In de naam van God (dulcet.nl)


Ook de Bijbel staat vol gruwelijkheden! ...

door DulcetNL in Overig  ·  37 Reacties

  • 0
  • 430x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Niet goed gaan praten en vergelijken met wat eeuwen geleden is gebeurt , sorry hoe d ********
kun je zijn . We leven nu in een moderne tijd en geen honderden jaren geleden.

6
1 Thei

* Verwijderd door de redactie *

2 Captain Hero

* Verwijderd door de redactie *

3 Captain Hero

@1 ,
Laat dat "eeuwen" en "honderden" maar weg. Hier is het nog maar zo'n vijftig jaar geleden dat een echt begin werd gemaakt met het terugdringen van een dominante religie.

1
4 fin.demeer

@4 Die zijn inmiddels redelijk tam gemaakt , maar helaas laten wij nu in europa miljoenen platte aarde gelovigen toe ..
Dom ..

3
5 charmeur

Ik schop net tegen de Koran/islam aan, ik lever kritiek.

De islam loopt meer dan duizend jaar achter om onze ontwikkeling. Kijk hoe men leeft in afgelegen dorpjes in de islamitische wereld, letterlijk zoals in de Middel-Eeuwen. Dat is geen toeval, die zijn blijven hangen in die tijd omdat de islam niet met de tijd mee kan gaan daar er dan dingen geschrapt moeten worden, en als 'onzin' bestempelt zullen moeten worden.

Maar omdat de Koran perfect is volgens de Koran, mag er niet aan worden getart, en zo zal er nooit wat veranderen binnen de islam. Het christendom met de islam vergelijken slaat nergens op, de islam is het enige geloof wat nog zo ver achter is gebleven en geen verlichting heeft doorgemaakt. Dat 'wij' duizenden jaren geleden iets deden is nu een excuus voor moslims om dat maar te mogen doen? Ga toch een eind fietsen met je extremistische idioterie. Beetje een excuses gaan maken extremistische en terroristische moslims.

5
6 Bluth

@4 Daar gaat het niet enkel om. Kijk hoe veel moslims nu nog leven in de islamitische wereld. Hutjes gemaakt van modder, poep, en pies. Geen stromend water, geen elektriciteit, geen school (Koran 'school'). En dat gaat al duizenden jaren hetzelfde in die dorpjes.

Dat deden wij ook 200 jaar geleden wel even wat beter, toch? Appels met peren vergelijken zoals de schrijver van dit artikel ook doet, zonder het hebben van enige correct historisch besef.

5
7 Bluth

@5

Het valt wel mee hoe tam dat is. In Nederland proberen de christelijke politieke partijen nog bij elke mogelijkheid om hun religieuze leefregels op te dringen aan anderen door zo veel mogelijk LHBT emancipatie dwars te zitten of andere zaken als euthenasie of abortus te remmen.

Kijk je naar de VS dan is er helemaal sprake van een regressieve christelijke politiek.

2
8 Pegasus

@8 Uiteraard zal dat blijven gebeuren zolang religie bescherming geniet van de grondwet.
Daar moet ook wat aan veranderen.
Het geloof in de platte aarde is niet veel anders dan wat regulier hier blind rondscharrelt in kerk of moskee. Belachelijk gewoon dat dat nog steeds erkent wordt als wettelijk..

5
9 charmeur

@8 Ja hoor, hebben we er nog eentje.

U pikt er, wat tegenwoordig uitzonderingen zijn, eruit en past dit toe op het gehele christendom en dat het daardoor met de 'verlichting' wel meevalt. Het benoemen van al het extremisme binnen de islam, wat véél verder gaat en véél vaker voorkomt dan wat we vanuit het christendom zien, benoemt u dat? Nee, natuurlijk niet.

7
10 Bluth

Als religie niets verkeerd kan doen, mag het dan nog wel het slachtofferrol claimen? Het is niet meer dan een machtsspelletje gebaseerd op de menselijke ego. En, het mag allemaal, tolerant of niet.

0
11 Boelie

@10 Bush roept de Christelijke god aan en vermoord 1 miljoen Irakezen met wapens geproduceerd door Christelijke bedrijven.

En heeft u meegekregen wat voor Christen gestoorden er nu in het witte huis zitten of is u dat ontgaan?

5
12 Spandalf

@6 ,
De Koran is - om meerdere redenen - een voor leken onleesbaar geschrift. De werkelijke macht in de moslimwereld berust bij schriftgeleerden waartussen ook nog eens grote onenigheid bestaat. Veel van zulke schriftgeleerden voeden de discipelen met vooroordelen t.a.v de "ongelovigen".

3
13 fin.demeer

** gebruiker verwijderd **

@2
Mattheus, nieuw testament... jezus en het zwaard
de kruistochten kwamen ook 1000 jaar na de bijbel...


@10
. Het benoemen van al het extremisme binnen de islam, wat véél verder gaat en véél vaker voorkomt

fout
http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/books/violence-more-common-in-bible-than-quran-text-analysis-reveals-a6863381.html

14 ---deleteduser---
15 ---deleteduser---

Christenen, Islamieten, Joden, allemaal met een monotheïstische religie uit dezelfde regio.
Allemaal gebaseerd op dezelfde feodale nomadencultuur, allemaal besmet met zelfbedachte projecties van supermensen op zgn god omdat een heleboel dingen onbegrepen danwel onuitlegbaar waren. Om je levenslessen over te dragen (behoud van bestaan van de groep) heb je verhalen nodig en ziedaar: de religie, zeer geschikt om de controle/macht te blijven uitoefenen.

2
16 kritischelezer

@10

- "U pikt er, wat tegenwoordig uitzonderingen zijn, eruit en past dit toe op het gehele christendom" -

Is het een uitzondering wanneer -alle- christelijke politieke partijen in Nederland zo regressief zijn? Neen.

- "Het benoemen van al het extremisme binnen de islam, wat véél verder gaat en véél vaker voorkomt dan wat we vanuit het christendom zien, benoemt u dat? Nee, natuurlijk niet." -

Ik benoem het wanneer het een bedreiging is voor de rechten in Nederland. Op het moment is het christendom een grotere bedreiging dan de islam, mede door de politieke invloed.

1
17 Pegasus

@12 ,
"Born again" Bush: http://europe.newsweek.com/bush-and-god-132561?rm=eu

"Godgezegende" Trump:

1
18 fin.demeer

@12 : Heb je een bron van die christelijke bedrijven?

4
19 solidsteel

De hele vergelijking gaat natuurlijk volledig mank. In christelijke geschriften wordt geweld beschreven, nergens echter richt de schrijver zich tot de lezer om hem-haar op te roepen geweld te gebruiken. Dit laatste gebeurd in de islam wel. En het centrale personage in het christendom is dat van Jezus die ontegenzeggelijk als vredelievend omschreven kan worden. Hetzelfde kun je met de beste wil van de wereld niet van de profeet van de islam zeggen.

Mohamed was een veroveraar, verkrachter, pedofiel, moordenaar en slavenhandelaar die op geen enkele manier met Christus of welk personage uit iedere ander wereldreligie te vergelijken is. Daarom ook is de islam dan ook inherent gewelddadiger dan alle andere religies op aarde.

4
20 greenmango

Sinds het ontstaan van de islam zijn naar schatting 270 miljoen mensen door islamitisch geweld omgekomen. Met name onder hindoes heeft een slachting plaatsgevonden vergeleken waarbij andere genocides uit het verleden verbleken. Dit is de ware geschiedenis van de versprijding van de islam die islamofielen graag onder het tapijt willen moffelen.

https://www.politicalislam.com/tears-of-jihad/

2
21 greenmango

@20 Je oordeel is duidelijk, maar je oordeelt vanuit jouw positie en die is totaal anders dan die van de mensen in de regio waar christenen/islamieten/joden vandaan komen. Dus praat je tegen een muur van onbegrip/weerstand. Ik deel hun opvattingen ook niet, maar schoppen verandert niks.

1
22 kritischelezer
23 Spandalf

* Verwijderd door de redactie *

24 Captain Hero

* Verwijderd door de redactie *

25 Captain Hero

Macht is altijd de oorzaak van ellende.... religie is echter niet zelden het argument/drogreden geweest.

0
26 TedjeR

Als Christenen zouden leven zoals Christus, dan waren er geen kruistochten e.d.
Als Moslims zouden leven zoals Mohammed, dan.... waren we moslim of dood.

3
27 RobP

@27 , precies. We zijn geen moslim en we zijn niet dood, dus moslims leven niet zoals Mohammed. Net zomin als christenen als Christus leven.

2
28 Giesje

@28 "dus moslims leven niet zoals Mohammed" Gelukkig niet, is jammer genoeg wel een streven van een deel.
"Net zomin als christenen als Christus leven." Jammer genoeg niet, gelukkig wel een streven van een deel.

1
29 RobP

@29 , dat ligt er maar aan met wat voor christenen je te maken hebt. Er zijn er nog genoeg voor wie het oude testament nog volop geldig is.

1
30 Giesje

@30 " Er zijn er nog genoeg voor wie het oude testament nog volop geldig is." Ja, en???
Leven die zoals Christus leefde?

0
31 RobP

Het is zeker geen geheim dat in het OT geweld voorkomt. Maar ook in het NT zoals de kruisiging van Jezus, de vervolging van de eerste christenen. Maar geweld komen we in iedere media tegen, lectuur, films, video games etc. Echter de Koran onderscheid zich hierin waarin de gelovige opgeroepen wordt tot geweld naar de andersdenkende.

Jammer dat de auteur bewust de oproep tot naastenliefde weglaat. Zegt ook iets over de intenties.

0
32 De Haring-ingenieur

Het is ook maar net wat je wilt zien,
alleen de Bijbel roept op om je vijanden lief te hebben.
Waar vind je dat nog meer?

1
33 Aragon

@32 Ja, maar het geweld in het OT is geweld tégen de christenen. Dat is ook het onderwerp van die 'zwaard'-passage waar doortjebont steeds maar mee komt, zoals nu weer in @14 : het zijn de apostelen die zich als 'lammeren onder de wolven' begeven. In hun respectieve lijdensverhalen in het NT vragen Jezus en Stefanus God hun moordenaars te vergeven.

Religieus gemotiveerd geweld komt wél voor in het OT, dat is zeker, maar het botst met de latere boodschap van Jezus in de evangeliën en het is ook niet voor niets dat het vroege christendom geen ideologie van de heilige oorlog had. Die werd ontwikkeld in de eeuwen daarna, toen ook de wereldlijke machthebbers dat geloof hadden overgenomen.

1
34 Civilis

@34 [Ja, maar het geweld in het OT...]

Daar ga ik al... Het geweld in het NT, bedoel ik natuurlijk.

0
35 Civilis

@34 @35
Ah, nu snap ik waar de miscommunicatie zat " vervolging van de eerste christenen", ik schreef niet " vervolging door de eerste christenen". Dat laatste kwam pas in de middeleeuwen toen het christendom een theocratie geworden was.

Tuurlijk een ieder die de Bijbel in zijn chronologische context leest, begrijpt dat de boodschap uiteindelijk naastenliefde is. De auteur van het artikel weet dat ook, hij heeft de Bijbel immers gelezen, maar wie een hond wil slaan vindt altijd wel een stok zeg ik maar.

0
36 De Haring-ingenieur

@12 Christelijke bedrijvigheid bestaat niet omdat de christelijke doctrine geen bedrijfsleer verkondigt omdat de christelijke doctrine niet ideologisch van aard is. Wel zijn er bedrijven die door christenen gerund worden maar dat wil niet zeggen dat christelijke doctrine dit als zodanig leert.

Tenzij u van mening bent dat de handel en wandel van de aanhangers dan ook de ideologie bepaalt. Dat is prima. Maar wees dan wel consequent en houdt dan wel in gedachten dat de meeste moslims in het MO vermoord worden door mede moslims. Evenzo de grootste massamoordenaars van de afgelopen honderd jaar atheïsten waren.

0
37 De Haring-ingenieur

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@12 Als er onder iedere baksteen, achter elk stukje plafond, in iedere kelder of hokje een stuk geschiedenis of voor archeologen interessante di...

1 minuut geleden geplaatst door LoydMorris

Querido not
Offtopic

@2321 Graag gedaan - denk dat je nu meer dan genoeg weet. ...

1 minuut geleden geplaatst door Querido not

Zie Hier
Als tiener protesteerde Roel van Duijn tegen de atoombom, nu is hij er juist vóór: ‘Europa moet zich bewapenen’

Volgens mij is het zo dat wanneer je toen gek was is het nu dementie!...

4 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

wildersfan
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@9 Slopen en nieuw bouwen is inderdaad veel goedkoper....

7 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@8 Klopt, de Nederlander bestaat niet. 😉...

8 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@12 Hmm... Volgens mij is dat allemaal uurtje factuurtje....

9 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@7 Mja... Dat is met bijna alle renovatie projecten. Ik gun de aannemers wel. Dus als je aannemer wilt worden, dan moet je de renovatie ingaan. ...

11 minuten geleden geplaatst door wildersfan

skapoe
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

Als je zo'n haatbaard al scheef aankijkt ben je "extreemrechts"....

20 minuten geleden geplaatst door skapoe

Graaier1000
Offtopic

"Hopelijk heb ik hiermee jouw vragen kunnen beantwoorden."@2319 Querido not,U hebt uw mening toegelicht/verduidelijkt, waarvoor mijn dan...

35 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Hansika Motwani LeakedFluckingNude Black TeenCamel Toe LeggingsShion UysunomiyaFemboy Anal CreampieUrbabydollxo Onlyfans LeakHorny GiffsAnal The BestFilm Adulte FrançaisCnc Anal PornPorns RoughWildeerKerala Malayalam X VideosSex Com BiharSunny Leone Sex SareeRika AimiMs Cleo XxxAmatuerinterracialSexy Nude MilfSitus PrnDragon Ball Porn GamesPinky Sex VideoFemboysexyDaughter CumsTrufuck.comVibrating Panties VideoLoving EroticJapan Porn WebAbbyberner NudeHandjobe CompilationAllie Adams PornHailey Rose Double Timing With Big NaturalsTsunade Hentai PornIndian Couple Romance PornLesbian Seduvtion PornWıntage PornLesbians Play TitsAngela WhitehotTiktok De Mulher PeladaXxxvideobanglaAmerica America Sex VideoFree Pron VedioIndian Anal Sex ComDesi LeggingsHot Mommy PornBest Tweeter PornTheporndudedReal Housewives NudeBisex Porn GaySexxx VideOnline Pornhub DownloaderDirector Sex VideoSara Blake NakedHuman Centipede ImagesMujeres MaaturbandoceNaked Workout VideosNudst PornSexyfuckgamesRelatospornoFatalmodolBocchi HentaiAaliyah Hadid Porn VideosDesi Bhabi SecBhoobsHd Adult Video DownloadJapanese Porn GropeNaked Homeless WomenHardcore Lesbian AnalPorn Comics Body SwapViissaJackie EtmichelLemon TorrentsPorn Com AnalSommer Ray SextapeDream MoviesxxxXnx Video Mom And SonKannada Aunty XxxSpanking SyoriesXxx PromoPlayboy Hot VideoBangly Xxx VideoFilmes Pornô AdultosPakistani Nude GirlsBangla Xxx Sexy VideoReality Kings HdMoviesmom ComFoublelistMrs. Poindexter NudeMoti Aurat Ka SexPorn Sex MmsTik Tok Xx VideoSoc 4chanEmpfix.comCogiendo.ricoXxx American Hd VideoBig Tit Only FansCogiendo NalgonaJasminx OnlyfansPorn Get Me PregnantButtgifXxx Full BodyHindi Bangla Blue FilmAshlin Brooke PornHayden Kho Maricar ReyesXxx BbwIransex VideoWhite Bitch Said She Tryna Party Daisy LavoyJulie Bowen NakedPornfagSouth Indian Sex AuntyJapanese Old PornReddit MsfwXvids IndianIntimate PornNepalifuckCraziest PornosElefanttubeThe Best PornstarAlison Tyler Batman Vs Superman HdPph AgToy PronSexual.gif PornIndian Sex Full MovieLisa SpraksPaige Sex VideoSwap Sex VideoNaked Indian WifeXxx Movi HotEmma Starletto PornManuel Ferrara NewPrno CaseiroFat Women AnalShiori TsukadaSexo Entre HombresFapwife.comGrope VideosKrissy Kummins PornTry On Haul NakedBachelorettepornFotos DesnudandoseRyan Conner Cream PieFifty Shades Darker SexLesibian Xxx4k XvideoPorenhobCelebrity Xxx VideoThe Dan Dangler PornFree Interracial PornFivestar Porn Sites