‘Nederland racistisch? Er gaat ook heel veel goed’ (ad.nl)


VIDEO-Terwijl de Black Lives Matter-beweging in volle gang is, schreef ondernemer en publicist Aylin Bilic uit Amsterdam een column waarin ze betoogt dat Nederland helemaal niet zo racistisch is. Daar maakte ze ook vijanden mee. Dat moet dan maar, vindt Bilic. ,,Ik wil niet dat mijn dochte ...

door Nieuwsgierig in Binnenland  ·  19 Reacties

  • 10
  • 510x gelezen
Reageer met een Emoji
2
1
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Arme zwarten, echt heel erg om te moeten leven hier in een land vol slavendrijvers.
Ik zou zo snel mogelijk emigreren, tenminste, als je dat nog kunt en niet vast zit aan de ketting van een blanke.

0
1 Spraypaint

Aylin Bilic schreef ook een artikel in de NRC over het onderwerp racisme:

‘Identiteit’, ik kan het woord niet meer horen

‘Waar kom je vandaan?” Die vraag stellen aan mensen zoals ik, is discriminerend, zo konden we ook in NRC (13/6) lezen. Ik ben het daarmee eens wanneer die vraag niet voortkomt uit oprechte interesse.

Ook ik heb die vraag in mijn leven ontelbaar vaak gekregen. Maar gek genoeg zelden van mijn blanke buurvrouw, werkgever, sportvereniging of collega’s. Die durfden dat niet. Het waren bijna altijd gekleurde landgenoten die de vraag stelden. De Marokkaanse en Turkse gemeenschappen in Nederland denken bij uitstek in identiteiten. Je bent vrouw, je bent islamiet, je bent westers, je bent goddeloze homo, je bent… Belangrijke kwesties, want ze bepalen of je erbij hoort, of niet: inclusie of exclusie. Ik kon daar altijd (en nog steeds) slecht tegen. Want inclusie betekent ook: onze normen zijn dus ook jouw normen, zo en zo hoor jij je te gedragen.

Ik moest bij de vraag „waar kom je vandaan?” altijd laveren. Zeggen dat ik in Rotterdam ben geboren en mijn ouders in Izmir: dat was nooit voldoende. Ze wilden de hele stamboom, waarbij de kernvraag was: tot welke groep behoor je precies? Politiek, religieus, historisch, etnisch… „Wat is je afstamming?” is voor veel Turkstaligen een veel belangrijker vraag dan „Wat doe je?”. Die laatste vraag kreeg ik vooral van blanke Nederlanders die ik in mijn leven ontmoette.

Wanneer ik bij het grote doorvragen vertelde dat mijn diepere wortels vooral op de Balkan en in Griekenland liggen, veel meer dan op het Turkse vasteland, dan was de argwaan gewekt. „Wonen daar wel moslims?” wilde een klasgenoot weten. „Je vader gaat toch wel naar de moskee, hè?” vroeg een ander. Vanaf dat moment lag ik onder een vergrootglas. Of ik meeging met schoolreisjes, blanke kinderen bij me thuiskwamen of – o verschrikkelijk – ik zelfgemaakte kerststukjes mee naar huis nam, werd door Turkse en Marokkaanse ouders openlijk veroordeeld. Zondigen tegen je ‘identiteit’, veel dieper kon je niet vallen.

Bron en de rest: https://www.nrc.nl/nieuws/2020/06/24/identiteit-ik-kan-het-woord-niet-meer-horen-a4003827

0
2 Nieuwsgierig

Institutioneel rascisme is er wel degelijk, die illegale Jerry kreeg voorrang op huisje/bijstand/CV keteltje op belastingbetalende ingezetene met arbeidsverleden.

1
3 caso

Geweldig ik heb haar vanmorgen gezien bij W.N.L en zij sloeg de spijker behoorlijk op zijn kop.
Daar was weinig tegen in te brengen en ik hoop dat Rutte zich bewust is wie en wat B.L.M nu eigenlijk in de kern is dat verteld de oprichtster zelf in onderstaande video wij zijn een getrainde marxistische beweging en wij willen wraak? op wie en wat?
Kijk en huiver
https://www.geenstijl.nl/5154043/we-vertrouwen-ze-niet/

0
4 welofniet

Hoe komt ze erbij? Nederland is het meest racistische land ter wereld. Je bent als blanke hier vanaf je geboorte automatisch lid van de clan, in plaats van baby sokjes breien mensen hier witte puntmutsjes voor hun pasgeborenen. "Apartheid" is een Nederlands woord, en kleurlingen moeten hier achterin de bus plaatsnemen. Wij zijn echt een gruwelijk racistisch en xenofoob,, oh en fascistisch uiteraard.

Een goede reden voor migranten om maar niet meer deze kant op te komen, zeker zwarten en moslims niet. Dat kan je die arme mensen niet aandoen.

1
5 greenmango

Tuurlijk gaat ook veel goed Kijk maar naar de diversiteit van demonstranten tegen racisme maar ook dat het vooral jongeren zijn is belangrijk.Een advies aan de BLM beweging.Ga niet overdrijven want dan gaan goedwillende witte mensen de kont tegen de krib gooien.Echte racisten zijn er niet veel in Nederland.Soms lijkt het anders dat komt vooral doordat ze op sociaalmedia elkaar opzoeken en tegelijk hun gelijkluidende meningen geven.

9
6 jantje van leiden

@6
Ja die blanke demonstranten hebben zich in de emotie van het moment mee laten slepen na de afschuwelijke video omtrent de dood van Floyd ook ik heb er met een gevoel van walging naar gekeken maar heb mij toch niet geroepen gevoeld om dan maar te gaan demonstreren omdat ik toen als wist wat de B.L.M beweging is en waar zij voor staan.
Zie dit maar als vergelijking met de verschrikkelijke aanslag op de Twin Towers waar Bush toen onmiddellijk steun kreeg uit de hele wereld om Irak aan te gaan vallen en een oorlog kon beginnen,
En ook nog met de woorden wie niet met ons is, is tegen ons.

0
7 welofniet

@4
Jouw satire is trouwens ook geweldig met die gebreide witte K.K.K mutsjes.

1
8 welofniet

Degene die Nederland en Nederlanders racistisch noemen zijn compleet gestoord

Noem mij maar eens een land waar ruim 180 nationaliteiten zonder veel problemen samenleven en alle ruimte krijgen om alles te worden wat ze maar willen , lukt het ze niet krijgen ze gratis geld

Nou ?

1
9 Vageali6888

@7 Die blanke slijmballen willen gewoon een symphatieke indruk maken van zichzelf.

0
10 Reagurius

@9 India (sarc).

2
11 Reagurius

@6 Ja er gaat heel veel goed in ons land, daar kunnen heel veel andere landen een voorbeeld aan nemen, inclusief de landen waar de voorouders van bepaalde zwarte mensen vandaan komen die voorop staan in het debat. Maar voor sommigen is het nooit genoeg. Perfect is een utopie! Ik denk dat veel Nederlanders die echt niet racistisch zijn er zo langzamerhand wel genoeg van beginnen te krijgen, de rellen het massaal belagen en schofferen van politie, winkels plunderen, beelden bekladden enzovoort.

Als je iedere dag massaal racist krijgt te horen dan slaat op een gegeven moment de vlam in de pan bij bepaalde groepen ben ik bang en schieten BLM en KOZP hun doel voorbij. Die groepen hebben al lang hun punt gemaakt. Je hoort tegenwoordig niets anders meer. Je kan geen krant openslaan of ze hebben het erover. Racisme, racisme, racisme en niet te vergeten de gesubsidieerde groepen die er een verdienmodel van lijken te maken bovendien wordt tegenwoordig erg snel, te snel racisme geroepen. Soms is het terecht maar vaak ook niet!
Is het om te jennen of haat aan alle blanken of wegens het eigen falen om de tegenwoordige Nederlanders een collectief schuldgevoel aan te praten voor de slavernij waar bovendien de Ashanti voorouders van Afriyie en Akwasi zich in eerste instantie schuldig aan hebben gemaakt anders was er geen enkele Afrikaanse slaaf op een schip terecht gekomen naar het continent Amerika en niet te vergeten naar de Arabische landen waar te weinig over gesproken wordt!

0
12 Nieuwsgierig

Over (onder andere) racisme.... dan moet je dit interview (met een Surinamer) maar eens bekijken. >>>

4
13 xtremy

Adjiedj Bakas van de week bij WNL maakt ook rake opmerkingen in het programma:


Ook als je een kleurtje hebt of de roots van voorouders n een ander land liggen kan je echt wel ver komen in ons land. Je moet er alleen moeite voor doen en dat geldt ook voor de blanke Nederlanders. Het komt niet vanzelf aanwaaien!
Degenen die klagen geven vaak de schuld aan anderen van hun eigen falen.
https://dextervisions.nl/interview-nationaleberoepengids&lang=nl

1
14 Nieuwsgierig

ik ben er zo klaar mee question

ik voel mij gekwetst door blm, kozp en de hele zooi, nu ik gekwetst ben houd het dan op? gaan ze dan voor mij knielen, of mijn voeten wassen?

2
15 120db

De grootste racisten in Nederland zijn al linkse yuppies die voortdurend tegen hun autochtone medemens lopen te zeiken dat die racisten zijn!
Maar dankzij al die autochtonen vullen ze wel hun zakken!
Hoe hypocriet kunnen zijn word tijd dat die figuren eens geboycot worden!

Zoek eens een ander sportschool dan kan deze yup zelf aan de bak!

1
16 Zie Hier

Ik zit nog altijd te wachten op de eerste die mij in m'n gezicht verteld dat ik en/of Nederland racistisch is.
Ik denk ook niet dat dat ooit gebeurd. question

0
17 SBD

De Black Lives Matter is een marxistische racistische beweging. Ze wil wraak op de blanke westerse mens en dat is gewoon botweg racisme. Waarom dat in de media niet als zodanig wordt aangemerkt is opmerkelijk en duid op het systematisch aangebrachte schuldgevoel waar de propaganda machine blijkbaar succes heeft geboekt.
Als men dan wil aangeven dat Nederland niet racistisch is, dan moet ik dit tegenspreken. De Black Lives matter beweging staat in volle glorie op het malieveld te protesteren en wordt ondertussen de Nederlandse cultuur aangevallen.

3
18 sparta

racisme een probleem dat altijd heeft bestaan, in ieder land en iedere cultuur. Tot de dag van vandaag. Iedere ‘kleur’ discrimineert. Zo leren de feiten ons dat racisme het meest en heftigst voorkomt in landen in Afrika en Azië en dat West-Europa tegenwoordig juist een van de minst racistische delen van de wereld is.

0
19 zilvergoud

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
Rechtszaak om zeldzame gebreken coronavaccin Astra Zeneca: ’Hersenbloeding zeer sporadisch’

@2 Ha Snorretje, ik hoop dat het pijnloos bij je is, het zwaard van Damocles hang,t dankzij het vaccin, bij alle covid gevaccineerden boven hun...

3 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Graaier1000
Topdokter slaat alarm: ‘Chemische stoffen in vaccins maken kinderen trans’ - Dissident.one

Het besef in een onzekere en bedreigende wereld te leven wordt met de huidige toegenomen communicatiemogelijkheden alleen maar groter. Voeg daar...

5 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Nicks R. Van
Hoogleraar staatsrecht Voermans: uitschrijven nieuwe verkiezingen zou unicum zijn

Je hoeft geen hoogleraar te zijn om je gezond verstand te gebruiken. Waarom zouden verkiezingen niet kunnen? Enkel omdat het weinig werd gedaan?...

5 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

baba jaga
KIJK. Joodse man op straat lastiggevallen door viertal dat hem in kofferbak wil steken

Voor de jihadistische beweging is het conflict in potentie een mobiliserend onderwerp. Beelden van het leed van Palestijnen kunnen voor jihadist...

8 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Strongoli
Sophie Hilbrand en Jeroen Pauw samen naar avondshow op NPO1

@8Ik vind het allebei niks. Die laatste verkondigt een mening, waarvan zij denkt, dat het de mening van Nederland is. Tsja, het is natuurlijk...

9 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Wedergeboren
Sophie Hilbrand en Jeroen Pauw samen naar avondshow op NPO1

@6 "waar geen hond meer naar kijkt" "Onlangs trok Pauw op maandagavond bijna 850.000 kijkers, terwijl Sophie Hilbrand het de dag er...

9 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Sarcoff
People who rejected the toxic depopulation jabs are now forced to take care of the gullible masses who took the shots – NaturalNews.com

Voor de vertaling, zie https://www.frontnieuws.com/mensen-die-de-giftige-ontvolkingsprikken-afwezen-worden-nu-gedwongen-om-te-zorgen-voor-de-g...

9 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Nicks R. Van
Aardappels uit Nederland of rijst uit Azië: wat kun je beter eten voor het klimaat?

Chinees eten is heel lekker. Vraag maar aan Frans!...

10 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Nicks R. Van
Bij toeval ontdekte 17e-eeuwse schilderingen, verdwijnen na onderzoek weer achter plafond

@11 AT5 zegt mij niets, vandaar mijn eerdere opmerking. ...

11 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

baba jaga
KIJK. Joodse man op straat lastiggevallen door viertal dat hem in kofferbak wil steken

Het conflict kan ook drempelverlagend werken voor radicaal islamitische personen die niet de jihadistische ideologie aanhangen, maar het geweld ...

12 minuten geleden geplaatst door baba jaga

NK. App
Hot Sexy Bhabhi RomanceFullsexvideosSquat Riding PornPorn SxyEt PornXbideos ComHung DaddyXxx00Xxx Big Black SexAsain SquirtHindi Mein Sexy PhotoSixi MoviNew Porn Movies ComPuke FacefuckErotic EmergencyTit Falls OutApex Legends Porn ComicsCunnilingusgifPorngay DaddyPronsitesDevar XxxJapanese Forced Xxx VideosFree Potn VideosAbby Dowse OnlyfansCutegirl NakedLesbian Foot Slave PornTwitter BlowjobsYouppie NetGatavirtual ComFirst Time Sex HindiBoss Secretary Sex VideoMexican Porn VidsLily Love CreampieSexmex TubesSummer BriellrXx Chinese VideoBus SaxSunny Leone ChudaiXnxx SotiresFamosaspornAnikka AlbritePublic Masturbate PornSexstories GroupOffice Hd SexBigboobs XnxAllison Parker 22Raily RaidMia Marin VideosAngela White RimmingPorn FlixPornozinho TorrentThickthighsHot Sexy HornyCunalingusDoudjinFilmr PornôHard Chudai VideoNew Sexy Video Hd DownloadAbha Paul PornHairy SnatchPornoabuelasMia Khalifa Sex MovieCelebrity Icloud LeaksMom Teach Sexy VideoBbwtransCodi Vore Chloe SurrealPornu HKissing PranksNikki NextTelugu Sax ComMissalice_94Hopelesssofrantic BlowjobMexicanshemalesKathleen Kinmont Nude60plus MilfsMom DripsHot Sister Porn HdMasa XxxAfghanistan SexBanglachoti-golpo.inNew Hard Porn VideoBurmese PornBhabhi Hot Xvideo日本 Av 女优Wizard Of Oz PornJoi DaughterSlim Girl NudeNaked ToiletBoyfriend Pressing BoobsIndian Gangbang VideosBigass JavBbw Massage PornHannahowo NudeScarlet Witch Porn24 PornSexvideos XxxAunty Full Sex VideoHd PornosHamster Se XFemale Pleasure PornI.g Models OnlyfansSpicy VidsPerfekt Girls NetSally Hawkins NudeSmallboobs PicsFuck MarathiStepsiscreampieSnapchat TittesPascal SlutsHolly Michels PornNebraska PornHarlothubGay PornnewsJapannese PronBlue Lagoon NudityGaysex ShowerCammille AustinMileenakaneSamantha MackDoctor Pregnant Sex VideoFree LesbienpornWii Fit Trainer PornUhlexissmuhreeMikaela Lafuente NudeKasugano SoraKendra Sunderland PornNepali Adult MoviePorn Indian Sex HdReal Lesbian PornographySex.com DownloaderFuturama HentaiProne Bone PoseMilfs With StepsonsTeacher Student Fucking VideosAsmr MaddySubsribestarSaerosohAva Addams FanKelsey Lawrence PornAnime Porn VidosCarton Dog PornFree Trnny PornSex. ComPormhub PremiumMolly Red WolfXxxxx TetasAmbsofficialxo OnlyfansAsian Anal Creampi여자 자위Story Sex Hd