Terwijl Trump eiste dat de scholen zouden heropenen, waarschuwden zijn eigen experts voor de "grootste risico's" (nytimes.com)


Federale richtlijnen om scholen te heropenen, die circuleerden in dezelfde week dat Trump minder harde maatstaven eiste, zeiden dat het volledig heropenen van de scholen het "grootste ricico" inhield voor wat betreft de verspreiding van het coronavirus. ...

door mountainlion in Buitenland  ·  41 Reacties

  • 12
  • 520x gelezen
Reageer met een Emoji
1
11
3
6

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Wat het corona gedoe maakt Trump er wel een potje van. Ik vind dat eigenlijk iets wat niet op federaal niveau thuis hoort.

5
1 smurf

@1 Dat hoort het juist bij uitstek. Maar Trump heeft het allemaal bij de verschillende staten op het bordje gegooid, nadat 'ie eerst nog had verkondigd dat hij "de ultieme zeggenschap had en de staten juist niks te vertellen hadden", en vanaf dat moment is de puinhoop vertig-voudigd. Je mag 1x raden in welke staten het ergst.

1
2 mountainlion

@2 Okay... dan heeft Trump dus mijn gebeden verhoord. question

8
3 smurf

@3 Kzou niet weten waarom je om zoiets zou moeten bidden, of op hopen voor de niet-gelovige mens. Nogmaals: federale leiding, en dat zonder de wetenschap min of meer af te schaffen, had een he-le-boel ellende bespaard.

1
4 mountainlion

@3
Dat zou zo zijn als hij zich niet uitliet over het beleid van de losse staten, maar dat doet hij dus wel.
Het is vlees noch vis.

1
5 Gekste Henkie

Als er iets goed gaat borstklopt Donald zichzelf

en als het fout gaat hebben anderen (staten) dat gedaan.

Zo simpel is het spel.

1
6 Gekste Henkie

@4 @5 Jaja... hij maakt er een potje. Ik ben overigens niet tegen federaal coördinerende rol. Dat er bijvoorbeeld een coördinatie centrum op federaal niveau ingericht wordt, waar kennis gedeeld wordt. Maar ik vind dat de besluitvorming op het niveau van de staten dient te liggen. Maar goed... ik weet dat je voor een centraal geleide aanpak bent. Dat heeft ook z'n voordelen... Dat is zonder meer waar.

6
7 smurf

Terwijl de aantallen dagelijkse nieuwe besmettingen nu bijna een keer zo hoog ligt dan tijdens die "piek" in april (toen 40.000 nu 72.000) kunnen we er nog steeds blind vanuit gaan dat Prumpevla gaat beweren dat de pandemie daar vrijwel verdwenen is

2
8 Brolin

@7 "Federaal" is alleen al belangrijk vanwege de distributie van alle benodigde middelen. Naar behoefte en niet naar iets anders, iets politieks. Dergelijk grote distributieklussen vragen bijna per definitie om een geoliede, centrale organisatie.

1
9 mountainlion

@7

Om zo'n virus onder controle te krijgen heb je juist een federale overheid nodig. Die moet ervoor zorgen dat de staten zo effectief mogelijk samenwerken.

Daar laten ze het totaal afweten

1
10 Brolin

@9 Jaja... zoals ik reeds zei, weet ik dat jij in het algemeen voor een meer centraal geleide aanpak bent. Dat is de eeuwige dualiteit tussen centraal en decentraal. Voor allebei valt het een en ander te zeggen. Mijn voorkeur gaat uit naar een decentrale aanpak van problemen. Bij jou naar een meer centraal geleide aanpak.

7
11 smurf

@3

Je kletst weer lekker uit je smurfen-nek

1
12 Brolin

@12 question

5
13 smurf

@10 Hmm... hier in Europa gaat het anders stukken beter. De EU heeft zich er tot nu toe helemaal niet mee bemoeit. question

6
14 smurf

@14 Pfff... bemoeid.

3
15 smurf

@8
Ja die getallen vielen mij ook op, alleen keek ik naar het minimum, dat net voorbij is, met 600 doden per dag. Dat valt samen met 20.000 besmettingen per dag, dat zijn er nu 3.5 maal zoveel.
Dus kun je over 3 a 4 weken 3.5 maal 600 doden per dag verwachten: 2100. Niet meer te voorkomen, besmettingen vonden reeds plaats.
Als je over een maand kijkt, zit je op gemiddeld 1350 doden per dag, dat maal 30 voor de maand, maakt 40K doden. En als ze niet heel hard gaan remmen ( wat ze volgens mij niet kunnen ) loopt dit volkomen uit de hand, roepen een boel deskundigen daar ook in koor.

Het is wonderlijk dat de wereld wraakacties moet doorstaan wegens een aanslag met 3500 slachtoffers maar dat de man die zwaar medeverantwoordelijk is voor de mislukte epidemie-bestrijding niet alleen vrijuit gaat, maar wordt toegestaan zijn sjoemelvriendjes uit het gevang te houden.

Wat een land is dat geworden.

3
16 Gekste Henkie

De meest illustratieve quote uit het artikel vind ik wel deze:

"And as Mr. Trump and Education Secretary Betsy DeVos were trying to pressure local schools to comply with their reopening vision, the document was expressly saying the federal government should not override local judgment."

Zoals ik laatst al schreef: het gedrag van Trump c.s. komt ondertussen minstens neer op criminele nalatigheid. Ik denk dat er velen zijn die krachtiger termen zouden gebruiken.

1
17 mountainlion

@14

Nee maar de EU heeft ook geen centrale overheid maar is een cluster van kleinere overheden bij elkaar, en we hebben ook geen president.

1
18 Brolin

@18 Een mooi model voor de US. Misschien kunnen zij ons model kopiëren?

6
19 smurf

@1
Met zo'n president werkt het niet op federaal niveau, hij denkt dat scholen dicht blijven om hem een loer te draaien en komt met het voorbeeld van europa dat de scholen daar wel open gaan.
Loopt te dreigen met het stoppen van funding.

David pakman met uitleg:

1
20 NLsandman

@20 Okay... omdat jij het bent.. ik zal ff kijken...

3
21 smurf

@16 Met je eens hoor. Maar toch even over dat "maar wordt toegestaan".

Het verbaast me allang niet meer. Er waren talloze Republikeinen die al in 2016 hun aanvankelijke keutels "Trump is niet geschikt, om die-en-die-en-die reden, weer introkken, toen duidelijk was dat hij het zo goed deed bij de Rep. voorverkiezingen.

Sindsdien is nagenoeg elke ruggengraat alleen maar nog slapper geworden en helaas vreesden velen dat al vanaf het begin. Juist daarom is bijv. het oeverloze "ik maak me zorgen maar doe er niets aan" van Collins ook zo tenenkrommend.

2
22 mountainlion

@20 Oké... gezien... dankjewel...

1
23 smurf

@21

In ons land geeft de regering de regels aan en laat het aan de veiligheid regio's over hoe het uit te voeren, zo had Trump het ook moeten doen maar hij ziet alleen maar complotten.
Daar in de VS zit een hele grote kloof tussen lokale overheid en federale overheid puur door wantrouwen.

1
24 NLsandman

@24 Ja, juist. Maar dat is dus een decentrale aanpak van onze overheid. Eerst centraal en daarna delegeren naar lagere overheden. Dat is inderdaad prima.

Ik ben het met je eens hoor dat Trump er een potje van maakt.

Truste... Ben moe... Anders doe ik morgen weinig...

5
25 smurf

@20

Diep in z'n achterhoofd (nog voorbij het beschadigde limbisch systeem bij zijn gekrompen hersenstam) zal ie nog steeds vermoeden dat het virus is gekweekt om hem een loer te draaien.

1
26 Brolin

stand: 137.000 coronadoden waarvan 839 vandaag en 67.000 besmettingen vandaag er bij warvan in Florida 11.453 en Texas 9.765. Dat beloofd wat, loopt gierend uit de klauwen daar.

2
27 oculus amet

@25

Ik denk dat onze regering veel meer luister naar de lagere overheden en vice versa.
In de VS is het, ik ben president en wat ik zeg moeten ze doen maar zo werkt politiek niet, dat is een dictatuur.

LOL morgen is zondag, rust dag question
trusten

1
28 NLsandman

@27 kut...belooft wat....last van amygdala, komt door trump

1
29 oculus amet

@27
Even terzijde, maar toch: ik denk dat we absoluut in onze handjes mogen knijpen met onze eigen overheid, het RIVM en niet in de laatste plaats onze mede-Nederlanders als ik zie hoe het hier toch eigenlijk onverwacht goed blijft gaan.
Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik inmiddels toch wel weer een merkbare stijging van het aantal besmettingen had verwacht na de diverse versoepelingen van de beperkende maatregelen -- maar kennelijk werkt iedereen goed mee aan een verstandige, stapsgewijze terugkeer naar het 'oude normaal' zonder meteen helemaal los te gaan.

0
30 RichardR

@28 Nee hoor morgen is het maandag, Het is namelijk al zondag question question

0
31 RonMVV

@31

question

0
32 NLsandman

@26 Absoluut. Zo werkt dat in zijn vervormd brein.

0
33 Violier

.

WHOOOOOOOPPPIIEEEE

Twamp

4 More Fucking Years

2020

##### L A N D S L I D E #######

9
34 Ook maar gewoon een duts

@34 En nu iets over het "scholenbeleid" van Trump...? Oh wacht, dat gaat niet - hij doet namelijk het tegenovergestelde van wat "beleid" zou heten.

0
35 mountainlion

NYtimes. Next.

8
36 DONKEY R

Volgens diezelfde Trump zou het met Pasen toch allang over zijn???

0
37 Remkraan

@36

"Next"

Totdat er een site voorbij komt die hier over zwijgt bedoel je??

0
38 Brolin

@2
En het mooieste is, de Trumpetisten gooien het falen steeds op het bordje van de gouverneurs, maar alle successen worden aan Trump toegeschreven...question

0
39 ikzelf

Nepnieuws van roddelblaadje NY Times. Gaaaaap.

5
40 de gezonde roker

@40
Lekker makkelijk, gewoon roepen "nep nieuws".....
en klaar, hoef je verder niet verder te kijken of daadwerkelijk aan te tonen dat jouw bewering waar is...

0
41 ikzelf

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

2 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

2 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

2 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

2 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

2 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

3 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

4 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Hollywood Actors SexNeela Sky XxxHentai AnimatedReaction To Big CocksMoti XnxxIndia Pornography VideoArigameplays OnlyfansCharlize Thron NudeRaveena Tandon X VideoWww.tube8.conVioletmyers OnlyfansXvideos BrazerNhentai 393779Feet GaggingPorn Music VideosMom Catches Son Jerking OffSeltin_sweetieParody Porn Movies FullPenny Barber PornJudith Hoag NudeCharli D'amelio Nudes.Hindi Nangi PictureHot Aunty SuckDominican PoisonPlant HentaiFree Sex TapesBigcock ReactionCumshots On BodiesEbonymystiqueRaping Porn FreeSex With Sister HindiStepmom Face SittingFree Porn For LadiesJana Kramer NudePorn Video In KoreanBanbro PornPornroseMom Watching Son MasturbateMulatas PeladasVideos Brazzers GratisX Video 18Underground PornSummer Hart CreampieLilykawaii LeaksStepmom Seduces StepsonPhone Sex BangaloreVideos Porn MexicanosBig Titty RedbonesBlowjob FacePron Hot18teenpornoBollywood Boob PressCheap Scorts Near MeAutmn FallsSara BanksSarah Rae PornZeo Saldana NudeSherlyn Chopra Nude PhotosXnxx Kerala MalluTorokaseXxx SelectedPoison Ive PornLisa Genshin Impact PornFoto De PornografiaAssgrabPamela Adlon NudeRehana Fathima NudeSex Land PhotoDani Danials AnalSquirt Porn GifIsreal PornPorn Star Ecortsétudiantes NuesHentais VostfrHenrai FoundryAaliya XxxPussy PicturesFree Adult SexKenzie Reeves DreddLucy TheodorovaPaginaspornoSaites De CornosNaughty SecretaryRiley Reid Lesbian PornNady Coco NudePorn 3xYellz0 NudeJasmin JaeeVeronica Rodriguez XxxNaked Kaley CucoSister HandjobTeen Porn Videos DownloadSunny Leone HFree Lesbians Videos PornLarkin Love PowergirlBrazzerd Full VideoTubepornostarsTitties CelebrityAnya Olsen CreampiePwag XxxKerala Xxx MoviesCasting Porn AmateursAutumn PornKink VideosSexy Nude Women BlackHentia HdHentais LaSite De PutariaHardcore FuckpornPornhub.conmRuby HotmilfsfuckWet Pusssy PicsHot Aunty Porn VideosShort Sex ClipsHot Sexy BootyYoung Justice HentaiLuna Star GangbangBongascamMonster DildoAsian CockBf Bf Bf SexNew Bhabhi XvideoPunjabi Nanga DanceTeenage Lesbian NudeTinycuntsGonzooo XxxAnal AddictMexican Tranny PornTyga PornhubWww Xxx Video Full HdXxx Video South AfricaVibarator PornFlirt SquirtEscort.comReddit Slim ThickAfspraakjesViva Street.co.ukHd Altyazılı PornosuBoudi Xxx ComGet FuckedHerbiceoscamPornographique NoireHentai AnimaçãoDfgdfgHttps://www.xvideos RedMia Melano Porn VideosXxx Com Hd HindiWww X Video DesiMp4 Download PornTight Ass Anal