Kankermedicijnen kunnen veel goedkoper worden als farmaceuten er niet mee aan de haal gaan (nos.nl)


De kosten van kankermedicijnen kunnen tot 50 keer goedkoper worden, als de medische wereld zich losweekt van de farmaceutische industrie, zeggen kankerexperts. ...

door RichardR in Gezondheid  ·  41 Reacties

  • 8
  • 585x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het wordt duur om in leven te blijven wanneer de zorg in de markt blijft.

2
1 Hollander1967

Ze doen me altijd een beetje denken aan de slogan van Pirates of the Carribean; Neem alles en geef niets.

2
2 Tussenderegels

Farma mafia zal dat niet doen. Is hetzelfde als zorgverzekeraars vragen om eerlijk te zijn

3
3 FUBAR76

Aaah, de zoete vruchten van rechtse marktwerking die volgens de theorie altijd een neergaand prijspeil tot gevolg hebben. Nou ja, zolang de farmadirecteuren er maar lekker warmpjes bij zitten. Dat dat over de ruggen gaat van kankerpartiënten... tsja, niemand is perfect hoor.

4
4 ParadiseLost

Komt steeds meer naar voren dat de farmaceuten maffia zijn zoals Professor Peter Gotzsche al aangaf.

4
5 Rattocasi

Zolang er met patenten nog bergen en bergen geld blijft te verdienen, blijf je dit probleem (helaas) houden. De farmaceutische industrie is een te machtig wangedrocht geworden.

3
6 tripomatic

De farmaceutische industrie wil u NIET genezen, meer onderdrukken van uw kwaal en in stand houden, want dat levert veel meer op,net zoal rechtszaken jaren lang kunnen duren, maak het zo complex mogelijk. dan verdien je het meest, daar zijn al die bijwerkingen voor, die zorgen ervoor dat 1 pilletje meestal niet voldoende is, open uw ogen en zie uw echte vijand.

7
7 Zuigmeleeg

Bezie al die reclame spotjes ( daar wordt je ook ziek van) "heeft u last van,,,,,,neem dit of dat smeerseltje. Vitamine-producten stop ze van kleins af aan al in uw lichaam,,,(al eet u nog zo gezond uit de aanbevolen schijf van vijf) Grieperig, keelpijn, hoofdpijn, menstruatie pijn, slik,,,,,,, Enz enz Ook deze spotjes komen van de farmaceutische industrie.
Heeft u pijntjes vertrouw dan niet op uw lichaam meer, maar neem een pilletje. Het kost u kapitalen, en wij maken daardoor mega winsten.

3
8 jessemy

Sinds wanneer hoort de firma Vogel bij de farmaceutische industrie?

4
9 Intellector

Pro farma staat weer te minnen vinden het waarschijnlijk zeer normaal dat je voor een medicijn net zoveel betaalt als voor een gemiddelde koopwoning omdat je graag in leven witl blijven.

4
10 Rattocasi

Farmaceutische bedrijven zouden openheid moeten geven over de prijsopbouw van geneesmiddelen, ik ben voor een verplichting daartoe.

0
11 kwatta

@8
Ja, het wordt ook hoog tijd dat de volksverlakkerij met homeopathische suikerkorrels en andere placebotroep wordt aangepakt, ook al kosten die in absolute zin niet veel. Mensen worden met onbewezen (en vaak zelfs bewezen onjuiste) claims die je noemt verleid tot aankoop. De producenten van deze rommel zijn in wezen gewoon oplichters.

De situatie met die kankermedicijnen is echter precies omgekeerd: die hebben doorgaans wel bewezen werkzaamheid, en worden juist om die reden onnodig duur gemaakt: we hebben er nu eenmaal veel geld voor over om (langer) in leven te blijven. En ook al is dit legaal, het is natuurlijk ethisch erg verwerpelijk. Het is dan ook een goede zaak dat er wordt gewerkt aan manieren om deze woekerpraktijken te stoppen.

4
12 RichardR

@10 Onzin de meeste mensen die hier pro pharma zijn , vinden de winstverstrengeling in de pharmaceutische wereld , een verschrikkelijk gegeven , en zien dat graag veranderd worden.

0
13 MarcusCole

Tja, als je voor 1 medicijn net zoveel moet betalen als een gemiddelde koophuis kan je echt wel spreken over maffia praktijken, het is wat die arts zei of je moet net zoveel voor de gezondheidszorg willen betalen als voor je koopwoning elke maand.
Farmaceuten zijn gewoon van de ratten besnuffeld.

3
14 Rattocasi

@14 Dat klopt met dat wereldje is heel veel mis en moet echt veranderd worden , daar ben ik het met je eens ...

En ik kan niet anders denken dat een RichardR , Whiteowl , Silversurfer , Intellector , Kwatta , Endandit er precies hetzelfde over denken en dat weet JIJ ook als je hun betogen op dit forum en nujij gelezen hebt.

0
15 MarcusCole

@13 En dat maakt u op uit de minnetjes?

4
16 Rattocasi

@15 Blijkt nu wel dat Professor Peter Gotzsche en nog andere wel gelijk hadden is het niet!

4
17 Rattocasi

@16 Bij deze omdat je huilt om plusjes , krijg je een plusje van mij , dan weet je dat ik je nie gemind heb.

0
18 MarcusCole

@17 Gotzsche had inderdaad gelijk toen hij zei dat er niets mis is met het HPV vaccin.

0
19 Utrecht_83

@19 Zijn wij het over eens dat Gotzsche al lang geleden zei dat farmaceuten maffia praktijken er op na houden en dat hij daar gelijk in heeft gekregen.

3
20 Rattocasi

@18 Agossie. waarschijnlijk kijkt u in een spiegel.

3
21 Rattocasi

@20 Nee.

1
22 Utrecht_83

@17
"Blijkt nu wel dat Professor Peter Gotzsche en nog andere wel gelijk hadden is het niet!"
Mnee, niet echt. Gøtzsche beweerde onder meer dat de farmaceutische industrie vergelijkbaar is met de maffia, en dat is niet zo. Het maken van woekerwinsten op medicijnen is onethisch, maar niet illegaal. Voorts zei Gøtzsche dat 90% van de medicijnen niets doet voor patiënten, en ook die uitspraak is niet waar (of in ieder geval niet bewezen). Er zit kortom een kern van waarheid in wat de man verkondigt, maar het voert te ver om zijn uitspraken als 'waar' te bestempelen.

2
23 RichardR

Laten we ook het debacle van Gøtzsche tegen de EFSA niet vergeten...

2
24 Intellector

@23 Komt die 90 % in ieder geval overeen met de 90% dat het goedkoper kan.

En u heeft gelijk een ieder wie over de farmaceuten negatief schrijft is van het padje af en zit er naast enkel de farmaceuten doen het goed dat nu een arts zegt veel goedkoper uit te kunnen zijn is straks ook van het padje af. Wel leuk dat er steeds meer naar boven komt drijven.

3
25 Rattocasi

@25 , waar haal je dat nu ineens vandaan?

0
26 Intellector

@25
"een ieder wie over de farmaceuten negatief schrijft is van het padje af "
Ik dus kennelijk ook, als TS zijnde...
Het is in mijn visie vrij simpel: farmaceuten zijn bepaald geen lieverdjes, ook al redden ze nog zoveel levens met hun spullen -- daar is iedereen het ook wel over eens, en er wordt ook getracht daar wat aan te doen. Gøtzsche slaat echter door de andere kant op doordat hij sterk overdrijft, en dat is dus ook niet goed.
Is het nu zo moeilijk om die nuance te zien?

2
27 RichardR

@27 Mooi slaan ze allebei door, houdt dat elkaar misschien evenwicht, er wordt wel ineens nagedacht over de farmaceutische praktijken en dat is al een + punt, trouwens Gøtzsche is niet de enige die wat zegt over de farmaceuten zijn er meer echter worden weg gezet als zijnde van het padje af.

2
28 Rattocasi

@28 Alleen als het idioten zijn. Wie zegt hier bijvoorbeeld dat René Bernards van het padje is? Helemaal niemand.

0
29 Utrecht_83

@29 En wie bepaald de definitie idioten? of zijn het alleen idioten omdat ze iets over de farmaceuten durven zeggen?

2
30 Rattocasi

@30 Nee dat zijn ze als ze totaal doorslaan en allerlei onzin de wereld in helpen. Ik geef je notabene een voorbeeld, het onderwerp van dit draadje dat kritiek op farmaceuten gewoon geaccepteerd wordt. Jij bent hier juist degene die NIET kritisch is, omdat je achter de idioten aanloopt.

0
31 Utrecht_83

@31 Mag ik even lachen over u balk splinter relaas.

Bijna de helft van de nieuwe geneesmiddelen tegen kanker doet niet wat ze beloven. Drie jaar geleden al constateerden Amerikaanse onderzoekers dat 18 van de 36 middelen die tussen 2008 en 2012 tot de markt zijn toegelaten het leven van patiënten niet verlengen. Nu blijkt ook nog eens dat van deze 18 er slechts één is dat bewezen de kwaliteit van leven van patiënten verbetert. Dat schrijven Amerikaanse farmacologen van het National Center for Health Research deze week in JAMA Internal Medicine .

2
32 Rattocasi

O ja de prijs van deze medicijnen zijn schrik niet, tussen de 20.000 en 170.000 dollar per jaar kosten, kan je toch een aardig huisje voor kopen jaarlijks en dan te beseffen dat 1 op de 3 kanker krijgt in Nederland.

1
33 Rattocasi

Stokpaardje...

0
34 Intellector

@32 en je dwaalt weer direct van het onderwerp af. Wat een verrassing!

3
35 Utrecht_83

@33
Euh, die extreem hoge prijzen zijn nu toch precies waar artsen, wetenschappers en politici iets aan proberen te doen? Het staat me ook bij dat ik met enige regelmaat artikelen van deze strekking hier onder de aandacht breng...

Als je echter een beter idee hebt hoe dit bereikt kan worden, zeg het dan vooral -- dan lever je wellicht eens een positieve bijdrage aan dit soort discussies. Alleen maar blijven aanschoppen tegen de huidige reguliere zorg is in ieder geval weinig zinvol.

2
36 RichardR

@35 Ik vind het toppie dat artsen is op eigen onderzoek uitgaan en niet blindelings afgaan op farmaceuten, ik vind het ook toppie dat er onderzoek komt naar borstkanker en dat niet elke kankervorm behandeld hoeft te worden echter door het immuunsysteem soms opgeruimd wordt.
Misschien is een onderzoek doen waarom het immuunsysteem van mensen zo op hol geslagen is dat 1 op de 3 kanker krijgt in Nederland?

Moet je altijd achter pro-farma aanhobbelen om positief te zijn?

1
37 Rattocasi

@36 @37 ook voor u question

1
38 Rattocasi

@37 , denkt u echt dat artsen alleen maar "blindelings afgaan op farmaceuten", zoals u dat omschrijft, of doet u maar alsof?

De werkelijkheid is gelukkig niet zo zwart-wit als u voordoet.

Het onderzoek naar borstkanker is een ander onderwerp. Wel fijn dat u toegeeft dat de geneeskunde goed bezig is.

Uw opmerking over het "op hol geslagen immuunsysteem" heeft niets met het onderwerp te maken, en zelfs niets met kanker.

2
39 Intellector


1
40 jessemy

Weet je wat nou zo vreemd is: er schijnen mensen te zijn die dat soort onzin écht geloven. Ongelooflijk toch?

1
41 Intellector

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Hendrianus
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

Ach, een rondje ouwehoeren gaat domme lui écht niet laten inzien dat de Joodse gemeenschap in Nederland en de Israëlische regering totaal vers...

2 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Graaier1000
Installateurs verzwijgen extra kosten zonnepanelen, terugverdientijd naar 10 jaar

Een reclameslogan die een te optimistisch beeld schetst. Je verwacht het het niet hè?!/sarcasm off...

23 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Leegloop bij Manchester United: twaalf spelers in aanmerking voor transfer

Voor de volledigheid: ik denk dat twaalf spelers plus een coach in aanmerking voor een transfer komen....

28 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Hendrianus
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

Eigenlijk volkomen geschift dat die Kremlin gekken miljoenen mensen gijzelen en naar believen kunnen inzetten in een krankzinnige oorlog. Vele v...

31 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@13 Ik heb begrepen dat het vaak om daklozen gaat of andere sloebers die boos worden over statiegeld of net te weinig geld hebben voor dat leven...

41 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

5 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

5 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

5 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

5 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

6 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

NK. App
Sexvideos OldE Bony AnalChabel UziSex Video Tamil Sex VideoBf Sexy English MovieMalappuram Thatha SexBoundgang BangKangana Ranaut XvideoCory Chase SquirtXxxxxx NiñasAida Cortes XxxSali ChudaiTop Japanese PornstarNew Full XxxVillage Desi Porn VideoWwe Paige Sex TapeVideos Pono En EspañolBrazzees3xXxx Sexsi VideoPornhub HotHaryanvi Sex MoviePorn PerversionOld MompornForced Impregnation PornFirecams ComFree Lesbien Porn MoviesNew2sd2017Sjylar SnowDeepthoart VideoTurkish XxxXxxmoviesPornbitchesRevenge-porn SiteVerytaboo ComExtreme DeepthroatShahvany.comBrasileirão PornôJaydenleeXnxx FamalyWww XxncomJessica Biel LeakedStassi RossiComeltoe PornXxxadultvideosصور طي زBiggest Tits In MoviesNaked WaifuMoviespornSanny LoniFree PornerFree Porn FamilyDanni BanksMallu WapAnissa Kate HdSexy Porn StarFree+pornWomen Bending Over In ThongEuroescortsWhite Queen Rebecca LeakedLarolon NudeAnime Gif PornSexiest Porn EverWww Bollywood XxxSlimthicvicMrs JigglesJavbhihiXxx Videos 2020Ironbutterfly69Pyt RedditHottest Moms XxxSexe ArabViginpussyMovies About CuckoldingAture Lesbian PornBangla Bhabi Chuda ChudiBig Titted Cheating WifeAdult Serch.comTwerl PornMerce PaluaDeflowered PornHd Hd Hd PornSexo Amador BrHamasaki MaoMidget EscortsPhimjavPornography SucksDf PornAnal HomemadeDebonair XxxAnimes Online .orgKatt LeyaRakul Preet Singh Hot Sex VideosRaja Maharaja SexLoan 4k PornSokokaKim Kardashan PornReality Glory HoleHanimneXxx SyoriesAltyazil PornPornos Pamela RiosVr Porn 4kCorn.hubXnxx Boobs HotFrekinsJulia Ann Behind The ScenesXxx Porn Movies For FreeFarah Fawcette NudeWww Indian Girls SexSlutty Milf . Gali DivaBrazilian PornstarsHappy Ending Massage ParlorsSenor PornImagenes XxxSexual Scenes On NetflixBlow Jobs Free VideosBlair Williams SexAnastasia NudeEbony Bbw TwitterLushious PornHaileyroseLaurenalexisgold OnlyfansVillage Girl NudeEmiri Momota CreampieBlack Porns HdJasmineteaa NudeSuhaag Raat XxxHot HentiaTeen PusyTelugu Sex BathThe Best Life Jill KassidyAthena Faris CreampieSexting Chat RoomStephanie Sanzo NudeKissing Sex ComChannel PrestonTit Drop CompilationBusty GangbangQuartier Rouge BelgiueRose Kelly NudeNobita Sex ShizukaKulhad Pizza Mms PornEnglish Sex Xxx VideoIndian Sax XxxFursuitpornFree Lesbian Porn MatureTonicmouviایرانیان سکسApril O Neil NudeAnu Emmanuel Sex