Onderzoek: beschadigde hartspieren ontdekt bij coronapatiënten (nos.nl)


Artsen onderzochten honderd genezen coronapatiënten. Bij zestig vonden ze tekenen van ontsteking in spierweefsel van het hart, bij 32 van hen littekenweefsel. ...

door Havermout in Buitenland  ·  29 Reacties

  • 2
  • 398x gelezen
Reageer met een Emoji
9
17
1
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dit “griepje” laat vervelende sporen na... question

2
1 ObJener

had al eerder een linkje geplaatst, geldt dus ook voor de jongere gasten die nauwelijks ziek zijn geweest en kans lopen op beschadiging van het hart. Is een zeer gevaarlijk virus, waarvan de effecten, zoals in dit geval, pas na geruime tijd zichtbaar worden. Hartritme stoornissen en hartfalen, wordt tijd dat die gekkies die maar blijven lullen over een verkooudheidje en dat het virus een niet bestaat maar een verzinsel is, eens hun bek houden!

7
2 oculus amet

Daar ben je voor de rest van je leven dan mooi klaar mee zeg.

2
3 Tsaar

@2 Bijzonder dat u in uw glazen bol kunt zien dat het mensen waren die nauwelijks ziek zijn geweest. Er wordt namelijk in het hele artikel niet gesproken over de medische voorgeschiedenis van deze patiënten tussen de 45 en 53 jaar die op de IC hebben gelegen i.v.m corona.
Misschien leden deze mensen al aan een andere onderliggende kwaal waardoor men meer kans had op ernstige corona klachten en het ontwikkelen van complicaties.

12
4 zoekdeverschillen

@3 en kan best zijn dat die rest niet meer zo lang is, ben je er ook sneller klaar mee question

7
5 oculus amet

Tja, dat zijn gewoon hartpatiënten. Die lopen een groot risico op ernstige corona. Die littekens hadden ze natuurlijk al.

18
6 de gezonde roker

@4 gaat over mensen ook met milde klachten dus nauwelijks ziek zijn geweest, geen onderliggende klachten hadden en worden ook geen leeftijden genoemd. Geldt dus voor iedereen, ja kan wel proberen weg te duiken of er weer een complotverhaal aan te hangen maar daar redt je de mensen niet mee. ACE2 cellen waar het eiwit aan hecht met zijn receptoren zitten zowel in de longen (vaak daardoor dus ontstekingen en lage hemoglobine saturatie waarden (zeg maar zuurstoftekort) en dus IC maar deze cellen zitten ook bij de harstpier, bij jong en oud en kunnen dan aangetast worden. Ontstekingen kunnen resulteren in versterf en ontwikkelen van bindweefsel. Daardoor kunnen hartritme stoornissen ontstaan en in sommige gevallen hartstilstand. Maar misschien weet trump het wel beter hoor, geweldige intelligente man, zijn dochter trouwens ook, is al aan de dunnen van de zwarte bonen. koekkoek

7
7 oculus amet

@6 whahahaha de gezonde roker heeft er ook verstand van, in het klasje van trump gezeten denk ik? lol

10
8 oculus amet

@7 Wellicht kunt u beter uitleggen hoe uw glazen bol werkt dan een onzinnig verhaal op te hangen. Er wordt namelijk in het hele artikel niet gesproken over de medische voorgeschiedenis van deze patiënten tussen de 45 en 53 jaar die op de IC hebben gelegen i.v.m corona. U weet dus helemaal niet of deze mensen gezond waren, tenzij u:
1 van de patiënten zelf bent of
2 arts van deze patiënten.

Bent u geen van beide dan doe ik nog 1 poging : Hoe werkt dat een glazen bol?

12
9 zoekdeverschillen

@9 aha.. een gekkie, dus toch....koekkoek

6
10 oculus amet

@9 Misschien gewoon het artikel lezen? Tweederde van de 100 is thuis hersteld van Covid19; eenderde is opgenomen geweest in het ziekenhuis en slechts 2 zijn er aan de beademing gelegd. Geen idee waarom u steeds zegt dat de patienten op de IC gelegen hebben want de meesten zijn niet eens in het ziekenhuis geweest. Ik denk dat u degene bent met een glazen bol, eentje die niet zo goed werkt.

2
11 Zucht

@10 Ach, zielig figuur geen argumenten? Hersenloos figuur dus.
Gelukkig beschikt u over een perfect zelfbeeld.
One Flew Over the Cuckoo's Nest. koekkoek gekkie!

10
12 zoekdeverschillen

@11 Misschien gewoon het artikel lezen voordat u uw dom zinnigheid hier etaleert. Waar staat in het artikel de medische voorgeschiedenis van deze patiënten tussen de 45 en 53 jaar die op de IC hebben gelegen i.v.m corona en dat deze gezond waren en geen onderliggende kwaal hadden voordat men corona kreeg? Tip : U kunt gebruik maken van de glazen bol van @2 . Ook zo 'n dom figuur als u.

10
13 zoekdeverschillen

@13 En waar staat dat ze op de IC gelegen hebben? Precies, helemaal nergens, tweederde is niet eens in het ziekenhuis geweest en slechts 2 hebben er aan de beademing gelegen. Geeft niet hoor, ik blijf het u gewoon uitleggen totdat u het snapt. (Pakt popcorn)

3
14 Zucht

Dat een griep- of verkoudheidsvirus op het hart slaat komt vaker voor. In mijn familie bij twee gezonde zwagers. Eén dood de ander op de IC en kantje boord. Er wordt van alles bij gehaald om COVID-19 te dramatiseren. De angst regeert vooral dankzij alle staatspropaganda van de NOS.

10
15 de gezonde roker

@14 Meneer dombo... . Je kunt trouwens ook opgenomen worden op de IC afdeling zonder perse aan de beademing te hoeven liggen hoor. . Een derde is tijdens het herstel opgenomen geweest in het ziekenhuis. Slechts twee van hen moesten aan de beademing op de IC.
Krijg ik misschien ook nog antwoord op mijn vraag waar in het artikel staat wat de medische voorgeschiedenis van deze pati�nten tussen de 45 en 53 jaar waren die op de IC hebben gelegen i.v.m corona en dat deze gezond waren en geen onderliggende kwaal hadden voordat men corona kreeg of is je glazen bol gebroken?

12
16 zoekdeverschillen

@13
Als het mensen waren met onderliggende kwalen, als ze dus die beschadigingen aan hun hart al eerder hadden opgelopen dan was dat wel in het artikel vermeld, daar hoef je geen glazen bol voor te hebben, daar hoef je alleen maar logisch voor na te denken.
Waarom is het zo lastig te aanvaarden dat Covid-19 gewoon een ernstige aandoening is?

3
17 PuurHagelslag

@16 Voor een IC indicatie moet minstens 1 lichaamssysteem uitvallen. Aangezien Covid19 een respiratoire infectie is, is dat meestal de ademhaling en dat betekend beademing. Extra zuurstof kun je op een gewone afdeling ook krijgen. Maar goed, u geeft dus, onelegant, toe dat de mensen in dit onderzoek niet op een IC gelegen hebben. Sterker nog tweederde herstelde thuis, hadden dus geen ziekenhuisopname nodig wat betekend dat ze relatief milde klachten hadden en toch heeft een deel tekenen van infectie van de hartspier of littekenweefsels. Da's niet zo mooi.
Geen idee waar u mij het heeft zien hebben over de medische voorgeschiedenis dus op die vraag krijgt u inderdaad geen antwoord. Lezen is niet zo uw dingetje he?

1
18 Zucht

@15 Volgens uw eigen post in @6 ,waren dat dan gewoon hartpatienten.

1
19 Nurse Ratched

* Verwijderd door de redactie *

20 dmpr3.7

@17 U bent de tweeling broer account van @14 of @2 begrijp ik? Er zijn zat andere onderliggende kwalen die helemaal niets met het hart te maken hebben, maar er toch voor kunnen zorgen dat corona extra complicaties geeft. Grappig wat voor bedenksels mensen zelf erbij verzinnen, maar deze in het artikel niet ter sprake komen. Er staat letterlijk in het artikel:

De deelnemers aan het onderzoek waren tussen de 45 en 53 jaar. Een derde is tijdens het herstel opgenomen geweest in het ziekenhuis. Twee van hen moesten aan de beademing op de IC. De rest van de groep, twee derde, herstelde thuis.

Er staat nergens dat men gezond was voordat men corona kreeg. net zomin of er al andere onderliggende kwalen waren bij deze deelnemers. Dat kun je uit de tekst van het artikel namelijk niet opmaken.
En dat is nu mijn punt. Mensen zoals @2 die beweren dat deze mensen gezond waren beschikken dus over een glazen bol als men dit beweert. Dat u zegt anders had het wel in het artikel gestaan als het niet zo was, is slechts een wens van uw gedachte. Dus stel ik daar tegenover mijn gedachte : Wellicht was er sprake van onderliggende andere kwalen.

