14-jarige jongen uit Syrië pleegt zelfmoord in azc (nos.nl)


Volgens zijn familie 'knapte' de jongen toen hij hoorde dat ze definitief Nederland moeten verlaten. ...

door Havermout in Binnenland  ·  48 Reacties

  • 4
  • 575x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Vluchtelingen zoeken veiligheid en welvaart. Normaliter had dit gezin volgens de regels in Spanje moeten blijven maar verkozen de welvaart en tolerantie in Nederland. Nederland zou eindelijk eens met versnelde regelgeving moeten komen waarbij tijdig besloten wordt wat er met asielzoekers en economische vluchtelingen gaat gebeuren. Schaf maar eerst de vergoeding af die asielzoekers krijgen wanneer de procedure langer duurt. Dit geeft een aanzuigende werking. Ook zouden Groen links en D66 zich war rigider op moeten stellen en meer rekening houden met de autochtone Nederlandse bevolking. Nederlanders komen nauwelijks in aanmerking voor een huurwoning.
Overigens denk ik ook dat deze jongen van 14 in een moeizame periode van de puberteit zit gelet op zijn overmatige belangstelling voor het menselijk lichaam.

7
1 Dalon

Waar ik steeds meer problemen mee krijg is dat onverlaten elders op de wereld een puinhoop aanrichten, wij met de brokken worden geconfronteerd en wij worden verantwoordelijk gehouden voor een correcte behandeling maar degenen die dit veroorzaken gaan vrijuit.
En Nederland betaalt schadevergoeding.....

We krijgen zo kunstmatig schuld op ons geladen die niet hier thuis hoort.

4
2 Gekste Henkie

De EU die geen correct werkend grensbeleid heeft is hoofd verantwoordelijk voor de vele doden tijdens de overtocht of zoals in dit geval.
Zolang je geen duidelijk grens handhaaft houden die mensen hoop en blijven ze komen.
Een duidelijk nee voorkomt dit tot die tijd mogen ze op conto van die club geschreven worden.

2
3 Alexis

@3
Ook Nederland heeft meegedaan met de akties in Syrie om zgn daar meer democratie te brengen en zie de gevolgen steden die platgebombardeerd zijn miljoenen mensen op de vlucht

5
4 yanyans

Het is in en in triest dat een jongen van 14 zich van het leven berooft. Ik mis zoals gebruikelijk wel weer de zelfreflectie van de ouders. Zij zijn verantwoordelijk voor het 9 jaar durende gesleep met de kinderen en als men dan in Nederland arriveert dan is het argument van vluchten voor oorlog wel heel diffuus geworden en blijft slechts de zoektocht naar goud over.

2
5 Sal68

Dit is natuurlijk heel triest. Niemand hoeft zich schuldig te voelen. Het was zijn beslissing om niet meer verder te leven. Ben toch wel benieuwd hoe hij zichzelf van het leven heeft beroofd. De manier waarop zegt heel veel over die jongen.

4
6 Virus

Die jongen was 5 jaar toen hij met zijn ouders uit Syrië vluchtte .
5 jaar Libanon, waar het niet beviel, toen naar Spanje waar ze een verblijfsvergunning kregen.
Daarna door naar Nederland, waar ze afgewezen zijn en weer terug naar Spanje, die hun weer terug stuurde naar Nederland.
Ze zijn dus zelf constant actief geweest om het onderste uit de kan te halen, en nu kunnen ze hun zoon begraven, in Syrië, Libanon, Spanje of Nederland ?
Ik hoop alleen dat Nederland er niet in mee gaat om deze familie nu een verblijfsvergunning te geven, anders zullen veel meer kinderen dit voorbeeld gaan volgen.

5
7 Marrie

* Verwijderd door de redactie *

8 Svelto

* Verwijderd door de redactie *

9 Svelto

Erg triest. Hopelijk komt het gezin er bovenop.

1
10 progressiefliberaal

* Verwijderd door de redactie *

11 Svelto

"Het gezin vluchtte negen jaar geleden uit Syrië. Vijf jaar zat het gezin in Libanon, daarna vertrokken ze naar Spanje. De omstandigheden in het Zuid-Europese land waren volgens de familie echter erbarmelijk. Ze kwamen naar Nederland. Tegen de krant vertelt de vader van het gezin dat hun asielaanvraag werd afgewezen omdat ze al eerder asiel hadden aangevraagd in Spanje."

En dat laat meteen een probleem zien.

Als zelfs een normaal ontwikkeld land als Spanje al niet meer goed genoeg is, betekent dat dan dat Nederland maar iedereen moet opvangen?

Als je werkelijk voor oorlog bent gevlucht, dan zou je blij zijn dat je in Spanje kunt leven.

"Het gezin maakt het verhaal openbaar om naar eigen zeggen te laten zien dat vluchtelingenkinderen geen veilige plek hebben in Europa."

Dat slaat dus ook nergens op. Het heeft niks met veiligheid te maken, blijkbaar. En nogmaals, als zelfs delen van Europa blijkbaar al niet meer voldoen aan de verwachtingen, zit er dan niet iets goed mis met die verwachtingen?

1
12 progressiefliberaal

* Verwijderd door de redactie *

13 Svelto

@12
Ja, dit gezin een sprekend voorbeeld van nepvluchtelingen, al die tijd en energie hadden ze beter kunnen gebruiken om hun zelf op te werken in Libanon, of desnoods in Spanje.
@13
Zou me niets verbazen als ze hem in Syrië gaan begraven.

3
14 Marrie

* Verwijderd door de redactie *

15 Svelto

@11
De instanties en deze mensen spelen in op medelijden, elk met zijn eigen (verborgen) motieven.
En daarom is het zo,n puinhoop in de EU en blijven de echte hulpbehoevenden achter, zonder enige hulp.
Wat mij betreft mogen het COA en al die andere instanties zoals NGO, AZG allemaal voor de rechter verschijnen om verantwoording af te leggen.

1
16 Marrie

@15
Je weet niet wat die ouders hem wijs hebben gemaakt.
Wat ook tragisch is dat ze hem een medisch boek lieten lezen waardoor hij dacht dat hij hartchirug kon worden, als die jongen daarnaast niet naar school ging is het gewoon oplichting,

2
17 Marrie

* Verwijderd door de redactie *

18 Coen

* Verwijderd door de redactie *

19 Svelto

* Verwijderd door de redactie *

20 Svelto

@20
Ik heb ook een poosje naar die foto zitten kijken, en vroeg me af, wat hebben de mensenhandelaren en instanties deze mensen wijs gemaakt, dat ze van Libanon naar Frankrijk en Nederland gingen, en dachten dat ze in Nederland alles op een presenteerblaadje zouden krijgen.
En wat hebben ze het arme kind allemaal wel niet wijs gemaakt, dat die door het lezen van een boek doktor kon worden ?
En op die foto zie ik 4 kinderen, terwijl het in het artikel over 6 kinderen gaat, waar is die ene dan ? En als deze 14 jarige de oudste was, betekenen het dat die ouders daarna tijdens hun vlucht er nog 5 op de wereld hebben gezet.
Dit is een verhaal met heel veel vraagtekens.

2
21 Marrie

@21
Doktor moet dokter zijn.

1
22 Marrie

* Verwijderd door de redactie *

23 Svelto

* Verwijderd door de redactie *

24 Svelto

* Verwijderd door de redactie *

25 Svelto

@21 ,

"En op die foto zie ik 4 kinderen, terwijl het in het artikel over 6 kinderen gaat, waar is die ene dan ? En als deze 14 jarige de oudste was, betekenen het dat die ouders daarna tijdens hun vlucht er nog 5 op de wereld hebben gezet."

Ongetwijfeld ook omdat het hebben van kinderen de kans op asiel vergroot. (Vermoed ik althans.)

Wat de verwachtingen van dit gezin ook geweest mogen zijn, het is absurd dat die niet getemperd zijn met feiten. Ideologie en een zekere blindheid, blijken een veel te grote rol te spelen, met instanties vol wereldverbeteraars die zichzelf gigantisch overschatten en de onwil te accepteren dat wat zij willen, misschien gewoon niet haalbaar is.

We kunnen geen hele steden aan extra inwoners opvangen ieder jaar. Je kunt geen mensen hierheen halen en dan verwachten dat het goed komt zolang je ze maar zo nu en dan een beetje helpt met wat papierwerk, nadat ze tot wel vijf jaar in een AZC hebben doorgebracht waar de kinderen ook grote achterstanden oplopen omdat ze in een parelelle samenleving leven die niet de Nederlandse maar ook niet hun eigen, oorspronkelijke is.

Er is, zo blijkt ook uit dit treurige geval weer, een realiteitscheck nodig bij het personeel en de instanties die hierbij betrokken zijn.

1
26 progressiefliberaal

@2 Zo Henkie heb je eindelijk het licht gezien?
Geen pro EU partijen meer stemmen question

2
27 Bollieboos

@6 Ben jij ook benieuwd naar alle Nederlandse zelfmoorden (kinderen)
Hoe en waarom deze kinderen zo ver kwamen ??

2
28 Bollieboos

Wanneer worden de asieladvocaten aangeklaagd voor hun valse beloftes?

2
29 de gezonde roker

Bovenstaande geldt ook voor het hitsende en haat zaaiende NOS

2
30 Bollieboos

Inteelt leidt tot schizofrenie. Schizofrenen plegen tot 50 keer vaker zelfmoord. 1400 jaar inteelt leidt tot veel schizofrenie en nog meer zelfmoord. Alleen jammer dat ze zich zo vaak opblazen voor allah.

3
31 de gezonde roker

* Verwijderd door de redactie *

32 Raffa

@32 Ik som gewoon de feiten op. Als je het anders ziet dan nodig ik je uit om er met onderbouwing op te reageren.

2
33 de gezonde roker

@14 Op kosten van.... question

0
34 Alexis

* Verwijderd door de redactie *

35 Svelto

@1 @2 @5 @7 @11 ....
Het is maar goed dat deze mensen niet in dit door asociale asielhaters kapot gemaakte land hoeven te wonen. De situatie in Spanje is niet overal zoals op de Ramblas in Barcelona, raketgeleerden. De spaanse vluchtelingenkampen zijn echt andere koek vergeleken met de nederlandse of duitse asielzoekerscentra. Er zijn mensen die deze door ons kapot gemaakte levens geen fatsoenlijk bestaan gunnen. Dat ziet een jongen van 14 ook wel. De problemen die deze xenofoben aan de asielzoekers koppelen zijn gewoon het gevolg van decennia asociaal rechts beleid zoals de halvering van de sociale woonvoorraad en de onwil om betaalbaar te bouwen. Geef daar de asielzoekers maar de schuld van, wegkijkers!

Ik zal echt niet zeggen dat we alle vluchtelingen kunnen opvangen hier in dit land maar de arbeidsmigranten waar rechts zo'n voorstander van is vormen nog altijd het probleem waar de rechtse xenofoben graag vluchtelingen de schuld van geven. 10% van de immigranten is vluchteling, 90% is arbeidsmigrant maar de vluchtelingen krijgen de schuld van de woningnood. Alsof die 90% niet ergens moeten wonen. Te dom volk om te poepen, dat zijn vele haatbuikjes hier en ten koste van de ellende van mensen die van huis en haard hebben moeten vluchten dor ons geweld.

Rechts is verantwoordelijk voor de woningnood in dit land. Andere europese landen hebben veel meer vluchtelingen als statushouder maar hebben geen woningnood. Gek he? 400.000 oostblokkers, die hier in 15 jaar naartoe zijn gereisd als gelukszoeker en uitgenuit door rechts ten koste van de autochtoon en die ze verdringen uit hun huis. En ja, ze gaan periodiek terug maar dan komt er weer een andere pool of bulgaar in die woning. Die woning wordt dus continu bewoond door oostblokkers. En er worden nauwelijks betaalbare woningen bijgebouwd waardoor sociaal huurders niet weg kunnen. Wat een rechtse asielpret over de rug van oorlogsslachtoffers.

Hun leven in syrie was voor de oorlog natuurlijk veel beter dan in spanje maar dat zien de haters niet. Zo blind van vreemdelingenhaat en tegen die mensen uitgespeeld door dezelfden die hun onvrede in stand houden. Gadverdamme! Wat dom.

8
36 Hollander1967

@36
Voel je je eigen een beetje opgeknapt nu je je gal kwijt bent ?

