Oud malariamedicijn vrijwel zeker onwerkzaam tegen corona (nos.nl)


Er is veel ophef geweest over het behandelen van een corona-infectie met hydroxychloroquine. Aanvankelijk positieve resultaten lijken echter het gevolg te zijn van slecht onderzoek. In nieuwer en beter onderzoek kan geen heilzame werking worden vastgesteld. ...

door RichardR in Gezondheid  ·  130 Reacties

  • 5
  • 765x gelezen
Reageer met een Emoji
9
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

VRIJWEL zeker, ja ja, weer suggestieve berichtgeving, daarbij, in combinatie met zink.

13
101 Positivo

Opvallend hoe hard "Links" zich tegen elk medicijn verzet, dat deze corona minder schadelijk/niet meer dodelijk maakt. Dat zou immers een vaccin overbodig maken.

11
102 Wendel

@103

Zijn die medicijnen er dan? En welke zijn dat?

3
103 carpenter

@102 Verzet links zich ertegen? Kun jij dit op één of andere manier duiden? Laat een werkzaam medicijn zijn tegen COVID-19, en laat dan zien dat links zich tegen dit medicijn verzet.

4
104 Bluth

@102 Ik ben niet bepaald links maar wel
erg tegen kwakzalverij en complotternonsens.

2
105 JackKropotkin

En - off topic - ik vind de term ‘echte Nederlanders’ ook erg stom maar ‘witte mensen’ juist wel weer prima.

4
106 JackKropotkin

@104 @105

In een aantal landen (lees: Brazilië, VS...) worden de problemen rond corona en het gebruik van HCQ gepolitiseerd. Waarbij de zittende macht zegt dat het HCQ werkt en dat lockdown maatregelen nergens voor nodig zijn. Onderzoeksrsultaten die stellen dat HCQ een positief effect heeft zijn er niet. Maar onderzoeken die het tegengestelde beweren worden genegeerd of afgedaan als een aanval op de politieke leider en 'het volk'.

Door de simpele zielen onder ons wordt dit als snel een polemiek tussen 'links' en 'rechts' genoemd.

2
107 carpenter

@107 Dat laatste is ook wel een beetje begrijpelijk. Wat je hier op NK - en ook wel op Twitter en waarschijnlijk Facebook - ziet zijn 2 (hoofd)groepen ieder met redelijk homogene ideeen mbt Trump, Corona, BLM, immigratie, Rusland ... en daar kan een linksrechts sticker op geplakt worden terwijl de oorspronkelijke links/rechtse sociaal-economische ideeen nu in beide gevallen tamelijk links zijn hoewel ‘links’ dan weer meer pro-Rutte is opmerkelijk genoeg.

2
108 JackKropotkin

@106 Off topic: beide termen zijn stom. Waarbij de laatste dan ook nog eens een zielige poging is om blanken in waarde te laten dalen.

1
109 RobP

@89
"Het is overal waar het gebruikt is een totaal succes geweest."
Doe eens een link? Eentje maar ... Ach, je kunt niks vinden?
Sorry, maar je praat uitsluitend medegelovigen na. Er zal misschien in het begin van de coronacrisis één arts zijn geweest die opperde dat dit wellicht werkte -- maar het is inmiddels wel overtuigend aangetoond dat het niks doet. Er is geen enkel onderzoek dat jouw uitspraak ondersteunt.

@91
"Het zijn beelden van een WHO vergadering waar in zij zelf toegeven dat ze dat [veilige vaccinaties] nooit kunnen waarmaken."
Even afgezien van het feit dat vaccinatie off-topic is vermoed ik dat dit het beruchte gemanipuleerde videofragment is uit de meest recente antivaxx-propagandafilm. De WHO-deskundigen zeggen in werkelijkheid alleen dat de veiligheid van vaccins altijd de hoogste prioriteit moet hebben, en dat ze daarom altijd waakzaam moeten blijven voor problemen met de veiligheid. Het zegt NIET dat vaccins onveilig zijn en dat de WHO daarvan op de hoogte zou zijn.

@94
"Het is inmiddels in een hoop landen bekend dat de meeste vaccinaties NIET werken."
Doe eens een link naar een min of meer wetenschappelijk artikel hierover? Eentje maar ... Ach, je kunt niks vinden? Toch wel raar, vind je niet? Oh, het is een complot? Tja ...

@99
"De truck van het mazelen vaccine"
Truck? Je bedoelt zo'n groot metalen ding met een hoop wielen? Oh, 'truc' ... En het is dus 'mazelenvaccin' -- en afgaande op jouw gebrekkige taalvaardigheid vermoed ik dat het niet veel beter is gesteld met jouw kennis over ziekte, gezondheid en vaccinatie ... Waarvan akte.

"Gewoon ingevoerd NA de epidemie."
In 1980 gingen wereldwijd elk jaar nog 2,4 MILJOEN kinderen dood door mazelen. Daarop heeft de WHO een globale inentingscampagne opgezet -- en met resultaat: tegenwoordig gaan er jaarlijks minder dan 100.000 mensen dood aan mazelen (al stijgt de sterfte juist in ontwikkelde landen -- inderdaad, door domkoppen zoals jij, die in antivaxx-fabeltjes geloven).

"En ik ben niet de enige en die groep groeit razend snel."
Helaas lijkt stronteigenwijze domheid inderdaad erg besmettelijk, helemaal sinds het aantreden van Trump. Maar ach, men werkt aan een vaccin in de vorm van goede, effectieve informatievoorziening, en anders lost goeie ouwe Darwin het wel op. Het is alleen jammer dat die laatste 'oplossing' veel tijd en onnodig veel extra slachtoffers kost.

1
110 RichardR

Een dokter in Nederland had geweldige resultaten met dit middel. Van de 10 patiënten waren er 10 genezen. De 11e mocht hij niet meer behandelen. Deze ging dood.
Je moet je afvragen:
Waarom is men zo gebrand dit middel te verbieden?
Waarom is men zo gebrand dit middel in diskrediet te brengen?
Baat het niet dan schaadt het niet.
De resultaten van die dokter uit Nederland alleen al spreken voor zich.

6
111 rlw

Ha ha ha, de farmasekte laat weer reacties verwijderen. We weten weer genoeg question

5
112 Mac Benac

@111
"Een dokter in Nederland had geweldige resultaten met dit middel."
Nee. Een even domme als eigenwijze kwakzalver heeft het middel toegediend aan patiënten terwijl al duidelijk was dat het waarschijnlijk niks deed.

"Van de 10 patiënten waren er 10 genezen."
Van elke 100 coronapatiënten genezen er 99. Het geknoei van kwakzalver Rob Elens zegt dus niets.

"Waarom is men zo gebrand dit middel te verbieden?"
Omdat het niet werkt.

"Waarom is men zo gebrand dit middel in diskrediet te brengen?"
Omdat het niet werkt.

"Baat het niet dan schaadt het niet."
Het werkt niet en kan dus WEL schaden, helemaal bij langdurig ('preventief') gebruik. Het toedienen van onwerkzame middelen aan zieke mensen is sowieso onethisch; dit is wat kwakzalvers en oplichters doen bij wijze van gemakkelijke broodwinning. Echte artsen streven ernaar om altijd een bewezen werkzame behandeling te geven -- en als een behandeling niets lijkt te doen, stoppen ze ermee.

"De resultaten van die dokter uit Nederland alleen al spreken voor zich."
Nee. De 'resultaten' van kwakzalver Elens zeggen juist NIETS. Nogmaals: de sterfte aan corona is ca. 1%. Als je tien willekeurige patiënten neemt, is de kans dus 90% dat ze het allemaal overleven -- en nog veel hoger wanneer je zoals kwakzalver Elens patiënten kiest met milde klachten.

1
113 RichardR

@37 Je hebt het maar moeilijk met dat Zink-verhaal hè? Argumenten heb je niet.

Want die zijn er ook niet. De vaccins zullen en moeten er doorheen gedrukt worden. Mensen krijgen dadelijk vaccin die - door de zgn. spoed die er wordt gesuggereerd - nauwelijks getest zijn.

Maar wat kan de Industrie des Doods het schelen. Lijken zijn geld waard. Tuig is het.

5
114 Mac Benac

* Verwijderd door de redactie *

115 Mac Benac

@113

"Waarom is men zo gebrand dit middel te verbieden?"
Omdat het niet werkt.

LEUGENS.

6
116 Mac Benac

@113

"Waarom is men zo gebrand dit middel in diskrediet te brengen?"
Omdat het niet werkt.


LEUGENS.

6
117 Mac Benac

@113

"Van de 10 patiënten waren er 10 genezen."
Van elke 100 coronapatiënten genezen er 99. Het geknoei van kwakzalver Rob Elens zegt dus niets.

LEUGENS.

6
118 Mac Benac

@113 Hoeveel geld krijgt u van de pharma?

U beweert nog al wat. U zegt bijvoorbeeld dat Dokter Elens geen dokter is.

5
119 rlw

* Verwijderd door de redactie *

120 Mac Benac

@119
"Hoeveel geld krijgt u van de pharma?"
Ongeveer drie ton per jaar, en dat alleen maar om onbenullen zoals jou terecht te wijzen op dit derderangs forum question

Nee, natuurlijk krijg ik geen geld van 'de pharma', domoor! Waarom zou 'de pharma' mij in hemelsnaam betalen voor het AFRADEN van hun producten? Misschien is het nog niet tot jouw complotverziekte hersentjes doorgedrongen, maar hydroxychloroquine, azithromycine en zelfs zinksupplementen worden ALLEMAAL door 'de pharma' gemaakt. Elke patiënt die deze cocktail gebruikt, levert 'de pharma' zo'n 8 euro per dag op -- en dat tikt lekker aan, zeker bij 'preventief' gebruik.
Dus leg eens uit hoe 'de pharma' geld zou verdienen aan wat ik zeg?

"U zegt bijvoorbeeld dat Dokter Elens geen dokter is."
Rob Elens is een kwakzalver die toevallig ook nog een artsenbul heeft. De man houdt zich zo te zien vooral bezig met orthomoleculair geknoei en zou eigenlijk zijn bul moeten inleveren -- want hij smeert de mensen dus onwerkzame behandelingen aan.

1
121 RichardR

* Verwijderd door de redactie *

122 Mac Benac

* Verwijderd door de redactie *

123 Mac Benac

#121
heeft er een dagtaak aan.
Voorlopig hecht ik meer waarde toe aan de activiteiten van Dr. Elens dan bovengenoemde toestenbordridder.

5
124 Jongens van de Witt

@120 @119
Bravo goede rechtschapen burgers.
Ik was afgelopen zaterdag met veel mensen zoals jullie samen waaronder ook verpleegkundige
Het verzet groeit ook binnen gezondheidszorg en ook huisartsen zijn nijdig.
Gastjes zoals in post @113 zijn niets zeggende roeptoeters die enkel goed betaald de letter kunnen bedienen verder niets
Mischien dat hij ook een ei kan bakken maar dan houd het op.

4
125 dloops
126 Snuggles

"Oud malariamedicijn vrijwel zeker onwerkzaam tegen corona "
Het is dus nog steeds niet zeker. question

2
127 Verwonderd

@127
"Het is dus nog steeds niet zeker."
Inderdaad, het zou kunnen dat het alsnog wel iets doet -- maar met ieder nieuw negatief onderzoek wordt die kans wel kleiner. Zo werkt wetenschappelijk onderzoek nu eenmaal.

En oh, de kans dat het spectaculair goed werkt is toch echt nul, want anders hadden we het inmiddels wel geweten. Als het al een effect heeft, is dat een bescheiden effect, of heeft slechts een kleine groep mensen er baat bij. Maar ook dat zou natuurlijk meegenomen zijn.

0
128 RichardR

* Verwijderd door de redactie *

129 Mac Benac

@128 Het gaat er meestal ook om hoeveel winst er overblijft nadat er iets op de markt is gezet. Het interesseert de handel niets of ze er mensen mee redden of niet. Emoties tellen niet mee bij beslissingen.

1
130 Verwonderd

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
VBOH
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@14 Hij wel ja. 😉...

zojuist geplaatst door VBOH

progressiefliberaal
Activist Van der Linde mag op 4 mei alleen op afstand actievoeren

"Bovendien moeten Van der Linde en zijn mededemonstranten om 20.00 uur twee minuten stil zijn."Overigens slaat dit natuurlijk weer nergens o...

1 minuut geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Activist Van der Linde mag op 4 mei alleen op afstand actievoeren

"Hij mag wel op enkele honderden meters afstand van de Dam, op de Singel demonstreren"En zo doe je dat dus. Graag hetzelfde doen bij de into...

1 minuut geleden geplaatst door progressiefliberaal

spookrijder
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@12 +++ Dat jongetje leerde tenminste nog iets. 😉...

1 minuut geleden geplaatst door spookrijder

eh
Moraalpolitie Iran treedt hard op tegen vrouwen die nieuwe hijab-regels overtreden: 'Ze schopten waar ze konden'

@280% zou tegen het regime zijn las ik onlangs.Kijken of ik het nog terug kan vinden....

1 minuut geleden geplaatst door eh

Ron MVV Maastricht .
Activist Van der Linde mag op 4 mei alleen op afstand actievoeren

@7 Die klootzak is een nep Sjeng. Een echte Sjeng is niet voor R*da ...

3 minuten geleden geplaatst door Ron MVV Maastricht .

VBOH
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@12 Correctie hij lach= hij lag...

5 minuten geleden geplaatst door VBOH

Bob Sleebaan
Soumaya Sahla is uit de VVD gezet: ‘Meneer Wilders hoort niet over ons ledenbestand te gaan’

Bij de VVD staat integriteit niet hoog in het vaandel.De lijst met corruptie schandalen bij de VVD is lang....

5 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
GeenStijl: Hoera! @StasJenV heeft 765.000 euro verbrand

ach, wat zou het. is toch allemaal geld van die nederige burgers, zie je v.d. Burg lachend denken...

5 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

VBOH
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@9Als melden om niets wolven roepen is geworden. Er was eens een jongetje dat het leuk vond om wolven!!! te roepen net buiten het dorp. De...

6 minuten geleden geplaatst door VBOH

NK. App
Telugu Mallu SexHibjab PornTon Porne Du Jour高清 无码Samantha Bf VideosBoobs Pictures NudeNude Ceiebs90 Day Fiance PornhubMasterbation Women Videos1st Time XxxJoey And Sami WhiteEva Elfie TwHentai PtSexo NojentoSilva SaigeAngel WickeyXxx HomLive Group SexPornstarbookJustswallows.comMarlyn Chambers NudeHannah ArtertonModel Nude Zipset VideosFree Desi Porn MoviesAlinity NudrAshleytervortMyra MoansBaulders Gate 3 SexXxx Wife ComDise PronAllinurl:real FutanariGhoast PornFree Anume PornPornos ViolentosRimmingBlow Job CompalationBengali Bangla Blue FilmDemon Girl HentaiPorn BoricuaDykepornMetartyNew Porn MmsHot Sex Movie HdAkeno NudeKendra Pron VideoSexy Horny GirlsAsian Bbw PornMin Galilea XxxPornographic MangasCoco.fr TchatcheNude Big BooResidet Evil PornCodi Vore VideosNude Carmella BingNude MotherNarutohentai HinataHostagepornRough HardcoreWww Xxx Videos HdAlina Becker LeakSex OnlainGay Porn Football PlayersVideos Pornos De GuatemalaXxnx BrazzersBig Pussy VideoBengali Sex Video FilmAmanda Cerny Nude VideoRadhe Maa SexFc2ppv-3858330Pakistani Sex FilmHardcore Sex HdBridgette B VrSojourn Overwatch PornVideosxxx CaserasBest DildoXxx AnemationBentdickBeautiful XxxxIndain Xnxx ComKamasutra PronIndian Bhabi Sex ScandalMia Malkoba AnalMom And Aunt PornChinese PornostarsDouji. MoeTop Adult MoviesX Desi SexNaked Truth Or DareBd Porno FrMalina Is Ready And Willing BangbusHot Porn MmsWww Com Hindi Blue FilmXxxx Video HdEmily Willia NudeSex Video Telugu OpenSax Hindi HdPornos Caseros Analหนังโป๊ญี่ปุ่นKaterina RozmajzlNana Yagi JavScarlett Johansson NudeBf Hindi MmsFreeshemalepornoXnxxgoldKatrina Moreno XxxJoujizzGaand ChudaiTamil Dubbed Adult MoviesDasi Sex XxxNude Women's BoobsHd Sax MoveChuck Conrad PornNsfw PicJavnow.netSkipthegames SavannahTeen Girl Xxx VideoSex Dr VideoBangla Hot XReagan Foxx FeetRondarouseynakedPorn VirgnXxx FrenchEva Elfi PornGay Sex 18Telugu SexePassed Out NakedHd Mature TubeSophie DeeFucked Hard 18Abuelas FollYudi PinedaXx Vf VideoItalian Sex SceneBf Sexy VBig Pornstar TitsTamanna SaxXxnx Porn MoviesFreya NakedFuck With TeacherWww Perfect GirlsRebecca Cosplay PornHentais 4kClosr Up PussyAbella JadeNangi Chut Ki ChudaiNew Hd Porn VediosHotel Maid FlashingPorn Latina.Full Movie Free PornErick Hall