‘Als je geen islamofiel bent, ben je gelijk islamofoob’ (wnl.tv)


SGP-lijsttrekker Kees van der Staaij verdedigde vandaag in WNL Opiniemakers het manifest Islam in Nederland, dat zijn partij eerder deze  week publiceerde. Van der Staaij zei ‘bezorgd’... ...

door Moskowfiets in Media  ·  139 Reacties

  • 6
  • 854x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@96 Laat gaan, ze is het niet waard question

4
101 lisaaatjuh

@98
Heel mooi gezegd! ++++

2
102 Boortjedont

@99 Ze weet duidelijk niet eens wat zionisten zijn. Gewoon laten gaan, ze heeft het gewoon niet zo op Joden/Israëli's.

2
103 Yisrael

Ik zou het eerder andersom benoemen: Wanneer je op dit forum kritiek hebt op PVV en anti-islamisten dan wordt je direct tot 'moslimknuffelaar' bestempelt. De nuance is volledig zoek hier.

11
104 Pegasus

@104 En daar maak je je met deze uitspraak net zo schuldig aan. Niet zo schijnheilig alsjeblieft.

6
105 Dzzz

@104

- "Niet zo schijnheilig alsjeblieft." -

Is het zo? Ik ben hier vaak genoeg uitgemaakt voor islamofiel omdat ik het niet eens ben met de PVV. Dat is niet schijnheilig, dat is een gegeven.

8
106 Pegasus

* Verwijderd door de redactie *

107 Pxf7+

@53 zullen we het Christendom dan ook maar afschaffen, alles wat u noemt is namelijk ook vanuit de Bijbel te bewerkstelligen, sterker nog de SGP zou maar wat graag een theocratie stichten en ons precies gaan vertellen hoe we moeten leven volgens hun interpretatie van de Bijbel.

12
108 streek

* Verwijderd door de redactie *

109 Pxf7+

@109

Och, Christenen hangen ook het OT aan.

9
110 Pegasus

@106 Pfff, zelf ben je er ook niet vies van om anderen, hetzij direct, hetzij met omtrekkende woorden, in het alt-right, fascime en shit hoekje te zetten. Dus ja, in mijn ogen schijnheilig.

3
111 Dzzz

* Verwijderd door de redactie *

112 Pxf7+

Kees van der Staaij wil zo veel mogelijk christenen in Nederland en natuurlijk het liefst van zijn steile protestantse stroming dat mag je vinden en een ander mag het helemaal niets vinden.

8
113 21st Century Guy

@110 Maar de houding van christenen ten aanzien van het OT is altijd ambivalent geweest. Als wetboek heeft het bij mijn weten nooit gediend, omdat de Mozaïsche wetten in christelijke ogen specifiek op het oude Israël gericht waren.

0
114 Civilis

@112

Vanwaar dan al die rare anti-LHBT dingen die christenen spuien, vanwaar het creationisme dat nog o zo levend is in de Bible Belt? Vanwaar de hoofdoeken voor vrouwen bij gerefformeerden en orthodoxen?

9
115 Pegasus

@115 De anti-LHBT-dingen en de hoofdbedekking zijn terug te vinden in de brieven van Paulus. Maar die bevatten geen strafwetgeving, ook niet op dat gebied. Excommunicatie van de hardnekkige zondaar is het uiterste middel.

1
116 Civilis

@116

Paulus heeft er uiterst ambigue over geschreven waarbij het helemaal niet zeker is wat hij bedoelde. Jezus echter heeft er nooit iets over gezegd. Zijn het nu Christenen of Paulusisten?

Overigens proberen christelijke politieke partijen LHBT wel strafbaar te maken of op andere wijze hun rechten af te nemen, dit kun je niet ontkennen.
Wat betreft transgender is het helemaal apart want dit wordt enkel negatief in het OT omschreven, toch is er vanuit het christendom een felle haat tegen.

5
117 Pegasus

* Verwijderd door de redactie *

118 Pxf7+

Ik ben geen islamofiel maar ook geen islamofoob.
Ik ben zeer kritisch over de politieke islam en zeker de radicale islam net zoals ik dat ben bij andere autocratische partijen en bewegingen. Maar ik herken de klacht. Als je niet alle moslims als onderdeel van Het Kwaad ziet ben je voor velen al fout. Andersom als je positieve verwachtingen hebt van Trump, Erdogan, Wilders of Putin dan wil dat ook niet zeggen dat er draadje bij je los zit.
Maar voor velen is dat veel te nuanceerd. Die willen zelf niet over een kam gescheerd worden maar doen dat wel met mensen die een andere opvatting hebben. Dat is jammer. Andersdenkenden zijn altijd interessanter daechoputtenbekendechoputten. ver

0
119 Trompetsignaal

@116 Excommunicatie van de hardnekkige zondaar is het uiterste middel.

