U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 0
Maar het werd in de media gelanceerd door de roversbende die de Palestijnse Autoriteit leidt en happig overgenomen door alle diepdenkers; annexatie.  ...

4 maanden geleden door Hendrianus

REAGEER MET EEN EMOJI
3
2
LEES MEER OVER

Gaat lekker, staat er nu vier keer.

1 Hendrianus    
4 maanden geleden door Hendrianus
14
Meld

Euh, annexatie is gewoon annexatie hoor. Net als Oost- Jeruzalem dat ook geannexeerd werd, pannenkoek Soesan. Niks introductie PA.

2 Hendrianus    
4 maanden geleden door Hendrianus
15
Meld

@2
Je bedoelt de annexatie in 1948 door Jordanië? En de daarop volgende totale verjaging van alle Joodse inwoners en de vernietiging van zo'n 50 synagoges? Want dat is wat Jordanië flikte; het inpikken van een deel van het Brits Protectoraat, plus de gedwongen volksverhuizing... . Een misdaad die in 1967 werd rechtgezet toen Jordanië NOG meer Israëlisch gebied wilde veroveren, maar werd teruggeslagen door Israël.
Jij draait voortdurend, al jaren, de zaken om.

3 weerman    
4 maanden geleden door weerman
1
Meld

Uit het artikel, "Maar die annexatie? Wat nou?"

Oorlogsmisdaad, pannenkoek!

4 Hendrianus    
4 maanden geleden door Hendrianus
15
Meld

@3
Nee, een misdaad die herhaald werd in 1980 via de annexatie van Oost- Jeruzalem, door Israël, en nu dreigt opgevolgd te worden door wederom een deel van de Westbank te annexeren.

Je hebt de feiten niet juist, bijna nooit eigenlijk. In 1948 annexeerde Jordanië niet de Westbank. Transjordanië annexeerde in 1950 de Westbank en veranderde toen haar naam in Jordanië.

5 Hendrianus    
4 maanden geleden door Hendrianus
15
Meld

Je schrijft, "Een misdaad die in 1967 werd rechtgezet toen Jordanië NOG meer Israëlisch gebied wilde veroveren.."

Feitelijk onjuist want de Westbank is nooit Israëlisch grondgebied geweest.

Het is ook tegenstrijdig met wat je daarvoor schrijft, "Want dat is wat Jordanië flikte; het inpikken van een deel van het Brits Protectoraat...", hetgeen juist is.

Dus, '...NOG meer Israëlisch gebied wilde veroveren.." is ook volgens jezelf onjuist.

6 Hendrianus    
4 maanden geleden door Hendrianus
15
Meld

Misschien moet Soesan even onderstaande link lezen voordat hij onzin uitkraamt over de wetgeving op de Westbank,

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Israeli_law_in_the_West_Bank_settlements

Er is nu een duaal systeem. Palestijnen in Area C vallen onder het militaire recht. Israëlische kolonisten vallen reeds onder de burgerwetgeving.

7 Hendrianus    
4 maanden geleden door Hendrianus
15
Meld

@5
Feit is dat het Jordanië was wat in 1948 binnenviel en de boel inpikte, EN de Joden verjoeg. Waar je weer volledig aan voorbij gaat, logisch, doet elke Jodenhater. Verder was wat Israël deed geen "misdaad" maar een antwoord op de zoveelste arabische agressie. DAT was de misdaad, maar je draait het weer om, zoals het een goed Jodenhater betaamt. Dat was in 1967 net zo; Jordanië viel aan, wederom een misdaad. Jom Kippoer-oorlog: idem.
Je @6 is gewoon onzin. Goedpraten van de Jordaanse veroveringsdrang en hun agressie.

8 weerman    
4 maanden geleden door weerman
1
Meld

Zo is het en niet anders Een zeer verhelderend stuk wat we eigenlijk al lang wisten

9 Goesenaar    
4 maanden geleden door Goesenaar
1
Meld

@8

Nog een feit van mijn kant. Je laat geen kans voorbijgaan om mij verrot te schelden voor, 'Jodenhater' maar je hebt nog niet èèn keer aangetoond.

Verder geef je aan niet het verschil te weten tussen bezetten en annexeren.

Met aanhoudend dit niveau van je, schelden gecombineerd met een geringe feitenkennis, en niet bereid die op te bouwen, is er nauwelijks een discussie met je te voeren. Fijne avond.

10 Hendrianus    
4 maanden geleden door Hendrianus
15
Meld

@10
Altijd die "feiten" van jouw kant... Scheld ik je dan verrot? Alleen van dat ene woordje "Jodenhater" krijg je zo de kriebels?? Dan moet je eens bij jezelf te rade gaan -indien nog mogelijk- of er misschien een kern van waaerheid in zit. Ik bedoel: iemand die al vele jaren ZO negatief bezeten is van zwaar negatieve gevoelens naar één klein, toevallig Joods- landje, zou best eens een Jodenhater kunnen zijn -toch?! Niets geeft aan dat je zo negatief bent naar andere landen, zelfs niet naar arabische landen die zich als vrouwenhatende misdadigers gedragen. Geen woord daar over! Het is altijd en allemaal de schuld van Israël. Wat natuurlijk onzin is. Ik proef een heleboel pure, onvervalste, vurige haat in al die grote woorden van je.

De rest van je betoogje is de gebruikelijke persoonlijke rotzooi, dus laat maar. Dat je Jordaanse vrienden zo tekeer gingen in het door hen veroverde EN geannexeerde gebied, daar ga je natuurlijk niet op in. Nee, stel je voor, je vrienden val je niet af! Je valt iedere keer door de mand hier, en dan vindt je het raar dat je daar een naam voor hebt gekregen. Denk toch eens na joh. Of is je naam soms van Agt..?!

11 weerman    
4 maanden geleden door weerman
2
Meld

@11
Je schrijft,
"Dat je Jordaanse vrienden zo tekeer gingen in het door hen veroverde EN geannexeerde gebied, daar ga je natuurlijk niet op in."

Totaal niet relevant aan het onderwerp hier, annexatie. Verder is een opmerking als, 'je Jordaanse vrienden', een veel gebruikt trucje van je. Vriend van Hamas, Palestijnse terroristen, etc.
Moet ik beginnen over de verjaagde Palestijnen in 1948 en 1967? En dan natuurlijk, 'door je Israëlische vrienden, je Irgun terreur vrienden, etc.'? Hou toch op met dat goedkope gedoe.

Verder moet je geen grote woorden als, 'Jodenhater', gebruiken als je dat niet waar kan maken.
De argumentatie dat mijn belangstelling voor het Israëlisch/Palestijnse conflict en niet voor de vele andere conflicten op de aardkloot is nonsens. Vraag je een geinteresseerde in bijv. de weidevogels in Nederland ook waarom die geen interesse heeft in Flamingo's in Afrika?

Misschien moet jij eens nadenken voordat je weer eens scheldend, ongenuanceerd en onderbouwd tekeer gaat tegen gebruikers op nieuwskoerier. Want ik ben niet de enige die mag 'genieten' van je schrijfsels op nieuwskoerier.

12 Hendrianus    
4 maanden geleden door Hendrianus
14
Meld

@9
Uit het artikel,
'Niemand had het woord gebruikt. Maar het werd in de media gelanceerd door de roversbende die de Palestijnse Autoriteit leidt en happig overgenomen door alle diepdenkers; annexatie.'

Helder? Sinds 1980, annexatie Oost-Jeruzalem gaat het al over annexatie. Hoezo, 'niemand had het woord gebruikt', hoezo Niemand had het woord gebruikt. Hoezo, 'Maar het werd in de media gelanceerd door de roversbende die de Palestijnse Autoriteit leidt en happig overgenomen door alle diepdenkers; annexatie.' De VN Veiligheidsraad veroordeelde Israël voor de annexatie in 1980.

En nu de voorgenomen annexatie, eenderde van de Westbank. 'Diepdenkers'? Wat Israël nu wederom van plan is heet gewoon annexatie zoals water benoemd wordt als water.

Verder schrijft Soesan, 'Israël erkent de West-Bank als bezet gebied,...'. Oh ja? Volgens mij beschouwt Israël de Westbank als betwist gebied.

Helder?  

13 Hendrianus    
4 maanden geleden door Hendrianus
14
Meld

@12

'..scheldend, ongenuanceerd en onderbouwd..' moet natuurlijk zijn, 'scheldend, ongenuanceerd en niet onderbouwd'.

14 Hendrianus    
4 maanden geleden door Hendrianus
14
Meld

@12

"Moet ik beginnen over de verjaagde Palestijnen in 1948 en 1967?"? Prima, dan begin ik over de duizenden verjaagde en vermoorde Joden in de jaren daarvoor. Je gespeelde verontwaardiging is altijd zo enorm éénzijdig.
Fijn dat je zo geniet van mijn schrijfsels, hier. Maar mensen met een enorme éénzijdig ontwikkelde haat zal ik altijd becommentariëren. En het doet wat met je, getuige je vele antwoorden waaruit totaal geen spijt of berouw blijkt van je enorme éénzijdigheid! Ga jij dáár dan maar eens over nadenken -voor zover mogelijk. Want ik vrees een enorme blokkade in jouw denkprocessen, op dit vlak. Je partijdigheid en éénzijdigheid voorkomen nuance in al je uitspraken.

En ik besluit deze zoveelste fitty met een onvervalste tegenstander van Israël met de mededeling dat veel "palesrtijnen" in het te annexeren gebied die annexatie helemaal niet erg vinden. Ze zitten veel liever onder Israëlisch bestuur met Israëlische rechten, dan onder de dictatuur van Abbas, die ouwe gek, dronken van macht. De burgers daar vrezen Fatah en die andere bendes. Ze zijn bang voor onrust en oorlog en ze hebben ervaring met de aanwezige nuance van Israëlisch bestuur. Verder horen ze van hun familieleden die al sinds 1948 in Israël wonen, dat ze gelijke rechten hebben en gewoon burgers van Israël zijn, met de bijbehorende rechten en plichten. Ze zullen het een verademing vinden als ze WEL op een gemengde regering mogen stemmen, in plaats de verplichte duimafdruk op een papiertje met maar één hokje: "Abbas".

En een fijne dag verder. Onderwerp is wel uitgekauwd nu, wat mij betreft.

15 weerman    
4 maanden geleden door weerman
1
Meld

@15

Alsof het internationale recht kijkt naar wat de wensen zijn van een individuele Palestijn als het over de annexatie van eenderde van de Westbank gaat. Heeft er niets mee te maken. Die annexatie is, indien doorgezet, een misdaad.

Gelijke rechten voor Joden en niet Joden in Israël? De natiestaatwet toont ongelijkheid aan. Alleen Joden hebben het recht op zelfbeschikking in Israël. Verder zijn de regels voor afwezigheid en landbezit anders voor Joden en niet Joden.
Je schrijft dus weer eens onzin over gelijke rechten.

Waarom ik spijt of berouw moet hebben van mijn interesse in het Palestijns/Israëlische conflict en daarbij de Israëlische kolonisatie hekel ontgaat mij.
Zal wel die blokkering zijn question

Fijne dag verder.

16 Hendrianus    
4 maanden geleden door Hendrianus
14
Meld

@16
Antwoord geven is nogal zinloos, want ik had deze zoveelste loopgravenoorlog al beëindigd. Dat respecteer je nooit; bekend. Dus sputter nog lekker wat door over de "natiestaat". Je kletst maar een eind weg. Vreemd he; geen "palestijn" die Israël wil "ontvluchten" richting arabisch buurland. Integendeel, ze willen gráág naar Israël. Alleen dat feit al laat zien dat jij er grandioos naast zit. Blijft altijd leuk om te zien. question

17 weerman    
4 maanden geleden door weerman
1
Meld

@17

Waar zit ik eigenlijk naast, beste weerman?
Is annexatie van militair bezet gebied anno 2020 geen misdaad? Dan kun je dat toch gemakkelijk aantonen? Kom, doe eens een poging in het onderbouwen van wat je beweert.

18 Hendrianus    
4 maanden geleden door Hendrianus
14
Meld

@17

[Vreemd he; geen "palestijn" die Israël wil "ontvluchten" richting arabisch buurland.]

Er zijn dacht ik zo'n 800.000 Palestijnen gevlucht naar de buurlanden. Al tijdens de burgeroorlog een paar honderdduizend, nog meer tijdens de eerste oorlog die Israël voerde met een Arabische coalitie en in 1967 nog een aantal.

19 Hendrianus    
4 maanden geleden door Hendrianus
14
Meld

@17
"Antwoord geven is nogal zinloos, want ik had deze zoveelste loopgravenoorlog al beëindigd. Dat respecteer je nooit; bekend."

Je schreef, 'wat mij betreft in @15 . Prima maar dat betekent niet dat ik stop. Dat bepaal ik helemaal zelf.

20 Hendrianus    
4 maanden geleden door Hendrianus
13
Meld

@18
Het is hooguit "betwist gebied", maar die onzinnige discussie probeer jij al vele jaren te voeren. Doe ik niet meer aan mee; Israël is nu in dat gebied en men is er al aardig aan gewend. Alleen jij nog niet erg, en de PLO, Fatah en nog wat duistere terreurgroepen niet. Je bevindt je in illuster en moordend gezelschap.
@19
Over de miljoen verdreven Joden, met achterlating van landerijen van 14 x de grootte van het huidige Israël, plus bezittingen als vee en huizen, praat je natuurlijk niet. Nee, je arabische vrienden, dat is het enige wat telt. En DAT bedoel ik nou als ik zeg dat jij zo éénzijdig bent als de duivel zelve. Je speelt vals, net als de arabieren dat al jaren doen.

Laat Israël voor mijn part dat hele gebied annexeren. Geeft wat protesten van de bekende racistische landen, van wat malloten op fora en dan is het klaar. Wie dan een oorlog wil beginnen: besef dat die altijd verloren is door de agressors. Tot nu toe beseffen zij dat ook. Verstandig.

21 weerman    
4 maanden geleden door weerman
1
Meld

@15 "totaal geen spijt of berouw blijkt van je enorme éénzijdigheid"
De pot verwijt de ketel.

22 Huskymanus    
4 maanden geleden door Huskymanus
12
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
'Trump betaalde tien jaar lang geen inko...
De Amerikaanse president Donald Trump heeft d...

13 uur geleden door Nu.nl

Trump eist drugstest van Biden
Donald Trump eist dat zijn Democratische tege...

19 uur geleden door Dr. Claw

Rotigate! Sylvana Simons: “Roti een ove...
Volgens de BLM-diva is het overheerlijke roti...

22 uur geleden door Reconquista

Afriyie suggereerde dat Zwarte Piet knock-out...
Choquerend maar waar: de beruchte Jerry Afryi...

24 uur geleden door Fernand

Bijna 1 miljoen mensen overleden aan corona
Wereldwijd zijn bijna 1 miljoen mensen offici...

1 dag geleden door RTL Nieuws


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Crannbuidhe
'Trump betaalde tien jaar lang geen inkomsten...
@197 Trump is gewoon wat men in de VS noemt e...

minder dan een minuut geleden door Crannbuidhe

Gremdaat
18 onthullingen uit een schat aan belastingad...
@7Kijken of je de boel een beetje af kunt...

minder dan een minuut geleden door Gremdaat

samcash
Aanval Azerbeidzjan op Armeense enclave Nagor...
@21 Hoe wil je de afslachting van 1,5 miljoe...

2 minuten geleden door samcash

plutarchus
Joe Biden staat in de peilingen voor op Donal...
@1 Hangt er vanaf wie betaalt voor de peili...

2 minuten geleden door plutarchus

Happy face
Het Covid 19 virus verspreidt zich niet via d...
@29 +++ Dat vraag ik me ook al een tijdje all...

2 minuten geleden door Happy face

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig