Waarom demonstreren niet kan wachten, zelfs nu niet: ‘Racisme is er nog steeds, ook hier’ (ad.nl)


De massale opkomst bij antiracismeprotesten in ons land maakt één ding duidelijk: de deelnemers staat er niet voor niets. Demonstranten leggen uit waarom we ook in Nederland móeten demonstreren tegen racisme. Zelfs in coronatijd. ...

door Havermout in Binnenland  ·  21 Reacties

  • 2
  • 339x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Bij mij begint dit hele gedoe juist averechts te werken......

1
1 LoydMorris

* Verwijderd door de redactie *

2 Chat Baker

* Verwijderd door de redactie *

3 Chat Baker

Gaat nou eindelijk eens iemand uitleggen wat nou precies zo racistisch was aan de moord op Floyd?

Dit is echt de grootste storm in een glas water sinds de "Russian Collusian" hoax. Wellicht zelfs de grootste onzin aller tijden!

3
4 greenmango

Volgens mij staan er een hele hoop om selfies te nemen die ze op hun insta/facebook plempen om zo zichzelf als enorm betrokken. nuttig en "goed bezig" te profileren, naar zichzelf en de buitenwereld.

2
5 Schildpad

Dezelfde deugpers die een week geleden nog iedereen uit stond te kafferen die zich niet aan de corona-regels hield. Flash forward een week en corona bestaat ineens niet meer.

Echt de hele wereld is knettergek geworden!

Wokevirus

2
6 greenmango

Juist de witte man word vreselijk gediscrimineerd

4
7 Deelname

De demonstraties doen juist het tegenovergestelde van het doel, ze wakkeren juist racisme aan.

3
8 Dignes

In de VS kunnen zwarte mensen veilig door blanke buurten lopen. Als blanke door een zwarte wijk lopen is puur thrill seeking. Trouwens, er zijn genoeg wijken in Nederland waar je als blanke ook niet 's nachts in je eentje wil lopen en ook hier kunnen gekleurde mensen wel overal veilig lopen. En dan gaan ze demonstreren tegen racisme?

2
9 Dignes

Quote uit AD:
" De massale opkomst bij antiracismeprotesten in ons land maakt één ding duidelijk: de deelnemers staat er niet voor niets...."

1 - Massale opkomst? 5000 6000 individuen lijkt mij niet een heel massale opkomst. Wel binnen de huidige 1,5 meter-samenleving, maar niet voor een demonstratie!
2 - "Deelnemers staat"... question Pardon: staan !?

Als het AD in de kop van het artikel al rare spongen maakt, zal de rest van het artikel ook wel niet de moeite van het lezen waard zijn. question

1
10 Gandalf

Wist niet dat we nog steeds zoveel werkschuw tuig in Nederland hadden.

1
11 Kees Klapzand

Ik vraag me af of door al dat geouwehoer niet juist het tegenovergestelde gaat worden bereikt. Namelijk dat hier de haat en racisme tussen twee groepen er enkel groter door gaat worden. En dat hierdoor ook mensen die van oorsprong niet racistisch waren hierdoor ook steeds meer de pest aan negers gaan hebben. We hadden hier natuurlijk voor die tijd al dat oeverloze gezeik over Zwarte Piet van die Jerry Afriyie. Volgens mij begon hij daar in januari al over terwijl Sinterklaas toen nog een jaar op zich liet wachten. En nu grijpt hij dit met beide handen aan om het er ook bij te betrekken. Terwijl dit in Amerika speelt en hij er net als iedereen hier in Europa geen ene hol mee te maken heeft. Want we zitten hier in Nederland toevallig en niet in Amerika.

En ik denk ook dat het de allerhoogste tijd is dat Jerry Afriyie zou oprotten terug naar zijn eigen thuisland Ghana. Uiteindelijk is hij hier ook maar helemaal ongevraagd in Nederland aan komen kakken. Misschien heel gek maar van een Sylvana Simons kan ik het dan op een bepaalde manier dan toch nog pruimen. Door onze historische band met Suriname. En door het inderdaad niet te ontkennen slavernij verleden van haar voorouders.

2
12 rebo

De dood wacht ook niet. Corona is er nog steeds.

1
13 Belazerd

@12 Sylvana Hahaha.

0
14 Kees Klapzand

@14
Laat ik het dan zo zeggen dat ik die Sylvana ook best wel irritant vind. Maar dat haalt het bij mij nog niet in de verste verte vergeleken met die Jerry Afriyie. question

1
15 rebo

Wat mij nog het meeste steekt is dat je demonstranten met borden ziet lopen met de tekst ' black lives matter.'
Dit zal ongetwijfeld op Floyd slaan maar het komt op mij over alsof wij als blanke Nederlanders vinden dat het leven van een gekleurd iemand er niet toe doet. Dat het ons niet uit maakt als ze dood gaan of vermoord worden.
Hoe fucking dom, dan wel ziek, ben je dan? Alsof wij zwarte mensen naar het leven staan, alsof we ze als slaven zien.
of willen ze de yanken er op aanvallen met deze tekst? Willen ze zich bemoeien met de politiek van een ander land? Nou, dan kunnen ze iedere dag wel gaan demonstreren want wat er met Floyd is gebeurd is peanuts met wat er in andere landen gebeurt!
Gelukkig zijn er zwarte mensen die zich hier ook aan storen en niet in de slachtofferol duiken, zich aanpassen en gewoon goed met de blanke mensen omgaan. Zwart en blank zijn gelijk alleen de een is beter beschermd tegen de zon dan de ander.

3
16 Dignes

@12
In Suriname hebben ze gewoon zwarte Pieten hoor, daar doen ze niet zo moeilijk.

1
17 Interessant

@16
Als ze hier dan zo nodig tegen willen demonstreren dan moeten ze hiervoor in de U. S. of America zijn en niet hier. Dan hebben ze daar twee kansen.

1 De politie aldaar gaat gelijk knielen voor die Black Lives Matter-demonstranten (niet erg waarschijnlijk.)

2 Ze worden gelijk afgerost en afgevoerd door de politie want die zijn daar niet zo zachtzinnig zoals hier (een veel meer voor de hand liggende optie.)

0
18 rebo

@17
Klopt en op de Antillen ook.

0
19 rebo

Racisme is een religie. Dat is te bewijzen omdat de wetenschappelijke kant ervan wordt ontkent. Voor de wat intellectuelere mens is het meer dan duidelijk dat het hier om territotiale gedragsbiologie gerelateerd aan olfactorische endocrinologie gaat. Moeilijke natuurfenomenen zoals dit en bijvoorbeeld pedofilie worden vanwege hun onbehagelijk karakter misbruikt als politieke en maatschappelijke honkbalknuppels. En 99% van de mensen is tec dom om zich dat te beseffen.

1
20 Chaimileh

Ongelooflijk. Ik heb net het artikel gelezen dat bestaat uit statements van een aantal aanwezigen bij de demonstraties (enkelen bezochten zelfs meerdere demonstraties).

Wat een ongelooflijk dom, achterlijk, naïef, slecht geïnformeerd onderbuik volk zeg. Niet te filmen.

Even één als voorbeeld:

>Hij: ,,Wij stonden maandag op de Dam en woensdag onderaan de Erasmusbrug. We zijn het zat. Als je je uitspreekt tegen racisme vinden mensen dat je je aanstelt of dat je de racismekaart trekt. Maar dat jij iets niet voelt of meemaakt, betekent niet dat het niet gebeurt. Het gebeurt nog steeds. Ik vind het moeilijk om te kijken naar de beelden van George Floyd. Ik kan me met hem identificeren. Als ik in Amerika had gewoond of als ik er op vakantie zou zijn zou mij dit ook kunnen gebeuren. Dat geeft een gek gevoel. Ik denk dat je racisme bestrijdt door op plekken meer diversiteit te hebben. Het begint al in de Tweede Kamer.”<

A) Wanneer jou dit zou overkomen wanneer je op vakantie bent in Amerika dan sta jij daar ondanks de strenge drugswetten daar, volledig stijf van 2 soorten drugs. Maak je je verdacht van een misdrijf (betalen met vals geld) en pleeg je een misdrijf door zware drugs op zak te hebben. Als klap op de vuurpijl verzet je je met alle kracht die je in je lichaam hebt tegen de agenten wanneer ze je in de politiewagen willen zetten. Dus Alvin Pachito.. Denk je nog steeds dat dit jou kan 'overkomen'?
B) Er is al diversiteit in de tweedekamer.. Helaas niet zonder slag of stoot want dat gaat weleens fout zoals bv bij Tarapatie (Tara) Oedayraj Singh Varma.

0
21 Mariska3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
Prof. Masanori Fukushima - Vaccination mRNA for COVID-19 and unprecedented disaster: acute death and increased cancer mortality rate (original Japanese language)

Zie, https://www.ninefornews.nl/japanse-toponcoloog-spreekt-zich-uit-over-turbokanker-dit-zijn-kwaadaardige-praktijken/...

1 minuut geleden geplaatst door Sarcoff

Strongoli
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@11Mede dankzij de VVD'rs op die post, is de laatste jaren de instroom niet verminderd, maar juist toegenomen.Jij wilt wéér een VVD'r op d...

3 minuten geleden geplaatst door Strongoli

ThWil
Dassen (Volt) aan VVD en NSC: ga niet met Wilders in zee

Het aantal zetels van volt is hun vermogen van 2 watt te delen door hun (stroom)sterkte van een half ampère. Kom je vanzelf op die 2 voltzetels...

4 minuten geleden geplaatst door ThWil

Olivia
Muziekdraadje

Mick Jagger / Tina Turner - State Of Shock / It's Only Rock 'n' Roll https://www.youtube.com/watch?v=9wyuwJP-u9Q...

4 minuten geleden geplaatst door Olivia

Vageali6888
Scholen blijven dicht op Filipijnen vanwege extreme hitte: gevoelstemperatuur van 53 graden

Ah, nu gaan ze al 'gevoelstemperatuur' als indicator gebruiken 😂Paar maanden geleden een rood kaartje gebaseerd op grondtemperaturen e...

4 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Olivia
Muziekdraadje

ACDC & The Rolling Stones - Rock Me Babyhttps://www.youtube.com/watch?v=KxPY6uZEbfw...

5 minuten geleden geplaatst door Olivia

Vageali6888
KIJK. Ongeruste Russen delen beelden van colonnes westerse legervoertuigen die richting Oekraïne en Polen rijden: “Het is alsof er geen einde aan komt”

@6btw, er was niets aan de hand bij de Krim voor 2014, en geen enkele dreiging richting Oekraïne.Die staatsgreep om Navo/EU door te dru...

6 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Olivia
Muziekdraadje

The Rolling Stones - Anybody Seen My Baby https://www.youtube.com/watch?v=vOcm1poF3kw...

6 minuten geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Out Of Control - Havana Moon - The Rolling Stoneshttps://www.youtube.com/watch?v=MHlxGg0QIqE...

7 minuten geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

The Rolling Stones - Sympathy For The Devilhttps://www.youtube.com/watch?v=ZRXGsPBUV5g...

8 minuten geleden geplaatst door Olivia

NK. App
Chinese Sexy Video BpWebcam SquirtFortyfivefiftyfiveKat Dennings AssPakistani Blue Film VideoAlexis Texas In HdJessieromero PornMinecraft Porn GamesXxxcollectionGood Site PornMathilde Tantot NudeJessicarabbit PornMom Tits XxxBengali Hot Sex VideoNaked Grandma ButtsShesfreakSuper HáLimotorrentMoon Bloodgood NudeDownload Videos From XhampsterSexo Ao Vivo No BrasilBbc LatinaBlack Widow Is NakedTelegram NudesStephanie Mcmahon Nip SlipBraziluan PornSubmissive Gay PornPorn 365Xxxx School VideoBhabhi Marathi SexSky Bri Only Fans LeakRapping PornDadcrusgLesbian Strapon SeductionPublic Stranger PornPov In PornBad Dragon PornhubRandi XnxxWww Hot Web SeriesHollywood Sex Movie XnxxSexy Rashmika MandannaCocostar OnlyfansCumming A LotBokepfilmTara Reid Nipple SlipFingering SisterVanessa ButtBondage CrempieLives De Sexo Ao VivoAnty SexxChanel Preston HotLocal Bf ComDesi Babe XxxItsmecat OnlyfansCamera 6 Stepmom XxxAngie SavageGay Porn GingerSleeping Porn Video HdYouxxOnebackpage.cimEden Ivy BrokenslutsAngela White PirnPorn BangaloreDaigther SwapKana MomoogiMasaje Final FelizHot Lesvian PornXxxcimPorn Xvideo2Mila Azul NudePhoto Telugu SexPorn GameshubGay Ice TubeMoon XxxWww Naughty America Hd Video ComSoapy Massage VideoAnties XxxSunny Leone Sucking CockMom Going BlackVirtual Sex MomReen Porn PicsFamilypornoBangli Xx VideoCallie SyprusXxx Indian Web Series VideoMasage Parlor PornBrazzers Gas StationChi Chi NudesBokep VirginityXxx TorcherSkylar Snow: Curvy Slut Gets 5 Cocks For Anniversary SurpriseNvgtubesFotos NuasXxx Video Www ComeRiri.xVillage Sex IndianHairy PusssyMum Beta SexShemalesexvideoBody Paint Nude ArtCuckolds Eating CreampieAsian Sex MovieJames DeenLara Craft PornKpop Deep FakeJennifer Connelly NudesZilah LuzTentical HentaiRed Sex VideoAdulttime.comGay Pornhub TwitterPornogragia SexoPornocomlegenda ComKate DeeTitfuck HentaiBritania RasaviPoron Sex VideoAssam SxxIndian Mallu Aunty NudeXxx NePornvideo ChineseShimoneta R34Pokimane TitsSunny Leone Com HdEntergalactic PornBoobs Kissing PornChunky Wife NudeTaiwanese PornGaping AssesStephanie Chavez PornLord Of The G StringsEden Ivy Porn ForceVintage Porn Black And WhiteCzechchavSarah Polley NudeNature Women NudeBig Tittied Babesسکس خواهر و برادرSophiascamanderPorn RoulletSexvido.xxxKellita Smith NudePandora's PeaksTelugu Movies PornTricked Porn VideosScissoring PostionSites Pornos AfricainsSex BedXhamster CheatingThai Flirting