Syrische luchtmacht zat achter gifgasaanvallen (ad.nl)


De Syrische luchtmacht zat achter meerdere gifgasaanvallen in het land waarbij tientallen slachtoffers vielen. Dat concluderen onderzoekers van de internationale organisatie voor het verbod op chemische wapens (OPCW) in Den Haag. ...

door Havermout in Buitenland  ·  27 Reacties

  • 1
  • 316x gelezen
Reageer met een Emoji
2
11
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Staat geen enkel kruimeltje bewijs in dat artikel. De een zegt dat Syrië het heeft gedaan en de beschuldigde partij ontkent dat. Welk bewijs is er dan om tot de conclusie te komen dat Syrië en geen andere partij in dat conflict het heeft gedaan?

4
1 ThWil

@1 : Er is geen gram bewijs dar de Syrische regering of het leger achter die aanvallen zit; vaak is er niet eens bewijs dat er inderdaad een aanval is gedaan, of althans niet een met gif. Het enige gif dat speelt is het gif van de hoerenmedia en de ratten die koste wat kost Syrië kapot willen hebben. ERDOGEIT momenteel voorop, op de voet gevolgd door de rest van het lugubere zootje: Israel, USA, Saudi Arabië, golfstaten, en zeer zeker de compleet corrupte faal-EU.

4
2 Ness

Ach hoepel toch op en ga je grootje voor de gek houden. Er is al zo vaak aangetoond dat de kranten vol leugens staan of dat gifgas. Schaamteloos is het. Vergeten soms op grond waarvan er een illegale oorlog tegen Irak is gevoerd? Of Vietnam, om maar wat te noemen?

4
3 zewa

The report reached the following conclusions:

At approximately 6:00 on 24 March 2017, an Su-22 military airplane belonging to the 50th Brigade of the 22nd Air Division of the Syrian Arab Air Force, departing from Shayrat airbase, dropped an M4000 aerial bomb containing sarin in southern Ltamenah, affecting at least 16 persons.

At approximately 15:00 on 25 March 2017, a helicopter of the Syrian Arab Air Force, departing from Hama airbase, dropped a cylinder on the Ltamenah hospital; the cylinder broke into the hospital through its roof, ruptured, and released chlorine, affecting at least 30 persons.

At approximately 6:00 on 30 March 2017, an Su-22 military airplane belonging to the 50th Brigade of the 22nd Air Division of the Syrian Arab Air Force, departing from Shayrat airbase, dropped an M4000 aerial bomb containing sarin in southern Ltamenah, affecting at least 60 persons.

In his recorded statement to States Parties, OPCW Director-General, H.E. Mr Fernando Arias, underscored that:

“[t]he IIT is not a judicial or quasi-judicial body with the authority to assign individual criminal responsibility, nor does the IIT have the authority to make final findings on non-compliance with the Convention. …
It is now up to the Executive Council and the Conference of the States Parties to the Chemical Weapons Convention, the United Nations Secretary-General, and the international community as a whole to take any further action they deem appropriate and necessary.”

The IIT Coordinator, Mr Santiago Oñate-Laborde stated in his remarks that:

“[t]he IIT has concluded that there are reasonable grounds to believe that the perpetrators of the use of sarin as a chemical weapon in Ltamenah on 24 and 30 March 2017, and the use of chlorine as a chemical weapon on 25 March 2017 were individuals belonging to the Syrian Arab Air Force. …
Attacks of such a strategic nature would have only taken place on the basis of orders from the higher authorities of the Syrian Arab Republic military command. Even if authority can be delegated, responsibility cannot. …
In the end, the IIT was unable to identify any other plausible explanation.”

Kom op jongens....! Allemaal in de ontkenningsmodus...!

9
4 Gremdaat

Twee jaar geleden kwamen ze tot de conclusie dat de opstandelingen de daders waren. Nu zijn ze 180 graden gedraaid. Merkwaardig. Cui bono?

4
5 samcash

Nou kom maar op met het bewijs dan, roeptoeteren kunnen we allemaal. Tot nu toe is steeds gebleken dat de terroristen achter de gifgas aanval zaten en was er nooit een grammetje bewijs dat Syrie er achter zat maar, na 3 jaar weten ze het opeens: Syrie zit erachter...., zo opzichtig allemaal !!!

Quote: "De aanvallen vonden plaats tijdens de slepende burgeroorlog tussen het regime van president Assad en allerlei groepen opstandelingen"

Ook weer propaganda leugens, want er was en is geen burgeroorlog maar een proxy oorlog van een door het Westen gesteunde Jihadstrijders die allemaal uit het buitenland komen.

Het AD moet zich kapot schamen om zich te misbruiken voor oorlogspropaganda in plaats van journalistiek !

3
6 B55

@4 Jij geloofd ook alles wat ze schrijven he ! Na het debacle met Irak is de geloofwaardigheid van de westerse media compleet zoek geraakt inzake oorlogsconflicten.

5
7 B55

Syrie moet en zal van de kaart verdwijnen zover is dat wel duidelijk.
Lukt het niet op de 1ne manier dan gaan ze over op een andere manier.

4
8 ongelovenloos

@7

Het rapport is niet afkomstig van de "westerse media", Einstein.....

5
9 Gremdaat

Nee, tuurlijk, Assad heeft niks gedaan
Volgens Assad is er ook geen corona virus in Syrie

9
10 LGK

@6

"Het AD moet zich kapot schamen om zich te misbruiken voor oorlogspropaganda in plaats van journalistiek !"

AD had wel wederhoor toegepast
Ze hebben met Assad gebeld en gevraagd of hij gifgas inzet

Schijnbaar zei Assad: "wie zei dat?, ohh OPWC, dat is CIA, u bent een slechte journalist, ga uw schamen"

5
11 LGK

@5
OPWC zegt dat 98% van gifgas gebruik door Assad is

7
12 LGK

Van het AD kunnen ze beter meteen toiletpapier maken. Het is jammer dat het niveau van deze voormalige kwaliteitskrant zo hard achteruit is gegaan de laatste jaren.

4
13 Eric

OPWC heeft zijn ziel verkocht bij de MH17-ramp, is niet meer geloofwaardig. En dat het niet Assad was, maar de witte helmen of een dergelijke groep, in de hoop dat Obama dan zou aanvallen, is allang aangetoond.

2
14 Wendel

Is dat die gifgasaanval waarbij de lijken weer opstonden nadat de camera's uitgingen? Of was dat een andere? Hier ook zo'n gifgas aanval die door een BBC producer werd ontmaskerd als fake.

3
15 de gezonde roker

@14
"is allang aangetoond."
Waar?
Te lezen op Nibiru?

9
16 LGK

Opvallend; nu Assad niet meer aan de winnende hand is en op Turkse weerstand stuit komen de lasterverhaaltjes weer tevoorschijn! De jihadistenknuffelaars in Brussel en de CIA (Mark Rutte doneerde 65 miljoen!) ruiken weer mogelijkheden en hopen op kerende kansen.....?!?

2
17 CoolMemories

Goeie gozer die Assad..!!

3
18 Bromsnor

@15

LOL

Russische generaal zegt dat het fake was
Russische kolonel zei ook dat MH17 door su25 was neergehaald

9
19 LGK

1@ Inderdaad. Het is zelfs nooit te bewijzen als zoveel groepen in één land elkaar naar het leven staan. Een van de vele VN organisatie's die naar macht snakken en onbewijsbare stellingen mag poneren.

2
20 Verwonderd

@9 Ik heb ook niet gezegd dat het van de westerse media afkomstig is, dombo. Media maken nooit rapporten.

1
21 B55

@11 Als Assad dat gezegd heeft, dan heeft hij volkomen gelijk.

0
22 B55

@20 "...Het is zelfs nooit te bewijzen als zoveel groepen in één land elkaar naar het leven staan. ..."

Die hele oorlog is aangezwengeld door CIA en Brussel. In no-time bezaten de moslimrebellen over artillerie, mitrailleurs en anti-air en tankgeschut via Saoudi-Arabië geleverd door de VS...
Dus het Westen is altijd (mede)schuldig aan alles wat er misgegaan is tijdens de escalatie van de opstand tot full-scale oorlog!

1
23 CoolMemories

@21

Dan leuter je dus in @7 nog erger uit je nek dan ik al dacht, Einstein...

2
24 Gremdaat

Ha ha, het OPCW zegt wat.

Inmiddels is de vierde klokkenluider van het OPCW opgestaan aangaande het fake OPCW rapport over de Doema gifgasaanval.

https://www.rt.com/news/483037-opcw-fourth-whistleblower-douma/

Vier mensen die hun carrière aan de wilgen hangen, hun reputatie te grabbel gooien en zelfs hun leven riskeren. (#David_Kelly)

Dat doen ze voor de lol natuurlijk.

1
25 janpietersn

@23 Je hebt gelijk Cool, maar het ging even over het bewijs wie het gifgas gebruikt heeft.

0
26 Verwonderd

@9
Nee, dat klopt. Maar............De VS heeft grote invloed op heel veel wat er gebeurt en besloten wordt binnen de VN. Het geeft wel te denken dat ze 180 graden gedraaid zijn in hun conclusie.
Los daarvan praten we hier over enkele incidenten met tientallen gewonden. Dat is niet direct de manier om een oorlog te winnen. Assad heeft hier zeker geen voordeel bij behaald en dat wist hij op voorhand. Er waren voordien al dreigementen vanuit de VS dat hij het niet moest wagen om een chemische oorlog te voeren tegen zijn eigen bevolking. Sorry maar voor mij is dit rapport volkomen ongeloofwaardig.

0
27 samcash

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
FrisseBries
Offtopic

@2778Niets van jou, dank je....

zojuist geplaatst door FrisseBries

Bob Sleebaan
Offtopic

SlachtofferrolManipuleren is voor iemand in die rol niet vreemd, want hij of zij wil aandacht. Dus zal die persoon er alles aan doen om die aa...

zojuist geplaatst door Bob Sleebaan

VBOH
Offtopic

@2777 Kopje thee? Koffie? Water? Limonade?...

1 minuut geleden geplaatst door VBOH

FrisseBries
Offtopic

@2776Nee. Je post is totaal oninteressant. Net als jij....

2 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

VBOH
Offtopic

@2774 Prima hoor. Geloof je het toch niet. ...

3 minuten geleden geplaatst door VBOH

FrisseBries
Offtopic

@2773Jij bent niet meer als een lastige vlieg, Biscanna. ...

3 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

FrisseBries
Offtopic

@2772Ik heb GEEN inside information. Jij blijkbaar wel zoals je zegt. Niet dat ik geloof....

4 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Biscanna
Offtopic

@2769 En ik heb niks met extreem linkse tokkies. En nu?...

7 minuten geleden geplaatst door Biscanna

VBOH
Offtopic

@2771 Toevallig heb ik ook inside information.Ik ga die hier niet openbaren, want dat voegt niets toe. Maar nogmaals, ik neem Olivia niet ...

7 minuten geleden geplaatst door VBOH

Ronin
Lilian Marijnissen zwanger van eerste kindje

Onze grote roerganger wordt opa. Mooi Jan....

9 minuten geleden geplaatst door Ronin

NK. App
Dirty Porn TalkMilk Engine HentaiFilmlerde SexsEmirichu'sAnal Milf AmateursBig Titties Bouncing GifsGqy PirnCojiendo BorrachasBokep TerlengkapSarah Stephens NudeLupuwellness XxxStarsessionsLevel 1 Demon Lord And One Room Hero HentaiBbc OrgyNude AnimrPorn DnldHylnohubQueenrayallaMadison Beer BikiniHot Actress XnxxAmazon JapaneseSexy Girls MasterbatingTamil Actress Boobs SexIndia Sex AudioIndian Girl Bf HdCelebrity VaginasTwo Handed Blow JobHannapunzel XxxNude Celeb In MoviesPornoamateur FranceXxx Ao VivoXvidiodHemtai HqCelibjuhadMarisa Miller NakedNebraska CoedFatty FingeringBelle.delphine SextaoeR OverwatchpornMegan Thee Stallion PornHuge Tits On TeensFitnaughtycoupleDudh TipaGandmarPant Porn PicsSex Film Sex FilmSunny Leone SexxPorn FamilystrokesPorn DarkPuretabaoo.comFamous NudeaVideo Gratis De SexoIslafisher NudeCameron Diaz Sex SceneBangla New XSoftcore Porn Full MoviesUncensored Sex MoviesPornogratui18 PornographyPorn PartyMost Beautiful Porn StarXvideosbrazzersXvideos SecretarySkinny Latina NudeAshley Tervort NipplesHard Core Force PornNakedboysandgirlsPregnantlesbian PornAkari Watanabe HentaiMarwadi Full SexSanney Leyon XxxIndian Busty Aunty SexSecret Benefits ComLas Mejores PornográficasNhenta NetNaked Man BigMen Striping NakedSexs PinayKolkata Local Xx VideoBig Booty NakedHuge Saggy TitsAmateur Female NudeNewsground Porn GamesXxx Sexy VedosSex Video Local VideoIndian Wife Bbc PornClipsage VideosBlack Celebs NudeXbuner.comGillian Anderson NakedKerri Green NudeBigjuggsSp00pybeansXxx Porn Hd DownloadHindi PrnPorn Black HoodPillow.humpingBig Tity Anime PornTop Latina Porn StarsSexcelebritynetWww XvediosUllu Romance VideoSunny Leone Sex ClipOld Man Desi SexFirst Time Swinging WifeMilftoon ComicsBarbi Benton PlayboyXxxxxxxx ImageCarmela ClochSienna Mae NudesCheez Badi Hai Mast MastRowsvee LeakedBad PornographyMatal ModelPorn Gay ThugsCartoon Xnxx VideoWww Xxx OmAmmayi XxxAnime Monster SexNaked PenisOld And Teen Sex18 Sex VedioPorn BahuMud PornWild Sex StoriesPussy ChutSexy Ladki Sex VideoLeah Goti Porn VideosShizuka PornAmatuer Granny PornOriental PornosBluechew PillsSex Video Chat FreeTik.porniKatharine Mcphee Nudeفیلم سکسی ژاپنDua Lipa TitsTurning Red Rule34Pron Video DownloadBig Tits Porn TubeBeautifulshemale PornPretty Girls OnlyfansFutanari Comics PornHot Wife Brooke BlazeJulie Mccullough NudeMegalyn Echikunwoke NudeAbellaEva Lovia Full VideosTheporndude.ckmNatasha Teen