U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 19
De PVV, ChristenUnie en SGP willen dat minister Kaag opheldering geeft over Nederlandse subsidies voor een palestijnse NGO waar terroristen van het Volksfront voor de Bevrijding van palestina (PFLP) werkzaam waren. Nu blijkt dat Nederland al voor de fatale aanslag werd gewaarschuwd voor de ...

13 dagen geleden door docP

REAGEER MET EEN EMOJI
20
2
1
1
1

Tja Palliemeid Kaag geeft graag geld aan terroristen.

1 MeneerRontgen    
13 dagen geleden door MeneerRontgen
4
Meld

-
Hoe duidelijk wil je het hebben???
/-
-

2 MrCally1    
13 dagen geleden door MrCally1
3
Meld

Kaag is ook voor geen cent te vertrouwen.
En geef aan zoveel bakken geld.
Die vrouw wil graag MP worden.
Nou bespaar ons hier voor.

3 annie    
13 dagen geleden door annie
4
Meld

Wij waarschuwde al voor de vrijgevigheid van kaag aan die lieden.
En dat wilt MP van nederland worden,ik dacht het niet.

4 ongelovenloos    
13 dagen geleden door ongelovenloos
4
Meld

@3 @4 Kaag is gehuwd met Anis al-Qaq, een voormalig Fatah-politicus en Palestijns ambassadeur in Zwitserland, en heeft vier kinderen. Kaag is polyglot. Ze spreekt zes talen vloeiend (Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Duits en Arabisch).

5 Moskowfiets    
13 dagen geleden door Moskowfiets
2
Meld

Er zijn wat Haagse lieden die hun prioriteiten verkeerd hebben. Kaag is dar een goed voorbeeld van. Zij is niet geschikt voor haar rol.

6 sparta    
13 dagen geleden door sparta
2
Meld

Kaag is een valse en getouwd met Anus Kwakkie
Kaag is vergeten de chemische wapens de van rebellen clubs in Syrie
te vernietigen
Kaag en D66 zijn voor de Palestijnen
Komt niet meer goed met het Anus kwakkie van Kaag
Wegwezen P.P-ster

7 Bollieboos    
13 dagen geleden door Bollieboos
4
Meld

* Verwijderd door de redactie *

8 Huskymanus    
12 dagen geleden door Huskymanus

@5 Aanvulling

Fatah (Arabisch: الفتح, al-Fatah; letterlijk: 'de overwinning') is een Palestijnse politieke beweging. Vroeger was het een guerrillabeweging, die later ook terroristische aanslagen pleegde. Tegenwoordig is Fatah een politieke partij met een militie, de Al-Aqsa Martelarenbrigade, die door onder andere de Europese Unie[1] en de Verenigde Staten[2] als terroristisch wordt gezien.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Fatah

9 Moskowfiets    
12 dagen geleden door Moskowfiets
0
Meld

Even een lading stof brengen naar Kaag, kan ze daar in bijten.

10 gaulette    
12 dagen geleden door gaulette
1
Meld

@10 Kaag gaat echt niet door het stof. Dat kreng blijft gewoon lachend geld overmaken. Buiten trappen is de enige oplossing, maar dat gaat niet gebeuren. Want zie wat er met een motie van wantrouwen door de eerste kamer gebeurt is, tegen dat andere Zweeds D66 kreng.
Ze voeren wetten niet uit, heffen referendum op , blijven zonder steun van de kamer geld over maken. Ja D van 66 staat niet voor democratisch. Wat is D66 toch een anti volks partij.

11 dmpr2.3    
12 dagen geleden door dmpr2.3
1
Meld

Mooi, de grondaanval is begonnen

12 Coen    
12 dagen geleden door Coen
1
Meld

@11 , en als ze dan toch "door het stof" moet, gescript toneelstukje en fijne avond en tot morgen.

13 caso    
12 dagen geleden door caso
1
Meld

Krijg het vermoeden dat voor sommige NK reageerders het antwoord op de gestelde kamervragen totaal irrelevant is. De haat, aangewakkerd door de PVV , richting D66 is hoog. Dat de partner van mevr. Kaag onder Arafat nauw betrokken was bij de Oslo akkoorden wordt niet gewaardeerd. Dan is de stap niet ver om, totaal uit de lucht gegrepen dan wel uit de duim gezogen , minister Kaag te beschuldigen van het doorsluizen van geld naar de Palestijnen op onwettelijke gronden. Dat minister Kaag overheidsbeleid uitvoert ontgaat hen. Bovendien controleert de Kamer dat overheidsbeleid zoals blijkt uit de kamervragen die nu gesteld worden.

Kortom, wacht de beantwoording van de kamervragen eens af en stop die domme persoonlijke hetze tegen Sigrid Kaag. Overigens is sinds haar kandidatuur voor het lijsttrekkerschap D66 gestegen in de peilingen. Gelukkig worden haar kwaliteiten dus gewaardeerd. Het is tenslotte een gedegen vakvrouw die een positieve aanvulling is voor de politiek.

14 Hendrianus    
11 dagen geleden door Hendrianus
14
Meld

@14
Dat ik D66 haat als de pest heeft bij mij niks met het aanwakkeren daarvan door de PVV te maken. Daar heeft bij mij vooral Pechtold zelf wel voor gezorgd in de tijd toen hij daar nog de scepter zwaaide. Dat Kaag voor de rest een gedegen vakvrouw is daar ben ikzelf ook wel van overtuigd. En dit gezien haar opleidingen en andere activiteiten.

MAAR is ze als het om de Palestijnen gaat onbevooroordeeld en objectief vraag ik me af? En dan is volgens mij het antwoord hierop nee, nee en nog eens nee. Toen de VS besloten hun bijdrage van 125 miljoen dollar aan UNRWA te halveren sprong ze gelijk in dat gat. Waarvoor moest Nederland gelijk voorop lopen om de gaten in allerlei begrotingen te dichten die door het beleid van Trump links en rechts vallen? Waarvoor deed Kaag dit op voorhand zonder enig overleg met de andere 3 coalitie partners? Zodat de CU daar toen samen met samen met VVD en CDA, direct schriftelijke vragen over hebben gesteld.

En zou ze dit toen ook zo op die ongebruikelijke manier hebben gedaan als ze nu eens toevallig een keertje niet met een Palestijn was getrouwd?

Wat denk jij zelf eigenlijk?

15 rebo    
11 dagen geleden door rebo
0
Meld

@15

Er wordt jaarlijks een budget uitgetrokken voor hulp aan de UNHCR, de VN organisatie voor Palestijnse vluchtelingen. Dat jaarlijkse budget heeft minister Kaag vervroegd betaald om de UNHCR lucht te geven om het begrotingsgat te dichten dat ontstond toen de VS abrupt haar bijdrage beëindigde.
Er is dus geen Euro meer betaald dan al was afgesproken, alleen het tijdstip van betaling was vervroegd.

'Zijlstra is aanvallen over Palestijnen op zijn collega Kaag zat'
"Er moet eens opgehouden worden met het leggen van een persoonlijke link met de echtgenoot van mijn collega"
"Als het geld daar op is krijgen we een situatie dat mensen op de loop gaan, en de kans is vrij groot dat ze dan deze kant uit komen", zei hij. "Dit is dus ook in ons eigen belang, wil ik maar tegen de PVV zeggen."
https://nos.nl/artikel/2213423-zijlstra-is-aanvallen-over-palestijnen-op-zijn-collega-kaag-zat.html

Sigrid Kaag is m.i. professioneel genoeg om haar persoonlijke mening te scheiden van haar verantwoordelijkheden als minister. Moet niet elke politicus dat doen? Moest minister Uri Rosenthal dat indertijd niet òòk doen? Is er iemand die zich afgevraagd heeft of Uri Rosenthal zijn persoonlijke voorkeuren een rol hadden in de discussie over de financiering van bepaalde NGO's?

Nee, maar nu het de Palestijnen betreft wordt alles uit de kast gehaald om minister Kaag te beschuldigen en dat gaat verder dan het zielige gedoe van wat je leest in reacties op NK zoals in dit draadje. De domheid, niet uw reactie, druipt ervan af.

16 Hendrianus    
11 dagen geleden door Hendrianus
14
Meld

@16
Ja oké Hendrianus, ik wil ik niet ouwehoeren en dan zul jij wel zeggen "dan moet je dat vooral ook niet doen Rebo." Maar ik blijf toch wantrouwend betreffende de onpartijdigheid van mevrouw Kaag als het om de Palestijnen gaat. Dat ze dat geld dan op voorhand al overmaakte oké "het zij zo." Maar waarvoor dan geheel op eigen houtje zonder de rest daarover van te voren in te lichten? En het verbaasde onder meer CU-Kamerlid Voordewind toen om om uit de pers te vernemen dat minister Kaag van Ontwikkelingssamenwerking de jaarlijkse Nederlandse bijdrage van 13 miljoen euro aan de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) versneld overmaakte. Voordewind stelde er, samen met VVD en CDA, direct schriftelijke vragen over.

En dat Zijlstra die aanvallen op zijn collega Kaag zat was dat kan ik ook nog wel begrijpen. Zijlstra zal het persoonlijk waarschijnlijk ook niet leuk hebben gevonden om het uit de krant te vernemen. Want uiteindelijk waren er ook vragen vanuit het CDA en de VVD hierover. Maar Zijlstra zal waarschijnlijk ook hebben gedacht om toch de boel maar te sussen en om zo een crisis te voorkomen. Want daarvoor zullen ze deze affaire dan toch weer niet belangrijk genoeg hebben gevonden.

17 rebo    
11 dagen geleden door rebo
0
Meld

ik wil ik niet ouwehoeren = nu wil ik niet ouwehoeren

18 rebo    
11 dagen geleden door rebo
0
Meld
19 Hendrianus    
11 dagen geleden door Hendrianus
12
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Trump scheldt straf van zijn vriend en vertro...
President Trump heeft de straf van Roger Ston...

1 dag geleden door Nieuwsgierig

"Waarom vlucht je uit Mogadishu en doet...
Aldus Ayaan Hirsi Ali tegen Ilhan Omar.

1 dag geleden door Proemevla

Twitter verbant extremistische accounts, waar...
De accounts overtraden de regels omtrent &quo...

23 uur geleden door NOS

Met ‘dolksteek in de rug’ maakt F...
Forum voor Democratie is een paria geworden i...

1 dag geleden door Lidpver

'De blanke Nederlander is geen racist!&#...
Arnold op Zondag

18 uur geleden door Eric


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Proemevla
Recordaantal besmettingen VS, Trump draagt vo...
@33Daar was het NIET verplicht....

minder dan een minuut geleden door Proemevla

La Cabana
Is het aantrekkelijk om je oude huis als bele...
@2Waarom niet, kreeg mijn huis in de crisis...

1 minuut geleden door La Cabana

Reagurius
Helikopter, twee karretjes en een satelliet g...
Misschien krijgt de helikopter een roosmolen ...

2 minuten geleden door Reagurius

Wilmama
‘Zelfisolatie maakt je mogelijk vatbaarder ...
@13Het gedachtegoed van Pierre Capel is ond...

3 minuten geleden door Wilmama

Gandalf
Arrestatieteam pakt man op die urenlang huisr...
@3 Precies. Vroeger letten de buren missc...

3 minuten geleden door Gandalf

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig