Politie moest beledigingen incasseren tijdens anti-racismeprotest in Eindhoven (omroepbrabant.nl)


Agenten moesten sommige beledigingen aan hun adres tijdens het anti-racismeprotest in Eindhoven door de vingers zien. Ze mochten bijvoorbeeld niet reageren op een opgestoken middelvinger of op teksten als ACAB (All Cops Are Bastards). Dat schrijft burgemeester John Jorritsma in een brief a ...

door ontken in Binnenland  ·  31 Reacties

  • 8
  • 552x gelezen
Reageer met een Emoji
6

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ze staan idd al met 4-1 achter op straat man.

1>discriminatiebureaus
2>media
3>baasjes politie/justitie
4>politiek

3
1 caso

Zal bij bij het protest aan het malieveld niet aan de orde geweest zij, iets met twee maten.

1
2 Mztje

En zo gaat Nederland (ons land) naar de kloten.

2
3 Uitede aka Espede

* Verwijderd door de redactie *

4 Coen

Daarom gingen ze waarschijnlijk ook zo tekeer gisteren in Den Haag, ME kwam uit het hele land. Lekker je frustratie afreageren op vreedzame demonstranten.

2
5 ontken

* Verwijderd door de redactie *

6 Coen

Open brief van de “voetbalsupporters”

Het waren allemaal “doorgesnoven hooligans”, “de voetbalsupporters kwamen alleen maar om te rellen”, “de sfeer was grimmig vanaf het moment de voetbalsupporters het malieveld opkwamen”, dit is het beeld wat de overheid gesteund door de mainstream media graag neerzet. Wij, burgers en voetbalsupporters, zijn bij voorbaat al veroordeeld, niemand is geïnteresseerd in onze kant van het verhaal, of zoals men vroeger wel eens zei, hoor-en-weder-hoor toepassen. Waarom gebeurt dat niet meer, Hoe kan dat nou toch?

Van alles wat over dit onderwerp is verschenen in de media is meer dan de helft copy/paste gedrag, ander lettertypje, de zin een beetje anders formuleren, een spannende header en intro en zo klaar, we hebben weer gescoord. Waarom zou je ook de moeite doen om na te gaan wat er nou werkelijk is gebeurd, als die anderen het schrijven dan zal het wel zo zijn, of toch niet?

De Burgemeester heeft een zware afweging moeten maken om de demonstratie niet door te laten gaan, hij had al signalen ontvangen dat er ‘overleg’ zou zijn geweest tussen diverse voetbalsupporters groepen die de boel zou komen verstoren.
Dit behoort zeker ook tot de nieuwe sleepnetwet en de nieuwe mogelijkheden die de overheid zich heeft toegeëigend om iedere burger ‘af te luisteren’, toestemming komt later wel, toch? Echter ligt de waarheid iets genuanceerder, met betrekking tot dat zogenaamde overleg. Via sociale media is opgeroepen om naar de demonstratie te komen. Aldaar te laten zien hoe ook wij vreedzaam, naast elkaar, gebroederlijk samen, ongeacht onze voorkeuren, overtuigingen of clubkleuren onze stem, van onvrede kunnen laten horen.

De boel escaleerde pas toen er besloten werd om weg te gaan van het Malieveld. De politiemacht had toen al alle uitvalswegen geblokkeerd. Men kon hierdoor niet meer de binnenstad in, of naar het centraal station om de treinen huiswaarts te pakken. Geparkeerde auto’s in de omliggende wijken en straten waren verboden terrein geworden. Weggaan was geen optie meer, men werd vastgehouden op deze plek. De in allerijl ingehuurde busmaatschappij geeft hier dus al alle blijk van, men was voornemens iedereen aan te houden. De volledig onnodige en met veel geweld gepaard gaande charges, ingezet door de M.E. te voet en te paard veroorzaakte veel onrust en zette veel kwaad bloed. Uit alle beelden blijkt ook duidelijk dat men vanaf het centraal station iedereen heeft tegen gehouden en heeft gesommeerd terug te gaan richting het Malieveld. Maar er waren genoeg mensen die helemaal niet meer naar het Malieveld wilde, gewoon naar huis wilde gaan, de trein wilde pakken of met het fietsje terug naar huis. Jammer genoeg voldeed dit niet aan het scenario wat de overheid in gedachte had, het was nog niet heftig genoeg geweest er waren nog geen wandaden en rellen gefilmd dus moest er wel ingegrepen worden om dit wel te bewerkstelligen. Dit is in de volksmond gewoon “provocatie”.

Dit vraagt gewoon om nader onderzoek, wie is hier nou de echte schuldige?

Het eindigt hier niet. Wij stoppen er niet mee.
Wij zijn het nog steeds niet eens met de voorgenomen maatregelen, zoals omschreven in de spoedwet, van onze overheid. De beperkingen zijn buiten alle proporties en hier moet tegen gedemonstreerd kunnen worden, dat is ons recht. Dat recht is ons op vrijdag al afgenomen maar pas op zondag werd de werkelijke agenda van onze overheid duidelijk. Ook onze mond moet gesnoerd worden, men duldt geen tegenspraak meer. Alleen werkt dat niet zo, wij hebben ook een mening, wij vertegenwoordigen de meerderheid van de samenleving die zich niet meer gehoord voelt door de gekozen bestuurders van ons land. Die dit land aan het verkwanselen zijn en nu zelfs onze geschiedenis, onze historie willen wegvagen door toe te geven aan de linkse druk.

Wij accepteren geen dictatuur. Wij komen uit alle lagen van de bevolking, het gaat hier niet om kleur, ras of clubliefde. Het gaat om vrijheid. Vrijheid van meningsuiting en de vrijheid om je democratisch recht ten uitvoer te mogen brengen. Als we hierin worden beperkt komen we hiertegen in opstand, zonder geweld, maar we laten ons niet wegzetten.

Tot een volgende keer meneer Remkes, Rutte en consorten.

3
7 ontken

BLM, Antifa, Extintion rebellion zullen doorgaan met Rellen rellen rellen en plunderingen

3
8 Goesenaar

@8 Waar slaat dat op? En hoe weet jij dat? Heb je in je glazen bol gekeken?

10
9 samcash
10 Goesenaar

Ik begrijp gewoon niet dat die B.L.M zo gewaardeerd wordt door onze overheid het is een stel ongeregeld agressief tuig van heb ik jou daar kijk maar eens wat ze in Brussel geflikt hebben hele winkels leeg geplunderd met de duurste merkkleding en schoenen en lachend de deur uit lopen.

https://www.bruzz.be/samenleving/black-lives-matter-manifestatie-mondt-uit-plunderingen-en-rellen-239-arrestaties-2020
En met dit tuig gaat Rutte morgen onderhandelen in het torentje snapt u het nog ik niet in ieder geval.

1
11 welofniet

* Verwijderd door de redactie *

12 RubberDuck

@10 Heb je wel naar de video gekeken? Je bewering slaat nog steeds nergens op. GeenStijl is een onbetrouwbare bron . Ga je feiten liever ergens anders zoeken.

6
13 samcash

@13 Even betrouwbaar dan de andere media, echter gewoon in een andere vorm.

2
14 solidsteel

@5 Ontken???? inderdaad daar ben je schijnbaar erg goed in. Het werkelijke probleem is dat er niet geluisterd word als de politie zegt, nu wegwezen. zo werkt de rechtstaat in Nederland nu eenmaal. Maar ja de terreur van de straat gaat het steeds meer winnen jammer genoeg.

1
15 Thomas


Gne gne gne. Je moet alleen geen Pannekoek zeggen XD

0
16 DikkeTor

@15 Wacht maar tot zwarte levens aan de macht is XD. Dan lopen er warlords rond die executies uitdelen question Street justice

0
17 DikkeTor

@16
Als de omstanders in Mineapolis dat geroepen hadden, leefde die criminele Floyd waarschijnlijk nog... question question

1
18 Gandalf

@7
duidelijk .
ik heb ook in een video gezien dat ze samen opliepen, utrecht, ado , feyenoord. zonder problemen.

0
19 120db

Column uit het AD:
https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/waarom-de-voetbalfan-de-ideale-zondebok-is-bijvoorbeeld-bij-een-coronademonstratie~a694e25e/

"Dragen die mensen tijdens het rellen graag voetbalshirts, Sparta-sjaals of NEC-mutsen? Identificeren ze zich steevast met hun seizoenkaart? Of wordt hier door woordvoerders, agenten en media wellicht een specifiek menstype bedoeld?

Vermoedelijk het laatste. Mijn persoonlijke analyse is dat het woord ‘voetbalsupporter’ in deze context bedoeld is als synoniem voor de boze witte man, mogelijk omdat de term ‘boze witte man’ net iets te controversieel wordt geacht en bovendien uit liefst drie woorden bestaat.

De lezer of luisteraar moet het in één woord voor zich zien: een boze schreeuwende ‘voetbalfan’ met een woeste kop, brullend in allerlei onverstaanbare keelklanken. Op zich treft dat: ook boze witte mannen zijn vaak voetbalfans (net als blije getinte mannen, maar dat terzijde).

Het imagoprobleem van de voetbalsupporter komt hier goed van pas – in de jaren 80 had je nog vrij veel rellen in voetbalstadions – maar het merkwaardige is nou net: er zijn anno 2020 maar weinig menstypes zo divers als ‘voetbalfans’."

"Columnist Sjoerd Mossou ziet dat de voetbalfans als een ideale zondebok gezien kunnen worden en al helemaal door door de hevige rellen bij de coronademonstratie in Den Haag."

0
20 Honda RA302

@20 Ilzelf ben ook een plunderaar en geloof in racisme question :

0
21 DikkeTor

Oh, time travellers! Het ultieme wapen:

0
22 Honda RA302

@22
question You have been Negt XD

0
23 DikkeTor

@23 https://i.redd.it/somstfa87q651.jpg

YT filmpje deed me denken aan een russische sekte die in een grot onderdoken ivm met naderende einde van de wereld in 2000. De grot stortte in, heel wat doden en de overlevende hadden hun bezittingen uiteraard aan de leider afgestaan.

0
24 Honda RA302

@24 Kan allemaal, zolang we maar geen "samenleving" zijn question We moeten de geschieden met agressie uitwissen zodat we niet vergeten... uh dinges question

0
25 DikkeTor

Dadelijk gaan ze nog mensen van bepaalde kleuren uitroeien enzo xD

1
26 DikkeTor

Oh, wat een watjes.
Ze zeiden lelijke woordjes tegen ons. Boehoe...

Oude mensen moesten daarentegen een gummyknuppel incasseren. question

0
27 SBD

@16
Als je achter iemand aangaat, als agent, omdat die gene pannenkoek tegen je zegt dan ben je ook een echte pannenkoek.
Ik zou me rot schamen als die agent mijn kind zou zijn.

0
28 SBD

@27 Das dus afreageren

0
29 ontken

@28 Wist je trouwens dat Mierenneuker wel mag? question Maar niet geitenneuker? XD :

0
30 DikkeTor

@30
Jeetje, wat een gemierenneuk... question

0
31 SBD

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Marrie1
Maat vol voor advocaten, nu gevangenispersoneel ze in de gaten houdt: ‘Ze vergeten dat we onafhankelijk zijn’

Kleinzielige advocaten, verplaats je eens in het werk van de bewakers, die dagelijks gevaarlijk en gestoorde liegende en bedriegende criminelen...

2 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Graaier1000
GeenStijl: Er komt toch geen officiële imamopleiding. "Onoverkomelijk verschil van inzicht over invulling"

Meer info:https://www.sahieh.nl/2024/04/15/afkeer-jegens-de-ongelovigen-de-dubbele-maat-van-het-liberale-westen-en-de-media-iedereen-is-geli...

4 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Snorrie
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@44 Kijk je eigen postings even na....

6 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Graaier1000
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

Elkaar wederzijds van domheid en dergelijke betichten helpt m.i. de discussie in dit topic (evenals in andere topics) niet. De leesbaarheid gaat...

7 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Marrie1
Bij toeval ontdekte 17e-eeuwse schilderingen, verdwijnen na onderzoek weer achter plafond

Jammer, alsof de schilderingen het niet waard zijn om het daglicht te zien.Alles in originele staat renoveren zou juist mooier en waardevoller...

9 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Marrie1
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

Oud artikel van 2 jaar geleden....

15 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Marrie1
GeenStijl: Er komt toch geen officiële imamopleiding. "Onoverkomelijk verschil van inzicht over invulling"

De haatzaaiers van de islam, duidelijker kan het niet worden…..moslims! zijn zelf de ergste vijanden van de islam. Snap je.Ze geven ronduit...

22 minuten geleden geplaatst door Marrie1

RobP
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@39 Het maakt wel degelijk uit hoe je iets opschrijft. Er is een verschil tussen feit en mogelijkheid."Waar het om gaat, is dat er inmiddels...

22 minuten geleden geplaatst door RobP

RobP
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@36 Je hebt dus weer eens niet opgelet, probeert een rookgordijn op te trekken maar staat gewoon voor l*l. :-)...

30 minuten geleden geplaatst door RobP

Sarcoff
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@41 Dat vertellen Wappies helemaal niet, weer zo een domme respons van jou....

35 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

NK. App
Chubby Aunty Sex VideosAudrey Bitoni BrazzersBrasilin PornAnimated Femboy PornPorn In Gta VGf RevengepornKlixen HandjobBig Brother Sexual ScenesAnna Nicole Smith FeetXxx Son MomBusty SexTelugu Best SexRandiyon Ka Nanga DanceBj Close UpChicas Desnudas EnReal First NightBlue Picture Hd Sunny LeonePlease Bang MywifeBlow Job From FriendXxnx Com HdXxx Porn SleepingLady Doctor XxxMona Chopra NudeNxnxxxnLana Rhoades Step SisterBellasa FlimsFreeusefatasyAllison Hanigan NudeStep Daughter Xvideos18 Years Sex Videos HdHot Xxxx ComBosi Mein LandJulian Rios PornNude Dancer Fucks A ClientSexygranniesSexiest Youtube VideosBeurette SexJaquie MichelOnde Baixar Manga Hentai RawChinese Gay SexXxx OnlineKajal Ki Blue FilmHot Actress FuckXvide FreeBbc MomAunt Peg PornLush PornMr Deep.fakeTrans Porn GifsTamannaah Bhatia Sex VideoAlann23Hairy Young PussyJav PicsFlat Chest PornPegging In BondageHammy Tv Onlyfans LeakedR/tittydropSup Jav ComPorn AgrigatorNude BeachwalkJenny TerbodaXhamster CoupleLatest Porn VideosJapanese Sexs MassageVideoporno AmateurXxx Bengali ComBhabhi Ki Sex StoryMartina SmeraldiPorn On LiveDick Size ComparisonMa Chele XxxGirl With Big TitsJulia Ann PronRuby Gillman PornJaneseymour NudeSkyy Black BlowjobsTits Big TitsPakistan Xxx ComSara Ali Khan Porn VideoPorn With GhostRobi RyeSantana Red PornBig Nipple GranniesUmbreon SexHello Aunty Sex VideoCaliforniacationGay Gold TubeNx Xxx VideoNhvr-215Self Facial3d Monster XxxSucking Breast PornEntrancement HypnosisSkipthegames RenoPuppiwi Onlyfansالسكس الفرنسيLola Fae PornSabrina Salerno NudaNatasha Xx VideoQueenofnekoMallu DexDanny Mountain Mia MalkovaTastyblaccsFreeporn SiteFrenulum BlowNo FappNovinhas Do Zap ZapSydney Sweeney TitsBig Butt AnalLemon Stealing WhoreRena RiffelXvideo Gf BfStrip Chat ModelKajal Agarwal Xxxx VideosSucking On BoobsBody.autyKimkaikoSunny Leone XxSex With Sister Hindi StoryCreampie AurpriseAnime Unsensord PornNude Female CopsBerazers Porn HdSexual Gif VideoDouble TitfuckXxx BodiCumming BlondeDrunken StepfatherSexual RedditPorn InterracilHamster PornorSex PadamBangla Porn ComHentai AnimadoXvideo Coreano GayBojack Horseman PornDreamybull UncensoredWaifumia NudesRandikhana Sexy VideoPornografía XxxCum Inside Porn VideosBackshots EbonyHope Soli PussyDoremon Cartoon SexSoftly PornBeach Pics NudeXxxxxxcccNew Desi Sex MovieStorm Of Kings XxxSeal Pack Chudai