Richard ziet het liefst een huis vol zwarte pieten: ‘Ouders maken kinderen racistisch, niet zwarte piet’ (destentor.nl)


Richard van der Stelt wilde vorig jaar een huis vol zwarte pieten in Deventer. Dat plan mislukte omdat de pandeigenaar schrok van alle negatieve reacties. Toch blijft Van der Stelt strijden voor het behoud van zwarte piet. ,,Dit feest mag niet aangepast worden.” ...

door 120db in Binnenland  ·  20 Reacties

  • 24
  • 697x gelezen
Reageer met een Emoji
4
2
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Zonder ZP geen sinterklaas Zonder ZP is Sinterklaas gewoon zijn kopie de kerstman!
Dus het sinterklazen met uitkering ed schaffen we dan ook tegelijk ook maar af!
PS wat is eigenlijk het juiste woord volgens KOZP dan voor oa oostindisch doof, dom blondje ,afrikaantjes domme boer en zo zijn er nog wel een paar?

4
1 psje

Komt ook door Silvana Simons, Jerry Afriyie en Akwasi en natuurlijk die kletspraat van Rutte dat zwarte piet zijn langste tijd heeft gehad. Wat een onzin kramen deze gasten uit. Zwarte piet is de grootste kindervriend aller tijden en is zeker niet rascistische!

3
2 Interessant

@2 ++++++++ Daarom moet hij ook niet weg.
Het blijft een feest met Sinterklaas en Zwarte Piet.
En niet anders.

3
3 annie

@2 BN'ers, omroepen, winkels, fabrikanten, organisaties en gemeentes werken allemaal mee met het einde van zwarte piet en het sinterklaasjournaal daar wordt zwarte piet al in verbannen.
Het zal alleen nog bij de voorstanders in gesloten huiselijke kring het sinterklaasavond word gevierd met zwarte piet en verder niet, maar uit het straatbeeld is zwarte piet al verbannen,.
En dit jaar zal met de oproer die nu gaande is alleen maar minder zwarte pieten zijn te danken aan de BN'ers, omroepen, winkels, fabrikanten, organisaties en gemeentes en de politiek die zich er nu mee bemoeit die op de knieën gaan voor Silvana Simons, Jerry Afriyie Akwasi BLM wat de meerderheid wil van het Nederlandse volk zal hun een rotzorg wezen.

3
4 Billiger

Het beste is om alle winkels die meewerken aan de boycot van zwarte piet op dezelfde manier te behandelen DUS BOYCOTTEN

Jaren lang hebben ze geld verdient aan Zwarte Piet en nu willen graag de politiek-correcten zijn!

3
5 Zie Hier

Alle winkels die de zwarte Piet boycotten komen bij mij op een lijst te staan waar ik geen boodschappen meer ga doen.

3
6 mijnnaamwasalbezet

Zit natuurlijk wel een kern van waarheid in.
Een sooort van ouderlijk schuldgevoel en schaamte wat geprojecteerd wordt op kinderen.

We moeten dus misschien ZP upgraden tot een trotse kindervriend die cadeaus heeft.

Er moet ook iets phychologisch zijn aan Jerry en Akwasi en Sylvana.
Jerry zijn doel is geld door te zeuren.
Salvana will aandacht en politieke stemmen.
Akwasi wil een beetje stoer doen als een rapper.

Misschien is het probleem dat ze vanaf kinds zijn al ZP wilden spelen, maar ze nooit gevraagd zijn?
Mijn voorstel is, laat Jerry en Sylvana en Akwasie komende 3 jaar in dec een heel maand ZP spelen, en overal langs de deur gaan bij donkere mensen die er nu een probleem in zien, en zo er een positief feest van maken.
We moeten het met zijn alleen samen doen, een mooi NL van maken, kom op Jerry en Akwasi en Sylvana!!!

2
7 Goldrush

@7 Volgens mij is Zwarte Piet al heel lang een trotse kindervriend die cadeaus geeft.

3
8 MeneerRontgen

"Er moet ook iets phychologisch zijn aan Jerry en Akwasi en Sylvana.
Jerry zijn doel is geld door te zeuren.
Salvana will aandacht en politieke stemmen.
Akwasi wil een beetje stoer doen als een rapper."

@7 ,
Voor deze personen is Zwarte Piet een verdienmodel.

2
9 Graaier1000

@4 Spijker op de kop! De grote meerderheid die vóór behoud van zwarte piet is wordt voorgehouden dat zij een achterhoedegevecht leveren. Zij worden geframed als 'dom volk' dat moet accepteren dat ZP zijn langste tijd heeft gehad. De omgekeerde wereld! Maar onder grote psychologische en morele druk - en angst om niet voor dom, star of racistisch te worden versleten - zien we steeds meer gemeenten de figuur van zwarte piet in de ban doen. Ik verwacht dat nog veel meer gemeenten dan hiervoor genoemd deze lijn gaan volgen.

Niet alleen de acties van KOZP spelen hierin een grote rol, maar VOORAL de activistische - op zijn minst sterk sturende - rol van de zogeheten MSM (mn. de NPO maar ook RTL4 en diverse kranten zoals het AD) in deze spelen. Wie nu nog tegen verandering van zwarte piet is, 'wil niet bewegen' en dat kan natuurlijk niet (vinden zij). Maar het punt is dat dit 'ons' door de strot wordt geduwd, terwijl er al compromissen zijn gedaan met roetveegpieten (geen gezicht, maar goed).

Ik voorzie dat de MSM vol op het orgel blijft gaan om het proces van de 'ontzwarting' van zwarte piet te versnellen. Het is simpelweg psychologische oorlogsvoering om de (vorig jaar nog ca. 80%) voorstanders van ZP murw te maken. En dat gaat lukken denk ik, velen zijn de jarenlange discussies en de morele druk van MSM en politiek beu.

Wat mij betreft: ik ben politiek links maar ook traditioneel en wil dat Zwarte Piet blijft. Sowieso volstrekt ondenkbaar dat hij totaal verdwijnt.

2
10 fredgon

Er moeten actiegroepen komen vanuit de bevolking die dus feitelijk hetzelfde gaan doen als die schreeuwende KOZP. Door de starten lopen en je laten zien. Desnoods voor een winkel gaan staan als ze Zwarte Piet boycotten met hun politiek correcte onzin.

2
11 sparta

Sinterklaas zonder zijn Zwarte Pieten is als een slagroomtaart zonder slagroom of een krentenbrood zonder krenten, een gevulde koek zonder spijs, tomatensoep zonder tomaten, sate zonder vlees, tennissen zonder racket, voetballen zonder bal etc etc.

1
12 welofniet

Laat die idioten van KOZP eerst maar eens eerlijk vertellen wat de werkelijke gang van zaken is aangaande z.g. racisme en/of discriminatie. Vertel altijd eerlijk wanneer er een aanvaring is met mensen wie de daders zijn, maar ook de slachtoffers. Per GEVAL benoemd.
Over zwarte piet. Als de assistenten van Sinterklaas niet meer zwart zouden zijn, kunnen ze geen Zwarte Piet worden genoemd. De zwarte assistenten van Sinterklaas zijn bovendien geen boemannen maar vriendelijke karakters, wat je van de tegenstanders veelal niet kunt zeggen.
Blijf gewoon met je poten af van de oude traditie en ga ergens anders je frustratie over botvieren......

1
13 Strokealpha

@12 als een negerzoen zonder witte cremevulling, als een Jodekoek zonder suiker

1
14 PFL

Wat men momenteel in de politiek en media racisme noemt, bestaat veeleer uit 3 afzonderlijke verschijnselen:
1. racisme of suprematisme: een doctrine of ideologie die stelt dat het ene ras superieur is aan het andere. Lichamelijk, intellectueel en moreel. Dit is zeldzaam.
Gezien de variatie in genen binnen volkeren is ras wetenschappelijk niet te bewijzen. Ook wetenschappers ten tijde van het Derde Rijk worstelden daarmee. Juridisch, d.w.z. wetgevend, is het al evenzeer moeilijk te vangen.
In de praktijk wordt als ander ras gezien iemand die behoort tot een andere cultureel-religieuze groepering met bepaalde uiterlijke kenmerken. Maar dan gaat het in hoofdzaak al niet meer over ras, maar over andere zeden en gewoonten.

2. ergernis aan of angst voor mensen die behoren tot een andere culturele en /of religieuze groepering, die al of niet bepaalde uiterlijke kenmerken delen. De ergernis of angst komt voort uit: maatschappelijke ervaring.
Die ervaring valt uiteen in 2 vormen:
A. negatieve persoonlijke ervaring.
B negatieve ervaringen van anderen die men plaatselijk van mond tot mond of vanuit geruchtmakend nieuws verneemt. Bijv. over criminele veiligelanders, over de Mocromaffia, over aanslagen .
De angstcomponent omvat hier niet alleen de negatieve ervaringen die zich in een samenleving verbreiden, maar ook over angst voor het falen van de rechtsstaat. Dat het gedupeerden /slachtoffers niet mogelijk is hun recht te halen , of dat hun dit onmogelijk wordt gemaakt door autoriteiten die zaken onder de pet houden bij OM of ten Departemente.

3. wederzijdse afkeer of vijandigheid die ontstaat tussen bevolkingsgroepen en zich diep vestigen kan. Vijandigheid kan ontstaan ten gevolge van 2 hierboven, d.w.z. als gevolg van negatieve ervaringen, falende politici, falend overheidsbeleid en falende rechtsstaat.
Indien een dergelijk falen van politici , overheid en rechtsstaat vergezeld gaat van valse beschuldigingen aan het adres van burgers dat zij racisten zijn, zodat politiek en overheidsdienaren hen snel monddood kunnen maken en zich moreel en intellectueel onbereikbaar boven burgers verheffen ( middels politieke correctheid) , dan kan afkeer inderdaad overgaan in vijandigheid.
Dit wordt haast onvermijdelijk, indien media en politiek ook ruim baan geven aan strijders voor sociale rechtvaardigheid , antifa’s en (andere) gesubsidieerde gezelschappen die de straat opeisen, dreigen met geweld of geweld plegen en die voortdurend spreken van strijd en andere oorlogsmetaforen bezigen.
Het wezen van oorlog is immers dat men de vijand met het leven belaagd en zijn bestaan ontneemt.
Oorlogstaal betekent tevens dat de vijand moet worden verslagen. De burgerlijke vrijheden en vrijheid van meningsuiting of denken bestaan niet langer. De democratie is opgeschort.
Wat momenteel in de media en politiek gebracht wordt als racisme , bestaat wezenlijk uit de verschijnselen 2 en 3 hierboven.

2
15 duurendaal

Is het niet een beetje vroeg in het jaar voor een zwarte pieten discussie? Het moet nog zomer worden. Of gaan we hier voortaan het hele jaar over door etteren?

0
16 RazorBlade

@16
Mijn idee.
Het wordt steeds gekker, we zitten pas on juni..
Als er nu al zo'n heisa over is, dan wordt het eind november nóg véél erger...
Stelletje mafkezen.

0
17 Strongoli

@12 En als nieuwskoerier zonder mensen,die reageren,zonder het artikel gelezen te hebben question


Nier persoonlijk opvatten @ welofniet

0
18 RonMVV

@2 Rutte heeft niets met kinderen. Eigenlijk maar goed ook zoals hij Mede Nederland naar de klote leid, daar zouden zijn kinderen dan de dupe van worden.

2
19 Verwonderd

Eens.

0
20 samcash

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
JackKropotkin
Briefje van Jan - aan Stephan van Baarle - Buttkicken.nl

Het was wel een grappige verspreking van die haatstalactiet van Denk. ...

2 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

JackKropotkin
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

“universiteiten, onderwijskoepels, supermarkten, de sport, cultuursectoe” Onderwijs- en cultuursector zijn by far de grootste antisemiet...

8 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

JackKropotkin
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@1 Antisemitisme richting de Israëlische regering is niet minder kwalijk of is antisemitisme dan ineens ‘kritiek op Israël’ :-)? ...

11 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

LoydMorris
Briefje van Jan - aan Stephan van Baarle - Buttkicken.nl

Bizar dat zo’n figuur in de Kamer zit. . ...

15 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

icnivad
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

De enige met wie ze echt zouden moeten praten staan er natuurlijk niet bij 😂En dat zijn imams en moskeeën....

32 minuten geleden geplaatst door icnivad

JackKropotkin
Na ‘explosie van antisemitische incidenten' wil de Kamer concrete actie

@1 Klopt, als Nee dan Nee en optreden als daar geen gehoor aan wordt gegeven. De angst voor ‘escalatie’ is een ziekte geworden. ...

35 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Zie Hier
Na ‘explosie van antisemitische incidenten' wil de Kamer concrete actie

Begin met op te treden bij demonstratie stop met knuffelen van raddraaiers!...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Van der Burg: gemeenten moeten derdelanders opvangen tot EU-hof uitsluitsel geeft

Ja en natuurlijk vooral stil blijven zitten en niets doen!...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Column | Na regen komt nog meer regen

Veel woorden weinig zeggende inhoud!Leven is simpel als je zelf de beslissingen neemt en er voor staat!! Dan heb je dus je leven in je eig...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

Begin dan eerst eens die demonstranten op en aan te pakken!...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

NK. App
Australia PornExtremely HardcoreGayporn BdsmSex Hd CollegeXxx Sister And Brother SleepingFree Brazzerd PornPornô VideCanal De PornôKinzie KennerFoot Worship In The OfficeViva.localVideos Pornos ColombianosXxx PudiIdea PocketSexmex TubeNuds GalsPorn TeengirlRobbie PeytonPornoen El CinePorn Pics HdReena SmySexpromIndian Fuc VideoMega EscortTeen Bikini PornOnly Best PornMovies With Jenna JamesonOlder Ladies PornXxxfree.whatchXhxx VideoSxx VedoKowalsky Sex PageTen Xxx HdKamasutra Film DikhaiyeWhite And BlackpornCheryl Blossom NudeTiktok OnlyfansPornography In TaiwanNude Scuba DiveGirlfreind CreampieRule34video..comPorn MasturbationsRoxy Migurdia HentaiTamilnadu College Girl SexTeemsexWomencreampiePorn Pick UpMature X XSexassKarol G XxxDaughterhentaiRease Witherspoon NudeSwoiresnuPatardasIndian Brazzers VideosHot Porn In HindiSexi Girl PornXnxx ComsunnyChudai Ki Video Hindi MeBig Ass NudeWww Sexxxx ComMy Gf XxxHot Sexy Women SexBlack Aunty XxxBrooke Mont PornOldies Gay PornSarapbehKatya ClovwrVelcity VonWorst PornGay Male StripperBeurettepornCara Gee NudeFfm PeggingLatest Malayalam Blue FilmMiss World PornTokyo FacefuckHookup Sites FreeFilmes Pornô Das BrasileirinhasJenna Haze PornosLola PornhubPeliculas Xxxporno GratisSunny Bf VideoStormy Daniels OnlyfansAny Fisher PornInterviewing For PornTeens CamDana EspoliFuck In PublicStreaming Bokep IndonesiaVides Pornô GrátisHentais DFurries Tits20 Years SexPolice Ka BfHidden Secret SexBriana AmorCreampies MultipleXxxxxxcTanya CooleyEbony Teacher PornNude WvHospital Nurse SexMasterbating In A CarDownload Vidio BokepSuhagrat VideoHot Mature Sex VideosAnna Claire Clouds AnalFilipina Sex ScandalPhotokinesHarloweblueXxx Videos XxnxNude Amy RoseLive Romantic Sex VideoYoga Full Pornпорно комиксыEscorte AnnoncesLeaked Celeb NudesGujarati Xxx Sex VideoTgirl Self SuckAdult Friend Finder SitesSexy Indian MilfBusty Indian SexWww Koran Xxx ComNaked IndiangirlsModels PornSpy Camera At The BeachGamepornXxx कंTatti XxxMonisueaXxx Beautiful DesiFat Woman AnalFree Y PornXhams T ErThothub]White Milf PornhubQuantos EróticosTirinhas PornoLexi Rivera NudesM I L FSabrina Nichole FuckHindi Teacher XxxXxx Porn TubeJuliarose NakedHot Sexy Aunty Sex VideoThaisexCeporn.netMulher Pelada NuasBoy Ka Sex Video