Hahnemann apotheek: verbod homeopathische autisme-therapie “zeer discutabel” (demonitor.kro-ncrv.nl)


Een homeopathische therapie die claimt autisme te kunnen genezen. Als het aan de 17-jarige autistische scholier Elijah Delsink ligt wordt deze therapie per direct verboden omdat er geen bewijs voor is. De Hahnemann-apotheek uit Heiloo levert middelen die voor deze therapie kunnen worden ...

door Wilmama in Gezondheid  ·  63 Reacties

  • 5
  • 661x gelezen
Reageer met een Emoji
8
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@47
Je moet de dingen niet zo letterlijk nemen. Ik kijk inderdaad nooit naar al die propagandafilmpjes van rellen, protesten enzovoort waar allerlei volk mee komt aanzetten. Of naar Jensen enzovoort. Een geschreven artikel zwart op wit vind ik veel duidelijker en ook beter na te trekken (iets wat ik dus bijna standaard doe bij alle 'opzienbarende' nieuwsberichten die ik tegenkom).

Echter een filmpje dat medische symptomen verbeeldt is toch maar moeilijk onder 'stemmingmakerij' te vatten question

4
51 RichardR

@45 Gelukkig had je die video gevonden die jouw klachten zoals je zegt bijna precies weergaven om aan de artsen te tonen!

@46 Ja, mijn man en ik en onze kinderen moeten er mee leren leven, maar de afloop had nog veel erger kunnen zijn want een beroerte is een van de doodsoorzaken die in de top 10 op nummer 2 staat. Mijn man heeft nog wel restverschijnselen en die zullen nooit weggaan en je bent zo sterk als de zwakste schakel, dus werken op hoog niveau, maar ook een lager niveau zat er niet meer in, maar hij doet nog wel vrijwilligerswerk op een wat lager tempo en dat hij zelf qua tijd kan indelen, dat geeft dan nog een beetje voldoening.

Sorry van het offtopic zijn!

1
52 Nieuwsgierig

@4
Zelfs al zou ik een bewijs van 30 cm doorsnede in je achterste proppen, dan nog beweer je steevast dat je niets voelt.

Er klopt iets niet bij jou.

4
53 Gekste Henkie

Een beter bewijs van de werking van maatregelen, dan het scherp dalen van de curve, is er niet.

PUNT

4
54 Gekste Henkie

@53
Homosexualiteit mag je dan na aan het hart liggen, er zijn grenzen lijkt me..... ????

4
55 jfvannieuwenhuijzen@gmail.com

???? = fronsende emoji

2
56 jfvannieuwenhuijzen@gmail.com

@55
Niet bij @4 . Die heeft geen ballen, alleen een grote bek.

3
57 Snorrie

@57 ?

Mijn opmerking betrof de 30 cm. hobby van Henkie. Niet meer, niet minder.
Geen idee waar jij op aanstuurt.

4
58 jfvannieuwenhuijzen@gmail.com

@55 @58
De fantasie van sommige mensen is grenzeloos. @53 heeft het over 'een bewijs van 30 cm doorsnede'; dat jij dat (onnodig) aan homoseksualiteit weet te koppelen mag geheel op jouw eigen conto geschreven worden.

By the way: dit draadje gaat over een homeopathische therapie die claimt autisme te kunnen genezen.

2
59 Wilmama

@59
Konto is gewoon met een "K" hoor. Heel toepasselijk trouwens in dit verband.
En betweterige mammie, Henkie heeft al eerder toegegeven homosexualiteit een warm hart toe te dragen.
Daarbij, af en toe wat tegengas ten aanzien van onwelgevoegelijk taalgebruik is hier af en toe broodnodig, en dat is dan niet altijd direct gerelateerd aan het onderwerp.
En je misplaatste pogingen tot terechtwijzing bewaar je maar voor anderen.

4
60 jfvannieuwenhuijzen@gmail.com

@60
Het is in correct Nederlands 'conto' en 'seksualiteit' en 'onwelvoeglijk' . Gekste Henkie/Henk is homoseksueel en zit -net als ik- vast niet op jouw vergezochte vooroordelen te wachten. Punt.

2
61 Wilmama

@61
Helaas. Als je denkt mijn Nederlands te corrigeren, doe het dan goed.
Ga jij je nu maar bemoeien met allerlei zaken aangaande gezondheidsaspecten in de breedst mogelijke zin. Op dat gebied ben je al irritant genoeg. "Punt".

2
62 jfvannieuwenhuijzen@gmail.com

Homeopathie KAN niet werken

De Vereniging tegen de Kwakzalverij stelt dat homeopathie kwakzalverij is. Is dat zo? Vanwege de niet aflatende pogingen der homeopaten om hun producten zonder enige wetenschappelijke onderbouwing als genezend aan te prijzen, volgt hier - in de herhaling - een kritische beschouwing.

De fundamentele stelling van de homeopathie is dat de werkzame stof, wolfskers,bijengif, arnica of wat dan ook zo verdund moet zijn dat er geen molecule meer van is te vinden. Homeopaten beweren zelfs dat hoe sterker het middel is verdund, des te effectiever het werkt. Wat betekent dit? Als we het homeopathische middel wetenschappelijk willen onderzoeken dan onderwerpen we dit aan de dubbelblinde proef, net zo als alle andere medicijnen die getest moeten worden.De gedachte achter dit experiment is om de te onderzoeken medicatie ( die dus het homeopathische of werkzame bestanddeel bevat) te vergelijken met een controlemedicatie die dat bestanddeel niet bevat, de placebo.

Begint er al iets te dagen? In het geval van homeopathische middelen is de verdunning zodanig dat er geen verschil is tussen de te testen medicatie en het controlemiddel.Dit duidt erop dat een wetenschappelijke toetsing van homeopathische middelen in principe niet kan slagen.Nog sterker: een positief resultaat zou betekenen dat het middel niet goed genoeg is verdund!

Probleem dus voor de homeopaten.Hebben ze het volgende op gevonden. Ze beweren dat de werking van hun geneesmiddel niet scheikundig maar natuurkundig van aard is.Ze geven toe dat er in de fles of tube die u koopt geen enkele molecule van de werkzame stof zit.Maar, zo voegen zij daar direct aan toe, dat is alleen een probleem als je scheikundig wilt blijven denken.

En nu komt het : homeopaten geloven dat er door een natuurkundig proces, dat bij alle natuurkundigen ter wereld onbekend is, een soort afdruk of geheugen van de werkzame moleculen achterblijft in de vloeistofmoleculen die voor de verdunning zijn gebruikt.Het is dus niet de scheikundige aard van de oorspronkelijke werkzame stof, maar de natuurkundige afdruk daarvan op het water die de patiënt geneest.

Dit is in ieder geval wel een wetenschappelijke hypothese in die zin dat hij toetsbaar is. Heel simpel zelfs. Nu zou je toch verwachten dat homeopaten massaal de laboratoria zouden bestormen, dat ze als een moderne Louis Pasteur dag en nacht in touw zouden zijn om met betrouwbare en repliceerbare positieve resultaten aan te tonen dat homeopathie werkt.De homeopaat die dat voor elkaar krijgt, wacht niet alleen de Nobelprijs voor geneeskunde maar ook voor natuurkunde. Er zou dan een hagelnieuw natuurkundig principe zijn ontdekt! Daarnaast ligt er nog 1 miljoen dollar te wachten op deze bolleboos.

Echter…. het blijft op dit stuk oorverdovend stil in de homeopathische hoek.Ze doen het niet…..geen geloof in het eigen verhaal?
En dan, onvermijdelijk, komen de uitvluchten : sommige dingen zijn waar op het humane niveau, maar lenen zich niet voor wetenschappelijke toetsing. Of wat denkt u van deze : de kritische sfeer in een lab is niet bevorderlijk voor de sensitieve krachten die in het spel zijn…..Nu breekt me de klomp ,het moet niet gekker worden………

De WHO onderschreef in 2009 dat er geen hard bewijs is voor de genezende werking van homeopathische middelen bij de bestrijding van een aantal ziektes in ontwikkelingslanden zoals griep, tuberculose,malaria , diarree bij kinderen en HIV.De WHO noemde de behandeling met homeopathische middelen levensbedreigend. Ook uit diverse andere onafhankelijke onderzoeken blijkt dat homeopathie niet werkt.

Allerlei ‘wetenschappers’ beweren bij hoog en bij laag dat het wel werkt en dat water wel een geheugen heeft voor de verdunde stoffen. Nog niet één van deze ‘geleerden’ heeft ook maar één spat wetenschappelijk bewijs geleverd. Als het erop aankomt, falen ze of zeggen ze een met veel lawaai aangekondigde test af en zijn ze niet in staat een betrouwbaar en repliceerbaar positief resultaat op te leveren van datgene waarover zij in hun quasi-geleerde verhandelingen verslag doen. Veel geschreeuw en geen wol dus waarbij ook voorbijgegaan wordt aan het feit dat tevredenheidsbetuigingen altijd erg sympathiek overkomen maar niets bewijzen.

Het bovenstaande in overweging nemende, kan ik slechts tot de conclusie komen dat de Vereniging tegen de Kwakzalverij het bij het juiste eind heeft als zij stelt: homeopathie geneest niet, het is kwakzalverij.

Misschien iets om bij stil te staan voordat u een dure fles water of tube met kwakzalf koopt met in het gunstigste geval een placebo-effect. Water uit de kraan is goedkoper en het effect op uw kwaal minstens hetzelfde.

1
63 Magister Nivardus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
elsemiek
Demonstratie bij AvroTros-gebouw tegen deelname Israël aan songfestival

@54 BDS is zeer omstreden en niet vies van jodenhaat , dat weet jij ook ...

