'Werken tot je 75e fysiek mogelijk' (nu.nl)


Het is voor de meeste Nederlanders fysiek, mentaal en sociaal mogelijk om tot hun 75e levensjaar door te werken.Dat bevestigt Stichting Blik Op Werk vrijdag naar aanleiding van berichtgeving in Het Financieele Dagblad. ...

door nukees in Binnenland  ·  38 Reacties

  • 0
  • 690x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

Ook al wil je van alles, het lichaam zegt op een gegeven moment gewoon "liever niet".

1 gebruiker-verwijderd

De nette pakken mannetjes op het kantoor kunnen dat wel ja, maar hoe zit het met bijvoorbeeld met de bouwvakkers of stratenmakers redden die dat ook fysiek gezien?

0
2 Ouwkes

Er moet een systeem komen net als in Turkije. Als je 20 jaar totaal hebt gewerkt mag je met pensioen, of als je fysiek zware werk hebt gedaan mag je na 10 jaar zelfs met pensioen. Je bent niet op deze aardkloot om levenslang te werken, onthoud dat mensen!
Turkije is op dit gebied menselijk! Chapeau Turkiye!

7
3 AtaturkDeGrootste

Maar ik leef niet om te werken.

0
4 Hein2

* Verwijderd door de redactie *

5 bosco

"vooral mensen in het onderwijs en de zorg scoren onder het landelijk gemiddelde" en "ik vermoed omdat deze mensen zich niet verder ontwikkeld hebben". Het is makkelijk praten vanaf een luie stoel. Weet deze man wel hoe zwaar het in het onderwijs is (gezien bij mijn zus die in hart en nieren in het onderwijs zat), hoe zwaar het is in de zorg (zelf gezien, alles uitgekleed, steeds meer mensen met een grote mond, steeds meer eisen van patiënten, steeds minder mensen in de zorg, waardoor er steeds meer op de nek van de overgeblevenen komt). Nee stichting Blik op Werk, dit zijn juist de mensen die met mensen werken, die heel hun hart en ziel daarin leggen en begaan zijn met mensen. Dat laatste maakt het zo ontzettend zwaar.

0
6 gaulette

Elke week een bericht om werken tot het 75e levensjaar bespreekbaar te maken in de maatschappij. Door wie worden al die onderzoekers en journalisten toch betaald?

De oude lullen dagen zijn in de meeste bedrijven afgeschaft. Ouderenbeleid is in veel bedrijven een papieren tijger. De managers hebben in veel bedrijven zo'n houding van: "elke seconde van de dag dat je niet voor mij werkt steel je van mij". En zonder ARBO regels zou de werkweek anno 2016 voor veel mensen 80 uur of meer bedragen - en dat tot je 75ste - ik dacht het niet!

0
7 Conradijntje

Ach ja, waarom niet alvast de pensioengerechtigde leeftijd optrekken tot de dood erop volgt.....
Voor de topambtenaren en de bestuurlijke elite wel te verstaan.

0
8 Black65

Het is voor de meeste Nederlanders fysiek, mentaal en sociaal mogelijk om tot hun 75e levensjaar 2 miljoen euro te verbrassen. question

Mijn auto kan ook 224 km per uur rijden op de Nederlandse snelwegen... question

Dat dingen mogelijk zijn, wil niet zeggen dat het altijd wenselijk is!

0
9 DeDisser

Maar is het ook wenselijk?

0
10 3RN5T

Ik was al afgeschreven toen ik 52 jaar was.
Lichamelijk afgebeuld en daarna op de afschrijving gelegd met een Jodenfooi net genoeg om te leven en te weinig om wat leuks te doen

0
11 eigenmening

Als mensen almaar ouder worden dan zal de pensioenleeftijd omhoog moeten, op zich onvermijdelijk dus.

7
12 greenmango

Ik ben 44 jaar en werk in de bouw.
Ik loop nu al het ziekenhuis plat voor mijn rug en mijn knieën.
En ga dus de krui wagen voortrekken met mijn rollator??
Ze zijn helemaal gek

0
13 FuckTheEU

@3
20 jaar werken????
Ik kan me niet voorstellen dat dat in Turkije zo er aan toegaat.
Hoe is dat namelijk te betalen?
Of betekent het met pensioen gaan in Turkije dat je dan geen AOW krijgt en dat je maar een schijntje van pensioenuitkering krijgt van wat je in Nederland na 45 jaar werken krijgt.

Even ter verduidelijking voor situatie in Nederland:
Pensioen met 65+ betekent:
7 miljoen werkenden (fte)
2 miljoen uitkeringen (WIA, WAO, bijstand, WW)
3 miljoen gepensioneerden.
Dus 7 miljoen fte moeten 5 miljoen uitkeringen ophoesten (AOW uitkeringen meegerekend)
In dit geval is de AOW en uitkeringen nog maar net betaalbaar.

Slechts 20 jaar werken:
3.5 miljoen werkenden
2 miljoen uitkeringen
6,5 miljoen gepensioneerden.
Dus 3,5 miljoen werkenden moeten 8,5 miljoen uitkeringen ophoesten.

Dan zou de verhouding werkenden / op te brengen uitkeringen opeens 3.4 x zo klein worden.
Het is nu nog maar nauwelijks op te brengen. Hoe zou dat dan met uw systeem werken?????

0
14 beastyboy

"Uit onderzoek blijkt namelijk dat het vermogen om te blijven werken van mensen die hun leven lang leren hoger blijft.''"
Dat kan ik me goed voorstellen. Zonder ontwikkelingsmogelijkheden voor de toekomst gaan de kopjes bij personeel hangen en komt er steeds minder werk uit hun handen.
Helaas zien genoeg werkgevers dit niet in en denken ze dat ze kosten besparen door niet in te zetten op de ontwikkeling van hun personeel. Niet beseffende dat dit gigantisch ten koste gaat van de productiviteit van het personeel en dus hun winst.

0
15 beastyboy

@14

Het is echt zo, ik zou niet weten hoe ze het financieren. Volgens mij willen ze het nu wel veranderen, ze willen een algmene leeftijd hanteren van 55. Dat lijkt me wel goed. Stel je begint met je 24e met een baan, dan hoef je dus maar 21 jaar te werken. Ik ken veel mensen die maar 10 jaar hebben gewerkt en nu niets doen, heel apart...

2
16 AtaturkDeGrootste

Dan heb ik 55 jaar in ploegen dienst gewerkt 53 jaar pensioen premie betaald en een heel veel dikke ik's onderhouden. Daarbij gezien dat ik dan jongeren van een baan hou en de kans verhinder om ze zelf iets te laten opbouw. Is het dom gezwam van een klerk die geen enkel notie heeft hoe zwaar ploegendienst is met fysiek zwaar werk. Buiten dat ik blij moet zijn dat ik het red tot 65 en er niet uitgetrapt word of in de WAO terecht kom

0
17 magikeven

@16
Rekenen is niet echt uw vak he?

0
18 beastyboy

@15
In deze neo liberale wereld is investeren in een bedrijf of in personeel (zowel opleiding als aannemen) not done. De gemiddelde manager koopt gemakkelijker een nieuw bedrijf dan dat hij ook maar één nieuwe medewerker aanneemt. Personeel is immers synoniem met kosten en je komt er nooit meer vanaf.

0
19 Conradijntje

@16
Verschillende sites geven aan dat sinds 1999, de pensioenleeftijd voor mannen in Turkije 60 jaar is.
Zie o.a. deze:
http://www.tradingeconomics.com/turkey/retirement-age-men

0
20 kwatta

@16
"Ik ken veel mensen die maar 10 jaar hebben gewerkt en nu niets doen, heel apart..."
Ik ken ook heel veel Turken die nooit hebben gewerkt en nooit iets nuttigs doen. Toch krijgen ze op de 1 of andere manier toch elke maand gratis geld.
Er zijn meer niet-westerse bijstandstrekkers dan autochtone bijstandstrekkers. In aantallen!
http://statline.cbs.nl/Statweb/publication/?DM=SLNL&PA=83427NED&D1=2,6&D2=0&D3=0&D4=1,l&D5=0,12,24,36,48,60,72,84,96&HDR=T,G3,G1&STB=G2,G4&VW=T
En bij arbeidsongeschiktheid zijn ze ook al met een flinke inhaalslag bezig.

1
21 beastyboy

@4 veel mensen gaan pas genieten van het leven als ze met pensioen gaan.

0
22 Autourdumonde AKA Aroundtheworld

De uitslag van dit onderzoek is er een van de geesten rijp maken voor nog langer doorwerken na je 67e levensjaar, Complete slavernij om het AOW betaalbaar te houden. De opeenvolgende regeringen hebben decennia lang nagelaten adequate maatregelingen te nemen om met 65 jaar met pensioen te kunnen gaan. Er hadden reservefondsen kunnen worden aangelegd uit de aardgasbaten etc. Geld schenken aan Griekenland en andere omstreden ambities kreeg prioriteit. Nederland in verval. De burger is de dupe. Kloof tussen arm en rijk steeds groter.

1
23 Dalon

Een belachelijke stelling tot 75 werken, voor veel in de eerste plaats fysiek niet mogelijk maar nog een veel groter probleem je hebt nu eenmaal maar een beperkt aantal banen, door mensen te laten werken tot hun 75 houden die banen bezet voor jongeren. Het houd ook in dat je dus WW/bijstand door moet gaan betalen tot je 75 jaar, beetje vestzak broekzak verhaal.
Het maakt namelijk niet uit of je nu AOW krijgt of WW/bijstand, het bedrag komt nagenoeg overeen. Het grote verschil is wanneer men het pensioen gaat betalen op 65/67 of 75 en laat dat nou het achterliggende verhaal zijn want die pensioenpot is het grote geld en daar valt het meest te halen.

0
24 Jojotje

Rutte geniet met volle teugen van dit soort berichten. Pensioenleeftijd nog maar sneller verhogen in Nederland! Ziet u de juf al op haar 74e voor de klas staan met 30 ADHD kinderen? Een websitebouwer die op zijn 74e nog hippe moderne websites ontwerpt? Een programmeur van 74 die nog steeds helemaal up to date is met de nieuwste ontwikkelingen in de ICT? Ik ken zat mensen van in de 60 die de ontwikkelingen op computergebied in hun vak al enkele jaren niet meer kunnen bijbenen en daardoor stress ontwikkelen.

Natuurlijk, zolang je redelijk fysiek gezond bent kun je in theorie nog vormen van werk verrichten. Maar is dit wenselijk? Is 67 niet meer dan genoeg? Mogen we ook nog 10 of 15 jaar leven zonder te moeten werken? Of zijn we niet meer dan "units" die tot we er bij neervallen moeten produceren, consumeren en belasting betalen? Want dat is wat wij beschaving noemen?

"Ja maar het is te duur" is de dooddoener. Ja het is duur om mensen nog 20 jaar na hun 67e te voorzien van geld, zorg. Maar dat zou juist de politieke uitdaging moeten zijn, hoe gaan we dat voor elkaar krijgen... Gewoonweg de pensioengerechtigde leeftijd verhogen is de weg van de minste weerstand.

Mensen die na hun 67e door willen werken, prima. Geef ze de kans, er zijn er heel wat denk ik. Maar ga mensen die het wel gehad hebben na 50 jaar werken niet verplichten om door te moeten gaan. Die keuze moet er zijn in een beschaafd land.

