#GeenDorHout: 'Dit gaat niet over een anonieme risicogroep, maar over mensen' (nos.nl)


Ik ben Judith, 38, alleenstaande moeder van Rosa (3). Leggen jullie uit aan mijn kind dat ik gesnoeid mocht worden omdat mensen wel wilden kunnen feesten? #GeenDorHout Ik ben Linda, nét 50, en leef met uitgezaaide kanker, dat betekent non-stop chemo. Wie legt mijn zoons uit dat ik wel opg ...

door Wilmama in Gezondheid  ·  135 Reacties

  • 11
  • 1248x gelezen
Reageer met een Emoji
6
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

101 Coen

* Verwijderd door de redactie *

102 Coen

@102
On topic verder met Wouter Miedema:
"Ben 53 en hou er ontzettend veel van om met onze mannetjes van 7 en 9 te spelen, ze wat bij te brengen, zelfstandig te zien worden en te troosten indien nodig. Ik heb 2 auto-immuun aandoeningen, waarvan 1 mijn longen betreft en gebruik immuunremmende medicatie. Ben #GeenDorHout !"

5
103 Wilmama

@64 kwetsbaren lijkt me nogal duidelijk, bejaarde / hoogbejaarde met al het nodige onder de leden waardoor ze een grotere kans lopen door corona net het laatste zetje te krijgen. Mensen met een aangetast immuunsysteem.
Wie ze mogen zien? dat zouden ze wat mij betreft zelf mogen weten maar met de nodige maatregelen zouden ze iedereen kunnen zien. Speciale winkeltijden voor deze groep hebben we hier gehad en vond ik wel een sympathiek idee.
Een vaccin zodra dat beschikbaar komt, voor de mensen die zich daar veiliger door voelen.

Zou ik daar mee zitten? Dat was voor het corona virus ook al zo met andere besmettelijke ziektes dus in feite is daar niks aan veranderd.

3
104 Riverton

Tja het respect voor anderen is door de linkse partijen al een behoorlijk aantal jaren geleden afgeschaft!!

Opvoeden is nergens voor nodig!!
Kinderen moeten de vrijheid hebben om te ondervinden (helaas zijn anderen altijd het slachtoffer)
Daarom werk ook die boze leraar van meneer of mevrouw gedegradeerd naar Jan en Katrijn Klasen!

Veronderstel dat kinderen op gevoed worden!
Dan hebben al die medewerkers van al die kinder klaaglijnen ook niets meer te doen!

5
105 Zie Hier

* Verwijderd door de redactie *

106 Coen

@81
zo dat weten we dan ook weer question

2
107 120db

De mexicaanse griep die in 2009 even langskwam, was een voorproever op corona tijden. Velen van ons dachten dat de overheid wel geleerd zou hebben. Veel te machtige dierenartsen, ingefluisterd door de farmaceutische industrie, hebben noodtoestanden in het leven geroepen die totaal niet nodig waren. De onderzoeken achter het geneesmiddel tamiflu waar nederland zoveel geld in heeft gestopt, bleken volslagen corrupt. De vaccins niet nodig waren zijn op heimelijke wijze getest op de nederlandse bevolking. De kosten zijn groot, en onze overheid niet wijzer. Met corona herhaalt deze gekte zich nog een ordegrootte groter. Dick Bijl neemt ons mee in de duistere praktijken van de farmaceutische industrie. Dick Bijl over Sick Pharma.

3
108 Rapunzel

@106
Voor iederéén geldt dat je de tijd van leven in tijdelijke bruikleen hebt. Niemand die er een geldig garantiebewijs bij krijgt.

https://mobile.twitter.com/SandraGeerling/status/1292487061069594626
"Mijn kind, 8, met een zeldzame aandoening waar op zich prima mee te leven valt. Bij heftige infecties krijgen zijn nieren een klap. Als hij Corona krijgt, moet hij misschien naar het ziekenhuis en krijgt hij zware medicijnen #GeenDorHout"

4
109 Wilmama

* Verwijderd door de redactie *

110 Coen

* Verwijderd door de redactie *

111 Coen

Deze werd als afsuiting gespeeld op de demonstratie voor de vrijheid op het Malieveld.

The Wanderer - Aren't you meant to fly
https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=4R0GKWCcAOQ&feature=emb_logo

2
112 Rapunzel

@112 Mooi en aan de orde in Noord- Korea.

0
113 Nurse Ratched

@108 Dick Bijl, hoe kom je erop.

Dick Bijl, arts en epidemioloog, is van mening dat 98% van de mensen die antidepressiva slikken, daar geen baat bij heeft. Hij baseert dat op een boek van de Deense arts Peter GØtzsche “Dodelijke psychiatrie en stelselmatige ontkenning”, dat onlangs in het Nederlands verscheen. Bijl was niet te beroerd om op persoonlijke titel een inleiding in het boek te verzorgen. Wat beweert Bijl, mede naar aanleiding van het boek? Dat 98% van de 1 miljoen gebruikers van antidepressiva die helemaal niet nodig heeft. Daarbij baseert hij zich op Deens onderzoek, dat ongetwijfeld in het boek van GØtzsche aan bod komt.

0
114 Nurse Ratched

@112
Jammer dan dat Willem Engel van Viruswaarheidwaanzin ze in toenemende mate ziet vliegen.

3
115 Wilmama

En wie is Peter?

Jan Keppel Hesselink, arts-pijnbehandelaar, Boschen Duin19-09-2018 20:18

" Gøtzsche heeft een enorm hoog roepgehalte, en demonstreert keer op keer, althans binnen het veld van de neurowetenschappen, dat hij absoluut niet weet waar hij over praat. Als een expert zich zo badinerend en ongenuanceerd uit over werk van collega's uit andere vakgebieden, waar zijn expertise niet ligt, verdient hij sancties. Volgens mij heeft Gøtzsche vooral last van een totaal opgeblazen ego, hij neemt zichzelf veel te serieus. Maar hij zal nu wel het boegbeeld worden van o.a. de antivaxxers.....Inhoudelijk argumenteren blijkt anno 2018 steeds lastiger te zijn. "

Alles valt weer op zijn plek.

2
116 Nurse Ratched

@115 One day i fly away, ik wacht daar op.
Hij heeft zijn naam al mee.

1
117 Nurse Ratched

* Verwijderd door de redactie *

118 Coen

@110
Waar trek jij de conclusie uit dat het jongetje van 8 normaal gesproken al dood zou zijn geweest en nu dus in geleende tijd zou leven? Het moet i.i.g. niet veel gekker worden met jou!
Wat een quatsch alweer.

2
119 Wilmama

@116
Helaas deugt alterneut Jan Keppel Hesselink zelf van geen kanten, maar dat is een ander hoofdstuk.

2
120 Wilmama

* Verwijderd door de redactie *

121 Coen

@121
[Ik kom uit de jaren 60, zaken lagen toen anders, beter? Nee maar wel realistischer]

Ik ben van 1949, dus wat denk jij mij nog wijs te kunnen maken over vroeger? Met de huidige pandemie en de hashtag #GeenDorHout heeft het sowieso geen donder te maken. Dat maak jij ervan.

2
122 Wilmama

@121 Vroeger had mijn vader een fiets met houten banden.
Wij leven echter nu.

1
123 Nurse Ratched

* Verwijderd door de redactie *

124 Coen

@93 Haarkloverij, spijkers op laag water. Het OMT maakt onderdeel uit van het RIVM.
Kijk maar op de website van het RIVM. OMT dient alleen maar om verwarring te scheppen, want daar gaat het om. Afwijkende presentatie van data en grafieken om nog meer verwarring te scheppen bij de burger. Steeds meer landen die zich daar schuldig aan maken, maar Nederland liep ermee voorop. Afwijkende grafieken, verzwijging van het correcte dodenaantal. En jij probeert dus mee te werken aan die verwarring. Schaam je.

