Israëliër veroordeeld voor racistische moord op Palestijnse familie (nrc.nl)


De moord op drie leden van Palestijns gezin zorgde in 2015 voor grote ontzetting en veroorzaakte een golf aan Palestijnse vergeldingacties. Een Israëlische man is maandag schuldig bevonden aan moord op een Palestijnse familie in 2015. De driedubbele moord, uitgevoerd met een brandbom, zou door racisme gemotiveerd zijn. ...

door Racism monitor 2020 in Buitenland  ·  39 Reacties

  • 0
  • 521x gelezen
Reageer met een Emoji
2
23

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dit was geen racistische maar een tribale moord.

8
1 Chaimileh

Walgelijke moord ! "een molotov-cocktail in de slaapkamer naar binnen werd gegooid"
Dader verdient de doodstraf .

3
2 Tungsten

En de straf? 40 uur dienstverlening en een medaille.

5
3 samcash

@3
Dienstverlening ten algemene nutte kennen ze daar niet.

2
4 ongelovenloos

De dader, Amiram Ben-Uliel, heeft de moorden bekend. Hij verklaarde dat hij ze beging uit wraak voor een eerdere moord op een Israëliër, die was doodgeschoten door een Palestijn in de buurt van Duma.

Geen rassieshhhhhhhh

4
5 Bromsnor

Het is goed dat deze man veroordeeld is! je ziet hier dan ook dat in Israël rechtspraak gehandhaafd is en geldt voor wie dan ook !

Dit kun je helaas niet zeggen van die Palestijnen die hebben in reactie op het gebeurde! en uit wraak! onschuldige Israëlische burgers vermoord ! En niet een is door een Palestijnse rechter veroordeeld of zelfs maar opgepakt !

4
6 Moskowfiets

@3 Die wordt nog bepaald maar in ieder geval geen geldbedrag en een huldiging zoals Abbas en Hamas zouden geven.

4
7 JackKropotkin

@7 als ik terugkijk in de geschiedenis dan krijgt hij straks strafvermindering en een zetel in de Knesset. Zo werkt dat met joodse moorden op Palestijnen.

10
8 samcash

@6 de Palestijnen hebben dat recht. Het is hun land dat bezet wordt gehouden door illegale Joodse kolonisten. Ziedaar het verschil want er zijn geen onschuldige Israëlische burgers.

11
9 samcash

@9 "Het is hun land ..." Hoe weet je dat zo zeker? Israël heeft de westoever veroverd op Jordanië en niet op Palestina oid. En daarvoor hebben die Osmanen daar 3 eeuwen gezeten.

2
10 ThWil

@9 De Palestijnen hebben helemaal geen land. Het zijn gewoon vuile moslimterroristen.

4
11 arcenist

@9
Het is nooit hun land geweest. Palestijnen zijn een samenraapsel van hoofdzakelijk Jordaniers en Syriers die zich 'palestijnen' zijn gaan noemen en die met behulp van de Romeinen de Joden verjoegen en het land van de Joden hebben gestolen. Ken je geschiedenis.

5
12 Jerry Afriyiekaantje

@6

SOOOOWHEEEEY

MOSKOUW FIETS!!!!!

WAT KAN JIJ GELIJK HEBBEN ZEG????

34 THUMBSUP (24 IN 5 MIN. DANWEL TEVERSTAAN).......

9
13 Racism monitor 2020

@10 Hoe ik dat zo zeker weet? Simpel, dat lees ik in de geschiedenis van Palestina. Dat land heeft 2000 jaar bestaan. Rond 1500 is het gekoloniseerd door de Ottomanen, maar die hebben de inheemse bevolking ongemoeid gelaten. Samen met de Engelsen hebben de Palestijnen hun land bevrijd van de Ottomaanse overheersing. Pas daarna zijn de joden in beeld gekomen die in 1948 het land hebben veroverd op de Palestijnen. De zionisten zijn dus illegale bezetters van Palestina. Dat ze erkend worden door de VN maakt niets uit, het blijft een illegale bezetting naar internationaal recht. Verder moet je nog weten dat het Joodse volk nooit is verdreven uit Palestina, ze zijn daar vrijwillig vertrokken. Dat noemen ze de diaspora. Het zijn dus de Palestijnen die wel een land hebben en de joden die geen eigen land hebben en ook nooit hebben gehad. Joden zijn altijd al nomaden geweest.

5
14 samcash

@12 zie @14

6
15 samcash

@11 je hebt geen flauw benul van de geschiedenis van het MO.

5
16 samcash

@16 apart, bestaan de joden pas sinds 1948? Volgens mijn MO geschiedenis woonden de joden al de regio Palestina en Judea ver voor het begin van de jaartelling en zijn ze van daaruit als slaven weggevoerd door de Egyptenaren. Omstreeks het jaar 600 hebben de moslims de gebieden de joden/christenen veroverd.
De kruisridders, geen lieve figuurtjes, hebben nog geprobeerd om in een soort heilige oorlog deze gebieden terug te veroveren en vast te houden. Dat is niet gelukt.
In 1948 hebben de joden hun originele regio weer terug gekregen en het Israël genoemd. Israël bestaat al vanaf de Kanaän periode, dus het is begrijpelijk dat de joden hun land Israël hebben genoemd.

4
17 Pluten1

@14 “ Dat land heeft 2000 jaar bestaan.”

Haha, fantast.

3
18 JackKropotkin

Hoe je het ook wendt of keert ...het is een walgelijke moord . Brandbom naar binnen gooien waar een gezin ligt te slapen incl kind van 18 maanden oud...Allemaal levend verbrand
Als je hier achter staat ben je net zo erg als die ISIS beesten .

0
19 Tungsten

Hebben een paar Palestijnen een stukje land helpen ze het naar de Filistijnen. Altijd.

3
20 JackKropotkin

@19 Yep, een walgelijke moord. En daarvoor gaat die moordenaar ook nog een straf krijgen zoals het in een rechtsstaat werkt.

Lees jij ergens hier dat iemand achter deze moord staat trouwens?

3
21 JackKropotkin

Ja 22 x

2
22 Tungsten
23 Pelikaan

@22 Jij dus ook question. Maar vreemd hoor, ik zie het 0 (nul) x .

2
24 JackKropotkin

@24 Die zag ik aankomen question Ik doelde met die 22 op die 22 duimpjes naar beneden op het bericht dat er een gestoord persoon die een brandbom bij gezin naar binnen gooit dat die is veroordeeld . Dat is juist goed natuurlijk dat zo,n gestoorde wordt veroordeeld .

2
25 Tungsten

Zal wel een taakstrafje worden.

Of zijn de huizen van hem en van zijn ouders, van zijn broer, van zijn oom en tante ook platgewalst zoals ze in vergelijkbare situaties bij Palestijnen doen?

6
26 Huskymanus

@17 begrijpend lezen is een vak apart. Het ligt er ook vaak aan wat je wilt dat er staat. Je MO geschiedenis is al jaren achterhaald. Dat Joodse sprookjesboek klopt voor geen meter. Het Joodse volk is nooit door de Egyptenaren in slavernij afgevoerd. Daar zijn geen archeologische bewijzen voor gevonden. Wel zijn de joden voor het begin van onze jaartelling rond 600 voor Christus veroverd door de Babyloniërs. Maar de Perzische vorst Cyrus veroverde kort daarna Babylon en let de Judeeers weer naar Jeruzalem vertrekken.
In 1948 hebben de joden niets terug gekregen. Ze hebben Palestina veroverd op de Palestijnen. Ze hebben een Joodse kolonie gesticht in Palestina. Het zijn dus landveroveraars.
Israël is in eerste instantie ontstaan door de verovering van Kanaän, rond 1000 BC. Daartoe hebben ze alle Kanaannieten uitgeroeid of verdreven. Dat wilden ze in 1948 opnieuw doen met de Palestijnen, maar de hele wereld keek toe dus dat feest ging niet door.
De moslims zijn rond 600 AC de regio binnen gevallen maar ze hebben niemand verdreven. Het was zelfs zo dat de joden blij waren met de komst van de moslims die de Sassanidische Perzen verdreven. Onder de moslim heerschappij zijn de joden over het algemeen goed behandeld. In de 6e eeuw woonden de meeste joden in Palestina en verder verspreid over het MO en het Middellandse Zeegebied tot zelfs in het koninkrijk van de Franken.

5
27 samcash

@27 "Dat Joodse sprookjesboek klopt voor geen meter." En in die andere sprookjesboeken geloof dan wel weer in?

1
28 ThWil

@28 ik ben een ongelovige. Religie is voor dombo's.

1
29 samcash

@18 het heeft 2000 jaar op landkaarten gestaan. Net als Koerdistan. Als je dat ontkent leef je in je eigen fantasie. Dat is heel gewoon bij zionisten. Die hebben nooit de geschiedenis van het MO geleerd.

3
30 samcash

@30 " het heeft 2000 jaar op landkaarten gestaan"

Dat bedoel ik nou, je bent een lachwekkende fantast.

1
31 JackKropotkin

@19
Yep, helemaal mee eens.

Maar gelukkig wordt hij berecht en krijgt hij gepaste straf.
Als hij een 'palestijn' zou zijn en de slachtoffers Israeliers zouden zijn dan had hij een beloning en een zak geld gekregen.

1
32 BenErWeer

@13
En hij (@6) zou er veel meer gekregen moeten hebben, vindt je niet?

1
33 BenErWeer

@27
Dus de geschiedenisboeken waaruit ik - in Nederland - les heb gehad noem jij '... Dat Joodse sprookjesboek ...'?
Humor.

Over de schuld van de wereld bij de Joden neerleggen gesproken..

1
34 BenErWeer

@34 welke geschiedenisboeken? Fantast. Die zijn er niet. Ik daag je uit om mij 1 titel te noemen.

1
35 samcash

@31 Ik ben een fantast? Waarom stond het dan al die tijd op alle landkaarten, lang voordat ik geboren werd?
Nee, jij bent de fantast. Jij ontkent de werkelijkheid, jij leeft in je eigen droomwereldje en in jouw droomwereldje bestaan de Palestijnen niet. De hele wereld is het met mij eens dat ze wel bestaan. Je staat alleen met je ongelijk, alleen tegenover heel de wereld.

1
36 samcash

@35
Die geschiedenisboeken die stellen dat palestijnen niet bestaan.
Maar jij kan wel even aanwijzen waar Nederland ze wel hebben erkent?
Wacht met smart.

1
37 BenErWeer

@37 Nou, waar blijf je met die titel? Die heb je niet, want die is er niet. Je bent een fantast en een trol. Gamaarweer.

2
38 samcash

@38
Nou, waar blijf je met je onderbouwing?
Die heb je niet, want die is er niet. Je bent een fantast en een trol. Samsmietje

1
39 BenErWeer

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Graaier1000
Muziekdraadje

Jarabe De Palo - Bonitohttps://www.youtube.com/watch?v=xxhET61yB1A...

3 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Mac Benac
Leve Willem-Alexander, keizer van Europa - Joop - BNNVARA

Mijn vader heeft nog als coupeur aan die koningsmantel gewerkt. Ik meen herstelwerkzaamheden. Al weer héél lang geleden....

5 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Eerdmans (JA21) en oud-SP-Kamerlid clashen over asielaanpak: ‘Links heeft nooit een oplossing’

Tja Joost Eerdmans; een ijdel leeghoofdje....

7 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Dassen (Volt) aan VVD en NSC: ga niet met Wilders in zee

Ik stem niet op Volt, maar ik vind Dassen een zeer fatsoenlijke vent....

8 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Nederland gaf tientallen machthebbers hoge onderscheidingen, ook uit omstreden landen

Hoge of lage onderscheiding; het heeft allebei geen betekenis....

9 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Frans Timmermans: antisemitisme is de schuld van rechts

Antisemitisme is de schuld van domme mensen die vol zitten met haat....

10 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Flitsbezorging sterft uit: we zijn minder lui dan werd gedacht

Moet het ook van d'r mooie koppie hebben....

11 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Graaier1000
Muziekdraadje

The Web - Baby, Won't You Leave Me Alone (1969)https://www.youtube.com/watch?v=tYkOFltBKJM...

11 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Mac Benac
GeenStijl: Hoera islam! Irak maakt homorelaties strafbaar

@5 Oprecht een leuke reactie. Maar je kunt toch niet ontkennen dat het over het algemeen de wat [laat ik het netjes zeggen] simpelere personen z...

11 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Graaier1000
Muziekdraadje

The Greatest Show On Earth - Real Cool Worldhttps://www.youtube.com/watch?v=kgtNf6zQtY8...

16 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Jpn Mature PornMama CachondaXnxx ThreesomFutanaruFilme De Sexo PornografiaStripchat BrasileiroChinesa PornBowsette HentaiHailey Clauson NudeNacked At The BeachSleeping Sex Videos TeluguXnxx65PornyuYps PornIndian Car PornMia Khalifa Doggy StyleBus Lo Sex VideosTamil Nadigai XvideoValentina Nappi RimjobShyla Styez PornTik.xxxMegan Fox SexingJapanese Porn GayPakistani Hot XxxAish NudeNo Hard Feelings Sex SceneBokep Lesbian IndoHow To Suck TitiesSexy Bf Sexy Bf Sexy VideoNaked AnimayHomemade Asian AnalShooshtime8muses ComicMariska Hargitay In The NudeGay Porn MassagerSexo RománticaFreakabritt Nudes群 PNamigonewildHorny Porn VideosIndianxxxpornReagan Foxx StepmomMia ManarotePorn Xxx Free MoviesPorno 7dakAmada TrivizasNewbie NudieMotherlessmcomDeepfake Gay PornZmeenaorrxclusiveAlisha Newton NudeHiddencamgayMarta La VroftWww Livesex ComIndian Bangla Xx VideoCharminar SexErotica SesrchCelbs JihadXxx Sexy ComNaked White GirlsIndian Hindi Village SexPornoabuelasGelbooru HentaiJav Unsensored PornKorean LesbianLindsay PelasYoung Biggest TitsTamil Bathroom Sex VideoKiss And BoobsLesbian Squirt In MouthRoket TubeReal Stepdaughter PornCharmaine SinclairMuslim MilfThe Legend Of Queen OpalaLeasbian BdsmRacy AngelWww Massage Sex ComAngela White With Manuel FerraraIndian Brother XxxStrip Tease BikiniOne Piece Hentai ComicXhemasterClassic Porn TubesCuckold LegendaAssohlicsMallu Porn MoviesXlgirlsSex Games.Porn Video Mom And DadYuuie Onlyfans LeaksPornologie.frValorant HentaiFootjob CompilSister And Brother X VideoDesi Aunty SuckingSophiedee TwitterInfluenceurgone WildPorn DortXvdieisLily SincereSmall Tits On TeensShilpa Raj Mms VideoBlue PronKelly Kay.pornMaa Bete Ka XxxDouble Penetration StepmomDildo BongJav Subtitle IndonesiaTracy Adams PornMuslim Xxx Hd VideoKim CattrallnudePaola ReyesEscort.tijuanaFree BrazzerspornoAya_hitakayamaExtreme Sex VideosKemono.paryuLight Skin NakedIndian X BfHind Xx VideoWww Xvideo Com Full HdIndian SexWww Desi Xxx Video ComDesi Sex Video Download HdAnimalfreepornCumming HugeSexiest Naked BabesNude Asian HotHq PirnerAss Worship FemdomPenes EnormesYurizan BaltranSara Underwood Only FansFoursome BlackLaura OrsoylaJane LnNude Female CelebretiesBrazilian Porn StarPorn Amador BrasileiraLund PicXxx Video MamiMalu XnxxDigital Playground Full VideosWww Www Xxx ComMisslivi PornIndian First NightOld Man Pron VideoYolo SelfieHoward Stern Nude