'De markt moet uit de zorg worden gesloopt' (joop.bnnvara.nl)


Zonder de vitale beroepen houden we het hoofd niet boven water, maar we hebben het deze professionals zeker niet gemakkelijk gemaakt. Het is de hoogste tijd voor een herwaardering. Het zijn bizarre tijden. Onze samenleving wordt overeind gehouden door onder andere zorgmedewerkers, schoonma ...

door Scorpio in Binnenland  ·  38 Reacties

  • 2
  • 480x gelezen
Reageer met een Emoji
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Helemaal mee eens. Heel veel tussenlagen, zoals manager voor de vrijwilligers die ineens met een stopwatch staan, kunnen er tussen uit.

1
1 gaulette

Ah, een Amsterdamse SP'er..
Nou.. ons zorgsysteem scoorde al jaren uiterst best op de wereldranglijst.
Het waren nota bene de Amerikanen die ons waarschuwden dat het systeem niet flexibel was en niet kon anticiperen op slechtere tijden.
Dat bleek wel weer toen er, na de dure vergrijzing, eem coronacrisis kwam.

12
2 Wild Rover

@1 , idd. Bedrijfskundige bemoeienissen die niets met zorg te maken hebben versnipperen.

0
3 caso

Ik vind dat de zorg deze crisis uitstekend aanpakt

12
4 Rinze

100% de allergrootste fout ooit om dat aan de marktwerking over te laten. Zakkenvullers likken hun vingers erbij af.

1
5 Bleke Betty

@4 Verboten!
Landverrader!
Ach, je kent het wel.. question

6
6 Wild Rover

Als je nou wil dat de zorg een grote bureaucratische onbetaalbare teringzooi wordt dan met je de SP er op los laten

17
7 Rinze

@5 Want overheidsdiensten werken natuurlijk perfect.
Dat blijkt wel weer uit de toppers bij het UWV enzo.
Professionals zijn het, hoor. question

5
8 Wild Rover

Valt me op dat mensen met de laagste salarissen (op een gedeelte van die groep na) het meest essentieel zijn om Nederland draaiende te houden...

1
9 Tjeesus...,

@6
Ach ja ik weet hoe het werkt hier question

10
10 Rinze

Herwaardering van de publieke sector komt wel weer. De SP doet daar in ieder geval op haar manier wat aan, alleen hoeft de overheid niet alles te doen.. De SP heeft echter ook het nodige huiswerk, want een groot deel stemmers van het zusje moet nog even teruggehaald worden, omdat de SP weet dat beide kiezersgroepen veel meer op elkaar lijken dan dat men ooit gaat toegeven. Ik ben benieuwd hoe de SP dat wil gaan realiseren..

0
11 Arno82

Helemaal mee eens, het neoliberale marktwerkingsfundamentalisme heeft meer kapot gemaakt dan ons lief is. Dat geldt naar mijn idee voor meer zaken van algemeen nut overigens. De ‘aandeelhouderspositie is het allerbelangrijkste’ (met name manifest in de Anglo-Amerikaanse landen) van Reagan, Thatcher en Friedman heeft zijn langste tijd gehad.

2
12 Crannbuidhe

@11 Van wat ik hoor van mensen die actief zijn binnen de partij wordt de roep om een terugkeer naar de idealen van +/- de jaren '90 (toen ze niet langer een maoïstische cult waren maar nog geen echte socdems zoals nu) steeds groter. Die terugkeer is misschien ook nodig om zich te kunnen profileren als dé anti-neoliberale partij. Dan moeten ze zowel ruzie maken met de huidige 'vrienden' op links als met PVV/FvD die zich ook als anti-neoliberaal profileren maar respectievelijk VVD-beleid en libertarisch beleid aanhangen.

Maar als je kijkt naar hoe de Gele Hesjes het nog steeds in Frankrijk doen (eigenlijk zijn het geen Gele Hesjes meer maar een brede coalitie met linkse partijen, vakbonden en beroepsgroepen zoals brandweerlieden en leraren) en hoe serieus het hier in Nederland werd genomen zijn er nog wel serieuze stappen te maken.

1
13 ThierryBaedet

@9 Dat is altijd zo verwacht niet dat het gaat verwachten na deze crisis ... Zo te mooi zijn als mensen eens afleren , maar dat gebeurd toch niet ....

Volgend jaar hoor je de klappers voor de gezondheidzorg , weer janken als mensen in de gezondheidzorg op malieveld gaan staan , ....

0
14 MarcusCole

** gebruiker verwijderd **

De publieke sector moet weer in ere hersteld worden. Niet alles heeft baat bij marktwerking, dat kunnen we nu goed zien door de heisa om noodzakelijke zogmiddelen te bemachtigen.

Nog een puntje: de grote waarde van reseach wordt ook door marktwerking niet herkend en erkend, zoals we nu kunnen zien aan het tekortschieten op het gebied van onderzoek naar (corona)virussen dat al jaren geleden geadviseerd is en vanwege de kosten (een paar tientallen miljoenen) niet uitgevoerd is. Het kost ons nu meer dan een tienduizendvoud.

Ik wil niet dat die fundamentele fout uit hebberigheid nogmaals gemaakt wordt.

Ik wil dat er voldoende fondsen komen om nieuwe en dreigende virussen cq. andere ziektebronnen te onderzoeken.

Wie daarop dwars gaat liggen vanwege het geld mag van mij publiekelijk opgehangen worden

15 verwijderd9249148401

Als postbezoger met een sociale werkvoorziening net boven minimum loon draag ik graag bij dat uw brieven op tijd aan komen hoor ...

0
16 MarcusCole

@3 het heeft niet zozeer te maken met een (technocratische) bedrijfsmatige aanpak, maar wel waar de financiële ‘prikkels en belangen’ liggen. Ook in Nederland is het te vaak een kwestie geworden van accountants en rekenmeesters die het laatste woord hebben in de beleidskeuzen.

0
17 Crannbuidhe

@16 Waarvoor mijn bijzondere waardering.

0
18 Crannbuidhe

@18 Prima ... vind het leuk om te doen en het is voor mij veel beter dan de productie waar ik daar voor in zat ... Soms druk , soms rustig , de laatste tijd is het zelfs vrij druk , ben eigenlijk best wel moe ...

Maar goed dan denk ik aan die mensen in de zorg , die hebben het verschrikkelijk nou , met zoveel bezuinigen op de zorg de afgelopen jaren door Rutte en Co , en toch nog het beste van proberen te maken , en je zit er helemaal niks van ... Als ik buiten werk , zo ik amper merken , dat er een dodelijk virus bezig is met een slachting op een paar minuten afstand van mijn route.

0
19 MarcusCole

De hele zorg moet op de schop. Commercie ( zorgverzekeraars in hun paleizen) moet eruit, de werknemers redelijk betaald. Nu wordt van de verpleging en artsen verwacht dat ze hun eigen gezondheid op het spel zetten en werken tot ze erbij neervallen. Applaus en bloemen zijn leuk, maar laat na deze coronacrisis maar eens echt zien hoe onmisbaar ze zijn. Ben benieuwd.

0
20 Frangipani

@9 inderdaad. Schoonmakers ook bijvoorbeeld, die krijgen een salaris waar je amper van kunt leven, maar zijn toch erg belangrijk. Gun deze mensen eens wat en haal dat weg bij de top.

0
21 Frangipani

@19 Beste Marcus, als beleidsadviseur Werk en Inkomen (waaronder de WSW) kan ik jouw positieve houding alleen maar extra benadrukken, je bent een waar voorbeeld voor je collegae.

1
22 Crannbuidhe

* Verwijderd door de redactie *

23 vanserooskerken

@9 , en die worden als stront behandeld, zo ook de hele logistieke keten.

0
24 caso

* Verwijderd door de redactie *

25 vanserooskerken

@23 vanserooskerken weet duidelijk niet waarover hij of zij zich over uit laat.

2
26 Crannbuidhe

@26 Voor iemand die Coördineert, initieert en stimuleert ben je wel erg vaak hier aanwezig.

6
27 Truffelaar

@27 Ik maak gebruik van de zogeheten generatiepactregeling, werk dus deeltijds, heb daarnaast ook nog verlofdagen en reageer ook regelmatig tijdens pauzemomenten. In mijn vrije tijd doe ik uiteraard wat ik wil.

0
28 Crannbuidhe

Het privatiseren van de zorg is mislukt.
Je kunt kritiek hebben over de efficiency van de overheid maar de boel vrijgooien over 6 of hoeveel zorgverzekeraars er ook maar zijn met allemaal hun eigen winst modellen is gestoord.
Daarnaast is de inkoop van deze medische dombos zo tergend slecht dat een ziekenhuis nagenoeg kan vragen wat ze wil.

Van toen naar nu kun je wel blind zeggen dat de zorg zo een 30-40% duurder is geworden en in de praktijk afgenomen is.

3
29 Alexis

@29 Het zijn niet alleen de zorgverzekeraars, de ziekenhuisbestuurders bijvoorbeeld en de farmaceutische marktpartijen hebben ook hun aandeel in dit hele verhaal.

0
30 Crannbuidhe

@28 Je bent mij geen verantwoording schuldig hoor.
Ik zat eigenlijk een beetje te shitposten,sorry.
Je bent dus duidelijk een mensen mens,het soort mens waarvoor ik veel respect heb.
Ik zal je niet meer pesten,beloofd.

0
31 Truffelaar

@31 Bij mij is constructieve kritiek echter altijd welkom question

0
32 Crannbuidhe

@32 Mocht ik dat hebben dan zal ik er niet aan twijfelen die te geven. question
Ik zal hier verder niet storen.

0
33 Truffelaar

@29
De SP is altijd tegen de privatiseringen van de Nuts bedrijven geweest En heeft niet alleen gezegd ik ben tegen maar heeft ook een plan ingevoerd het zorgplan Een plan die een oplossing is voor al de problemen. Het plan is doorberekend en in orde bevonden.

0
34 yanyans

Ik geloof in geen enkele partij meer alleen misschien de SP , maar die doen niks zijn laf en zo , en hebben geen weerwoord tegen de messiah's Baudet en Wilders , en wellicht de Partij van de Dieren haat ze , zij zijn voor een ecologische wereld , maar daar is deze wereld zoveel beter aan dan de dystopia waar wij in zitten ...

1
35 MarcusCole

@34 "Het plan is doorberekend en in orde bevonden".

Inderdaad en het had ook ingevoerd moeten worden, dan was de zorg er vandaag de dag héél beter aan toe dan nu het geval is. Maar ja, de Rutte kabinetten wilden, willen en gáán nooit toegeven aan (of meegaan met) plannen van de SP... ook al zijn ze nóg zo goed voor het land en/of de burgers!

0
36 Scorpio

Woordje vergeten bij @36
... er vandaag de dag héél WAT beter aan toe dan nu het geval is.

0
37 Scorpio

@35
Hoezo zij doen niets Zij zeggen niet ik ben tegen en doen verder niets zoals de PVV en de FvD Nee zij dienen een zorgplan in een plan zoals het wel zou moeten Een plan die betaalbaar is. Hoezo laf?

0
38 yanyans

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

4 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

5 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

5 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

5 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

5 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

6 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

7 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Deepest FistingZoie BurgherpornWeddings Gone WildThe Hotwife TourLadies HavingsexKushboo SexPansexual PornHypnosis For CummingPorn On YoutuveWensday PornRebd-749Lana Rhoades Onlyfans LeakIndian Old Man PornDukes Hardcore HoneyesKaty Perru NakedBhojpuri Chudai VideoNude Japanese ChicksBig Booty TribbingFake Celebrity FakesJapanes PornstarsMassage Sex JapanBokep KayesJogos De Sexo OnlinePokimane P O R NMaking Her SquirtLesebian Porn VideosLottery SexEroge De SubeteBf Video Bf Video BfKannada Sex HotIndian Bhabhi Porn SexHentai ImageShemale Trap PornVideoporno De Esperanza GomezPorn In VillageAunty Cheating SexBlack Thug BaitSyprnSnapchat Accounts That Send NudesHentai VibratorXx Com HdSara Jay Xxx VideoBig Natural Tit GifsMobi XnxxMr Pussy LickingPlayboy SwingerStraight Ti Gay PornMarina Visconti CreampieJennifer Lawrence Nude In MovieCoomeeteApetupeBrandi Love XvideosTeenfidelity PornMorahia MillsPornos Sub EspañolPorn Hindi Full MoviePorn Star SisterNaughty Ameeica PornSafari TubeBua Ko ChodaMy Hindi Sex StoriesMilf Porn XvideosSexse 18Filmy PornogrDad Jerk OffHit Xxx VideoCockqueen PornShelbi Dd PornChaturbate StraponNewbinudesSeanandcodyLa Video Du Jour J&mPorn Gay MexicanSex DrawingBabita Sexy PhotoPorn Of MilfEnglish Dog Sex VideoGaurav Sex VideoVideos ñornograficosJennalynnmeowri NudeDrunk Mom PornHindi Old Man SexKatrina Kaif MmsNicolette Shea Sex VideosBig Booty Ebony PornhubM HdpornerXxxdioPornos EbonyPorn EuropeuBilatinmen PornNaked Women HotSuhagrat Ki Pehli RaatChudachudi DirectTelugu Porn FilmsEmilia Clarke BoobiesJennifer Amtom.xvideoMature AibumAmateur Porn UkAnal PicsMrs Incredible Rule 34Mika MaeJapanese Cum HospitalPornyoungWww.freepornFamous Toon FacialMegapersonalRosamund Pike SexySteffy Moreno Only FansFree Massag PornDesi Porne VideoNepali Sex HdChaina Sex HdTamil Aunty Ool VideosLove Sex XxxSexiest Naked MomXxx Sunny LeTitshitJobenes DesnudosHot Brunette Nudeüvey Annesiyle PornosuBig Tittes PornstarHotscope TvBbw Porn TrexOmwgle PornTayo Ricci NudeYuyuhwa DildoLittlepolishangelMeli3gpEnglish Dubbed HentaiSuperstarxxx BbwTwo Women SexingRule34 RedditExhibitionistic PornJeena Jameson NudeCat XxxStand Up XxxAshley Ortega NudeLightskin PornMaturetitSlaves PornStockingstease.comPornô Com BonecaKeerthi SureshxxxSex Video ChudachudiIdian XnxxRealtoxxxmariaFirst Wedding Night PornBeautiful Couple XxxTexasmilf Pov