Tweede Kamer wil opheldering over Nederlandse financiering terreur-NGO UAWC (cidi.nl)


De PVV, ChristenUnie en SGP willen dat minister Kaag opheldering geeft over Nederlandse subsidies voor een palestijnse NGO waar terroristen van het Volksfront voor de Bevrijding van palestina (PFLP) werkzaam waren. Nu blijkt dat Nederland al voor de fatale aanslag werd gewaarschuwd voor de ...

door docP in Binnenland  ·  19 Reacties

  • 19
  • 820x gelezen
Reageer met een Emoji
2
1
1
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Tja Palliemeid Kaag geeft graag geld aan terroristen.

4
1 MeneerRontgen

-
Hoe duidelijk wil je het hebben???
/-
-

3
2 MrCally1

Kaag is ook voor geen cent te vertrouwen.
En geef aan zoveel bakken geld.
Die vrouw wil graag MP worden.
Nou bespaar ons hier voor.

4
3 annie

Wij waarschuwde al voor de vrijgevigheid van kaag aan die lieden.
En dat wilt MP van nederland worden,ik dacht het niet.

4
4 ongelovenloos

@3 @4 Kaag is gehuwd met Anis al-Qaq, een voormalig Fatah-politicus en Palestijns ambassadeur in Zwitserland, en heeft vier kinderen. Kaag is polyglot. Ze spreekt zes talen vloeiend (Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Duits en Arabisch).

2
5 Moskowfiets

Er zijn wat Haagse lieden die hun prioriteiten verkeerd hebben. Kaag is dar een goed voorbeeld van. Zij is niet geschikt voor haar rol.

2
6 sparta

Kaag is een valse en getouwd met Anus Kwakkie
Kaag is vergeten de chemische wapens de van rebellen clubs in Syrie
te vernietigen
Kaag en D66 zijn voor de Palestijnen
Komt niet meer goed met het Anus kwakkie van Kaag
Wegwezen P.P-ster

4
7 Bollieboos

* Verwijderd door de redactie *

8 Huskymanus

@5 Aanvulling

Fatah (Arabisch: الفتح, al-Fatah; letterlijk: 'de overwinning') is een Palestijnse politieke beweging. Vroeger was het een guerrillabeweging, die later ook terroristische aanslagen pleegde. Tegenwoordig is Fatah een politieke partij met een militie, de Al-Aqsa Martelarenbrigade, die door onder andere de Europese Unie[1] en de Verenigde Staten[2] als terroristisch wordt gezien.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Fatah

0
9 Moskowfiets

Even een lading stof brengen naar Kaag, kan ze daar in bijten.

1
10 gaulette

* Verwijderd door de redactie *

11 dmpr2.3

* Verwijderd door de redactie *

12 Coen

@11 , en als ze dan toch "door het stof" moet, gescript toneelstukje en fijne avond en tot morgen.

1
13 caso

Krijg het vermoeden dat voor sommige NK reageerders het antwoord op de gestelde kamervragen totaal irrelevant is. De haat, aangewakkerd door de PVV , richting D66 is hoog. Dat de partner van mevr. Kaag onder Arafat nauw betrokken was bij de Oslo akkoorden wordt niet gewaardeerd. Dan is de stap niet ver om, totaal uit de lucht gegrepen dan wel uit de duim gezogen , minister Kaag te beschuldigen van het doorsluizen van geld naar de Palestijnen op onwettelijke gronden. Dat minister Kaag overheidsbeleid uitvoert ontgaat hen. Bovendien controleert de Kamer dat overheidsbeleid zoals blijkt uit de kamervragen die nu gesteld worden.

Kortom, wacht de beantwoording van de kamervragen eens af en stop die domme persoonlijke hetze tegen Sigrid Kaag. Overigens is sinds haar kandidatuur voor het lijsttrekkerschap D66 gestegen in de peilingen. Gelukkig worden haar kwaliteiten dus gewaardeerd. Het is tenslotte een gedegen vakvrouw die een positieve aanvulling is voor de politiek.

4
14 Hendrianus

@14
Dat ik D66 haat als de pest heeft bij mij niks met het aanwakkeren daarvan door de PVV te maken. Daar heeft bij mij vooral Pechtold zelf wel voor gezorgd in de tijd toen hij daar nog de scepter zwaaide. Dat Kaag voor de rest een gedegen vakvrouw is daar ben ikzelf ook wel van overtuigd. En dit gezien haar opleidingen en andere activiteiten.

MAAR is ze als het om de Palestijnen gaat onbevooroordeeld en objectief vraag ik me af? En dan is volgens mij het antwoord hierop nee, nee en nog eens nee. Toen de VS besloten hun bijdrage van 125 miljoen dollar aan UNRWA te halveren sprong ze gelijk in dat gat. Waarvoor moest Nederland gelijk voorop lopen om de gaten in allerlei begrotingen te dichten die door het beleid van Trump links en rechts vallen? Waarvoor deed Kaag dit op voorhand zonder enig overleg met de andere 3 coalitie partners? Zodat de CU daar toen samen met samen met VVD en CDA, direct schriftelijke vragen over hebben gesteld.

En zou ze dit toen ook zo op die ongebruikelijke manier hebben gedaan als ze nu eens toevallig een keertje niet met een Palestijn was getrouwd?

Wat denk jij zelf eigenlijk?

0
15 rebo

@15

Er wordt jaarlijks een budget uitgetrokken voor hulp aan de UNHCR, de VN organisatie voor Palestijnse vluchtelingen. Dat jaarlijkse budget heeft minister Kaag vervroegd betaald om de UNHCR lucht te geven om het begrotingsgat te dichten dat ontstond toen de VS abrupt haar bijdrage beëindigde.
Er is dus geen Euro meer betaald dan al was afgesproken, alleen het tijdstip van betaling was vervroegd.

'Zijlstra is aanvallen over Palestijnen op zijn collega Kaag zat'
"Er moet eens opgehouden worden met het leggen van een persoonlijke link met de echtgenoot van mijn collega"
"Als het geld daar op is krijgen we een situatie dat mensen op de loop gaan, en de kans is vrij groot dat ze dan deze kant uit komen", zei hij. "Dit is dus ook in ons eigen belang, wil ik maar tegen de PVV zeggen."
https://nos.nl/artikel/2213423-zijlstra-is-aanvallen-over-palestijnen-op-zijn-collega-kaag-zat.html

Sigrid Kaag is m.i. professioneel genoeg om haar persoonlijke mening te scheiden van haar verantwoordelijkheden als minister. Moet niet elke politicus dat doen? Moest minister Uri Rosenthal dat indertijd niet òòk doen? Is er iemand die zich afgevraagd heeft of Uri Rosenthal zijn persoonlijke voorkeuren een rol hadden in de discussie over de financiering van bepaalde NGO's?

Nee, maar nu het de Palestijnen betreft wordt alles uit de kast gehaald om minister Kaag te beschuldigen en dat gaat verder dan het zielige gedoe van wat je leest in reacties op NK zoals in dit draadje. De domheid, niet uw reactie, druipt ervan af.

4
16 Hendrianus

@16
Ja oké Hendrianus, ik wil ik niet ouwehoeren en dan zul jij wel zeggen "dan moet je dat vooral ook niet doen Rebo." Maar ik blijf toch wantrouwend betreffende de onpartijdigheid van mevrouw Kaag als het om de Palestijnen gaat. Dat ze dat geld dan op voorhand al overmaakte oké "het zij zo." Maar waarvoor dan geheel op eigen houtje zonder de rest daarover van te voren in te lichten? En het verbaasde onder meer CU-Kamerlid Voordewind toen om om uit de pers te vernemen dat minister Kaag van Ontwikkelingssamenwerking de jaarlijkse Nederlandse bijdrage van 13 miljoen euro aan de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) versneld overmaakte. Voordewind stelde er, samen met VVD en CDA, direct schriftelijke vragen over.

En dat Zijlstra die aanvallen op zijn collega Kaag zat was dat kan ik ook nog wel begrijpen. Zijlstra zal het persoonlijk waarschijnlijk ook niet leuk hebben gevonden om het uit de krant te vernemen. Want uiteindelijk waren er ook vragen vanuit het CDA en de VVD hierover. Maar Zijlstra zal waarschijnlijk ook hebben gedacht om toch de boel maar te sussen en om zo een crisis te voorkomen. Want daarvoor zullen ze deze affaire dan toch weer niet belangrijk genoeg hebben gevonden.

0
17 rebo

ik wil ik niet ouwehoeren = nu wil ik niet ouwehoeren

0
18 rebo

@17

Hier kun je de antwoorden vinden op de Kamervragen,
https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/kamervragen/detail?id=2018D03470&did=2018D03470

2
19 Hendrianus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

4 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

4 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

5 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

5 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

5 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

6 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

6 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Moms Teach SwxPaige Wwe PornHot Nude TeensComic PotnBesst Porn SitesCuckild PornDbd PornAgregadores PornPo R N Hu BCathy HeavenlyTittie OutBbw Pics NudePool XxxAmazing Indians NudeCharely ChaseSleeping Beauty 2011 Full MovieBokep AvBrandy Renee Y Kayla KadenMz Twerksum PornThepornsudeLite PussyAbime PornXxx Teen Porn HdFree Teen SexShura TambovBlair Williams XxxBkp KoreaNatelie MonroeJap Bbw PornHardcore XxxBratwurst PornEezissKate Beckinsale PornCartoonpornvidsLas Mejores Videos PornosPorno AgrecivoJennifer Tilly BoobiesNude Scenes From Orange Is The New BlackFree Porn ClipsTeluguhub NetPeliculas P OrnoWife SwappingEbiny Porn StarsNamitha Kapoor SexLondrina SexSexxy Hot MovieUkrainian PornPornmot.comGay Indian PornHinata NakedVenom R34Sexy Sonarika BhadoriaBoobs Touch In BusNew Bollywood Actress SexReal Incest Video89 OcmAzumi LiuIzzy Green BjThick PornstartsFacial Compilation PornDuro PornMalayalam Bf SexBianka HelenAva Addams KissingAexmexReaction PornMalayali PennuCrying Anal TeensSds PornSandra Otterson CreampieLobster TibeRarbgStreming XxAtrizes Famozas NuasVideos De Sexo Amador BrBaby NicolsJessica Nigri TitsPopular Sex VideoHindi First NightFilmsexiCollege Sex MovieFist DeepOrgasms Xxx ComXxxfrePorn Videos Hd Long18 Sex TamilBabescomHentaifootjobMegyn Kelly NudeSexo Con Mi PrimaKimmy Granger Likes It RoughDubai ShaharSxyyLeolulu LeakBangladeshi Hot MovieRomantic Hd Porn VideosCurvy BlondeXfreeehdPinflix ComThai Massage XvideosBib Boobs NakedAdult TiktokStriper Ao VivoPorno CagandoBatepapo Uol Cidades E RegiõesCreampie ComoilationHot Saree PornKerala Girls FuckingXxx HotsexNaughtyamericavrDoule ListMikailadancer OnlyfansBengali Nude ModelDorm DarePornos AsiaLoveherfeedDouble Tongue PiercingNehal Vadoliya HotXmomsWatch Porn FreeFree Transgender PornBella Rolland Charlotte SinsJacquie Et Michel SexeNip Slips On TwitchAnal LesbainRamon XxxBig Black Booty PronNoughty Amerika ComWife Sharing SexvideoBig Ass Mom AnalAinslee DivineReddit Public SexBegger PornXxx With StrangerBetty Bondage PornChat PornograficoXvideo PornografiaMedellin EscortsLauren Dern NudeXxx Video Hd YogaTxx VideoMadhuri Ka Sexy VideoPorn DancingGonzo Sex VideosDesi Hidden Cam XxxDoctor And Patient Sex XxxCamera 6 Mom And Step Son XxxTeenage Nude In MovieFamily Strokes VideosHey Dude Dupes