Zo werd Nederland de grootste sponsor van de Europese Unie Het eind van het liedje zal weer zijn dat Nederland weer zwaarder moet aftikken (tpo.nl)


Het is niet algemeen bekend, maar de Nederlanders zijn al een kwart eeuw de grootste sponsors van de Europese Unie. Dan hebben we het nog niet eens over de miljarden waarmee Griekenland en Italië in de euro worden gehouden, maar alleen over het vele geld dat naar Brussel gaat en het weini ...

door Moskowfiets in Media  ·  26 Reacties

  • 22
  • 690x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1
4
15

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Laat dat maar aan Rutte over!

2
1 HORK

@1
Tja.
Die zal wel weer met een
inleg velletje komen.

1
2 Weetal

De grootste sponsors zijn de Nederlandse burgers maar niet vrijwillig, penningmeester Rutte bepaalt hoeveel geld er wordt uitgegeven en waar naar toe en jaarlijks wordt het sponsorgeld verhoogt en penningmeester Rutte moet wel jaarlijks zijn afdrachten aan de EU voldoen zijn handtekening staat nu eenmaal onder het akkoord.

1
3 Billiger

Waarom denk je dat het pensioen stelsel hervormd moet worden terwijl er geen probleem is .

Dan blijven er ineens honderden miljarden over

2
4 Alexis

Eruit!

2
5 Seconda

Rutte tekent altijd bij het kruisje ook nadat hij voor de bühne geprotesteerd heeft. Mensen stem verstandig maart 2021.

1
6 Interessant

Rutte zal ongetwijfeld wel weer gaan tekenen.
Of er komt inlegvelletjes tussen.
Maar hij gaat heus weer toegeven aan die twee drammers Merkel en Macron
Want die bepalen alles.

1
7 annie

@7
of een geitenpaadje...

1
8 t.rap.er.niet.in

oei.... een meurende onderbuik draadje gevuld door een paar domme ganzen. kwaken maar wat maar hebben totaal geen idee waar het over gaat. beetje schelden en toeteren. al gekakt vandaag ? koekkoek

15
9 oculus amet

@9 nou, het gaat zeker niet over een paar tientjes, zeurkous

2
10 Roomboterbabbelaar

* Verwijderd door de redactie *

11 Tatersalad

Er wordt hier geroepen dat we uit de eu moeten. Dat gaat niet gebeuren. Daarom is meer EU een betere optie, meer mogelijkheden om onwillige landen tot orde te roepen. Hongarije bijvoorbeeld ligt weer dwars, wil niet gestraft worden. Zelfde geldt voor Italië dat controle als een straf ziet.
De zweep erover question

9
12 Myth63

Ik vraag mij nog steeds af wat de Nederlandse burger verdient aan de EU. Het zijn de bedrijven die verdienen aan de EU en een groot aantal politici. De burger betaald de rekening van de EU en heeft daar nagenoeg geen voordeel van.

0
13 Ik_heb_een_eigen_mening

* Verwijderd door de redactie *

14 dmpr2.3

@12 haha, jij wilt dat de EU een nog grotere puinhoop wordt, dan dat het nu al is. ze kunnen het bij elke top nergens over eens worden en dan wordt er dagenlang vergadert tot laat in de nacht. in Polen, Oostenrijk, Hongarije zijn heel veel anti EU burgers en hier in Nederland ook. 1 grote geldverspillende Unie die hopelijk gauw uit elkaar klapt

0
15 Roomboterbabbelaar

@4 De pensioenen worden eind dit jaar niet gekort. DAT bewaren ze tot NA de verkiezingen in maart.

0
16 Tutor01

@9
Verdiepen in de problemen van andere landen, is teveel gevraagd.
Net zoals het feit dat die landen, totaal andere systemen hebben dan Nederland, op het gebied van sociale zekerheid, pensioenen en belastingen.
Om over de totaal andere politiek in die landen, maar niet te praten.
Hetzelfde gebeurde destijds bij Griekenland, iedereen praatte elkaar maar na, maar ze wisten niet, hoe de Trojka de Grieken de afgrond in heeft geduwd, waarbij de kwalijke rol van Dijsselbloem destijds, niet vergeten mag worden.
Iets, waar hij inmiddels z'n excuses voor heeft aangeboden..
Het zelfde gebeurt nu wéér met de zuidelijke landen.
Iedereen roept maar wat, maar wat het herstelfonds werkelijk is en waar het voor bedoeld is, weten ze niet.
Dàt de economieën van andere landen, óók anders zijn dan Nederland, wordt óók maar even vergeten.
Net zoals het politieke beleid, dat in elk Europees land anders is.
Extra leningen, waar problemen met aflossingen zullen ontstaan, gaan op den duur voor nóg méér ellende zorgen en géén enkel land is deze coronacrisis, nóg te boven gekomen.
Deze coronacrisis heeft ieder land getroffen, het ene zwaarder dan het andere.
Óók is deze Coronacrisis, niet te vergelijken, met een echte economische crisis...
Het accent zou dus moeten liggen, op het voorkomen daarvan, ipv bemoeienissen met de interne politiek van zo'n land, om hervormingen door te voeren, naar de maatstaven van de Nederlandse politiek, die niet haalbaar zijn...

1
17 Dieke

NEE NEE NEEEEEEEE ohhhh toch maar wel groot betaler worden.
Rutte een grote farce.

2
18 Rattocasi

@9
Ipv domweg te roepen tegen een overgrote meerderheid die dit niet wilt, zal je schijnbaar een gevoel van "macht" "stijve" geven, wat is dat toch met die zielige mannetjes zoals jij, maar kom ik ben niet de beroerdste.

Vertel in het kort waarom Nederland dit "steun/corona/transitie pakket" moeten steunen.
Ik zal je daarna uitleggen met feiten waarom niet.
Geen reactie ....dan lijkt het me dat je @9 naar jezelf hebt geschreven.

1
19 Mesjokke

@15 De EU doet het helemaal niet zo slecht en we hebben geen alternatief. Het vk buigt nu al voor Trump, dat moet je niet willen. Trouwens hebt u persoonlijk last van de EU, behalve dat er belastinggeld wordt overgedragen?

6
20 Myth63

Mensen geloof niet in leugenaar Rutte. Hij heeft weer een grote bek en zegt nee. Maar jullie weten net zo goed als ik dat er weer verkiezingen aankomen. Dus nu is het nee maar hij zal uiteindelijk tekenen bij het kruisje is het niet nu dan is het na 21 maart 2021.

0
21 Slaaf van den Haag

@9
Nou domme gans, nog wat te roeptoeteren, al gekakt en koekkoek geroepen, ik neem aan dat je gewoon totaal niet weet waar het over gaat maar dus schijnbaar een "stijve"krijgt van de negatieve aandacht aangezien je niet op @19 reageert.

Tipje, deze aandacht is nog veel mooier om het IRL te doen, man wat zou jij het mooi hebben zeg, en als er teveel gedonder komt roep je natuurlijk discriminatie, of fascisme misschien beter om jezelf tot zwakzinnig te bestempelen.

Succes trol

0
22 Mesjokke

@17 Er is niemand die zegt dat deze landen geen steun mogen hebben. Waar het om gaat is hoe die steun tot stand komt. De landen die de steun willen hebben willen dat het liest gratis krijgen of als lening zinder voorwaarden. Het gaat wel om belastinggeld van de EU burgers wat naar die landen gaat.daar mogen rustig eisen aan gesteld worden, zeker gezien het feit dat Italië door bedrog en manipulatie tot de EU is toegelaten ondanks dat zij niet hebben voldaan aan de voorwaarden.
Ik zie mij al bij de bank aan komen kloppen voor een lening maar wil deze wel renteloos krijgen en ik wil niet dat de bank voorwaarden stel aan de lening. Wedden dat ik de bank uit ga zonder dat ik de vloer met de voeten aanraak.

0
23 Ik_heb_een_eigen_mening

@23
Natuurlijk mógen aan leningen voorwaarden gesteld worden.
Maar dan gaat het om harde garanties van het terugbetalen.
Dáár hoef je bij Italië niet bang voor te zijn, want ze betalen altijd netjes én op tijd, hun afdrachten en leningen terug.
Daarom gaat de vergelijking met Griekenland óók níet op.
Griekenland had overal grote schulden, die níet terugbetaald konden worden. Italië heeft dat níet.
Italië behoort verder tot de G8 van de wereld.
Het land is nog nóóit failliet gegaan en dat zal óók nu ècht niet gebeuren..
Dàt hervormen moeten de Italianen zelf doen. Dáár is de nieuwe regering ook volop mee bezig.
En géén enkel land wil, dat andere landen, zich met hun interne politiek bemoeien.
Dat wil Nederland zèlf óók niet.....

0
24 Dieke

@24 Als Italië zo'n trouwe betaler is waarom willen ze dan per se gratis geld hebben. Geld waarvoor u en ik, en de rest van Nederland, hard voor moeten werken. Daarnaast willen de Italianen ook nog eens dat wij gerant gaan staan voor hun leningen. Een garantstelling die de Nederlandse belastingbetaler nog eens miljarden kan gaan kosten.
Als Italië in het verleden zo'n trouwe betaler was dan konden zij net zo goedkoop hun geld lenen als Nederland. Dat zij meer rente moeten betalen dan Nederland heeft dan ook zijn reden.
Italië heeft wel vaker laten zien dat zij niet erg betrouwbaar zijn en waar mogelijk hun interne markt afschermen. Ook voor Nederland, waar ze nu zo graag geld van willen hebben.
Uiteraard wil Nederland en de noordelijke landen garanties en dat Italië en de andere landen deze niet willen geven zegt mij al genoeg.

0
25 Ik_heb_een_eigen_mening

@25
U vergeet dat Italië óók behoort tot één van de grootste netto betalers aan de EU.
Zij strijken echter wèl méér subsidies op, omdat ze groter dan Nederland zijn.
Verder krijgt Italië kredieten die door het IMF worden toegestaan, mede op basis van hun aflossingsgedrag..
Verder is altijd moeilijk voor nieuwe regeringen met andere politieke keuzes, verantwoordelijk te houden voor de financiële puinhopen, die hun voorgangers hebben achtergelaten.
Deze nieuwe Regering is juist druk bezig, om hervormingen door te voeren en dat lukt ze ook gedeeltelijk.
Er wordt veel gedaan aan de infrastructuur, de sociale zekerheid, de pensioenen en de corruptie waardoor dit land berucht is. Verder wordt de nafiabestrijding weer voortvarend aangepakt.
Wekelijks zijn er vele arrestaties van bekende clans die in het zuiden nog erg actief zijn.
Verder wordt het land dan ook nog eens, vaak getroffen door nationale rampen, zoals aardbevingen, de brug bij Genua, en dan recentelijk de coronacrisis die italie zéér zwaar heeft getroffen.
Nogmaals, deze regering doet er al van alles aan om het tij te keren, waarvoor complimenten.
Daarom moeten de teugels niet te hard aangetrokken worden door Rutte en consorten, dát kon allemaal wel eens averechts gaan werken.
Op nieuwe verkiezingen in Italië, zit Europa óók niet te wachten.
Dan komt er zéker, een andere regering dan deze Conte-regering...
Mensen zouden eens wat meer, over de achtergronden van een land moeten weten, voordat ze er maar van álles uit flappen...
Bij Griekenland gebeurde toen precies hetzelfde en niemand wist, waar het ècht over ging...

0
26 Dieke

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Defcte burger
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@44 En wat is daar zo verwarrend aan ?...

zojuist geplaatst door Defcte burger

LoydMorris
Demonstratie bij AvroTros-gebouw tegen deelname Israël aan songfestival

@11 Het is inderdaad triest, als er onschuldige slachtoffers vallen. . . . Maar waar was jij, toen op 7 oktober 2023 onschuldige Israëli...

4 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Strongoli
Bender

@4Ok thxs. 😊...

5 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bop
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@47 Dat is geen reden om de vraag van de (andere) zwarte mensen maar niet ter harte te nemen. ...

6 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Demonstratie bij AvroTros-gebouw tegen deelname Israël aan songfestival

@9 Waarom mag ik niet zeggen dat Israël nog steeds onschuldige burgers de dood in jaagt? Klopt het niet?...

9 minuten geleden geplaatst door Bop

baba jaga
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@36 Er heeft nog nooit een neger aan mij zoiets gevraagd.Zelfs mijn beste aat een neger noemde zichzelf een bijzet negertje.Hij was nogal kl...

11 minuten geleden geplaatst door baba jaga

van Keulen
Iraaks parlement stemt in met antihomowet: ‘Morele verdorvenheid’

@33 Er is een groot verschil tussen homoseksuelen die zich normaal gedragen en die LHBTQ--types want laatstgenoemde hebben nogal moeite zich fa...

11 minuten geleden geplaatst door van Keulen

Bop
Demonstratie bij AvroTros-gebouw tegen deelname Israël aan songfestival

@7 Het staat gewoon genoemd in de titel van de link. Hier heb je misschien ook iets aan. RTL kun je vast wel lezen.https://www.rtl.nl/nieuws/...

14 minuten geleden geplaatst door Bop

baba jaga
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

Die neger negeer ik, beter voor mijn gezondheid. 😁...

14 minuten geleden geplaatst door baba jaga

DikkeTor
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

De N woord? Nederlanders? @@...

14 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
B Grade Porn MoviesBbw Teen SexKareena Kapoor Xxnx VideoSubmission Of EmmamarxForced Family PornBabe CreampieAgeplay MommyYes BackpageUtopiaguide Long IslandEbony ShemeSumire KuramotoHot Blond BlowjobsDainty Elle OnlyfansGay Sex Video DesiBabyaitter PornIndian Xnxx Video DownloadScarlett HotHollywood Sex MPorn TilmBibi Jones NudeFace Sitting SmotherPornhud IndianBbwhottieVer Vídeo PonoJavfindeIndian Porn SexerSexlog.comTum Pok PokPussy PhtosKullad Pizza Viral MmsXnxx With MaidOnlyfans Fernanda TransMarta La CrofyHindi Porn BfTeacher Fucked HardTitanic Nude CeneSexual Rimmingسکس افریقایLatina Home PornVideode Sexe AmateurHeadshave PornXnx Desi ComMilf GamesSex VabiTeencuntAantisexMilfs30X Sax VideoPorn DrawingsStackinbarbie LeakXx Sexy Video SongBangladeshi Bengali Xx VideoPorn SfmTelugu Girls XnxxChudai Maa KiAishwarya Ki SexyBackroomcastingcouch SageMulheres Do Tiktok NuaAfterdarkwillow LeakedTraci Lords NudaHi_cut_cutieXnxx NigeriaAustralian Xxx ComEmilia Clarke Got NudeBukkake AmericanXnxc Free PornDragonball HentaiKendra Lee Ryan732stime-011Pig HentaiViral Indian PornSex CupalP OrnoShy Girl . Yorgelis CarrilloCocked WifeTen Video PornCam4 TransexIndian Bollywood XxxAnime PoenBox Truck XxxNaked Girl Sex VideoNorth PornRoyal10bbcAnal Porn VirginsSexting ChatXhamsarUkchatJoyce MandelCzech Casting VideosAlexa Pearl NudeBeeg MassageWww Sexy Video BfBig Boops PornPorn At CampDana Delany SexyPinay NudesHd Porns MoviesAnime R34Pornos Con NegrasNude You TuberDani Daniels VedioXhamster CreampieVideo Erotiques GratuitsKelsi Monroe BangbusX ViodedBrother And Sister Fight PornJessa Rhodes HotXxxx Indian Sexy VideosManuel Ferrara WifeJenn Muriel Only FansGuy Getting PeggedNsfw ScrollingHentai HouseSex Tamil VillageHot Milf ComMaenchu HentaiIndian Erotic StoriesOdia XxxxXxx2013Bengali Blue Film PictureMessage NudePlaboy Tv SwingJapan VoyeurismInteractal PornPisceana22Anjali Arora LeakedAllah Sex VideoNext Door PornSexmodel ParisLesbiennes SexSelena Gomez NakedKorins KovaAva Addams VideosXnxx LanaNicki Minaj HotPooja Bhatt Hot PhotoGirlsdoporn E349Hot Sister And Brother Sex VideoFucking CompetitionMom Sex GamesNaked Ladies HairyPerfect Gerl PornAlt Balaji Hot ScenesBig WhitepussyTaila MadisonMotherloverDvd PornorWww Xxx TubeSister Pegging BrotherPerv Mom.com