Binnenland
  • 2
Ouderen moeten langer thuis blijven wonen. Dat is de wil van dit kabinet. Maar hoe gaat dat in de praktijk? En wie is verantwoordelijk? Het aantal ouderen neemt snel toe. Zo zal het aantal 80-plussers tot 2040 bijna verdrievoudigen. Volgens de laatste cijfers van het Sociaal Cultureel Plan ...

ongeveer 1 jaar geleden door minoto

REAGEER MET EEN EMOJI
1
1

Tv eerder uitgezet uit ergernis. Met name één iemand in het publiek die denkt dat het zó hoort om voor je ouders te zorgen.
Inderdaad doe het maar eens 24 uur per dag. Met één ouder is het al moeilijk, verzorg ze eens alletwee! Nooit niks géén afwisseling. Nooit niks géén vakantie. Dat gaat maar door en door.

Een mantelzorger kan te maken krijgen met : motorische, verbale en vocale agitatie. Verbale en handelende agressie. Negativitisme, claimend gedrag en prikkelbaarheid. Ontremmingen bij eten, zwerfgedrag, verzamelwoede en decorumverlies.
Voor ouders met een cognitieve achteruitgang is het makkelijker om hun kind(eren) uit te foeteren dan een vreemde. Bij een vreemde gaat het masker op. Als je dan ook nog met ouders te maken hebt die bv dagbesteding weigeren dan kun je je lol wel op. Dat betekent ook dat ze niemand anders in huis willen.
Die student-mantelzorger... Leuk om even iets anders te doen... máár ze is er niet als één van de ouders één of twee ongelukjes heeft 's nachts en de mantelzorger voor de zoveelste keer uit bed mag.

Voor die Marokkaanse mevrouw.... zélf mantelzorger voor ouders met ; motorische, verbale en vocale agitatie. Verbale en handelende agressie. Negativitisme, claimend gedrag en prikkelbaarheid. Ontremmingen bij eten, zwerfgedrag, verzamelwoede en decorumverlies? 24 Uur per dag? Beginstadium dementie als cadeautje erbij en de ander cognitieve achteruitgang?

Je hebt hulpbehoevende ouderen die heel lief zijn máár je hebt er ook bij die hun kinderen affakkelen, zonder dat ze het door hebben en zonder dat ze daar iets aan kunnen doen.
Als je als mantelzorger dit héél wat jaren doet dan gaat het je echt niet in de koude kleren zitten. Een auto die geen benzine meer krijgt rijdt geen meter meer verder. Wanneer de auto een lege accu heeft heb je hetzelfde probleem.
Jij als mantelzorger kunt nog zó graag willen, maar ergens is een keer ook jouw batterij op! Psychisch, emotioneel en lichamelijk. Overbelasting, zware overbelasting, burnout etc. tot gevolg hebbend. De volgende fase is dan... ontspoorde mantelzorg?

De overheid bespaart op twee thuiswonende hulpbehoevende ouderen op jaarbasis zo'n 150.000 euro. Hebben die ook nog een werkloos inwonend kind dan wordt hij of zij financieel gestraft middels de mantelzorgboete wat de overheid ook nog eens behoorlijk wat oplevert! Zal hen een rotzorg zijn of die 24uurs inwonende mantelzorger te maken krijgt met overbelasting, zware overbelasting of een burnout.
Ik heb het zelfs al meegemaakt dat iemand die 24 uurs zorg aan beide ouders verleent door de Sociale Dienst gedwongen wordt om 4 uur per week te participeren!!! Schandalig én onhumaan!!!

Het wordt tijd dat de mantelzorgers een verdomd goed inkomen gaan krijgen! De overheid heeft genoeg aan deze mensen verdient! En waar dat geld vandaan moet komen? Van diezelfde overheid én verzekeringsmaatschappijen mogen ook wel meebetalen. Per slot zorgen mantelzorgers er óók voor dat de toko niet in brand vliegt of dat de boel ontploft omdat iemand het gas uit vergeetachtigheid opendraaide!

1 minoto    
ongeveer 1 jaar geleden door minoto
0
Meld

@1
-
Inderdaad zijn mantelzorgers geheel vogelvrij in Nederland. Dat weet ik nu uit eigen ervaring.
Mensen gaan er nu kapot aan indien zij de zorg voor ouderen op zich nemen. Net zoals bij mij het geval is.
-
Maar je dierbare ouderen in de steek laten is uiteraard geen optie. Het huis in brand of vreemde mensen in huis die de ouderen bestelen of vermoorden is ook geen optie. En dan praat ik nog niet eens over de gewone zorgtaken die je op je neemt.
-
En deze overheid heeft dat heel goed door. Deze overheid rekent zich handenwrijvend rijk om al die mantelzorgers in spe gratis te laten werken. Dit is het nieuwe goudmijntje voor de overheid.
De ouderen langer thuis houden en de mantelzorgers daar volledig voor laten opdraaien levert de overheid heel erg veel geld op.
-
De overheid zegt doodgemakkelijk dat zij eigenlijk geen prestatie meer hoeft te leveren tegenover de burger. Men trekt de handen af van ouderen, zieken en anderzijds kwetsbaren en verplicht mensen om gratis verplicht vrijwillig te 'participeren'. Mensen moeten participeren; wat zoveel betekent dat zij de overheid moeten dienen, uiteraard geheel gratis.
En nu is deze zelfde overheid verontwaardigd dat er zoveel mensen in Nederland boos zijn.
-
Het wordt hard tijd voor een frisse wind in Nederland en dat is niet alleen omdat de Nederlandse luchtkwaliteit beneden de minimale kwaliteitseisen ligt. De frisse wind is nodig om de corrupte, op macht beluste, volledig incompetente politici het hoofd te bieden.
/-
-

2 MrCally1    
ongeveer 1 jaar geleden door MrCally1
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Kandidaat-raadslid Emmer PvdA in tranen na ra...
Het Emmer kandidaat-raadslid Ugbaad Kilincci...

23 uur geleden door rolstoeltje

Opiniepeiling Maurice de Hond: PVV zakt verde...
De partij die in de landelijke peiling de mee...

22 uur geleden door Hangingmen

Moslimorganisaties doen aangifte tegen PVV: &...
Volgens de Raad voor Marokkaanse Moskeeën zet...

14 uur geleden door NOS

Duizend demonstranten lopen omstreden anti-ra...
Zo'n duizend demonstranten lopen vanmiddag ee...

17 uur geleden door Moetffmijneikwijt

Omstreden anti-racisme-demonstratie trekt doo...
Een coalitie van allerlei linkse partijen en...

20 uur geleden door Moskowfiets


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Grasshopper
Nederlandse vrouwen gedrogeerd en verkracht i...
@41 want Engeland is betrouwbaar hiermee. Die...

minder dan een minuut geleden door Grasshopper

solidsteel
Twee Nederlandse meisjes door vijf mannen ver...
@3 Tja België heeft al langer een import van...

minder dan een minuut geleden door solidsteel

chouffleur
Twee Nederlandse meisjes door vijf mannen ver...
@3 dus preventief aanpakken van bepaalde groe...

1 minuut geleden door chouffleur

Wendel
Duizend demonstranten lopen omstreden anti-ra...
@106: Het is overal en altijd verboden, maar ...

1 minuut geleden door Wendel

Querulijn Xaverius,
Twee Nederlandse meisjes door vijf mannen ver...
""De verdachten zijn twintigers van Afrikaans...

1 minuut geleden door Querulijn Xaverius,

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig