Statements tegen racisme: ‘Je stopt pas als er iets is bereikt’ (ad.nl)


Lewis Hamilton klaagt over het gebrek aan steun in de Formule-1 voor zijn strijd tegen racisme. Hij knielt elke race, maar hoelang blijft zo’n boodschap krachtig? En hoe gaat dat in 2021 op het hoogste podium van de Spelen? ,,Het voelt soms als overkill, maar zo voelt het voor slachtoffers van racisme ook.’’ ...

door Havermout in Sport  ·  23 Reacties

  • 0
  • 367x gelezen
Reageer met een Emoji
2
16
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Aansteller!!

1
1 PeKa

Prima om tegen racisme te zijn natuurlijk, dat is ieder weldenkend mens. Maar dat knielen is zo zinloos. Dat geldt tegenwoordig blijkbaar als 'een statement maken'. Het is de meest luie een zinloze manier van het probleem benaderen. Als je er wat tegen wilt doen, moet je proactief aan de slag en daar gewoon flink tijd in investeren. Dat is (bij vrijwel alles) de enige manier om resultaat te boeken.

Maar even af en toe een kniebuiging kost geen tijd of moeite, maar daarmee signaleren we wel bij 'de goeden' te horen. Dat er geen enkel resultaat uit komt is daaraan ondergeschikt. Walgelijk is het.

1
2 Repelsteeltje

@2
Je schrijft:
"Als je er wat tegen wilt doen, moet je proactief aan de slag en daar gewoon flink tijd in investeren."


Wat stel je voor?

12
3 Lidpver

Overdaad schaadt.

1
4 Marrie

Het word een beetje irritant .
Als je niet knielt dan ben je een racist of zo?
Het is bij sommigen een obsessie geworden en gaan andere mende er op aanvallen dat ze niet knielen.
Als je niet knielt ben je net zo goed tegen discriminatie maar sta je niet achter de denkbeelden van blm,wat ik me goed kan voorstellen.

2
5 ongelovenloos

Ja, nu je het zegt, wat heeft BLM tot nu toe bereikt? Extra haat, polarisatie dubbelplus? Dus met nog meer van dattum bereiken we... wat eigenlijk? Burgeroorlog?

2
6 Ness

Gewoon negeren. Laat hem maar knielen tot hij een gat in zijn broek krijgt. Belachelijk gezeik.

1
7 schrootflint

@2 ; Als je echt begaan bent met Black Lives en je het slavernij verleden als een juk op je schouders voelt drukken.. en je oprecht, echt in wilt zetten voor verbetering in de wereld op dat vlak.. Dan ga je de strijd aan tegen de slavernij die nu speelt in Afrika en islamitische landen.

Wie zich alleen druk maakt om het verleden van zwarte slaven en over racisme in de blanke wereld, is gewoon een hypocritisch, opportunistisch stuk vreten.

2
8 Mariska3

Ach, de man wil van alles maar doet zelf weinig tot niks.
Voor dit BLM gelul was zijn stokpaardje een CO2-neuttrale F1.
Hij weet natuurlijk dat die er al is in de vorm van de Formula E (electrische racewagens).
Maar dat is dan blijkbaar niet goed/interessant genoeg en ook niet lucratief genoeg voor mijnheer.
Ik dacht eerst dat hij alleen zoveel over zijn boordradio jankte maar dit is zijn normale gedrag blijkbaar.

1
9 SBD

Knielen is een vorm van onderdanigheid, dus in feite ben je voor het in standhouden van 'slaven' door te knielen.

1
10 Happy face

@3 kun je zelf niks bedenken? Moet dat allemaal voorgekauwd worden? De mogelijkheden zijn legio.

Het begint met wat tijd investeren in onderzoeken wat je zou kunnen doen om daadwerkelijk invloed te hebben.

Maar je mag best een voorbeeld hoor. Zelf een onderneming starten die een kleurenblind beleid voert is een mogelijkheid, oftewel het goede voorbeeld geven. Of wat kleiner: Je hard maken voor concrete maatregelen (dus niet zo vaag als 'tegen racisme', maar iets specifieks), zoals CV's zonder naam. Dat zijn misschien maar kleine stapjes, maar dat kan daadwerkelijk verschil maken. En al vind je deze voorbeelden niks, dan geldt wat hierboven staat en investeer je zelf wat tijd om iets te bedenken.

1
11 Repelsteeltje

Hoeveel Zwarten heeft Hamilton in zijn team?.. Hoeveel monteurs?.. technici?..

Wil hij ze geen kleurlingen in z'n team of zijn er gewoon geen capabele Zwarte monteurs, ict-ers of techneuten voor zijn autootje?

1
12 LoydMorris

@11
Dat er talloze sporters zich door middel van knielen solidair tonen met anti-racisme bewerkstelligt wereldwijd heel veel aandacht.

Waarschijnlijk zijn 'kleurenblinde ondernemingen' al jaren in de meerderheid. Toch is er nog steeds racisme.

Een CV zonder naam of geboortedatum voorkomt niet dat iemand in een gesprek wordt afgewezen.

Het zijn derhalve geen kleine stapjes.
Wél een stap zou zijn de bedrijven die betrapt worden op racisme, zoals makelaars en uitzendbureaus werden betrapt, direct uit de markt te halen ipv "Foei, niet meer doen hé!" tegen ze te zeggen.
Een andere stap zou zijn de wetgeving tegen racisme daadwerkelijk te handhaven, iets dat eigenlijk nooit gebeurt, ondanks anti-discriminatie-meldpunten.

Derhalve is het mooi om te zien dat mensen uit alle lagen van de bevolking zich keren tegen racisme, daar kan iedere niet-racist eigenlijk niets tegen hebben.
En lees dan nog es de bijdragen van de usual suspects hier op NK... Racisme tiert welig, ieder middel daartegen is legitiem.

8
13 Lidpver

@13 "Racisme tiert welig,...."

Inderdaad, in MO en Afrika..... niet hier!!

1
14 PeKa

* Verwijderd door de redactie *

15 Anti-racisme

BLM activisten zijn zelf de grootste racisten.
Laten ze eens wat doen aan de slavernij en racisme in Africa. Hierover heb ik hen 4 weken terug een mail gestuurd en antwoord blijft uit.
Zwarten in Africa zijn aanziendelijk meer racisties dan in Europa.
Dan nog niet te spreken over de slavernij wat hier de gewoonste zaak is.

1
16 kyrselmar

@16
"Hierover heb ik hen 4 weken terug een mail gestuurd en antwoord blijft uit."

Welk e-mailadres heb je gebruikt of hou je dat liever geheim?

3
17 Lidpver

* Verwijderd door de redactie *

18 Scholar007
19 kyrselmar

@19
Dank.

Je weet dat je een mail hebt verstuurd naar een organisatie met het volgende in hun omschrijving:

"Black Lives Matter Foundation, Inc is a global organization in the US, UK, and Canada, whose mission is to eradicate white supremacy and build local power to intervene in violence inflicted on Black communities by the state and vigilantes."

Men houdt zich bezig met witte suprematie in landen buiten Afrika.
Dus ik vermoed dat je je bericht aan andere zult moeten sturen. Of dat je zelf iets moet gaan doen aan racisme in Afrika.
Tot die tijd kun je gewoon in NL niet-racistisch zijn. En als je niet weet hoe dat moet kun je dat vragen aan instanties als oneworld.nl, amnesty.nl, grenzeloos.org, etc.

4
20 Lidpver

@20 Witte suprematie heeft geleid tot meer welvaart, vrijheden en mensenrechten. Dat heeft veel zwarten aangetrokken en die hebben daar van mee kunnen profiteren. Dus een bedankje zou hier wel op z'n plaats zijn.

1
21 PeKa

@13 door te knielen toon je je niet solidair met anti racisme. Door te knielen tonen ze dat ze bij 'de goeden' horen, of dat lijkt althans het doel. Maargoed dat is vooral wat je aannemelijk vindt, want beide aannames zijn niet te bewijzen.

Daarnaast had ik wel verwacht dat je over mijn specifieke voorbeelden zou gaan muggenziften, maar het slaat natuurlijk nergens op om te stellen dat omdat de meeste bedrijven al kleurenblind zijn en er nog steeds racisme is, dat dan niet werkt. Die gedachtengang klopt niet.
En een CV zonder naam is trouwens wel degelijk een stapje, want zeker niet al het racisme is bewuste haat. Het zijn ook vaak vooroordelen en als er dan iemand binnenloopt die niet aan die vooroordelen voldoet, maar toevallig wel Mo heet, is er voor de niet-zelfverklaarde-trotse racist dus geen reden meer niet aan te nemen. Gevolg: meer gelijke kansen. Daarmee ban je racisme niet gelijk helemaal uit, maar hoezo is dat geen stap in de goede richting?

Maargoed, het gaat mij vooral om het iets specifieks proberen te bewerkstelligen en niet in algemene zin iets symbolisch te doen. Als je echt wat tegen racisme wil doen, pak je aan en maak je je er niet vanaf met een knie buiging.

Ik heb verder niks tegen mensen die tegen racisme zijn, dat ben ik ook, alleen betekent dat niet automatisch dat ik alles maar goed vindt wat zelfverklaarde 'anti-racisten' doen. Zo ben ik ook tegen fascisme en toch tegen antifa. Dat kan prima, hoe zij zichzelf ook zien. Dat geldt ook voor de racisten van BLM, die zich gesteund voelen door de knielers. Ik kan die dooddoener ook: tegen BLM zijn, daar kan eigenlijk iedere niet-racist niets tegen hebben.

Als laatste moet er zeker tegen racisme worden opgetreden, waar mogelijk nog doeltreffender dan al gebeurd, maar is zeker niet 'alles' geoorloofd. Dat is een zeer gevaarlijke uitspraak.

1
22 Repelsteeltje

@22
Buiten Malcolm X, Marten Luther King en wellicht Gandhi kun jij denk ik weinig tot niets verzinnen dat meer aandacht heeft gevestigd op het institutionele racisme dat aangekaart wordt door knielende sporters;
zij staan in de spotlights, maken veel zo niet heel veel discussie los, zetten mensen aan het denken en zorgen ervoor dat racisten zich duidelijker manifesteren.

"Daarnaast had ik wel verwacht dat je over mijn specifieke voorbeelden zou gaan muggenziften, maar het slaat natuurlijk nergens op om te stellen dat omdat de meeste bedrijven al kleurenblind zijn en er nog steeds racisme is, dat dan niet werkt. "

Tsja, je geeft zelf aan dat er racisme is binnen het bedrijfsleven. Dat andere bedrijven kleurenblind zijn betekent niet dat dat racisme in die andere bedrijven zomaar verdwijnt, helaas.

Geen naam moeten gebruiken in een CV is nu juist een vorm van acceptatie van dat geïnstitutionaliseerde racisme en dat zouden we niet moeten willen. Degene die op naam mensen uitsluit moet worden aangepakt, niet de sollicitant.

Maar nogmaals, ik sta open voor al je ideeën, alle beetjes helpen immers. Hulp bieden aan racisten lijkt me ook wel effectief maar er zijn helaas weinig racisten die erkennen dat ze racist zijn, zie NK.

Racisten zijn gevaarlijk, ze vormen áltijd de bron van genocides. Racisme bestrijden is daarom altijd minder gevaarlijk dan racisme bezigen. Racisten zijn ethisch gezien tuig en juridisch gezien strafbaar. Daar doen we uitermate weinig mee in NL.

0
23 Lidpver

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Weg uit Nederland regelland: ‘soevereinen’ beginnen nieuw bestaan in Portugal

Verstandig. Nederland wordt onleefbaar. Brussel heeft haar zin. Elk land verliest haar identiteit. Op naar de superunie. Bah....

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Strongoli
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@90Blijft staan: kwestie van goed lezen. Ik heb nergens gezegd dat je in a37 op a45 moest reageren. Heb alleen in a71 gewezen op jouw hypocris...

2 uur geleden geplaatst door Strongoli

Bob Sleebaan
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@98 Verdonschot was een presentator bij de VARA. Dan weet je wel hoe laat het is. 😅...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bop
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@97 Dan wordt het vast een voetballer. Bijzonder hè, zo'n piepklein mensje?...

5 uur geleden geplaatst door Bop

wildersfan
Trump koerst af op verkiezingswinst: staat boven Biden in bijna alle swing states

@4 Ja, dat is eigenlijk de enige echte reden dat ik pro Trump was. Hillary wilde al giga oorlog voeren tegen Rusland. Als Hillary toen gewonnen ...

5 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

Ik heb liever dat je de Europese elites vermoordt Poetin. Nu ben je onschuldige mensen aan het vermoorden. Je moet achter de elites aangaan. Je ...

5 uur geleden geplaatst door wildersfan

skapoe
Pro-Palestina demonstranten blokkeren Piet Heinkade in Amsterdam: Koningsdag-vierders woedend

Beste hamas lovers, pleur asjeblieft op naar de gaza strook.Het zal me worst wezen hoe het verder met jullie gaat....

5 uur geleden geplaatst door skapoe

wildersfan
unser-mitteleuropa.com

@21 En Nederland werft jongens in arme wijken met een gratis abonnement op een sportschool. Daaraan kan je dus goed zien hoe onvoorstelbaar slec...

5 uur geleden geplaatst door wildersfan

skapoe
Briefje van Jan - aan Ahmed Aboutaleb - Buttkicken.nl

boetalep en Markoesj, twee Trojaanse paarden...

5 uur geleden geplaatst door skapoe

skapoe
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

Who the FUCK is leon verdomschot?En waarom is Geert verantwoording aan hem schuldig?...

5 uur geleden geplaatst door skapoe

NK. App
Hot Indian Teacher SexVídeos Porn FreeHd PrnoFree Nude Pictures WomenKantotSydney Sweeny TitsBest Indian Xxx VideoForsom PornNaked People HotFilme Pornografice XxxAntonio Brown Sex TapeIpx-177Film Pornos AmateurMassage Oil PornThe Kardashians NakedAmazon Manhandle PositionKuwari Dulhan VideoEmma Watson Fake PornPorn DaterLetstryanalNudiest Family PornDryad PornWife Split RoastGay Indin PornHairytwinksJodi West CreampieLesbian Foot SlaveryDownload Xxnx VideosSeduced By Gay PornSex Video Indian NewAnnie19Fnf Mommy Mearest PornForced OrgasmsVideo Desexe GratuitMafavamOldyoungsexStep Sisters Having SexFreemassagepornChaterbate CoErmomeMssapphireeeSissy XxxStep Mom BlowjobsJerk EncouragementSiripornVannah Sterling4k Porn Videos HdVillage Mom XxxAlanal.comPorn MamacitasEasy GalsInterrucal PornXnxx ArbacThe Loud House NudeCandace Kroslak NudeAllanah StarrWatch XnxxNoel Leon NudeAmber Daniels NudeFuck Me ComNew Hot Hd PornVídeopornô GrátisNude FamiliesPornogay MexicoOld Lesbian PornosOld Naked WomanBest Tits NudesSaxsaxNew Web Series AdultDaughter SexingBig Ass XxxnxSnap Leaked NudesJoyspronBack To The Cooter Part 1 PornBengali Sexy Bf VideoXxxx Sex HdBig Booty Ebony AnalPorn OrgasmedBlow Job ViseosNaked At The PoolEnglish Movie Blue FilmBihari Sex HdMia Khalifa HandjobLesbian OmegleXxx CaertoonFlashing In StoreNoodlemagzineFlorence Pugh SexyChristina Applegate NakedAnne Winters NudeSex AkkaAnissa Kate Double PenetrationStreamer DeepfakeXxx BrazzerzPornogratuiOlivia Cooke FeetPoenhubAudrey Bitoni Sex VideosHow To Make Money On PornhubBeeg.comnXxx Indian Porn VideoPuri Nangi LadkiFull Blue FilmPorn MovieDaenerys Targaryen NakedBody Builders Female NudePorn Hardcore MatureSpank BsngSext Site日本a V无码Meilleur Site EscortInkling Porn성인 사이트Allure AmatuerKlhoe KayMallu HandjobPassed Out BlowjobsHomemade AnalFilthy GridEbony Taking BbcXxx Hd TKareena Kapoor SexxxPawgmaturePittsburgh PornXhamsters FreepornHidori Rose LeakFartingpornAnal IncestXxx GigaPoun StarDrunksex PornBriana BouseKate Middleton UpskirtPeta Jensen ShowerDasi Porn HdActress XvideoWhat Every Frenchwoman Wants 1986Sexy Blonde GirlPornhubincestSuper PundaiBridgette B Double PenetrationWebsites Like LiveleakFree BreazerAdasanchezBrazzerzvideoJohnny Sex VideoFluckingPorn CuritibaLaura Prepon HotTelugu Mom Xnxx