Topdiplomaat EU: “Wat we nu meemaken, is het einde van de Amerikaanse dominantie” (msn.com)


Volgens de hoge vertegenwoordiger van de Europese Unie voor buitenlands beleid, Josep Borrell, is het einde van de Amerikaanse dominantie in zicht. “Analisten spreken al langer over het einde van een door Amerika geleid systeem en de komst van een Aziatische eeuw. Het speelt zich nu voor ...

door Tungsten in Buitenland  ·  46 Reacties

  • 8
  • 746x gelezen
Reageer met een Emoji
1
4
6

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ik denk eerder dat met een beetje geluk het einde van de EU nadert,

19
1 Positivo

@1 ,

Zolang idioten als Trump POTUS kunnen worden is het gedaan met amerika's dominantie. Je bent dan als gesprekspartner totaal onbetrouwbaar...

20
2 uahoera

Nou, vergeet het maar. Vrij naïeve kijk op de geo-politiek en meer wishful-thinking van eurofielen. Het is de EU die godzijdank haar einde nadert.

14
3 Rolmops

@2 De meeste Amerikanen dragen Trump op handen, en terecht.

22
4 Positivo

Het is het einde van de hand boven het europeesche hoofd door de VS.

15
5 Chaimileh

* Verwijderd door de redactie *

6 Yirush

@4 Dat is een aantoonbaar discutabele stelling, en wereldwijd is hij vooral bezig zijn bondgenoten het leven zuur te maken.

8
7 Tussenderegels

NB, de VS is zelf dus bezig zijn leiderschap te grabbel te gooien.

4
8 Tussenderegels

@2
Met een dementerende Biden gaat het zeker wel lukken ?
De man weet nu al niet meer wat hij gisteren heeft gezegd.

Los daarvan de EU is een project. Per definitie kent een project een begin en een eind.
Gelukkig is het einde van de EU al in zicht.

16
9 plutarchus

Nu maar hopen dat de dominantie van de ondemocratische dictatoriale EU t.a.v de Europese burgers snel mag volgen dan.

9
10 welofniet

Niet best natuurlijk als het zo zou zijn. Onder de knoet van het dictatoriale China is een stuk minder prettig dan onder de vrijheid van de VS. De EU zelf heeft in ieder geval weinig in de melk te brokkelen.

13
11 JackKropotkin

@4 3 dagen geleden nog niet
https://projects.fivethirtyeight.com/trump-approval-ratings/
Approve: 42,7 %
Disapprove: 53,5 %
No opinion: 3,8 %

Sorry...

4
12 Honda RA302

@12

Ach, die polls van de deepstate.

(zie je, zo moeilijk is dat getroll van Positivo niet)

4
13 zeikenderechter

Er is maar 1 maffe president nodig om ten eerste de positie van zijn eigen land te ondermijnen, maar ook om de EU in te laten zien dat de VS niet meer automatisch een bevriende natie is. Belangen lopen regelmatig uiteen.
EU zal er volwassener door worden.

8
14 Gekste Henkie

@13 was de eerste die ik op google tegenkwam. Hier zijn de popularteits-polls van dag tot dag te volgen.
https://www.realclearpolitics.com/epolls/latest_polls/

Waar is de bookmaker?!!!

3
15 Honda RA302

De opkomst van China als meest dominante supermacht zat er al decennia aan te komen en heeft an sich niets met Trump te maken. Denk ook niet dat Sleepy Joe dat tij nog kan keren.

8
16 greenmango

De EU heeft geen bestaansrecht, dan zouden alle deelnemende landen hun sociale, economische en en culturele identiteit moeten overgeven aan de Brusselse Maffia.

Het is ook deze maffia dat zich laat dicteren, niet door de VS maar door de Dollar en de ECB.

12
17 plutarchus

Niet zo moeilijk toch. China wordt dominanter omdat ook Europese landen hun productie hier massaal naar verplaatst hebben.

6
18 plutarchus

Aan de sputterende Trump-fans: Het gaat in dit draadje niet over de EU, maar over de machtsovername door Azie en de teloorgang van de USA met de sarcastische van hun lijder: Make America Great again. De lulhannes weet niet eens dat "America" veel meer is dan dat hoopje ellende midden in Noord-Amerika.

5
19 kritischelezer

* Verwijderd door de redactie *

20 Yirush

* Verwijderd door de redactie *

21 Yirush

@21 Dan moet je het met een andere toonzetting lezen question

3
22 kritischelezer

@19 Aan de gefrustreerde trumpofoob die blijkbaar niet zonder Trump kan: het gaat in dit artikel niet over Trump.

7
23 JackKropotkin

@22 Dan blijft het klinken als Chinese propaganda.

8
24 JackKropotkin

@24 Ga dan toch maar eens naar een audicien adviseer ik.

3
25 kritischelezer

Wensdenken van Borrell of hij verkoopt een verhaal waar hij zelf niet in gelooft.

Het is simpel: wie technologische voorsprong heeft, heeft ook de militaire, geopolitieke, economische en financiële macht in handen.

Op dit moment liggen de VS nog voorop. Ze maken alleen de fout hun eigen burgers niet op te leiden tegen een betaalbare prijs. Dat leidt ertoe dat bedrijven talent van buiten importeren, terwijl de eigen bevolking afzakt.
Niet alle nieuwe werknemers van buiten zijn loyaal aan de VS. Mogelijk richten zij in de landen van herkomst rivaliserende industrieën op.

China doet een gooi naar de wereldhegemonie. De spionage-activiteiten geven aan dat het land nog achter ligt. Wel ziet het erop toe zijn burgers goed op te leiden, want de opleiding is tevens kneding en inpassing in het staatssysteem.
Het bewind in China heeft het momentum mee en profiteert van de bewondering van politieke kringen in het Westen. Dat laatste is niet slim.
China heeft zo zijn problemen. Schuldenbergen die verborgen blijven achter een in essentie intransparant financieel systeem dat zelfs erkende deskundigen niet doorgronden. Met reden: het deugt niet.
Ook vergrijst de Chinese bevolking snel.

De EU staat erbij en kijkt ernaar. Aan het begin van deze eeuw had Europa nog een voorsprong in telecommunicatie en auto-industrie.
Die is thans van weinig waarde meer. De EU laat het op technologisch gebied afweten. De dagen van militaire en geopolitieke relevantie zijn daarmee spoedig geteld. Economisch en financieel zijn de vraagstukken eveneens legio.
De Euro-Muntunie is grote stoorzender, die bijna alle energie wegslurpt. De toekomst van de jongere generaties wordt opgeofferd aan schuldschepping, schuldenoverleg.
EU-kopstukken fantaseren telkens weer over de EU als humanitaire grootmacht in internationale rechtsbeginselen, steunpilaar van de oude wereldorde. Men vlucht in een miljardenverslindende strijd tegen het klimaat en de morele hoogmis van immigratiepolitiek.

Uiteindelijk zal blijken dat VS, China, India, of zelfs Rusland, niets geven om de zelfopgeworpen , er niet toe doende, humanitaire grootmacht EU. Die de verdediger is van een verouderde wereldorde welke de echte grootmachten juist zoeken in hun voordeel bij te stellen.

6
26 duurendaal

Het is een domper voor mensen die dachten dat het westen het eeuwige monopolie op voorspoed en macht had.
Sommige economen zeggen dat onze economische groei alleen mogelijk was in tijden van sterke bevolkingsgroei.
In Azië is dat nog het geval, hoewel lang niet overal (meer). Ik kom wel eens in een Zuidoost Aziatisch land. De meerderheid is er arm, maar de economie boomed. 24/7 worden er woonflats, enorme winkelcentra en hotels uit de grond gestampt. Daar lijkt de bevolkingsgroei de motor, de nieuwbouw is er voor de nieuwe rijken. De rijken maken maar een klein percentage uit van de hele bevolking, maar een paar procent van miljoenen is voldoende voor de boom. De rijken worden rijker...

1
27 Myth63

@26 China heeft productiemogelijkheden waar ze in de USA alleen maar van kunnen dromen en een kostenniveau waar ze in de USA alleen maar van kunnen dromen.
Vandaar dat veel industrieën in de USA hun producten in China laten maken.
Bovendien zijn nogal wat industrieën in de USA financieel zeer afhankelijk van de Aziaten.

3
28 kritischelezer

Betekend ook einde van de macht van de dollar (China wil al deels betaald worden in euros)
En mocht dit gebeuren dan vallen de geld persen van de us (Trump) ineens stil en wordt het tijd dat ze schulden gaan aflossen ipv van hun overbesteding steeds bij de rest van de wereld te leggen.

2
29 psje

.
Realist: “Wat we nu meemaken, is het einde van de EU”

6
30 Ook maar gewoon een duts

Weer zo'n uitspraak van een EU bobo die niet helemaal goed bij z'n hoofd is!

Misschien is het eerder het einde van het VIERDE RIJK!

8
31 Zie Hier

Dus de Auslandminister van het 4te Reich heeft gesproken. Nou dan zal het wel waar zijn toch? ....................

9
32 PFL

Een hoge .... vertegenwoordiger. Hoezo zit z'n kantoor op de bovenste verdieping? Gewoon een zakkenvuller dus. Flikker toch op met zulke nonsens. Laat die vent de vuilnis gaan opruimen dan doet hij nog een keer iets nuttigs voor de samenleving.

6
33 PFL

@6 @7 @12 , wacht even met jullie waarheden tot dinsdag 4 november.
Waarbij ik voor @7 nog even wil opmerken dat het met het leven van bondgenoten zuur maken het wel mee valt, als je ziet hoe dom zij met hem om gaan, waarschijnlijk wegens onmacht omdat hij hun globalistische plannetjes dwarsboomt.
Maar jullie zien liever een oorlogsmisdadiger als obama, die als een gek te keer ging in Libië en Syrië.

4
34 Positivo

Ik hoop dat dat waar is, maar de EU top en EU regeringsleiders lopen noch steeds aan de lijn van de VS. Het zou prachtig zijn als onze volksverlakkers eens eindelijk een eigen mening zouden krijgen en zich distantiëren van de VS beleid.

4
35 niet-alles-geloven

@26 mijn bijdrage
@28 kritische lezer

China heeft de voordelen van schaalgrootte, een low cost-state, - in de zin dat bijv. veel minder rekening behoeft te worden gehouden met sociale lasten -.

In ons eigen bedrijf zijn wij verre gebleven van produceren in China.
1. Het kost veel meer moeite om op het gewenste kwaliteitsniveau te komen en dat te verbeteren. In de VS of Europa lukt dat sneller. Dat ligt aan de houding en kwaliteit van werknemers.
2. Zodra je geinvesteerd hebt in China heb je blootstelling aan de grillen van een dictatoriaal systeem dat eigen belangen altijd vooropstelt.
Je kunt altijd, met of zonder aanleiding geconfronteerd worden met extra controles, bureaucratie, etc. met als doel om je af te remmen of iets gedaan te krijgen.
3. Je beste technologie en ontwikkeling houd je buiten China. Je moet voortdurend voorop blijven lopen.

Tot slot ben ik ooit met een tweetal geharde onderzoekers doende geweest inzicht te verkrijgen in de wijze waarop het Chinese monetaire systeem werkt.
We kwamen er niet achter. Het lukte niet geldstromen tijdens hun vermoedelijke loop op elkaar te leggen.
De conclusie was dat de financiele werkelijkheid waarschijnlijk steeds in overeenstemming moet zijn met de wensen van de Partij en regering en veel aan window-dressing wordt gedaan.

In het algemeen reageert men in het Westen te veel op het beeld dat China wil uitstralen, omdat men de cultuur, het land en zijn regering onvoldoende doorgrondt.

3
36 duurendaal

"Topdiplomaat EU: “Wat we nu meemaken, is het einde van de Amerikaanse dominantie” "

Gaat Trump toch de boeken in met: President Trump, de enige president die bereikt heeft dat......... question question

4
37 Weet geen naam

Ik vind dit een positief bericht. Als Trump hieraan meegewerkt heeft, dan heeft hij het naar mijn mening goedgedaan. Ik heb een hekel aan dominantie.

2
38 Verwonderd

Dominantie is proberen om de ander je wil op te leggen.Dat probeert Trump meer dan welk ander Amerikaans President ook.Dus ik begrijp niet hoe de hoge vertegenwoordiger erbij komt.Misschien is hij in de war met de leidende rol die Amerika altijd gespeeld heeft om democratie in de wereld te bevorderen.Als de hoge vertegenwoordiger dat bedoelt dan heeft hij gelijk.

2
39 jantje van leiden

Precies weg met die Amerikaanse dominantie. Het wordt tijd dat ze hun beschermende handen van Europa aftrekken en de Europeanen hun eigen boontjes laten doppen. En ik hoop dat de Amerikanen de Russen, Chinezen en arabieren meteen ook even laten weten dat zij Europa niet meer zullen helpen. Ook niet bij een invasie of een bezetting. #fuckAzielangleveAmerika

2
40 Jerry Afriyiekaantje

Mensen die een hekel hebben aan Amerika of aan Amerikanen zijn meestal mensen met een minderwaardigheidscomplex ...maar schreeuwen wel hard om dit proberen te verbergen .
Donder toch op losers...

2
41 Tungsten

Veel mensen vinden het fijn dat de VS haar dominante positie in de wereld aan het kwijtraken is.

Maar beste mensen - kijk eens naar het alternatief - China:
Als die ooit echte macht gaan krijgen in heel de wereld ga je met weemoed terugdenken aan die good old USA. Zeker te weten.

Want dan kom je echt van de regen in de drup. Ik moet er niet aan denken te leven in een wereld waarin de dominante macht China is. Helaas is het al bijna zover.

1
42 De Vliegende Brabander

@42
Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, eng.

2
43 De Vliegende Brabander

Amerika moet natuurlijk wel stoppen met hun walgelijke arrogante "regime change" praktijken
Obama en Hillary en Libië weetjenog ? En Bush kon er ook wat van.....iedereen weer vergeten zeker ?

1
44 Tungsten

@40 De Russen? juist dat land is het grootste gevaar als het Europa betreft.

2
45 jantje van leiden

@45
Ik zie dat ik het een beetje onhandig heb opgeschreven en je het op twee manieren kan opvatten. Ik bedoelde dat als bv Rusland (of China of de arabieren) kwade bedoelingen hebben dat wat mij betreft de Amerikanen Europa niet meer hoeven te redden. Als de EU zonodig bondgenoot VS wil laten vallen, want dat is een beetje de strekking van het verhaal, dan hoop ik echt dat we ze in de toekomst nog een keer nodig hebben en dat ze dan niet komen. De Aziaten gaan ons niet redden en de Russen, Chinezen en Arabieren ook niet. In tegendeel zelfs. We hebben niet veel sterke vrienden op de wereld en om die dan ook nog eens de rug toe te keren en schofferen lijkt meer zeer onverstandig.

2
46 Jerry Afriyiekaantje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bleke Betty
Politie weegt uiterlijk en afkomst niet langer mee bij controles op straat

Natuurlijk. Als 80% van de mensen met een paarse neus verantwoordelijk is voor de meeste ellende, dan pak je, en controleer je uiteraard alleen ...

4 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Wedergeboren
Video | Rutte lacht breeduit tijdens ontmoeting met Erdogan

   Pascha/kalief Erdogan noemde ons NL'ers toch nazi-overblijfselen of zoiets? Wat zal Markje allemaal wel niet hebben gedaan om weer ...

8 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

veld1866
Soumaya Sahla is uit de VVD gezet: ‘Meneer Wilders hoort niet over ons ledenbestand te gaan’

@5 Een pakketje schroot, met een dun laagje chroom....

10 minuten geleden geplaatst door veld1866

Defcte burger
Activist Van der Linde mag op 4 mei alleen op afstand actievoeren

@5Nee, wel de spreekwoordelijke omgedraaide maag. als je leest waarom het CIDI Bosma als antisemiet wordt betiteld . ...

11 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

sockknitter
Evenementenlocatie Rijswijk op ramkoers met gemeente over Eritrees feest

@5De vraag is natuurlijk, waarom ze de bevrijding niet in eigen land vieren....

