60er jaren
Toen het gross van de olie en kolen af was schoot de Aardgasprijs als een raket omhoog


En dan komt er straks nog iets "fraais" uit de hoge hoed getoverd van de overheid. Het rekeningrijden!!!!
Als half Nederland in het bezit is van een elektrische auto gaan ze deze plannen vast weer uit de kast halen.
Momenteel haalt de overheid bijna 6 miljard Euro binnen aan wegenbelasting!! Let wel.... betaald door enkel eigenaren van benzine- diesel en LPG-verbruikende auto's!!!!!
Dit laten ze in den Haag echt niet zomaar lopen. Hoewel ik soms echt mijn twijfels heb over de maatregelen die de Haagse uitvinders daar doorvoeren. Zoals subsidie verlenen bij aankoop van een (zware) auto die op elektra rijdt, wat opgewekt wordt uit het verbranden van bomen die aangevoerd worden vanuit het buitenland (bio-brandstofcentrale's.... amehoela...)
Net of deze veelal zwaardere auto's (een beetje Tesla weeg toch zo'n 2 ton!) geen slijtage of schade veroorzaken aan het wegennet.

Nee.... laat mij voorlopig maar lekker door dieselen question

0
20 LoydMorris

@19 , rare reactie. Ik reageer inhoudelijk, beledig niemand en jij voelt je aangevallen, brengt geen enkel technisch argument in en zegt dat ik raaskal. Jij bent niet meer dan een fanboy met onvoldoende technisch inhoudelijke bagage die niet tegen kritiek kan. Maar succes met jouw 10.000 km batterij droom.

0
21 marcmarc

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

12 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

19 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

1 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

1 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

2 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

2 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

2 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

3 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

3 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Tori Black HardcorePlayboy Models VideosLeak Onlyfan FrPornhub BarbieAnveshi Jain Hot PicSexy Sex Video ComAnal PlugNita Marie NudeWifes First AnalXnx VidesPriya PornStep Sister And Brother XxxVideos.pormosKnocked Out PornReal Family OrgyLauren Phillips NakedVintage PornografiaMiss Teacher Movie DownloadGroup Sex GamesBirthday Gift PornLela Star VrAsexstoryVideo Nipple SlipIndian Suhagrat MmsCam Girl WebsitesNaked MileBrcc BritneyMemek BocilEpirnetHot Shots PornHot Lesbian Xxx VideosDesi Hot Video XxxKate Winsler NudeBeautysexXxnx Vidio无码 动漫Poen DudeLeaked Discord ServersBlacked FawPorn De CoroasVer Vídeos PornográficoRiely Reed AnalShraddha Kapoor Sex PicAnanya Pandey Xxx PhotosPornos CasualesSunny Sex XnxxBoobies PlayboyHuge CumshotsPassed Out PornhubXxxbalBengali Couple PornShy BlowjobIndiansexyxxxAdult TimePwag BbcPegging CuckoldLexy2legit PornPrison SexTeen Nude BeachPorn Vid3oKinky BdsmYoga XxxAdian Gay PornEmelia Clark SexyXxbfxStolen NudesHot Mms Leaked VideoPovaddictReddit Interesting As FSexey GirlsSexy Bf HotLori HentaiPorn Hd MpviesXnxx Vidios ComMalappuram SexDoctor And Nurse PornIndian Couple Porn SexAnal Video DownloadOldje.coomHd Desi PornFlingster RedditPorn AziatiquePornos.españolGrupo Do Telegram PornBlowjobsloppyYunyleon PornXnxx ThamannaSexy Nude SexHot MasturbatMallu First NightRussian Hot Sex VideoHindi Pornhub ComWomen That DeepthroatEllinudeShopkyfterFit SidneyXxx Sexy VSerna Williams NudeSxx VideoXnxx BrowserBratty Sis X VideosNuresuke Jk Ameyadori RapeHot Tongue KissSadie Holmes PornKeez MoviseLily Collins NakedCute Gay SexGrabbing TitsXxx Video PorenFriends Mom Blow JobLesbosexJackandjill CreampieDrtuberVoyuer FranceXxx PronosPorno.Xoey LiDanika Patrik NudeBrooke Shields PornDesi SxxTestament Of Sister New DevilAundreana ReneKareena Kapoor XxxSwathi Naidu XxHot Xxxx HindiBlack Threesome HomemadeWelcomix FreeBlackadder PornChloe SaxonSin CalzonesImagens De PoroPorn Star VedioSkin Diamond PornFeeling PornIndian Romantic Sex HdTaraji P Henson NudeAzeruTylerp169Adria Rae Lesbianぽ よ ぱらEloise SmythXnxx Of Sunny LeonyDukeshardcorePajas PornFilm X TransFilmes Pornor Antigo2 Girls 1 Cup Video情色 文学Xxx.gifSharlyn Chopra Xnxx