U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 46
Zwarte vrouw leest Black Lives Matter de les. ...

ongeveer 1 maand geleden door siberianhotsprings

REAGEER MET EEN EMOJI
41
4
7
LEES MEER OVER

@95
Ik heb zelf voor de digitale fotografie nog kleurenfoto's belicht en ontwikkeld. Dat ging met een vergroter met daarin de filters in sterkte regelbaar. Filters in de complementaire kleuren. Namelijk te weten geel, cyaan en magenta. En zwart is geen kleur en wit zijn juist alle kleuren bij elkaar die in het spectrum zitten. Wat wij als zwart waarnemen, dat komt omdat dan alle kleuren die in het kleurenspectrum van licht zitten worden geabsorbeerd door het belichte object. En bij wat wij als wit waarnemen dat worden ze juist allemaal terug gekaatst.

101 rebo    
ongeveer 1 maand geleden door rebo
0
Meld

@99 Ook dat question Wat ben jij goed al wakker.

102 lisaaatjuh    
ongeveer 1 maand geleden door lisaaatjuh
0
Meld

@102 Aan mijn zin te zien, ben ik niet goed wakker question

103 lisaaatjuh    
ongeveer 1 maand geleden door lisaaatjuh
0
Meld

@102 Nou, ik was om 6u pas wakker, dat is voor mij uitslapen. question

104 Bluth    
ongeveer 1 maand geleden door Bluth
2
Meld

Links wordt altijd spinnijdig van gekleurde mensen als dit. In linkse optiek dienen minderheden immers slachtoffers te zijn. Slachtoffers die hun onvoorwaardelijke steun aan links uitspreken in ruil voor bescherming. Minderheden zoals bijvoorbeeld Ayaan Hirsi Ali, of Maajid Nawaz die deze slachtofferrol niet accepteren kunnen rekenen op de toorn en woede van de "woke" left. Die worden dan uitgemaakt voor "bounty", of zelfs "house [email protected]@er". Die worden ten gevolge dan ook door links aangeklaagd, uitgescholden en monddood gemaakt.

Wie een beetje kritisch kijkt komt al snel tot de conclusie dat links veel racistischer is dan rechts.

105 greenmango    
ongeveer 1 maand geleden door greenmango
3
Meld

@98 Je mag zeker een mening hebben maar dat wat ik zei is geen mening maar een feit.

Los hiervan noem jij mij kierewiet als zijnde je bent niet goed wijs met andere woorden ik ben niet goed snik.

Ga dan niet zitten huilen dat ik jouw een tokkie noem

Noem jezelf wat je wil maar hou je zelf niet voor de gek. Ik heb ook een lichte huidskleur en het zal mij aan mijn reet roesten dat donkere mensen mij witte noemen en voel mij er niet door gekwetst maar blijkbaar zit het bij jou heel hoog anders was je er ook niet over gevallen.

106 Raffa    
ongeveer 1 maand geleden door Raffa
12
Meld

@105 Het racisme binnen de Afro-Amerikaanse populatie onderling, daar zal je Black Lives Matter niet over horen. Want, black lives matter niet wanneer het zwart-op-zwart racisme is. question

107 Bluth    
ongeveer 1 maand geleden door Bluth
2
Meld

@106 Wat jij zei is een feit? Een Nederlands woord in een Engels woordenboek? Kerel, jij spoort niet. question Wat een domme tokkie ben je toch.

108 Bluth    
ongeveer 1 maand geleden door Bluth
2
Meld
109 Raffa    
ongeveer 1 maand geleden door Raffa
6
Meld

@106 Oh maar mij maakt het niet uit of ze me wit noemen hoor, zolang ze maar niet gaan eisen dat we “wit” mens moeten gaan zeggen, voor mij blijft het blank.

110 lisaaatjuh    
ongeveer 1 maand geleden door lisaaatjuh
1
Meld

@100 Je weet dat wij afstammen van het zwarte volk?

111 Raffa    
ongeveer 1 maand geleden door Raffa
8
Meld

@109 Het Nederlandse woord waarna jij refereerde, blank, is geen Engels woord. Ja, "blank" is een woord in de Engelse taal, maar met een compleet andere betekenis. Jij begrijpe sagbi? Of moet het in het Arabisch? question

112 Bluth    
ongeveer 1 maand geleden door Bluth
1
Meld

Ik vermoed dat de oorsprong van het woord blank ook wel iets met het Frans te maken zal hebben. In het Frans is wit namelijk blanc. De kleuren van de prinsenvlag zijn in het Frans orange-blanc-bleu. Dit werd in het Nederlands 'vertaald' als oranje-blanje-bleu.

113 rebo    
ongeveer 1 maand geleden door rebo
0
Meld

Sneeuwblankje

114 JackKropotkin    
ongeveer 1 maand geleden door JackKropotkin
0
Meld
115 JackKropotkin    
ongeveer 1 maand geleden door JackKropotkin
0
Meld

@112 Nederlands, Duits en Engels stammen af van het Germaans ook wel bekend als Angel Saks.

Het woordje blank bestaat dus in alle 3 de talen maar alleen in Nederland wordt blank genoemd als huidskleur.

Los hiervan wat maak jij er nou druk over.

Doet het zoveel pijn?

116 Raffa    
ongeveer 1 maand geleden door Raffa
6
Meld

Richard Hell - Blank Generation
https://youtu.be/h1L8DVEZu90

117 JackKropotkin    
ongeveer 1 maand geleden door JackKropotkin
0
Meld

@115
Ik begrijp hieruit in ieder geval dat het woord er dus niet van vandaag of gisteren pas is. Maar dat het in deze context alle eeuwen gangbaar is.

118 rebo    
ongeveer 1 maand geleden door rebo
0
Meld

Ze heeft helemaal gelijk is gewoon een massa hysterie opgeklopt door de media.

119 Rattocasi    
ongeveer 1 maand geleden door Rattocasi
3
Meld

Ingehuurde CIA agente

120 Virus    
ongeveer 1 maand geleden door Virus
9
Meld

@111 Wist ik niet. Ik dacht dat we afstammen van de homo sapiens. Dat die eerste homo sapiens zwart zouden zijn was mij onbekend. Maar goed, dat hele gelul over rassen is dan ook stomvervelend. Het is alleen zo dat onze "w" linkse vrienden er niet over op kunnen houden. Vandaar onbehouwen grappen als "ubermensch". Maar dat dat een grap was had jij waarschijnlijk weer niet door.

121 greenmango    
ongeveer 1 maand geleden door greenmango
1
Meld

@118 Ja, en dat blank en wit beiden door elkaar gebruikt werden voor huidskleur en pas de laatste eeuw de term “blank” meer ingeburgerd is geraakt.

122 JackKropotkin    
ongeveer 1 maand geleden door JackKropotkin
3
Meld

Ze is geen nazaat van Amerikaanse slaven. Ze voelt het ook niet. Ze is als kind van Afrikaanse asielzoekers naar Amerika gekomen.

123 Virus    
ongeveer 1 maand geleden door Virus
3
Meld

De video bekeken KOZP, overige organisaties en demonstranten? Hopelijk zal jullie blik dan niet meer zo zwart-wit zijn.

124 Sneeuwbal    
ongeveer 1 maand geleden door Sneeuwbal
2
Meld

@121 Er was nooit onderscheid gemaakt totdat mensen met het idee kwamen om een bepaald volk als minder te zien.

Als we alle kleuren weg zouden laten is er niets aan de hand maar helaas is dat niet het geval en dan krijg je zulke dingen zoals je ziet in het nieuws.

125 Raffa    
ongeveer 1 maand geleden door Raffa
5
Meld

@122
Dat klopt helemaal Jack en ik kan er zelf ook niks anders van maken.

126 rebo    
ongeveer 1 maand geleden door rebo
1
Meld

Ze zei meer zwarte mensen vermoorden zwarte mensen en daar maakt niemand zich druk over.
Maar staan te demonstreren dat een witte politie agent ( want niet had mogen gebeuren, was trouwens een vete tussen die twee) een zwarte dood en dit zeer uitvergroot door media die smullen er van want zijn kijkcijfers.

127 Rattocasi    
ongeveer 1 maand geleden door Rattocasi
4
Meld

Volgens mij stammen wij allemaal af van apen. Onze voorouders van een paar miljoen jaar geleden dat waren natuurlijk nog gewoon een soort apen zoals de chimpansee. Het grootste verschil was waarschijnlijk dat onze voorouders dan al wel de bomen hadden verlaten en al rechtop liepen op de savanne. In tegenstelling tot alle andere mensapen.

128 rebo    
ongeveer 1 maand geleden door rebo
2
Meld

@125 "Als we alle kleuren weg zouden laten is er niets aan de hand maar helaas is dat niet het geval en dan krijg je zulke dingen zoals je ziet in het nieuws."

Nee hoor, als je alle kleuren weg laat verzinnen mensen wel andere manieren om ons in clans onder te verdelen. Kijk naar oorlogen zoals in Libanon en recentelijk in Syrie, die gingen niet over ras.

129 greenmango    
ongeveer 1 maand geleden door greenmango
1
Meld

@128 Dat is de tunnelvisie theorie genaamd darwinisme. Dat wij afstammen van dieren is ook een fabel die nog steeds gezien wordt als de waarheid maar ook Darwin wist nog maar zo weinig van zaken toen hij het boek Origin of Species schreef dat in de tegenwoordige tijd wel als "debunked" kan worden beschreven

Homosapiens betekend niet "moderne mens zoals wij nu zijn" maar alle wezens die op twee benen rondliepen op aarde en dat is dus inclusief onze voorouders.

Als dit zo is kan de gehele geschiedenis in de prullenbak want dat betekend dat bijvoorbeeld Neanderthaler intelligenter was dat wat ze nu nog steeds beweren dat het een holbewoner was.

En zo zijn er nog allerlei mogelijkheden.

130 Raffa    
ongeveer 1 maand geleden door Raffa
8
Meld

@92 In de Nederlandse taal wordt blank gebruikt voor 'witte' mensen.

131 RobP    
ongeveer 1 maand geleden door RobP
1
Meld

@130
Volgen mij komen ze dan ook juist steeds meer terug van die theorie dat de Neanderthalers primitieve holbewoners waren. Ze hadden in ieder geval een grotere herseninhoud dan wat wij moderne mensen hebben. Nu zegt enkel de afmetingen van hersenen ook niet alles. Want minstens zo belangrijk is het aantal verbindingen en wat je er dan mee doet.

Ze weten volgens mij dan ook niet met 100%zekerheid waarvoor dat de Neanderthalers zijn verdwenen. Of dat ze nu onder meer ook door ons toedoen zijn uitgestorven, of dat ze ook voor een deel in ons zijn opgegaan. Zeg maar vermenging van de twee soorten.

Het is evolutionair gesproken nog maar gisteren dat de indianen als eerste Amerika bereikte. Stel nu in het hypothetische geval dat Amerika nooit door Columbus was ontdekt en de komende miljoenen jaren helemaal geïsoleerd zou zijn gebleven. Dan denk ik dat over miljoenen jaren de indianen dan inmiddels anders dan de rest van de mensen hier op aarde zouden zijn geëvolueerd. En dan inmiddels net zo ver of juist niet van ons af hadden gestaan als dat de Neanderthalers dat ook deden.

132 rebo    
ongeveer 1 maand geleden door rebo
1
Meld

Onbegrijpelijk; Rasim Monitor is nog steeds niet geland op dit lijntje.

133 Verwonderd    
ongeveer 1 maand geleden door Verwonderd
1
Meld

Prachtig gewoon.

Een zwarte vrouw die gewoon eerlijk zegt zoals het is EN dan ook op support kan rekenen van blanken.

Als deze mensen de discussie zouden voeren ipv al die trieste figuren zouden er al ZO veel problemen (welke er wel degelijk zijn) zijn opgelost.

Het moet van TWEE kanten komen.

134 RvanR    
ongeveer 1 maand geleden door RvanR
2
Meld

Omdat ze nog niet gebrainwashed is zal ze wel voor trumpolina worden versleten..

135 icnivad    
ongeveer 1 maand geleden door icnivad
2
Meld

@101 dus zij absorberen meer en wij reflecteren meer question

136 icnivad    
ongeveer 1 maand geleden door icnivad
1
Meld

Candace doorziet al lang dit smerig spel, daarom is ze nu ook geen democrate meer maar #blexit

Ze steunt geen geweldadige criminelen : https://www.thegatewaypundit.com/2020/06/going-viral-candace-owens-posts-video-not-support-george-floyd/

137 Proemevla    
ongeveer 1 maand geleden door Proemevla
3
Meld

@123

Het punt dat ze maakt is dat als je wilt en er voor gaat je net zo veel kunt bereiken in amerika als ieder ander wat ook gewoon bewezen is. Er zijn genoeg zwarte werkers, bedrijfseigenaren, advocaten, dokters, chirurgen, bouwers, politie, justitie en zelfs een president.

Het KAN gewoon als men uit de slachtofferrol stapt en dit geldt voor elke persoon ongeacht ras, kleur, politieke voorkeur,etc.

138 RvanR    
ongeveer 1 maand geleden door RvanR
2
Meld

@125

Ik denk dat het niet met kleur te maken heeft persoonlijk.

Veel eerder hadden romeinen zwarte en blanke slaven.

Zwarte mensen hadden zwarte slaven (tribes waar wij zwarte slaven van kochten).

Blanken hadden blanke slaven (vikingen, haalden onze mensen).

Het zit naar mijn mening veel directer in het punt van superioriteit.

De enige reden dat we het nu over blank > zwart hebben is omdat het de meeste recente vorm is.

Het is denk ik ook veel productiever om het op die manier te benaderen.

139 RvanR    
ongeveer 1 maand geleden door RvanR
1
Meld

@128

We stammen niet af van de apen.

Apen en wij hebben gelijke voorouders maar er is geen directe lijn van apen naar mensen.

140 RvanR    
ongeveer 1 maand geleden door RvanR
0
Meld

@136
Natuurkundig bekeken is dat juist. Dat wij dus meer van het spectrum van licht ofwel de kleurenband terug kaatsen. question

141 rebo    
ongeveer 1 maand geleden door rebo
1
Meld

@83 " Tja, dat was onder Obama en Clinton wel beter he.
Lul."

Naar anderen wijzen en schelden met sukkel en lul. Wat ben je toch een zwakzinnig mannetje.

142 VaY    
ongeveer 1 maand geleden door VaY
1
Meld

Dit is waar het eigenlijk om gaat, het misbruik dat de democraten gemaakt hebben van minderheidsgroeperingen en dat ze blijven volhouden.
Ze haten Candace omdat die hun smerige truukjes doorziet, proberen haar te framen en falen gigantisch : https://www.youtube.com/watch?v=a-poqjet5mY

143 Proemevla    
ongeveer 1 maand geleden door Proemevla
1
Meld

@140
Alleen de Bonobo en chimpansee hebben dezelfde voorouders als de mens. Maar die voorouders waren ook aapachtige dus dan zou je kunnen stellen dat er dus wel een directe lijn is tussen aap en mens alleen niet meer tussen een nog bestaande apensoort.

144 Reconquista    
ongeveer 1 maand geleden door Reconquista
1
Meld

Ander voorbeeld, een van de vele 'house' hearings gericht op verspreiden van hun identity politics door leugens en bedrog : https://www.youtube.com/watch?v=0cUQqPxw3hc

145 Proemevla    
ongeveer 1 maand geleden door Proemevla
1
Meld

@140
Dat weet ik zelf ook wel dat er geen enkele directe band is tussen ons en bijvoorbeeld de chimpansee. Wat ik bedoelde is natuurlijk dat wij en de chimpansee een gemeenschappelijke voorouder hebben ergens tussen de pak em beet 5 a 10 miljoen jaar geleden. Maar die gemeenschappelijke voorouder was natuurlijk veel en veel meer nog steeds een aap, en zeker nog geen mens zoals wij die kennen qua herseninhoud en inteligentie. Want anders dan zou dat betekenen dat de chimpansee van menselijke voorouders juist is terug geëvolueerd naar een dier. Een niet erg voor de hand liggende optie.

146 rebo    
ongeveer 1 maand geleden door rebo
0
Meld

@140 Dat heb ik al tig keer gelezen hier, volgens mij kan je net zo goed tegen een muur praten.

147 Reagurius    
ongeveer 1 maand geleden door Reagurius
0
Meld

@136
Volgens mij was die blanke huidskleur nu juist om beter te absorberen. Een blanke huid is in staat om vrij snel grote hoeveelheden zonlicht te absorberen en om te zetten in vitamine D.

148 Reconquista    
ongeveer 1 maand geleden door Reconquista
0
Meld

@ 141 zou dat -buiten licht- dan ook zo kunnen zijn voor emotie, kritiek en bezitsdrang?
Dan kunnen we dit hele fenomeen natuurkundig verklaren question

149 icnivad    
ongeveer 1 maand geleden door icnivad
0
Meld

@148
Wat voor de aanmaak van vitamine D zorgt dat is de voor ons onzichtbare ultraviolette straling die ook in zonlicht zit. Dus niet het deel van het zichtbare spectrum en wat een golflengte van tussen ca. 400 nm (violet) en 750 nm (rood) heeft.

150 rebo    
ongeveer 1 maand geleden door rebo
0
Meld

@6
Die was aangevallen door de demonstranten.
En daarna gearresteerd en afgevoerd door het Nationaal Korps Hulpverleners...

151 Gandalf    
ongeveer 1 maand geleden door Gandalf
0
Meld

Klasse van deze mevrouw.
Maar als ze blank was dan was ze gelyncht..

152 greenpollo    
ongeveer 1 maand geleden door greenpollo
0
Meld

https://youtu.be/J77YacAk_bE

Deze is nog veel beter.

153 dloops    
ongeveer 1 maand geleden door dloops
0
Meld

https://youtu.be/UQCipqsjsW8

En hierom is Candice Owens zo goed.

154 dloops    
ongeveer 1 maand geleden door dloops
0
Meld

Candace Owens bedoel ik.
En haar mede strijdster Katie Pavlich doet het ook steengoed.

155 dloops    
ongeveer 1 maand geleden door dloops
0
Meld

@11

"Waarom dit breeduit in de media komt is mij een raadsel.De straten zijn vol van witte mensen die de witte president de les lezen."

Een slimme zwarte vrouw mag van jou dus geen aandacht?

Racist!.....

156 Congo    
ongeveer 1 maand geleden door Congo
0
Meld

Black lives matter.
Daarom komen er alleen blanken op de Dam coroneren,ik bedoel demonstreren.

157 visvogel    
ongeveer 1 maand geleden door visvogel
0
Meld

Hoe zou het gegaan zijn met al die aandacht als de parameters andersom waren geweest? Zwarte agent die blanke arrestant door nekklem laat overlijden?

158 caso    
ongeveer 1 maand geleden door caso
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Black Lives Matter-demonstratie in Weizigtpar...
In het Weizigtpark in Dordrecht vindt vanmidd...

11 uur geleden door Oeps112

Recordaantal besmettingen VS, Trump draagt vo...
De Amerikaanse president droeg het mondmasker...

15 uur geleden door NOS

Stone hield Trump uit de wind, Trump houdt St...
Reconstructie Stone en Trump

8 uur geleden door Crezee

OT 85
Gezellig offtopic ouwehoeren

1 dag geleden door Inter

Racismedebat: ‘Boycot uitzending’
‘Het huidige racismedebat drijft Nederland ui...

11 uur geleden door Racism monitor 2020


ADVERTENTIE


Laatste reacties
RonMVV
Eerste federale executie in VS in 17 jaar tij...
Doodstraf = moord ...

24 minuten geleden door RonMVV

HORK
Zanger en dialectschrijver Engel Reinhoudt ov...
R.I.P. woord kunstenaar!...

28 minuten geleden door HORK

Schildpad
OT 85...
@82Gewoon nieuw. Leuke fietsen hebben die z...

38 minuten geleden door Schildpad

Strongoli
Ter Apel helemaal klaar met asielzoekers...
@16Er is nóg niets ten goede veranderd daa...

ongeveer 1 uur geleden door Strongoli

RonMVV
Complottheorie in Enschede: 'Hun plannetje kw...
@5 Heel Europa hebben ze ooit omgekocht....

ongeveer 1 uur geleden door RonMVV

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig