Zitten racisme en onverdraagzaamheid in ons DNA? (theconversation.com)


Zit onverdraagzaamheid in ons DNA, een overblijfsel van onze angst voor "de andere" weg terug toen dat nodig was? Zo ja, waarom vechten sommigen met hun instinct terwijl anderen hen omarmen? ...

door Racism monitor 2020 in Wetenschap  ·  80 Reacties

  • 4
  • 550x gelezen
Reageer met een Emoji
1
4
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

51 Kung flu

Ik moet altijd hieraan denken: question
https://images.app.goo.gl/xQHpNKPUrNWs3d8g7

1
52 Wild Rover

@39 Klopt veiligheid en vertrouwdheid speelt een rol , men kan dan eerder kiezen voor mensen van hetzelfde ras, zelfde huidskleur, zelfde nationaliteit, zelfde etnische groep / regio , zelfde religieuze affiliatie, , zelfde taal , zelfde opleiding, zelfde economische status, zelfde politieke voorkeur etc, etc.

0
53 21st Century Guy

* Verwijderd door de redactie *

54 Kung flu

* Verwijderd door de redactie *

55 Kung flu

@55 Als je het over achterhaalde wetenschap wil hebben is The Bell Curve inderdaad wel een goeie. Dat is al zo vaak gedebunked, maar wel door progressieve mensen dus dan telt het vast niet. Zal ook wel hetzelfde zijn als ik met de wetenschap m.b.t. socio-economische factoren en intelligentie aan kom zetten. Zal allemaal wel weer te linkse wetenschap zijn

0
56 ThierryBaedet

https://www.welingelichtekringen.nl/wetenschap/180410/van-anti-racisme-lessen-worden-kinderen-intolerant.html

Dit klopt gewoon.
Zeker als de de blanken alleen als boeman word afgeschildert want dat is gewoon grote kul.
Wat ook waar is dat kinderen dan pas op de verschillen word gewezen.
Ik was pl min 12 jaar dat ik voor het eerst hoorde over racisme en een donker vriendinnetje had toe zag ik pas de verschillen tussen ons.
Nooit had ik erbij stil gestaan dat ze echt anders uitzag en zag haar gewoon als de rest van onze klas. De 1 had rood haar de andere bruine ogen de ander had een krullenkop en zij had gewoon een wat donkere huid.
Waarom nadruk op leggen dat ze anders was. Ook zij voelde der te kijk gezet op dat ogenblik.
Dus stop met deze kul!!

2
57 vis

Hé Negro!

0
58 Tsaar

@54

Nou.... dommer dan dit bestaat niet denk ik.

3
59 Racism monitor 2020
60 Nieuwsgierig

Dan mist de oorspronkelijke Nederlander wat van dat DNA ...

We zijn één van de meest tolerante en minst racistische volkeren op aarde , waar 180 nationaliteiten kansen krijgen die je in groot deel van de wereld wel kunt vergeten

7
61 Vageali6888

@51
dat de top genetisch bepaald is dat klopt, daarom dat gesteld wordt dat vooral in situaties met optimale omstandigheden erflijkheid de doorslag geeft.

Voor ieder die niet in optimale omstandigheden opgroeid is er geen mogelijkheid om te vast te stellen in welke mate de omstandigheden / de erfelijkheid het eindresultaat bepalen.

1
62 morandi

@60

Dit zijn zeker interessante onderwerpen. Ik weet bijvoorbeeld dat Arabische (Salafieten/Wahabieten) islam racistisch is als de pest. Maar Europese islam (Hanafieten) zoals bij Albanië en Bosnië hangen niet de radicale versie en mainstream is enkel spiritueel islam zoals soefies. Deze versie heeft respect voor alles wat leeft en focust zich op de spirituele van de islam, die zijn niet racistisch.

8
63 Racism monitor 2020

@63

De islam die ze aanhangen is dezelfde , ze leggen alleen delen uit die islam naast zich neer .. zijn meer gematigd

3
64 Vageali6888

Iedereen heeft een vorm van racisme en discriminatie in zich, ook linkse mensen.
Daarom is de opmerking van @1 doeltreffend.

4
65 Benzardi

Het is maar een heel klein beetje wat in ons zit. Het overgrote deel is cultureel bepaald. Vooral met de introductie van de evolutietheorie is het idee gekomen dat de ene mens nu eenmaal beter ontstaan is dan de andere. Daarvoor was discriminatie bijvoorbeeld bij Joden en indianen voornamelijk op religie gebaseerd, waardoor discriminatie meer als bevestiging gold van de eigen opvattingen tegenover een ander volk. Veel noord Europese volkeren maar ook sommige indiaanse volkeren hadden een sterk etnocentrisch karakter die door eeuwen heen cultureel behouden is geweest en steeds agressievere vormen aanneemt. Zo waren de Azteken bijvoorbeeld dol op het offeren van mensen maar hadden andere volkeren daar totaal geen behoefte aan.

2
66 Tafka Mike

Dat racisme of discriminatoir gedrag in de genen zou zitten, is een racistische gedachte op zich, en en het eeuwig zwakke argument van racisten.

0
67 Biesbush

Zijn we allemaal racisten?

De evolutie van de menselijke soort. Een lezing en test van Prof. Dr. Frank Van Overwalle

"Djiezes, dat is echt weer typisch en niet toevallig dat het een jood/Marokkaan/zwarte/moslim/kafir/Waal/blanke bourgeoistrut... is!" Betrap jij jezelf ook soms op dit soort gedachten? Je mag het toegeven, want het is perfect normaal dat je soms dat soort dingen denkt. Wat niet wil zeggen dat je het ook luidop moet zeggen! Luister naar professor Van Overwalle en leer hoe racisme soms aangeboren is én hoe je ermee kan omgaan!

Over prof. dr. Frank Van Overwalle
Menselijke hersenen en wat erin gebeurt als we ons onder de mensen begeven, dat is wat Frank Van Overwalle interesseert. Welke hersendelen worden actief als we met iemand anders praten? Hoe kunnen we inschatten wat de ander gaat zeggen? Hoe komt het dat we allemaal zoveel vooroordelen over anderen hebben? Als sociaal psycholoog kijkt Frank Van Overwalle naar mensen én hun hersenen.

O.a. een test met goede woorden. slechte woorden. Arabische namen, Europese namen.

Universiteit van Vlaanderen: https://www.universiteitvanvlaanderen.be/college/zijn-we-allemaal-racisten/

3
68 Nieuwsgierig

@68 : Tuurlijk hebben we de neiging om in stereotypes te geloven. Wat helemaal niks met volk te maken hoeft te hebben. Dat is denk ik ook wel nodig. De mate of je daar vatbaar voor bent hangt echter samen met je vroeg op gedane overtuigingen die cultureel bepaald zijn.

1
69 Tafka Mike

Kortom negers letten er bij elkaar ook automatisch op dat ze niet lui zijn en blanke mensen letten er bij elkaar ook op dat ze niet gierig zijn. Simpelweg omdat de heersende gedachte is. Dat is iets anders dan racisme.

1
70 Tafka Mike

@61
Hoe kom je dáár bij? Nederlanders zijn vrijwel zonder uitzondering onverdraagzame racisten. Vraag het maar aan de allochtone bevolking.

1
71 samcash

@61
Moet je aan de Joden vragen die door de Nederlanders verraden zijn. Nergens zoveel in bezette gebieden.

3
72 yanyans

Ja, racisme en onverdraagzaamheid zitten in onze genen -- zoals het artikel al uitlegt. Mensen voelen zich veilig en op hun gemak als ze te midden van 'eigen volk' zitten.

Maar wat het artikel nalaat uit te leggen, is dat het tegenovergestelde OOK in onze genen zit -- om de vraag van @10 te beantwoorden:
"Waarom [volkeren gemixt moeten worden] is nooit duidelijk geworden."
Dat is juist erg duidelijk geworden: genetische diversiteit is essentieel (geweest) voor het overleven. Kleine gemeenschappen die alleen onderling trouwen en kinderen krijgen worden al binnen enkele generaties geplaagd door allerlei genetische problemen, en dat is op langere termijn minder goed voor het overleven.

Tegenwoordig is dit natuurlijk minder van belang door medische vooruitgang en doordat 'eigen volk' niet beperkt is tot een groep van misschien een paar honderd mensen.

0
73 RichardR

@73

Juist.

@10

Rechtse gekkies die het incest(zand)volk op de hak nemen zijn zelf ook van het incestvolk.

5
74 Racism monitor 2020

Interessant artikel
Bijvoorbeeld :
-------------Een van de scenario's voor een mogelijke toekomst heette "Order from Strength" en vertegenwoordigde "een geregionaliseerde en gefragmenteerde wereld die zich bezighoudt met veiligheid en bescherming ... Naties zien het behartigen van hun eigen belangen als de beste verdediging tegen economische onzekerheid en het verkeer van goederen, mensen, en informatie is sterk gereguleerd en gecontroleerd ”.

Latere herhalingen van het scenario worden "Fortress World" genoemd en beschrijven een dystopische visie waarin orde wordt opgelegd via een autoritair systeem van wereldwijde apartheid met elites in beschermde enclaves en een verarmde meerderheid daarbuiten.----------

https://greattransition.org/fortress-world

1
75 eh

De laatste zin is altijd belangrijk , een soort conclusie.
Eigenlijk wordt de, ik noem het maar kneedbaarheid, waar eerder in het artikel (negatieve) voorbeelden van in staan boven de "genen" gesteld wat betreft onverdraagzaamheid.


---------Het is mogelijk om onze culturen te sturen en onze hersenen opnieuw te bedraden zodat xenofobie en onverdraagzaamheid bijna verdwijnen. Samenwerken over de grenzen heen om de wereldwijde uitdagingen van de 21e eeuw het hoofd te bieden, is inderdaad afhankelijk van ons.-----

1
76 eh

@73
Dat eigen volk hoeft geen eigen ras te zijn, kan ook eigen beroep zijn.
"voetballers", "muzikanten", "astronomen" etcetera.

1
77 eh

@71
Er zijn ook heleboel jaloerse mensen, je leest wel eens dat juist in Nederland men vaak de ander geen succes gunt.

0
78 eh

Zo'n jaloers mannetje die het allemaal niet kan volgen en daarom ( binnen een paar seconden) maar mint probeert alle plezier in de discussie te laten verdwijnen, ik ga ergens anders kijken.

1
79 eh

Vele van de allochtonen die hier zo het racisme aanzwengelen, komen uit landen waar veelal een sterke dominerende cultuur is. Andere vormen van culturen kunnen daar nauwelijks van de grond komen. Doch zodra ze hier in het westen zijn gaan ze het goede heertje uithangen door de samenleving te beschuldigen van racisme zonder maar even te kijken wat hun eigen bijdrage is.

0
80 ThWil

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
van Keulen
Van der Plas hekelt uitspraken Timmermans richting Wilders: "Kan een vrijbrief zijn voor een gek" - NieuwRechts.nl

Wilders wordt goed beveiligd maar mocht hem toch iets overkomen dan komt Timmermans en zijn linkse aanhangers daarop klaar....

4 minuten geleden geplaatst door van Keulen

Mac Benac
Van der Plas hekelt uitspraken Timmermans richting Wilders: "Kan een vrijbrief zijn voor een gek" - NieuwRechts.nl

@12 Zo Bram, die komt wel even binnen hoor! Ik ben helemaal uit het veld geslagen....

6 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Strongoli
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@7Excuus, woord omgedraaid:maalpijl (haha) moet uiteraard zijn: mijlpaal.....

7 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bram brabant
Van der Plas hekelt uitspraken Timmermans richting Wilders: "Kan een vrijbrief zijn voor een gek" - NieuwRechts.nl

@1 och och. Mannetje toch.Je zin vandaag niet gekregen in de speeltuin?...

9 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

Bram brabant
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

Mede dankzij Eric van der Burg. Die had het minder snel kunnen laten groeien.😡😡...

13 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

Strongoli
Edwin de Roy van Zuydewijn, duidt verstrekkende macht van onze Koninklijke familie - Ongehoord Nederland

@1Ja, dit is "smullen" geblazen.We moeten natuurlijk niet vergeten dat er hier nu een hoop wrok ten toon gespreid wordt, vanwege het feit, h...

13 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Olivia
Offtopic

@2710Dat zag je ook bij Prikkebeen . Hij kwam met een ander account weer op de site , en hoppa gelijk weer er vanaf . De ene zegt "er zit niem...

19 minuten geleden geplaatst door Olivia

Strongoli
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@51Hahaha..Ja ook een manier.Ik denk zelf dat er aan toegevoegde suikers in allerlei andere consumptie producten nog véél suikers te vin...

23 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Moraalpolitie Iran treedt hard op tegen vrouwen die nieuwe hijab-regels overtreden: 'Ze schopten waar ze konden'

Wanneer gaan de moslims in Nederland hier eens de straat voor op, ipv de terroristen van Hamas te steunen? Dit gaat notabene over hun eigen vrou...

31 minuten geleden geplaatst door Strongoli

progressiefliberaal
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

Nieuwe pagina, nog maar eens proberen om het over het onderwerp te laten gaan:Ze moeten zoetstoffen ook belasten, als ze suiker nog eens ext...

31 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

NK. App
Playmate PornListxrawlerRobin And NamiSlim ThickHot Sexy Porn HdDesi Wife Sex ComFifty Shades Of Grey Porn ScenesHitomi Tanaka DecensoredBred RedditLiz Jordan Sneaking Into The College Dorm RoomBusty Nude AsiansRylie HazeGirl Removing BraDororo HentaiNaurto.pixxxZata PornVideos X AfricanAva Addams PornEthiopiansex VideoAdriana Rios OnlyfansTheo James NudesPetite_elli NudeFree MassagepornStephie Love NudeSextuberDehati Hot Sex VideoSophia Leone Xxx VideoMarry MorganNadia Ali Full VideoHorse Biggest CockBetty Gilpin NudeForced Sex VideoXxnx SexyElsie HewitAmaya_akiKate Mara Sex SceneGoing NudeNaked PlayRyuko HentLesbian EroticFree Back Porn VideosNude PytHotlovers420Pussy PhitosClass Room SexMariaozawaAngelaincollege OnlyfansBig Boobs TitfuckBrandi Bae XxxEuroprofile PornBest Porn Sub RedditsTabbo AnalFuta 3dGoblin Porn ComicsGloryhole Cumshot SwallowIndian Cute Girl Sex VideoSex Video Desi AuntyBrooke Monk Nudes LeakedFotos De Las Chicas DesnudasFsmous Porn Stars8muses HentaiFatima Diame NudeJohn Krasinski NudePokimane Nudes LeakKamadevasfmRyan Connor XxxCamsmutFilm X AmateurSex Video Download In Full HdX Videos TushySwinglifesylePorn Gay GameZelda MorrisonStreamer Nip SlipsMilf PublicBrigitte LahaieBig Asian Tits LesbiansInsesto Madre Y HijoNude Woman BeautifulKotha PornChinese Girl VideoIg Model BjRhumbzillaBigs Tits TubesRwby Yang HentaiXxx AuntKorra NudeAnal AchrobatsHippo PornBabecockAqueela ZollNude MotherTeen Lesbian StraponPorn Videos PopularHd Sex Video BengaliProne Sex ComAmber Ajami DildoDesi Maid Porn VideosAny Porn ComMina Tran PornAmerican Daddy PornDirty Director AnalMadison Wilde Molly Little VrXxx Audio KahaniNude Indian GroupSammy Jayne PornBelle Knox VideosJohn RasputinLund PenisDainty Wilder OnlyfansMexican PornvideosAlyriLicking DickIndia Porn HubWww Adult Video ComAlexa RomanSexe AsiaSex KowalskypageAlison Taylor XvideoHuge Anal InsertionPornos Con HermanosJavqdXxx Bhabhi Devar VideoVirtual FuckMrpussylickingFilms Pornographiques AdulteSexogratuitosLoland PornWeb Series Hot ScenePrettiyonnaSite Do XvideosPalang TorPorn DildoingTamanna BoobsAlexis-fawx-blackLadyboys CummingEbonygloreHomemade BondageXgamterNao Conto SexoWww Xxn Com HdFuta MlpUn Cut CocksNude Beach ModelsBabbysitting PornWww Xxx Videos TeluguDevika ChasteGory Websites RedditKerala Hd SexPiyra Price