door whoops in Binnenland  ·  25 Reacties

  • 6
  • 431x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Werken voor je uitkering is dus in principe een laagbetaald baantje. Hiermee halen ze de eerste eigen inkomsten weg van een jongere die zijn eerste baantje zoekt.
Dat de professionele uitkeringstrekkers (diegenen die het sociaal stelsel bewust misbruiken) aangepakt moeten worden ben ik het wel mee eens maar of dit de manier is, ik weet het niet.

1
1 Shit...Fan...WhatAMess

Den Haag heeft 68 miljoen uitgetrokken voor 10.000 banen c.q werkplekken.
6.800 per werkplek.
De enigen die er van profiteren zijn diegenen van het circus er omheen.
Rabin Baldewsingh de wethouder van Sociale zaken en werkgelegenheid kan beter een behangwinkel beginnen.
https://denhaag.files.wordpress.com/2016/07/behang-banen.jpg?w=512&h=375

0
2 in holland

Werkenden moeten maar at te vaak ook onnozel werk doen en dat dan voor 40 uur per week, gedurende 40 jaar, minimaal.

4
3 Soare

Ja 13 miljard wordt er door de overheid gepompt in re-integratie. De enige die een goed salaris hierdoor verdienen zijn de (zeer goed betaalde) re-integratie-industrie.
Eerder onderzoek heeft al aangetoond dat deze re-integratie-industrie weinig effectief is.
Wat wel effectief bleek is om mensen een budget te geven en deze naar believe te laten besteden om zelf aan werk te komen (opleiding, zelf actief werk zoeken).
Daarmee kun je dus met een pennenstreek al die duurbetaalde baantjes overbodig maken.

0
4 waarom toch

Is toch normaal werk wat ik deze meneer zag doen. Goed bezig zou ik zo zeggen. Ga zo door. En zo kan iedereen geholpen worden.

10
5 lieveschat

De meeste mensen doen oer saai werk. Het meeste werk is gewoon oer saai. Werk is gewoon werk. Klaar. Gewoon doen wat je gevraagd wordt.

8
6 lieveschat

Wij huren soms uitzendkrachten in om een bandencontainer te lossen. Kan hij dat ook?

3
7 Merlanni

@5 @6
Mag deze meneer dan ook gewoon een salaris hebben???

0
8 whoops

@7 Mja... eigenlijk moet je de gemeente daar gewoon voor op kunnen bellen. Als ze nog mensen in een uitkering hebben. Dan gewoon laten doen. Dan gaat het maar wat langzamer. Helemaal niet erg.

7
9 lieveschat

@8 Hij heeft toch een uitkering.

13
10 lieveschat

Je mag vernederend en geestdodend werk doen voor minder dan het minimumloon, en een ander strijkt er de winst van op. Het is pure slavernij, en onze eigen overheid heeft dit zo ingesteld in het voordeel van het bedrijfsleven. Nou wordt hier 'een bloemist' genoemd, je vraagt je af waarom die bloemist niet zelf een draadje door het kaartje kan doen, maar ook dikkewinst makende bedrijven als Albert Heijn en de Hema profiteren van deze vernederende slavenarbeid. Mensen moeten gewoon betaald worden voor hun werk. Minimumloon gaat om hoog, vernederend dom werk moet verboden worden en hoge inkomens en winsten gaan gewoon naar naar beneden, en vervolgens het beschikbare werk verdelen. Dan is het niet eens meer nodig om werklozen op zo'n onbeschofte manier uit te buiten.

0
11 zewa

De gemeente Den Haag laat in een reactie weten dat het hier gaat om ‘brugplekken’ voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze ontwikkelplekken hebben als doel om mensen uiteindelijk door te laten stromen naar stevigere re-integratieplekken of werk. Als kandidaten langere tijd op een zogenoemde brugplek zitten stromen ze door naar ‘participatie’ en mogen ze volgens de gemeente zelf hun vrijwilligerswerk bepalen. ‘Er is in geen geval sprake geweest van werken om het werken.’
-
Dan mag gemeente Den Haag mij uitleggen in hoeverre het knopen van touwtjes zorgt voor een ontwikkeling, laat staan een gerichte ontwikkeling naar stevigere re-integratieplekken.
Het woord 'stevigere' is bovendien een overtreffende trap, wat impliceert dat touwtjes knopen dus OOK tot re-integratie wordt gerekend... wat het dus niet is.
Want de jurisprudentie wijst uit dat er bij re-integratie sprake moet zijn van maatwerk, toegespitst op de achtergrond van de persoon in kwestie, en dat ook daadwerkelijk perspectief geeft op een betaalde baan. Touwtjes knopen is slechts een standaard klusje en biedt geen enkel perspectief op betaald werk.
Door het een 'brugplek' te noemen bouwt de gemeente een tussenstation in waarbij de standaardklusjes gewoonweg ingevoerd worden. Je geeft het een ander woord en je hebt als gemeente een excuus om mensen alsnog in tirannieke nutteloze en geestdodende trajecten te zetten.
Ik vraag me af hoever het staat met de juridische houdbaarheid van 'brugplekken', want hiermee voer je dus alsnog een fase van een re-integratie traject in waarbij je de werkzaamheden niet op de persoon hoeft af te stemmen.
Volgens mij is deze manier van werken door gemeente Den Haag niet legitiem en zeker iets om aan te vechten.

0
12 Cadeautje

@10 De bijstand voor alleenstaanden is onder de €1000 euro per maand. Voor 32 uur per week zit je daarmee onder het minimumloon. Tel daarbij op dat je geen pensioen opbouwt, geen vakantiedagen hebt etc. (en als het aan de VVD ligt gaat het vakantiegeld er ook nog af). Op het moment dat deze meneer wordt ingezet door een bedrijf verdient hij gewoon een minimumloon en andere zaken die daarbij komen kijken.

0
13 SketchUp

Wajongers moeten ook aan de bak. Maar daar wordt verdomd weinig voor gedaan op een enkele instelling na, die natuurlijk totaal geen budget c.q subsidie krijgt. Stel je voor dat het beste van die verwaarloosde kinderen alsnog naar boven komt. Wat hen dus wel lukt.
https://www.komp-u-ter-hulp.nl/wajong%20iva/cursisten-wajongers-stagiaires.htm

0
14 in holland

Deze man zit al jaren in de bijstand
Hij is verder gezond van lijf en leden dus hoe kan het dat hij al jaren niks doet
Nu zit hij in dit soort hopeloze trajecten
Het zal vast wel weer aan iedereen liggen behalve hemzelf

10
15 Rinze

@12 De casus van deze specifieke meneer ken ik niet. Wel weet ik dat bij het instromen in re-integratietrajecten het vaak niet om het werk zelf gaat, maar om de werkroutine. Ik bedoel: op tijd beginnen, niet de halve dag telefoneren, geen eindeloze pauzes houden, je voor een bepaald moment ziek melden, je alleen ziek melden als je dat ook echt bent en niet je teen gestoten hebt. Niet iedereen heeft die vaardigheden van nature, en als je al een tijdje uit het arbeidsproces bent kan het zomaar zijn dat je ze opnieuw aan moet leren.

7
16 Smiling

@16 wat een kletskoek.
Het is niets anders dan op de persoon spelen om iemand een belachelijk traject in te duwen: het zal wel aan je 'vaardigheden' liggen, of je gebrek aan 'werkroutine'.
Het ligt aan jouw persoontje, je mankeert wat en een gemankeerd persoon dient het nog allemaal te leren...onzin argumenten.
Maar het zijn juist dit soort valse argumenten die de gemeente een excuus verschaffen om te opereren zoals deze nu opereert: dehumaniserend.

0
17 Cadeautje

@17 jij reageert precies zoals ik al voorspelde.
Het ligt aan iedereen behalve die hele zielige bijstandtrekker

11
18 Rinze

@3 maar die krijgen dan weer een echt loon, met bijbehorende rechten.

Ik snap niet dat mensen niet snappen dat deze praktijken het arbeidsrecht compleet uithollen.
Wat uiteraard terugslaat op alle werknemers.
Het gros van de Nederlandse bevolking dus.

0
19 mijnvorigemeningwastochbeter

Slavenarbeid....

0
20 mening

Weet je wat ik vreemd vind, is dat je vroeger altijd beschikbaar voor de arbeidsmarkt moest zijn als je in de Soos zat.
Toen moest je een aanvraag doen als je vrijwilligerswerk wou doen.
Sinds wanneer is dat veranderd?
Volgens mij gelden die regels nog altijd.

0
21 Benzardi

Het probleem is dat nu eenmaal niet meer voor iedereen werk is. En werkgevers willen alleen maar mensen die 110% inzetbaar en gemotiveerd zijn. End at komt weer door die doorbetaling bij ziekte, ooit begonnen als de bonus/malus regeling. Dus al we nu eerst eens beginnen met die achterlijke regeling af te schaffen dan komen er meer echte banen en zijn werkgevers eerder genegen om mensen met een vlekje aan te nemen. Dan moet er wel weer een volwaardige Ziektewet en Arbeidsongeschiktheidswet komen om de ellende op te vangen. En dat zullen we met zń allen op moeten brengen.

0
22 vantivanta

@6 Werk moet toch nuttig zijn. Je gaat toch ook geen water naar de zee dragen.

0
23 Vilseledd

@15 Heb je al eens de stoelendans gespeeld? Wat denk je dat er gebeurt met 500.000 dansers en 100.000 stoelen?

0
24 Vilseledd

Mja ik kan me wel een insteek van dit soort trajecten voorstellen. Op een gegeven moment ben je dit soort werk zat en ga je je wel eens inzetten voor sollicitaties.

0
25 Scholar101

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

De christenen en de afd wilden de demo verbieden. En de groenen en de socialisten wilden dus dat de demo doorging....

zojuist geplaatst door wildersfan

wildersfan
Jetten overweegt subsidie voor omstreden biomassacentrales, ondanks kritiek

Jetten blijft ook gewoon doorgaan met sarren van de burger....

2 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

Maar kan Van de Burg ze niet doorsturen naar Zelensky? Als Oekraine lid wordt van de EU, dan gaan we Oekraine sowieso vol stampen met asieleiser...

16 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Bob Sleebaan
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@28 "Ik ben nl. niet zo van mensen verraden"Wie zegt dat @27 een mens is? Wedergeboorte is volgens mij niet besteed aan mensen. 😉...

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

Ayaan Hirsi Ali en de Amerikaanse schrijver Robert Spencer stellen dat er wel gematigde moslims bestaan, maar geen gematigde islam en dat fundam...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Linkse Schotse regering valt uit elkaar: coalitieakkoord beëindigd - NieuwRechts.nl

Zo er sinds 1 april een nieuwe censuurwet van kracht in Schotland. Met deze wet kan de rechter zeven jaar gevangenisstraf opleggen aan al burger...

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Muziekdraadje

aNTOON - oLIVIAhttps://www.youtube.com/watch?v=dditG7h5SnY&t=14s...

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Olivia
Muziekdraadje

Blues Brothers: Soul Man https://www.youtube.com/watch?v=FTWH1Fdkjow...

4 uur geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Elvis Presley "Hound Dog https://www.youtube.com/watch?v=aNYWl13IWhY...

4 uur geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Mammas Don't Let Your Babies Grow Up to Be Cowboys https://www.youtube.com/watch?v=-hDoF2onYlw...

4 uur geleden geplaatst door Olivia

NK. App
DesigirlssexBlazzerpornAveragemilfXxx ChhattisgarhiRaul CostaFirst Sex With Boyfriend90s MilfSkipthegames Springfield MissouriManga Hentai FrLenapaul NudeHindi FukingAlexandria Daddario NudeBriana Anderson NakedKerala Teacher SexTapoutqueenLexi Luna XxxPond SexNew Hindi Mms PornXxx Videos Indian In HindiSisters Hot Friend PornPastor PornPussy WedgiesWife DominatedVer HentaiFree ChaturbateBest Porn Search EngineBurette VideoFatal Models BrGlory Hole HentaiAdriana Chechik SquirtSkinnydickSwathi Naidu PhotosJapan Rep XxxLady SoniaTiffany Marston PornHannahowo New BoobsRenaiipopBengali Hot Porn VideoNicole Aniston StepmomBlack Masage PornMía Khalifa PornosXxx Sex XvideoSexy Bhabi PronLena The Plug SoloLesbien Teacher PornFace Fart SmotherFree Pics Of PornAdult TheatersBokep Indo VirallSunny Leone RomanceBeautiful PronBg Tit LesbiansAlexa And Friends PornGirlfriend Anal FirstJapanese PornSexo Gay ForteBisexual Porn VideosSex Hd Video IndianEbony Rough PornLinks Porn Deep WebMonica Belluci HotXxxpornzone.comFree Mom Sex VideosJulia Ann BbcJapanise Anime PornNhentai EnglishHemster TubeFemale Asian NudesIndian Xxxn ComXxxx Com Video HindiSleep Mom PornShyla Styez PornElastigirl PornHuge Tits SaggingBlacked LingerieChristina BellaXxx AnemeFirst Time Hard PornSexy Porn Indian VideoPorn Of FriendsXxx 1996Janet Mason NewLateks PornBig Boobs Nude SexFat Women PornJapanese Friends Wife Sex MovieAntarvasna VoiceBest Sexual SceneBeachpornPorn Movies To Download For FreeStarship Troopers Nude SceneDaisy Ridley NakeMiss Bell Asmr PornKemono.parryHannah OnlyfansNhentai.toNudeceleAfrica Ki Blue FilmMoms Free PornFree Gay PprnAsian Porn FeetDarci DolceDesi Maid Sex VideoWww Xxx Pron Video ComLandan XnxxWhere To Find Glory HolesDoogy Style AnalSeksi Video ComDanny D All VideoSleeping Hot PornXxx Blacked TeensVazados PornSpankbang EbonyPriyanka Chopra Sex In CarHindi Xnxx StoryPorn De FamosasFabswongetsIndian Uk PornCamloversChasty Ballesteros NudeAsami Blue FilmJill Resident Evil PornPorntrex.cokBigbuttbrooklynNicky GileHamasterCollege Student Sex Video TamilBrandi Love Naughty AmericaHot Anime Big BoobsRebel RhydeeAgostina BellHd Porn ComjcsHot XxxxxXxx Videos StudentsCassandra Peterson PornAssfuck LatinaPrnscyCam4 Homens BrasilPorn Red HeadsIndian Aunty Sex ComNipple Sucking IndianElle Brooke LeakedFootjobButterflyyybitchhh日本成人视频Twinks In PornDominicanxxxDaighterswapSexual Animated GifGiant Dick