Vaccindeals staatsgeheim: experts roepen op tot transparantie (ad.nl)


WIE IS AANSPRAKELIJK?Het kabinet moet openheid van zaken geven over de tot staatsgeheim gebombardeerde deals over een coronavaccin, stellen experts. Vooral aansprakelijkheid voor bijwerkingen is een heikel punt. ...

door SergioLeone in Politiek  ·  43 Reacties

  • 15
  • 755x gelezen
Reageer met een Emoji
1
9

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

"Samen met de andere EU-lidstaten heeft Nederland een definitieve en vijf voorlopige deals gesloten met farmaceuten die een coronavaccin ontwikkelen. De inhoud is door minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid gebombardeerd tot staatsgeheim. Zo blijft onduidelijk hoeveel we per vaccin betalen en wie opdraait voor eventuele bijwerkingen. Een aantal farmaceuten heeft al aangegeven geen volledige aansprakelijkheid te willen dragen."

Nooit dat vaccin dus nemen! Wat hebben zij te verbergen deze vieze ratten van het kabinet Kutte!

5
1 SergioLeone

Een vaccin staatsgeheim? Dan weet je dat je belazerd wordt.

4
2 PFL

"Krijg je een betere deal met een farmaceut als je die geheim houdt? Juriste Ellen ‘t Hoen noemt dat ‘nonsens’. ,,Bij geneesmiddelen hoor je dat ook argument ook vaak. En uiteindelijk kom je er dan meestal achter dat elk land zo’n beetje dezelfde prijs betaalt. Bovendien: de farmaceuten hebben alle informatie wél, want die praten met alle individuele landen. Dus vanuit beleidsoogpunt is het helemaal niet slim.”

Dus heeft dictator Rutte en die incompetente Hugo de schoenen iets te verbergen!

3
3 SergioLeone

Ik weet niet of het jullie is opgevallen, maar vele zaken werden en worden geheim gehouden of werden stiekem door onze strot geduwd in de kabinetten Kutte!

3
4 SergioLeone

Om alle vragen te voorkomen zal het hele kabinet het vaccin voor tv nemen met een notaris erbij om fraude te voorkomen...ik hoop stiekem op wat bijwerkingen hier en daar en als ze dan gaan schreeuwen zeggen we bek houden.

3
5 Voorzittershamer

Ik zou graag weten wat voor prijskaartje aan deze geheime afspraken hangt. Er is toch een wettelijke aanbestedingswet dacht ik.

2
6 niet-alles-geloven

Vaccinaties die het RNA beïnvloeden.

Iets zegt me dat de gevolgen pas jaren laten aan het licht komen.

4
7 plutarchus

@7 . Iets zegt me dat we worden belazerd. Waarom verborgen houden? Dan hebben ze toch echt iets te verbergen!

Alles wat stinkt hield de kabinetten Kutte in het verborgene! Kijk ook maar o.a. naar MH17. Dossiers zijn geheim. Kijk maar naar het bonnetje van Teeven. Zogenaamd niet meer te vinden. Kijk maar naar de kinderopvangtoeslag. Duizenden dissiers van de gedupeerden verdwenen! Onder leiding van dictator Ruttler is NL afgegleden naar dat van een bananenmonarchie!

3
8 SergioLeone

alles rond dat "killervirus" stinkt

5
9 120db

En dan zijn er nog steeds hersenlozen in dit land die vertrouwen hebben in dictatir pinokkio. Wordt tijd dat hij volgend jaar zijn bek houdt na de verkiezingen volgend jaar.

4
10 SergioLeone

@10 Je bereikt niks met grootspraak.

9
11 lisaaatjuh

"De conclusie toen: het kabinet had veel transparanter moeten zijn. ,,Precies die fout wordt nu weer gemaakt”, zegt Helsloot. ,,Wees open en eerlijk. Zeg welke winst te behalen valt met een vaccin, maar ook welke risico’s er zijn. Burgers kunnen vervolgens prima zelf een afweging maken.”"
Da's makkelijk:
Winst: je wordt niet ziek en het virus sterft uit.
Risico: vaccin beschermt niet zo goed als bedoelt, toch ziek worden.
En die hoogleraar kan dat niet zelf bedenken?

2
12 RobP

@11

Maar wat zal Rutte met zijn grootspraak bereiken dan? laat hem en zijn corona team maar eens met cijfers komen dat er mensen besmet zijn in een stadion, kunnen ze niet want geen enkel contactonderzoek heeft uitgewezen dat het een bron van ziekte en ic opnames was.

3
13 Voorzittershamer

@10 Blablablabla....
Heb je aandelen in aluminium?

8
14 RobP

@13 Ga jij nu maar eens in de schoenen van Rutte staan, eens kijken of jij het beter doet.

14
15 lisaaatjuh

Als je zelf moet bieden op een veiling hou je je kaarten ook uit het zicht.

Dat zegt niets over slechte bedoelingen.

10
16 Gekste Henkie

@15

Wat een kul argument zeg..heb je nog cijfers?

3
17 Voorzittershamer

Waarom? Mensen moeten eens stoppen met steeds vingertjes te wijzen, dit is voor niemand gemakkelijk, het zijn die mensen die zich al van het begin niet aan de maatregelen hielden,die er een drama van maken. Egoïstisch volk, en maar klagen op een nieuwsforum.

13
18 lisaaatjuh

@18

Leest als bek houden op een nieuwsforum..wat het wijzen betreft daar begon Rutte toch echt mee hoor en is het meer dan terecht dat daar op gereageerd wordt. Ik hou pas mijn bek als er echte cijfers komen die de man ondersteunen en die aantonen dat diverse mensen zijn die besmet zijn in een stadion en moesten vechten voor hun leven op een ic.

4
19 Voorzittershamer

@18
Anti om het anti zijn.

Er wordt om informatie verzocht die NIETS met het topic te maken heeft.
Ze sturen je om een boodschap het moeras in.

#Twijfelzaaiers

9
20 Gekste Henkie

Ze maken wel heel erg makkelijk zaken staatsgeheim.

1
21 smurf

@11 . Je bereikt helemaal niets als je alles maar slikt!

5
22 SergioLeone

@22 Ach schei toch uit met die onzin “blaffende honden bijten niet“

10
23 lisaaatjuh

Blijkt dat lisaaatjuh een echte trol is! Wat schuift het nou om dit kabinet Kutte te helpen?

4
24 SergioLeone

@24 Je reactie zegt genoeg..question

9
25 lisaaatjuh

@25 . Nou de jouwe zeer zeker

3
26 SergioLeone

Ron Jans was net op radio 1 en vroeg zich ook af of er al cijfers zijn over besmettingen in een stadion..zal hij mij gelezen hebben of ook gewoon er nuchter in staan?

1
27 Voorzittershamer

Toen werd het stil...druk met het zoeken van cijfers over doodzieke besmette stadionbezoekers?

1
28 Voorzittershamer

@27 Hoeveel besmettingen hadden er al in Nederland en Duitsland moeten zijn door al die demonstraties?
Dan hadden die ziekenhuizen overvol moeten liggen en zouden de mensen hier bij bossen dood neervallen.
Op het hoogtepunt van de uitbraak stonden er duizenden mensen op de Dam elkaar in de nek te hijgen tijdens een demonstratie die door Halsema goedgekeurd was.
En als jij naar het strand of het park ging je er door de politie er af of uit gemept werd.

1
29 Eindpenthode

@7
Volgens mij heb je geen idee van wat RNA precies is en hoe het werkt, en hoe er een vaccin mee gemaakt kan worden. Overigens is er ook nog geen enkel RNA-vaccin goedgekeurd voor menselijk gebruik.

6
30 RichardR

@29

Ook daar kan men geen cijfers van overleggen..omdat ze er niet zijn ondanks dat ze na elke bijeenkomst en drukte op tv verschenen met angst verhalen als nu zou de pleuris uitbreken. Velen zijn al die drukke momenten al lang weer vergeten en daarom vraag ik ze om cijfers van dooien die in het stadion geweest zijn maar men hult zich in zwijgen als het graf.

1
31 Voorzittershamer

Niks is toch transparant van het RIVM en overheid moeten ze geloven op hun mooie blauwe ogen.

3
32 Rattocasi

@30
Niet zaken gaan verdraaien.

Noem nergens een RNA vaccin, stel dat het effect heeft of kan hebben op het RNA.

2
33 plutarchus

@33
"Noem nergens een RNA vaccin, stel dat het effect heeft of kan hebben op het RNA."
En ik stel dat je geen idee hebt waar je over praat. Leg anders eens uit hoe vaccins volgens jou invloed kunnen hebben op RNA, en wat dat voor gevolgen kan hebben?

Er is niet zoiets als 'het RNA' in dezelfde zin als dat je kunt spreken van 'het DNA'; er zijn tal van verschillende soorten RNA met verschillende functies.
Verder hebben (gewone) vaccins geen directe invloed op welke RNA-vorm dan ook. En zelfs RNA-vaccins hebben geen invloed op menselijk RNA.
Ze bevatten alleen RNA dat codeert voor virale eiwitten (de zg. spike-eiwitten in het geval van Covid-19) -- en wanneer dat virale eiwit-RNA wordt opgenomen door speciale afweercellen, gaan die het bijbehorende eiwit produceren, dat ze vervolgens aanbieden aan weer andere afweercellen, die er uiteindelijk antistoffen tegen produceren.

Er gebeurt verder niets met de menselijke erfelijke informatie, en afgezien van de immuunreactie zelf is er ook geen manier gevonden waarop die vaccins langetermijneffecten kunnen hebben.

3
34 RichardR

Uitlatingen een MP onwaardig...

1
35 Ghurka

@34
Dit is inderdaad niet mijn vakgebied, laat me dan ook voorlichten.
Ja heb nog al sceptisch.

Ben ook zeker niet overtuigd dat de spike eiwitten niet voor nogal ongewenste effecten zorgen.

Jij schijnt er in thuis te zijn.

0
36 plutarchus

Dat bedoel ik dus.
Als het allemaal zuivere koffie was dan hoeft het ook niet onder staatsgeheim te vallen.
Wie gingen er ook alweer graag die bende in zijn\haar donder laten spuiten?

1
37 ongelovenloos

@36
Niks mis met scepticisme. Nieuwe vaccins kunnen inderdaad onverwachte dingen doen, vooral qua immuunreactie. Zo leek een dengue-vaccin prima te werken, zonder noemenswaardige bijwerkingen -- alleen bleek dat een daaropvolgende besmetting met dengue (knokkelkoorts) bij kinderen soms een veel heftiger en zelfs levensgevaarlijk ziektebeloop gaf dan bij ongevaccineerde kinderen. Zie bijvoorbeeld https://www.dw.com/en/dengue-risks-and-side-effects-of-the-worlds-first-vaccine/a-42488407
Overigens konden deze effecten ook optreden bij achtereenvolgende infectie met twee verschillende dengue-stammen, dus strikt genomen is het vaccin zelf niet gevaarlijk, maar de manier waarop interactie plaatsvindt tussen het immuunsysteem en de virussen. Evengoed kan dit vaccin dus niet gebruikt worden.

Scepticisme wordt pas een probleem als het ontaardt in een soort religie waarbij feitelijk niets en niemand meer wordt vertrouwd, behalve de eigen groep 'geloofsgenoten'. Voorbeelden zijn antivaxx-clubs die blijven volhouden dat autisme komt door vaccineren.

Die spike-eiwitten zijn dezelfde die aan het coronavirus zitten, en zorgen naar verwachting dan ook voor een vergelijkbare immuunreactie. Maar daar moet dus inderdaad goed onderzoek naar worden gedaan, want zo nu en dan staan de wetenschappers toch voor verrassingen.

"Jij schijnt er in thuis te zijn."
Ik ben er in ieder geval erg in geïnteresseerd; de manier waarop virussen en het immuunsysteem werken is bijzonder fascinerend (ben zelf overigens ontwikkelaar van biomedische apparaten en toepassingen), en er worden ook nog regelmatig nieuwe dingen ontdekt over het immuunsysteem en vaccinatie.
Ook heb ik me erin verdiept in het kader van antivaxx- en kwakzalverijgedoe, eerst om te onderzoeken of ze wellicht toch een punt hadden, later om hun claims met goede, wetenschappelijk verantwoorde argumenten te kunnen weerleggen.

3
38 RichardR

Die openheid gaan ze beslist niet geven... Stel je voor dat die gegevens allemaal openbaar zouden zijn en dat we ze zouden kunnen lezen om wat voor bedragen het gaat, en hoe weinig je daar vervolgens voor voor terug krijgt en wie daar allemaal bij betrokken zijn en op welke manier ze met elkaar reeds verbonden zijn en hoe daar dan vervolgens de corruptie van af druipt...

2
39 Topperz

Het gaat hier enkel om geld denk ik. Zorg is commercieel. Ieder land wil hier een slaatje uit slaan.

1
40 Frangipani

* Verwijderd door de redactie *

41 No NWO

@41 Bizar! Een ding is heel zeker... geen denken aan dat ik vrijwillig zo'n vaccin ga nemen!!

1
42 Topperz

Samen met de andere EU-lidstaten heeft Nederland een definitieve en vijf voorlopige deals gesloten met farmaceuten die een coronavaccin ontwikkelen. De inhoud is door minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid gebombardeerd tot staatsgeheim. Zo blijft onduidelijk hoeveel we per vaccin betalen en wie opdraait voor eventuele bijwerkingen. Een aantal farmaceuten heeft al aangegeven geen volledige aansprakelijkheid te willen dragen. unquote

Dus de Jonge wil niet dat eventuele slachtoffers van een slechte uitwerking van een vaccin , schadevergoeding kunnen vragen. Zou hij zichzelf en zijn kinderen wel laten vaccineren? Want als hij dat niet wil, dan wil ik het ook niet.

0
43 samcash

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@37 En alweer speel je nu op de persoon. Flapdrol. ...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@37 " ik gaf gewoon mijn mening." Wat je deed was SCHELDEN, BELDEIGEN, OP DE PERSOON spelen. aantoonbaar !!!!" lulletje rozenw...

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

RobP
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13 "Het volk wilt het niet dus gebeurt het niet , zoals een democratie hoort te werken.Als wij zeggen dat we het niet willen worden we door o...

6 minuten geleden geplaatst door RobP

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@33 " Ik zie @17 niet schelden" LEZEN!!!Ik zei "op de man spelen" , niet schelden.Je weet wel, de persoon pakken, zoals JIJ...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@40 "Wtf is dit dan ineens?" Dat komt omdat een uur daarvoor LoydMorris mij op een ander draadjem volledig uit niets, zonder enige...

11 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

RobP
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@29 "Dat geloof of ideologie wordt alleen misbruikt door degenen die op meer macht/aanzien en geld uit zijn."Dat gebeurt heel vaak. Een gron...

16 minuten geleden geplaatst door RobP

sockknitter
Briefje van Jan - aan Stephan van Baarle - Buttkicken.nl

Zegt van Baarle nu echt dat de islam bestreden moet worden?Als dat zo is, zou ik zeggen: Begin er zelf mee....

16 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Feldwebell
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@7 Eindelijk het licht gezien?...

18 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Feldwebell
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@2 Het opstarten van een oorlogseconomie en het militariseren van het onderwijs met wekelijkse dreigingen richting het westen zijn natuurlijk ...

19 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

sockknitter
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@7Ken je de eisen van Poetin?Oekraine miet dememilitariseren,Oekraine moet de Krim en Donbas inleverenOekraine mag niet bij de NATO/EU....

38 minuten geleden geplaatst door sockknitter

NK. App
Brija MonetMultipornVs PorntubeBest Tits In MoviesElena KoashkaSacxy VideoSurabhi Sex VideosLow Quality XvideoBlonde Hair PussiesAggressive Porn VideosTtike PatrolLive Girls NakedJamie ValentineAngie Faith OnlyfansFemale Monster PornMsparisroseMommys Friend PornColobian PornXxxanimalExotic ErroticsWitchtrainerWww.free PornographyVideospornograficosPorn Gays PicsXiveosMegryan NudeAzhotwifeCamila Mendes SexyNude Women TwerkingDevan MejiPantyose TeasePrincess Cum Porn야동 공장Sexy Aunty Sex VideosX Videos In TamilVideo Blue Picture VideoLesbian Sex MoviesPain Screaming PornSexo ImagemVintige Gay PornEuropeanpornstarsXxx Marathi ComBhumi Pednekar XxxAbusive AnalPratibha Sex VideoWicked TemptationsXxxx Hot BfNew Malayalam PornCouple Hot PornAdult Video CallBest NsfwCumming In Mouth GifXxx Of GonzoSex Video Call SexCholotubePornolanaFrancesca Farago OnlyfansMatura PornOnscreens MeClose Up PornographyAmber Moore XxxNew Sexy Video PornXxlayna Marie FeetIndian Muslim Porn VideoHardcore PornogaphyInterview With PornWedgie PornhubJapanese Forc PornPassionhause_1Fuq RubeWatchitfortheplot RedditPornstar NaameDogital DesireFuck Me Before The Cops ComeSex Videos Of Hollywood MoviesNicrosexLolobe4Porn Compilation MusicCristal Caraballo PornRe4 PornSai Tamhankar SexWaifumiia LeakPassionate BlowjobXxx Boy Sex VideoXxxbhai BahanAmatuersgonewildSexxxx MassageRedditlistsTiktok_pornVídeo Pornô AmadoraPornogrfia BrasileiraXbideos.Taylor Swifts TitsXxx Gay HdBody To Body MassageXxx Vid3oXvidio JapanEvelyn Sharma NudeMia NudeRiae NudeTik-tok Porn中国色情网站Jazmyne Day NudesBhabhi Ki SuhagratSislovesme Full VideosAirforce To AnalSexe BanglaPornstars In GermanyMilf AnumeXxx Recording DanceBbwtitfuckPorno VfFilmes PrnoNude Jennifer EspositoAsian MasturbSharon White XxxMaya Kalifa XxxYukari OriharaNew Indian Sex XxxHot Mallu Boob SuckingEbony Big Booty SquirtersFurry Cartoon PornBabylon EscortFurry Comic PornAriel RebbelDivine Goddess JessicaFirst Time Anal XnxxSaraluvvNaughty Anerica ComIndian Cam GirlaAdult Free VideosHomade Sextape韩国h漫画Thai PornvideosWww Black Xxx ComAunty Fucking PhotosFull Sex Videos TeluguDeep Inside Jennifer WhiteAverage Men NakedLethal Lipps XxxMilitaryclassifiedPorn YoungersSeducing Free PornHusband.getting Sloppy SecondsDoujinmoeCaties NudeWawacitiAsses GapedHogtied WomenDehradun Sex Video