door progressiefliberaal in Gezondheid  ·  774 Reacties

  • 7
  • 1942x gelezen
Reageer met een Emoji
2
1
5
1
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@716
Het ziet er naar uit dat het Corona-virus lak heeft aan jouw "bewijs"...

Nee, Rutte en consorten hadden daar lak aan. Dat is intussen bewezen.

8
751 samcash

@750

Denk je dat mensen die keer op keer een verkeerde inschatting maakte ons goed door de komende periode kunnen loodsen ?

5
752 Vageali6888

@748 .
Quote:
"Verder moeten we kritisch zijn naar het land dat de wereld hiermee opzadelde en het aanvankelijk onder de pet probeerde te houden."

Je wilt niet weten hoe vaak ik al gevloekt heb op die vleermuiseter want daarmee is het begonnen.

Het feit dat de overheid daar dat onder de pet heeft proberen houden is inderdaad onvergeeflijk.

0
753 XingFu

@749 .
Tja, ik had toch al de hoop opgegeven voor jou... Grapje hoor, ik hoop dat je er tegen kan question

0
754 XingFu

@753

Laten we meteen over onderzoeken of toch misschien dat virus lab op 280 meter van de markt niets heeft laten ontsnappen ... daar wordt al jaren voor gewaarschuwd

7
755 Vageali6888

@752 .
Quote:
"Denk je dat mensen die keer op keer een verkeerde inschatting maakte ons goed door de komende periode kunnen loodsen ?"

Ja, maar niet voor iedereen.

0
756 XingFu

@755 .
Gaan we over naar "complotmodus" ?

Met welk doel dan zou volgens jou dat lab dat virus hebben laten ontsnappen dan ?

0
757 XingFu

@757

Per ongeluk ?

4
758 Vageali6888

@757 .
Je schrijft zelf in @755 . "laten ontsnappen".

Dat impliceert een doelbewuste actie en geen ongelukje zoals je nu laat uitschijnen.

We kennen elkaar beter hé : jij denkt dat er een complot achter zit of niet soms ?

0
759 XingFu

@753
Het heeft niets te maken met een vleermuiseter,; je bent boos op de verkeerde persoon. Veel erger is dat de Chinese regering het zo lang verborgen hield.
Vleermuizen zijn de gastheer van coronavirussen; daar kunnen die dieren niets aan doen. Coronavirussen kunnen via een tussengastheer overgaan op de mens; daar kan de tussengastheer niets aan doen.
In dit geval was het een pangolin een soort van miereneter, die als een lekkernij wordt beschouwd in China, zoals wij b.v. graag fazant eten.
In andere gevallen was het een vogel of een paard of een aap(HIV) of een kameel(MERS). Het kan ook een reptiel zijn. Allemaal dieren die hier ook wel gegeten worden, dus boos worden op de Chinees die wel eens pangolin eet is verspilling van tijd en energie.

8
760 samcash

@759

Nee , ik denk eerder aan een ongeluk .. serieus


" the scientists generated a chimeric virus expressing the spike of bat coronavirus SHC014 in a mouse-adapted SARS-CoV backbone"
http://english.whiov.cas.cn/Research2016/Research_Progress2016/201712/t20171215_187953.html


"According to municipal reports and the testimonies of 31 residents
and 28 visitors, the bat was never a food source in the city, and no bat was traded in the
market"

"We screened the area around the seafood market and identified two laboratories conducting research on bat coronavirus.

Within 280 meters from the market, there was the Wuhan Center for Disease Control & Prevention.

WHCDC hosted animals in laboratories for research purpose, one of which was specialized in pathogens collection and identification.
In one of their studies, 155 bats including Rhinolophus affinis were captured in Hubei
province, and other 450 bats were captured in Zhejiang province"

etc.etc.
https://img-prod.tgcom24.mediaset.it/images/2020/02/16/114720192-5eb8307f-017c-4075-a697-348628da0204.pdf

4
761 Vageali6888

@759

- Virus experiments risk unleashing global pandemic, study warns -
https://www.theguardian.com/world/2014/may/20/virus-experiments-risk-global-pandemic

- Transparency needed around potentially dangerous experiments on deadly viruses -
https://www.hsph.harvard.edu/news/hsph-in-the-news/deadly-viruses-dangerous-experiments/

- The U.S. is funding dangerous experiments it doesn’t want you to know about -
https://www.washingtonpost.com/opinions/the-us-is-funding-dangerous-experiments-it-doesnt-want-you-to-know-about/2019/02/27/5f60e934-38ae-11e9-a2cd-307b06d0257b_story.html

5
762 Vageali6888

@755
Dat is nog steeds een mogelijkheid ondanks felle ontkenning van de autoriteiten en 'bewijsmateriaal' dat het niet zou kunnen. Westerse biologen hebben nog steeds geen toegang tot de administratie van dat laboratorium.
Zo kwam ook het SARS virus in 2003 uit China en ook toen werd krampachtig geprobeerd om de uitbraak onder de pet te houden. In dat opzicht heeft China een bar slechte reputatie. Als het onverhoopt uit hun P4 lab is ontsnapt dan denk ik wel dat het een ongeluk was.

7
763 samcash

@760 .
Ja, dat begrijp ik ook wel. Cultuurverschillen en zo. We zijn daar zelf ook niet zo onschuldig aan tenslotte.

Maar wie had kunnen denken dat dit zo'n proporties zou aannemen. Dit is ongezien. De hele wereld staat in rep en roer. En terecht. We mogen niet wegkijken. Dit probleem moeten we aanpakken door gepaste maatregelen te nemen.

Vermijd aub contact met mensen indien dit niet noodzakelijk is. Blijf in je koker/cocoon zoveel als mogelijk.

Ik mis mijn sociale contacten heel erg maar kom enkel buiten voor het hoogstnoodzakelijke (1 x week naar de supermarkt voor drank en vlees/vis, voor groenten en fruit 2 x week bij de lokale handelaar).

Mijn excuses als ik soms grof reageer maar sommige mensen begrijpen de ernst van de situatie niet. Ik heb het vandaag meegemaakt hoe asociaal sommige mensen kunnen zijn en dat zal wel de reden geweest zijn waarom ik hier aan het reageren ben.

We moeten echt aan elkaars gezondheid denken in deze tijden. Jouw gezondheid is net zo belangrijk als die van mij en omgekeerd.

Daar heb je geen president/koning/ministers voor nodig... Dat is gewoon gezond verstand gebruiken.

0
764 XingFu

@738
Even kil uitgelegd:

Als je de curve zo plat drukt dat je op 50% van de zorgcapaciteit komt, duurt het 2 maal zo lang voor we hier uit zijn, inclusief bijbehorende economische schade. Waarvan ik denk dat die kwadratisch toeneemt met de tijd, omdat er gaandeweg ook structurele schade ontstaat die veel duurder is.

Dit vormt een zeer belangrijke reden, om die curve niet alleen te drukken, maar hem ook op te jagen als het te traag gaat en de volledige zorgcapaciteit te benutten. En een weekje wachten met reisbeperkingen is daar een handig middel voor, het laten doorgaan van carnaval in NL ook.
Vrijwel elk land is zo "dom" geweest en dat zegt mij dat het beleid is. "seeding the virus".
Bijkomend voordeel is dat we hier wereldwijd doorheen gaan en niet land voor land, ook dat verlamt de economie langdurig.

Last but not least: op deze manier ontstaat er ook het snelst immuniteit in de bevolking. Wie straks correct genezen is, kan de ouderen helpen verzorgen zonder ze extra risico te laten lopen.
Men kan dan een soort bescherming leggen onder alle ouderen die in een woonvorm zitten (niet alleen in eigen huis wonen) En de meest zwakke en broze waar het om gaat, wonen al niet thuis.
Bij hen ligt de zorgdruk nu. Als dat voor een belangrijk deel zo kan worden opgelost, kunnen we een aantal maatregelen eerder laten gaan voor de rest van de maatschappij. En dat beperkt de schade ook nog eens.

Ik zou serieus, mocht ik het land leiden, dergelijke overwegingen maken. Het maakt in mensenlevens niet uit, maar het is wel een cruciaal verschil voor hoe het land er bij ligt als we hier uit zijn. Economisch, maar door de tijd ook mentaal. Dit alles onder de aanname dat het virus dermate "sluw" is, dat er niet aan te ontkomen valt zonder iedereen op te sluiten en wegens de vaak symptoomloosheid is dat denk ik zo.

Wel ben ik blij niet de rekensommen te hoeven maken en de besluiten te moeten nemen, ik zou geen oog dichtdoen. Grote ellende hierbij, is dat je resultaten pas goed kunt meten na 2 weken maatregelen en dan kun je pas weer bijsturen.

En uiteindelijk denk ik dat Rutte in zijn 1e speech met groepsimmuniteit het eerlijke verhaal vertelde. Is in alle landen zo ( want vergelijkbare maatregelen, men mikt op hetzelfde ) Maar hij legde het gewoon uit. En we gaan nog zien hoe belangrijk die immuniteit wordt. Ook denk ik, wegens alle bekendheden die besmet uit alle hoeken en gaten komen, dat het virus extreem ver is doorgedrongen in de bevolking. Dat hoop ik ook, want dan hebben we al heel veel achter ons.

3
765 Gekste Henkie

@739
"Er stierven wereldwijd bijna 200.000 mensen aan de mexicaanse griep , maar vaccineren bleek blijkbaar niet nodig."

Er is toen gevaccineerd hoor..

1
766 GreyB

@766

Ben jij gevaccineerd tegen mexicaanse griep ?

Ik niet , en ik ken ook niemand die dat is ..

4
767 Vageali6888

@765

Je mist een paar belangrijke punten ..

- Zoals bij de mexicaanse griep kan het virus binnen een paar maanden verdwijnen uit het land , zonder de noodzaak 10 miljoen mensen (dood)ziek te maken en veel mensen te laten overlijden.

- Ik een vroeg stadium het beleid voeren om het virus "rond te laten gaan" is uiterst riskant , de curve in vroeg stadium zo plat mogelijk drukken koopt tijd voor kennis voor betere behandeling en voorbereiding

- Ook het WHO betwijfelt of er wel groep-simmuniteit kan ontstaan voor dit virus , en of die lang genoeg duurt om alle offers te incasseren

etc.


Ten tijde van de speech van Rutte was het al zodanig ontspoort dat hij niet veel anders meer kon zeggen , hij had het niet meer in de hand

6
768 Vageali6888

@767
Yep, en met mij kinderen, ouderen, zieken en zorgpersoneel..

0
769 GreyB

@769

oke , maar er is in ieder geval geen groeps-immuniteit opgebouwd voor mexicaanse griep ... hij is langzaam verdwenen

5
770 Vageali6888
771 GreyB

@770
Ik liet je gisteren al zien met bron, dat die griep helemaal niet verdwenen is.
Ga buiten spelen, je bent geen waardige discussiepartner, je volhardt slechts in fouten en het grote plaatje snap je niet, splinterpeuteraartje

3
772 Gekste Henkie

#768
Je praat tegen een muur van onwil.

0
773 samcash

Intussen in VS. De maatregelen zijn verlengd naar 30 april.
Dus geen volle kerken met Pasen.

0
774 Violier

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Querido not
Zestig procent mbo’ers krijgt niks voor stage, Tweede Kamer zint op verplichte vergoeding

@1 Dat ligt eraan welke vorm de stageplek heeft. Bij de ene werkgever is het een onderdeel van je opleiding en zal alles onder begeleiding m...

2 minuten geleden geplaatst door Querido not

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@43Zoek eerst de definitie maar eens op en laat je dat even uitleggen....

4 minuten geleden geplaatst door Snorrie

wildersfan
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

Een mooi artikel. Jammer dat ze het achter een betaalmuur hebben geplaatst. Maar DPG krijgt toch heel veel subsidie? Dus we hebben er eigenlijk ...

9 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@88 " Domme trol." Schelden, beledigen, op de persoon spelen → gemeld ...

20 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Nicks R. Van
Zestig procent mbo’ers krijgt niks voor stage, Tweede Kamer zint op verplichte vergoeding

Als stagebegeleider ben je extra tijd kwijt om de student het een en ander bij te brengen. Daar moeten de studenten voor betaald worden? Heel vr...

20 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Biscanna
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@85 Ach, het begint weer over schrijfvoutjes, dus je hebt geen argumenten meer . Domme trol. Aangezien je geen argumenten meer hebt, ga ik even...

23 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Nicks R. Van
D66-prominent voelt zich 'tweederangsburger' in Nederland - NieuwRechts.nl

Ze praat zichzelf een probleem aan wat er niet is. Ja, dan kun je nog wel even. ...

24 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@86 Mja.. dank je, ik weet het niet. Dat voortdurende schelden, liegen enz. Dat houdt toch nooit op, er is niets aan/tegen te doen...

27 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Nicks R. Van
Te winnen voor slechts een tientje: een Belgisch kasteel ter waarde van 1,5 miljoen euro

Misschien iets voor de Meilandjes? ...

28 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

JackKropotkin
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@40 Lol, je schrijft nog steeds dezelfde onzin. Je bent dus gewoon een sneue antisemiet, daar hoeft niet meer over getwijfeld te worden. ...

33 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

NK. App
Arab PornosPornos Peliculas GratisAsian Girl BlowjobBrooke Monk Boobs.A Girl KnowsPriyanka Chopra XvideoXnxx Video BfSexy_siriDesi Sex FilmGia Derza Puke3d Animetion PornNadia Nyce Porn VideosSleep Bed PornInternrt ChicksKings Crown PiercingLatina Bug TitsDiego Sans Gay PornBig Tits MilkIndian Actress PornAsia CarerraPornos Amador BrasilJasmine WildeFati ChutZarine Khan SexDevar Bhabhi Sexy Bf VideoKaam Sutra VideosParis The Muse PornLauren Alexis BjUnfaithful Pt.2 MissaxAllkindsofgirlsIced Mocha OnlyfansKajal Ki SexJav UnconsoredBlood PornCzech Street GirlsBlacked PprnW.w.w Fatal ModelBig Boobs HentaiPeterraynorسكس محجابHindi Sex XxnxHow To Suck On A TitSexseensBig Breast Sexy VideoHd FukeMan Fuck MonkeySasha Grey AssMother And Son SexingFreegrannypornoHommade Black PornXxxxxx. 2021XcxxxxWish Rathod Nude PicRajasthani Sex HdJapense Rape PornTeenporn StarLicking Mom26regionfsmXx Bangla Video ComHard Porn XnxxMost Erotic Web SeriesKaley Cuoco NydeKanako LiokaGang Bang XxxPussy Eating LesbinsXnxx Hd Video NewSkyalrmaexoHotsex VidioJulie Cash PornGay FrottingLana Rhoads AnalCharli Phoenix-soloMale Porn StarsNo Sign Up Porn GamesPornub SiteFilmes Para AdultoNude AsmrtistsBrazilian Fart PornAlyx Star Porn StarVeronica Avluv Xxx20 Years Girls Sex VideosToni Camille LeaksTamil Acters Sex Videos6annonce MarseilleMegan NuttwoodMexican EscortChachi Xx VideoMom Taboo PornPornomamadasSavita BhabhisexBest Reverse CowgirlFutanari.xxxFilme Pornô De JaponesaCadace LuxDanay Garcia NudeBrazzers Forced SexWife Shared PornYan ConnerChudai Wali MovieBhojpuri Sexy HdDog Knot ComplationMilfmeKim Kardashian Deepfake PornXtream PornNude Photo ShootChloe Heart PornBeurettes Video ComCock WarshipSex Story GamesPublic Agent ComGirls MasturbatingDesi Xxx Hindi VideoSexy Japanese SexMegan Fox XxxChinese Actress NudeFree Porn SightsWomen Getting NakedCherokee Tha AssVerticalpornNekopara PornLil HumprrsBest Only Fans PagesAfrican PornooSexo Vídeo GrátisLeaked Sex TapesAnmia MileySexmuvesJungle Me SexAmaranta HanwRomi Rain MoviesVoyeur UpskirtItchio Adult GamesLadka Ka Sex VideoOld Malayalam Sex FilmLazarbeam GirlfriendMayure Porn TubeHow To Download Pornhub VideosKeeley Hawes NudeSouth Indian Girls Sex VideosXnxx Indian OfficeZerella Skies XxxSouth Indian Actress NudePorn SetSeduced By The NeighborInsestosThotshubFilipinamilfSofie ReyazJuicy TeeKorina Kova Mom