Trump moet rechtbankjury inzage geven in belastingaangifte, maar president gaat opnieuw in beroep (hln.be)


Een Amerikaanse rechtbank heeft geoordeeld dat president Donald Trump niet kan blijven weigeren om een zogenaamde ‘grand jury’ inzage te geven in zijn belastingaangiftes en andere financiële documenten. De rechtbank volgt daarmee het oordeel van het Amerikaanse Hooggerechtshof, dat ee ...

door verwijderd322399 in Buitenland  ·  30 Reacties

  • 11
  • 473x gelezen
Reageer met een Emoji
7
1
4

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Gelijk heeft ie. Als hij de postbussen niet mag weghalen tot na de verkiezingen dan kunnen zijn belasting papieren ook wel wachten tot na de verkiezingen.
Popcorn en Soda!

31
1 sparta

Dit is non-nieuws. In de tekst staat al dat het waarschijnlijk na november zal zijn.

"De rechtbank volgt daarmee het oordeel van het Amerikaanse Hooggerechtshof, dat eerder tegen de president was ingegaan. "

Nee... het hooggerechtshof heeft zich uitgesproken dat de belasting papieren vrij moeten worden gegeven, maar dat dit na de verkiezingen moet gebeuren.

https://www.washingtonpost.com/outlook/trump-taxes-delay-election/2020/07/10/3e9ae314-c2a8-11ea-b178-bb7b05b94af1_story.html

Voor zover ik weet staat dit oordeel nog steeds.

23
2 sparta

Ik snap niet waarom deze man geen inzage wil geven in zijn belastingpapieren.... Elke Amerikaan moet dat...waarom traineert ie dit.... Iets te verbergen..? Zo niet... dan kan ie toch gewoon de cijfers doorgeven..?Of zie ik dat verkeerd?

5
3 Sempre

@3 Nee zie je helemaal goed.

5
4 Nurse Ratched

@2 Nee, de Supreme Court heeft gezegd dat Trump niet boven de wet staat en dus gevraagd kan worden inzage in zijn financiele papieren te geven. Ze hebben de zaak terugverwezen naar een lager hof om Trump de gelegenheid te geven andere argumenten te gebruiken in zijn bezwaren. Het gaat hier om criminele zaken, die hebben niets met de verkiezingen te maken.

5
5 Zucht

@3
Nee hoor, geen enkele amerikaan mag daartoe gedwongen worden, duz net andersom als jij beweert.

22
6 Proemevla

Ach, wat maakt het uit; voor of na de verkiezingen...
Het ergste wat er kan gebeuren, is dat Trump een jaartje later een overall aan krijgt die past bij zijn pruik question

5
7 Immanuel

@6 "geen enkele amerikaan mag daartoe gedwongen worden"

"het Hooggerechtshof oordeelde begin juli dat er geen reden is voor Trump om de inzage te blijven weigeren. Ook door Trump benoemde conservatieve rechters Neil Gorsuch en Brett Kavanaugh sloten zich aan bij de meerderheid. “200 jaar geleden legde een groot jurist van ons Hof vast dat geen enkele burger, zelfs de president, boven de plicht staat om bewijzen voor te leggen wanneer daarom wordt gevraagd in een criminele procedure”, stelde het Hof in het vonnis. “Vandaag bevestigen we dat principe opnieuw.”"

4
8 Immanuel

@6
Wel als een rechter, tot aan de supreme court aan toe, er opdracht toe geeft.
En al helemaal als er verdenkingen van corruptie, witwassen en nog wat meer zaken zijn.

5
9 Janzzen

Alweer een flinke tik op de vingers van Trump. Deze moet toch bijna gruwelijke pijn hebben aan zijn handen.

5
10 Ik_heb_een_eigen_mening

@6 Maar liegend pruimpje, wilt u nou echt beweren dat als je van fraude verdacht wordt in de VS niet je financiele papieren hoeft te laten zien? Seriously? Mag ik de naam van uw 'legale' adviseur?

5
11 Zucht

@3 Het is nogal onzin.
De belastingdienst kan gewoon in zijn papieren kijken net als hier.
Wat ze proberen te forceren is dat heel zijn bedrijfsgegevens = inkomen openbaar worden en de Democraten het helemaal uit gaan pluizen en vooral publiceren 'per ongeluk'.

Vraag Tim Cook even om hetzelfde en hij lacht je vierkant uit.
Ja maar de vorige deden het ook, ja logisch die hadden een baantje.

Surrealistisch TDS janken meer niet.
Weinig is professioneels aan.
Had het bij een in leven zijnde wessels ofzo geprobeerd dan had je na allerlei verwensingen een proces aan je broek question

23
12 Alexis

@8
Juist en daar gaat het om, je moet een zaak hebben en daarbij kun je dan inzage eisen (niet openbaar maken) in bepaalde belastingpapieren.

Dit is wat die figuren in eerste instantie wilden (politiek en wat van die advocaatjes)
Belastingpapieren van Trump, van al zijn bedrijven, van zijn kinderen, van zijn kleinkinderen en dat tot tientallen jaren terug.

Ze hadden dus NIX maar wilden gaan zoeken naar IETS (wat ze al vier jaar doen) en da kennie.

Deze zaak gaat dus nu gewoon weer terug naar een lagere rechtbank waar Trump weer bezwaar kan aantekenen, dat is gewoon zijn recht.

21
13 Proemevla

Die vakantie van 3 uur heeft onze Proemel duidelijk veel goed gedaan.....question

2
14 Gremdaat

@12 Het is niet de belastingdienst die zijn papieren wil zien. Het is de openbare aanklager. Sinds wanneer heeft die inzicht in belastingpapiereen van amerikanen. En rechter na rechter vindt dat de papieren naar de openbaar aanklager moeten dus waarom u het classificeert als onzin, geen idee.

2
15 Zucht

@13 Maar liegend pruimpje, de rechter vindt dat het OM de papieren mag hebben. Ze hebben dus een zaak.

2
16 Zucht

@12
Nee. De belastingdienst baseert zich op de aangifte. Deutsche Bank baseert zich op de boekhouding. Er blijkt een discrepantie tussen die twee te zijn. Dat kun je alleen aantonen als je over alle bescheiden beschikt. Niet zo simplistisch denken. Dacht je nou echt dat Trump in zijn aangifte zet dat ie fraudeert?

2
17 Tismewat

@12
De belasting dienst beschikt alleen over zijn opgave's, slimpie.
Niet over de onderliggende documenten waaruit kan worden opgemaakt of zijn opgave strookt met zijn feitelijke inkomsten en uitgaven.
En laten het nu net die onderliggende stukken zijn die nodig zijn om te bepalen of hij belastingfraude heeft gepleegd of niet....

2
18 Immanuel

Ik denk dat ie de boel flink belazerd heeft.... en nu probeert er onder uit te kruipen.... gaat m dus niet lukken...Gewoon met de billen bloot... Vertel maar waar er gesjoemeld is ...Donald! Weten de Amerikanen ook welk vlees ze in de kuip hebben.... Nare mn, en daar blijf ik bij.. Misschien kan ie God nog om een redding vragen... aangezien ie daar contact mee heeft .... brrrr.... Wordt tijd dat ie de kuierltten gaat nemen.... Een andere president... nou... Biden.,.. oud en versleten.... Kanye West , das al helemaal een godspe...Verder is er geen keuze.... Arm , arm Amerika....

2
19 Sempre

En wat Kanye West betreft... niet om dat hij gekleurd is of zoiets, maar omdat ie alle skills mist om dit land te leiden......Die kan beter blijven rappen.... denk ik dan maar !

1
20 Sempre

@19
Biden ligt niet zo ver voor omdat hij zo goed is, hij ligt voor omdat de Amerikanen Trump helemaal zat zijn.
Want iedereen mag kletsen wat hij/zij wil, het merendeel van de VS heeft het wel gezien. En zijn laatste stunt met het afbreken van de USPS heeft een hoop kwaad bloed gezet. Dat wordt hem niet in dank afgenomen.

2
21 Janzzen

Zo veel moeite doen om je belastingpapieren geheim te houden dan is het niet meer nodig om de belastingpapieren op te vragen.Iedereen weet nu dat er iets niet pluis is met het gedrag van Trump over zijn belastingverplichtingen..

1
22 jantje van leiden

@22
Dat was al duidelijk. Er lopen al een aantal zaken tegen de Trump organisatie wegens fraude en belastingontduiking bij de staat New York. Men wil alleen aanvullend bewijs op basis van de aangiftes van Trump. Het is al zonneklaar dat Trump heeft gefraudeerd met de waardering van zijn onroerend goed. Het is overigens een en al fraude en corruptie. Voor de fraude met zijn liefdadigheidsinstelling en de Trump university moet Trump ook nog persoonlijk opdraven voor de rechter na ommekomst van zijn ambtstermijn. De fraude is al vastgesteld en Trump heeft geen beroep aangetekend tegen het vonnis van de rechter.

1
23 Tismewat

@3 Niet elke Amerikaan hoeft zijn belastingpapieren openbaar te maken. Maar het is wel heel gewoon dat een president het wel doet. Hij heeft zeker wat te verbergen.

@1 Wat een onzin. Hij heeft al 4 jaar (en langer) wat te verbergen, anders zou hij het gewoon doen net als elke andere president. Natuurlijk mag hij postbussen niet weg halen. De post is een staats bedrijf, de staat is er verantwoordelijk voor dat iedereen binnen een bepaalde afstand een postbus tot zijn beschikking heeft.

0
24 A Passenger

@24
Je neemt zelf aan dat hij wat te verbergen hebt. Je hebt geen bewijs, alleen maar je eigen complot theorie.

Als je wat dieper onderzoek doet naar de USPS dan is het hele gezwam wat eromheen zweeft een uit-de-duim gezogen complot theorie. Gebruik de feiten en niet de linkse media leugens voor je oordeel.

3
25 sparta

@25 Ik gebruik mijn eigen ervaring van de tijd dat ik daar woonde, dus van geen enkele media.

2
26 A Passenger

@25
Tja .. Het is gewoon reorganisatie... Niet je eigen verzinsels gebaseerd op het feit dat jij er gewoon hebt.

2
27 sparta

@27 "Niet je eigen verzinsels"

Goed om te zien dat je beseft dat "je je eigen verzinsels" hier neer plempt...question

1
28 Immanuel

En weer zie je dat Trump via de rechter tot het bittere eind vecht zodat hij zijn eigen belofte kan schenden. Hij trumpetterde immers dat hij ze zou openbaren maar toen hij de stemmen binnen had stak hij zijn middelvinger op.

En nu vecht hij tot de hoogste rechter. Maar om zijn geliefde volk HCQ te geven is hij nog nooit naar de rechter gestapt.

Hij redt vooral zijn eigen hachie en niet dat van zijn volk.

Dat siert hem niet.

1
29 Gekste Henkie

@28
Zinloze opmerking.

Obama en de USPS, vlak voordat Trump het heft in handen krijgt. Wat volgt is een jarenlange transitie om het bedrijf efficiënter te maken. Dit zijn de feiten en niet wat @26 in de lucht geroken heeft.

https://www.govexec.com/management/2016/02/usps-records-first-profit-five-years-obama-calls-shedding-12k-postal-jobs/125825/

3
30 sparta

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Ook tot jaren celstraf veroordeelden op vrije voeten door personeelstekort

En waar komt minister Weerwind plotseling vandaan aangewaaid?De grootste smoes van ministers is 'dan ben ik verkeerd ingelicht', de schuld bi...

3 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Benzardi
Rien vergat waar hij zijn auto parkeerde, zijn familie zoekt nu al 10 dagen

Of hij staat nog op zijn plek, waar hij hem heeft geparkeerd....

5 minuten geleden geplaatst door Benzardi

baba jaga
Bender

En weer niet gelukt.Dan maar zo.https://www.youtube.com/watch?v=YVX6WSDp-TM...

5 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Biscanna
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

Ik ben benieuwd wat die domme neger gaat doen als straks zwarte piet weer is te zien bij de publieke omroep. 😍https://ongehoordnederland.tv...

9 minuten geleden geplaatst door Biscanna

baba jaga
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

https://www.youtube.com/watch?v=6l7J1i1OkKs...

10 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Bop
Demonstratie bij AvroTros-gebouw tegen deelname Israël aan songfestival

@1 https://www.unicef.be/nl/news/kinderen-grootste-slachtoffers-gaza-crisis#:~:text=Volgens%20het%20Palestijnse%20ministerie%20van,wordt%20op%20...

13 minuten geleden geplaatst door Bop

Hendrianus
Palestijnen raken steeds meer land kwijt aan kolonisten op Westoever

Het zou misschien eens helpen om de vele veroordelingen van dit illegale koloniseringsbeleid eens om te zetten in daden. Zeg het associatieverdr...

14 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

ongelovenloos
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

Maar waar hij allemaal toe opriep werd gewoon getolereerd Er s trouwens een tijdje terug door een rechter bepaalt dat het woord nikker niet di...

17 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

LoydMorris
Rien vergat waar hij zijn auto parkeerde, zijn familie zoekt nu al 10 dagen

@2 Of rijdt dat ding al ergens rond in Oost Europa of staat in een zeecontainer richting Afrika?...

21 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Porn Video BlackmailWomen PeggingHentail 3dCelenritymoviearchiveCâmeras De SexoAlexa Pearl TitfuckXnxx Long VideoBangladeshxxxvideoYoung Sara JayDemora AvoriceCuckolding AsianJanet Guzman NudeCorinna Kopf SexyEating PussyBlack Aunty SexMom Gives HandjobSexy Boobs PlayPoonam Panday New VideosXxx Videos In Hindi DubbedLiya Silver VixenEmma Wstson PornOld Pornography VideosXvivedosTeen Lesbian AnalKatie Couco NudeDiamong FoxxxPubishtubeBokepindoviral在线a VMofosnet ComAsstr.orvAriab PornX Videos EbonyPelis PornoVostfree-animes Vf Et Vostfr En Streaming Et Telechargement GratuitNaocpntoMom Ki ChutBeastiality VidzKowalsky SecWoman Fucked By HorseEbony Anal PainKarlee Grey MoviesFree Download Free Porn VideosBest Chubby PornstarsUmaniplex4tubesBig Tit TeenpornBest FreepornsiteXvídeos Do BomJustwingit PornStacy Keibler NakedCrystal Lust PornhubSavita Bhabhi Ko ChodaMamaxholicDiamond Jackson GifHazel Moore BlackIsrael Porn VideoHot Naked ModelsSister PrnoSite Video PornoTürk SeksXxx Kiss VideoTeacher Ke Sath SexJapanese EpornCarmen Carrera NudeKattleyaPornhub CartoonDiora Baird OnlyfanSssniperwolf AssXnxxtushyHand DominationCarnela ClutchSaree Mein SexTamil Sex Video ChatFutanari Cumming CompilationLong Skinny PenisesWww PorntubecomLapis PornGirlfried GalleriesBob Le VoyeurBeeg ArabPornor AmadorasMujeres PoronoEllie Last Of Us PornJapanese PornographyXxx ComicCall EscortsLesbianism Porn VideosXxx MassagwRoommate SexZombie Porn GameLea Seydoux NakedMilitary Classified Gay PornTalugu Six VideosWww Indianhotsex ComEbony Porn WhiteGranysexLeaked Only FamsThicccollegegirlBokeb IndoneaiaXxxx Porn HdChanssonTicpornSexy Girls Showing BoobsVeronique VegaAnl SexWoffee LeakWww Com Xxx VidioAnally ForcedBritney Spears Sex VideoBoops KissIsland XxxGand ChodnaEros Massage VideoYosine YuiaOlder Big Tit WomenPorn RankingPenuis PicturesJenny Scordamagilia NudeBlacked Com Xxx MoviesMilf Feet JoiJav Porn VideosKim Dickins NudeBreeding Farm PornXhhamsterPorn With AmateurBlackgirl NakedSubmissiveblowjobMother Sonincest StoriesLatina ScortsSmallpeople PornFree Porn TubMorena Baccarin SexSexy Girl XxnxAnalauditionsKaterina KonecJapanese DoctorpornDesi Teen Girl NudeDaugher Swap PornScat VideoBrurettesvideoSister X VideoFeet Up PornPlayboy NudemodelsEbony DeeptroathNyakumi PornMautre MilfStripchat ArabeBig Cock BulyGranny Sex Hd