13 minuten geleden geplaatst door sockknitter

eh
Algeria signs $3.5B deal with Qatari firm to develop world's largest dairy farm

https://www.agroberichtenbuitenland.nl/actueel/nieuws/2021/06/23/algerije-droogte-dit-seizoen-heeft-impact-op-de-landbouw....

13 minuten geleden geplaatst door eh

spookrijder
Video | Rutte lacht breeduit tijdens ontmoeting met Erdogan

Schijnheilige poppenkast, ze zijn allemaal knettergek. Denk om uzelf, uw geliefden, uw kinderen en (achter)kleinkinderen. Trap er niet in....

14 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@10 Fijn dat je het begrijpt, top ! 😎 ...

16 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bleke Betty
Moraalpolitie Iran treedt hard op tegen vrouwen die nieuwe hijab-regels overtreden: 'Ze schopten waar ze konden'

@2Het enige wat je als theocratische/dictatoriale overheid nodig hebt, is angst héél veel angst. En dat creëer je door openlijk dermate gr...

20 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

NK. App
Punjabi Sex Hd VideoMalayalam Mallu Hot VideosGay Horse SexBooty LickingMi Novia CojiendoXxx Video Boy GirlRedgifs PornXxnxpornTamil Xvideos ComSexo Pornô CaseiroFantasy Porn VideosTeen In OrgyLove Story PornDani Daniels Porn VideosSexy Video Hot BfSex Indian MarathiXxxvideo DawnloadCumvideoPornvideos SearchAmandatoyPorn Video NepalXxx PeliculasKateelifeFolla MadresReal Maid PornHarry Potter Porn ParodyAsian NippleSexiest Woman In PornPornhub.coùElite AcompanhantesHot Xxxi VideoSexerOlivia Dunne BlowjobAlien Quest:eveUnfaithful SexsceneThe Dude PornSarah Cameron NudesBangla Bf ComXxxxxiChloe Surreal BlackedrawSara Relati PornMilf SeducesDesi 49 VideosMilf At The OfficeVixen HdSunny Leone Hardcore XnxxMilitary Babe Glory HoleXxxs MoveDp Digital Playground ComLesbians Sucking BoobsProthotFotos PornogroficasXcxx HindiHappypornKarlye Taylor PornGoth BbcXxxnnnBadmommypovHindi Full Hd SexBlackcock LoversReddit Nsfw SubsUndressed AppsBig Black Tit MilfXxx8Aunty Live SexLayla Jenner TorrentHotauntFree Xxx StoriesBeauty PornWifloverJanice Janice NudeBrittanyashleyxBbw XxxxBlue Video Full HdGirlsdoporn E309Step Bother PornRiley Wood OnlyfansFuta On Female PornHindi Full Sex VideoXxxx Movie ComBimbofication PornDog Porn CartoonsPornogafia SexoBbw Lesbean PornIndigf ComDasi Sxe VideoMalayalam BlowjobNew Latest Porn MoviesNude Aunty DesiRedfetBest Only.fans LeakedPhub AnimationTabooporns ComCheating Story PornIndian New Married Couple PornSexy Red SextapeTwin IncestBrutal FistFreebpornoVintage PornografiaVideo Sexe AdultesZero Suit Samus PornhubDesciplesofdesireJaye P Morgan NudeXxx SinFisting SquirtAsia Mom SexBelly Button Lick PornVouyeur TvInteracial PornographyKimmy ColeFuckingfuckMallu Video SexPorn Free HamsterMilf Lrsbian PornMaduritaXnxx DiseBigboobs FuckCrying In Pain AnalMature Free PronOnly Fans SiteMilababy69 PornChudai Chudai Chudai Chudai ChudaiPictures Of Wives NakedNude Of PornstarsAsia TwinksSquriting In PublicAmateur Mature PorntubeTufos XvideoLoopdas FamosasCelina Smith XxxChyna Chase TitsIndian Sxx VideoTwin ThreesomePornstar Sunny DaySex DollWww.pornpics.comSexo Real CaseiroTeen Girl MasturbatingDokyuu Hent HxerosPorn HijastraFive Nights At Anime PornBoyfriend Tv GaySpencer Bradley AnalMelody0725Porn RoughsexItalin Porn MoviesLatina Porn TeensCasting PornosuAsian Teenagers Naked