3 minuten geleden geplaatst door elsemiek

Vageali6888
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@32Kijk iets verder dan feb2022 en je weet wat ik bedoel...

3 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Vageali6888
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@33Oh ja , ze hebben zich onlangs aangesloten na 8 jaar als onafhankelijke regio aangevallen te zijn...

4 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Vageali6888
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

Martin Luther , 15 keer 'negro' in zijn befaamde speech....

6 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Vageali6888
Rapport: Amerikaanse regering stemt in met massale aanval op de Krimbrug - Dissident.one

@32Volgens speelt alles zich aan hun grens af, niet die van de VS .....

9 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Biscanna
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@70 Dat bedoel ik ja....

11 minuten geleden geplaatst door Biscanna

LoydMorris
Weg uit Nederland regelland: ‘soevereinen’ beginnen nieuw bestaan in Portugal

De nieuwe zwervers. . . ...

16 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Biscanna
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@69 Er bestaan geen witte mensen, net zo min als dat er ook geen rode, gele, blauwe of paarse mensen bestaan. op een paar negers na zijn ze ook ...

20 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Snorrie
Rapport: Amerikaanse regering stemt in met massale aanval op de Krimbrug - Dissident.one

@26 Ja, wat dat betreft zijn het net russen....

22 minuten geleden geplaatst door Snorrie

LoydMorris
Demonstratie bij AvroTros-gebouw tegen deelname Israël aan songfestival

Hamas-aanhangers liepen op 8 oktober 2023 al te demonstreren. . . Ver voordat de Israëliërs Gaza binnen vielen. . . . De haat bij deze ...

23 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Adult Picture SexyTeenincest PornClose Up Clit LickingMale Solo Jerking OffBisty PornSex Hot CoupleBarely Legal Porn VideosKyleballsShawna LeeneeNotmyleaksNsfwcyoaSm 视频Pirm HubXnxx DeniNude Kathryn HahnRosie Jone NudeSyren Demer PornRobbie OzTransporn VideosExtremeporn TubeJav GueuButt Plugs For MenEstafina HaFelicity Huffman NudeBabe FuckTrichy GayBest Sex Video NewLeah Sex VideoJyothi Sex VideosActriz Porn EspañolaLana Rhodes Virtual RealityPorn Sites Of TeensPor.oFitnesspapiPornos TorbeFiesty FeministaXvidoeosHindi Romantic SexOrissa Blue FilmKajal Ki Nangi PhotoHindi Sex Movie LiveCassie Laine PornMike Andriano AnalFingering In The BusItube GoTik Tok 18 WebInthevipDesirae SoencerMarathi Sex SexAngel HentaiFamily XxxBeach OrgyHidden Massage Room CamShemale Accidental CumTamil Video Call SexPorn CampingIndian Movie Porn SceneNude CollegeGwengwiz LeaksEponnerShemalex.videosZmeena Orr LeakedRose Mcgowan Sex TapeAnna Kochanius NudeKorean Bj LegendsBbw MasturbatingNude BathAgathavega PornIn Vip PornJennifer Lawrence NipsHindi Web Series Hot SceneSophia Grace PornTeen Age Xxx VideosBritney MaclinPornos Teens AnalPuretoobooDevar Bhabhi KiNurse Sex Video DownloadMandyfloresSaori YagamiEdging JoiFilmes Nacionais PornôTarzan XnxxPorn Kimberly KaneLargest Orgy In The WorldBen 10 Porn GwenLo Mejor Del PornWannoncBeurettes Video ComPorn Indian SitesSexo Caseiros AmadorTru KaitNala Ray PornXnxxindoLexivixi NudeDemi Rose NaketLocal XnxxXxx Vdeos ComPornmovies Full HdGays BigcockTamil Homemade PornNude Yoga GrilBlack New PornstarsJerkmate .comHqeroticoSexing In A PoolSavanahh Bond PornAsian Sexy PornstarMichelle Tucker PornstarSex Scenes In MirzapurIndian Hot And Sexy Porn VideosRissa AnalWifes Harry PussyForce Mommy PornNaked In A GymRecurbate Downloader 1.9.4 CrackedIxxx.xomPrison PornographyNude Indian MmsSsni 799Deflorationporn.comBdsexGay-torrentXvidios XnxxOne Piece Porn ComicdHd Sexy Video XxxDubai ChudaiAssplugReiko KobakawaBhabhi Ji Xxx VideoGloryhole Swallow Taylor]Aunty Hot Videos TamilPlayboy Seing TvXnxz IndianHot Romance MalluPorn Dredd日本 Av在线Scroller BlowRealitykingd.comSex With Indian GfSunny Leone BobsSelf Sucking FutanariCartoon Porn Hub VideoSunita MarshalZb PornFille PornGraycee BabybeeBig Sexy TitysDemisutra OnlyfansNude Video Chat