11
21 zoekdeverschillen

@21 En wellicht ook niet.
Van de hartstichting.
Hart- en vaatpatiënten kunnen ernstig ziek worden door het coronavirus en lopen meer kans om eraan te overlijden. Maar ook bij gezonde mensen kan het virus hartklachten en schade aan het hart veroorzaken. Het is nog niet bekend hoe artsen deze patiënten het beste kunnen behandelen.
Wat weten we daar inmiddels écht van? Hart- en vaatpatiënten kunnen ernstig ziek worden door het coronavirus en hebben een grotere kans om eraan te overlijden. Onder patiënten met COVID-19 die in het ziekenhuis belanden, lijken meer mensen te zijn met diabetes, een hoge bloeddruk (hypertensie) en/of een voorgeschiedenis van hart- en vaatziekten. Omgekeerd kunnen gezonde mensen door COVID-19 klachten krijgen zoals hartfalen of een ontstoken hartspier.

Even verder zoeken helpt vaak.

2
22 Nurse Ratched

@22 Wat begrijpt u niet aan de woorden Er staat nergens in het artikel dat men gezond was voordat men corona kreeg. net zomin of er al andere onderliggende kwalen waren bij deze deelnemers. Er staat ook niet dat indien er wel onderliggende kwalen zouden zijn geweest dit hartpatiënten waren. Typisch trol gedrag om te reageren met zaken waar het helemaal niet over gaat. De onderliggende kwalen zouden net zo goed kunnen zijn geweest als kanker, obetitas, diabetes ect. Vast die glazen bol geleend van @2 die beweerd dat mensen gezond waren.
Het enige vaststaande feit is dat de deelnemers uit dit onderzoek als complicatie van de corona hartschade hebben opgelopen. Of men gezond was voordat men corona kreeg of dat men reeds andere onderliggende kwalen had is niet op te maken uit het artikel. Maar je kunt ook geen zinnige bijdrage verwachten van kleuters die niets anders kunnen dan onzin bazelen hier op NK.

9
23 zoekdeverschillen

@23 beweerd=beweert

7
24 zoekdeverschillen

@23 Je hebt dom, dommer, maar jij bent veruit de domste!

3
25 Zie Hier

@23 Yep, u bewijst maar weer eens dat alleen schelden overblijft als u geen argumenten heeft. Het 'enige' wat dit onderzoek bewijst is dat je hartschade kan oplopen ZELFS als de ziekte zelf relatief mild verlopen is. Da's niet zo mooi en u probeerde dat te verdoezelen door hierboven een paar maal te beweren dat de mensen in het onderzoek op de IC gelegen had. Da's dan weer niet zo netjes van u.

2
26 Zucht

@23 Yep, u bewijst maar weer eens dat alleen schelden overblijft als u geen argumenten heeft.
Dat is inderdaad een goede analyse van uw eigen gedrag hier op NK. @10

6
27 zoekdeverschillen

@25 @27

6
28 zoekdeverschillen

@22 Precies en omdat het niet in het artikel staat zoekmje even verder.
Dan had je gewoon kunnen vinden wat ik ook vond en was het klaar.

0
29 Nurse Ratched

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
JackKropotkin
GeenStijl: Hoera islam! Irak maakt homorelaties strafbaar

Lijkt wat op ‘queers for Palestine = chickens for KFC” ...

26 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Zie Hier
Frans Timmermans: antisemitisme is de schuld van rechts

@4 Moet zijn: Valt op dat links altijd naar RECHTS wijst om de schuld te geven van antisemitisme!Maar ze zeggen niet dat het hun achterban...

38 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Daags na neonazistische toespraak Wilders roept Dassen (Volt) VVD en NSC op: 'Doe. Het. Niet.' - Joop - BNNVARA

Over rascisten en terroristen gesproken!!De beroeps raddraaiers laten weer van zich horen!Alleen laten ze duidelijk zien dat de toespraa...

44 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

JackKropotkin
Frans Timmermans: antisemitisme is de schuld van rechts

@3 Ik betwijfel of dat helemaal klopt. Ik zie eigenlijk steeds meer dat ‘islamitische’ mannen van een jaar of 25-30 de organisatie leiden, v...

1 uur geleden geplaatst door JackKropotkin

Zie Hier
Nederland gaf tientallen machthebbers hoge onderscheidingen, ook uit omstreden landen

Nederland heeft een open grenzen beleid voor alle soorten criminelen!...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Demonstratie bij AvroTros-gebouw tegen deelname Israël aan songfestival

Lachen een netwerk van Hilversumse -inwoners!!Moet de kop niet gewoon zijn een steld extremistische rascisten wil bepalen wat er moet gebeur...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Schokkend! Timmermans dreigt door. Waar is de zelfreflectie bij GroenLinks/PvdA? #DDDF

Ach Timmermans is het grote voorbeeld van de club waarbij links lullen en rechts de zakken vullen helemaal tot topsport is verheven!En dat a...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Frans Timmermans: antisemitisme is de schuld van rechts

@2 Valt op dat links altijd naar links wijst om de schuld te geven van antisemitisme!Maar ze zeggen niet dat het hun achterban is die bij de...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

JackKropotkin
Demonstratie bij AvroTros-gebouw tegen deelname Israël aan songfestival

De antisemitische Hamasfans worden steeds gekker en extremer. Opletten. ...

1 uur geleden geplaatst door JackKropotkin

Zie Hier
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

Dan is e vast de waarheid gezegd!...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

NK. App
SleepingcreampieSeniorpornContos Eróticos AmadorCuming In HerFacefucking HardXxxxx Video CSerena Williams NakedEva Porn HdPorn Lesbian CartoonsMyhentiagalleryAmazing BlowjobUpskirts And PantiesEuropean Blue FilmSpankbang PmvKari Wuher NudeMaimyasmrKink CastleJenny Scordamiglia NudeNaomihendrixxxNipple Sucking Hot VideosNicole Aniston SexyP O R N Mom And SonBlackmail BlowjobsTurkash XxxAlix Lynx PornhubGilrlswayMale Porn ActorsAsian Porn FilmDojin XxAmateur Facial MilfSanileon SexiMusic Video Porn VideosPorn Wonder WomanCelebrity PorbVideo SexiraniParadise 1982Jessie DubaiTeluguauntysexActors NudeOpen Sex Video EnglishXhamster FemdomVk WettingSexninja FullWww.indianxxx.inSex Chat AiKordonivkakoFamous PornstrSuduction Lesbian PornWare Wolf PornTrasgredireMy Hero Academia HentaiFree Porn PocScan Hentai VostfrHentaihqIvy WofleSoul EaterhentaiQua PornHindi Web Series Hot MoviesAnimal HentaiTamil Aunty Mms VideoKannada Sex Video Kannada SexNavel FetishWatch Desi PornPornstar Sexy MovieDicksuckedFat PusssExploitedcollegegirls DaniXstortLives PornôBig Nude TittysSxce VideoXxx SadFree Enony Lesbian PornErotica SerchGgay Porn TubeAlia Bhatt Hot XxxJav SexvideoAheago HentaiActers XnxxXnx IranWx VideosNew Hot XnxKazumi CreampieNaked African Tribe WomenPorn MejoresBrazzerfree PornFetlife UkCaroline SweetsGay Dady PornMallu BabesLive Porn Video ChatHentaitopBig Tit Asian PornAlura Junson PornSkiiny AnalNina_agdalBf Sexy Film BhojpuriIndian Fat Aunty NudeKiara NiorYoung Hent爱一番Perra CojidaXnxxhindivideoIndian Feet Worship VideosDamplips.comSwx ComHot Sex DownloadDesi TitesTamil Xxx PicSon Fuck MomSloppy Blowjob CompilationAanimated PornErome.xomPorn DocumentaryBoobs Press HardTrisha Bf VideoCinderace PornBlondenudeDua Lipa SexsiElle AlexandriaGoa Xxx VideosSchoolteachersexLesbian SwxShavedpussyReddit Celeb LeakedSeni Leyon XxxHentai Read OnlinePornographique FrançaisVídeo Pornô De JaponesaOmegle PortugalObey MalenieKorean Xnxx VideosBangbros 4kHindi Blue PornMia Khalifa PronhubPorn NakNorth Korean PornographyReal SextapesKingvickyhyuga PornEgirl AnalBest Amateur BlowjobVrchat Erp PornAaaaagnesIndian Desi Porn Sex VideoHindi Blue Film Full VideoDesi Bhabhi Chudai ComNude Female WrestlersAlexa Pearl Only FansNaked Belly DancerSingspore Porn