Nederland presteert samen met België, het slechtste van alle landen van de wereld, als je kijkt naar het aantal doden per miljoen inwoners. Rutte heeft het vanaf dag 1 helemaal fout gedaan. Te weinig en te laat. Als bestuurder heeft hij volledig gefaald en het RIVM moet aan een ernstig onderzoek onderworpen worden. Het gaat om ruim 12000 mensenlevens die nodeloos verloren zijn gegaan, en dan heb ik het nog niet over de economische schade en het verdriet dat door dit laakbare gedrag is geleden.

2
125 samcash

* Verwijderd door de redactie *

126 Coen

Het is geen zwart-wit verhaal, ook zonder Corona sterven er duizenden mensen voortijdig. 'Normaal' accepteren we oversterfte. De griep heeft de laatste jaren flink huisgehouden. Gemiddeld een oversterfte meer dan 6000, dit jaar slechts 400.
Vergeleken met de griep heeft Covid-19 niet meer niet meer dor hout opgeruimd. Mede dankzij de genomen maatregelen natuurlijk.

Als we de al hoge uitgaven voor de zorg, omgerekend nu al 5000 euro per persoon, kunnen we niet iedereen redden, zal er keuze e moeten worden gemaakt over hoeveel (over)sterfte we accepteren. Daar zullen dus mensen bij zitten die geen dor hout zijn.
Memento Mori!

2
127 Myth63

@127 Sorry voor de fouten...

0
128 Myth63

@127 @128
Even wat foute aannames wegwerken:
(**) In de winter van 2019/2020 was de influenza-epidemie kort en mild (week 5 tot en met 7 2020). De oversterfte was in deze periode met 404 veel lager dan de gemiddelde oversterfte in de afgelopen 5 griepepidemieën (6.443). Een korte opleving van de griepepidemie in week 10 en11 2020 overlapte met de eerste 2 weken van de COVID-19 epidemie. De oversterfte in week 10 tot en met 19 van de COVID-19 epidemie was 9.768, waarvan 213 in de eerste 2 weken.

In de winter van (2018/2019) duurde de griepepidemie 14 weken (week 50 2018 tot en met 11 2019) en was de sterfte significant verhoogd in 5 afzonderlijke weken (week 3, 4, 7, 11, 12 2019). Tijdens de griepepidemie werd de totale oversterfte geschat op 2.894 (3.124 voor de gehele winter periode van week 40 tot en met 20). Dit is ongeveer de helft van de gemiddelde oversterfte in de afgelopen 5 epidemieën en betrof voornamelijk mensen van 75 jaar en ouder.

In de winter van (2017/201question was de sterfte 15 weken lang verhoogd........... (**)

https://www.rivm.nl/monitoring-sterftecijfers-nederland

Zie aanvullend ook hoe de juiste cijfers creatief verdraaid worden :
"Lieden die blijven volhouden dat 'covid-19 maar een griepje is' draaien hun hand er niet voor om te liegen met sterftecijfers. Hier Stefan Noordhoek op complotkanaal
@cafeweltschmerz

/photo/1

3
129 Wilmama

@128 Dat beweerde ik helemaal niet. Corona is een ernstige longziekte en bloedsomloopziekte met alle gevolgen van dien.
Gemiddeld doodt de griep 6000 extra mensen, dat is toch vergelijkbaar met Covid-19, let op: met de genomen maatregelen?

In die sterfgevallen zitten een aantal die niet onder dor hout vallen, zowel bij griep als Covid-19. Dat hebben we te accepteren als we onze economie niet om zeep willen helpen.

2
130 Myth63

Sjonge mensen, waar gaat het nou om?

We leven in een tijd dat we medisch erg ver ontwikkeld zijn: sommige kankersoorten zijn chronisch net als HIV.

We kunnen baby’s van 22 weken in leven houden en mensen uit de dood terug halen dmv reanimatie.

Het is niet meer het ‘recht van de sterksten’.
Of de zwakkeren zijn ten dode opgeschreven.

Het gaat erom dat we in deze tijd rekening met elkaar houden en de mensen met een zwakkere gezondheid proberen te beschermen.

En daar hoeft deze chronisch zieke (ziekte van Crohn in ernstige vorm) GEEN #GeenDorHout bij te krijgen, ik ben niet zielig, maar strijdvaardig en verantwoordelijk!

#KLAARERMEEGODNONDEJU!

0
131 Dunkelheit

Als mensen dan vinden dat iedereen anders moet leven, ongeacht de maatschappelijke, emotionele, sociale, culturele kosten, om die "geen dor hout" te beschermen, dan moet "geen dor hout" maar al die kosten dragen. Immers er wordt ons toch constant aangepraat dat we moordenaars zijn als we ons niet neerleggen bij de vaccinatiewens van de industrie/overheid? Idem als we niet meegaan in de ecomische vernietiging onder het mom "geen dor hout" tegen corona beschermen?

Iedereen moet toch zelf verantwoordelijk voor het eigen lot, vooral financieel? Marktwerking alom? A la US? Nou dan. Iedereen die mij slechts een dubbeltje per dag verdiencapaciteit kost, doordat diegene mij ergens mee besmet en ik daardoor blijvende schade oploop, moet dat dubbeltje per dag voor de rest van mijn leven dokken in 1 lump sum. Dat is de logische consequentie van beide stellingnames, en zo doen ze het in US dan ook al heel lang.

1
132 Wendel

@131 : Ik zit ook in de risicogroep, en heb liever poen van diegenen, die zeggen verantwoordelijkheid te nemen voor mijn gezondheid, dan dat ze zichzelf aan de bedelstaf isoleren, economisch gezien. Dan kunnen ze geen belasting meer betalen voor als ik zonder inkomen kom te zitten dankzij ziekte/ouderdom, ja toch?

1
133 Wendel

@133

Als je bedoelt dat ‘wij’ als chronisch zieken zelf ook een verantwoordelijkheid hebben, dan zeg ik: ja.

Ik werk vanaf mijn 18e, ik vul de pot dus al 29 jaar. De laatste 4 jaar ben ik ‘patiënt’.
Alles wat ik zelf kan doen om mijn ziekte te verminderen/ verbeteren doe ik:
-gezond eten (diëtist)
-sporten
-rust nemen
Ik werk nog steeds en wil mijn werk niet kwijt, ik heb zoveel ingeleverd, mijn werk is mijn financiële onafhankelijkheid, sociale leven en ik heb er veel plezier in.

In deze coronatijd, zoek ik geen drukten op, ga niet op vakantie op terras naar feestjes of effe lekker shoppen oid.

Ik neem mijn verantwoordelijkheid, dat kleine beetje wat ik van mijn omgeving vraag; houdt afstand, kom niet langs als je niet lekker bent, wordt vaak afgedaan als gezeur of het valt toch wel mee...daar kan ik niet zoveel mee.

Hou gewoon rekening met elkaar, is dat nou zoveel gevraagd?

0
134 Dunkelheit

@134 : Helemaal eens. Ik zeg het wat kort door de bocht maar denk er net zo over.

1
135 Wendel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

Een mooi artikel. Jammer dat ze het achter een betaalmuur hebben geplaatst. Maar DPG krijgt toch heel veel subsidie? Dus we hebben er eigenlijk ...

1 minuut geleden geplaatst door wildersfan

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@88 " Domme trol." Schelden, beledigen, op de persoon spelen → gemeld ...

12 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Nicks R. Van
Zestig procent mbo’ers krijgt niks voor stage, Tweede Kamer zint op verplichte vergoeding

Als stagebegeleider ben je extra tijd kwijt om de student het een en ander bij te brengen. Daar moeten de studenten voor betaald worden? Heel vr...

12 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Biscanna
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@85 Ach, het begint weer over schrijfvoutjes, dus je hebt geen argumenten meer . Domme trol. Aangezien je geen argumenten meer hebt, ga ik even...

15 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Nicks R. Van
D66-prominent voelt zich 'tweederangsburger' in Nederland - NieuwRechts.nl

Ze praat zichzelf een probleem aan wat er niet is. Ja, dan kun je nog wel even. ...

17 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@86 Mja.. dank je, ik weet het niet. Dat voortdurende schelden, liegen enz. Dat houdt toch nooit op, er is niets aan/tegen te doen...

19 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Nicks R. Van
Te winnen voor slechts een tientje: een Belgisch kasteel ter waarde van 1,5 miljoen euro

Misschien iets voor de Meilandjes? ...

20 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

JackKropotkin
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@40 Lol, je schrijft nog steeds dezelfde onzin. Je bent dus gewoon een sneue antisemiet, daar hoeft niet meer over getwijfeld te worden. ...

25 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@84 Maar dat is het 'm nu juist. Je moet het niet zo ver laten komen dat je eraf gegooid wordt want dan lachen sommige mensen in hun vuistje. J...

26 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@82 "Als een ware NSB'er. Het feit dat mijn reacties blijven staan, betekend dat mijn reacties aan de huisregels voldoen. " Al weer sche...

32 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Newblack Porn6annonces LyonVideo Porno FranceOnstagram PornPorn ComicsfreeBiggest Massive TitsNeha SexyFanbus LeakBhabi Hot SexXxx Sis Love MeMisty Stone LesbianEbony Public MasturbationFacesitting KoSexy Ledbian PornKelly Collins AnalAngelcreampie80s Porn ActressesFan TopiaXvdisosNao OcntoThosavBlack Chyna NudeShowar PornPregnant HentSax MovisNattukattai Sex VideosHottest Indian Web SeriesJennifer SexCollege Xxx Video HdBathroom Sex Videos TeluguImmoral SistersBanalata ResortShared Wife CuckoldAcompanhate Com LocalTeen Desi SexPaheaSxyprn FrenchTrans AngelAmy Jo Johnson NakedGirl Fucked By HorseNude Roselyn SanchezAutumn Falls SquirtLuna Bright PornBeeg Hot SexCélula Dragon Ball ZDaftsex.comLucious NetLola Lynn NudeElliotyipJapani Bf JabardastiVictoria Xavier NudeLesbina SquirtingLisa GleaveBest Hd Sex Video DownloadEvilangel.conmLesbian Step Daughter PornBigbooty PornAmanda Ceny Only FansXnxx Videos Indian AuntySofia Xxx VideosJaida Violet Meets Don PrinceK9 DollWww Punjabi SexOmgsexyGonewildadioTon PornHuge Cock HentaiVanrssa Del RioAvika Gor SexMirarpornoReal Faimly PornMaryana RoseMtf Transform PornLadt PornKlixen Compilationأفضل موقع سكسيFaswingersPornô PornográficoDani DanielsStwven Universe PornBlow Job CfnmHelicopter DickKendra LustEx Co Gi PornMegaperosnalsReal Anateur PornNikki Woods NudesPanu XTelugu Sex Videos SecretParis PornosuBacrom CastingVideo Star PornNatasha VermaDominicana PornoJharkhand XxxFemdom TrainingBarebavk StudiosIndian Poern VideoJapanese AsmrCanadian PornHairy Nude MenYyoga Pornسکس کاناداDelhi Girl Porn VideoMost Viewed PornvideoLesbian Babbysitter PornVrkm-1115Swathi Naidu Latest PornF2movies AlternativesMira MonroeKiss X SisSunny Leone Top SexMangas EroticosParn VideoPor NhdVirgin Sexual VideosPorn Going WrongShemalevidoesDesi Indian SexsLasa Ann PornLove Story Sex VideoTamil Heroine SexySharon Lee FeetPay PornFamly PornsWife CumfaceTrippie Bri Only Fans LeakTamil Xnxx VideosXncxx ComPriya Anand SexyAsmr FuckDani Daniels Sex Video HdPorn InthevipHot BlondexxxSky Bri Only Fans LeakWife ExhibitionismChewanthi PereraAunty Sex BathroomSunny Leone Poran VideoHentai BoqueteXnxx Sexy VideoMillf Big TitsSofa PornNaked In CarKorean UpskirtGirls Perspective Nevarkyمًواقع سكسWww.collarspace.comпорно онлайнHot Gym Girls