U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Overig
  • 29
Dr. Bert Keizer, oud-verpleeghuisarts en auteur, heeft zich verbaasd over de juichstemming rond de ‘zorghelden’ op de IC’s. “Terwijl er op datzelfde moment in de verpleeghuizen sprake was van wat men op onvergeeflijke wijze kenschetste als ‘een stille ramp’,” schrijft hij in ...

8 dagen geleden door Febee

REAGEER MET EEN EMOJI
30
1
2
2
LEES MEER OVER

Schandálig!

1 Febee    
8 dagen geleden door Febee
2
Meld

Uiteraard, een soort van opschoning van de oude onrendabelen, met een arbeidsverleden van 40+ jaren. Oplossing? Meer import.

2 caso    
8 dagen geleden door caso
9
Meld

Je kunt de aanpak van verpleeghuizen wrl gelijk stellen aan gefaciliteerde euthanasie....

3 Rolmops    
8 dagen geleden door Rolmops
6
Meld

Daarom moet Rutte en andere verantwoordelijken verantwoording afleggen, hoe het zover heeft kunnen komen.
Dat het legers zelfs ingeschakeld moest worden, en dat die verbaasd waren over de hygiëne maatregelen, , heeft me wel aan het denken gezet, over de kwaliteit van de verpleeg en zorghuizen in Nederland.

4 Marrie    
8 dagen geleden door Marrie
4
Meld

5800 doden in totaal waarvan 2500 in verpleeghuizen veel demente mensen die bij elkaar in en uitliepen en zich niet bewust waren wat er allemaal aan de hand was zelfs het personeel liep er onbeschermd en besmet rond.
Tijd voor kamer vragen vooral met in het achterhoofd de woorden van Rutte we moeten de kwetsbaren beschermen, dat is dus duidelijk niet gelukt.

5 welofniet    
8 dagen geleden door welofniet
3
Meld

hier vlakbij een tehuis, niemand ziek, echt niemand, maar nog steeds gevangen question
zo ga je niet met mensen om. ik kan mij er zo kwaad over maken, er is hun niks gevraagd, zijn behandeld als zijnde misdadigers, opgesloten, weggestopt. walgelijk is het question

6 120db    
8 dagen geleden door 120db
8
Meld

@5 , en zijdelings gaat het middenkader en de lageren onder ons economisch naar de klote, en dat mag blijkbaar. Ik begin steeds meer ongezond achterdochtig te worden mbt beleid.

7 caso    
8 dagen geleden door caso
4
Meld

Goed en terecht stuk.
De volksgezondheid, wat beheert wordt door RIVM en ministerie, konden dus niet 2 of 3 dingen tegelijk, en idd wilden dit schijnbaar ook niet,

Er was geen wil om een goed plan te maken door RIVM en GGD en regering, en dat is dus faalbeleid van duurbetaalde personen, en dus dood door schuld.
Eeuwen terug zouden ze terecht de doodstraf gekregen hebben, nu komen ze er allen mee weg.

8 Goldrush    
8 dagen geleden door Goldrush
5
Meld

Die huichelaars zeer ZWAAR straffen
En dan te weten dat vele dombo"s op N/K Rutte veren in zijn reet
blijven steken

9 Bollieboos    
8 dagen geleden door Bollieboos
5
Meld

Terechte opmerkingen economisch onrendabelen ruimen.

Het spelletje van jonge generatie tegen ouder opzetten met gouden generatie gelul was al mislukt

10 Alexis    
7 dagen geleden door Alexis
4
Meld

@10
Klopt daar zijn de jongeren al jaren mee bezig Ouderen mogen niet klagen over de oorlog, armoede en dat zij zo hard gewerkt hebben voor de wederopbouw enz. Het zijn vlgs Jort Kelder een volgevreten doorgerookte generatie

11 yanyans    
7 dagen geleden door yanyans
1
Meld

Dat heet nou triage..Weet u nog die zondagavond dat alles binnen het uur dicht moest? de kwetsbaren beschermen was het..tot op de dag van vandaag wordt er nog een loopje genomen met het onbeschermd werken wegens een gebrek aan zaken. Kwetsbaren beschermen en dat regelmatig roepen..het is net zoiets als steeds stellen integer te zijn..het tegenovergestelde is de realiteit.

12 Voorzittershamer    
7 dagen geleden door Voorzittershamer
3
Meld

Het is schandalig hoe de regeringen Rutte met de ouderenzorg omgaan. Verzorgingshuizen bestaan bijna niet meer en hiervoor is een wachtlijst van minimaal een jaar. De vergrijzing van Nederland is aan de aandacht van Rutte en Co. ontsnapt of was niet belangrijk omdat het niet winstgevend is. Voor binnenwandelende "asielzoekers" staat blijkbaar wel altijd een bed klaar terwijl een demente bejaarde op een wachtlijst komt. Rutte mag trots zijn op zijn visie.

13 Eric    
7 dagen geleden door Eric
3
Meld

@8 Bij het RIVM en GGD werken artsen en wetenschappers die niet geschikt of onbekwaam zijn in de maatschappij Dat was 40 jaar geleden. Wat zij wel doen is de baas volgen als een schaap.

14 Verwonderd    
7 dagen geleden door Verwonderd
3
Meld

Ach, wij hierboven en ikzelf hebben dit hierboven al in andere items aangekaart.
Zodra je hier iets over zegt word je door de "RIVM- en Rutte-fans" aangemerkt als "dramaqueen".
In hun ogen zijn Rutte en het RIVM heilig.
Dat deze nu onnodig veel doden op hun geweten hebben, door het beleid alleen maar rond de ziekenhuizen te concentreren, moge duidelijk zijn.
Dàt er nu nóg steeds hulpmiddelen ontbreken in de ouderen- en thuiszorg, mag méér dan verschrikkelijk genoemd worden.
Nóg erger is, dat al die doden nergens meer terugkomen in enige statistiek.
Ja, zo kan Van Dissel elke keer mooi weer spelen met zijn curves, die alleen maar op foute aannames gebaseerd waren.
Hetzelfde geldt voor de testen, ouderen hoefden niet getest te worden, ze leefden tóch niet lang meer.
En om het proces nog wat te versnellen werden er zelfs Coronapatiënten van de ziekenhuizen, naar verzorgingstehuizen geplaatst, waar men totaal niet was ingesteld op de behandeling van dergelijke patiënten.
Daarna werden door het RIVM de protocollen veranderd, om ouderen vanaf een bepaalde leeftijd, uit te sluiten van intensive zorg.
Zélfs de huisartsen werden gevraagd, hiervoor al het "voorbereidende" werk te doen, waardoor ouderen de stuipen op het lijf gejaagd werden.
En dan hoor je zo'n De Jonge nu een verhaal afsteken over de zwakkeren en "onze" ouderen in de samenleving, waar we "zo goed voor zorgen" .
Je snapt niet dat deze figuren s'nachts nóg één oog dicht kunnen doen, terwijl ze weten, hoeveel doden de op hun geweten hebben.
Maar vooral blijven stemmen, op deze figuren, die onze ouderen en zwakkeren, bewust de dood hebben ingejaagd... (Sarc.)
Diegenen die dáár steun aan geven zijn nóg erger dan deze Walgelijke politici.
En laten we het over het RIVM maar helemaal niet hebben.
Nergens zo'n incompetent zooitje gezien als in Nederland...
Helaas, moeten we het voorlopig nóg even doen, met al deze figuren, die graag ouderen zo snel mogelijk zien "verdwijnen"..


15 Dieke    
7 dagen geleden door Dieke
3
Meld

Volgens mij was er maar 1 partij die Hugo de Jonge aan de tand heeft gevoeld over het tekort aan beschermingsmiddelen in verpleeghuizen. Dat is de SP geweest bij monde van Lilian Marijnissen waarbij Hugo de Jonge moest liegen dat er geen tekort zou zijn. De SP heeft een grote achterban in de zorg en weet uit eerste hand dat dat probleem er is.

Partijen als de PVV kunnen wel zeuren over de situatie maar onder hun gedoogbeleid van 2010 tot 2012 zijn verpleeghuizen gesloten en kwamen de onhoudbare en oncontroleerbare situaties tot stand in verpleeghuizen waardoor er nu doden zijn gevallen. Demente bejaarden kwamen op half open afdelingen terecht zonder voldoende verpleging en dat schets dit artikel met de woorden:

"De aard van de populatie en de indeling van de gebouwen maakten doortastende cohortering van besmette bewoners tot een soms vrijwel ondoenlijke ingreep."

Geheel Rechts incl. de gedoogpartner van dit rechtse beleid, de PVV en 60% meestemmer FvD zijn medeverantwoordelijk voor de vele coronadoden in de verpleeghuizen.

Nooit hebben ze iets voor die mensen gedaan.

16 Hollander1967    
7 dagen geleden door Hollander1967
3
Meld

@16
U heeft helemaal gelijk Wedden dat de aanhangers van de PVV en de FvD het zullen ontkennen.

17 yanyans    
7 dagen geleden door yanyans
7
Meld

Het cordon-sanitaire heeft het heel goed voor met de ouderen IN HUN maatschappij!
Zodra dra de oudje over de drempel zijn geholpen spaart dat:
-AOW,
-PENSIOEN,
-ZORG,
-medicijnen,
-thuishulp,
-woonruimte etc.

Dat zijn belangrijke zaken in deze dure tijden!
En wie regeert moet vooruit kijken en eigenlijk is het niets anders dan de D66 voorstellen in de praktijk toetsen!

18 Zie Hier    
7 dagen geleden door Zie Hier
1
Meld

@2 Precies... ik heb i.i.g. ook een onverklaarbaar vermoeden dat onze pensioenen NIET eindelijk weer eens geïndexeerd zullen gaan worden nu zoveel overleden verpleeghuisouderen er geen aanspraak meer op (kunnen) maken. Wat wel logisch zou zijn, want volgens mij houden de fondsen nu nog meer geld over dan ze al deden. Maar dat wordt binnenkort wel via een of andere handige Lubbers/Ruding-achtige constructie richting de COA gesluisd.

19 DruppeltjeDrie    
7 dagen geleden door DruppeltjeDrie
2
Meld

Liegen van ministers, je verwacht het niet hé!
SCHANDALIG en daar moeten wij vertrouwen in hebben? Nee dat is bij mij allang tot het 0 punt gedaald!

20 Interessant    
7 dagen geleden door Interessant
2
Meld

Nogal een beschuldiging die geuit wordt. Het willens en wetens de dood injagen van ouderen die zich niet kunnen verweren of beschermen via het Coronavirus.

Mocht dit waar zijn, dan mag men spreken van een misdaad waarvoor verantwoordelijken strafrechtelijk vervolgd dienen te worden.

Iedereen weet dat dit niet gaat gebeuren natuurlijk. Maar je schrikt hier wel van als je een dergelijke beschuldiging leest. Dat zou betekenen dat het leven van ouderen in de ogen van sommige beleidsmakers geen waarde heeft en niet meer telt. Dan moeten we ons hart vast gaan houden voor de toekomst waarbij Nederland en andere Westerse landen in sneltreinvaart gaan vergrijzen en een oudere bevolking gaat krijgen.

21 De Vliegende Brabander    
7 dagen geleden door De Vliegende Brabander
4
Meld

Het bevestigt precies wat ik al een paar dagen geleden zei. Dit land zakt steeds dieper in de duisternis van ongure praktijken tegen de ouderen!

22 Happy face    
7 dagen geleden door Happy face
3
Meld

Eindelijk gaan de ogen open, het was gewoon een vorm van genocide op zowel de onbeschermde zorgverleners als de bejaarden.
Wat ieder mens wat enigszins nadacht aan kon zien komen.
Ik ga nog steeds uit van domheid, niet van opzet.

23 Positivo    
7 dagen geleden door Positivo
3
Meld

@15 @17 Dit staat in de Limburger van 16 april: Diepe zorgen leven er in het parlement over de al bijna duizend sterfgevallen in de verpleeghuizen. Fractievoorzitter Gert-Jan Segers van de ChristenUnie is bang voor het ‘zwarte scenario’, met nu al veel sterfte, krapte aan mondkapjes en andere ­beschermingsmiddelen, en ‘verschrikkelijke eenzaamheid’. Het CDA ziet dat de verpleeghuizen ‘zelf een brandhaard worden’. De PVV ziet een ‘slagveld’.

24 ThWil    
7 dagen geleden door ThWil
1
Meld

@5 2500 Corona doden in verpleeghuizen. Pure genocide, waarmee men de cijfers opkrikt om een Lockdown te rechtvaardigen. Hieruit blijkt dat de regering absoluut niet bezorgd is over de bevolking. de samenleving moet het aftreden van dit kabinet eisen en de verantwoordelijken juridisch vervolgen. De Lockdown en de 1,5 regel zijn absolute onzin, men creëert een politiestaat onder het mom van veiligheid.

25 Bakgraag    
7 dagen geleden door Bakgraag
5
Meld

Schandalig.!!!!
En dan zijn er nog van die gekken die Rutte zo hoog hebben staan.
Dat hij in de pelingen omhoog steeg .
Is verschrikkelijk dat er zoveel oudjes zijn gestorven.
Daar is dat kabinet schuldig aan.

26 annie    
7 dagen geleden door annie
4
Meld

Het is natuurlijk onzin .
Het verplegend en verzorgend personeel is net zo goed aan besmetting blootgesteld en die hoeven nog geen zetje.
Had men die gedachte gehad , had men ook rustig bezoek kunnen toelaten .

27 Goodnews badnews    
7 dagen geleden door Goodnews badnews
7
Meld

Het tehuis hier in mijn kleine stad heeft één verdachte uit de verzorging gehad ,is getest en dat was geen corona.
Verder heeft er van de bewoners niemand corona of griepverschijnselen gehad , is er geen bovenmatige sterfte geweest en zijn de overlenen aan een bestaande kwaal of van ouderdom overleden .
Het kan kennelijk met ontsmetten , handen wassen en niet medische kapjes ook wel aardig goed gaan .
Moet natuurlijk het personeel en de sociale omgeving zich ook aan de richtlijnen houden .

Decgrote besmettingen zijn er vaak in het prille begin gekomen toen er nog allerlei activiteiten waren ,men gezamenlijk at en men de ernst nog niet helemaal doorhad.
En dan ben je als oudere met heel vaak onderliggend lijden snel de klos.
Net als in een griepperiode .

28 Goodnews badnews    
7 dagen geleden door Goodnews badnews
9
Meld

@26

Lijkt me niet dat Rutte gaat over de verzorgings- en verpleeghuiszaken .

29 Goodnews badnews    
7 dagen geleden door Goodnews badnews
8
Meld

@26 De echte populisten zitten in de regering. In blinde paniek reageerden ze op de volkswoede, aangewakkerd door de MSM. Alleen maar kijken naar de peilingen en een totaal gebrek aan visie en leiderschap.

30 de gezonde roker    
7 dagen geleden door de gezonde roker
4
Meld

@15 ze doen me denken aan kleine "hitlertjes ".
.
.

31 de redelijkheid    
7 dagen geleden door de redelijkheid
0
Meld

@11 Ik ken niet eens rijke ouderen hooguit wat die hun huis verkocht hebben en leuke dingen doen.
Waarbij hun kinderen liever nu dit deel hebben dan dat ze moeten wachten.

Het pensioen falen moet ondersneeuwen in dit soort holle retoriek terwijl die mensen gewoon krijgen waar ze recht op hebben.

Om je kapot te schamen

32 Alexis    
7 dagen geleden door Alexis
0
Meld

@16 Dat is bullshit de zorg is de laatste jaren gedecimeerd en niet in de periode 2010-2012.
Ik heb weinig met de PVV hoewel Agema wel 1 van de strijders voor zorg is, dat maakt je reactie extra beschamend, maar jij bedrijft gewoon anti pvv retoriek.

33 Alexis    
7 dagen geleden door Alexis
2
Meld

@28
Natuurlijk, bij u is het allemaal weer perfect geregeld en zijn er géén misstanden in de ouderenzorg geweest... (sarc).
Meen mij tóch oók nog te herinneren, volgens uw eigen "interessante" verhalen, dat u en uw hele familie óók besmet en ziek zijn geweest, omdat uw broer het wéér van iemand uit Italië had gehad..
En dat iedereen nu immuun was, aldus dokter Goodnews, Badnews en vooral NoNews!
Ja hoor, wij geloven u direct. (sarc.)..

34 Strongoli    
7 dagen geleden door Strongoli
0
Meld

@33 https://www.parlement.com/9291000/d/pdfs/gedoog2010.pdf

Vanaf pagina 15 Ouderenzorg.

Kwalitatief hogere zorg terwijl het budget werd verminderd. Instellingen moesten dus beter presteren met minder geld. De motivatie van de PVV was dat dit de bestuurslagen in de instellingen zou verminderen. Dat deed het niet. Omdat ook de sancties werden verscherpt leidde dit tot verschraling van de zorg en tot het gedwongen sluiten en opdelen van verpleeg- en verzorgingshuizen.

De PVV had nog niet door hoe het werkt en u blijkbaar nog steeds niet. Men dacht dat hun paradepaardje 'benoemde directies en management in publieke sectoren' wel even zou worden opgelost met minder geld en de maatregelen in dat gedoogakkoord. Het leidde tot schrijnende situaties waarbij de efficiency geen impact had op management en directie die bovendien beschermd zijn in hun arbeidspositie door de wet maar neerdaalde op de patienten die nu gedwongen werden gescheiden omdat het 'niet efficient' was dat gezonde partners of anderszieke partners bij hun demente of ZZP4-pakket gerechtigde echtgenoten konden blijven wonen in de instelling.

Dat is politiek. De VVD en het CDA konden de gevolgen wel vooraf inschatten.

Politiek is een vuil spelletje, Alexis, en daar moet je met je naieve en bovendien bezuinigende motivatie verre van blijven. Een voorbeeld hier in Den Haag is de Haagse Stadspartij. Dat was in 2014 de felste tegenstander van het cultuurpaleis Het Spuiforum. Lijsttrekker Joris Wijsmuller, ooit beste raadslid van het land, werd verteld dat hij met de VVD in een coalitie kon stappen, als hij wethouder werd die dat dossier onder zijn hoede kreeg. Pure winst dacht hij. Achteraf bleek alles al beklonken en in beton gegoten en met kerst vlak voor de volgende verkiezingen in 2017 gooide de aannemer de boel plat en eiste meer geld dan voorheen overeen gekomen. Zo werd het Spuipaleis nóg veel duurder dan de HSP vooraf had ingeschat terwijl zij er zelf verantwoordelijk voor waren. De bouw staken was geen optie wwant alle omliggende bedrijven kregen een vergoeding voor de gemiste omzet. Hij moest dus wel toegeven aan de chantage van de aannemer.

Dat is politiek en diezelfde domheid heeft bij de Groep de Mos geleid tot de affaire die nu gaande is. Die had nooit moeten instemmen met de 'wie het eerst komt, het eerst maalt, vergunningverlening voor zaalruimten. De Mos dacht door dit te doen zijn vriend Atilla van zalencentrum Opera legitiem te kunnen bevoordelen door hem direct na dit raadsbesluit te informeren daarover. Dit was volkomen legaal maar politiek niet fähig en de VVD en andere grote partijen hadden natuurlijk alle schijnwerpers van de rijksrecherche al op hem gezet want ze wisten dat hij in deze 'val'ging trappen.

Dat is politiek en met het populisme van dergelijke partijen gaan ze iedere keer op hun muil omdat ze even snel willen scoren voor hun onderbuikachterban zonder heel veel moeite te doen en zich in die maatschappij als een octopus uit te spreiden. Dan pakken de gevolgen iederen keer (ik geef u nu 3 zeer recente voorbeelden) desastreus uit.

35 Hollander1967    
6 dagen geleden door Hollander1967
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
COVID-19 KOMT TERUG - DE JENSEN SHOW #168
De bangmakerij die we over ons heen hebben ge...

1 dag geleden door xtremy

Uitbraak coronavirus in Haagse moskee na nege...
DEN HAAG - Bij de Faizul-moskee aan de Loosdu...

1 dag geleden door Congo

Trump dreigt fors geweld te gebruiken tegen d...
In een tirade is Trump losgegaan en wekte hij...

15 uur geleden door progressiefliberaal

Obama na dood George Floyd: racisme kan niet...
De voormalige Amerikaanse president Barack Ob...

1 dag geleden door Bakken

Echtpaar gearresteerd omdat ze te dichtbij bi...
Op het moment dat ze weer ”te dichtbij” kwame...

20 uur geleden door iedereen heeft recht op mijn mening


ADVERTENTIE


Laatste reacties
samcash
Dode bij protesten Amerikaanse stad Indianapo...
Dat kon je al op een mijl afstand aan zien ko...

minder dan een minuut geleden door samcash

Goodnews badnews
Echtpaar gearresteerd omdat ze te dichtbij bi...
@91Is quarantaine .Maar dat gebeurt bij...

minder dan een minuut geleden door Goodnews badnews

xtremy
COVID-19 KOMT TERUG - DE JENSEN SHOW #168...
@560 Zie @398 Ze doen het juist heel goed. ...

1 minuut geleden door xtremy

RoosjeB
COVID-19 KOMT TERUG - DE JENSEN SHOW #168...
@524U kunt beter eens nadenken over wat ik ...

1 minuut geleden door RoosjeB

greenmango
Lady Gaga, Donald Trump is een dwaas en een r...
Misschien geschikte running mate voor Joe Bid...

1 minuut geleden door greenmango

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig