Vooral mensen met alu-hoedjes weigeren mondkapje (faqt.nl)


Want de overheid schrijft het voor... ...

door Faqman in Cultuur  ·  29 Reacties

  • 2
  • 443x gelezen
Reageer met een Emoji
15

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
1 Artikel39

Komt misschien omdat het ook totale onzin is.
Eerst horen we dat alleen chirurgische maskers enig nut hebben , dan dan ineens is alles goed . Een oude sok een theedoek tot een stringetje aan toe.
En ja Aluhoedjes zijn vaak wat sceptischer .

12
2 solidsteel

@2

Zo is het me net. Eerst helpen de chirurgische makers totaal niets tegen de bescherming van Covid19.... zou men eigenlijk minimaal ffpt2 maskers moeten dragen, maar dat zou niet vol te houden zijn in verband met lastige ademhaling.... ook zou het larie zijn in verband met schijnveiligheid.... maar nu zijn zelf gemaakte meer dan goed genoeg en minimaal verplicht op sommige plaatsen.....

En dan hebben ze het nu over alu hoedjes..... hilarisch

6
3 Congo

Als ze dat alu-hoedje dan doortrekken tot voor neus en mond, is er nog geen probleem. question question question

1
4 Weet geen naam

@2 @3

De misvatting bij velen die een mondkapje dragen is dat ze zichzelf daarmee beschermen. En dat is inderdaad volkomen onzin.

Wat het helpt, is dat het de "uitstoot" van de frager van het kapje tempert. Maar ook dara geeft het geen 100% bescherming. En dat heeft de overheid ook nooit gesteld.

Dat ze het nu in het OV verplichten, is ook heel makkelijk te verklaren.

Aangezien het hooguit (minimaal) effect kan hebben door de uitstoot van de drager te temperen, is het natuurlijkw el noodzakelijk dat iedereen het dan draagt.

Vooral ook omdat het hier omgekeerd is, omdat degene die het weigert te dragen niet zijn eigen risico verhoogt maar andermans risico verhoogt.

En dat het nut minimaal is, daar is vrijwel iedereen het wel over eens.

Maar in het OV. Al bereik je maar een kleine beperkign van het risico. Waarom zou j ehet dan niet doen? Baat het niet, dan schaadt het niet.

1
5 Weet geen naam

@5 Hoe vaak dat al is uitgelegd...

2
6 RobP

@6 I know.

De domheid van sommigen hier is zeer hardnekkig. question

2
7 Weet geen naam

Hoe dan ook .
Ondanks niet werkende en verkeerd gebruikende mondkapjes had het grote China de corona uitbraak redelijk snel onder controle .
De uitkomst zou toch anders zijn geweest als mondkapjes averechts werken en besmetting bevordert .

0
8 Olivia

@4 oeps maar dan staat hun enige hersencel bloot aan straling e.d.

0
9 psje

Uit het artikel:
Onderzoekers van de universiteit van de Franse stad Rennes hebben een sterke correlatie gevonden tussen mensen die geloven in samenzweringstheorieën (ook wel bekend vanwege het dragen van aluminium hoedjes tegen de straling) en zij die weigeren om aan anti-Corona maatregelen te doen.

Ik denk dan maar weer zo. Ach, zijn er toch ook weer een paar onderzoekers van een universiteit lekker bezig geweest en hebben hun bijdrage aan de wetenschap kunnen doen.
Dank heren en dames voor dit belangwekkend onderzoek. Wordt ter kennisgeving aangenomen.
De onderzoeksresultaten liggen in de tweede la bij al die andere eerder uitgevoerde onderzoeken waar je niets aan hebt en waar niets mee gebeurt. En ook dit keer gaat het laadje der vergeteleheid weer snel dicht.

Op naar het volgende onderzoek. Wat is de smaakbeleving van iemand die 7 weken thuis heeft gezeten in Coronatijd. Vind die de koffie op het werk nog even lekker als voor de Corona lockdown ?

1
10 De Vliegende Brabander

Het dragen van een mondkapje is hetzelfde als een vos weren uit een open kippenhok. De corona deeltjes zijn zo klein dat ze er gewoon doorheen springen. Nadeel ook van het mondkapje is ,,,dat de drager elke keer opnieuw weer zijn/haar eventuele corona besmetting terug inademt.

2
11 lizzy

@8 "had het grote China de corona uitbraak redelijk snel onder controle ."

Dat kwam dan vooral door een grote lockdown. Dat mag je dan niet vergeten.

Maar goed, ook al helpt het minimaal. Daar waar je geen afstand tot elkaar kunt houden, vind ik dat je gewoon je mondkapje moet dragen.

Minimaal nut is nog altijd beter dan helemaal niets.

1
12 Weet geen naam

@11 " De corona deeltjes zijn zo klein dat ze er gewoon doorheen springen. Nadeel ook van het mondkapje is ,,,dat de drager elke keer opnieuw weer zijn/haar eventuele corona besmetting terug inademt."

Ok, springen de Coronadeeltjes er gewoon doorheen of worden ze tegengehouden waardoor het risico is dat iemand de eigen besmetting telkens weer inademt?

Daar spreek je jezelf al tegen.

Daarnaast; Iemand die als besmet is, hoeft niet bang te zijn zichzelf nog een keer te besmetten.

Hooguit (en ik weet niet in wat voor stadium die studie is) dat het toch relevant is hoe diep je de virusdeeltjes inademt mbt hoe ziek je er van gaat worden.

Maar goed, wanneer je al besmet bent, behoor je eigenlijk sowieso thuis te blijven en niet met het OV te reizen...........

0
13 Weet geen naam

@9 Je bedoelt die 5G straling? question question question

0
14 Weet geen naam

Gezien dat niet iedereen weet dat hij besmet is is het veiliger zegt men dat iedereen zich bediend van een kapje ..

Ik begrijp wel dat het kapje verplicht is in het OV zodat een besmet iemand minder virus verspreidt in trein of bus .
Maar dan evengoed vind ik het zinvol zelf een mondkapje ( met filter) te dragen want die flut mondkapjes die zo koop zijn denk niet dat die veel virus tegenhouden . Schijnveiligheid .
Gelukkig is op dit moment het virus sterk verminderd aanwezig waardoor het redelijk goed gaat op dit moment , maar zolang het virus rondwaard en de kans krijgt te besmetten zal het virus dat doen .
Totdat het vanzelf uitdooft blijven we er mee opgescheept.

0
15 Olivia

@12
Nou weet ik niet hoe groot de Italiaanse lockdown was maar ondanks lockdown toch behoorlijk oplopende .

0
16 Olivia

@15 " want die flut mondkapjes die zo koop zijn denk niet dat die veel virus tegenhouden . "

Wat mij inderdaad ook wle ene beteje stoort, is dat het mondkapje al heel snel was gedegradeerd tot een mode-accesoire.

Wat mij betreft, zouden ze allemaal inderdaad aan een bepaalde standaard moeten voldoen.

0
17 Weet geen naam

Prima, dan ga je dus niet in het OV. Blijf lekker thuis, mag je ook in je blote kont lopen wat DE OVERHEID verbiedt op straat.
Veel plezier met het hoedje.

2
18 Hendrianus

@16

- Ik denk dat lockdown in China wat strenger zal zijn geweest dan in Italie. Daar zit de bevolking over het algemeen al wat meer onder dwang. Die zullen dan ook sneller strenge maatregelen accepteren.

- Daarnaast denk ik ook dat de cijfers uit Italie iets eerlijker zijn geweest dan uit China. Zie je toch wel vaker in Communistische staten. De staat doet het altijd goed, ook al moet je daarvoor de realitiet verborgen houden.

Als je een idee wilt hebben hoe ver communisme daarin gata, moet je eens de miniserie Chernobyl kijken.

0
19 Weet geen naam

* Verwijderd door de redactie *

20 Scholar007

@14 nee die veroorzaakte volgens hen toch de corona!

0
21 psje

@17 ".....is dat het mondkapje al heel snel was gedegradeerd tot een mode-accesoire.

Jongeren zijn dan wel eerder bereidt het mode accessoire te gebruiken , dat kan dan weer positief zijn in strijd tegen het virus .

Ja de kapjes zouden inderdaad aan een bepaalde standaard moeten voldoen , zal wel te duur zijn , zo'n ffp2 kapje is nogal prijzig . ik had er enkele thuisliggen nog voor de uitbraak begon .
Tevens is het ademen met zo'n ffp2 kapje op beduidend lastiger dan de flutkapjes overal te koop .
Maarja , het flutkapje heeft meestal een opening waar je nog een filter ( keukenrol of iets anders wat je als filter zou kunnen gebruiken ) in kunt stoppen .

0
22 Olivia

@22 "dat kan dan weer positief zijn in strijd tegen het virus ."

Ja, MITS die kapjes aan een minimale standaard voldoen. En daar heb ik zo mijn twijfels.

0
23 Weet geen naam

@23 ..Ja, MITS die kapjes aan een minimale standaard voldoen. En daar heb ik zo mijn twijfels.

Zeker , maar de kapjes zijn in het algemeen al twijfelachtig ,.Maar wie weet speelt de kapjesbranche hier op in en worden kapjes met de tijd affectiever gemaakt , ook kapjes die als modeaccessoire worden gebruikt .,
In de tussentijd zijn de aan mode onderhevige types gewend geraakt aan het accessoire kapje en eerder bereidt ( bij een volgende golf(je) ) het mond/neuskapje te gebruiken .

0
24 Olivia

@24 Met een mondkapje rondrijden in je Golf 2.

Dat gaat de nieuwe rage worden. question question question

0
25 Weet geen naam

Ik zie dat bijvoorbeeld bands tegenwoordig hun eigen mondkapjes in verkoop gooien dus er word wel heel erg goed op ingespeeld in Nederland valt het mondkapjes nog best wel mee , veel landen en staten in de VS is het veel meer verplicht dan hier in Nederland heb je ze alleen nodig in het openbaar vervoer ...

Zelf heb ik er nooit zo veel moeite over gedaan tot op heden alleen een korte stukje met de bus gegaan omdat ik een gebroken arm heb , maar zaterdag ga ik met de bus naar Eindhoven toe doe gewoon een mondkapje op , geen problemen mee.

0
26 MarcusCole

Helpt zon vergiet dan niet tegen corona?

0
27 Goesenaar

Veel mensen kopen ook 1 mondkapje en gebruiken dat steeds opnieuw. Terwijl je steeds een nieuwe moet pakken als je het afzet. Als je in de trein dus je mondkapje afzet om een appeltje te eten moet je daarna weer een nieuwe steriele opzetten.

0
28 Goesenaar

@25
Zo zie je maar , het ene mondkapje is het andere niet , evenzo is de ene golf is de andere niet .

0
29 Olivia

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Ronin
Offtopic

@2740 Wat jammer dat uitgerekend jij jouw mond nu weer open trekt. Dat slachtoffergedrag past jou bepaald ook niet, jij wenste hier onlangs oo...

zojuist geplaatst door Ronin

baba jaga
Offtopic

@2747 Gelijk even voor de duidelijkheid.Ik had het niet tegen jou dus gelieve niet tegen mij te spreken want dat ga je niet leuk vinden.Du...

1 minuut geleden geplaatst door baba jaga

Bop
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@40 Dank voor je toelichting. Nu zie ik dat het inderdaad een gevalletje klok en klepel is. Helaas vertel je me steeds maar niet waarom je maar...

1 minuut geleden geplaatst door Bop

FrisseBries
Offtopic

@2746En daar komt de volgende treiteraar....

3 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

baba jaga
Offtopic

@2734 Maar dat is niet zijn schuld hoor dat is het nooit. 🤣...

5 minuten geleden geplaatst door baba jaga

FrisseBries
Offtopic

@2742Huh...? Ik ben het meestal met je eens, maar niet op de manier waarop je met treiteraars omgaat. Dat heeft Bop ook al meerdere kere...

5 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Wedergeboren
Offtopic

@2741 " Laat hem in zijn sop gaar koken." Die hufter kan interesseert mij niet. Ik laat daarmee aan anderen zien wie die is. ...

8 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

FrisseBries
Offtopic

@2737Dat lukt hier toch niet. Het is een mooi streven, maar dat lukt hier niet zonder enige begeleiding....

9 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Wedergeboren
Offtopic

@2738 "Nou ja, prima. Maar hou dan op met het constant klagen over de mensen hier. Of hou op overal op in te gaan" Wartaal, die niets...

10 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

FrisseBries
Offtopic

@2739Dat heb ik gezien ja. Maar dat probeer ik nou juist duidelijk te maken. Het is hier een riool, en dan kun je zulk soort dingen verwac...

11 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

NK. App
Beeg Hindi MovieLusty IndianSexy Girl Ki ChutLau Xanh ComPorngames.hubTelegram Leak OnlyfanCollege Girls FuckingNo Cum Dodging AllowedTsurupeta Shugo Kishi Elfina Ochiru HentaiNaked AfricanHentai Animal PornFoxi Di AnalReaganfoxx PornMature PornolarNobodyhome Tv DownPornos AfroPornovore FrSexo VivoSex XzxHusband Wife Romantic Sex VideoBig Tits And AnalAllie LeggettBabita Bhabhi Ki ChudaiShiori TzukadaJijasalisexFree Black Porn SitesVr StripperFree Porns TeensPorn WrestlingPokimane CumtributeGrace Coffey NudeXxx VidyaVickyntaniaBeeg Video HindiSexyru_coup1eKarlee SteelTwistypornStreetpussySituspornoCummin On Big TitsCompile CreampieDesi Sex StoriSex OutsideSunny Leone Boobs SizeBusty Lesbians PornBig Titty GingerXxxtok.Tina LeakKushboo Hot PhotosClit Licking ToyHentaivostMei CornejoValerie Leon PlanetsuzyDiamond Jackson VideosPhoenix Mari AnalPanty Poop VideosOyasumi_sexPorn Hard DesiXxx Video MuviBlack PenishPlayboy Busty BabesLexi Luna TeachingVideo Pornos Gratis EspañolAtriz Porn NegraRana Naidu All Sex ScenesLadies Versus ButlersXxxsexy Videoمواقعً سكسEnf VideosLateks PornQueensnake BdsmLewdspotPorno GratuisSpankbengWww Xxx BangladeshDd_and_bbFree AtfightsChupando CulosAkime_girlBig Oiled Butts Threesome: Payton Preslee And Mandy MuseTanlined TitsFree Lstina PornAraqueenbae LeakSpa PornDeepnude AppsAmakanoTumblr Mom SonTiny Titty MilfReilly ReidIrmaosdotadoPenthose BabesFilm X En FrançaisBlogdefilieAmerican Pie The Naked MileXxx HiroinNaina Ganguly HotMaja StrojekNepali Chudai VideoDaddy And Step Daughter PornBlack With PornEnglish Sex Video 2018Reshma And Salman XnxxBengali Chuda Chudi StoryBig VoobsTeens Nude PageantXxnx FatWhiteboiqueen TiktokPron Milf VideoKeegan Connor Tracy NudeWomen Spreading LegsMia SanzTamil Live Sex ChatMonster Girl Hentai MangaLegs Spreading NudeWww Indian Sex Vedios ComUpload PornIndian And Pakistani PornPorn Videos ChatNade Nasty PornBbw With Huge TittiesLafy FyreKaley Cuoco SexsceneSex Hot New VideoMary Bellavita PornBig Clit LickingPorn With Sexy MenYuzuriha HentaiGhatubateMouth SexIndian Desi Girl XnxxPron VedosOdiasex InDesi Chut LundReal Hidden Cam MassagesYou Tube FreepornBest Tube PornsitesNudist Colony PhotosWw Tamil Sex ComHaryanvi Sexy Video BfDani Daniels Full Hd VideosEporner.conOrgiesFace Fart SittingPlaybokep.Follando HermanoMoms Hugh TitsBoobs LickingFree Lesbian Porn VideoMy Family's Pie PornBlack Beast Kuroinu Hentai