0
37 Marrie

@26
“ Er is, zo blijkt ook uit dit treurige geval weer, een realiteitscheck nodig bij het personeel en de instanties die hierbij betrokken zijn”

En daar zit een van de problemen in het hele asielgebeuren, de instanties en organisaties en mensenhandelaren, worden er allemaal zelf beter van.

0
38 Marrie

@36 . Een heel verhaal, maar gelul. In Nl hebben wij de afgelopen rond de 250.000 mensen asiel verleend, waarvan een groot aantal inmiddels de Nl nationaliteit hebben.

0
39 Sal68

* Verwijderd door de redactie *

40 Svelto

* Verwijderd door de redactie *

41 Svelto

@37 Ach gelukkig hebben xenofoben in dit land niks te zeggen. Niks te melden ook.
@39 De afgelopen ...... wat? 40 jaar?
@36 Prima. Je hebt het artikel ook niet goed gelezen, net zo min als anderen hier die claimen dat zijn ouders hem in Syrie willen begraven. Het staat nota bene in de laatste regel.

Te triest voor woorden, de onzin die hier wordt verkondigd uit pure mensenhaat.

4
42 Hollander1967

* Verwijderd door de redactie *

43 Svelto

Als je in Spanje asiel aanvraagt dan moet je daar blijven. De ouders wisten dat. Dit is de prijs die zij betalen voor hun onwettig handelen. Jammer van die jongen want die kan er niets aan doen.

4
44 samcash

@36 Je hebt in bijna alle opzichten gelijk, maar hier geldt het land van binnenkomst. De ouders wisten dat.

4
45 samcash

@45 Je hebt het mis. Het is niet het 'land van binnenkomst' maar het land waar de eerste asielaanvraag is ingediend. Wanneer dit gezin in spanje geen asielverzoek heeft ingediend maar het eerste verzoek in nederland heeft gedaan, is nederland verantwoordelijk. Dan waren ze slechts op doorreis in spanje.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Dublinverordening

"De lidstaat waar het eerste asielverzoek is ingediend, stelt vast welke eventuele andere lidstaat verantwoordelijk is voor de asielzoeker, tenzij deze inmiddels in een andere lidstaat verblijft. In dat geval moet de lidstaat waar de asielverzoeker nu verblijft, bepalen welke lidstaat verantwoordelijk is."

0
46 Hollander1967

@44 Was alweer 2 dagen geleden. Ze hebben inderdaad het eerste verzoek in Spanje gedaan lees ik in het bericht.

Maar het land van binnenkomst is dus niet correct. Asielzoekers die met een bootje aankomen in spanje, italie of griekenland hoeven daar geen asielverzoek te doen. Als ze daarna doorreizen naar nederland en daar hun verzoek doen, is nederland verantwoordelijk volgens de dublinverordening.

Als de grieken, spanjaarden en italianen dus de mensen juist informeren, krijgen wij de asielaanvragen binnen van asielzoekers die in nederland asiel willen aanvragen. Verder betekent de eerste asielaanvraag dus ook niet dat er een toewijzing wordt gegeven in het 'land van binnenkomst' Spanje kan alsnog besluiten om de asielzoeker aan nederland toe te wijzen indien deze daar nu verblijft. De familie heeft 1 jaar in spanje verbleven en 3 jaar in nederland.

0
47 Hollander1967

@46 Je hebt helemaal gelijk.

2
48 samcash

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Ron MVV Maastricht .
Muziekdraadje

Deep Purple - Highway Starhttps://www.youtube.com/watch?v=Wr9ie2J2690...

2 uur geleden geplaatst door Ron MVV Maastricht .

Olivia
Muziekdraadje

Tavares - Don't Take Away The Music https://www.youtube.com/watch?v=sFktT-k4G_Y...

2 uur geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Spargo-Just For You https://www.youtube.com/watch?v=MCpwqmrbyqQ...

2 uur geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Sparks - When I'm With You https://www.youtube.com/watch?v=TVTH7OsNbhs...

2 uur geleden geplaatst door Olivia

elsemiek
Offtopic

@1948 Dat lijkt me ook irritant dat ze dat eerst willen lezen , dan is de spontaniteit toch weg?...

2 uur geleden geplaatst door elsemiek

eh
Offtopic

@1935Ik heb het over momenteel.Soms duurt de moderatie lang, en dan mis ik wanneer het tevoorschijn komt.Andere keren gaat dat veel snelle...

2 uur geleden geplaatst door eh

Olivia
Offtopic

@1944 Ik kan me dit niet herinneren , schijnbaar was ik op dat moment er niet . Had ik het wel gelezen had ik ook niet geweten dat jij dit was...

2 uur geleden geplaatst door Olivia

eh
Offtopic

@1924@1936...

2 uur geleden geplaatst door eh

Olivia
Offtopic

@1943Nee dat van die taalnazi heb ik geen boodschap aan . Dat ze maar lullen wat ze willen , als je daar je ego mee op moet krikken dan stell...

2 uur geleden geplaatst door Olivia

elsemiek
Offtopic

@1942 Ik had t snel door maar een paar anderen ook 🤣...

2 uur geleden geplaatst door elsemiek

NK. App
PorniMom With Daughter PornSkipthegame Albany GaBig Tits CamMistystoneLexi Grey PornWife Wtf ComFat LadypornDp OrgasmSex Xnxx DesiChina Full Sex VideoPorn WwwcomFemale Anime PornBdsmlrOrc Rule34Mulher Maduras NuasBeautiful Pussy PicsJapanxnxxP0rn MoviesThicc Girl PornDredd PornBathhousepornLegs Behind Head AnalHot Sexy Mom SexAdivasi Sex MovieMelody Marks BbcPorn Step AuntNadia Ali Hot Video3d Kartoon PornSpanish Lesbian PornSexe Beurettes BlogHentai Full ColorHardwoodbabyy NudeSexy HotHot Sex Marathi VideoMom Goes BlackSambapprnoCumming DildoesAditi Mistry PornXxx Sax VedoAlex Exploitedcollegegirls ComManwha 18+BraazerChorokee DassSex Mom XnxTelugu Latest Sex Videos DownloadLesbianasslickFree Hook UpsSpencernicksHot Love Sex VideosNaruto HentiaLatina PlayboyOnly FinderSzyprn肉 漫Vporno.tvPoonam Bajwa Sex VideosBangali Sax VideoMs Feed MeSanny Leoine XxxTight Leggings PornIndian Hot Mms PornBaddies Hub PornRyan Reynolds NakedPantie PicsBreeding WifeBig Titis StepmomThick Asain Porn StarsCloud MeadowsNew Hot Lesbian SexMust PornItalain PussyBdsm TitsCuckold CaptionsReddit PicsNikki Woods PornLadki Ko ChodteAlycia Debnam Carey NakedRobertita Franco OnlyfansPerverted Mom PornLesbian AsianpornR CelebnsfwMiss RaquelWitcher 3 Sex ScenesVirginie Ledoyen NudeEboney SquirtingLanjaluOrissa Sex ComXhamster18 DesiXxx Sexy In HindiSex Video Happy BirthdayPorn InmagesFingering HardcoreSavanahh Sixx PornCasting Porn TubeNaked Snapchat SextPornor ProibidoPhoebe Cates Fast Times At Ridgemont HighBf Hd ComNew Best Sex VideoPronfuckDanielle DelaunayMonika MayAmyra Dastur Hot PhotosSaleema MansurVr Femboy PornLaura Linney PornNamethatpornstatBreazzar MomXxx Photographyಕನ್ನಡ ಸ್ಸ್ಸ್WatchmygfDirty Sexual VideosMature HandobVirgins NakedSleep Mother PornThothub DownloaderKamehasutraLauren Alwxis LeakSwitzerland Sex MovieLesbian Threesome EbonyKomik PornoA.i Deepfake PornXnxx In Hindi VoiceCherie Deville Double PenetrationTriple Sex English PictureOld Women Giving BlowjobsSensual CreampieHairy Pussy SpreadAngel KellyFive Nights At Freddy's Futa PornCrossdresser AnalHot Sister Xxx VideoSelina FoxChatturtubeSalma Hayek NakedPorn WhiteHumping LeabiansLesbian Hump PornAmeture Anal PornRule 34 HentiVidéo Sexe AmateursKim Ahn PornXxx Com Ful HdKorean Hot PicsJoisramirezUgly PornstarsHentai UniBlowjob HdAnjali Kara Porn Videos