Brits lagerhuis neemt artikel-50 aan, eerste Brexit-horde genomen (volkskrant.nl)


The ayes have it. Met 498 stemmen tegen 114 werd woensdag de artikel-50 procedure goedgekeurd door het Britse lagerhuis. Premier Theresa May heeft ... ...

door Tjeempie in Buitenland  ·  42 Reacties

  • 19
  • 531x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

De eerste fase van uitreding Europese Unie ...

0
1 Tjeempie

Mooi! Toch jammer dat er zoveel tegenstemmers zijn. Ik hoop dat de namen openbaar gemaakt worden.

10
2 JesuDød

Heeft Juncker de V2 raketten al in stelling gebracht?

3
3 in holland

Wat een enorme klap in het gezicht voor onze eurofielen hier.
Wat staan die weer in hun hemdje. Eerst Trump, nu dit. Tsjonge je zal het allemaal maar meemaken.

3
4 johnny87

Eruit stappen was dus helemaal niet zo rampzalig als waarmee gedreigd werd ...

4
5 Tjeempie

Respect ...

1
6 Tjeempie

@4 Euhm, als 'Eurofiel' zijnde ben ik het volledig eens met dit besluit. Het volk heeft besloten, toch? Dan moet dat gerespecteerd worden. Wat de gevolgen zijn zal de toekomst leren. Ik denk niet dat het 100% positief zal uitpakken voor GB (je moet in elk geval niet van de EU verwachten dat ze GB een zak met goud meegeven na hun vertrek), maar goed, we zullen het zien.

0
7 Neobullseye

@7
Vooralsnog gedraagt die EU zich als een stel kleine kinderen met dat rancuneuze gedrag.
Ik hoop dat het goed gaat met GB en al dat kinderachtige EU gezeik als een boemerang in hun gezicht terug slaat.

7
8 in holland

@8 En ik hoop ook dat het goed gaat met GB (Ja, ook 'eurofielen' kunnen dat hopen), aangezien iets anders voor niemand positief is >_>.

0
9 Neobullseye

@7 Zo makkelijk wordt het GB echt niet gemaakt door Junckers Brussel

1
10 Tjeempie

Je kunt veel van de Britten of van de uitslag van het referendum vinden, maar May heeft in tegenstelling tot Rutte wel de ballen om de uitslag te respecteren en uit te voeren.

1
11 tripomatic

@2 ,

Die namen zijn voor een groot deel al bekend ja. Zoek voor 'full list of' op deze pagina https://www.theguardian.com/politics/blog/live/2017/feb/01/article-50-debate-vote-bill-pmqs-theresa-may-jeremy-corbyn-ivan-rogers-to-give-evidence-to-mps-about-why-he-quit-as-uks-ambassador-to-eu-politics-live en dan kom je er wel denk ik.

@8 ,

Nee, niet de EU gedraagt zich als een stel kleine kinderen. De Britten willen eruit, prima, dan gaan ze eruit. Ze moeten alleen niet verwachten dat ze kunnen gaan shoppen en bijvoorbeeld wel toegang tot de gezamenlijke markt kunnen houden, maar niet bij hoeven te dragen. Lijkt me verder redelijk.

3
12 progressiefliberaal

@12
"Ze moeten alleen niet verwachten dat ze kunnen gaan shoppen en bijvoorbeeld wel toegang tot de gezamenlijke markt kunnen houden, maar niet bij hoeven te dragen."

Als Le Pen wordt het gekozen, valt het doek voor de EU. Het sentiment is anti Europa en dat zal niet zomaar veranderen.

2
13 johnny87

@2 ,

Hoezo is het jammer dat er veel tegenstemmers waren trouwens? Als je het goed bekijkt, dan hebben juist buitensporig veel MP's voor Brexit gestemd.

De uitslag van het referendum was 52% voor Leave, 48% Remain. Dus er zitten juist een heleboel MP's die alleen maar gestemd hebben voor de eigen carrière (en vreesden voor de gevolgen, aangezien Corbyn gedreigd had dat al zijn partijgenoten voor moesten stemmen - heeft ook bar weinig met democratie te maken toch?), en niet zoals er in hun district gestemd is.

0
14 progressiefliberaal

@13 ,

Volgens mij heeft ook Le Pen al laten weten niet helemaal van de euro af te willen bijvoorbeeld. Valt dus wel mee.

0
15 progressiefliberaal

@11 ,

Ze is zeker standvastig, dat mag gezegd worden.

0
16 progressiefliberaal

Ergens is het eigenlijk wel goed ook. De Britten waren toch nooit leden waar op gebouwd kon worden en zaten er alleen maar in voor zichzelf, altijd bezig uitzonderingsposities voor zichzelf te bemachtigen etc.

Jammer voor bijna de helft die wel wilde blijven (o.a. Londen met driekwart Remain stemmers) maar het is misschien ook wel eens tijd dat er duidelijkheid komt. Daar heeft uiteindelijk iedereen belang bij, zowel de Britse bevolking als de EU.

Zij weg, kunnen wij eindelijk verder.

6
17 progressiefliberaal

En nu doorpakken.

2
18 Tjeempie

Geweldig. Want de eurofielen klampten zich nog vast aan de rechterlijke uitspraak en die kwam en een paar dagen later is alles al weer keurig geregeld. Chapeau voor de Britten die de zaak voortvarend aanpakken en zich niet meer door querulanten van de wijs laten brengen.

3
19 PFL

GB bewijst het dat ook Nexit prima mogelijk is.

5
20 Tjeempie

@5 ze zijn er nog helemaal niet uit, dat gaat nog jaren duren. Ze hebben nu alleen besloten dat ze de uittreding in gang gaan zetten. De gevolgen zie je pas veel later. Veel zal afhangen van welke zaken ze overeind laten, maar als het inderdaad een keiharde Brexit wordt, waar het wel op lijkt, gaan er zeker grote gevolgen komen. Ten goede of ten kwade, dat zullen we nog zien.

0
21 Attercopus

@20 En wat denk je met een Nexit te kunnen bereiken? Het levert geen besparing op, het kost juist veel geld omdat we oa weer een eigen munt moeten hebben, de vluchtelingen blijven komen etc. Dus ik zie geen voordelen.

3
22 Rare Rakker

@20 Ze bewijzen dat het mogelijk is, maar het bewijst nog niet dat het goed is voor het land. Even afwachten tot ze er uit zijn, en dan even wachten hoe het zich ontwikkelt. Het kan in ieder geval grote consequenties krijgen voor de mensen die in het VK werken en geen Brits paspoort hebben (ik ken een aantal mensen die zich ernstig zorgen maken over hun oudedagsvoorziening).

0
23 Attercopus

@20 Ze bewijzen dat het mogelijk is, maar het bewijst nog niet dat het goed is voor het land. Even afwachten tot ze er uit zijn, en dan even wachten hoe het zich ontwikkelt. Het kan in ieder geval grote consequenties krijgen voor de mensen die in het VK werken en geen Brits paspoort hebben (ik ken een aantal mensen die zich ernstig zorgen maken over hun oudedagsvoorziening).

0
24 Attercopus

@24 De angt voor evt. nadelen daarover zal de geschiedenis over oordelen evenals de impopulaire . EU.

1
25 Tjeempie

@23 Wat denk je van de Britten die nu in de andere EU landen wonen en werken. Dat zijn er ook meer dan een miljoen.

2
26 mike45

@26 Div. Britse vrienden verzekeren mij, ondanks te nemen hobbels, dat men niets liever wil dan een Brexit.

0
27 Tjeempie

@25 Maar wat zijn dan volgens jou de voordelen van een Nexit?

0
28 Rare Rakker

@25 De angst lijkt me voor heel wat mensen reeel. Over de daadwerkelijke nadelen kunnen we pas over een jaar of 5 iets zinnigs zeggen denk ik. Daarom liefst even wachten met een Nexit tot die tijd, zou ik zeggen.

@26 Zeker. Maar die zijn als het ware de dupe van het democratische proces van hun landgenoten. Dus daar heb ik iets minder medelijden mee.

@27 En die van mij zeggen precies het tegenovergestelde. De meningen zijn nogal verdeeld onder de Britten.

0
29 Attercopus

@28 Autonomie, soevereiniteit en een sterke eigen munt die niet van de ene crisis naar de andere schommelt zodat meer mensen eindelijk eens kunnen profiteren van daadwerkijke economische zegeningen die uitsluitend nog van jaren her of horen zeggen kent.

3
30 Tjeempie

@29 We don't move in the same circles question

0
31 Tjeempie

@30 , “en een sterke eigen munt “

De enige reden dat de Gulden sterk was, was omdatie gekoppeld was aan de D-Mark.

Zonder die koppeling hebben wij geen sterke munt.

Het zijn de mensen zonder historisch besef die voor een Nexit zijn.

2
32 Weet geen naam

@30 Hoe autonoom en soeverein zijn Zwitserland en Noorwegen? Die moeten zich ook aan ontzettend veel regels van de EU houden. Ze hebben alleen niks te zeggen over die regels, het wordt hen simpelweg opgelegd. En dat terwijl die landen dus niet in de EU zitten. Maar ze mogen de EU wel veel geld betalen om gebruik te kunnen maken van de handelsverdragen met de EU.

Ik vraag me ook af hoe sterk onze munt zou zijn als we helemaal alleen zijn. We hebben eigenlijk al geen eigen munt en monetair beleid meer sinds 1979.

0
33 Rare Rakker

@33 ik bedoelde niet dergelijke soevereiniteit en autonomie, maar zelf weer gaan nadenken, regeren en het volk vertegenwoordigen.
En wat onze gulden betreft, dat was een zeer sterke en bovendien stabiele munteenheid die haar mannetje wel stond, vandaar dat deze ordinair gedevalueerd werd bij inwisseling voor de euro en veel te gordkoop verkocht dus.

3
34 Tjeempie

@34 , “En wat onze gulden betreft, dat was een zeer sterke en bovendien stabiele munteenheid die haar mannetje wel stond”

Zie @32 . Enkel en alleen omdat die gekoppeld was aan de D-Mark. Die hield de Gulden sterk.

0
35 Weet geen naam

@32 De door u genoemde D-mark
heeft de euro nooit stabiel gehouden, en de Franse franc ook niet. De Britten hebben er daarom zeer verstandig aan gedaan door hun eigen munteenheid de GBP te behouden, de pound zijn de mensen gewend en alweer een Brexit voordeel question

3
36 Tjeempie

@34 "maar zelf weer gaan nadenken, regeren en het volk vertegenwoordigen"

Maar kom dan eens met voorbeelden die we dan wel zelf zouden kunnen doen en nu niet...... Ik leg je net uit dat Zwitserland en Noorwegen zelf ook niet zoveel kunnen doen aangezien ze toch verplicht aan de EU regels moeten houden.

1
37 Rare Rakker

@37 Nederland heeft haar ziel verkocht aan Brussel en het zal daarom beslist nog een hele toer worden om deze ooit weer terug te winnen, maar is niet onmogelijk zeg ik u question

3
38 Tjeempie

@37 Kom nou eens met concerten voorbeelden ipv die nietszeggend oneliners!! Ik vraag je toch duidelijk naar wat voorbeelden?

0
39 Rare Rakker

Eerste hobbel genomen , nog velen te gaan.
Noor-Ierland en Schotland hebben ook andere plannen, GB is er nog lang niet!

0
40 moetnietgekkerwordendandit

Hoort u dat leden van de tweede kamer!

1
41 niet-alles-geloven

Volgens wijze dwaas gaat Engeland nooit uit de EU, want dat willen de mensen niet, ook na de stemming was van hem en natuurlijk zijn bondgenoten de uitspraak, ja maar zoveel mensen hebben niet gestemd dus het telt niet. Je weet wel, de democratie van d66. "alleen als het je uitkomt"
Ben benieuwd wat zij gaan zeggen nu Trump ook president is, dat mocht en kon ook nooit gebeuren volgens hun. Hun wereldbeeld zal wel weer afwijken naar Rusland, en het is de schuld van Rusland!!

2
42 etymologie

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

Als de zeespiegel stijgt, gaan dan eindelijk de huizenprijzen dalen. 😁...

zojuist geplaatst door Bob Sleebaan

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@101 Behalve als je her omdraait en jij hen uitlacht. 😉...

2 minuten geleden geplaatst door Bop

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

Hier een beetje humor.Waarzegster tegen haar klant: "oh verschrikkelijk, je man sterft morgen"Klant: "ja ik weet het, maar ik wil gewoon w...

6 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Botlleneck
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@100 Waar blijft je beroemde gevoel voor humor?...

11 minuten geleden geplaatst door Botlleneck

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@99 Dat zei ik ook niet toch?...

12 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@91 " Precies! Het houdt niet op. Ook niet als je eropin blijft gaan. Juist dan niet." Dus is de lol er wel af. Meer narigheid ...

13 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@98 Tja, jij bent degene die aandacht geeft. ...

14 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@94 Volgens mij ben ik hier juist zo'n beetje de enige die NIET jankt. ...

16 minuten geleden geplaatst door Bop

Botlleneck
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@95 1 aandacht koekje voor jou....

16 minuten geleden geplaatst door Botlleneck

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@92 " aandacht trekkende kneus " Schelden, beledigen, op de persoon spelen → gemeld...

16 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Italian Por NSister PrnoPornez.comIndian Uk PornBig Tit JapaneseXnxx Web SeriesVidya Balan Ki ChudaiAlways Come Prepared Sarah VandellaBrynn Woods OnlyfansStartofusAdriana Checkik PovAnime Panty.poopTubekytyXxx Silpa SettySumathi SexGrey Fox LoungeSouth Africa Porn StarAlexis FordSex Video Hot HindiSexing IndiaKenzie Love OnlyfansSissy Feminization PornAngelina Jolie TittsTamil Real Sex StoriesSex Olympic GamesSpy2wcCelebritynudeChat NjrXx Video AssameseSex Hindi VidoSex Boy IndianEating VaginaHentai KonanChristie Stevens Porn VideosMilf Sex StoriesTeenpoenNadia Fox PornMature Porns TubesImages SexxxPornode SexoMulheres Do Tik Tok PeladasWelcum_homeBus Sex VideoNew Actress Sex VideoHot SexvReshma Nude PhotosLulu Chu DpMom And Sn PornLesbian Videos XnxxPerfect GorlHomemage PornPorn AnimaçãoMature EscortsCamilla Belle NudeSatan PornXxx Video Hot AuntyPhoenix Marie BlowjobsBokep ThailanMia Khalifa Full BideosPokemon Bea PornInfluencers Gone WilfAmateur CuckoldedHentsihavenPkrnoCollection Of Best PornDesi Housewife Sex ComAnimation Anal PornRealty KingsRees Witherspoon NudeAunty Sex Video BfRusiqn PornReddit Nsfw 411Pornos VoyeurAthena PaominoSchool Sex MmsChudwati Hui LadkiGay Black Porn RawLexi Blow PornHomemade Lesbians PornTyler TannerBriblossomvip LeakedScarlett Johansson PronBrazulian PornHarry Styles Dick PicCame SexeBlair White NudeAnime BjTuition Teacher XxxDoris IvyBlowjobs In MainstreamCaroon XnxxTite Sex VideoXxxc Video ComDesi Bhai XxxSarah Banks PovAmandamedranoIndian Teachers XxxAbuse Latina PornMgnfox92EroticmedusaMardi Gras PornIndain Xxx ComCeleb Ji HadVer Pornos EspañolasJeu Pornos GratuitDesi Porn Hindi AudioDesi Village PornNew Porn FullSexoconChikn.nugget PornBri Cheif OnlyfansListcrawlers ColumbiaNsfw SelfiesFree Brazzers Porn VideosJacquie & MichelPorno Incesto LegendadoSexo.pornoAbby Lee BrazilHotwife ForumCuckold PodcastRae Lil Black Prefers Thick White Cocks In Her HoleSex Hat VideoDesi Homemade XxxRace PornWetpussygesTop 10 PornographicVideos De Sexo HentaiSofia Coppola NudeChanell Westcoast NakedJunjou Decamelon Episode 1Couples Real PornXxxn MomPornhub EroticTrans PmvNaked Masturbating WomenEbony Bbw ThreesomeBondage MachineRedd TubeSweetluciousFacetramplingWwe ChinaLesian XxxPornografias Em QuadrinhosGiantessboobsYunyleon PornMeghasriSexy Boob XvideoTabu Sex VideoAndhra Sex PadamLoona Helluva Boss Porn