En dat vind u normaal ?!

3
120 21st Century Guy

Lekker artikel....
Laten we er eerst eens vanuit gaan dat geen enkele niet moslim in Nederland islamofiel is!

Problemen met moslims moeten echter wel binnen het juiste perspectief gezien worden en oplossingen altijd individueel.

5
121 Realisme graag!

@48 Door te zeggen "niet slechts een godsdienst" erken je dat islam een godsdienst is.
Je praat gekke geertje als je islam (ook) een ideologie noemt. In dat geval spreekt de Grondwet over "Of welke andere grond" en is Kees vd Staaij nog steeds aan het discrimineren. Je weerlegt @47 op geen enkele manier.

@53 Wij moeten dus alle geïnstitutionaliseerde godsdiensten verbieden! Hoe zie je dat voor je, qua praktische uitvoering?

10
122 Hoofd bijzaken

@118 Jullie familie heeft je dus niet aangepast aan de normen en waarden van het dorp. Maar wel verontwaardigd als asielzoekers/vluchtelingen dat in jouw ogen (ook) niet doen. Bijzonder...

7
123 Hoofd bijzaken

@66 gedebunked..... maar wil er maar niet in bij je hé ?

‘Steek je zwaard terug op zijn plaats. Want wie naar het zwaard grijpt, zal door het zwaard omkomen’ (Matteüs 26:52)

1
124 Lias

@120

Stuk beter dan verstoten, vervolgd of vermoord worden.

2
125 Lias

Hij heeft wel gelijk, normale kritiek op iedere godsdienst moet mogelijk zijn zonder dat je meteen in een extreme hoek gedrukt wordt en allerlei etiketten opgeplakt krijgt.

Maar goed, de standpunten van de SGP zijn hierin ook verre van neutraal natuurlijk. Ze hebben er zelf ook nogal een handje van om, als je het bijvoorbeeld hebt over de discussie rondom seculier onderwijs, te roepen dat de godsdienstvrijheid aangetast wordt. Wat natuurlijk kul is: ze scheren zelf net zo goed iedereen wie kritiek heeft op welke godsdienst dan ook in de openbare ruimte over één kam, net alsof iedereen dan de vrijheid van godsdienst wil beëindigen, i.p.v. de invloed ervan bij de overheid bijvoorbeeld te verminderen.

0
126 progressiefliberaal

@125
Ach, jij hebt er verstand van?

Excommunicatie: afsnijding of in de ban doen is het uit een kerkelijke gemeenschap uitstoten van iemand die volgens de gezagsdragers volhardt in de zonde.

Maar dat is volgens jou wat anders dan verstoten?

5
127 PuurHagelslag

Met andere woorden, de SGP is zelf net zo goed een probleem en te extreem, zoals iedere partij die godsdienst tot belangrijkste bron verheft. Uiteindelijk zijn ze er namelijk allemaal op uit om de regeltjes van hun geloof, leidend te laten zijn in de wetten die uiteindelijk voor iedereen gelden.

0
128 progressiefliberaal

@123 Is inderdaad een heel bijzonderlijke vergelijking.

2
129 etymologie

@73 doortjebont
Christenen mogen varkensvlees eten, en zoveel varkensproducten gebruiken als ze zelf willen.
Dat weet ik, want ik heb de Bijbel gelezen (maar ik ben geen christen, zeg het maar even bij).

Verder doe jij blijkbaar de aanname dat de mensen van Pegida Christenen zijn, die de bijbel volgens jou niet kennen ..
Ten eerste ...wie zegt dat Pegida christenen zijn? Niemand beweert dat , ook Pegida zelf niet. Het is een ``patriottistische beweging ..die opkomt voor de Europese eigen cultuur``......zo noemen ze zichzelf ...

Dit bewijst voor mij in ieder geval dat jij een moslim bent ..
Moslims zien iedereen in het westen als een christen... Westerse soldaten die naar het MiddenOosten gaan zijn volgens de moslims allemaal `kruisvaarders` `christenen`..
Terwijl dat volkomen onzin is. In het Amerikaanse leger bijvoorbeeld zitten Joden Moslims Christenen en Atheisten Hindoes etcetera...
Europeanen zijn sowieso heel vaak atheist, in Nederland zijn meer mensen die niet naar de kerk gaan dan mensen die wel naar een kerk gaan .
Maar nee, de idiote moslims noemen het gewoon allemaal `christenen `.
Alweer het bewijs dat moslims over het algemeen niet al te slim zijn en niet erg ontwikkeld .

2
130 Big Tony

@127 PuurHagelslag
``Excommunicatie: afsnijding of in de ban doen is het uit een kerkelijke gemeenschap uitstoten ``

Ja die term bestaat, dat is al een heel oude term. Uit de middelleeuwen.
Excommunicatie komt in Nederland bijvoorbeeld niet meer voor . Misschien bij extreem streng gereformeerde kerken en Jehova´s . Maar dan heet het anders, geen excommunicatie..

Maar je vergelijking is ook weer onzinnig. In de islam wordt je vermoord, bij de christenen mag je niet meer in de kerk komen.
Erg hoor, oei een ramp, dan mag je de kerk niet meer in.
Wat zou ik daar wakker van liggen zeg., als het mij overkwam, als ik me toch al niet aan de regels wilde houden .

3
131 Big Tony

@129 bijzonder hypocriet van @118 .

3
132 Hoofd bijzaken

** gebruiker verwijderd **

* Verwijderd door de redactie *

133 ---deleteduser---

@132 ach, het zal voor @118 wel weer 'anders' zijn. Dat is vaak (altijd?) zo met types die zeggen op te komen voor onze normen en waarden. Maar wel onze premier Pinokkio noemen. Geen enkele zelfreflectie.

5
134 Hoofd bijzaken

* Verwijderd door de redactie *

135 Pxf7+

@133 [ofwel de context telt.... ]

Heel goed.

[misschien moet je die context uit de koran ook eens bestuderen dus.]

Dat moet je misschien inderdaad eens doen, en als ik jou was zou ik ook de levensbeschrijving van de stichter en het gedrag van de eerste generaties volgelingen in de beoordeling meenemen.

0
136 Civilis

@73 [die kennen de bijbel niet eens,....net als jij, zo blijkt. ]

Sorry, maar je eigen reacties op dit gebied komen ook niet bijster geïnformeerd over.

0
137 Civilis

* Verwijderd door de redactie *

138 Pxf7+

@133 "
ofwel de context telt.... misschien moet je die context uit de koran ook eens bestuderen dus."

U kent waarschijnlijk heel goed de context van Deutronomium. Maar u haalt deze bewust uit zijn context als poging om de leek een oor aan te naaien. Typische discussie tactiek van veel Islam vertegenwoordigers.

Wat de Koran betreft precies hetzelfde, context weglaten, verzen verhullen dan wel verdraaien om de Islam vredelievend te doen lijken, terwijl de realiteit anders is.

0
139 De Haring-ingenieur

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Graaier1000
Turn Out The Lights - The Party's Over

https://youtu.be/cGTEkQn-Xy4?si=iB4HQzHgZEyzfBiX...

2 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

FrisseBries
Israëlische ministers: regering valt bij afzien van aanval Rafah

@19Nou ja. Wat heb je aan zo'n antwoord. Dat dacht ik al, vandaar dat ik het over een muur had. Oogkleppen kun je ook zeggen.En inderdaa...

7 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Wedergeboren
GeenStijl: Hoera islam! Irak maakt homorelaties strafbaar

@13    "Je probeert duidelijk zo de strafbaarstelling van homoseksualiteit in Irak goed te praten." Kul. Wederom : Jij bent v...

8 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

JackKropotkin
Israëlische ministers: regering valt bij afzien van aanval Rafah

@18 Lol, nee natuurlijk herken jij dat niet :-), alsof ik iets anders verwacht had haha. Het is een mooie dag vandaag, stralend blauw hier in Ro...

11 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

JackKropotkin
GeenStijl: Hoera islam! Irak maakt homorelaties strafbaar

@12 Jouw @9 kan ook niet anders geïnterpreteerd worden. Waarom post je anders zulke off topic feitjes (ook in #11) in het wilde weg? Je probee...

13 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

FrisseBries
Israëlische ministers: regering valt bij afzien van aanval Rafah

@14 en @17Wat jij Snorrie toesmijt herken ik totaal niet, dat wil ik toch even zeggen. Het is geen meeloper en volgens mij is hij/zij ook ni...

18 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

JackKropotkin
Israëlische ministers: regering valt bij afzien van aanval Rafah

@16 Hallo Jodenhatende mini-Hitler met snorretje, jouw ‘waarheid’ is er eentje waar vooral extreemrechts bekend om staat; antisemitische ver...

22 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Wedergeboren
GeenStijl: Hoera islam! Irak maakt homorelaties strafbaar

@10    'dus' Jij bent verantwoordelijk voor je conclusies. Ik plaats alleen iets om dit een beetje in perspectief te ku...

23 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Snorrie
Israëlische ministers: regering valt bij afzien van aanval Rafah

@14 Iemand met zo ontstellend weinig kennis zou eigenlijk gewoon zijn mond moeten houden en zich concentreren om zindelijk te worden.Het smo...

28 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Wedergeboren
GeenStijl: Hoera islam! Irak maakt homorelaties strafbaar

    Één keer raden in welk Europees land (als enige), mensen van het zelfde geslacht niet met elkaar mogen trouwen, en waar men niet van...

29 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Japanese BukkakeIndian Sex Story VideoKajal Aggarwal XxvideoKamasutra GirlsBf Video KissCogiendocon Mi PrimaTattooedpornWife Cheating On Hidden CamBhad Bhabie FapReddit Hot WomenYou Porn FrancaisPower_midget LeakedPakstan XnxxFiilipino PornNaomi Woods CreampieMale Celebrities NudedSex Hot Video IndianBangla New X VideoInterracial PorncomicsGay Femboys PornAsianflower2008Etre-naturiste.comBiggest Booty Ebony PornClitoris HugeEgg2025 PornTamil Sex CallXxx Rap ComPornô Amador NovinhasXxx Videos BhabhiValeriya Asmr PornHottest Babes NudesFurtanari PornBellsca PornSybal StalloneBella Delphine LeakToon Sex VideosLesbian Dominant PornNaked Video GamesPelículas PornoBlack PorncomicsBoyhentaiNickeyhuntsmanRani Bf VideoDaughter Punish Pornافلام بورنوGina Michaels NudeZev BellringerHordcore PornSani Ki Sexy VideoTattoo PussySislovesme Full PornSuperhero HentaiSexemodekHentai E FrenchPronhub PremiumWomenpornBazzer Sex Video HdAunty Sex SexAtelier Ryza HentaiAprilolsen PornPorn Thailand VideoMalu XxXxx TríosBlake Blossom SquirtInstacamsGay Porn HairyKali Chut Ki ChudaiBig Hip Sex VideoMtvkay LeakNikki HugsUk Porn SitesLactating EroticaCodi Vore LesbianXnxxx XvideosLahore SexPorn EntaiIndian Girls Sex Hd VideosTamil Aunty Boy Sex VideoLena Paul CreampieIndian Nude WebXxx On The BusChole NightMeninas NuasSoli MilfHindi Porn XxThick Latina ThreesomeHentai QuadrinhoSavita Bhabhi Sexy CartoonEmhyr WitcherDamplopsFotos De Negras NuasXxxfreepornosFaith Lianne XxxGf GangbangedBfgf SexGirlfriendxxxHentai Watch OnlineAtriz De Hollywood Nuasسکس روسیIndian College XxxXxx Sex SongMalayalam Serial Actress NudeSmack My Bitch Up VideoIndian Best PornographyMake Ai PornMydesi.comRough Anal SexSoul Land HentaiHairy PussymomShoplifter XxxNastinicole101Aunty Porn IndianAishwarya Sex PhotoXxx Porn HqLesbian Sec VideosFree BlackpornvideosFamily Fun PornFree Ai Hentai GeneratorHttps://torrentsites.com/Gif PornostarCrlebrouletteFacesitting FartsSantassweetestDeshi Bhabi Sex ComXxx Desi Doggy StyleAunty GangbangCartoon Wala Bf SexyHotcuntsBellessa PlusAnal Porn OPlayboy NufeAtia VegasPuta Locura.comMujer MadturbandoseTaylorbreesey NudeLesbian Porn WildAsmr Nurse PornJame Deen Porn StarMaa Ki ChutXvdieos ComFree Granny Porn VideosJax DlayherBokep JavaneseWwwxxx18Hentai ExpoXxnx Porn VideoWife FistedXxx Kichan VideoAlissa Foxy PornSrx Video