Daarnaast is het helemaal niet wenselijk dat mensen nog langer doorwerken. Door de steeds sneller toenemende automatisering / robotisering is er straks steeds minder vraag naar arbeidskrachten, laat staan arbeidskrachten ouder dan 67. 50-ers komen nu al bijna niet meer aan de bak. Dus waarom hebben we het nog over een onderwerp als "werken tot je 75e is fysiek mogelijk"? Die vraag is helemaal niet relevant voor de maatschappij. De vraag moet zijn: Hoe zorgen we ervoor dat straks iedereen nog te eten heeft in een geautomatiseerde / gerobotiseerde toekomst. Nu hoor ik politici nog roepen dat 'die robots ook gebouwd moeten worden door mensen", dat de automatisering "banen zal scheppen in de ICT".

Robots zullen straks door robots worden gebouwd, daar komen nog heel weinig mensenhanden aan te pas. Mensen in de ICT worden ook steeds meer overbodig in de toekomst, zeker als kunstmatige intelligentie zijn intrede gaat doen.

Laat ze daar eens onderzoek naar verrichten...

Zo, en nu weer adem halen.... inhalen......uithalen......

0
25 nukees

hmm.. duidelijk een offensief om ons klaar te stomen voor de volgende verhoging.
Je kunt je afvragen of de neveneffecten niet negatiever blijken op den duur. Zo zie je dat de persistente jeugdwerkeloosheid b.v. vrijwel gelijke tred houd met de stijgende pensioenleeftijd, er zullen immers banan uit het niets geschapen moeten worden om iedereen aan het werk te houden. Tevens zie je dat bedrijven nog steeds niet bereid zijn oudere werknemers te houden of om aan te nemen. Voor veel ouderen betekent dat een roemloos einde in de bijstand, die uiteindelijk ook ergens van betaald moet worden. De overheid porteert financiele wenselijkheid naar beleid zonder naar de realiteit te kijken. Als ik er in een negatieve bui naar kijk zie ik een overheid die ouderen aan alle kanten toch vooral als een "kostenpost" ziet. Zorg, AOW, Pensioen. Makkelijk geld.

0
26 Tussenderegels

@19

Klopt niets van. Ik ken zat Turken die al met pensioen zijn. Daarnaast zijn heel veel Turkse-Nederlanders ook al met pensioen, dus ze krijgen al van Turkije pensioen en als ze 67 zijn ook in Nederland pensioen.
Een dubbele nationaliteit heeft zijn voordelen....

1
27 AtaturkDeGrootste

Vroeger, ja ook ik, begon te werken op mijn 16de. Volgend jaar mag ik na 50 jaar met pensioen/aow. Tegenwoordig beginnen velen pas op hun 25ste te werken. Tel daar dus die 50 jaar bij op...........

2
28 Tiidmasine

Als ik wel eens in een bejaardenhuis kom zie ik die mensen van dezelfde leeftijd zitten en de pislucht komt je tegenmoet.
Moet er niet aan denken als er zo'n persoon op bezoek komt als b.v. vertegenwoordiger in je bedrijf. (-:

0
29 eigenmening

Haha @ataturk jouw reactie geweldig question

Alhoewel niet iedere Nederlander met een andere afkomst tot aan pensionering in Nederland blijft wonen en werken.

0
30 Autourdumonde AKA Aroundtheworld

@28 Voor de "thumb down": De waarheid is zo scherp als een scheermes he ?

1
31 Tiidmasine

@28 ik denk ook dat er niets mis was met de regeling na 40 jaar werken vut/pensioen of hoe je het ook noemt of natuurlijk AOW/pensioen afhankelijk wanneer je begint met werken, probleem is ook dat de regering het VUT verhaal de nek heeft omgedraaid, er een boete is van 30% wanneer een bedrijf iemand met de VUT wilt sturen. Ik zie alleen maar voordelen, het plaats maken voor jongeren op de arbeidsmarkt, dus minder mensen die een uitkering nodig hebben, de kosten voor het rijk zijn minder voor iemand in de VUT dan wanneer je een WW/bijstandsuitkering moet betalen. Begin je later met werken door langere studie dan werk je ook langer door, laat dat nou ook meestal de fysiek wat minder belastende banen zijn. En zo zijn er wel meerdere voordelen.

0
32 Jojotje

@27
Hier dan de regeling:

Old-age pension: Age 60 (men) or age 58 (women) with at least 7,200 days of contributions (9,000 days for civil servants and self-employed persons). The retirement age will rise gradually to age 65 (men and women) by 2046 (men) and 2048 (women). Special conditions if first insured before October 1, 2008; if aged 50 or older and prematurely aged (and therefore unable to work until the full pensionable age); and for miners. At any age with a disability that began before starting insured employment and at least 15 years of coverage including at least 3,600 days of paid contributions, according to the assessed degree of disability

0
33 kwatta

Mijn generatie zal sterven in het harnas hier in dit land,..

0
34 iedereen heeft recht op mijn mening

Werken tot je 75? Wat zal dat voor veel mensen betekenen? Werken tot je er bij neervalt?.

0
35 manpower

Wat een onzin, mentaal is het voor vrijwel iedereen godsonmogelijk om tot je 75e je werk goed te blijven doen. Let maar op, het is voor velen al zeer moeilijk om dit tot je 67e te blijven doen, zeker voor hen die mentaal ingesteld waren er op 62/63 mee te stoppen.

O ja, mag je in calvanistisch Nederland nog, in goede gezondheid, van je pensioen genieten? Of mag dat pas als je fysiek afgetakeld bent? Als het hard gespeeld gaat worden overweeg ik op 65 'ziek' te worden en dit tot 67 te blijven. Met hard spelen bedoel ik geen enkel begrip voor mij wat het betekent om VUT, prè-pensioen en stoppen met 65 jaar aan de neus voorbij te zien gaan en nog steeds wat betreft prestatie vergeleken te worden met iemand die 35 jaar jonger is. Fuck it.

0
36 Hendrianus

@28

Zo werkt dat natuurlijk niet. Een opleiding volgen betekent niet dat je een soort pensioen jaar extra hebt t.o.v. iemand die eerder gaat werken.

0
37 Hendrianus

Tsja, ook is het fysiek, mentaal en sociaal mogelijk om op je 21ste met pensioen te gaan.

0
38 Bluth

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
RobP
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@9 Je bent vergeten dat relatief gezien veel meer niet-gevaccineerde zijn dood gegaan....

2 minuten geleden geplaatst door RobP

Strongoli
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@18Als Van der Burg zich eens wat meer had geconcentreerd op de veilige landers en criminelen die in de fout gaan (zoals hij had beloofd), dan...

2 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bop
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

@14 Alleen maar omdat ik op een ander draadje mijn mening over het gebruik van het n-woord heb gegeven haal je zwarte mensen bij dit onderwerp?...

3 minuten geleden geplaatst door Bop

Biscanna
Sophie Hilbrand en Jeroen Pauw samen naar avondshow op NPO1

bruinlinks...

6 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Mac Benac
Sophie Hilbrand en Jeroen Pauw samen naar avondshow op NPO1

Zijn hypotheek was toch iets boven zijn macht........

7 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Lezers over leven, los van alles en iedereen: ‘Heerlijk om je los te maken van alles, dat heet vakantie’

Prima dat mensen zich van de maatschappij afkeren, maar dat ook niet op fietspaden fietsen en op wegen rijden....

8 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Bop
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@91 Je reactie staat bol van frustratie ten gevolge van opmerkingen van een andere forumdeelnemer. Het lijkt me beter om daar mee te overleggen...

11 minuten geleden geplaatst door Bop

Strongoli
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@19Zeg dat dan duidelijk en niet, dat je een VVD'r wèl prima vindt zoals in @5....

13 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Querido not
Topdokter slaat alarm: ‘Chemische stoffen in vaccins maken kinderen trans’ - Dissident.one

Dus er zijn ineens heel veel baby transgenders? Je verzint het toch niet....

15 minuten geleden geplaatst door Querido not

Mac Benac
Topdokter slaat alarm: ‘Chemische stoffen in vaccins maken kinderen trans’ - Dissident.one

Een topdokter 😂Topkok, topvoetballer, toptennisser. Het wordt steeds gekker wat zij die vaccins toedichten. Zouden die mensen nou totaal ...

15 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

NK. App
Sexy Video Photo VideoGay Lightskin PornFree To Play Porn GamesPorn Step SisLaura Ashley SamuelsBellatricePrencess Peach PornGay Foced PornEmm LeighBuddha XxxRajeshriYuliett TorresPorn Video In Hindi VoiceXx Video Full Hd DownloadSmall Boobs XnxxSex Video Aunty HdNew Ir PornAsian Double BlowjobAngela White FullXxx CnnKristen Stewart Hot VideosFuckingauntyLulu Chu HentaiedFemale Nude GymnasticsFapv IdPorunohabuNfsw ComicsAletta Ocean Xxx HdSara Mei Kasai NudeTrueamateurmodelsMature Naked Sexy WomenTubos PornCute XxxxPornstar DreddPorn And Peeएक्सएक्सएक्स2Forced Porn VideoXvideos Melhores Do BrasilTru Kait BbcCall If Duty PornHentai ForcedNude Sex DesiNose Licking PornHindi RepPorni 3dGigachad CatJapan College Sex VideoP O R.nSoft TittesPorn -18Chinese Hot MassageChut Dikhaiسكس بايانيWhat Are You Doing Stepbro PornFat CamletoePorn From FinlandPeliculas Pornos.completasPorn With VrThroatedMegan Nutt Naked.Yoga Xxx Hd VideoXxxx HatPorn SneakyProgressivegrowth RedditFilmes De Sexo Pornô GrátisSexe VidioNude Pics For WomenCasca Akashova MomAdult PornographyBig Breast Asian PornNaked FightingPeni Parker NakedPower_midget LeakedAlina Lopez Pure TabooXxx AjUncensored Jappanese PornBisexual Cuckhold PornChamsterSquirtingMilana Vayntrub NudeCleopatra NudeBeauty Porn HdBlacked Porn VidsIzzy Bunnies PornNaked Beach SpainLesbians With Huge TittiesSexiest Pornstar In The WorldXnxx Sex IndiaPipaypippoGay 3 D PornCazch PornFaye PornTara Tainton SexRiley Reid Leaked OnlyfansAmwf PornHot And Sexy PornSofia Vergara PornBondage SpankingJapanese Porn UncensoredAnimation Blow JobLiterotic AAsina Lesbian PornHorney Lilly ComRanka JavBrazersex VideoPuku NakuLapdance VidsPorn Free H DXxx+ ComJohnny Sins CarReshmasexvideosNuru Massage Sex VideosDonnie RockNaked Rhonda RousyHorny StepsisDomination LesbianFr PornGay Black Porn FreeMipha R34Deshisex ComTinynipplesClaudia Marie AnalXxnx BokepPornobrasil CaseiroPornostar MatureHuge As PornHusband And Wife Making LoveSex Hot Full MovieHot Mom HentaiPeladas No Tik TokCummingVictoria Cakes LesbianDevar SexXhamster StepmomPakistani Bf FilmCartoon Dog XxxSexwithmuslims ComPokemon SexUsa Porn StarDesi Hot PanuStep Sis HentaiSexmex 2022Asian Porn GamesPhorno FotosVideogames Rule 34Sexgames On LineChat Porno OnlineReal Teacher NudesAnine Big BoobsLondon X Videos