Activisten halen standbeeld Columbus naar beneden bij Minneapolis (nos.nl)


Native American activisten zeggen dat de reizen van de Italiaan hebben geleid tot de kolonisatie en genocide van hun voorouders. ...

door Havermout in Buitenland  ·  41 Reacties

  • 2
  • 515x gelezen
Reageer met een Emoji
3
1
7

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Je word toch doodziek van die idioten, het leger er op afsturen en met scherp schieten als ze plunderen of de boel slopen.

8
1 Positivo

Columbus was gewoon een klootzak eerste klas, dus prima.

22
2 foshizzle

@2 froshizzle,

waarom was Christoffel Columbus, in U ogen, een "klootzak eerste klas"?
En nu s.v.p. niet Howard Zinn klakkeloos citeren.

8
3 Bezorgde Europeaan

Ze maken zich wel populair zo die "anderen".

6
4 Bram brabant

Zoals verwacht.

@2 foshizzle poneert: "Columbus was gewoon een klootzak eerste klas." Echter bij navraag waarom deze Christoffel Columbus "een klootzak eerste klas" vindt blijft het oorverdovend stil.
Oftewel "schreeuwen" zonder te (kunnen) onderbouwen.

8
5 Bezorgde Europeaan

Wat links nu wil met dit polariseren?

4
6 Xmod

@3 Zoek maar op internet naar " Bartolomé de Las Casas", en wat hij over de wreedheden van toen heeft geschreven.

5
7 foshizzle

* Verwijderd door de redactie *

8 foshizzle

* Verwijderd door de redactie *

9 De vrijende rechter

Ze staan op film volgens mij. Dus aanpakken die hap.

4
10 Scrow

Activisten?? Deze idioten slopen de boel en dienen hiervoor te worden opgepakt. Zou fraai zijn zeg, als een ieder, of groep, bepaalt welk standbeeld wel of niet mag blijven staan. Als die zgn actievoerders vinden dat een bepaald standbeeld niet meer kan moeten ze de stap naar de rechter maken.

4
11 Sneeuwbal

@2
Ik zie het niet .. Onderling voeden de indianen ook strijd ... Ongetwijfeld ook landje pik. Men laat zich bizarre projecties aanpraten.

5
12 sparta

@7 foshizzel,

ja, ik ken het werk van "Bartolomé de Las Casas", waarin er geen enige aantijging t.a.v. Christoffel Columbus voorkomt!
@8 . Ook hier een "gevolg" van de ontdekking van Amerika. (Ook dit document is mij bekend, eveneens van de "goede" Bartolomé de Las Casas .) U verwijst derhalve twee maal naar dezelfde bron.

U spreekt over de GEVOLGEN van de ontdekking (waarbij aangenomen dat Christoffel Columbus de ontdekker van Amerika was) echter kunt niet onderbouwen dat Christoffel Columbus de directe oorzaak van e.e.a. was. Hij was slechts "de ontdekker" en in het tijdsgewricht claimer van het ontdekte.

U noemt mij een "ouwehoer" in Uw @8 , dit soort "schuttingtaal" of "schelden" zij U gegeven echter geeft tevens aan hoe slecht U om weet te gaan met discussievoorwaarden hetwelk de BLM organisaties, KOPZ en aanverwanten ook gegeven is. (Discuteren is wat ander dan als hun "gelijk" af wensen te dwingen, zonder de nobele regels der discussie in betrachting te willen nemen.)

U haalt oorzaak (de ontdekking) en gevolg (de kolonisatie) door elkaar. Waardoor het m.i. onterecht is dat beelden van Christoffel Columbus vernietigd dienen te worden.

Maar, oké, de ontdekking van Amerika door Christoffel Columbus heeft inderdaad kolonisatie tot gevolg gehad.
Nu draai ik graag even door en extrapoleer dit naar de duizenden tot miljoenen "migranten" uit het Midden of Nabije oosten danwel Afrikanen in Europa. Feitelijk ook een vorm van kolonisatie. Lieden op zoek naar veiligheid, levensruimte en rijkdom. (Is dit niet ongeveer hetzelfde maar dan anno 2020?)

Indien U niet met betere argumenten kunt komen waarop U Christoffel Columbus tot
"klootzak eerste klas" wenst te benoemen en degraderen dan berust Uw stelling op de ontkenning van een tijdsgewricht en slechts gebaseerd op één schrijver (Bartolomé de Las Casas) welke de gevolgen der ontdekking beschrijft echter geen stelling neemt t.a.v. de ontdekker.

7
13 Bezorgde Europeaan

@13 +++++++++++++++++++++++++++++++++

Domme mensen schreeuwen zonder te lezen!!

5
14 Zie Hier

@13 Ik noemde je een ouwehoer omdat ik volgens jou veels te lang "stil" was, waardoor je de conclusie trok dat ik mijn opmerking in @2 waarschijnlijk niet kon onderbouwen.
Ook ik heb dingen te doen en zit niet continu op NK, dus las jouw opmerking in @3 en @5 pas later, maar duurde dus allemaal te lang voor jou.
Dat jij niet wil geloven dat ook columbus zich schuldig maakte aan wandaden moet je zelf weten, ik denk er anders over.

2
15 foshizzle

Dit zal dan ook wel niemand geloven.

https://weaponsandwarfare.com/2019/01/12/dogs-of-the-conquistadors/

3
16 foshizzle

Red lives matter! question

3
17 icnivad

@15 foshizzle,

inderdaad kunt U de opmerking @2 niet onderbouwen zoals blijkt.
Dan Uw @16 met bijbehorende koppeling (link) ook dit spreekt over "gevolgen", niet over de persoon Christoffel Columbus.

Nogmaals dezelfde vraag aan U: "Waarom was Christoffel Columbus, in U ogen, een "klootzak eerste klas"?"

U spreekt slechts en uitsluitend over de gevolgen der ontdekking en dit maakt de ontdekker in Uw ogen tot een "klootzak eerste klas".
Ja, ik denk dat U Uw stelling "klootzak eerste klas" t.a.v. Columbus (Christoffel) niet en nooit kunt noch zal kunnen onderbouwen.
Maar .............. overtuig mij van het tegendeel, laat mij zien en lezen en ik zal U mij excuus aanbieden.

2
18 Bezorgde Europeaan

Het is duidelijk dat deuglinks Amerika stapelkrankzinnig is geworden. Ik mag hopen dat de gewone Amerikaanse burger hier notitie van heeft genomen en straks Trump nog eens 4 jaar geeft. Je moet er niet aan denken dat deze oikofobe beeldenstormers straks ook the White House bezetten.

3
19 greenmango

Dit soort links bent steeds meer zaken van IS en de Taliban over te nemen.

3
20 MARCUSAURELIUS

@16
Ik begrijp niet goed waarom er specifiek op westerse figuren gewezen wordt. De film Apocalypto is een goed voorbeeld dat het elders in de wereld ook niet koek en ei was. Het lijkt wat selectief waar men mee bezig is.

3
21 sparta

@21 Tja, als je de verhalen moet geloven waren de Azteken en de Inca's ook geen lieverdjes. question gaat erom of mensen wel standbeelden hebben verdiend. Wat mij betreft een hele hoop mensen niet, en boeit me dan ook weinig als ze neergehaald worden.

4
22 foshizzle

@22 Het waren gewoon andere tijden die veel gruwelijker waren door en voor iedereen.
Maar dat snappen die verwende mensen niet.

4
23 solidsteel

@23 Tja, ik ben blank, en redelijk rechts te noemen, maar het koloniale verleden van Europa is niet iets waar we trots op hoeven te zijn, en m.i. verdienen de zgn "ontdekkingsreizigers" geen standbeelden. Maar er moet idd ook niet gedaan worden alsof alleen "wij blanken" zich schuldig maakten aan wandaden ten opzichte van andere volkeren.

3
24 foshizzle

Jongens, vergeten jullie niet even een bezoekje te brengen aan Rome, Egypte en de plaatselijke musea?
Daar barst het nog van de standbeelden van slavenhoudende keizers en Farao´s

1
25 icnivad

@7
So what? Dat was Floyd ook.

1
26 Reconquista

Oeps @26 was niet voor @7 maar voor @2

1
27 Reconquista

@27 Heeft George Floyd dan al een standbeeld dan ?

0
28 foshizzle

@28
Dat komt nog wel, ze zijn er gek genoeg voor. question

2
29 Marrie

@25 Daar zetten ze hun bontgenoot IS voor in.

2
30 MARCUSAURELIUS

@28
Hij komt te staan tussen Al Capone en John Dlillenger.

2
31 MARCUSAURELIUS

Het neerhalen van Columbus is om aandacht te vragen voor het doden van de inheemse bevolking de indianen nadat Columbus zonder toestemming aan wal ging om zijn aanvallen in te zetten.

9
32 jantje van leiden

@29 Waarom gek ? Even wachten en als blijkt dat de moord George Floyd het kantelpunt is geweest in de racismekwestie zou er best een standbeeld van George geplaatst kunnen worden.Met het onderschrift dat de man een crimineel verleden heeft gehad maar tijdens zijn leven een draai heft gemaakt maar desondanks door een racistische agent om het leven is gebracht.

7
33 jantje van leiden

@32 jantje van leiden,

een werkelijk "prachtige" bijdrage. Chapeau.
1. Had Columbus eerste een briefje dienen te sturen om toestemming te vragen? (Ofwel hoe stelt U zich dit voor?)
2. Columbus heeft geen aanvallen ingezet. Pas na Columbus heeft kolonisatie plaats gegrepen.

Maar ........... ik maak graag in deze een vergelijk op basis van Uw "nadat Columbus zonder toestemming aan wal ging", ziet U dit dan ook in gelijke zin ten aanzien van illegale immigranten welke de Middellandse Zee oversteken? (Deze vragen immers ook geen "toestemming" op voorhand.)

4
34 Bezorgde Europeaan

Als men het zo erg vindt, waarom gaat men dan niet terug naar waar men vandaan kwam en dan kunnen de indianen hun oude gebieden terug nemen.
Dat wil men natuurlijk niet, men wil wel houden wat men heeft ""ook als is het volgens henzelf gestolen"" Nee dan gelden in eens andere normen.

Maar wel als ware cultuur barbaren op oude beelden los gaan.

3
35 MARCUSAURELIUS

@33
Alleen de nek van die criminele neger heeft op het laatste van zijn leven nog een draai gemaakt, daar gaan we geen standbeeld voor neerzetten natuurlijk.

3
36 Ronin

@34 bezorgde man,
U hoeft niet bang te zijn dat u en uw kinderen uitgeroeid worden nadat illegale immigranten met toestemming aan land kwamen.Hopelijk heb ik hiermee uw bezorgdheid kunnen wegnemen want ik kan me heel goed voorstellen dat u een angstig gevoel heeft als ongevraagd volk waarvan u het bestaan niet kende aan wal komt met maar één gedachte in het hoofd wat kan me dit opleveren?

5
37 jantje van leiden

@37
Laten we die bezorgdheid nu net wel hebben.

1
38 MARCUSAURELIUS

@33
Het enige wat er gebeurd is, dat deze tijden van BLM, de geschiedenis van de VS ingaan als agressief zwart/ wit geweld en wanstaltig slaven gedrag van witte gekken, en waarbij ze er niet voor terugdeinsden om een zwarte gepensioneerde politieman, die zijn werk als beveiliger deed, dood te schieten tijden de plunderingen.
Wat zal de zwarte en de witte jeugd uit de toekomst hun primitieve voorouders haten als ze deze beelden zien.

1
39 Marrie

@22
Wat mij betreft is een standbeeld meer dan een ode aan iemand. Je wordt herinnerd aan een verhaal dat niet vergeten mag worden. In het geval van Columbus is het de ontdekking en hoe dat verder gegaan is. Wat er vandaag de dag gebeurd doen we net alsof we heiligen zijn die onze voorgangers moeten beoordelen. In mijn opinie is het juist een vertoon van zwakte dat men pioniers veroordeeld. We hebben als mens een evolutie en daar hoeven we ons niet over te beschamen.
Dit specifieke beeld zal me weinig interesseren, want mogelijk kom ik er nooit. Als gebaar lijkt het echter eerder met represailles te maken te hebben alsof men denkt terug in de tijd te kunnen om Columbus te vermoorden. Men veranderd daar helemaal niets mee en het lijkt meer op een spookgevecht voor velen.
Ik zou zelfs een standbeeld van Hitler niet weghalen, als daar het verhaal bij verteld wordt wie hij was en wat hij gedaan en betekend heeft. Ik denk niet dat we op zoek meten gaan naar de "perfecte" mens.

0
40 sparta

* Verwijderd door de redactie *

41 RubberDuck

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

6 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

41 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

1 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

1 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

1 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

2 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

2 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

3 uur geleden geplaatst door duurendaal

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@43 Querido notIk schreef al "De snelweg blokkeren is een misdrijf." Maar omdat ik druk bezig was de andere taktieken van XR te ...

3 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
GorlsoutwestBukkake CompliationFxhamsterDaughterswapsMiss Nagatoro HentaiTamil Teen XvideosBlacked Porn 4kFilme Pornô GratuitosHentai CompletoSexy Of ActressXpanasRape Anime3d Monstwr PornHindi Video PornBengali Audio Sex VideoRipherupAnal Slave PornFree Pornos Tube18 Year Old Porn StarsSissy MakerClothed Female Nude MaleAmazon Sex PositionLesbian CummimgRyan Corner BbcAmymuscleMakima Cosplay PornFree Sexual PornHuge Tits CumshotsBig Porn VideoHaladiBrianna Marie Dale NudeHimawari HentaiBoth Room Sex VideosBlack Porn StarsSkinny Asian PornHd Hot Sex ComLeila4playAnklet SexJulia Fox PornSuper Duper Sex VideoAunty Uncle PornReal Voyeur VideosBitchboyHd Porn VedisBrazzers FunnyExotica PornSlimewave PornHqpormerXxx Tamil GirlJosh Dallas NudeOkusama No Kaifukujutsu The AnimationStepdaughter Seduces DaddyCorinna Kopf TwitterFree Porn IndanKate Bloom PornHannahjo PornValentine XxxNirmala Aunty Sex VideosMalu Trejevo NakedMassage HdpornElsa Rule 34Arab BlowjobTrillerthotsRed7catBridgette B PornAnime SexgifAntje Utgaard NudeRick And Morty XxxXxx Family ComAlyce AndersonBoobies FlashingEmmanuellustin PornXnxxarabicStepmom PornPornhubmexicanHells Paradise PornPorn BathroomEemiimGirls Porn PicsPriyanka Chopra Sex XnxxGuest XnxxMom Xnxx BrazzersMom Porn BideosPorn Amateur FrenchShemalefucking GuyLatinos GaypornoSmoking Fetish Stories섹스트위터Caina Sex VideoWw Sex OpenTurkce Altyazili PornoMega BoobsTheskimaskgirl NudesMisty SinnsPuta LcuraTürbanlı PornTeresa Ferrer PornSavannah Bond Only FansBangbros Big Asses6annoncesCaptian StabinIndian Affair Sex VideosIndian Sex First TimeHindi Local SexWorld Sexiest PornstarIndian Chudai Ki VideoDesi49 Porn VideosIndo.pornoXnxc Video DownloadNudist Beach VideosPorn.kaiBrandybugottiChiquis Rivera DesnudaPoran Video DownloadPen SexBlack Hd Sexy VideoTube GloryPaglet VideoEmily CutieMia MalKayden Kross Manuel FerraraOldwomenpornJapanese Incest Game ShowMan To Man PronCindys MoviesPorn Dvds日本色情ElitebabeBraziers Free PornFree Sex Webcams成人动画Naked AnimeeRomanisn PornXxx IndainTatiana Schwartz NudeGroping XnxxVillage Xxx GirlHomemade18 PornWork SexxxBeeg Indian SexStep Mom Son X VideosFreeincestpornGroupe Télégramme SexeBangbros.vomAkshra Singh Porn VideoJapanese Huge TitsMonroesweetsKenzie Anne VrSkye Blue VrDesi Boobs Image